Dette er de mest presise kronografene på markedet (2024)

 

I skytesportens verden spiller detaljene en avgjørende rolle. En av de mest kritiske faktorene er kulehastighet. Den nøyaktige hastigheten på en kule kan gi verdifull innsikt i dens ytelse, og for dem som jakter på presisjon, er kunnskapen om denne hastigheten gull verdt. Dette fører oss til det essensielle verktøyet: kronografen.

Men, hva er egentlig en kronograf? På sitt mest grunnleggende er en kronograf en enhet designet for å måle hastigheten på objekter i bevegelse, i dette tilfellet kuler. Ved å plassere kula innenfor kronografens sensorområde, kan skyttere raskt og nøyaktig bestemme hastigheten på skuddet, noe som er spesielt nyttig for å tilpasse utstyr, forbedre teknikk eller forstå ballistisk ytelse.

Fordelene ved å bruke en kronograf strekker seg langt utover bare å vite kulehastigheten. For skyttere kan den riktige hastigheten være nøkkelen til forutsigbarhet og konsistens. Ved å vite hastigheten kan man også tilpasse ladninger for spesifikke behov, og dermed forbedre nøyaktigheten og ytelsen.

Kronograf test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Caldwell Ballistic Precision G2
Caldwell Ballistic Precision G2 kronograf leverer overlegen nøyaktighet selv under varierende forhold. Med en 48 MHz prosessor og PC-kalibrering, viser den hastigheten på en stor LCD-skjerm og sender data via Bluetooth. Den inkluderer også LED-lys, oppladbart batteri og en stabil tripod.
SJEKK PRISEN →
Caldwell Ballistic Precision Chronograph Basic
Caldwell Ballistic Precision Chronograph Basic kombinerer avansert teknologi med budsjettvennlighet, og leverer en nøyaktighet på +/- 0,25%. Den har en brukervennlig LCD-skjerm, ekstra brede solavskjerminger og mulighet for å lagre hastighetsdata.
SJEKK PRISEN →
Chrony Shooting Led Light Fixture
Chrony Shooting Led Light Fixture forbedrer nøyaktigheten av kronografmålinger ved å sikre optimal belysning under alle forhold. Denne la mpen er utstyrt med 14 diffusere og en pålitelig strømforsyning, som garanterer konsekvente hastighetsavlesninger.
SJEKK PRISEN →

Med en overflod av kronografer tilgjengelig på markedet, kan det være en utfordring å vite hvilken som passer best for dine behov. Derfor har vi satt sammen denne guiden, der vi har funnet frem de beste kronografene i forskjellige segmenter. Fra den mest budsjettvennlige til den mest avanserte.


1. Caldwell Ballistic Precision G2 – Best i test

Caldwell Ballistic Precision G2

SJEKK PRISEN →

Caldwell Ballistic Precision G2 er i en klasse for seg når det kommer til måling av kulehastighet. Med sin avanserte teknologi og brukervennlighet, er denne enheten vår klare testvinner.

En av de mest imponerende egenskapene til Caldwell G2 er dens evne til å levere svært nøyaktige hastighetsmålinger selv under varierende lys, temperatur og barometriske forhold. Dette kan tilskrives kronografens 48 MHz prosessor og det faktum at den innebygde datagrensesnittet kommer ferdig PC-kalibrert rett fra fabrikken. Med en nøyaktighet på +/- 0,25%, er den langt mer presis enn mange andre alternativer tilgjengelig i dag.

For brukeren er enkelhet nøkkelen. Caldwell G2 gir deg umiddelbar tilbakemelding via den store innebygde LCD-skjermen, hvor hastighet kan vises enten i fot per sekund eller meter per sekund. Videre, for de som foretrekker en mer digital opplevelse, sender den løpende skuddhastigheten til din smarttelefon eller nettbrett via Bluetooth.

