Test av krumkakejern: Disse 6 er best i test (2024)

Velkommen til vår grundige gjennomgang av det nyeste innen krumkakejern. Krumkaker er en nødvendighet når det kommer til festlige anledninger, og et godt krumkakejern kan gjøre denne tradisjonelle baksten enda mer fantastisk. Gjennom denne produkttesten skal vi se nærmere på flere toppmodeller, analysere deres funksjoner, effektivitet, brukervennlighet og kvaliteten på krumkakene de produserer, fra det mest grunnleggende til det mest avanserte jernet. Enten du er en entusiastisk hjemmebaker eller en profesjonell konditor, denne anmeldelsen vil guide deg i retning av det beste krumkakejernet som passer dine behov og budsjett.

La oss ta et dypdykk inn i verdenen av gylne, delikate krumkaker, og finne det krumkakejernet som kan gjøre baksten din enklere og mer fornøyelig.

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe krumkakejern.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Krumkakejern test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Åviken Diamond 908
Åviken Diamond 908 er det ultimate krumkakejernet med tykke, støpte aluminiumsplater og non-stick-belegg. Inspirert av Hallingdal-stilen fra 1750-tallet. Justerbar termostat og trygt håndtakdesign. Skap perfekte krumkaker uten problemer og nyt den autentiske smaken av norske tradisjoner.
SJEKK PRISEN →
Åviken Diamond
Åviken Diamond er det beste krumkakejernet i budsjettklassen. Med sitt vakre mønster skaper det perfekte sprø krumkaker. Jernet er brukervennlig, varmes raskt opp og fordeler varmen jevnt. Overflatebehandlede plater forhindrer at krumkakene brenner seg fast. Kvalitet og funksjonalitet til en rimelig pris, perfekt for å lage velsmakende krumkaker.
SJEKK PRISEN →
Åviken Nobless
Åviken Nobless er det ultimate dobbeltjernet for å lage perfekte krumkaker. Med tykk, støpt aluminium, non-stick-belegg, trygge plasthåndtak og justerbar termostat gir det jevn farge og sprøhet. Med 1600 watt effekt får du enkelt og raskt fantastiske krumkaker som imponerer. Oppbevares praktisk på høykant.
SJEKK PRISEN →
Hällmark til bål
Hällmark Krumkakejern til bål gir deg muligheten til å lage deilige krumkaker rundt bålet. Med et langt håndtak for sikker avstand fra flammene og laget av støpejern og tre, er dette jernet både funksjonelt og autentisk. Skap ekstra bålkos med smakfulle krumkaker.
SJEKK PRISEN →
Åviken Diamond Enkelt
Åviken Diamond Enkelt er et rimelig krumkakejern som gir mye for pengene. Med tykk, støpt aluminium og non-stick-belegg gir det jevn steking. Håndtak av plast, justerbar termostat og termostatlampe gir enkel bruk. Kan oppbevares på høykant. En pålitelig og funksjonell følgesvenn for krumkakeentusiaster.
SJEKK PRISEN →
Wilfa WM-623B
Wilfa WM-623B er et imponerende krumkakejern i premiumsegmentet. Med manuell temperaturjustering, kraftig varmeelement og smarte funksjoner som luftspalter og oppsamlingskant, gir dette jernet deg full kontroll over krumkakestekingen. Med øsen og håndbeskyttelse er WM-623B en perfekt partner for en smakfull krumkakeopplevelse.
SJEKK PRISEN →

1. Åviken Diamond 908 – Best i test

Åviken Diamond Krumkakejern 908

SJEKK PRISEN →

Åviken Diamond 908 er uten tvil den ultimate følgesvennen for alle krumkakeentusiaster der ute. Med sin blendende design og overlegne funksjonalitet, har dette krumkakejernet alt du trenger for å skape de herligste, sprø og delikate krumkakene.

En av de mest imponerende egenskapene ved Åviken Diamond 908 er de tykke, støpte aluminiumsplatene med non-stick-belegg. Dette betyr at krumkakene dine vil slippe lett fra jernet uten å ødelegge den perfekte formen. Du trenger ikke lenger å bekymre deg for frustrasjonen som oppstår når krumkakene dine sitter fast i jernet, for Åviken Diamond 908 gjør krumkakesteking til en lek.

