Krydderkvern test: Disse 5 gir mest for pengene i 2024

Krydderkvern

Få maten ekstra smakfull med en god krydderkvern. I dag finnes det en rekke modeller. både elektriske og manuelle, der de også har ulikt design og kvalitet. Så hvilken skal du egentlig velge?

Krydderkvernen vi likte aller best er det populære settet fra Champion. Her får du en slitesterk krydderkvern for salt og pepper, som er både dekorative og praktiske. Det beste med krydderkvernen er at det er elektrisk som gjør at du kverner i en fei, samt at prisen er Vårt mål er å geleide deg gjennom det enorme utvalget av krydderkvern, slik at du enklere finner din favoritt. Vi har derfor valgt ut fem av modellene vi opplever som best. Dette har vi gjort ved å grundig sondere markedet ved å lese igjennom en rekke produktbeskrivelser, kundeanmeldelser og testet utført av testpanel.

Ønsker du stilrene, designerkverner er det Rosendahl Grand Cru vi ville ha gått for. Dette lekre settet passer også godt som som bordpynt, samtidig som det kverner til ypperlige resultat.

VÅRE favoritter

 • Vakkert krydderkvernsett fra det prisbelønte merket Rosendahl
 • Høy slitestyrke
 • Elektrisk og brukervennlig
SJEKK PRISEN →
 • Elektrisk og justerbar krydderkvern
 • Laget av rustfritt stål
 • Meget prisvennlig
SJEKK PRISEN →
 • Markedet mest dekorative krydderkvern
 • Høy kvalitet
 • Manuell kvern
SJEKK PRISEN →

Krydderkvern test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Champion Set Salt og Pepperkvern
Champion krydderkvern er vår soleklare testvinner og ingen var egentlig ikke i nærheten. Her får du ikke bare et lekkert og stilrent sett, men også kverner som leverer strålende resultat. Det aller beste derimot er at settet er elektrisk slik at du bare trenger å trykke på en knapp og den kverner krydderet for deg.
SJEKK PRISEN →
Rosendahl Grand Cru
Anerkjente Rosendahl, som har utviklet prisbelønte kjøkkenprodukter i en årrekke, har her laget et usedvanlig vakkert krydderkvernsett. Ønsker du et stilrent sett med gode kverneegenskaper og vel så gode dekorative egenskaper, er det ingen tvil om at det er dette merket du burde gå for.
SJEKK PRISEN →
Bitz Salt og pepperkvern
Bitz krydderkvern stikker seg ut på grunn av sitt eksepsjonelle design. Her får du både bordpynt og krydderkvern i ett og samme produkt. Kvernene maler krydder til ytterste kvalitet, mens de også er meget brukervennlige. De ligger godt i hånden og maler krydderet når du vrir på toppen.
SJEKK PRISEN →
Kähler Hammershøi Kvern
Denne hendige kvernen fra Kähler er et populært valg blant forbrukerne. Dette fordi den har et enkelt, men samtidig tidløst design, og ikke minst på grunn av dens gode maleegenskaper. Med denne vil du enkelt kverne krydder til ytterste presisjon, og det uten å betale for mye.
SJEKK PRISEN →
Peugeot Paris U'
Denne klassikeren har eksistert i en årrekke, og den skiller seg ut fra resten ved at den har en ekstra stor størrelse og kommer med hele seks forskjellige kverneinnstillinger. Denne er utvilsomt kokkenes og restaurantens favoritt, og er flaggskipet til det franske merket Peugeot.
SJEKK PRISEN →

1. Champion Set Salt og Pepperkvern — Best i test

Champion Set med salt og pepperkvern

SJEKK PRISEN →

Champion krydderkvern er vår soleklare testvinner og ingen var egentlig ikke i nærheten. Her får du ikke bare et lekkert og stilrent sett, men også kverner som leverer strålende resultat. Det aller beste derimot er at settet er elektrisk slik at du bare trenger å trykke på en knapp og den kverner krydderet for deg. Dessuten er dette settet markedets rimeligste, noe som betyr at det er her du får mest for pengene.

I dette settet fra Champions får du både salt- og pepperkvern i rustfritt stål. Kvernene er justerbare slik at du kan bestemme hvor fin eller grov krydderne skal males. Glassvinduet er både dekorativt og praktisk, da det gir deg mulighet til å holde øye med mengden krydder igjen. Kvernen er enkel å bruke.

Alt du trenger å gjøre er å fylle med salt, pepper eller et tredje krydder som du vil, og trykke på knappen for å male. Bunnen lyser opp, noe som er praktisk fordi det blir lettere å se hvor mye krydder som kommer ut. Krydderkvernene bruker 4 AA batterier der batterier er ikke inkludert.

