Løpebelte test: De 8 beste for 2023

Løpebelte

Uansett om du skal ut på lang eller kort løpetur er det gjerne noen essensielle ting du skal ha med deg. Mobiltelefon, husnøkler og en drikkeflaske bør alltid være med på turen, men som alle erfarne løpere vet er løse gjenstander i lommene svært distraherende. Da kan et løpebelte komme godt med. Ved hjelp av et løpebelte får du enkel tilgang til oppbevaring av det mest nødvendige i en lomme som ikke hopper og forstyrrer løperytmen din. I tillegg kommer de gjerne med lomme for drikkeflaske som gjør at du enkelt kan holde deg hydrert på korte og lengre treningsøkter. 

Det finnes utallige løpebelter tilgjengelig på markedet og det kan være vanskelig å finne frem til det best egnede. Derfor har vi gjort jobben for deg i denne løpebelte testen og innhentet resultatet av diverse tester, samt gått gjennom informasjon publisert av produsentene. Dermed har vi klart å redusere listen ned til åtte forskjellige løpebelter som passer til alle formål og budsjetter. 

Osprey Duro Solo Belt skilte seg ut som den soleklare vinneren. Dette minimalistiske løpebeltet har plass til alt det mest nødvendige og har i tillegg en egen lomme for en drikkeflaske som følger med. Den ergonomisk utformede flasken på hele 570 ml sørger for godt med væske for mellomlange turer og sitter godt med en elastisk festestropp. Dette forhindrer at den ‘spretter’ mens du er ute å løper.

VÅRE favoritter

  • Integrert drikkelomme
  • Intern organiseringslomme
  • Tilknytningspunkt for LED-lys
SJEKK PRISEN →
  • Flaske inkludert
  • Ergonomisk utformet
  • Stor lomme med plass til mobiltelefon
SJEKK PRISEN →
  • Osprey StraightJacket ™ Kompresjon
  • AirScape ™ ryggpanel
  • Hoftebelte med dobbel glidelås
SJEKK PRISEN →

Løpebelte test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Osprey duro solo belt løpebelte
Løpebeltet fra Osprey kommer med en ergonomisk utformet 570 ml Hydraulics ™ flaske og er utformet for enkel tilgang med en hånd. På denne måten kan du enkelt hente ut telefon, nøkler eller drikkeflaske uten at du trenger ta av deg beltet underveis på turen. Takket være det behagelige Contact mesh stoffet er beltet like behagelig å ha på seg utenpå en jakke, som ved direkte kontakt med huden.
SJEKK PRISEN →
Osprey Seral Sykkelbelte med drikkesystem
Seral 7 fra Osprey er en komplett følgesvenn uansett om du skal ut på korte eller lengre turer. Med flere smarte lommer og AirScape ™ ryggpanel sitter tasken som støpt på ryggen uten at den blir en belastning. I tillegg har den Hydraulics ™ Lumbar drikkesystem integrert med en kapasitet på 1.5 liter. Dermed har du plass til alt du trenger og enkel tilgang til drikke.
SJEKK PRISEN →
Osprey Talon 6 Rumpetaske
Talon 6 er den siste generasjon av fra den ikoniske serien Talon til Osprey. Her får du en rumpetaske som har flere strategiske lommer og god passform. Kompresjonsstropper på baksiden gjør det mulig å sikre lasten og gjør overgangen fra gange til løping svært smidig. Dermed har du godt med plass til telefon, snacks eller GPS uansett hvilke eventyr du begir deg ut på.
SJEKK PRISEN →
Osprey Savu 2 sykkelbelte
Savu 2 er et utmerket belte for korte turer. Med plass til to vannflasker og flere smarte inndelinger av hovedrommet kan du raskt og enkelt organisere dem etter behov. De strategiske sidelommene har plass til snacks, mobiltelefon, redskaper eller et lite førstehjelpsskrin om ønskelig. Kroppsnær passform og kompresjonsstropper sørger for god kroppskontakt.
SJEKK PRISEN →
Flipbelt Adjustable løpebelte
Er du på jakt etter et kompakt og enkelt oppbevaringsbelte for de meste nødvendige gjenstandene på løpetur er Flipbelt et utmerket alternativ. Her får du et svært tilpasningsdyktig belte med plass til penger, nøkler, mobiltelefon og bankkort. Størrelsen justeres enkelt ved hjelp av borrelås slik at du får den mest optimale passformen.
SJEKK PRISEN →
Flipbelt Classic løpebelte
Denne bestselgeren fra Flipbelt har endret måten mange har med seg det mest nødvendige på løpetur. For å unngå klumpete oppbevaringslommer og beltespenner som gnager, har Flipbelt utviklet Flipbelt Classic. Løpebeltet er én stor tubeformet lomme som gir kroppsnær lagring av alt du måtte ha behov for på tur.
SJEKK PRISEN →
Flipbelt Elite Løpebelte
Flipbelt Elite har tatt bestselgeren Flipbelt Classic til det neste nivået. Her får du et kompakt tubebelte med tre forskjellige vanntette lommer. I tillegg er beltet utstyrt med knotter med antiskli på innsiden som sørger for optimalt feste selv under harde treningsøkter. Glidelås sørger for at beltet er enkelt å ta på og av.
SJEKK PRISEN →
Flipbelt Zipper løpebelte
FlipBelt Zipper er bredere enn varianten Classic, men er fortsatt delt inn i de tre vanlige lommene, der en av dem er låsbare. Det kompakte og lette designet gjør at beltet er svært komfortabelt å ha på seg. Du trer enkelt inn i beltet, trekker det opp til hoften og glemmer at du har det på deg under treningsøkten.
SJEKK PRISEN →