For de som setter pris på historie og tradisjon, vil Åviken Diamond 908 virkelig glede deg. Mønsteret som er brukt på krumkakeplatene er inspirert av den vakre Hallingdal-stilen som har røtter tilbake til 1750-tallet. Hver eneste krumkake du lager vil være en hyllest til fortiden og en smakfull forbindelse til norske tradisjoner.

Det er også verdt å nevne at Åviken Diamond 908 kommer med en justerbar termostat. Dette betyr at du kan tilpasse temperaturen etter din egen preferanse og få krumkakene akkurat slik du ønsker dem – enten det er sprø og gyldenbrunt eller mykt og delikat. Termostatlampen gir deg en visuell indikasjon på når jernet er klar til bruk, slik at du kan stå klar til å lage de deiligste krumkakene uten forsinkelser.

For din komfort og sikkerhet har Åviken Diamond 908 også et smart håndtakdesign som bidrar til å forhindre brannskader. Du kan enkelt håndtere jernet uten å bekymre deg for ubehagelige overraskelser.

Spesifikasjoner

 • 1000 watt
 • Grillaereal: 25 x 25 cm
 • Non stick
 • Termostat

Oppsummert

 • Inspirert av Hallingdal-stilen fra 1750-tallet
 • Justerbar termostat og trygt håndtakdesign
 • Perfekte krumkaker hver gang, enkelt og sikkert

Les mer →

2. Åviken Diamond – Beste budsjettvalg

Åviken Diamond krumkakejern

SJEKK PRISEN →

Hvis du er på utkikk etter et pålitelig krumkakejern i budsjettklassen trenger du ikke lete lenger enn Åviken Diamond.

En av de første tingene man legger merke til med Åviken Diamond er det vakre mønsteret det etterlater på krumkakene. Mønsteret er ikke bare estetisk tiltalende, men det spiller også en viktig rolle i å skape den karakteristiske sprøheten som kjennetegner krumkaker. Med Åviken Diamond kan du være sikker på at hver eneste krumkake vil ha det perfekte mønsteret og den knasende konsistensen som gjør dem helt unike.

Åviken Diamond er også utrolig brukervennlig. Den varmes raskt opp og er klar til å lage deilige krumkaker på kort tid. De varmeplatene fordeler varmen jevnt, slik at krumkakene blir stekt jevnt og gir et konsistent resultat. Platene er overflatebehandlet, noe som forhindrer at krumkakene brenner seg fast og gjør det enkelt å løsne dem fra jernet når de er ferdige og klare til å bli rullet sammen.

Selv om Åviken Diamond befinner seg i budsjettklassen, kompromisses det ikke på kvalitet eller funksjonalitet. Med dette krumkakejernet kan du glede familie og venner med de mest velsmakende krumkakene, uten å tømme lommeboken.

Det hersker ingen tvil om at Åviken Diamond er det beste krumkakejernet i budsjettklassen. Dets vakre mønster, jevne varmefordeling og brukervennlighet gjør det til en klar vinner. Med Åviken Diamond kan du lage de mest delikate krumkakene og bringe en bit av tradisjonen inn i hjemmet ditt i julen.

Spesifikasjoner

 • 1000 Watt
 • Overflatebehandlet
 • Lager fint mønster
 • Jevn varmefordeling

Oppsummert

 • Rask oppvarming og jevn varmefordeling
 • Overflatebehandlede plater for enkel løsning
 • Kvalitet og funksjonalitet til en rimelig pris

Les mer →

3. Åviken Nobless – Best dobbeljern

Åviken Nobless Vaffeljern Dobbelt

SJEKK PRISEN →

Åviken Nobless er et fantastisk dobbeltjern for å lage krumkaker av høyeste kvalitet. Med jern fremstilt av tykk, støpt aluminium og non-stick-belegg, er dette jernet konstruert for å sikre en jevn og sprø overflate på krumkakene. Den høye wattfrekvensen gir en rask oppvarming og gir deg muligheten til å oppnå den perfekte konsistensen hver gang.