Med 18 sensors avstand er maksimal nøyaktighet garantert. Kronografen kommer også med en rekke funksjoner som gjør den til det ultimate verktøyet for skyteentusiaster; enten det er for skytevåpen, bueskyting, airgun eller paintball. Det innebygde LED-lyskitet sikrer god synlighet under alle forhold. En annen bemerkelsesverdig funksjon er det oppladbare lithium-ion-batteriet som garanterer lang driftstid.

Kronografen er også svært portabel med sin egen bæreveske. Den heavy-duty, høydejusterbare 15-42 tripod sørger for stabil plassering, og den smarte dovetail platen sikrer rask montering og feste av enheten.

Samlet sett, med dens robuste design, nøyaktighet og brukervennlighet, er Caldwell Ballistic Precision G2 ikke bare en testvinner, men et must-have for alle som er seriøse om deres skyting. Denne kronografen vil garantert gi deg viktig innsyn som igjen gir deg enorm fordel både på jakt og i konkurranser.

Oppsummert

 • Overlegen nøyaktighet med 48 MHz prosessor
 • LCD-skjerm og Bluetooth-dataoverføring
 • Innebygd LED-lys og oppladbart batteri
 • Inkluderer stabil, høydejusterbar tripod

Les mer →

2. Caldwell Ballistic Precision Chronograph Basic – Beste budsjettvalg

Caldwell Ballistic Precision Chronograph Basic

SJEKK PRISEN →

På jakt etter en kronograf som kombinerer nøyaktighet med god verdi for pengene? Da er Caldwell Ballistic Precision Chronograph Basic verdt en nærmere titt. Tross sitt budsjettvennlige prislapp, leverer denne enheten en kvalitet som overgår mange av sine dyrere konkurrenter.

Kronografens hovedstyrke ligger i dens teknologiske kapasitet. Med en høyhastighets 48 MHz-prosessor og en avansert datagrensesnitt, blir hver enhet datokalibrert på fabrikken etter montering, som sikrer presisjon. Denne prosessen resulterer i en imponerende nøyaktighet på +/- 0,25%, noe som plasserer den langt foran mange andre modeller på markedet.

Til tross for dens avanserte teknologi, er Caldwell Ballistic Precision Chronograph Basic overraskende brukervennlig. Den store LCD-skjermen viser klart og tydelig hastigheten, enten i fot per sekund eller meter per sekund. For de som foretrekker å lagre og analysere data på smarttelefonen eller annen mobil enhet, leverer kronografen også hastighetsdata gjennom en 15 fot lydkabel som er inkludert.

For ytterligere bekvemmelighet lagres dataene for enkel fremtidig referanse og kan enkelt eksporteres via e-post. Kronografens solavskjerminger er ekstra brede, ideelt for solrike dager, og er laget av et robust syntetisk materiale. Med en målekapasitet fra 5 til 9 999 FPS, oppfyller denne enheten de flestes behov. Videre, for de som ønsker å montere kronografen på et stativ, er det en 1/4-20 gjengeinnsats på bunnen. Den drives av et 9 volts batteri, selv om dette ikke er inkludert. For de som søker en solid, pålitelig og budsjettvennlig løsning, er Caldwell Ballistic Precision Chronograph Basic et klart valg.

Oppsummert

 • Avansert teknologi til budsjettpris
 • Imponerende nøyaktighet på +/- 0,25%
 • Brukervennlig med stor LCD-skjerm
 • Ekstra brede solavskjerminger

Les mer →

3. Chrony Shooting Led Light Fixture – Beste tilbehør

Chrony Shooting Led Light Fixture

SJEKK PRISEN →

Lys er en avgjørende faktor når det kommer til nøyaktigheten av hastighetsmålinger med en kronograf. Uten tilstrekkelig lys kan resultatene variere og man får ikke den presisjonen man søker. Her kommer Chrony Shooting Led Light Fixture inn som en game changer.