1. Osprey duro solo belt løpebelte – Best i test

 Osprey Duro Solo Belt Electric Black Duro Solo Belt løpebelte Duro Solo Belt løpebelte Osprey Duro Solo Belt

SJEKK PRISEN →

Dette beltet fra Osprey kommer med en rekke smarte funksjonaliteter og fungerer like godt på kortdistanse som ved lengre løpeturer. Takket være det behagelige stoffet Contact mesh er beltet like behagelig å bære direkte mot hud som det er utenpå en jakke eller trøye. Alle lommer er designet og utformet slik at du enkelt kan få tilgang ved hjelp av bare en hånd og dermed slipper å ta av deg beltet hver gang. 

Med et minimalistisk design har beltet fortsatt godt med lagringsplass og har blant annet en gjennomsiktig lomme som slik at du kan bruke touch. Dette betyr at du enkelt kan betjene en smarttelefon gjennom vinduet uten at du trenger ta den ut av lommen. Dermed kan mobilen trygt oppbevares i lommen og holde seg tørr hele turen. 

Ved hjelp av flere festestropper kan beltet enkelt tilpasses den individuelle bruker og sørge for optimal kontakt. Dette forhindrer at beltet hopper og blir forstyrrende underveis på turen. Den store festede lommen har plass til alt av nøkler, gel og proteinbarer du måtte ønske å ha med deg på tur. Den langtrukne glidelåsen har også en ekstrafunksjon og kan brukes som nødfløyte dersom du skulle være uheldig på tur. 

Er du på jakt etter et belte som sitter godt uansett bekledning og har plass til det aller mest nødvendige vil Osprey Duro Solo være et utmerket alternativ. Her får du også inkludert en ergonomisk utformet drikkeflaske som har en egen lomme på baksiden. Dermed er du klar til å legge ut på tur uten forstyrrende gjenstander som slenger rundt i lommene dine.

Les mer →


2. Osprey Seral Sykkelbelte med drikkesystem – Premium

Osprey Seral 7

SJEKK PRISEN →

Seral 7 er en utmerket følgesvenn i turløypa og har godt med plass til alt det essensielle for turen. Du vil blant annet finne godt med lommer både på forsiden og inni som sørger for enkel organisering av mobiltelefon, nøkler, gel og proteinbarer. I tillegg har den drikkesystemet Hydraulics ™ Lumbar integrert med en kapasitet på 1.5 liter vann. 

Beltet er utstyrt med AirScape ™ ryggpanel som har ventilerende egenskaper og gir høy komfort. Dette sikrer luftgjennomstrømning mot korsryggen og forhindrer at løpebeltet blir ubehagelig å bruke for lengre turer. Hoftebeltet er netting i Contact mesh som sørger for en kroppsnær og god passform. På hver side vil du finne doble kompresjonsstropper som gjør det mulig å tilpasse passformen ytterligere for individuelle brukere. 

