Myggnetting test: Hold slitsomme plageånder på avstand i 2024

Myggnett test

Det er lite som kan ødelegge turgleden mer enn mygg og knott. Uansett hvor i dette vidstrakte landet du begir deg ut på tur, vil du mest sannsynlig møte på en eller flere blodsugere. Den erfarne overnatter vil derfor aldri begi seg ut på tur uten et skikkelig myggnett. Men hvordan finner du det riktige nettet for ditt bruk?

Vi har sett nærmere på en rekke myggnettinger i denne myggnetting test og samlet de beste kandidatene for allsidig bruk og uansett budsjett. Blant annet har funksjonalitet og kvalitet på nettingen vært avgjørende for våre kandidater. I et land som Norge er det stor variasjon i hva du kan møte på i skog og mark, nettopp derfor er maskering av nettingen og holdbarheten helt essensiell for en god natts søvn. Vår testvinner fra Dragonfly har et enkelt oppheng som gir god beskyttelse mot både mygg og knott. Den passer som mygnetting til hengekøye, blant annet Ticket To The Moon sine. Med hemper på begge sider kan du henge opp nettet uten å måtte knyte, noe som gjør det lett å ta ned og sette opp igjen på nytt. I tillegg er myggnettet utstyrt med dobbeltsidig YKK glidelås som gjør at du enkelt kan åpne nettet både fra innsiden og utsiden. To praktiske hemper på innsiden gjør at du kan henge opp en lykt eller annet nødvendig utstyr på innsiden av nettingen.

VÅRE favoritter

  • Enkel åpning
  • Passer til både singel og dobbel hengekøye
  • Lav egenvekt
SJEKK PRISEN →
  • God beskyttelse mot mygg og knott
  • Dobbeltsidig YKK glidelås
  • Enkelt oppheng uten knuter
SJEKK PRISEN →
  • King Size
  • EX8 anti-mygg behandlet
  • Rask montering
SJEKK PRISEN →

Myggnetting test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dragonfly myggnett for hengekøye
Dette praktiske myggnettet fra Dragonfly passer til de aller fleste hengekøyer og gir god beskyttelse mot både mygg og knott. Dobbeltsidig glidelås fra YKK og enkelt oppheng gjør at du raskt får nettet på plass og kan krype til køys. Har du behov for en lykt eller annet utstyr er det to praktiske hemper på innsiden av nettet.
SJEKK PRISEN →
Sea to Summit Hammock Bug Net
Dette praktiske myggnettet fra Sea to Summit passer til både single og doble hengekøyer. Et slitesterkt design med praktisk dør og dobbeltsidig glidelås gjør det enkelt å klatre inn og ut av hengekøyen, selv om nettet er hengt opp. Den trekantede utformingen gjør at det er godt med plass selv om du benytter en dobbel hengekøye
SJEKK PRISEN →
Lifesystems Bell Net king
Dersom du liker å sove med åpne vinduer om natten kan Lifesystems sitt Bell Net King system være et godt alternativ. Nettet er nemlig bredt nok til å dekke en King Size seng og nettingen finmasket nok til å forhindre alle typer flygende insekter. Derfor kan du sove godt gjennom hele natten og nyte godt av friskluft hele sommeren.
SJEKK PRISEN →
Lifesystems Expedition Solo
Skal du ut på reise vil det alltid være lurt å ha med myggnetting. Denne praktiske løsningen fra Lifesystems er stor nok til å dekke en enkeltseng, men kan også benyttes for overnatting utendørs. Det enkle hengesystemet og stangen sørger for at nettingen sprer seg godt og gir tilstrekkelig med plass til deg.
SJEKK PRISEN →
Lifesystems Box Double
Har du behov for et mer permanent oppheng som gir godt med luftgjennomstrømning og plass, er Box Double en god kandidat. Du kan velge mellom å benytte bare to punkter for oppheng, eller alle fire for optimal lufting. Bunnen er laget av nylon og sørger for at ingen insekter, verken krypende eller flygende kommer seg gjennom nettingen.
SJEKK PRISEN →
Lifesystems Ultra Light Micro
Dette lettvekt alternativet fra Lifesystems passer utmerket for backpackere, eller deg som ønsker et svært lett myggnett med på tur. Egenvekt er på bare 180 gram og en stappepose gjør at du enkelt henger opp og enkelt pakker ned nettingen igjen. Dette gjør at du raskt kan forflytte deg og sove trygt gjennom hele natten.
SJEKK PRISEN →

