Test av mandolin: Disse 7 er best i test (2024)

Hvis du er en matentusiast eller en ivrig hjemmekokk, vet du at det å kutte grønnsaker og frukt kan være en tidkrevende oppgave. I slike tilfeller er en god mandolin et uunnværlig verktøy i kjøkkenet ditt. Med sin brukervennlighet og allsidighet kan dette instrumentet betydelig redusere prep-tiden din og hjelpe deg å lage jevnt kuttet mat for dine kulinariske mesterverk. Men hvordan velger man den rette mandolinen i et marked fullt av ulike modeller og merker?

I denne produkttesten vil vi hjelpe deg å navigere i dette landskapet. Vi har analysert de mest populære mandolinene som for øyeblikket er tilgjengelige og funnet de beste alternativene i forskjellige segmenter, basert på forskjellige kriterier som kvalitet, pris, brukervennlighet og funksjonalitet.

Uansett om du er på jakt etter en budsjettvennlig løsning for sporadisk bruk, en pålitelig arbeidshest for daglig bruk, eller et high-end alternativ for de mest krevende kjøkkenoppgavene, vil du finne noe som passer dine behov i denne omfattende oversikten. Fra de mest praktiske og kompakte modellene, til de mest sofistikerte og funksjonsrike alternativene, gir vi deg den mest oppdaterte og relevante informasjonen for å gjøre ditt valg enklere.

Så la oss dykke inn og oppdage det fantastiske utvalget av mandoliner på markedet, og finne den perfekte løsningen som vil løfte dine kulinariske ferdigheter til neste nivå!

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe mandolin.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Mandolin test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
OXO Chef's Mandolin 2.0
OXO Chef's Mandolin 2.0 er den ultimate mandolinen. Med sitt flotte design, vinklede japanske stålblad og muligheten til å lage 21 forskjellige snitt, er den en klar testvinner. Forbered maten raskt, lett og med presisjon.
SJEKK PRISEN →
Kyocera Mandolin med Keramisk Blad
Kyocera Mandolin med Keramisk Blad er den beste mandolinen i budsjettklassen. Den er enkel å bruke, krever ingen montering, og gir deg muligheten til å skjære grønnsaker raskt og effektivt. Det keramiske bladet og de justerbare funksjonene gjør den til et ideelt valg på kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
Benriner Mandolin 64 mm
Benriner Mandolin 64 mm er en mandolin som virkelig gir mye for pengene. Med trinnløs innstilling, evnen til å kutte og strimle grønnsaker, og håndslipte skarpe blader, er denne mandolinen et pålitelig verktøy på kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
Kyocera Mandolin med Keramisk Blad, Rød
Kyocera Mandolin med Keramisk Blad Rød er den mandolinen med det beste designet. Den er enkel å bruke uten montering, skjærer raskt opp grønnsaker og tilbyr et flott og prisvennlig alternativ på kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
OXO Good Grips V-Blad
OXO Good Grips V-Blad er den beste mandolinen i premiumsegmentet. Med sitt smarte og funksjonelle design, enkel og sikker bruk, og mange matlagingsmuligheter, skiller den seg ut. Den leverer presisjon og effektivitet, og gir deg perfekte snitt hver gang.
SJEKK PRISEN →
Mareld Mandolin
Mareld Mandolin er en svært fleksibel mandolin med mye ekstrautstyr. Den er praktisk og stabil, med enkel skjæring og trygg bruk. Med ulike størrelsesvalg og inkludert tilbehør, er det et allsidig verktøy for kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
OXO Mandolinjern Håndholdt
OXO Mandolinjern håndholdt er den beste håndholdte mandolinen på markedet. Med sin effektivitet, praktiske design og gode materialvalg, gjør den det enkelt å skjære frukt og grønnsaker. Den har justerbar skivetykkelse, sklisikre føtter og et ergonomisk håndtak.
SJEKK PRISEN →

1. OXO Chef’s Mandolin 2.0 – Best i test

OXO Chef's Mandolin 2.0

SJEKK PRISEN →

Å finne den perfekte mandolinen kan være en utfordring, men vi har funnet den ultimate vinneren – OXO Chef’s Mandolin 2.0. Denne kraftige mandolinen i rustfritt stål er et resultat av OXOs dedikasjon til kvalitet og smarte oppdateringer. Med sin imponerende funksjonalitet og flotte design er det ingen tvil om hvorfor den skiller seg ut blant konkurrentene.

