Lommelykt Test: Dette Er Markedets 7 Beste Lommelykter I 2024

lommelykt test

Lommelykten kan fort være din bestevenn i mørket. Og selv om vinteren og mørket sakte slipper taket øker bruken av håndholdte lommelykter. Dette kan gjerne ha sammenheng med at vi er mere aktiv ute om kvelden og natten på våren, sommeren og høsten.

Det er ingen hemmelighet at lommelyktens bruk hører hjemme i mørket.
De vanligste bruksområdene for lommelykt test er jakt, tur, trening og søking. Det er alltid gunstig å ha en lommelykt liggende, for man vet aldri når man får bruk for en.

VÅRE favoritter

 • Perfekt for nødsituasjoner og friluft
 • Kompakt og solid
 • Mye for pengene
SJEKK PRISEN →
 • Fungerer som powerbank for telefon
 • Solid: vann- og støtsikker
 • Lyser langt: nesten 500 meter
SJEKK PRISEN →
 • Utrolig kraftig
 • Bra batteri
 • Robust
SJEKK PRISEN →

Lommelykt test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Fenix LR35R 10000lm
SJEKK PRISEN →
Nextorch TA15
Liten, lett og kompakt lommelykt, svært hendig for taktisk bruk
SJEKK PRISEN →
Fenix LR40R
Med hele 12 000 lumen lyser lommelykten nesten 800 meter, uten tvil testens kraftigste lommelyk
SJEKK PRISEN →
Nextorch K21
Lommelykten lyser opp opptil 70 meter, er liten og kompakt, og har bra batteritid. Perfekt for enkle oppgaver
SJEKK PRISEN →
Fenix TK25
Lommelykten er tofarget, enkel å bruke og har meget bra batteritid. Lykten kan lyse opp nesten 250 meter
SJEKK PRISEN →
Fenix TK20R
Lommelykten for deg som skal ut i tøffe forhold. vanntett, støtsikker og ekstremt kompakt
SJEKK PRISEN →
Nitecore CG6
Lommelykten er solid og kompakt, og kan lyse grønt - en farge flere dyr ikke ser. Perfekt for den som vil være uoppdaget på jakt
SJEKK PRISEN →

Stor Test Av Lommelykter

Vi har testet Markedets 15 mest populære lommelykter. Testen er basert på lommelyktens lysstyrke, håndgrep, lysspredning, kvalitet, størrelse og vekt.

Det er selvsagt slik at forskjellige lommelykter har forskjellige egenskaper, det har vi tatt hensyn til i testen, og vi har vurdert lommelyktene ut ifra individuelle egenskaper.

1. Fenix LR35R 10000lm – Markedets Beste Lommelykt

FENIX LR35R 10000lm

 

SJEKK PRISEN →

Kompakt, allsidig og kraftig!

Fenix-modellen er utviklet for å være den komplette lommelykten, og de har virkelig gjort en formidabel jobb.
Med hele 10000lumen er denne lommelykten den nest kraftigste i testen, og den gir deg vanvittig til lys. Med tre forskjellige linser på lommelykten er du også sikret en god spredning av lyset, samtidig som den er vanvittig konsentrert på kort hold.

Lommelykten er bygd veldig kompakt, det gjør at den er utrolig god å holde i, litt tung, men godt balansert.

Solid med bra batteri

Den er både støt- og vannsikker. Med IP68 er den mere vanntett enn de tøffeste telefonene på markedet. Når en lommelykt test er så kraftig som denne er det viktig med bra batteri, her har du 7 timer på maks nivå – og 50 timer på det laveste.

Avansert og brukervennlig

Lommelykten har flere fordeler med seg:

Den viser hvor mye batteri den har, du kan velge hvilken lysstyrke du ønsker og den fungerer som en batteribank – du kan rett og slett lade telefonen fra lommelykten. Selv med disse avanserte funksjonene er lommelykten veldig enkel å forstå.

Oppsummering

 • Bra batteri
 • Solid: vann- og støtsikker
 • Lyser langt: nesten 500 meter
 • Kompakt
 • Fungerer som powerbank for telefon
 • Display som viser batteriprosent

Les mer →


2. Nextorch TA15 – Mest For Pengene

 

SJEKK PRISEN →

Liten, lett og kompakt – med snedig batteri

Lommelykten fra Nextorch er svært egnet for taktisk bruk. Den er utviklet for å være hendig, lett og med mye lys for størrelsen. Selv om hele lykten får plass inne i håndflaten gir den fra seg 600 lumen – og lyser hele 150 meter.