1. Dragonfly myggnetting for hengekøye – Best i test

Kammok Dragonfly myggnett, best i denne mygnett test

SJEKK PRISEN →

Denne myggnettingen fra Dragonfly passer til de aller fleste hengekøyer og kan enkelt henges opp uten behov for knuter. Takket være to enkle oppheng på hver side kan du selv velge hvordan det skal henges opp og feste det strategisk etter terrenget. Myggnettingen har flere praktiske løsninger som gjør at du sikrer deg en god natt søvn ute i fri natur. 

En svært finmasket netting og en slitesterk dobbeltsidig glidelås fra YKK gjør at dette myggnettet holder plageåndene unna soveposen i mange år. YKK glidelåsen sørger for at du enkelt kan åpne posen fra både innside og utside. Dette kommer spesielt godt med når nettingen er hengt på utsiden av en sovepose. 

Sammen med myggnettingen får du en vannavstøtende pakkpose, slik at du enkelt kan rulle sammen nettingen og pakke det i sekken før du beveger deg videre. Det lange designet gjør at du kan få plass til en hengekøyer inntil tre meter uten at nettingen kommer tett innpå. På innsiden av finner du tre hemper som gjør det mulig å henge en lampe og annet nødvendig utstyr på innsiden av nettingen. 

For deg som ønsker en allsidig og slitesterk myggnetting vil dette være et godt alternativ. Dragonfly benytter seg av svært fin maskering. Dette sikrer deg en god natt søvn uten forstyrrelser fra mygg og knott. Med plass til en hengekøye på inntil tre meter passer denne for de aller fleste, både store og små.

Les mer →


2. Sea to Summit Hammock Bug Net – Bestseller

Sea to Summit Hammock Bug Net

SJEKK PRISEN →

Med et myggnett fra Sea to Summit kan du sove godt om natten, fri for mygg og knott i soveposen. Nettingen passer til alle hengekøyer fra Sea to Summit og har plass til både single og doble hengekøyer. Dette gjør at du kan benytte nettingen med en rekke forskjellige hengekøyer, uansett om du begir deg ut på tur alene eller har med en følgesvenn. 

Det trekantede designet gjør at nettingen gir godt med plass, samtidig som den ikke har unødvendig tomrom der mygg og knott kan samle seg opp. Dør med dobbel glidelås gjør at du enkelt kan åpne nettingen fra begge sider. Den buede bunnen gir en skjermet oppbevaringsplass og muligheten til å plassere blant annet en lykt i mørkere årstider. 

Fordelen med designet er at du enkelt kan brette sammen myggnettingen selv om det ikke følger med noe pakkpose. Dette gjør at den tar opp lite plass i sekken din og kan plasseres selv i en liten veske eller lomme. På toppen av det hele er de røde kantene godt synlige selv i mørket og  du kan enkelt henge opp nettingen når det nærmer seg leggetid. 

Er du på jakt etter et fleksibelt myggnett med god plass vil dette være et utmerket alternativ. Den romslige plassen gjør at nettingen passer til alle typer hengekøye fra Sea to Summit, både single og doble modeller. Derfor kan du benytte den samme nettingen uansett hvilken hengekøye du tar med deg ut på tur.

Les mer →


3. Lifesystems Bell Net king – Premium

Lifesystems Bellnet King Myggnett

SJEKK PRISEN →

Når det blir varmt ute kan det være godt å sove med åpne vinduer. Ulempen med dette er at man gjerne får uønsket besøk i form av flygende insekter gjennom natten. Da kan et myggnett fra Lifesystems komme godt med. Stort nok til å dekke en hel King Size seng og enkelt å sette opp gjør at dette premium alternativet raskt har blitt populært. 