Den store lommen midt i beltet gjør det mulig å oppbevare det nødvendige av klær, snacks og redskaper du måtte ha behov for underveis. Drikkeslangen omslutter kroppen din og holder seg ute av veien ved hjelp av magneter festet til hoftebeltet. Dermed har du enkel tilgang til drikkeslangen, men slipper at den blir forstyrrende når du er i bevegelse. 

Ønsker du deg et mer omfattende løpebelte med plass til alt det nødvendige og litt til vil Seral 7 være et utmerket alternativ. Her får du plass til å oppbevare alt du har behov for på turen, samt tilgang til det integrerte drikkesystemet. Gode tilpasningsevner sørger for at beltet kan benyttes av de aller fleste uansett kroppsfasong.

Les mer →


3. Osprey Talon 6 Rumpetaske – Kostbart alternativ

 Talon 6 rumpetaske Talon 6 rumpetaske Talon 6 rumpetaske Talon 6 rumpetaske Talon 6 rumpetaske Talon 6 rumpetaske Talon 6 rumpetaske Talon 6 rumpetaske Talon 6 rumpetaske Talon 6 rumpetaske Talon 6 rumpetaske Osprey Talon 6

SJEKK PRISEN →

Den ikoniske serien Talon fra Osprey bygger på mer enn ti år med utvikling og design. Talon 6 er den nyeste generasjonen i serien og kommer spekket med smart funksjonalitet og et design som er klar uansett hvilke eventyr du ønsker begi deg ut på. Du får blant annet med patentert teknologi fra Osprey som AirScape ™ nettingdekke og StraightJacket ™ kompresjon. 

Talon 6 sitt moderne design gir en fantastisk ytelse og høy komfort. Utstyrt med AirScape ™ ryggpanel sørger den behagelige nettingen for både ventilering og kroppsnær passform. Dette forhindrer at rumpetasken blir forstyrrende i bevegelse eller at det oppstår friksjon mellom taske og hud. StraightJacket ™ kompresjon sørger for minimal bevegelse av innholdet og gjør at du enkelt kan skifte mellom gange og løping uten forstyrrelser. 

Rumpetasken er utstyrt med glidelåslommer på hver side av hoftebeltet for enkel tilgang til essensielle gjenstander som telefon, snacks og GPS uten at du trenger ta av deg beltet. I tillegg er tasken utstyrt med flere smarte refleksive detaljer som sørger for god synlighet når du beveger seg i mørket, eller løper langs veien. 

For deg som ønsker tilstrekkelig med plass og et allsidig løpebelte vil denne rumpetasken fra Osprey være et utmerket alternativ. Her får du flere store lommer og muligheten til å organisere innholdet etter individuelle ønsker. Det sømløse korsrygg-til-hoftebelte sørger for god ventilering og en svært behagelig passform uansett destinasjon og tempo.

Les mer →


4. Osprey Savu 2 sykkelbelte – Godt tilbud

Osprey Savu 2

SJEKK PRISEN →

Skal du begi deg ut på korte, men krevende turer vil Savu 2 være et utmerket alternativ. Her får du et minimalistisk belte med en rekke smarte funksjonaliteter. Blant annet har beltet plass til hele to drikkeflasker samtidig i hver sin stive lomme. Dette gjør at det er enkelt å ta flaskene ut og sette dem inn igjen etter behov. 

Skulle du ikke ønske å ha med deg drikkeflasker på kortere løpeturer kan begge lommene enkelt pakkes bort for å minimere vekten på beltet. På hver side har du strategiske sidelommer, samt et større hovedrom med flere inndelinger. Her får du plass til alt fra husnøkler og telefon, til snacks, gél og gnagsårplaster ved behov. 

Beltet benytter seg av Osprey sin egenutviklede teknologi AirScape ™ ryggpanel som sørger for god ventilering og komfortabel passform. Ved hjelp av skumkanter og netting i mesh gir beltet en kroppsnær passform uten at det gnager eller blir belastende. På baksiden er det også eget feste til LED-lys som f.eks. et sykkellys eller lignende. Dette vil sikre god synlighet dersom du ofte løper i mørket eller i veikanten. 