Høyden på kvernene er 23 cm og de har altså et stålaktig utseende som passer godt inn i alle moderne hjem. Prisen er også meget god, så her slipper du å grave dypt i lommeboken for et godt kjøkkenprodukt.

Det er i tillegg verdt å merke seg hvor godt Champion skårer på kundeanmeldelsene. Det skrytes hemningsløst av Champion krydderkvern og kundene virker å være svært fornøyde. For oss var det heller aldri noe tvil om at dette settet skulle bli best i test.

Oppsummert

 • Elektrisk og justerbar krydderkvern
 • Laget av rustfritt stål
 • Meget prisvennlig

Les mer →

2. Rosendahl Grand Cru — Premium

Rosendahl Grand Cru Sett

SJEKK PRISEN →

Anerkjente Rosendahl, som har utviklet prisbelønte kjøkkenprodukter i en årrekke, har her laget et usedvanlig vakkert krydderkvernsett. Ønsker du et stilrent sett med gode kverneegenskaper og vel så gode dekorative egenskaper, er det ingen tvil om at det er dette merket du burde gå for. I tillegg er kvaliteten eksepsjonelt bra, slik at krydderkvernene tåler mye.

Settet inneholder to kverner, en for salt og en for pepper. Du kan også bruke annet krydder om ønskelig.Salt- og pepperkvernene sin keramiske kvern er plassert i toppen. Dette er meget praktisk da det forhindrer søl og rot. Kvernen kan dessuten stilles etter preferanser der den maler både grovt og fint. Den fungerer etter samme prinsipp som en morter som støter smaken ut av pepperen.

Videre har kvernen 25 års garanti, samt de er laget av et slitesterkt glass som til og med tåler oppvask i oppvaskmaskin på opptil 55 grader. Det desidert bestet med dette lekre settet derimot, er nok det flotte designet. Rosendahls ekstraordinære glassdesign og mønster kommer også til syne i deres krydderkvern. Av den grunn er det et tilskudd i en Rosendahl kolleksjon.

Kvernene er i tillegg elektrisk, hvilket gjør dem ekstra brukervennlige. Prisen er heller ikke så aller verst, i alle fall til et premiummerke å være.

Oppsummert

 • Vakkert krydderkvernsett fra det prisbelønte merket Rosendahl
 • Høy slitestyrke
 • Elektrisk og brukervennlig

Les mer →

3. Bitz Salt og pepperkvern – Mest dekorative

Bitz Salt og pepperkvern

SJEKK PRISEN →

Bitz krydderkvern stikker seg ut på grunn av sitt eksepsjonelle design. Her får du både bordpynt og krydderkvern i ett og samme produkt. Kvernene maler krydder til ytterste kvalitet, mens de også er meget brukervennlige. De ligger godt i hånden og maler krydderet når du vrir på toppen. Merk at dette merket kommer i en rekke forskjellige farger, slik at du enkelt kan finne settet som passer akkurat ditt hjem.

Dette settet er også umåtelig populært og det er blant markedets fremste bestselgere. Dette fordi det er særdeles dekorativt og det passer godt til alle anledninger, takket være det stilfulle og moderne designet. Kvernene er laget i blankglasert steintøy, hvor toppen er av eiketre. Settet finnes i fem forskjellige farger: amber, grønn, creme, blå og svart.

Uansett hvilken farge du velger, passer kvernene til de øvrige steintøyproduktene fra Bitz, sånn at du kan en komplett borddekking. Kvernene har et nordisk, samt elegant uttrykk og ligger godt i hånden. Dessuten er den utstyrt med keramisk kvernverk med 5 års garanti. Toppen av eiketre anbefales det at vedlikeholdes løpende med nøytral olje for å bevare treets glød.

Videre måler kvernene 16×5 cm, som gjør at dem også enkelt gjemmes bort. Dog tar de seg best ut som bordpynt på grunn av det stilfulle designet. Så dersom du ønsker dekorative krydderkverner er det dette settet vi anbefaler.

Oppsummert

 • Markedet mest dekorative krydderkvern
 • Høy kvalitet
 • Manuell kvern

Les mer →

4. Kähler Hammershøi Kvern — Mye for pengene

Kähler Hammershøi Kvern

SJEKK PRISEN →

Denne hendige kvernen fra Kähler er et populært valg blant forbrukerne. Dette fordi den har et enkelt, men samtidig tidløst design, og ikke minst på grunn av dens gode maleegenskaper. Med denne vil du enkelt kverne krydder til ytterste presisjon, og det uten å betale for mye. Kvernen har nemlig en god pris, som gjør at du får mye for pengene.

