Ozonmaskin test: De 5 beste maskinene på markedet (2024)

Før måtte man kanskje finne seg i vonde lukter som mugg og kjemikalier som ikke forsvinner av seg selv, men dette er ikke nødvendig lenger. Med en ozonmaskin kan du raskt og effektivt fjerne lukter, samtidig som man kan fjerne bakterier, virus, allergener og muggsporer. Disse maskinene gjør hele jobben for deg uten at du aktivt trenger å gjøre noe annet enn å skru på maskinen og stenge rommet det gjelder. Dette er en nyskapende og voksende teknologi som gjør ditt liv enklere og øker kvaliteten på din tilværelse. Om du trenger det for å fjerne lukt eller for å unngå allergiske reaksjoner. Om det er for mindre rom eller større arealer. I denne testen finner du de beste maskinene for ditt behov.

VÅRE favoritter

 • Energibruk: 120W
 • Vekt: ca 5 kg
 • 60 minutter få fjernet lukt
SJEKK PRISEN →
 • Rengjør areal opptil 50m2
 • Fjerner den ikke lukten får du pengene tilbake!
 • Levert med 2 års garanti
SJEKK PRISEN →
 • Energibruk: 100W
 • Ozon produsert: 7000 mg/t
 • Vekt: ca 5 kg
SJEKK PRISEN →

Test av ozonmaskiner: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Osmozone 10000
Med sin lave pris og nette størrelse er dette maskinen som er best egnet for privat bruk. Den er utrolig enkel å bruke og fjerne lukt, bakterier og muggsopp effektivt. Du trenger kunne koble den til og skru den på, så gjør maskinen resten av jobben.
SJEKK PRISEN →
Quartz Tube (15.000 MG/T) PROFF LCD
Denne mer avanserte ozonmaskinen er en av de meste effektive med en programtid på kun 60 minutter. Med sin LCD skjerm får du all informasjon du trenger og gjør den utrolig enkel å bruke. Her får du høy kapasitet for pengene.
SJEKK PRISEN →
Ozon Generator 7G
En billig ozonmaskin som er godt egnet for mindre arealer som bil, båt, hytte eller campingvogn. Med sin programtid på 60 minutter så er denne også en av de mest effektive. Det har aldri vært enklere å fjerne vond lukt, hvor denne går helt automatisk og du kan bare slappe av.
SJEKK PRISEN →
Quartz Tube (40.000 MG/T) PROFF LCD
Dette er den kraftigste varianten på lista, som dekker de fleste arealer og behov. En god løsning for deg som trenger en mer proft produkt for mer aktiv bruk på større rom. Den er effektiv og oversiktlig med sin integrerte LCD skjerm.
SJEKK PRISEN →
Ozoneair GO
Den minste og letteste løsningen på lista. Her får du en maskin som du lett kan ta med deg overalt. Godt egnet for kjøretøy og fritidsboliger. Med en kapasitet som dekker 30m2 får du et godt alternativ for mindre rom og arealer.
SJEKK PRISEN →

1. Osmozone 10000 – Testvinneren

SJEKK PRISEN →

Testvinneren fra vår test av ozonmaskiner ble Osmozone sin 10000 modell. Osmozone er et norsk selskap som holder til i Oslo og har spesiallisert seg i å produsere ozonmaskiner med høy kvalitet.

Det kan være flere grunner til at man trenger en ozonmaskin. Du kan ha muggsopp i kjelleren, kjemikalielukt i boden eller kanskje noe har mugnet hjemme mens du var på ferie. Uansett vil du med Osmozone 1000 få det beste alternativet for å fjerne lukt, bakterier og muggsopp i et rom. Det er en utrolig enkel løsning, hvor du bare trenger å skru den på. Deretter vil maskinen rense luften og fjerne lukt over de neste 2 timene.

Ikke bare er dette produktet enkelt å bruke, men det er også særdeles effektivt og til en rimelig pris. Osmozone 10000 var den desidert billigste maskinen i denne testen og er årsaken til at den kommer på førsteplass. I tillegg er den utrolig lett å dra med seg, med en vekt på under 2 kg. Den har kapasitet på 10000 mg/t og dekker et areale på opptil 50 m2, så den egnes best for privat bruk. Nå trenger man ikke ha vonde lukter hengende eller risikere spredning av mugg. Med denne ozonmaskinen kan du puste frisk og ren luft i alle dine rom. Skulle du ikke være fornøyd så har du også 14 dagers åpent kjøp.