Myggnettingen benytter seg av et enkelt system av stenger som holder kronen oppe. På denne måten blir nettingen spredt ut i en klokkeform. Fordelen med dette er at du får god plass på gulvet rundt sengen, men slipper at det blir unødvendig stort øverst i nettet. Duken er behandlet med EX8 og dette forhindrer alle typer flygende insekter å komme i nærheten av sengen din gjennom natten. 

Det slitesterke materialet sørger for god beskyttelse, men lar også luft strømme gjennom på en behagelig måte. Bunnen er konstruert i nylon for å sikre at det holder kryp ute og gir lang varighet. Sømmene er sveiset og forseglet inn i gulvflaten for å hindre svake punkter og lekkasjer. Alt materiale er behandlet og kommer med en garanti på to år. 

Er du på jakt etter en myggnetting egnet for senger på soverommet eller på reise, vil dette være et godt alternativ. Med god plass og et slitesterkt materiale i mesh, vil denne nettingen holde mygg og knott på trygg avstand gjennom natten. Det er hele 158 hull per kvadratcentimeter som gir godt med luftgjennomstrømning uten at hullene slipper noe annet gjennom.

Les mer →


4. Lifesystems Expedition Solo – God pris

Lifesystems Expedition Solonet Myggnett

SJEKK PRISEN →

Denne løsningen fra Lifesystems passer utmerket for deg som reiser alene eller skal overnatte i hytte. Det er godt med plass for en enkeltseng, men du kan også benytte liggeunderlag og madrass. Dersom du benytter en mindre madrass eller underlag kan du enkelt feste nettingen i hvert hjørne for å skape tilstrekkelig med plass. Du kan derfor sove godt gjennom hele natten med en netting som holder god avstand og gir tilstrekkelig med pusterom. 

En soleklar fordel med dette systemet er at det kommer med et utrolig lettvint oppheng. Det gjør at du enkelt kan feste det til de fleste punkter og slipper å lete etter en egnet overnattingsplass. Ved hjelp av stangen blir nettet spredt og det skapes godt med plass i nettingen, noe som sikrer tilstrekkelig med luft og bevegelsesrom. 

Den finmaskede nettingen og det innebygde gulvdekket sørger for at både flygende og krypende insekter holdes trygt på utsiden. Blant annet er nettingen fin nok til å holde edderkopper, maur, mygg, knott og lignende på trygg avstand. Den høye glidelåsen passer også på at ingenting tilfeldigvis kryper inn i nettingen når du åpner glidelåsen for å gå inn eller ut av sengen din. 

Ønsker du et slitesterkt myggnett som er godt egnet for enkeltpersoner vil dette være et godt alternativ. Takket være det hendige opphenget kan du enkelt feste nettingen alene og stangen sørger for at nettingen sprer seg godt. For optimalt feste er det også mulig å benytte seg av plugger i hvert hjørne for å sikre at nettingen ikke kryper innover mot sengen gjennom natten. Nettingen sørger også for at det kommer godt med luftgjennomstrømning, noe som skaper komfort gjennom natten.

Les mer →


5. Lifesystems Box Double – Godt tilbud

Box Double Myggnett

SJEKK PRISEN →

For mer permanente løsninger vil Box Double fra Lifesystems være et godt alternativ. Her får du et slitesterkt meshnett utstyrt med en bunn i nylon. Dette beskytter deg godt mot både krypende og flyvende insekter gjennom hele natten. Myggnettingen er utstyrt med fire hemper for oppheng, men du kan velge å bruke to eller fire. Ettersom nettingen tar noe tid å installere, vil denne være best egnet for langsiktig bruk på samme plass, fremfor camping og lignende. 

Her får du et robust design som enkelt får plass til en stor dobbeltseng uten at det blir trangt. Du kan også tilpasse myggnettingen til rommet ved å benytte to eller fire av opphengene. Dermed kan du skape et trekantet design, eller bruke full utnyttelse av plassen med et omfattende rektangulært design. Nettingen har hele 158 hull per kvadratcentimeter som gir god med luftgjennomstrømning, men forhindrer at alt annet trenger gjennom. 

