Løpebelte test: De 7 beste for 2023

Løping er en av de mest populære formene for mosjon verden over og for de fleste løpere er det viktig å ha det rette utstyret for å få den beste opplevelsen. Enten du er en morgenjogger, maratonløper eller en terrengentusiast, så vet du at små detaljer kan gjøre en stor forskjell. Et av de essensielle tilbehørene for mange er et løpebelte.

Løpebelter kommer i ulike former og størrelser, designet for å oppfylle forskjellige behov. Noen er ideelle for å holde mobiltelefonen trygt, mens andre er designet for å bære vann, nøkler, energibarer og mer. Med det økende antallet løpebelter på markedet, kan det være en utfordring å vite hvilket belte som passer best for dine behov.

I denne oversikten har vi satt sammen en liste over de beste løpebeltene i ulike segmenter for 2023. Fra de mest minimalistiske designene som fokuserer på lett vekt og komfort, til de mer robuste alternativene som kan romme alt du trenger for lange løpeturer. Vi har undersøkt produkter fra en rekke kjente merker og nisjeprodusenter for å gi deg en omfattende guide til de beste valgene.

Løpebelte test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Salomon Pulse Belt
Salomon Pulse Belt kombinerer kvalitet, funksjonalitet og verdi for pengene. Med pustende 4-veis stretch-stoff sikrer det komfort, mens hemmelige lommer og plass til hydreringsflasker øker funksjonaliteten. Dets allsidighet passer både byløp og fjelløp.
SJEKK PRISEN →
Salomon Adv Skin Belt
Salomon Adv Skin Belt er et ekstra bredt løpebelte med god stretch og pustende materialer, sikrer støtte og stabilitet under løping. Dets elastiske lommer gir romslig oppbevaring, mens dimensjoner og vekt balanserer komfort med funksjonalitet.
SJEKK PRISEN →
Silva Strive Belt
Silva Strive Belt Black er et fremragende valg i budsjettklassen for løpebelter. Med elastisk og pustende design kan den romme store telefoner. Den har også sikre lommer, refleksdetaljer og passer utmerket med Silva Tyto Light for synlighet.
SJEKK PRISEN →
Salomon Active Belt with Bottle
Salomon Active Belt with Bottle tilbyr en unik kombinasjon av komfort og funksjonalitet for de som trenger rikelig med lagringsplass under løpeturen. Designet for tett passform, sikrer beltet hydrering med plass til en stor drikkeflaske og gir romslige lommer for essensielle småting.
SJEKK PRISEN →
Craft Media Belt
Craft Media Belt tilbyr løpere komfort og funksjonalitet i et kompakt design. Det beskytter mobilen med vanntett konstruksjon, har en fleksibel lomme for ulike mobiltelefoner, justerbar passform og reflekterende detaljer for økt synlighet.
SJEKK PRISEN →
Urberg Rubine Bum Bag
Urberg Rubine Bum Bag er en stilig rumpetaske designet for urbane vandringer med sitt retrodesign. Vannavstøtende 600D melange/PU-materiale beskytter mot overraskende regnbyger. SBS-nylonglidelåser gir sikker lagring, mens dens 1,5 liters kapasitet rommer viktige småsaker.
SJEKK PRISEN →
The SPIbelt
SPIbelt er et minimalistisk løpebelte med overraskende mye plass i tillegg til komfort og funksjonalitet. Selv med sitt slanke design kan det romme store mobiltelefoner, nøkler og lommebok som holder seg stabilt og komfortabelt under bevegelse.
SJEKK PRISEN →

1. Salomon Pulse Belt – Best i test

Salomon Pulse Belt

SJEKK PRISEN →

Salomon Pulse Belt skiller seg ut fra mengden som et fremragende løpebelte for de som ønsker kvalitet, funksjonalitet og verdi for pengene. Med et design fokusert på brukerens komfort og effektivitet, har dette beltet klart å imøtekomme behovene til løpere med forskjellige krav og forventninger.