Savu 2 er et utmerket alternativ for deg som ønsker et teknologisk avansert løpebelte til en god pris. Her får du Osprey sin patenterte teknologi i et minimalistisk og enkelt design, samtidig som beltet har en rekke tilpasningsmuligheter ved individuelle behov. God passform, flere oppdelte lommer og plass til hele to drikkeflasker sørger for en god tur.

Les mer →


5. Flipbelt Adjustable løpebelte – Enkelt design

FlipBelt Adjustable

SJEKK PRISEN →

Flipbelt Adjustable er et løpebelte med to åpne lommer og en lomme med glidelås godt egnet for småting. Beltet kommer  i en størrelse, men kan enkelt tilpasset den individuelle passform ved hjelp av en borrelås av høy kvalitet. Dette gjør at alle fra S-XL kan benytte det samme beltet med like god ytelse og passform. Adjustable er også bredt nok til å få plass til større smarttelefoner som Plus varianten av iPhone.

Fordelen med Flipbelt Adjustable er det glatte og smidige designet. Her får du et løpebelte som har god passform, men samtidig gjør svært lite ut av seg. Den kroppsnære passformen sørger for at du enkelt kan ha beltet under en jakke uten at det blir klumpete. De tre lommene sørger for at du kan ha med deg alt av nødvendigheter uten at det blir forstyrrende mens du er ute på trening. 

Løpebeltet har blant annet refleksive detaljer fra 3M som gjør deg godt synlig ved løping langs veien eller i mørket. Kombinasjonen av polyester og spandex gjør det enkelt å kjøre beltet i vaskemaskinen etter bruk og du kan tørke beltet i tørketrommel uten problemer. Dermed kan beltet raskt og enkelt slenges til vask sammen med treningstøyet uten at det ødelegger kvaliteten. 

Om du bare har behov for å ha med deg det absolutt mest nødvendige og ikke ønsker et større løpebelte med på tur, vil Flipbelt Adjustable være et utmerket alternativ. Her får du et kompakt og smidig design som passer like enkelt under klærne som over. Tre store lommer sørger for at du kan ha med deg alt av husnøkler, mobiltelefon, penger, kort eller ID på løpetur. 

Les mer →


6. Flipbelt Classic løpebelte – Bestselger

FlipBelt Classic

SJEKK PRISEN →

Dette løpebeltet fra Flipbelt har revolusjonert hvordan mange har med seg mobiltelefon og andre nødvendigheter på tur. Hele beltet er én stor tubeformet lomme som gjør at hele plassen kan utnyttes uten at det blir belastende. Beltet har ingen spenner eller lommer som gnager, men er derimot svært behagelig og har overraskende mye plass. 

Det mest revolusjonerende med Flipbelt Classic er at du enkelt og greit trer på deg beltet som et par bukser. Derfor kan du velge om du ønsker å ha det under bekledning eller over etter egen preferanse. De fire åpningene i beltet gjør at du kan porsjonere ut innholdet og fordele belastningen jevnt på hele beltet. En lomme er også spesielt tilpasset slik at du kan få plass til en Flipbelt løpeflaske. 

Designet forhindrer at ting beveger seg mens du løper og sørger for en enestående komfort underveis på tur. Det er derfor ingen overraskelse at dette beltet har blitt en bestselger blant erfarne løpere både på kort og langdistanse. Det myke materialet i polyester sørger for at du knapt merker beltet under treningsøkten. 

Skal du bare ha med deg mobiltelefon og ID-kort eller husnøkler, men ikke har behov for et stort løpebelte med flere lommer og drikkesystem kan Flipbelt Classic være et utmerket alternativ. Her får du et kroppsnært design som knapt merkes når du er i bevegelse, men samtidig gir godt med lagringsplass for alt det mest nødvendige underveis på turen.

Les mer →


7. Flipbelt Elite Løpebelte – God pris

FlipBelt Elite

SJEKK PRISEN →

Med Flipbelt Elite har produsenten tatt Flipbelt til det neste nivået. Her får du to åpne lommer, samt en med glidelås som passer utmerket for penger, bankkort eller mobiltelefon. Lommene er vanntette og beltet er utstyrt med knotter med antiskli på innsiden som sikrer optimal passform og minimalt med bevegelse på beltet. 