Det første som slår deg med OXO Chef’s Mandolin 2.0 er det flotte og funksjonelle designet. Den rustfrie ståloverflaten gir et elegant preg til ethvert kjøkken, samtidig som den er holdbar og motstandsdyktig mot slitasje. Den er laget med tanke på både stil og funksjonalitet.

En av de mest imponerende egenskapene ved denne mandolinen er det vinklede japanske stålbladet. Dette bladet gjør det enkelt og raskt å skifte mellom forskjellige bladinnstillinger. Med et praktisk indikatorvindu på toppen kan du enkelt se hvilken innstilling du har valgt, noe som bidrar til enda enklere bruk.

OXO Chef’s Mandolin 2.0 gir deg muligheten til å lage hele 21 forskjellige snitt. Tykkelsesinnstillingene er justerbare i intervaller på 0,5 mm, slik at du kan tilpasse skivetykkelsen etter dine preferanser. I tillegg kommer mandolinen med forskjellige blader, inkludert rake, bølgete, julienne- og pomfritt-blad. Dette åpner opp for et utall av muligheter på kjøkkenet ditt.

Ikke bare imponerer OXO Chef’s Mandolin 2.0 med sitt allsidige snittmønster, men den leverer også på brukervennlighet. Den er utstyrt med et mykt non-slip håndtak som gir en sikker og komfortabel grip. Dette gjør at du kan forberede maten raskt, enkelt og med stor presisjon.

Når det kommer til mandoliner, er OXO Chef’s Mandolin 2.0 i en klasse for seg selv. Med sin kombinasjon av smarte funksjoner, flott design og enkel bruk, er det ingen overraskelse at den er vår klare testvinner. Enten du er en profesjonell kokk eller en hjemmekokk som ønsker å imponere, vil OXO Chef’s Mandolin 2.0 være den perfekte følgesvennen på kjøkkenet ditt. Gjør deg klar til å oppleve en ny verden av presisjon og kreativitet med denne fantastiske mandolinen.

Spesifikasjoner

 • Merke: OXO
 • Materiale: Rustfritt stål
 • 0.5 mm tykkelsesintervaller

Oppsummert

 • Flott og funksjonelt design
 • Vinklet japansk stålblad
 • Opp til 21 forskjellige snitt

Les mer →

2. Kyocera Mandolin med Keramisk Blad – Beste budsjettvalg

Kyocera Mandolin med Keramisk Blad

SJEKK PRISEN →

Å finne en pålitelig mandolin i budsjettklassen kan være en utfordring, men vi har funnet den perfekte løsningen – Kyocera Mandolin med Keramisk Blad. Denne mandolinen er enkel å bruke og gir deg muligheten til å skjære grønnsaker raskt og effektivt. Med sitt keramiske blad og justerbare funksjoner er det ingen tvil om hvorfor den skiller seg ut blant konkurrentene.

Det beste med Kyocera Mandolin er at den ikke krever noen montering. Du trenger bare å stille inn ønsket tykkelse på bladet, som kan justeres fra 0,5 mm til 3 mm. Dette gjør det utrolig enkelt å skjære løk og andre grønnsaker på kort tid, og du sparer både tid og energi på kjøkkenet.

En annen fordel med denne mandolinen er muligheten til å lage sunt potetgull. Du kan enkelt skive poteter, rødbeter og jordskokker i tynne skiver. Legg dem deretter på et stekebrett med bakepapir, dryss litt flaksalt over, og stek dem i ovnen på 100 grader i cirka 40-50 minutter til de får en fin farge. Dette er en sunn og deilig snacksalternativ uten bruk av olje.

Kyocera Mandolin med Keramisk Blad er utstyrt med et skarpt keramisk blad som sikrer presisjonsskjæring hver gang. Mandolinen har også fire justerbare posisjoner, slik at du kan tilpasse skiveskåringen etter dine preferanser. Den har en praktisk størrelse på 30 x 9 cm og tåler oppvaskmaskin for enkel rengjøring. I tillegg følger det med en fingerbeskyttelse for ekstra sikkerhet under bruk.

Når det gjelder mandoliner i budsjettklassen, er Kyocera Mandolin med Keramisk Blad et utmerket valg. Med sin enkle bruk, keramiske blad og justerbare funksjoner vil denne mandolinen hjelpe deg med å skjære grønnsaker raskt og nøyaktig. Gjør deg klar til å spare tid og lage deilige retter med denne fantastiske mandolinen.