Den hendige og vakre krydderkvernen tilhører den umåtelig populære serien Hammershøi som inneholder mange ulike deler. Den indigoblå fargen gir serviset et tidløst og eksklusivt preg. Kvernene fra Hammershøi finnes i to ulike størrelser slik at du enkelt ser forskjell på salt og pepper.

Den har en høyde på 17,5 cm og er laget av keramikk og eik. Dette gir den høy kvalitet og slitestyrke, hvilket betyr at den tåler en trøkk eller to. Forbrukerne er også etter sigende meget fornøyde med kvernen, ettersom den får gode skussmål på kundeanmeldelsene. Vi ønsker også å trekke frem den gode prisen, som gjør at du får mye for pengene. Merk at kvernen er manuell. Den maler krydder når du vrir på toppen.

Oppsummert

 • Prisvennlig krydderkvern – du får mye for pengene
 • Manuell. Krydderet kvernes når du vrir på toppen.
 • Lekkert og tidløst design

Les mer →

5. Peugeot Paris U’ — Klassisk krydderkvern

Peugeot Paris U´Select Pepperkvern

SJEKK PRISEN →

Denne klassikeren har eksistert i en årrekke, og den skiller seg ut fra resten ved at den har en ekstra stor størrelse og kommer med hele seks forskjellige kverneinnstillinger. Denne er utvilsomt kokkenes og restaurantens favoritt, og er flaggskipet til det franske merket Peugeot. Prisen er kanskje noe høyere sammenlignet med andre merker, men den er helt klart verdt hver eneste krone, ifølge diverse testpanel.

Modellen Paris er et vanlig syn hos de fleste franske og italienske restauranter. Den betegnes som Peugeots flaggskip, ettersom den er meget solid og holdbar, samt at den har hele fem års garanti. Selve drivverket i kvernen er det livstidsgaranti på.

Det som kanskje imponerer mest er at pepperkvernen har det innovative systemet u’Select. Det betyr at du kan velge mellom seks forskjellige innstillinger. Det er lett, du dreier ganske enkelt ringen til den ønskede innstillingen. Jo lengre du dreie, dess grovere eller finere blir pepperkornene, avhengig av hvilke vei du dreier. På denne måten blir det alltid kvernet perfekt.

Kvernen måler så mye som 30 cm i høyden, noe som gjør den til en av de største på markedet. Den har også et lekkert og tradisjonsrikt utseende som passer et klassisk hjem vel så godt som et moderne hjem.

Oppsummert

 • Manuell krydderkvern med seks kverneinnstillinger
 • En anerkjent krydderkvern fra det prisbelønte merket Peugeot
 • Klassisk kvern med et tradisjonelt design

Les mer →


Krydderkvern — Hvilken skal jeg velge?

Krydderkvern, salt og pepperkar, salt og pepperbøsser – kjært barn har mange navn. Krydderkvern er et produkt som alltid er nødvendig, enten det er plassert i kjøkkenet eller på bordet i restauranten. I denne testen har vi sett på et variert utvalg, og samlet de fem vi mener er best. Vi håper det har gitt deg et bedre bilde på hvilken kvern du skal velge.

Er du fortsatt usikker? Tenk gjennom hvilken kvern som passer dine bruksområder og preferanser best. Ikke minst, bør du vurdere designet. Hvilken kvern passer ditt hjem?

Dessuten bør du tenke på hvor grovt du ønsker å kverne krydderet. Det er nemlig slik at kvernene kommer med ulike kverneinnstillinger. Dersom du ønsker finkverning, kan det være lurt å gå for en kvern med flere innstillinger.

I tillegg har kapasitet og ikke minst brukervennlighet mye å si. Hvor stor ønsker du at kvernen skal være? Og skal den være manuell eller elektrisk? Med dette i bakhodet, er vi helt sikker på at du finner din foretrukne krydderkvern.

Hvordan fungerer en krydderkvern?

Selve mekanismen på disse krydderkvernene er veldig enkel. De består av et par bevegelige elementer.

Hoveddelen er kvernets «kropp». Denne består av et lager som man kan fylle med salt eller pepperkorn. På toppen av kvernet er det et lokk som man kan rotere med hånden sin. Dette er den delen som faktisk utgjør hele prosessen. Når toppen skrus på, så vil kvernemekanismen på innsiden av bøssen starte.

Når du starter prosessen med å rotere, så vil pepperkornene dyttes ned i et lite lager helt nederst i modellen. Og deretter vil de også dette ned gjennom noen små filtrerte hull. Slik går du fra å ha hele pepperkorn til å få gode, tynne lag med salt eller pepper når du lager mat.

Legg igjen en kommentar