Håndtakene på jernet er laget av plast og er designet for å forhindre brennemerker. Dette gjør det trygt og komfortabelt å håndtere, selv når jernet er varmt. Med den justerbare termostaten kan du enkelt tilpasse temperaturen etter dine preferanser, slik at du kan lage krumkaker som passer perfekt til din smak.

En annen praktisk funksjon ved Åviken Nobless er muligheten til å oppbevare det på høykant. Dette sparer verdifull plass på kjøkkenet ditt og gjør det enkelt å lagre jernet når det ikke er i bruk.

Med en effekt på 1600 watt er Åviken Nobless et kraftig dobbeltjern som raskt og effektivt gir deg perfekt stekte krumkaker. Du trenger ikke lenger å bekymre deg for ujevn varmefordeling eller krumkaker som ikke blir sprø. Med Åviken Nobless kan du glede deg over krumkaker som imponerer både familie og venner.

Spesifikasjoner

 • 1600 Watt
 • Non-stick
 • Justerbar termostat
 • Jevn varmefordeling

Oppsummert

 • Praktisk lagring på høykant
 • Høy watt for sprø krumkaker
 • Krumkaker løsner lett

Les mer →

4. Hällmark til bål – Til bålkosen

Hällmark Vaffeljern til bål Krumkakejern

SJEKK PRISEN →

Når du er ute på tur eller samlet rundt bålet med venner og familie er det ingenting som kan skape ekstra hygge som nystekte krumkaker. Kanskje ikke det tradisjonelle valget, men vi anbefaler at du tester det! Og med Hällmark Krumkakejern til Bål kan du nå enkelt lage disse delikate godsakene mens du nyter den varme bålkosen.

Dette krumkakejernet er designet med praktisk bruk i tankene. Det lange håndtaket gir deg muligheten til å holde deg i en sikker avstand fra flammene, og det måler hele 45 cm i lengde. Selve jernet er 20 x 20 cm, som gir deg god plass til å lage krumkaker av perfekt størrelse.

Det beste med Hällmark Krumkakejern til Bål er fleksibiliteten. Du kan bruke det over gassbrennere, et ildsted eller rett og slett plassere det i bålet. Alt du trenger å gjøre er å smelte en kladd smør i jernet, helle røren over og deretter klemme sammen jernet. Hold det over flammen til krumkaken er ferdigstekt, og du vil bli belønnet med en herlig duft og smak av nybakte krumkaker.

Krumkakejernet er laget av støpejern, som sikrer god varmefordeling og jevn steking. Håndtaket er laget av tre, noe som gir et naturlig og autentisk preg.

Spesifikasjoner

 • Materialer: Støpejern og tre
 • Vekt: 3.5 kg
 • Lengde: 45 cm
 • Bredde: 20 cm

Oppsummert

 • Bruk over åpen flamme eller gassbrenner
 • Enkel i bruk
 • Langt håndtak slik du ikke brenner deg

Les mer →

5. Åviken Diamond Enkelt – Et godt alternativ

Åviken Diamond Enkelt

SJEKK PRISEN →

Å lage krumkaker trenger ikke å være dyrt eller komplisert, og Åviken Diamond Enkelt er et perfekt eksempel på det. Dette krumkakejernet tilbyr god kvalitet og funksjonalitet til en pris som gir mye for pengene.

Med plater av tykk, støpt aluminium og non-stick-belegg er dette jernet konstruert for å gi deg jevn steking og enkelt uttak av krumkakene. Du trenger ikke bekymre deg for at krumkakene skal feste seg fast eller bli ujevnt stekte.

Håndtakene på jernet er laget av plast og er designet for å gi en trygg og behagelig brukeropplevelse. Du kan lage krumkaker uten å bekymre deg for brennemerker eller varme hender.

Med en justerbar termostat har du muligheten til å tilpasse temperaturen etter dine preferanser. Du kan enkelt justere varmen for å oppnå ønsket sprøhet og farge på krumkakene.

En praktisk funksjon på Åviken Diamond Enkelt er termostatlampen som lyser når jernet er klart til bruk. Dette gjør det enkelt å vite når jernet har oppnådd riktig temperatur og er klart for å lage deilige krumkaker.

