Motorsag Test: Markedets 7 Beste Motorsager (2024)

Motorsag

I vår motorsag test gjør vi det enkelt for deg å finne motorsagen som passer deg og ditt behov. Etter grundig analyse var det disse 7 som utmerket på markedet. Vi har ikke selv testet de ulike motorsagene, men vår test baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

VÅRE favoritter

 • Sikker
 • Solid
 • Balansert
SJEKK PRISEN →
 • Enkel bruk
 • Kraftig motor
 • Allrounder
SJEKK PRISEN →
 • Enklere bruk
 • Takler alle oppgaver
 • Stor
SJEKK PRISEN →

Motorsag test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Husqvarna 450 13" -Tommer
Husqvarna er kjent for å levere motorsag med profesjonell kvalitet. Den andre generasjonen av 450-serien er kraftig, balansert, og behagelig i bruk. Du er sikret en kjapp oppstart, lavt drivstofforbruk, redusert slitasje og høy sikkerhet.
SJEKK PRISEN →
AL-KOBKS 4540
AL-KO modellen er smidig, lett og kompakt. Den har ytelse på 1700 Watt, effektive sikkerhetssystem og er godt balansert. Flott for variert bruk.
SJEKK PRISEN →
MAKITA EA6100
For oppgaver som trenger rå kraft og seriøs kapasitet er MAKITA EA6100P45E midt i blinken. Denne sagen kan skilte med en ekstra robust konstruksjon, et 61 cm³ sylindervolum, 45 cm sverdlengde og 3400 watt med rå motorkraft fra den kraftige to-takts motoren. Alt dette veier bare 6,1 kilo.
SJEKK PRISEN →
MAKITA EA3201 S35A
Den kompakte allrounderen fra Makita er pålitelig og perfekt for enkle jobber. Med sverdlengde på 35 cm og motor på 1400 Watt har man tilstrekkelig med kraft for de fleste oppgaver. Modellen er enkel å håndtere, og robust konstruert.
SJEKK PRISEN →
Motorsag, 45cc
P-Lindbergs 45cc motorsag er en effektiv, stor og kraftig modell, men har fortsatt en hyggelig prislapp. Sagen takler alt fra store til små arbeidsoppgaver, og er enkel i bruk.
SJEKK PRISEN →
Motorsag 61,5 cc - 20" sverd
P-Lindbergs 61,5 cc gir deg kvalitetene til en toppmodell, men til en vesentlig rimeligere pris. Den er kraftig, balansert, har demping i håndtakene, høy kvalitet og er enkel i bruk.
SJEKK PRISEN →

Motorsag test: Her er våre anbefalninger

1. Husqvarna 450 13″ -Tommer – Markedets Beste Motorsag

Husqvarna 450

SJEKK PRISEN →

En kraftig allrounder

Med 2400 Watt i motoren, mellom 33 – 50 cm sverdlengde har Husqvarna-modellen nok å by på. Sammen med en balansert vekt, og lett føring er sagen effektiv til både små og store oppgaver.

Innovativ teknologi

Motorsagen er spekket med utstyr som gjør den enkel i bruk, samt forlenger holdbarheten.
Et sentrifugebasert rengjøringssystem minker slitasjeskader, og sørger for lengre driftstid og levetid på filter og byttedeler.

Håndtakene er ergonomiske, og gir en økt komfort med sine myke innlegg, sammen med teknologi som motvirker vibrasjon i håndtaket kan du holde på lengre uten å bli sliten.

Og med Husqvarnas egne Smart-start, starter sagen relativt kjappere, og under krevende forhold.

For alle typer oppgaver

Fordelen med 450-serien er at den egner seg til både små og store jobber. Den er kraftig nok til å felle store trær, nøyaktig nok til rydding i hagen, og med økt komfort kan man enkelt rydde skog i en lengre periode uten å bli unødvendig sliten i hendene.

Det er enkelt å fylle bensin og olje, og byttedeler finnes hos forhandlere. Husqvarna er kjent for produkter med høy kvalitet og lang holdbarhet.

Fordeler

 • Enkel bruk
 • Kraftig motor
 • Allrounder

Ulemper

 • Tung
 • Kostbar

Les mer →


2. AL-KOBKS 4540 – Praktisk Allrounder

SJEKK PRISEN →

Kraftig motor

AL-KO BKS 4540 er en praktisk motorsag for variert bruk. Denne bensindrevne sagen veier bare 6,13 kg og er lett å dra med seg hvor det skal være. Motoren på 45,0 ccm har en ytelse på 1700 watt, eller 2,3 hk, med ekstra effektiv kraftoverføring gjennom den smidige tannhjuls-anordningen som gjør at sagen kan oppnå en kjedehastighet på hele 21,2 m/s.

