Lakenpose test: De 5 Beste Lakenposene i 2024

Beste Lakenpose

I denne artikkelen har vi testet de beste lakenposene slik at du ikke trenger lese i timevis for å finne de som holder godt, komfortable og varmer godt. Hvis du har en god lakenpose er det ikke noe i veien for å bruke sommerposen hele året rundt.

Vi har valgt ut en sove pose for hver bruksmåte, en lakenpose kan brukes til mye forskjellig. Noen elsker å ha de sammen med en sovepose for å få litt ekstra varme og noen bruker de selvstendig som en sovepose på varmere dager.

De kan også brukes til å holde soveposen ren, hvis man skal dele soveposen så er det godt å ha en egen lakenpose med tanke på rensligheten. Det er også lettere å vaske lakenposen enn å vaske soveposen, så hvis du er den eneste som bruker soveposen er fortsatt et godt å kjøpe en lakenpose.

VÅRE favoritter

 • Lengde på 183cm, tilpasset barn og kvinner
 • Øker comfort-temp med opp til 11 grader
 • Thermolite materiale
SJEKK PRISEN →
 • Øker comfortempraturen med opp til 14 grader
 • Godt egnet for utendørs tøff bruk
 • Tilpasset plass for ben og hode
SJEKK PRISEN →
 • Mumie Form
 • +8 grader komforttemperatur
 • Thermolite materiale
SJEKK PRISEN →

Beste Lakenposene test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Reactor Extreme
Kompakt, høy kvalitet og varmer svært godt. Passer godt for å gi ekstra varme på kalde vinter netter, men også som sovepose på sommeren eller i varmere strøk.
SJEKK PRISEN →
STS Compact Plus
"STS compact plus er lett og har er noe kortere i lengden som gjør at den passer godt egnet til barn og damer. STS er både komfortabel og gir en god tempratur økning i soveposen.
SJEKK PRISEN →
STS Lakenpose Thermolite Reactor
Denne lakenposen fra Sea To Summit kommer med tilpasset plass for ben og hode. Dette gjør at den enkelt kan tilpasses alle typer soveposer og bidra med å øke komforttemperaturen med opptil 8 grader.
SJEKK PRISEN →

Når jeg har vært på tur er det disse lakenposene jeg har funnet fungerer best og er mest komfortable. 

1. STS Sleepliner Lakenpose Reactor Extreme – Vår Anbefaling (Best på Markedet)

Reactor Extreme, Lakenpose

SJEKK PRISEN →

Den som gjorde det best på testene våre var reactor extreme laken posene. Disse er kompakte, god kvalitet og varmer svært bra. Det er forskjellige varianter av lakenposen, hvilken du burde kjøper kommer an på hvor mye ekstra varme du ønsker.

Hvis du skal kjøpe en lakenpose i formål om å øke tempratured i soveposen anbefaler jeg deg å kjøpe denne reactor extreme, denne gir ekstremt god varme og er en god makker på en kald vinter natt. 

STS reactor extreme har vært min «go to» lakenpose nå i 2 år som jeg brukte i kalde vinterdager i nord-norge og i trøndelag. Den fungerer utmerket for å holde varmen, men også på middels-tempererte dager.

Hvis du skal sove i varmen kan du bruke den som en sovepose ellers anbefaler vi å ta en titt på andre modeller som er litt lettere.

Les mer →


2. STS Lakenpose Reactor Compact Plus – Vår anbefaling for damer og barn

Reactor Compact Plus lakenpose

SJEKK PRISEN →

Denne lakenposen er en 183 cm og er spesial tilpasset for barn og damer, den er utformet i en mumiform med tilpasset form og plass til hodet og ben.

Dette er en lakenpose som har gjort det veldig bra på testene. Vi kjente en god økning i tempraturen inne i soveposen, på nettsiden deres står det at de har målt en økning opptil 11 grader noe som kommer til god nytte på en kald vinterdag.

Hvis du skal bruke den på en sommerdag anbefaler vi å droppe soveposen og kun bruke STS reactor posen.

