Test av malingssprøyter: Disse 6 får jobben gjort (2024)

I denne testen vil vi gi deg en detaljert oversikt over de mest populære modellene på markedet, sammenligne deres viktigste funksjoner, ytelse, og verdi for pengene. I en verden som stadig utvikler seg med teknologiske nyvinninger kan det være vanskelig å holde tritt med de nyeste produktene og funksjonene. Derfor har vi samlet den mest relevante og oppdaterte informasjonen for å hjelpe deg med å gjøre et informert valg.

Uansett om du er en erfaren profesjonell som søker etter det nyeste innen malingssprøyteteknologi, eller en ivrig hobbymaler som ønsker å gjøre malerjobben enklere vil du finne verdifull innsikt i denne produkttesten. Vi vil se på de ulike malingssprøyters evne til å levere en jevn, feilfri finish, brukervennlighet, og deres robusthet og holdbarhet.

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe malingssprøyte.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Malingssprøyte test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Bosch DIY PFS 5000 E
Bosch DIY PFS 5000 E er den beste malingssprøyten på markedet, ideell for både innvendig og utvendig maling. Med kraftig motor, jevn fargepåføring og store malingsbeholdere, gir den lynraske og feilfrie resultater. Kompatibel med Bosch DIY-serien.
SJEKK PRISEN →
Bosch DIY 1600A008W8
Bosch DIY 1600A008W8 sprøytepistol er det perfekte tilbehøret til testvinneren, og gir en mer effektiv arbeidsflyt. Med ALLPaint spraysystemet og SDS-teknologien får du jevne og profesjonelle resultater. Den store beholderen og ConstantFeed-funksjonen sikrer effektivitet og presisjon.
SJEKK PRISEN →
ProBuilder Maleranlæg 650 W
Probuilder malersprøyteanlegg er den ultimate malingssprøyten for profesjonelle malermestere. Med kraftig trykkstyring og egnet for forskjellige malinger, leverer den enestående resultater. Medfølgende tilbehør og imponerende tekniske spesifikasjoner sikrer effektivitet og pålitelighet.
SJEKK PRISEN →
Bosch DIY PFS 2000
Bosch DIY PFS 2000 er en imponerende malingssprøyte som gir mye for pengene. Med kraftig motor og ALLPaint spraysystem, takler den små til mellomstore prosjekter enkelt og effektivt. Det kompakte designet gjør enheten lett å håndtere og manøvrere.
SJEKK PRISEN →
Black & Decker HVLP200-QS
Black & Decker HVLP200-QS er den beste malingssprøyten i budsjettklassen. Med 400 W effekt, 2 hastigheter og en romslig beholder på 1200 ml, gir den profesjonelle resultater til en rimelig pris. Brukervennlige funksjoner som indikator for malingsinnstilling og enkel sprayjustering gjør den enkel å bruke.
SJEKK PRISEN →
Metabo FSP 600 HVLP
Metabo FSP 600 HVLP er en svært fleksibel malingssprøyte med HVLP-teknologi. Den gir høy overføringseffektivitet og lav "overspray". Med trinnløs innstilling og medfølgende tilbehør, er den enkel å bruke og gir profesjonelle resultater.
SJEKK PRISEN →

1. Bosch DIY PFS 5000 E – Best i test

BOSCH DIY PFS 5000 E

SJEKK PRISEN →

Med en imponerende 1200 W motor leverer Bosch PFS 5000 E den beste fargepåføringen i sin klasse. Resultatet er lynraske og feilfrie resultater, og du kan male opptil 3 m² per minutt. Dette gjør den ideell for både store og svært store prosjekter, både innendørs og utendørs.

En av de mest imponerende egenskapene til PFS 5000 E er dens ALLPaint spraysystem. Denne teknologien gjør det mulig å spraye veggmaling og lakk på tre eller metall med enestående presisjon og jevne sjikt, uten å dryppe. Du kan si farvel til ruller og pensler, og i stedet få en finfordelt maling på alle strukturer.