Det originale Oregon sverdet som kommer med sagen er 40 cm, og smøres automatisk av kjedesmørings-mekanismen slik at 21PBX066X-sagkjedet alltid er passelig veloljet. Tanken for kjedesmøringen kan inneholde opptil 260 ml, mens bensintanken holder hele 550 ml. Sagkjedet kan enkelt strammes eller slakkes med verktøy.

Ekstra sikkerhet

For sikkerhets skyld er AL-KOBKS 4540 sagen også utstyrt med en kjedebrems som kan stoppe sagkjedet på så lite som 0,12 sekunder. I tillegg er sagen også utstyrt med et komfortabelt håndtak og et praktisk 3-tannet mothold som hjelper med å holde sagen stødig og sikker selv på de mest stridige stokkene.

Fordeler

 • Sikker
 • Tåler variert bruk
 • Solid
 • Balansert

Ulemper

 • Treg kaldsstart

Husk Verneutstyr

Motorsag er et kraftig og effektivt verktøy, og må derfor behandles med respekt. Om du ikke har erfaring med motorsag fra før er det viktig å lære seg bruken før man setter i gang. Her kan man enten se bruksanvisninger på nett, lære av noen med erfaring eller melde seg på kurs.

Det finnes flere tilfeller av at folk har skadet seg, og verneutstyr er en viktig del av å beskytte seg mens man bruker motorsagen.

Her er en liste over verneklær en trenger:

Les mer →


3. MAKITA EA6100 – Premium

SJEKK PRISEN →

Takler krevende arbeid

For oppgaver som trenger rå kraft og seriøs kapasitet er MAKITA EA6100P45E midt i blinken. Denne sagen kan skilte med en ekstra robust konstruksjon, et 61 cm³ sylindervolum, 45 cm sverdlengde og 3400 watt med rå motorkraft fra den kraftige to-takts motoren. Alt dette veier bare 6,1 kilo.

Bensinmotoren kan holde det gående en lang stund før man trenger å fylle på den romslige drivstofftanken på 0,8 liter. Motoren er også utstyrt med en katalysator slik at utslippene blir betraktelig redusert.

Stor maskin

Makita EA6100P45E kommer naturligvis komplett med både kjede og sverd. Sverdlengden på det medfølgende sverdet er 45 cm. Kapasitetsmessig er dette tilstrekkelig for å felle store trær. Kjedet i denne sagen smøres også helt automatisk mens man sager, slik at det alltid holder seg fleksibelt og veloljet. Oljetanken som kjedeoljen automatisk smøres fra holder 0,48 liter.

Utstyrt med smarte funksjoner

For å gjøre ting praktisk og enkelt er sagen utstyrt med EasyStart, som er en smart kombinasjon av fjærbelastet starter og optimalisert motorstyring. Touch&Stop funksjonen hjelper også til å gjøre bruken enklere. I tillegg kommer sagen med Memory Power Ignition (MPI) teknologi, og Primerpumpe som gjør det lettere å kaldstarte sagen.

Fordeler

 • Enklere bruk
 • Takler alle oppgaver
 • Stor

Ulemper

 • Kostbar

Les mer →


4. MAKITA EA3201 S35A – En Kompakt Modell

SJEKK PRISEN →

Liten og enkel

Denne allrounderen er perfekt for alle slags typer enkle jobber enten det er bak husarbeid, eller oppgaver på gårdstunet. Sagen som har en sverdlengde på 35 cm får mer enn nok kraft fra den 1400 watts motoren med et sylindervolum på 32 cm³.

Sagen, som er bensindrevet, er utstyrt med en bensintank på 0,4 liter. Sagen veier bare beskjedne 4,3 kilo, så den er lett å hanke med seg hvor enn man skal. Motorsagen har også en beholder for kjedeolje som holder 0,2 liter, og som sørger for at kjedet alltid er skikkelig smurt når man sager.

Ettersom den er såpass lett og kompakt er sagen veldig lett å håndtere, som gir et godt utgangspunkt for enkelt arbeid, eller om man er ny med motorsag.

Utvidet garanti

Den robuste konstruksjonen gjør Makita EA3201S35A til en solid sag, som tåler det man kan forvente av en motorsag. Leverandøren tilbyr også en 3 års utvidet garanti, så dette er et trygt og godt kjøp, selv for de som ikke er så veldig erfarne i bransjen. Sagen kommer selvfølgelig med både kjede, kjedebeskyttelse og en nyttig kombinøkkel.

 

Optimert for enkel bruk

Makita EA3201S35A er utstyrt med EasyStart funksjonalitet. Dette er en kombinasjon av fjærbelastet starter og optimalisert motorstyring. Den har også en Touch & Stop funksjon for enda enklere bruk. Sagen er også vibrasjonsdempet, som gjør den mye mer behagelig å jobbe med når man jobber lange dager ute på skogen.