Behandlet med EX8 anti-mygg middel og en garanti på to år gjør at du kan sove trygt lenge. Den hvite nettingen er også utformet med omfattende anti revning som gjør at du raskt vil oppdage om det er eventuelle skader i duken. I tillegg er den utstyrt med et nylongulv med ansamlinger som forhindrer at kryp og lignende kommer seg inn fra gulvet. Selv om nylon gulvet gir et behagelig mellomlag, er det best egnet på tørre underlag og bruk innendørs. 

Ønsker du å beskytte en seng på en mer permanent basis vil dette være et godt alternativ. Du får mye duk for pengene, men ettersom det krever litt montering hver gang er det best egnet for mer permanente løsninger. Den finmaskede duken og gode plassen sørger for at en dobbeltseng enkelt passer inn i teltet. Muligheten til å bruke to eller fire oppheng gjør det mulig å tilpasse duken til rommet og dermed finne de mest praktiske løsningene.

Les mer →


6. Lifesystems Ultra Light Micro – Budsjett løsning

Lifesystems Ultralight Micro Myggnett

SJEKK PRISEN →

Med et kompakt kjegleformet design og en egenvekt på bare 180 gram er dette et utmerket alternativ for backpackere og lignende. Selv med sitt kompakte design og lave vekt er myggnettingen utstyrt med EX8 impregnering og gir god beskyttelse mot både mygg og knott. Designet gjør også at du enkelt får plass til en enkeltseng eller sovepose og liggeunderlag uten at det virker trangt. 

Duken er produsert i et slitesterkt polyester materiale som sørger for god beskyttelse og gir lav egenvekt. Den hvite duken har 156 hull per kvadrattomme som sikrer optimal luftgjennomstrømning. Impregneringen har en garanti på to år før den bør fornyes for at nettingen skal ha optimal effekt. For at myggnettingen skal oppta så lite plass som mulig medfølger det en praktisk stappepose for kompresjon. Denne beskytter også nettingen slik at du unngår riper og hull mens myggnettingen ligger i sekken. 

Ultra Light Micro benytter seg av enkle opphengskroker for montering, noe som gjør at du kan henge det opp på de aller fleste lokasjoner. Det enkle systemet gjør at du fint kan henge det opp alene noe som kommer godt med når du er ute på reise. I bunnen av duken er det forsterkede sømmer som sikrer lang varighet og god beskyttelse. 

Skal du ut på tur alene eller overnatte utendørs er dette et enkelt og praktisk alternativ. En klar fordel er at du får mye beskyttelse for en svært rimelig penge. Med god luftgjennomstrømning og EX8-impregnering får du alt man trenger fra et enkelt myggnett. De medfølgende krokene og glidefeste gjør at du enkelt kan henge det opp helt alene.

Les mer →


Spørsmål og svar

Hva betyr EX8-impregnering?

EX8 anti-mygg er en impregnering som holder mygg og knott unna nettingen. På lik linje med andre anti-mygg produkter har det en effekt på mygg som gjør at de ikke blir sittende på nettingen. 

Kan man bruke myggnetting på utsiden av hengekøye?

Det finnes myggnetting for både hengekøye og seng. Allikevel er det viktig at du velger en myggnetting som lar seg henge opp i hver ende, fremfor at den henges rett opp og ned. Dette vil sikre god passform, men også unngå unødvendig mye luft.

Hva er myggnetting laget av?

De fleste myggnettinger er fremstilt av impregnert polyester. Dette sikrer en lav vekt og slitesterkt materiale. I tillegg vil en del nettinger beregnet for innendørs bruk være utstyrt med et gulv i nylon og forsterkede sømmer. 

Kan man bruke myggnetting innendørs?

Ja, det finnes en rekke myggnett som er beregnet for beskyttelse av senger fremfor utendørs overnattinger. Bell Net king er et godt eksempel på mer omfattende beskyttelsesnett god egnet for innendørsbruk. 

Hvordan fungerer et myggnett som beskyttelse?

Ved å ha et finmasket nett rundt sengen eller soveplassen din vil du forhindre at mygg, knott og andre insekter plager deg når du sover. Dette er spesielt aktuelt i en del asiatiske og afrikanske land der mygg og insekter gjerne er ansett som smitteførende. I Norge er det i langt større grad bare for å holde irriterende plageånder på god avstand når man sover utendørs.

Legg igjen en kommentar