Med to store malingsbeholdere på 1000 ml kan du jobbe uavbrutt uten behov for hyppige påfyllinger. Dette sparer tid og gir deg muligheten til å fokusere på selve malerarbeidet. Maskinens vekt på 4,8 kg og de praktiske hjulene gjør den enkel å transportere og manøvrere, selv ved arbeid over hodehøyde eller nær gulvet.

Bosch DIY PFS 5000 E er en del av den grønne serien, Bosch DIY, og er kun kompatibel med andre produkter i samme serie. Dette sikrer at du får en enhetlig og sømløs opplevelse når du bruker Bosch DIY-verktøy og tilbehør.

I leveringsomfanget får du også en rekke nyttige tilbehør, inkludert munnstykker for lakkfarge, lasur og veggmaling. Med elektronisk luftmengderegulering, trinnløs fargemengderegulering og et praktisk 3-lags fargemunnstykke, har du full kontroll over påføringen og resultatet.

Kort sagt, Bosch DIY PFS 5000 E er den ideelle malingssprøyten for deg som ønsker profesjonelle resultater uten å måtte ansette en ekspert. Med sin kraftige motor, store malingsbeholdere og presise sprøytesystem, vil du oppnå enestående finish og spare tid på hvert prosjekt. Investeringen i denne kvalitetsmalingssprøyten vil uten tvil være vel verdt det.

Spesifikasjoner

 • 1200 watt
 • Sprøytekapasitet: 500 ml/min.
 • Fargepåføring: 3 m² på 1 min
 • Beholdervolum: 1.000 ml

Oppsummert

 • Kraftig motor og jevn fargepåføring
 • Store malingsbeholdere og lynraskt resultat
 • Kompatibel med Bosch DIY-serien

Les mer →

2. Bosch DIY 1600A008W8 – Beste tilbehør

BOSCH DIY 1600A008W8

SJEKK PRISEN →

En av de mest imponerende egenskapene til Bosch DIY 1600A008W8 er det allsidige ALLPaint spraysystemet. Dette verktøyet er utformet for å håndtere alle typer maling, slik at du kan oppnå jevne og profesjonelle resultater hver gang.

Med SDS-teknologien får du rask påfylling av maling og enkel rengjøring. Du kan enkelt bytte mellom forskjellige farger og rengjøre pistolen uten problemer. Dette sparer tid og gir en sømløs overgang mellom forskjellige malingsjobber.

En annen fordel med Bosch DIY 1600A008W8 er den store beholderen på 1000 ml. Dette minimerer antall påfyllinger som kreves under arbeidet, slik at du kan jobbe mer effektivt og uavbrutt.

Med ConstantFeed-funksjonen er du sikret konsistente malingssjikt, selv når du arbeider over hodehøyde eller nær gulvet. Dette gir deg kontroll og presisjon i enhver situasjon.

Bosch DIY 1600A008W8 leveres også med tre forskjellige munnstykker, slik at du kan spraye veggmaling til innendørsbruk, lakk eller lasur. Dette gjør det til et allsidig verktøy som passer til forskjellige malingsprosjekter.

For å bruke Bosch DIY 1600A008W8, trenger du en PFS 3000-2 eller PFS 5000 sprøytemaskin. Sammen med testvinneren vil dette tilbehøret bidra til å løfte dine malingsprosjekter til nye høyder.

Så hvis du ønsker å oppnå profesjonelle resultater og en mer effektiv arbeidsflyt, bør du definitivt vurdere å investere i Bosch DIY 1600A008W8 sprøytepistol som et fantastisk tillegg til din malingsverktøykolleksjon.