Fordeler

 • Hyggelig prislapp
 • Solid og robust
 • Enkel i bruk
 • Egnet for enkle oppgaver

Ulemper

 • Større oppgaver kan bli krevende

Les mer →


5. Motorsag, 45cc – Billig Og Bra

SJEKK PRISEN →

Praktisk og enkel motorsag

Motorsager er et standard utstyr som vi allerede har brukt til skog og annet lignende bruk i over hundre år. Det er et bredt utvalg å velge mellom, noen trenger de råeste, andre er tilfreds med enkle modeller som får jobben gjort.

Motorsag, 45cc fra P-Lindberg er både kraftig, solid og stor, men kommer til en hyggelig pris. Denne praktiske motorsagen er praktisk for både felling og kapping av trær, samt mindre ryddeoppgaver.

Sagen kommer med 40 centimeters sverd og Oregon kjede. Dersom du i tillegg skulle trenge annet tilleggsutstyr, eller reservedeler, er dette lett tilgjengelig fra det lageret til P-Lindberg

Kraftig modell

45cc motorsagen har en to-takts motor på 1,7kw, og kommer med en skikkelig Walbro-forgasser. Sagen bruker bensin som blandes med 2% olje. Bensintanken rommer hele 0,55 liter. I tillegg har sagen selvsmørende sagkjede, og har en smøreoljetank som rommer 0,26 liter.

Dette er en solid sag som passer bra for folk som jobber med skogbruk profesjonelt eller som en hobby. Sagen er relativt grei å bære med seg på skogen med sine 6,8 kg. Kort sagt et godt kjøp for pengene.

Hva utgjør prisen?

Den største forskjellen mellom denne modellen og andre dyrere modeller er tilleggsfunksjonene man finner på de dyrere modellene. Der har man start-stop funksjoner, primærpumpe og brukerminne.

Fordeler

 • Mye for pengene
 • Stor størrelse
 • For alle typer jobb

Ulemper

 • Mangler noen funksjoner, speiles i prisen

Les mer →


6. Motorsag 61,5 cc – 20″ sverd – Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Et skikkelig redskap

En motorsag er et verktøy som skal kunne brukes til mye, enten man er skal rydde i skogen, felle trær, produsere tømmer, eller man konstruerer noe trenger man skikkelig utstyr.

God i bruk

Motorsag 61,5 cc – 20″ sverd fra P-Lindberg gir deg mye for pengene, ettersom den har kvalitetene til en toppmodell, men en rimeligere pris. Dette er en kraftig 61,5 CC motorsag som er solid nok for trefelling og vedhogst, samtidig som den er optimal for presisjonsarbeid med optimal demping i håndtakene som i tillegg er ergonomisk avbalanserte.

Den 2,85 kW 2-takts luftkjølte motoren driver et høykvalitets 0.325” kjede rundt det 20″ Oregon sverdet. Sagen er for sikkerhets skyld utstyrt med sverdbeskytter og kjedebrems. Kjedet på denne motorsagen smøres automatisk av den automatiske kjedesmørings-mekanismen mens man sager.

Lett tilgang på reservedeler

En fordel med disse sagene fra P-Lindberg er at man har enkel tilgang for rengjøring. P. Lindberg har også store lager med rikelig av tilbehør eller reservedeler dersom man ønsker å modifisere sagen.

Fordeler

 • Balansert
 • Demping i håndtakene
 • Enkel tilgang på reservedeler

Ulemper

 • Slår lett fra

Les mer →


Et Marked I Utvikling

Utrolig nok har forgjengeren til motorsagen sitt utspring i medisinsk historie så langt tilbake som 1700-tallet. Det var leger som først utviklet tidligere kjedesager for å skjære bein på en mer presis måte, med mindre sår og uten å skade for mye av vevet omkring.

Det var ikke før i 1905 at en motorsag ble utviklet for å skjære de gigantiske redwood trærne i California. Senere, i 1918 ble den første bærbare motorsagen utviklet av kanadieren Millwright James Shand. I dag, bare hundre år senere finner vi en motorsag i nærmest ethvert skogholt over det meste av verden.

Brukere og bruksområder

Motorsagen tenker vi ofte på som verktøyet til skogbrukeren, men motorsager brukes faktisk til utrolig mye forskjellig. Visste du for eksempel at brannbiler har med seg motorsag som standardutstyr? Brannbiler bruker motorsager for å for eksempel skjære seg gjennom en vegg fra utsiden for å lettere og med mindre risiko kunne slukke flammene på innsiden av boligen, eller for å få tilgang til områder der mennesker sitter fast.