For det første er Salomon kjent for å produsere høykvalitets sportsutstyr, og Pulse Belt er intet unntak. Den bruker pustende 4-veis stretchstoff, noe som sikrer at beltet forblir på plass selv under de mest intense aktivitetene. Dette eliminerer behovet for stadige justeringer, noe som kan være en forstyrrelse under løping.

Når det kommer til funksjonalitet, har Salomon Pulse Belt tatt hensyn til den moderne løperens behov. Med hemmelige lommer kan man trygt oppbevare personlige gjenstander, mens de to horisontale stretchlommene enkelt kan romme 500ml hydreringsflasker. Dette gir løperen frihet til å ta med seg det essensielle uten at det går på bekostning av komfort eller bevegelsesfrihet.

Men hva som virkelig fremhever Salomon Pulse Belt, er dets allsidighet. Det er designet for å være like effektivt på korte, enkle løpeturer i byen som på lengre, mer tekniske løp i fjellet. Uansett område eller intensitet, gir dette beltet løperen den støtten og funksjonaliteten de trenger for å yte sitt beste.

Oppsummert

 • Pustende 4-veis stretchstoff
 • Hemmelige lommer for personlige gjenstander
 • Rom for 500ml hydreringsflasker
 • Passer både by- og fjelløp

Les mer →

2. Salomon Adv Skin Belt – Ekstra bredt

Salomon Adv Skin Belt

SJEKK PRISEN →

For de som søker etter et løpebelte som er litt mer omfangsrikt, kan Salomon Adv Skin Belt være det rette valget. Med sin ekstra brede design, kombinert med god stretch og pustende materialer, gir dette beltet en unik kombinasjon av komfort og kapasitet.

Først og fremst, det som skiller Adv Skin Belt fra andre løpebelter, er dets ekstra brede format. Denne bredde gir ikke bare en følelse av støtte rundt midjen, men sikrer også at beltet forblir stødig, selv under raske løpeturer. Man trenger ikke å bekymre seg for at beltet glir eller vrides mens man beveger seg.

Med dimensjonene på 32 x 1 x 15 mm og en vekt på bare 84 gram har Salomon oppnådd en fin balanse mellom størrelse og vekt. Dette betyr at selv om beltet gir ekstra plass, blir det ikke en byrde å bære.

Elastiske lommer er også et plusspunkt for Adv Skin Belt. De er designet for å utvide seg, noe som gir brukeren muligheten til å ta med alt nødvendig utstyr uten at det blir trangt eller ubehagelig. Alt i alt gir dette en behagelig løpeopplevelse.

Oppsummert

 • Ekstra bredt design
 • God stretch og pustende materialer
 • Stødig under raske løpeturer
 • Romslige elastiske lommer

Les mer →

3. Silva Strive Belt – Beste budsjettvalg

Silva Strive Belt

SJEKK PRISEN →

Silva Strive Belt Black skiller seg positivt ut i budsjettklassen av løpebelter. Med sin elastisitet, justerbarhet og pustende materialer, møter det kravene til komfort og funksjonalitet som mange løpere verdsetter.

Det første som fanger oppmerksomheten med dette beltet, er dets unike balanse mellom størrelse og kapasitet. Selv om det kan se lite ut ved første øyekast, vil man bli overrasket over hvor mye det kan romme. Hovedrommet er designet med elastisitet i tankene, noe som betyr at det kan strekke seg for å passe selv større telefoner. Denne funksjonen gjør det enkelt for løpere å bære viktige gjenstander uten å føle seg overbelastet.

Foruten hovedrommet, kommer beltet også utstyrt med to mindre elastiske lommer. Den ene av disse er spesielt nyttig med sitt nøkkelfeste og glidelås, slik at man kan oppbevare nøkler trygt og sikkert.

Når det gjelder sikkerhet, er refleksdetaljene på beltet et betydelig pluss. Kombinert med Silva Tyto Light, sikrer det at løpere er synlige selv på lange avstander. Med en vekt på bare 100 gram, er det tydelig at Silva Strive Belt er konstruert med tanke på løperens behov.