Et annet pluss er muligheten til å oppbevare jernet på høykant. Dette sparer plass på kjøkkenet og gjør det enkelt å lagre jernet når det ikke er i bruk. Med en effekt på 1000 watt gir Åviken Diamond Enkelt deg nok kraft til å lage krumkaker raskt og effektivt

Spesifikasjoner

 • 1000 watt
 • Vekt: 2.2 kg
 • Justerbar termostat
 • Termostatlampe

Oppsummert

 • Mye for pengene
 • Non-stick belegg
 • Raskt og effektivt

Les mer →

6. Wilfa WM-623B – Premium

Wilfa WM-623B

SJEKK PRISEN →

Dette krumkakejernet er enkelt å bruke, og du har full kontroll over stekingen. Du kan manuelt justere temperaturen mellom syv ulike nivåer, slik at du kan tilpasse varmen etter dine preferanser. Det kraftige varmeelementet med en effekt på 1400 watt sørger for en jevn og effektiv steking, mens de praktiske luftspaltene leder ut den fuktige luften. Dette betyr at krumkakene blir stekt, ikke kokt, og resultatet er en sprø og smakfull opplevelse.

Wilfa WM-623B er ikke bare et kraftig og effektivt krumkakejern, det er også utformet med tanke på praktiske detaljer. Med en innebygd termostat kan du være trygg på at jernet holder riktig temperatur gjennom hele stekingen. Den praktiske oppsamlingskanten sikrer at eventuell overflødig røre ikke renner ut, og de stabile gummiføttene gir et solid og sikkert grep på kjøkkenbenken. For å beskytte hendene mot den varme dampen, er jernet også utstyrt med en praktisk håndbeskyttelse.

En ekstra bonus er den medfølgende øsen, som gjør det enkelt å måle opp akkurat den rette mengden røre for hver krumkake.

Spesifikasjoner

 • 1400 watt
 • Vekt: 2.9 kg
 • 7 ulike varmenivåer
 • Diameter 23 centimeter

Oppsummert

 • Premium krumkakejern
 • Jevn og effektiv steking
 • Øse følger med

Les mer →


Innkjøp av krumkakejern – hva bør jeg tenke på?

Det er noe magisk med klassiske krumkaker. Sprø og god snacks som blir ekstra gode i kombinasjon med iskrem. Krumkaker er klart mest populært rundt juletider, men det er virkelig ingen grunn til å ikke nyte denne desserten året rundt. De har som rykte å være vanskelig å lage, men om man velger rett krumkakejern går prosessen lett som en lek, og noe man gjerne kan involvere barna med. Men det er et par ting man må tenke over.

Først og fremst, tenk på kvaliteten på konstruksjonen. Et godt krumkakejern skal være solid bygget, helst med non-stick belegg for enkel rengjøring og for å hindre at deigen sitter fast. Sjekk også om håndtakene er robuste og komfortable å håndtere, spesielt når jernet er varmt.

Andre ting du bør tenke på er varmefordeling og temperaturkontroll. Et kvalitetsjern varmer jevnt, noe som er essensielt for å lage perfekte krumkaker. Noen modeller kommer med justerbar temperaturkontroll, som gir deg mer fleksibilitet når du baker.

Størrelsen og formen på krumkakene er også viktig. De fleste krumkakejern produserer standardstørrelse krumkaker, men hvis du ønsker mindre eller større kaker, se etter modeller som tilbyr disse alternativene. Vurder også designet på mønsterplaten; tradisjonelle krumkaker har et detaljert blomstermønster, men moderne varianter kan ha forskjellige design.

Strømkilde er en annen faktor. De fleste krumkakejern er elektriske, men det finnes også gassdrevne alternativer. Elektriske modeller er vanligvis enklere å bruke og krever mindre oppsyn, men gassmodeller kan gi en autentisk opplevelse hvis det er det du søker.

Brukervennlighet er også viktig. Noen krumkakejern har funksjoner som en timer, en klar-til-bruk indikator, eller en lyd når krumkaken er klar. Disse funksjonene kan gjøre bakingsprosessen enklere, spesielt for uerfarne bakere.

Til slutt, vurder prisen. Husk at dyrere ikke alltid betyr bedre. Bestem deg for et budsjett først, og søk etter det beste jernet innenfor den prisklassen.

best i test Krumkakejern og vaffeljern