Det finnes også knapt en gård som ikke har minst en motorsag som brukes fra alt til å skjære opp gjerdepåler, ved, eller kanskje materialer til påbygg, broer eller andre nyttige aktiviteter. Noen gårdbrukere driver også sagbruk som en del av gårdsdriften, og dette kan man faktisk gjøre med en motorsag dersom man har en jigg å montere den på.

Og så har vi de som tar seg av elektriske linjer eller kabler for telefon eller lignende. Ledninger som henger langs veien er i en evig kamp med naturen, og grener og trær som vokser for nært til ledningene må derfor kvistes og felles regelmessig for å unngå at de felles av vinden i neste storm og tar med seg de elektriske linkene eller telefonlinjer i fallet. Vegvesenet gjør også til tider bruk av motorsager for å holde veien og skiltene langs veien fri for grener, og for å felle trær som kommer for nært opptil veiene.

Til og med finnes det kunstnere som spesialiserer seg på bruk av motorsag når de lager kunstverk. Resultatene kan være helt utrolige, så det kan være verdt å ta noen minutter og kikke litt rundt på nettet for å se på hva disse kunstnerne har prestert.

Hva vi legger vekt på i testene våre

Sikkerhet

Motorsager er velkjente for å være veldig farlig utstyr. Hvert år skjer mange ulykker der folk skader seg på motorsager. Vi ser derfor nøye på sikkerheten til motorsagene i testen vår.

En av tingene som er viktig for sikkerheten til en motorsag er kjedebremsen. Motorsager som har kjedebrems scorer derfor høyere enn de andre motrosagene. Kjedebremsen er en bøyle som monteres ved håndtaket og over kjedet på motorsagen. Denne bøylen kobles til en kraftig brems som igjen er koblet til kjedets drivhjul. Dersom man opplever tilbakeslag, eller andre typer uhell som kan få motorsagen til å hoppe opp, stanser kjedebremsen motorsagen før motorsagen kan treffe brukeren.

Motorstyrke

Motorstyrke er viktig for en motorsag. Det er motorstyrken som bestemmer om du til sist kommer gjennom stokken eller ikke. Når vi ser på motorstyrken i motorsagene i testen her ser vi på dette i forhold til lengden på sverdet som motorsagen kommer med.

En motorsag med en mindre motor passer ikke til et lengre sverd, ettersom et lengre sverd trenger mye mer motorkraft for å drive kjedet, særlig når man så setter i gang med å skjære i tykke stokker. Det er derfor viktig å huske på at du, dersom du for eksempel vurderer å skifte til et lengre sverd, passer på å kjøpe en motorsag som har tilstrekkelig motorkraft.

Samtidig er det ikke alltid en fordel å ha stor motorkraft. Dette gjelder særlig for nybegynnere som ikke er vant med motorsager. En stor motor kan da fort virke skremmende. Den kan også være vanskeligere å kontrollere, og dermed farligere. Store motorer er også tyngre å dra med seg.

Brukervennlighet, Kvalitet og Vedlikehold

Det er stor forskjell på hvor brukervennlige motorsager er. Dette kommer særlig frem når man skal rengjøre og vedlikeholde motorsagen. Her ser vi på hvor lett det er å komme til for å gjøre vanlig og nødvendig renhold og vedlikehold. Vi ser også på hvor lett eller vanskelig det er å gjøre ting som å stramme eller slakke sagkjedet, og om alle verktøy man trenger for å gjøre dette følger med.

Vi ser også på materialene som brukes i sagen, for eksempel om sagen rustbestandig nok, og om metall og plast som brukes i motorsagen er av typer som vil vare når motorsagen utsettes for vær og vind.

Drivstoff, Tankvolum og Drivstofføkonomi

Når man er midt i arbeidet kan det være frustrerende å måtte legge alt til side for å fylle opp tanken. Det kan det være godt å slippe å drasse med seg både saga og bensinkanna dersom man bare skal ut og gjøre litt lettere arbeid.

Drivstofføkonomi er også en noe å tenke på, dette gjelder særlig dersom man bruker sagen i yrkesmessig kapasitet. Da kan kostnadene med drivstoff bruk fort bli høye dersom man velger feil sag.

Sverdlengde, kjede og modifikasjoner

Hva folk vil bruke sagen sin til varierer veldig mye. For eksempel kan det her være snakk om folk som ønsker å gjøre om motorsagen sin til et minisagbruk ved hjelp av en jigg. I disse tilfellene kan det ofte hende at brukeren ønsker å skifte sagkjede basert på hvilke kutt han eller hun skal gjøre.

Det hender også ofte at sagbrukere som lager minisagbruk ved hjelp av motorsag ønsker å skifte sverdet på motorsagen slik at de dermed har kapasitet for å sage tykkere stokker på sagbruket. I sammenheng med dette vurderer vi hvor lett eller vanskelig produsenten har gjort det å skifte sverd på motorsagen eller å skifte kjede.

Legg igjen en kommentar