Løvblåser test: Her er forbrukernes 5 favoritter (2023)

løvblåser test
Isteden for å bruke flere timer med raken kan det være like så greit å kjøpe en løvsuger.Vi har derfor i denne løvblåser testen sammelignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge mellom modellen som passer deg best. Vi har ikke selv testet modelllene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.  Utifra de 13 løvsugerne vi testet var det Dewalt DCM5872N som ble kåret til test. Den er rimelig priset og skyter ut luft i en hastighet på 195 km/t noe som gjør at den kan ta selv tyngre blad og skrap.

VÅRE favoritter

  • Lett og kompakt
  • 3 Ulike hastighetsnivå
  • Avtakbart munnstykke
SJEKK PRISEN →
  • 54V og 195 km/t blåsehastighet
  • Strømbryter og variabel hastighetsregulering
  • Asefunksjon som gir økt kontroll
SJEKK PRISEN →
  • Balansert design mellom luftinntak og utblåsing
  • Kraftig til tross for sin lave vekt
  • Den har 940W
SJEKK PRISEN →

Løvblåser test: Våre 5 utvalgte

BILDE PRODUKT
Dewalt DCM572N
DeWalt er uten tvil vår favoritt. Den er effektiv og kraftig som gjør at den kan blåse selv tyngre objekter som små stein, grus og våte løvblåd. DeWalt har et bøyd luftrør som gir god effekt og sparer på strømmen slik at den kan kjøre i lang tiden uten å måtte lades.
SJEKK PRISEN →
Milwaukee M18
Milwaukee er noe svakere en DeWalt, men hvis du har et mindre område du trenger å få rengjort får Milwuakee M18 jobben gjort.
SJEKK PRISEN →
Bahco BCL142A
Bahco er en av de beste løvblåserne på markedet. Den er lett å håndtere pågrunn av vekten på kun 2.6kg og hjelpe utstyret som kommer inkludert. Den er kompakt og lett, men den har en effekt og kraft få kan konkurere med. (940W!)
SJEKK PRISEN →
EGO LB4800E
Selv og EGO LB4 er billig er den også en av de beste på markedet. Den er kompakt og lett å håndtere samtidig som den gir deg nok kraft til å blåse bort det meste.
SJEKK PRISEN →

Løvblåser test: Her er våre anbefalninger

1. Dewalt DCM572N XR FlexVolt – Best i test

Dewalt DCM572N

SJEKK PRISEN →

  • 54V og 195 km/t blåsehastighet
  • Strømbryter og variabel hastighetsregulering.
  • Låsefunksjon som gir økt kontroll og reduserer anstrengelsen

Dewout DCM har en perfekt balanse mellom funksjoenr, pris og hastighet. Den har 54V og gir deg muligheten til å regulere hastigheten til ditt behov og ønske. Den børstelåse motoren gir deg en blåsekraft på 195 km/t som er kraftig nok for rengjøre selv større plener og uteplasser.

De fleste rørsugerne på markedet i dag har rette rør som gjør at luften blir raskere trykket ut, men dette gjør også at det er tyngre å holde løvsugeren. For å kompansere dette har Dewalt installert en større motor for å oppnå høyere hastighet, men de har også bøyd blåse røret slik at du kan jobbe i flere timer i strekk uten å føle på trettheten.

Konklusjon: Hvis du er ute etter løvsuger for å bruke hjemme på innkjørselen eller i hagen er denne løvsugeren vår anbefaling. Det finner sterkere og mer ergonomiske på marget som Bahco BCL, men disse koster også 3x mer enn nødvendig for en privat person.

Les mer →


2. Milwaukee M18 FBL-O – Mest for pengene

Milwaukee M18 BBL-0

SJEKK PRISEN →

Hastighet: 0-42,8 km/t
Vekt med batteri: 1,2kg

  • Lett og kompakt
  • 3 Ulike hastighetsnivå
  • Avtakbart munnstykke
  • Strømbryteren er låsbar

Hvis du har en mindre plen eller uteplass som trenger stell er Milwaukee sin løvsuger perfekt for deg. Den er noe mindre med tanke på hastighet og styrke enn Dewoult, men hvis du har et mindre område du skal jobbe med er det ikke nødvendig med en større løvblåser enn denne.

Milweuakee M18 FBL har 18V og har 3 forskjellige hastighetsnivåer du kan velge mellom. Selv om kroppen er kompakt blåser den ut et imponerende trykk. Den er ikke kraftig nokk til å blåse tyngre rask og rot, men til blad og små rusk får den jobben gjort.

Den lette konstruksjonen gjør det enkelt å jobbe med løvsugeren selv i lengre perioder.

det følger ikke med batterier og lader, så hvis du ikke har Dewoult baterier fra før kan du kjøpe dette i side-menyen hos staypro.no

Les mer →


3. Bahco BCL142A – For profesjonelle

SJEKK PRISEN →

Bacho BCL142A er en drøm å jobbe med. Den lager lite støy og vibrer svært lite sammenlignet med de andre modellene på listen. Bacho BCL er egnet for personer eller bedrifter som har bruk for en kraftig løvsuger til større områder.

Den har 940W sammenlignet med vår test vinner som har 54W. Kraften du får utifra denne løvblåseren gjør det mulig å flytte på tyngre rot og skrot. Hvis det har regnet et par dager og bladene sitter som støpt stopper ikke dette Bacho BCL.

Den er utstyrt med et godt batteri som lar deg jobbe i flere timer uten å måtte stoppe opp for å lade. Selv om bateriet og kraften i maskinen er på topp er vekten lav. Den veier totalt 2,55kg som er overaskende med tanke på innholder i løvblåseren.