Oppsummert

 • Elastisk design med god kapasitet
 • Pustende materiale for komfort
 • Sikre lommer med nøkkelfeste
 • Forbedret synlighet med refleksdetaljer

Les mer →

4. Salomon Active Belt With Bottle – Til stor flaske

Salomon Active Belt With Bottle

SJEKK PRISEN →

Salomon Active Belt with Bottle er et svært godt valg for de som ønsker et løpebelte som har plass til stor drikkeflaske og andre nødvendigheter. Det er utformet for å gi brukeren en komfortabel opplevelse ved å sitte tett og sikkert rundt midjen slik at man nesten glemmer at det er der.

En av hovedfordelene med dette beltet er dens kapasitet til å bære en større vannflaske. Dette betyr at løpere, fjellvandrere og skiløpere kan være trygge på at de har nok hydrering for lengre turer uten å måtte stoppe for påfyll. Videre, takket være dens smarte design, beveger ikke beltet seg unødig, noe som reduserer distraksjoner og potensielle irritasjoner under aktivitet.

Men det er ikke bare den store lommen til drikkeflasken som gjør dette beltet så attraktivt. De store lommene som følger med, gir rikelig med plass for oppbevaring av småting som nøkler, energibarer eller en mobiltelefon. Dette gir en balanse mellom funksjonalitet og brukervennlighet, og sikrer at man har alt man trenger lett tilgjengelig.

Oppsummert

 • Tett og stabil passform
 • Stor kapasitet for drikkeflaske
 • Romslige lommer for nødvendigheter
 • Ideell for diverse utendørsaktiviteter

Les mer →

5. Craft Media Belt – Minimalistisk

Craft Media Belt

SJEKK PRISEN →

For løpere som søker komfort og funksjonalitet i et kompakt design fremstår Craft Media Belt som et solid valg. Dette løpebeltet gir deg muligheten til å ha med deg det mest essensielle på løpeturen, uten unødig klump eller vekt. Med en minimalistisk tilnærming sørger dette beltet for at du kan fokusere på løpingen, og ikke bekymre deg for oppbevaring av småting.

Media Belt fra Craft skiller seg ut med sin vanntette konstruksjon. Dette beskytter innholdet mot været, og sørger for at mobilen forblir tørr selv under våte forhold. Den fleksible lommen har kapasitet til å tilpasse seg alle typer mobiltelefoner. Uansett om du har en liten eller stor mobil, vil den sitte trygt i dette beltet.

En annen fordel med Craft Media Belt er dens justerbare passform. Dette sikrer at beltet sitter behagelig rundt midjen uten å føle seg for stramt eller løst. En ekstra glidelåslomme gir rom for sikker oppbevaring av småting som nøkler. Reflekterende detaljer er også inkludert for å sikre synlighet under kveldsløp eller i dårlig belyste områder.

Craft Media Belt har en balanse av stil, funksjonalitet og praktisk design for den kresne løper. For de som trenger et løpebelte for å oppbevare nødvendigheter som mobil og nøkler, uten ekstra plasskrevende funksjoner, vil dette beltet være et sterkt valg.

Oppsummert

 • Komfortabelt og kompakt design
 • Vanntett med fleksibel mobiltelefonlomme
 • Justerbar passform
 • Reflekterende detaljer for synlighet

Les mer →

6. Urberg Rubine Bum Bag – Beste til vandring

Urberg Rubine Bum Bag

SJEKK PRISEN →

Urberg Rubine Bum Bag skiller seg ut med sitt elegante retrodesign, og oppfyller behovene for de som ønsker å ha med seg det viktigste på vandrerturer i byen. Dette er ikke din vanlige rumpetaske ment for løping. Dens styrke ligger i kombinasjonen av stil og funksjon. Med vannavstøtende 600D melange/PU-materiale er denne tasken designet for å motstå overraskende regnbyger, slik at verdisakene dine forblir tørre.

SBS-nylonglidelåser sikrer at tingene dine er trygt lagret, og gir også tasken et polert utseende. Med en kapasitet på 1,5 liter gir den tilstrekkelig plass for de nødvendige småsakene du ønsker å ha lett tilgjengelig, for eksempel nøkler, lommebok eller mobiltelefon.