Spesifikasjoner

 • 1000 ml beholder
 • Leveres med 3 munnstykker
 • SDS-system
 • Kompatibel med Boch DIY

Oppsummert

 • ALLPaint spraysystem 
 • Stor beholder og ConstantFeed-funksjon for effektivitet
 • Passer til PFS 3000-2 og PFS 5000 sprøytemaskiner

Les mer →

3. ProBuilder Maleranlæg 650 W – Til proffen

PROBUILDER MALERANLÆG 650W

SJEKK PRISEN →

Hvis du er en profesjonell malermester på jakt etter det ultimate verktøyet for effektiv og presis maling, trenger du ikke lete lenger. Probuilder malersprøyteanlegg er det ideelle valget for deg som ønsker å levere enestående resultater og ta malerprosjektene dine til nye høyder.

Med mekanisk trykkstyring og en imponerende kapasitet er denne malersprøyten egnet for en rekke malingstyper, inkludert vannbasert maling, akryl-, olje- og emulsjonsmaling, lakk og grunning. Uansett hvilken type malingsjobb du står overfor, vil Probuilder malersprøyteanlegg være klar til å møte utfordringen.

Medfølgende tilbehør som sugeslange, sprøytepistol og en 7,5 meter lang slange gir deg fleksibiliteten og rekkevidden du trenger for å arbeide komfortabelt og effektivt. Du kan bevege deg fritt rundt på arbeidsområdet uten begrensninger.

Tekniske spesifikasjoner for Probuilder malersprøyteanlegg er imponerende. Med en effekt på 650 W og et maksimalt trykk på 200 bar/2900 psi, får du kraften du trenger for å oppnå jevne og profesjonelle resultater. Med en maksimal flyt på 1,4 l/min kan du jobbe raskt og effektivt.

Probuilder malersprøyteanlegg er ikke bare kraftig, men også brukervennlig. Den har en vekt på kun 5 kg, noe som gjør den enkel å håndtere og transportere. Med et støynivå på 75 dB(A) og en arbeidstemperatur mellom 4-40°C, kan du jobbe komfortabelt og uten avbrudd.

Spesifikasjoner

 • Effekt: 650 W
 • Maks. trykk: 200 bar/2900 psi
 • Maks. flyt: 1,4 l/min
 • Vekt: 5 kg

Oppsummert

 • Kraftig trykkstyring og egnet for forskjellige malinger
 • Medfølgende tilbehør og imponerende tekniske spesifikasjoner
 • Ideell for profesjonelle malermestere

Les mer →

4. Bosch DIY PFS 2000 – Mye for pengene

BOSCH DIY PFS 2000

SJEKK PRISEN →

Bosch DIY PFS 2000 er en malingssprøyte som virkelig gir mye for pengene. Denne lette og kompakte sprøyten håndterer små til mellomstore prosjekter både innendørs og utendørs, og gir deg fantastiske resultater uten mye innsats.

Med en 440 W motor er PFS 2000 i stand til å påføre enhetlige sjikt ved en hastighet på 1,5 m²/min. Dette betyr at du kan fullføre malingsprosjekter raskt og enkelt, også på vanskelige strukturer og på trange steder. Med to malingsbeholdere på 800 ml kan du jobbe uavbrutt og minimere behovet for påfyllinger.

Bosch DIY PFS 2000 er utstyrt med ALLPaint spraysystem, som gjør det mulig å spraye veggmaling og lakk på tre eller metall. Dette gir deg muligheten til å håndtere forskjellige prosjekter i huset, samt møbler og gjerder, med enkelhet og presisjon.

En av fordelene med PFS 2000 er dens kompakte og lette design. Med en vekt på 2,0 kg og en lengde på 1,3 m er den enkel å håndtere og manøvrere. Dette gjør den spesielt praktisk for jobber som krever bevegelse og tilgang til trange områder.

Bosch DIY PFS 2000 er en del av Bosch DIY-serien, og er kompatibel med andre produkter i samme serie. Dette gir deg muligheten til å bygge opp en samling av pålitelige og kvalitetsverktøy som passer perfekt sammen.

Med PFS 2000 kan du starte malingsprosjekter umiddelbart, takket være de selvforklarende symbolene på verktøyet. Og når du er ferdig, er oppryddingen enkel og problemfri.