Inkludert i pakken får du et belte og en krok som hjelper deg å holde løvblåseren hvis du tenker å jobbe på maks nivået (940V).

Hvis du har et firma som bruker en løvblåser ukentlig kan det være nyttig å ha en som er robust, varer lenge og gir deg nok kraft til å rengjøre selv større områder på kort tid.

Les mer →


4. EGO LB4800E – Billig og bra

SJEKK PRISEN →

EGO LB4800E er en av de billigste på markedet, men også en av de som byr på mest kraft og hastighet. Selv om den er liten og kompakt produserer den enorme mengder med luft. Med den utvidede luftutgangen produserer EGO LB4800 810. kubikkmeter luft per time. I tillegg til dette kan den blåse luft opptil 148 km/timen.Får å oppnå disse tallene har EGO tatt inspirasjon fra avanserte fly teknologier.

så lenge du ikke bruker boost modusen kan du bruke løvblåseren i 13 timer.

Det følger ikke med noen belter eller seler til løvblåseren, men dens totale vekt er 2,2kg som gjør at den er lett å håndtere selv uten ekstra utstyr.

Les mer →


Hvem er vår løvblåser test tilegnet?

Hvis du kun har noen få kvadratmeter med plen og 2-3 trær kan det være lurt å kjøpe en rake isteden hvis du foretrekker en treningsøkt enn å bruke penger på en løvblåser.

Men en løvblåser er ikke laget bare for å blåse løv selv om det er i navnet. Den kan bruker til en hel rekke oppgaver som å blåse støv ut fra garasjen, renske grøfter, renner og blåse ren oppkjørselen fra støv som har oppsamlet seg i løpet av tiden.

Skal du kjøpe en løvblåser kun for å blåse løv kan du også vurdere å kjøpe en plenklipper med en samler da disse har muligheten til å både kompirere og lagre løvbladene på en effektiv måte. Men desverre fungerer ikke en slik plenklipper på asfalt, pokk og andre steder rundt huset. Derfor er en løvblåser fortsatt det beste valget du har hvis du eier en stor tomt med flere krinker og kroker der løvet og støv samler seg opp.

Løvblåser kan lage en god del lyd så vi anbefaler å unngå å gjøre slikt arbeid på søndager eller på sene kvelder når nabolaget er på vei til å legge seg. I USA er det områder som har forbud mot låvblåsere og lover som regulerer bruken av løvblåsere på grunn av den høye lyden.

Hvordan valgte vi produktene og testet de til vår løvblåser test

Når vi skulle finne produkter til denne artikkelen leste vi igjennom tidligere tester og tilbakemeldinger fra eksisterende kunder som har delt sine meninger om produktet på nett. Vi ønsket å finne en løvblåser som var enkel å bruke, bråkte minst mulig og hadde en god pris. I tillegg til dette var det en bonus hvis de krevde lite vedlikehold og hadde lang levetid før man måtte eventuelt lade batteriene eller fylle drivstoff.

Etter en god del lesing fant vi fort ut av trådløse løvblåsere var veien å gå. De har så å si samme effekt som de med kabel, men de er mer fleksible og enklere å bruke. Men de har en stor bakside og dette er at de må frekvent lades.

Løvblåserne med ledning hadde også noen fordeler som at de er som oftest den stilleste typen løvblåsere og at de krever ingen oppladning i løpet av arbeidet.

Bortsett fra elektrisk og med kabel finnes det også en annen type løvblåser som er blitt mer og mer populær for hvert år og dette er løvblåsere drevet av driftstoff. Disse er svært kraftige og tunge som gjør at de egner seg best på industrielle områder der arealet er stort og en kraftere låvblåser er nødvendig.

Løvblåsere med drivstoff er større, sterkere og har en større drivstoff tank som gjør at du kan jobbe lengre og mer effektivt uten å måtte ta noen pause i arbeidet. Løvblåsere med drivstoff koster rundt 2500-5000 kr så de er noe dyrere enn tradisjonelle løvblåsere som er elektrisk eller med ledning.

Pågrunn av dristoffet lukter de og bråker mye så de er langt fra en drøm å jobbe med, men da den er både rask og effektiv veier det opp over de negative sidene.

Hvordan velge en løvblåser selv

Igjennom denne artikkelen har du fått et innblikk på en rekke ulike produkter fra forskjellige leverandører. Hvis ingen av disse falt i smak eller at du ønsker å finne en selv på butikken er dette helt opptil deg, men da ønsker vi at du finner en som er verdt pengene. Derfor har vi laget en kort guide nedenfor som forklarer fremgangsmåten du burde ta for å forsikre deg om at du finner en god løvblåser.

Gass, elektrisk eller kabel?

Det første du må bestemme deg for er hvilken type du skal velge. I paragrafen ovenfor gikk vi inn på forskjellen på de ulike typene og forklarte både deres positive og negative sider. Les igjennom denne og finn ut hvilken modell du tror passer for deg og ditt hus.

Kapasitet og effekt

Hvor lenge kan du bruke løvblåseren før du må lade? Hvor raskt blåser den ut luften? Dette er to essensielle spørsmål du må svare på før du bestter deg om å kjøpe løvblåseren. Hvis du har et stort areal rundt huset som krever 2 timer med arbeid anbefaler vi å skaffe en løvblåser som kan fungere i over 2 timer uten at du må ta en pause for å lade eller fylle drivstoff.

Du må også finne ut av hvor mye kraft du trenger ut ifra løvblåseren. Skal du kun blåse løv og lett støv på tørre dager er trenger man ikke de store kreftene før man ser effekten. Men skal man blåse større mengder våte blader, kvister og små steiner kan du være lurt å vurdere en kraftigere løvblåser som har kapasitet til dette.

Legg igjen en kommentar