Den er utviklet både vanntett, og enormt solid. Siden lommelykten er lagd for å kunne brukes i taktiske situasjoner kan den benyttes i nødsituasjoner – den kan brukes til å knuse glass og lignende.

Batteribruken til lommelykten er veldig brukervennlig, du kan bruke forskjellige typer batteri – uten problem. Batteriet varer også lenge.

Flere gode løsninger

Den kan brukes i nødsituasjoner, den har bra batteri – og du har forskjellige innstillinger for hvordan lys man ønsker. Man kan variere styrke – og frekvens lyset har.

Oppsummering

 • Perfekt for nødsituasjoner og friluft
 • Kompakt og solid
 • Mye for pengene
 • Bra lyslengde

3. Fenix LR40R – Markedets Kraftigste Lommelykt

 

SJEKK PRISEN →

Lyser opptil 773 meter

Lommelykten fra Fenix er definitivt en av markedets kraftigste lommelykter. Med hele 12 000 lumen lyser den opp nesten 800 meter.

Lommelykten har både flom- og spotlys, med hver sin knapp. Disse kan brukes samtidig, hvor man da vil få en vanvittig lysstyrke. Det er såpass sterkt at man må være veldig forsiktig, man må ikke peke det direkte på noen – eller se direkte på det sterkeste lyset selv. Det er heldigvis sikkerhetsløsninger slik at man ikke uheldigvis kommer borti knappen og skrur på lyset.

Solid med bra batteri

Den er vanntett ned til 1 meters dybde, og er ellers robust konstruert. Det er fortsatt viktig å ta godt vare på lommelykten. Batteriet vil ta ca. 3 timer å lade opp for fullt, men da holder det en god periode.

Totalvekten er 500 gram, det vil si at det er en ganske tung lommelykt test, men den er godt balansert slik at den sitter godt i handen når du bruker den.

Oppsummering

 • Utrolig kraftig
 • Bra batteri
 • Robust

4. Nextorch K21  – Testens Billigste Lommelykt

SJEKK PRISEN →

Praktisk og billig lommelykt

Ikke alle trenger den største, råeste eller kraftigste lommelykten, noen ganger holder det med en lommelykt som kun skal lyse opp et mørkt rom eller en mørk gårdsplass. Da er det greit med en lommelykt test som har godt lys, er lett å bruke, og en man slipper å bytte batteri på hver gang. En slik lommelykt trenger ikke å koste mye penger.

Denne lommelykten fra Nextorch er akkurat en slik lommelykt. Den er lett og kompakt, har bra batteritid og er veldig billig i forhold til mange av konkurrentene. Den klarer testen bra, svært bra i forhold til prisen.

Lyser optil 70 meter

Lommelykten lyser opp opptil 70 meter, og har en helt grei lysspredning. For enkle oppgaver som å lyse opp et rom, eller lyse opp litt utenfor holder det i massevis.

Oppsummering

 • Billig
 • Lyser opp opptil 70 meter
 • Kompakt og lett
 • Enkel å bruke

5. Fenix TK25 – Pålitelig Lommelykt

SJEKK PRISEN →

Kompakt med tofarget lys

Modellen fra Fenix er utviklet med tofarget lys, det er nok det som skiller den mest fra konkurrentene. Den gir nemlig både rødt og hvit lys. Det hvite lyset gir opptil 1000 lumen, og lyser ca 225 meter. Det røde lyset gir maks 310 lumen.

Rødt lys er svært gunstig for de som driver gård eller som jakter. Flere dyr er nemlig ikke redde for rødt lys. Derfor kan en fint bruke et rødt lys i fjøs eller ute på jakt. Det er også svært komfortabelt å se på for mennesker, sammenlignet med vanlig sterkere hvitt lys. Derfor kan en fint bruke en slik lykt, uten å ødelegge nattesynet.

Lommelykten er svært kompakt og støtsikker – samtidig er den vanntett ned til 2 meter.
Dette er nærmest nødvendig om en aktivt skal bruke lommelykten på jakt, tur eller jobb.