Spesifikasjoner

 • 440 watt
 • Sprøytekapasitet: 200 ml/min.
 • Fargepåføring: 1.5 m² på 1 min
 • Beholdervolum: 800 ml

Oppsummert

 • Effektiv malingssprøyte til en overkommelig pris
 • Kraftig motor og ALLPaint spraysystem
 • Kompakt design for enkel håndtering

Les mer →

5. Black & Decker HVLP200-QS – Beste budsjettvalg

BLACK & DECKER HVLP200

SJEKK PRISEN →

Med en effekt på 400 W gir HVLP200-QS kraften du trenger for å takle malingsprosjekter. Den håndholdte sprøyten har 2 hastigheter, slik at du kan tilpasse påføringen etter behov. Med en romslig beholder på 1200 ml har du nok kapasitet til å jobbe uavbrutt og minimere behovet for påfyllinger.

En av de imponerende egenskapene til HVLP200-QS er indikatoren som viser malingsinnstillingen. Dette gjør det enkelt å bruke samme innstilling igjen, noe som sparer tid og gir konsistente resultater. Den siden monterte malingsbeholderen er også en praktisk funksjon, som gjør det enkelt å fylle og tømme uten søl eller vanskeligheter.

Black & Decker HVLP200-QS gir deg også eksakt og enkel sprayjustering. Du kan enkelt justere sprøyten for å passe til forskjellige typer maling, og oppnå nøyaktige og jevne resultater hver gang.

Leveringsomfanget av HVLP200-QS inkluderer en malingsbeholder på siden og en skål for fargeblanding. Dette gir deg alt du trenger for å komme i gang med malerprosjektene dine.

Kort sagt, Black & Decker HVLP200-QS er den beste malingssprøyten i budsjettklassen. Med sine imponerende egenskaper, brukervennlige design og konkurransedyktige pris, gir den deg muligheten til å oppnå profesjonelle resultater uten å sprenge budsjettet. Investeringen i denne malingssprøyten vil definitivt være vel verdt det.

Spesifikasjoner

 • 400 watt
 • 2 hastigheter
 • Beholdervolum: 1200 ml
 • Vibrasjon: 2,5 m/s²

Oppsummert

 • Beste malingssprøyte i budsjettklassen
 • Kraftig nok til mellomstore jobber
 • Brukervennlige funksjoner og romslig beholder

Les mer →

6. Metabo FSP 600 HVLP – Fleksibel

Metabo FSP 600 HVLP

SJEKK PRISEN →

Metabo FSP 600 HVLP et imponerende valg for de som søker fleksibilitet og presisjon. Med HVLP (High Volume, Low Pressure) teknologi, leverer den høy overføringseffektivitet, lav «overspray» og gunstig malingsoverføring ved lavt luftforbruk.

En av egenskapene til FSP 600 HVLP er den trinnløse innstillingen for både rund- og bredsprøyting. Dette gir deg full kontroll over spraymønsteret og lar deg tilpasse det etter dine behov. I tillegg er sprøyten enkel å rengjøre, noe som bidrar til å opprettholde presisjon og forlenge levetiden.

Munnstykkesettet av edelstål som følger med er egnet for bruk med både vannløselige og løsemiddelholdige materialer. Dette gjør FSP 600 HVLP svært allsidig og praktisk for ulike malingsprosjekter.

I leveringsomfanget får du en rekke nyttige tilbehør som sikrer en problemfri bruk av sprøyten. Dette inkluderer innstikksnippeler, plastbeger, filter, munnstykke, rengjøringsbørste og monteringsnøkkel. Med alt dette er du klar til å ta i bruk sprøyten umiddelbart.

Metabo FSP 600 HVLP er det ideelle valget for de som søker en svært fleksibel malingssprøyte med HVLP-teknologi. Med sin presisjon, effektivitet og medfølgende tilbehør, kan du oppnå profesjonelle resultater og gjennomføre malingsprosjekter med letthet.

