...

5 Beste Lakenposene i 2021(Test med Anbefaling)

VÅRE favoritter

  • Lengde på 183cm, tilpasset barn og kvinner
  • Øker comfort-temp med opp til 11 grader
  • Thermolite materiale
SJEKK PRISEN →
  • Øker comfortempraturen med opp til 14 grader
  • Godt egnet for utendørs tøff bruk
  • Tilpasset plass for ben og hode
SJEKK PRISEN →
  • Superelastisk som gjør lakenet bedre å sove i
  • Lakenet er antibakterielt behandlet
  • Rektangulært med puteinnlegg
SJEKK PRISEN →

I denne artikkelen har vi testet de beste lakenposene slik at du ikke trenger lese i timevis for å finne de som holder godt, komfortable og varmer godt. Hvis du har en god lakenpose er det ikke noe i veien for å bruke sommerposen hele året rundt.

Vi har valgt ut en sove pose for hver bruksmåte, en lakenpose kan brukes til mye forskjellig. Noen elsker å ha de sammen med en sovepose for å få litt ekstra varme og noen bruker de selvstendig som en sovepose på varmere dager.

De kan også brukes til å holde soveposen ren, hvis man skal dele soveposen så er det godt å ha en egen lakenpose med tanke på rensligheten. Det er også lettere å vaske lakenposen enn å vaske soveposen, så hvis du er den eneste som bruker soveposen er fortsatt et godt å kjøpe en lakenpose.

 

BILDEPRODUKT
Reactor Extreme
Kompakt, høy kvalitet og varmer svært godt. Passer godt for å gi ekstra varme på kalde vinter netter, men også som sovepose på sommeren eller i varmere strøk.
SJEKK PRISEN →
STS Compact Plus
"STS compact plus er lett og har er noe kortere i lengden som gjør at den passer godt egnet til barn og damer. STS er både komfortabel og gir en god tempratur økning i soveposen.
SJEKK PRISEN →
STS Traveller med pute
Elastisk og komfortabel lakenpose utstyrt med nakkepute. Den blir solgt til en rimelig pris og egner seg godt til reising grunnet sin lette vekt og praktiske design
SJEKK PRISEN →

Beste lakenposen som tilleggspose i soveposen

Når jeg har vært på tur er det disse lakenposene jeg har funnet fungerer best og er mest komfortable. 

1. STS Sleepliner Lakenpose Reactor Extreme – Vår Anbefaling (Best på Markedet)

Sjekk Prisen →

 

Den som gjorde det best på testene våre var reactor extreme laken posene. Disse er kompakte, god kvalitet og varmer svært bra. Det er forskjellige varianter av lakenposen, hvilken du burde kjøper kommer an på hvor mye ekstra varme du ønsker.

Hvis du skal kjøpe en lakenpose i formål om å øke tempratured i soveposen anbefaler jeg deg å kjøpe denne reactor extreme, denne gir ekstremt god varme og er en god makker på en kald vinter natt. 

STS reactor extreme har vært min “go to” lakenpose nå i 2 år som jeg brukte i kalde vinterdager i nord-norge og i trøndelag. Den fungerer utmerket for å holde varmen, men også på middels-tempererte dager.

Hvis du skal sove i varmen kan du bruke den som en sovepose ellers anbefaler vi å ta en titt på andre modeller som er litt lettere.


2. STS Lakenpose Reactor Compact Plus – Vår anbefaling for damer og barn

lakenpose til barn og damer

Sjekk Prisen →

Denne lakenposen er en 183 cm og er spesial tilpasset for barn og damer, den er utformet i en mumiform med tilpasset form og plass til hodet og ben.

Dette er en lakenpose som har gjort det veldig bra på testene. Vi kjente en god økning i tempraturen inne i soveposen, på nettsiden deres står det at de har målt en økning opptil 11 grader noe som kommer til god nytte på en kald vinterdag.

Hvis du skal bruke den på en sommerdag anbefaler vi å droppe soveposen og kun bruke STS reactor posen.