Spesifikasjoner

 • Merke: Kyocera
 • Materiale: Keramikk
 • Tåler oppvask

Oppsummert

 • Enkel i bruk, ingen montering nødvendig
 • Rask og effektiv skjæring av grønnsaker
 • Keramisk blad og justerbare funksjoner

Les mer →

3. Benriner Mandolin 64 mm – Mye for pengene

Benriner Mandolin 64 mm

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til mandoliner er Benriner Mandolin 64 mm et produkt som virkelig gir mye verdi for pengene. Denne høykvalitets mandolinen er i stand til både å kutte og strimle grønnsaker på en enkel og effektiv måte. Med sine imponerende funksjoner og fantastisk skarpe blad er det ingen tvil om at denne mandolinen er en vinner.

En av de fremragende egenskapene til Benriner Mandolin 64 mm er dens trinnløse innstilling på det rette bladet. Dette gjør det mulig å justere skivetykkelsen fra 0,5 mm til 5 mm etter dine preferanser. Bladet er håndslipt med en imponerende skarphet, noe som sikrer presisjon og nøyaktighet i hvert kutt.

Denne mandolinen leveres også med tre utskiftbare blader som gir mulighet for strimling og julienne i ulike størrelser. Dette gir deg fleksibiliteten til å lage en rekke ulike snittstiler. Mandolinen er utstyrt med en sklisikker beskyttelse under for enklere bruk og en støtte som gjør at mandolinen kan plasseres mot en skål, slik at de tynne skivene havner direkte i skålen. I tillegg følger det med en fingerbeskyttelse for ekstra sikkerhet under bruk.

Benriner Mandolin 64 mm skiller seg ut med sin høykvalitetskonstruksjon og brukervennlige design. Den er smidig og enkel å bruke, og kan demonteres for enkel rengjøring. Det anbefales å vaske den for hånd for å bevare bladets skarphet og kvalitet over tid.

Med sin trinnløse innstilling, evne til å kutte og strimle grønnsaker, og håndslipte skarphet, er Benriner Mandolin 64 mm virkelig en mandolin som gir mye for pengene. Uansett om du er en erfaren kokk eller en amatør på kjøkkenet, vil denne mandolinen være et pålitelig verktøy som hjelper deg med å skape fantastiske retter med presisjon og letthet.

Spesifikasjoner

 • Merke: Benriner
 • Materiale: BPA-fri plast, rustfritt stål
 • 3stk reserveblader

Oppsummert

 • Trinnløs innstilling for skivetykkelse
 • Kutter og strimler grønnsaker effektivt
 • Håndslipte skarpe blader

Les mer →

4. Kyocera Mandolin med Keramisk Blad Rød – Beste design

Kyocera Mandolin med Keramisk Blad Rød

SJEKK PRISEN →

Når det gjelder mandoliner, er det ofte fokus på funksjonalitet og pris. Men Kyocera Mandolin med Keramisk Blad Rød viser at man kan få begge deler uten å gå på kompromiss. Denne mandolinen har ikke bare et flott design, men den er også utrolig prisvennlig.

Det beste med Kyocera Mandolin er at den ikke krever noen montering. Du trenger bare å stille inn ønsket tykkelse på bladet, som kan justeres fra 0,5 mm til 3 mm. Dette gjør det utrolig enkelt å skjære løk og andre grønnsaker på kort tid, og du sparer både tid og energi på kjøkkenet.

En annen fordel med denne mandolinen er muligheten til å lage sunt potetgull. Du kan enkelt skive poteter, rødbeter og jordskokker i tynne skiver. Legg dem deretter på et stekebrett med bakepapir, dryss litt flaksalt over, og stek dem i ovnen på 100 grader i cirka 40-50 minutter til de får en fin farge. Dette er en sunn og deilig snacksalternativ uten bruk av olje.

Kyocera Mandolin med Keramisk Blad Rød skårer også høyt når det kommer til design. Den kommer i en vakker rød farge som vil være et flott tillegg til ethvert kjøkken. Med en størrelse på 30 x 9 cm passer den godt i hånden og gir enkel og presis bruk.

I tillegg til sitt flotte design og brukervennlighet, er Kyocera Mandolin med Keramisk Blad Rød også enkel å rengjøre. Den tåler oppvaskmaskin, noe som gjør den enda mer praktisk og tidsbesparende.