Les mer →


3. STS Lakenpose Thermolite ReactorBest for tøff bruk

Sea To Summit Lakenpose Reactor

SJEKK PRISEN →

Denne lakenposen fra Sea To Summit er spesielt godt egnet for bruk under tøffe forhold utendørs.Den kommer med tilpasset plass for hode og ben som gjør den enkel å tilpasse alle typer soveposer. Med ekstra plass oppleves ikke lakenposen som trang, men gir en myk og behagelig opplevelse som sikrer en god natt søvn. 

For å øke komforttemperaturen i soveposen mest mulig er lakenposen produsert i Thermolite materiale. Dette materialet er spesielt godt egnet til overnattinger utendørs da det er lett, tørt og varmt. Ettersom lakenposen er utstyrt med en hette med strammesnor kan den benyttes uten sovepose utendørs i varmt vær. Ved å benytte Reactor lakenpose kan du øke komforttemperaturen i soveposen med opptil 8 grader, noe som kan komme godt med i overnattinger utendørs om vinteren. 

Sea To Summit Reactor er en robust lakenpose som kommer med en praktisk pakkpose. Uansett om du ønsker å overnatte utendørs i kaldt vær, eller bare ønsker et lett alternativ om sommeren er Reactor et utmerket alternativ. Thermolite materialet er mer pakkbart enn fleece og har en svært lav egenvekt. Da lakenposen har tilpasset plass for hode og ben, samt snøring i hette kan den utmerket fungere som en lettvint sovepose om sommeren.

 • Mumie Form
 • +8 grader komforttemperatur
 • Thermolite materiale

Les mer →


De to forskjellige typene lakenposer


her skal vi forklare kort forskjellen på de ulike typene lakenposer.

Lakenposer for soveposer

Lakenposene som er designet for soveposen er laget i en mummy-formasjon, slik at de passer og ligger godt inn i soveposen. Du trenger ikke bekymre deg så alt for mye med tanke på størrelse og bredde på disse posene, da så å si alle passer inn i standard soveposer.

disse lakenposene kan som sagt brukes til litt av hvert, men det jeg bruker de oftest som er sovepose. Rektangulære soveposer er lette og tar svært liten plass i forskjell til en vanlig sovepose. Hvis jeg skal på en fjellhytte eller fjellet på en varm høst eller sommer dag er den rektangulære lakenposen min beste tur kamerat.

lakenposer som egner seg som sovepose, pute eller dyne (rektangulær formet)

Disse er de ulike materialene som brukes

Lakenposer kommer i hoved i tre forskjellige materialer, disse er silke, thermolite og bomull. Min personlige favoritt er thermolite. Den er mer komfortabel og bevegelig enn silke og bomull, hvilken du burde velge kommer helt an på hva du foretrekker og prioriterer selv. Lakenposene som er laget av silke er veldig lette og tar liten plass, de kan bruker ofte uten at det setter seg noen lukt og de tørker utrolig fort. Bomull er noe tykkere og varmer mer, det setter seg ikke noe spesielt lukt i disse heller.

Grunnen til at jeg er en tilhenger av thermolite er pågrunn av stoffet er komfortabelt, varmer godt og er lett å få med seg i sekken.

Problemer som ofte oppstår i dårlige lakenposer

Mange av de billige lakenposene av dårligere kvalitet har en tendens til å revnes. Dette er noe som fort kan skje når man prøver å krype ut av soveposen. En lakenpose skal være tynn og kompakt slik at den kan tar lite plass og er lett å ta med på fjelltur, men den må også være tykk nokk til å tåle litt.

Konklusjon

bilde av en dame som sover i en silkepose

Hvis du er ute etter en komfortabel sovepose som også varmer godt så må jeg bare si at du burde kjøpe en lakenpose laget av thermolite materiale. De varmer svært godt og stoffet er utmerket. Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet hvis du har noen råd eller ekstra informasjon du ønsker at vi skal legge til i artikkelen vår! Her kan du lese noen råd som kan være lurt å tenke på når man skal ut på tur.

Legg igjen en kommentar