Forskjellen på Elite og de andre modellene er at du har en praktisk glidelås til åpning og lukking av beltet. Dette sørger for at du slipper trå inn i beltet, men enkelt kan åpne det og ta det på deg som et vanlig belte. Til tross for dette får du den samme gode lagringsplassen og behagelige passformen som Flipbelt er kjent for med sine andre modeller. 

Beltet er også utstyrt med blant annet nøkkelholder, refleksive detaljer for synlighet i mørket og muligheten til å snu beltet for å låse inn innholdet på en trygg måte. Dermed slipper du at småting som nøkler og kort faller ut under treningsøkten. 

Dette beltet er like godt egnet for nybegynnere som det er for erfarne løpere. Flipbelt sine modeller har raskt blitt populære blant løpere takket være den behagelige passformen og gode lagringsmuligheter. Du kan bære beltet utenpå klærne eller på innsiden, mange har til og med påstått at de glemmer at beltet er der takket være den kroppsnære passformen.

Les mer →


8. Flipbelt Zipper løpebelte – Budsjettløsning

FlipBelt Zipper

SJEKK PRISEN →

Et minimalistisk design fullspekket med funksjonalitet og høy komfort har raskt blitt kjennetegnet for Flipbelt sine løpebelter. Har du behov for litt ekstra lagringsplass når du skal ut på tur vil Flipbelt Zipper være et utmerket alternativ. Her får du i tillegg til de tre tradisjonelle lommene en ekstra låsbar lomme som er utmerket for penger, pass eller medisiner. 

Beltet er også bredere enn Classic som gjør at du enkelt kan få plass til en større smarttelefon, GPS, eller annen treningselektronikk. Som med de fleste Flipbelt løpebelter trer du inn i beltet og drar det opp til hoftenivå. Dermed kan du enkelt velge om du ønsker at det skal skjules på innsiden av bekledning eller på utsiden av jakken din. 

For ekstra sikkerhet kommer beltet med en innsydd krok for nøkler, tre åpninger, samt en lomme med glidelås. Dermed kan du enkelt oppbevare alt nødvendig utstyr for turen, posisjonere beltet og glemme at det er der. Den svært komfortable passformen gjør at beltet er tilnærmet ubemerket selv om du har både mobiltelefon og nøkler i det. 

Ønsker du et belte som har godt med plass til alt det nødvendige, inkludert en låsbar lomme, er Flipbelt Zipper et utmerket alternativ. Med en bredde som er 12 større enn varianten  Classic betyr at du kan få med deg større ting som en Plus variant av smarttelefoner, insulinpumpe eller annet nødvendig utstyr på løpeturen. Fortsatt med den gode passformen og høye komforten som Flipbelt har blitt kjent for.

Les mer →


Spørsmål og svar

Hvor stort løpebelte bør man velge?

Dette varierer fra hvor lang tur man ønsker å begi seg ut på og hvor mye man trenger med seg. Derfor kan det være lurt å velge et allsidig løpebelte som Osprey Duro Solo som er godt egnet for både korte og lengre løpeturer. 

Hva bør et løpebelte være laget av?

Det er fordelaktig at løpebeltet er produsert i polyester eller annet vannavstøtende fabrikat. Dette gjør at innholdet ikke blir vått, men også at løpebeltet ikke absorberer for mye svette og får den sure lukten treningstøy gjerne får. 

Er løpebelter vanntette?

De fleste løpebelter er vannavstøtende, men kommer med enkelt lommer som er vanntette. Du bør derfor undersøke spesifikasjonene for det enkelte belte før du velger. 

Kommer det drikkeflaske med løpebeltet?

Noen belter kommer med integrert drikkesystem eller flaske inkludert. Blant våre testvinnere kommer Osprey Seral 7 med integrert drikkesystem og Osprey Duro Solo med inkludert flaske. 

Hva er det letteste løpebeltet?

For deg som ønsker et lett belte med god passform er serien fra Flipbelt et svært godt alternativ. Her får du løpebelter med svært lav egenvekt og en kroppsnær passform som gjør at beltet nesten ikke merkes under trening.

Legg igjen en kommentar