Spesifikasjoner

 • Merke: Kyocera
 • Materiale: Keramikk
 • Tåler oppvask

Oppsummert

 • Beste design i mandolinklassen
 • Enkel bruk uten montering
 • Rask skjæring av grønnsaker

Les mer →

5. OXO Good Grips V-Blad – Premium

OXO Good Grips V-Blad Mandolinjern

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til mandoliner i premiumsegmentet er det en som virkelig skiller seg ut – OXO Good Grips V-Blad. Dette mandolinjernet kombinerer smart og funksjonelt design med enestående brukervennlighet, og gir deg muligheten til å skjære opp frukt og grønnsaker til perfeksjon.

En av de imponerende egenskapene ved OXO Good Grips V-Blad er dets fire klinger. Disse klingene sikrer presisjon og effektivitet i skjæringen, og lar deg oppnå perfekte snitt hver gang. Den strukturerte overflaten på mandolinjernet forhindrer råvarene fra å sette seg fast, noe som gjør det enda enklere å bruke.

Sikkerheten er også ivaretatt med frukt- og grønnsaksholderen som følger med. Denne holderen beskytter fingrene mot klingene, og gir deg tryggheten du trenger når du jobber med mandolinjernet. Du kan skjære med presisjon og kraft uten å bekymre deg for skader.

OXO Good Grips V-Blad er ikke bare enkel å bruke, men den er også praktisk i bruk. Den kan justeres i høyden, slik at du kan tilpasse skivetykkelsen etter dine ønsker og behov. Når mandolinjernet ikke er i bruk, kan det enkelt klappes sammen og låses, noe som gjør oppbevaringen både enkel og sikker.

Med OXO Good Grips V-Blad får du ikke bare et mandolinjern i premiumsegmentet, du får også et verktøy som gir deg mange matlagingsmuligheter. Du kan eksperimentere med ulike snittstiler og lage imponerende retter med letthet.

Med sitt smarte og funksjonelle design, enkel og sikker bruk, mykt non-slip håndtak og muligheten til å utforske ulike matlagingsmuligheter, er det ingen tvil om at OXO Good Grips V-Blad er den beste mandolinen i premiumsegmentet. Gjør deg klar til å oppleve en ny verden av presisjon og kreativitet på kjøkkenet ditt med denne fantastiske mandolinen.

Spesifikasjoner

 • Merke: OXO
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Non-slip håndtak

Oppsummert

 • Smart og funksjonelt design
 • Enkel og sikker bruk
 • Mange matlagingsmuligheter

Les mer →

6. Mareld Mandolin – Fleksibel

Mareld Mandolin

SJEKK PRISEN →

Mareld Mandolin er en svært fleksibel mandolin som vil være et praktisk og stabilt redskap på kjøkkenet ditt. Den gir deg muligheten til å skjære eller snitte på et blunk, og gjør matlagingen rask og trygg. Med sine mange skjæreplater og julienne-fester får du et bredt utvalg av størrelsesvalg.

En av de imponerende egenskapene ved Mareld Mandolin er dens stabilitet. Den står stødig på benken takket være gummiføttene, og du kan tilberede maten din uten bekymringer. Skjærebladet er festet der du bytter innsatsen, noe som gir ekstra stabilitet ved skjæringen.

Med Mareld Mandolin får du totalt fem forskjellige størrelsesvalg. Du kan velge mellom skiver i tre forskjellige tykkelser og julienne-staver i to størrelser. Dette gir deg muligheten til å tilpasse mandolinen etter dine behov og preferanser. Pakken inkluderer også holdere for skjæreplatene og en fingerbeskyttelse for ekstra sikkerhet under bruk.

Praktisk bruk er også en nøkkelkomponent i Mareld Mandolin. Bytte av skjæreplater er enkelt – du trykker på den røde knappen, skyver platen bakover, og setter inn den nye platen i ønsket størrelse. Når du hører et klikk, er platen på plass og mandolinen er klar til bruk. Alle deler tåler oppvaskmaskin, men for optimal holdbarhet anbefales håndvask.

Mareld Mandolin gir deg den fleksibiliteten du trenger på kjøkkenet, samtidig som den leveres med rikelig med ekstrautstyr. Du kan skjære og snitte på et blunk, få praktisk hjelp på kjøkkenet og utforske ulike størrelsesalternativer med denne mandolinen.

Med sin evne til å skjære og rive på et blunk, sin praktiske hjelp på kjøkkenet og inkludering av innsatser i flere størrelser, er Mareld Mandolin et must-have-verktøy for enhver matlager. Utforsk nye muligheter og oppdag en verden av praktisk matlaging med Mareld Mandolin.