3. STS Expander Polycotton Traveller – Stretchy, Varm med puteinnlegg

lakenpose med puteinnlegg

Sjekk Prisen →

STS expander er en helt fantastisk lakenpose! Grunnen til det er materialet og puteinnlegget. STS expander er laget av et elastisk material som gjør den komfortabel og gir deg mere bevegelsesfrihet i soveposen. I tillegg til den laget av polycotten som er material jeg selv foretrekker i en lakenpose da det er et material som varmer bedre, tåler mere og føles bedre ut på kroppen. Men dette er smak og behag! Hvis du foretrekker bomull har vi våre to test vinnere i den kategorien nedenfor. Men hvis du ikke har testet polycotten lakenposer før anbefaler jeg sterkt å kjøpe reactor extreme (for kalde netter) og expander for middels – varme netter.


4. Lakenpose av bomull test

bilde av lakenpose i bomull med hvitbakgrunn

Sjekk Prisen →

Lakenposene i bomull er kjent for å være slitesterke og for å varme godt. De er litt tyngre og tykkere enn silkeposene, men kan være veldig komfortabel å bruke. Helsport sin lakenpose i bomull gjorde det bra på testen, den varmet litt og var veldig komfortabel å bruke.

 


5. Helsport Lakenpose Rektangulær Silke

lakenpose i silke

Sjekk Prisen →

Helsport sin rektangulær silke poste gjorde det bra på testene våre. Ingen av silkeposene vi testet ga den samme varmen som Sea To Summit sin Reactor-pose som er laget av thermolite material, men silke lakenposene passer utmerket som et ekstra lag i soveposen for å holde soveposen ren og hjelpe mot fukt og natt svette. Vi så en økning på rundt 2-3 grader inne i soveposen når vi brukte silke lakenposene, men en stor økning i komfort!


De to forskjellige typene lakenposer


her skal vi forklare kort forskjellen på de ulike typene lakenposer.

Lakenposer for soveposer

Lakenposene som er designet for soveposen er laget i en mummy-formasjon, slik at de passer og ligger godt inn i soveposen. Du trenger ikke bekymre deg så alt for mye med tanke på størrelse og bredde på disse posene, da så å si alle passer inn i standard soveposer.

disse lakenposene kan som sagt brukes til litt av hvert, men det jeg bruker de oftest som er sovepose. Rektangulære soveposer er lette og tar svært liten plass i forskjell til en vanlig sovepose. Hvis jeg skal på en fjellhytte eller fjellet på en varm høst eller sommer dag er den rektangulære lakenposen min beste tur kamerat.

lakenposer som egner seg som sovepose, pute eller dyne (rektangulær formet)

Disse er de ulike materialene som brukes

Lakenposer kommer i hoved i tre forskjellige materialer, disse er silke, thermolite og bomull. Min personlige favoritt er thermolite. Den er mer komfortabel og bevegelig enn silke og bomull, hvilken du burde velge kommer helt an på hva du foretrekker og prioriterer selv. Lakenposene som er laget av silke er veldig lette og tar liten plass, de kan bruker ofte uten at det setter seg noen lukt og de tørker utrolig fort. Bomull er noe tykkere og varmer mer, det setter seg ikke noe spesielt lukt i disse heller.

Grunnen til at jeg er en tilhenger av thermolite er pågrunn av stoffet er komfortabelt, varmer godt og er lett å få med seg i sekken.

Problemer som ofte oppstår i dårlige lakenposer

Mange av de billige lakenposene av dårligere kvalitet har en tendens til å revnes. Dette er noe som fort kan skje når man prøver å krype ut av soveposen. En lakenpose skal være tynn og kompakt slik at den kan tar lite plass og er lett å ta med på fjelltur, men den må også være tykk nokk til å tåle litt.

Konklusjon

bilde av en dame som sover i en silkepose

Hvis du er ute etter en komfortabel sovepose som også varmer godt så må jeg bare si at du burde kjøpe en lakenpose laget av thermolite materiale. De varmer svært godt og stoffet er utmerket. Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet hvis du har noen råd eller ekstra informasjon du ønsker at vi skal legge til i artikkelen vår! Her kan du lese noen råd som kan være lurt å tenke på når man skal ut på tur.

Leave a comment