Dimensjonene 410x130x60 mm og en vekt på bare 150 gram gjør den til en kompakt og lett følgesvenn for byvandringer. Så, hvis du er ute etter en rumpetaske som kombinerer stil med funksjon, og som er mer egnet for bylivet enn sportslige aktiviteter, kan Urberg Rubine Bum Bag være det rette valget for deg. Den kombinerer kvalitet, funksjon og design på en måte som passer perfekt for urbane eventyrere. Det faktum at den også er vannavstøtende er bare prikken over i-en for de som ønsker å være forberedt på alle eventualiteter i byen.

Oppsummert

 • Retrodesign
 • Vannavstøtende 600D melange/PU-materiale
 • Sikre SBS-nylonglidelåser
 • 1,5 liters kapasitet

Les mer →

7. The SPIbelt – Til store mobiltelefoner

The SPIbelt Lopebelte

SJEKK PRISEN →

SPIbelt skiller seg ut som et minimalistisk løpebelte med en overraskende mengde plass innenfor sitt slanke design. I en tid der størrelsen på mobiltelefoner stadig øker, møter SPIbelt behovet med en elastisk midjeveske som gir plass til selv de mest imponerende smarttelefonmodellene. Men det stopper ikke der. For løpere og reisende som ønsker å ha både nøkler og lommebok lett tilgjengelig, blir denne vesken raskt en favoritt.

Det som virkelig imponerer med SPIbelt, er hvor komfortabelt det er å ha på seg. Uansett hvor raskt du løper eller hvor bratt bakken er, beveger ikke dette beltet seg en tomme. Takket være den enkle justerbarheten, kan brukere enkelt tilpasse beltet til sin kropp, sikre at det hverken vipper eller kravler opp under bevegelse.

Selv om designet er minimalistisk, har SPIbelt en utvidbar funksjon. Dette betyr at mens det ser lite ut ved første øyekast, kan det ekspandere for å passe til en rekke personlige eiendeler, fra nøkler til en lommebok, og ja, som nevnt tidligere, selv en større mobiltelefon.

Sammenfattet, om du er ute etter et diskret løpebelte som ikke skuffer når det gjelder lagringsplass, vil SPIbelt være et fremragende valg. Det kombinerer stil, funksjonalitet og komfort i et pakketilbud som tilfredsstiller selv den mest kresne løper.

Oppsummert

 • Holder store mobiltelefoner
 • Stabil under bevegelse
 • Kombinerer stil og funksjonalitet
  Utvidbart

Les mer →


Spørsmål og svar

Hvor stort løpebelte bør man velge?

Dette varierer fra hvor lang tur man ønsker å begi seg ut på og hvor mye man trenger med seg. Derfor kan det være lurt å velge et allsidig løpebelte som Osprey Duro Solo som er godt egnet for både korte og lengre løpeturer. 

Hva bør et løpebelte være laget av?

Det er fordelaktig at løpebeltet er produsert i polyester eller annet vannavstøtende fabrikat. Dette gjør at innholdet ikke blir vått, men også at løpebeltet ikke absorberer for mye svette og får den sure lukten treningstøy gjerne får. 

Er løpebelter vanntette?

De fleste løpebelter er vannavstøtende, men kommer med enkelt lommer som er vanntette. Du bør derfor undersøke spesifikasjonene for det enkelte belte før du velger. 

Kommer det drikkeflaske med løpebeltet?

Noen belter kommer med integrert drikkesystem eller flaske inkludert. Blant våre testvinnere kommer Osprey Seral 7 med integrert drikkesystem og Osprey Duro Solo med inkludert flaske. 

Hva er det letteste løpebeltet?

For deg som ønsker et lett belte med god passform er serien fra Flipbelt et svært godt alternativ. Her får du løpebelter med svært lav egenvekt og en kroppsnær passform som gjør at beltet nesten ikke merkes under trening.

Legg igjen en kommentar