Spesifikasjoner

 • Merke: Mareld
 • Materiale: Plast og rustfritt stål
 • Masse ekstrautstyr

Oppsummert

 • Fleksibel mandolin med ekstrautstyr
 • Praktisk og stabil, enkel skjæring
 • Inkluderer forskjellige størrelsesvalg og tilbehør

Les mer →

7. OXO Mandolinjern håndholdt – Beste håndholdt

OXO Mandolinjern håndholdt

SJEKK PRISEN →

Når det gjelder håndholdte mandoliner er OXO Mandolinjern håndholdt et produkt som virkelig skiller seg ut i segmentet. Dette mandolinjernet gjør det til en lek å skjære frukt og grønnsaker, og gir deg muligheten til å lage perfekte skiver til ulike retter. Med sin lille formfaktor er det også enkelt å ha med seg og lagre.

OXO Mandolinjern håndholdt har en imponerende funksjonalitet. Skivetykkelsen kan enkelt justeres etter dine behov, slik at du kan tilpasse størrelsen på skivene til ulike retter. Enten det er agurksalat, fløtegratinerte poteter eller andre matfantasier, vil dette mandolinjernet være din beste følgesvenn på kjøkkenet.

Praktisk design er også en viktig faktor når det gjelder håndholdte mandoliner, og OXO Mandolinjern håndholdt skuffer ikke. Den er utstyrt med gummi på føttene, noe som gir en sklisikker overflate når du bruker den. Håndtaket er ergonomisk utformet og gir et behagelig grep. Du kan bruke mandolinjernet uten bekymring, og når det ikke er i bruk, kan du enkelt ha på lokket for å beskytte bladet.

Effektivitet og praktisk bruk er nøkkelordene når det gjelder OXO Mandolinjern håndholdt. Du kan oppnå perfekte skiver raskt og enkelt, og med materialer av høy kvalitet kan du være trygg på at dette mandolinjernet vil vare lenge.

Med sin effektivitet, praktiske design og gode materialvalg, er det ingen tvil om at OXO Mandolinjern håndholdt er den beste håndholdte mandolinen på markedet. Enten du er en erfaren kokk eller en nybegynner på kjøkkenet, vil dette mandolinjernet være et uvurderlig verktøy for å skape fantastiske retter. Gjør deg klar til å oppleve effektiviteten og praktikken i ett med OXO Mandolinjern håndholdt.

Spesifikasjoner

 • Merke: OXO
 • Materiale: ABS og rustfritt stål
 • Liten formfaktor

Oppsummert

 • Effektivt og praktisk mandolinjern
 • Juster størrelsen etter behov
 • Sklisikre føtter og ergonomisk håndtak

Les mer →


Innkjøp av mandolin – hva bør jeg tenke på?

Å kjøpe en mandolin, eller mandolinjern, til matlaging er en investering i din matlagingseffektivitet og nøyaktighet. Her er noen tips til hva du bør tenke på:

Sikkerhet: Mandolinjern kan være farlige redskaper på grunn av deres skarpe blader. Sørg for at mandolinen du velger har sikkerhetsfunksjoner, som en matvareholder for å beskytte fingrene, en låsemekanisme for bladene når den ikke er i bruk, og et godt grep for å unngå glidning.

Justerbarhet: Velg en mandolin som tillater justering av skjærebredde og -tykkelse. Dette gir deg fleksibilitet til å kutte en rekke frukt og grønnsaker til den ønskede størrelsen.

Materialer: Sjekk hvilket materiale mandolinen er laget av. Rustfritt stål er ideelt for bladene fordi det holder seg skarpt og er lett å rengjøre. For selve rammen kan både rustfritt stål og solid plast være gode alternativer, avhengig av dine personlige preferanser.

Blader: Noen mandoliner kommer med flere blader som kan byttes ut, noe som gjør det mulig å lage ulike kutt, som julienne, krøllete, bølgepapp og mer. Dette kan være en fordel hvis du planlegger å bruke mandolinen til mer varierte oppgaver.

Rengjøring: Mandoliner kan være kompliserte å rengjøre på grunn av de skarpe bladene. Sjekk om mandolinen du vurderer er enkel å demontere og om delene (unntatt bladene) kan vaskes i oppvaskmaskin.

Størrelse og lagring: Mandoliner varierer i størrelse. Hvis du har begrenset lagringsplass, kan det være lurt å velge en mindre, mer kompakt modell. På den andre siden, en større mandolin kan gi mer stabilitet og er ofte bedre egnet til å håndtere større matvarer.