Oppsummert

 • Komfortabelt rødt lys
 • Kompakt og solid
 • Lyser opptil 225 meter

6. Fenix TK20R – Solid Lommelykt For Tøffe Forhold

SJEKK PRISEN →

Godt lys i kompakt lommelykt

I forhold til lysstyrke og lysspredning dekker lykten de flestes behov. Med 1000 lumen lyser den opp ca 310 meters rekkevidde. Den er også utstyrt med taktiske knapper som kan bestemme lysnivå – samt blitslys.

Det er heller det at lommelykten er så solid og kompakt som gir den plassen på listen:
Den består av 100% aluminium, i en kompakt bygning. Lommelykten kan brukes i nødsituasjoner, som for eksempel til å knuse glass.

Den er støtsikker og vanntett, med bra batteritid.
Det gjør lommelykten godt egnet for taktiske formål, i nødsituasjoner og på tur.

Oppsummert

 • Kompakt og solid
 • Bra lysstyrke
 • Mye for pengene

7. Nitecore CG6 – Perfekt For Jakt

SJEKK PRISEN →

kompakt og kamuflert

Lommelykten er spesielt utviklet for jakt. Den er solid og robust, og tåler både vann og støv. Den har feste til våpen, og den har flere forskjellige farger – blant annet grønn og rød som flere dyr ikke klarer å se.

Det er nettopp det som gjør den såpass godt egnet til jakt. Grønt lys er nærmest umulig å se for flere dyrearter, du kan derfor gå å lyse opp ute i skogen, uten å bli oppdaget.

Du kan lyse opp opptil 200 meter med det hvite lyset, og 170 meter med det grønne lyset. Det er ikke så mye, men skal man gå aktivt med lys på jakt er det ikke alltid lurt å ha for mye lys ettersom du kan bli oppdaget.

Oppsummert

 • Perfekt for jakt
 • Flere forskjellige lys dyr ikke ser
 • Bra batteri
 • Solid og robust
 • Har våpenfeste

Hvilken Lommelykt Skal Jeg Velge?

Hvilken lommelykt en skal velge kommer veldig an på hvilken type bruk en skal ha. De fleste velger ofte å ha 2-3 lommelykter per hjem, slik vil det alltid være tilstrekkelig med lommelykter for flere, og en kan også variere litt hva man trenger.

Om du skal bruke lommelykten på tur er det greit å ha en lommelykt test med god lysspredning, god batteritid og godt grep.

Skal du bruke lommelykten på jakt eller ettersøking er det gunstig å ha mye lysstyrke, godt batteri og godt grep.

Skal du bare ha en lommelykt test liggende i hjemmet, uten noen spesielle formål, kommer det litt ann på hva du ønsker deg – men det er aldri dumt å ha en god allrounder liggende.

Det er slik med lommelykter som alt annet: Du får hva du betaler for. De dyreste lommelyktene er ofte langt kraftigere, med langt bedre lys og batteritid. Så her må man vurdere hva man trenger.

Ta Godt Vare På Lommelykten

Om du steller og passer godt på lommelykten kan den være deg lenge.
Det er viktig at du sjekker om det er noe spesifikt en må ta hensyn til per modell, men det er sjeldent.

For å ta best vare på lommelykten anbefaler vi deg å bruke kikkert- eller brillekluter for å vaske av linsen, gjerne med vaskemiddel for optikk. Da unngår du unødvendige riper, som kan forstyrre lyskvaliteten.

Det er viktig at du ikke bruker klor eller andre sterke vaskemiddel på lommelykten. Det er fordi det er elektronikk inne i lommelykten, og flere av modellene er impregnert med et lim som tåler vann. Slikt lim tåler ikke klor og sterke såper, som kan føre til at lommelykten blir fortere ødelagt.

Hvordan Måles Styrken På Lommelykten?

Selve lysstyrken på lommelyktene måles i noe som kalles lumen:

Lumen er en betegnelse på hvor mye lysstråler som strømmer ut av en lyskilde – i alle retninger.

Det kan sammenlignes med Watt – hvor en gammel sammenligning er at 1 lumen tilsvarer rundt 40 Watt. Det vil si at 1 lumen er lik 10-12 Watt.

Er du på utkikk etter vanlig hodelykt, les vår test her. 

Legg igjen en kommentar