Chrony LED Lamp, også kjent som C.L.L., sikrer at alle Chrony Chronograph modeller fungerer under ethvert lysforhold og gir konsekvente hastigheter. Dette er ekstra gunstig når man skyter innendørs, på overskyede dager eller i skyggen. I slike situasjoner kan utilstrekkelig lys føre til upålitelige målinger, noe som kan kompromittere nøyaktigheten av dine resultater.

Denne lampen er ikke bare et hvilket som helst tilbehør. Den kommer montert med 14 diffusere, klargjort og klar til bruk rett ut av esken. Disse diffuserne spiller en nøkkelrolle i å spre lyset jevnt over måleområdet, slik at kronografen kan lese hvert skudd med jevn og konsekvent presisjon. I tillegg inkluderer settet 16 Wire-Rods som gir ytterligere fleksibilitet og tilpasning ved oppsett. For å toppe det hele, er det inkludert en 120V/220VAC adapter med en utgang på 12VDC 500mA, som sørger for stabil og pålitelig strømforsyning.

Å investere i Chrony Shooting Led Light Fixture kan betraktes som en investering i nøyaktighet. For den seriøse skytteren, enten det er hobby eller profesjonelt, kan denne lampen være forskjellen mellom gode og fremragende resultater.

Oppsummert

 • Optimal belysning for alle forhold
 • 14 integrerte diffusere for jevnhet
 • Sikrer konsekvente hastighetsavlesninger
 • Pålitelig og fleksibel strømforsyning inkludert

Les mer →


Hvorfor bør man bruke kronograf?

En kronograf er et instrument som måler hastigheten til et prosjektil, som en kule fra et skytevåpen, en pil fra en bue, eller en paintball. Men hvorfor er det så viktig å vite hastigheten på disse prosjektilene? Her er noen av grunnene til at mange skyttere og entusiaster anser en kronograf som et uunnværlig verktøy.

Forutsigbarhet: Kunnskap om hvor fort en kule reiser gir skytteren muligheten til å forutse dens oppførsel. Dette er spesielt nyttig for langdistanseskyting, hvor hastighet kan påvirke kullets bane og treffpunkt.

Nøyaktighet: For konkurranseskyttere og jegere er nøyaktighet avgjørende. En kronograf gir deg informasjon om avvik i hastigheten mellom skudd, som kan være en indikasjon på variasjon i ladning, kulevekt eller andre faktorer. Å redusere denne variasjonen kan føre til tettere skuddgrupper og økt treffsikkerhet.

Sikkerhet: Overladning av ammunisjon kan være farlig. Ved å bruke en kronograf kan man oppdage uventede hastighetstopper som kan indikere for høye trykk, og dermed forhindre potensielle farer.

Tilpassing: Mange entusiaster lader sin egen ammunisjon. En kronograf tillater dem å finjustere ladeoppskrifter for å oppnå ønsket hastighet og ytelse, tilpasset individuelle våpen.

Vite faktiske verdier: Produsentens spesifikasjoner kan av og til avvike fra de faktiske verdiene. En kronograf gir deg muligheten til å teste og verifisere produsentens påstander.

Utvide kunnskap: For de som er interessert i ballistikk, gir en kronograf dypere innsikt i hvordan ulike variabler, som kulevekt, kuleform og krutttype, påvirker prosjektilens hastighet.

Måling av andre prosjektiler: Ikke bare for skytevåpen, kronografer brukes også i bueskyting, airsoft, paintball, og vitenskapelige eksperimenter for å måle hastigheten til forskjellige objekter.

Djevelen er i detaljene som de sier, og en kronograf gir profesjonelle skyttere samt entusiaster den kunnskapen de trenger for å forbedre, tilpasse og forstå mer om deres lidenskap. Uansett om du er en konkurranseskytter, en hobbyist, eller en vitenskapsmann, er en kronograf et verdifullt verktøy i ditt arsenal.