Anmeldelser og merkevare: Les anmeldelser før du kjøper. Dette vil gi deg en bedre forståelse av mandolinens kvalitet og funksjonalitet. Vurder også merkevaren. Velkjente merker har ofte bedre kundeservice og garanti.

Pris: Prisene på mandoliner varierer betydelig. Du trenger ikke nødvendigvis den dyreste modellen for å få et godt resultat. Fastsett et budsjett basert på dine behov og forventninger til produktet.

En mandolin kan virkelig løfte matlagingsferdighetene dine til et nytt nivå. Det er et fantastisk verktøy for å oppnå konsekvente, fine kutt, noe som er spesielt nyttig i oppskrifter der nøyaktig størrelse og tykkelse på ingrediensene er viktig

mandolin test

Hva brukes en mandolin til?

En mandolin, også kjent som mandolinjern, er et fantastisk kjøkkenverktøy med mange bruksområder. Dens funksjoner strekker seg langt ut over den grunnleggende oppgaven med å skjære tynne, jevne skiver av frukt og grønnsaker, noe som kan være nyttig for å forberede alt fra salater til gratenger. Du kan også skjære frukt til bruk i fruktsalater eller som dekorasjoner.

Noen mandoliner er utstyrt med julienne-blader, perfekt for å lage fine strimler av grønnsaker. Disse strimlene kan brukes i wok, coleslaw, eller til å lage grønnsakspasta. En mandolin kan også hjelpe deg med å skjære ultra-tynne skiver av poteter eller andre grønnsaker for å lage hjemmelagde kjips, eller til å tørke grønnsaker. Når det kommer til gratenger, kan mandolinen skjære tynne, jevne skiver av poteter eller andre rotgrønnsaker, som sikrer en jevn steketid og en velsmakende, godt strukturert grateng.

Mandoliner kan også være nyttige i baking, og lar deg skjære tynne skiver av frukt eller grønnsaker til bruk i kaker. Tenk tynne skiver av eple for en eplekake, eller gulrot for en gulrotkake. Du kan også bruke en mandolin til å skjære tynne skiver av grønnsaker til topping på hjemmebakt brød.

Når det kommer til dekorasjon, kan en mandolin hjelpe deg med å lage imponerende dekorasjoner for retter, ved å skjære tynne skiver av agurk, sitrusfrukter, epler, pærer og mer. Du kan også skjære grønnsaker i tynne skiver for å lage visuelt tiltalende salater, ved å bruke rødbeter, gulrøtter, kål og mer for en fargerik, teksturert salat.

For konservering kan en mandolin være nyttig for sylting og pickling, ved å gi jevne skiver eller biter av frukt og grønnsaker. For fermenterte grønnsaker som surkål eller kimchi, gir en mandolin deg muligheten til å skjære grønnsakene dine i tynne, jevne skiver som fermenterer jevnt.

Hvis du er interessert i sunn matlaging, kan en mandolin hjelpe deg med å lage grønnsakspasta, også kjent som «zoodles». Dette er en flott, sunn erstatning for tradisjonell pasta, og kan lages fra courgette, squash, gulrøtter og mer. Hvis du følger en rå mat-diett, er en mandolin nesten uunnværlig. Den lar deg lage tynne skiver, julienne-strimler og mer, alt uten varmebehandling av maten.

Når det kommer til kreativ matlaging, kan du bruke en mandolin til å skjære tynne skiver av daikon, en type reddik som ofte brukes i japansk matlaging. Etterpå kan skivene skjæres i form av blomster for å brukes som dekorasjon. Du kan også bruke en mandolin til å lage en vegetarisk versjon av carpaccio, en rett som tradisjonelt er laget av rått kjøtt skåret i tynne skiver. I stedet kan du skjære tynne skiver av rå grønnsaker som rødbeter, squash, eller sopp for en delikat og elegant rett.

I sum, en mandolin er et ekstremt allsidig kjøkkenverktøy som kan brukes i mange forskjellige sammenhenger. Den kan effektivisere matlagingen din, øke nøyaktigheten av kuttingen din, og åpne opp en hel verden av nye matlagingsteknikker og oppskrifter. Uansett om du er en profesjonell kokk eller en hjemmekokk, kan en mandolin være en verdifull investering. Fra dagligdags matlaging til mer kreative og sofistikerte bruksområder, viser mandolinen sin verdighet og sin plass i ethvert kjøkken.

I vår test har vi sett på de forskjellige mandolinene i alle segmenter så er du ute etter å starte din mandolinreise, ta en titt og sett i gang.