Spesifikasjoner

 • Driftstrykk: 2 bar
 • Luftbehov: 170 l/min
 • Vekt: 0,7 kg
 • Plastbeger: 0,6 l

Oppsummert

 • Fleksibel malingssprøyte med HVLP-teknologi
 • Høy overføringseffektivitet og lav «overspray»
 • Enkel å bruke med trinnløs innstilling

Les mer →


Innkjøp av malingssprøyte – hva bør jeg tenke på?

Å kjøpe en malingssprøyte kan være en betydelig investering, og det er viktig å vurdere en rekke faktorer før du tar en beslutning. Det finnes mange malingssprøyter på markedet, og valget kan ofte virke overveldende. Men hvis du vet hva du skal se etter, kan du finne en malingssprøyte som passer dine behov og gjør malingsjobben mye enklere og mer effektiv. Her er noen nøkkelpunkter du bør vurdere i beslutningsprosessen.

Først og fremst, bestem hvilken type malingssprøyte som passer best for prosjektet ditt. Det finnes flere typer malingssprøyter, som luftsprøyter, luftløse sprøyter og HVLP (High Volume Low Pressure) sprøyter. Hver har sine fordeler og ulemper.

Luftsprøyter bruker trykkluft for å spre malingen, og gir en fin og jevn finish. De er ofte billigere, men kan være mer tidkrevende å bruke og rengjøre. Luftløse sprøyter, som sprøyter malingen ut ved høyt trykk, er kraftige og effektive. De er gode for store prosjekter, men kan være litt overkill for mindre jobber og kan produsere mer sprut. HVLP-sprøyter gir en veldig fin finish og er gode for detaljarbeid, men de krever mer dyktighet å bruke og kan være mindre effektive på store overflater.

Størrelsen på prosjektet ditt er også et viktig aspekt å vurdere. For store prosjekter, som maling av hele hus eller store rom, vil en stasjonær malingssprøyte som kan ta større malingbeholdere være mer effektiv. For mindre prosjekter eller detaljarbeid, kan en håndholdt malingssprøyte være mer praktisk og lett å håndtere.

Kvalitet og holdbarhet er nøkkelfaktorer når du velger en malingssprøyte. Det er fristende å gå for den billigste modellen, men husk at en god malingssprøyte er en investering. Sjekk vurderinger og anmeldelser for å se om produktet er pålitelig og bygget for å vare. Sørg også for at sprøyten er enkel å rengjøre, da regelmessig vedlikehold er viktig for å forlenge levetiden og sikre optimal ytelse.

Strømkilden til malingssprøyten er også et viktig aspekt. Noen malingssprøyter drives av strøm, andre av batterier eller trykkluft. Hvis du planlegger å jobbe utendørs eller på steder der strøm ikke er lett tilgjengelig, kan en batteridrevet eller trykkluftdrevet sprøyte være det beste valget.

Prisen er naturligvis en viktig faktor, men husk at billig ikke alltid betyr bedre. Sett deg et budsjett før du begynner å lete, men vær klar over at en dyrere malingssprøyte ofte kan være verdt den ekstra kostnaden i form av bedre kvalitet, holdbarhet og ytelse.

I tillegg er det viktig å ta hensyn til malingssprøytenes brukervennlighet. Enkelheten i å montere og demontere enheten, justere innstillingene og fylle på maling, kan variere mellom forskjellige modeller. Du bør velge en malingssprøyte som er enkel å bruke og tilpasse til dine behov.

Til slutt, tenk på komfort. Hvis du planlegger å bruke malingssprøyten over lengre perioder, er ergonomien svært viktig. En malingssprøyte som er for tung eller ukomfortabel å bruke, vil gjøre maleriet til en plagsom oppgave. Sørg for at sprøyten har en behagelig vekt og grep for deg, og at den er balansert for å minimere belastningen på armene og ryggen.

Når du har tatt hensyn til alle disse faktorene er du godt rustet til å kjøpe en malingssprøyte som passer dine behov.

malingssprøyte best i test