Les mer →


2. Quartz Tube (15.000 MG/T) PROFF LCD – Avansert og kraftig

Quartz Tube

SJEKK PRISEN →

Dette er en særdeles kraftig ozongenerator som også er en av de mest avanserte alternativene på markedet. I tillegg siden den bruker tube ozon, i stedet for plater vil man få opptil dobbel levetid på ozon elementet før det må byttes. Dette hjelper, da denne maskinen er høyere i pris.

Selv om denne maskinen er avansert så er den veldig enkel å bruke. I tillegg får du god oversikt og mer informasjon med den integrerte LCD skjermen. Så du kan fjerne lukt der du skulle ønske uten utfordringer. Til forskjell fra testvinneren så fjerner denne maskinen lukt etter på 60 minutter, altså halvparten av tiden. Men man må alltid huske at den skal ikke brukes i rom der med mennesker, planter eller dyr og den må skrus av 30 minutter før man kan gå inn i rommet igjen.

Eksempler på bruk av maskinene kan være ved vond lukt i din bil. Da setter du maskinen i bilen, med dører og vinduer lukket, skrur maskinen på, venter 60 minutter før man skrurer den av, så venter man 30 minutter så den genererte ozonen får tid til å brytes ned.

Skal du bruke den i bolig så må du sørge for at det ikke er noen mennesker, dyr eller planter i rommet den skal brukes i. Dette kommer av at høy konsentrasjon av ozon er giftig. Mens maskinen er i gang og 30 minutter etterpå er det lurt å feste et varsel på døren til rommet den brukes i for å unngå eksponering.

Les mer →


3. Ozon Generator 7G – Gunstig og effektiv

Ozon Generator

SJEKK PRISEN →

Dette er en ozonmaskin som er lett å bruke og til en gunstig pris. Med Ozon Generator 7G får du et perfekt produkt for å fjerne lukt og behandle mikroorganismer i hus, båt, bil og hytte. Med Ozon Generator 7G sine 7000 mg/t får du en robust, enkel og effektiv maskin godt egnet for privat bruk.

Ønsker man å rense luftanlegg i en bil, setter man maskinen på i bilen med luftanlegget på, med alle vinduer og dører igjen. La maskinen gå i 60 minutter før den skrus av, så åpner man dørene og venter 30 minutter for å la ozonen brytes ned før man kan gå inn i bilen igjen. Slik kan du bruke maskinen i alle rom med forbehold om at du følger spesifiseringene under.

På grunn av ozon sin giftighet ved høy konsentrasjon er det utrolig viktig at maskinen ikke brukes i rom med mennesker, dyr og planter. Du må aldri puste inn luft direkte fra maskinen er utslippsrør. I tillegg bør rommet den brukes i være tørrest mulig. Dette er for å skåne maskinen. Det er også mulig at gummi kan reagere på behandlingen, hvor for eksempel pakninger kan svekkes og få sprekker. Dersom det er risiko for skader på gummi bør man vurdere kortere behandling eller unngå behandling.

Les mer →


4. Quartz Tube (40.000 MG/T) PROFF LCD – Proff med høy kapasitet

Quartz Tube (40.000 MG/T) PROFF LCD

SJEKK PRISEN →

Denne Quartz Tube PROFF LCD ozonmaskin versjonen er fra samme serie som nummer 2 på denne listen. Denne maskinen er i forskjell noen større, med betraktelig høyere kapasitet og følger med en prislapp som gjør den til den dyreste i vår ozongenerator test. Derfor er dette et valg som er egnet for mer proff bruk. Hvor den skal brukes oftere, mer variert og for større rom. Du får heldigvis mye kraft for pengene.

Selv om dette også er en av de mest avanserte maskinene på markedet, så er denne maskinen veldig enkel og bruke. Den har et integrert LCD display med nødvendig informasjon slik at du får bedre kontroll og oversikt.

Siden høy konsentrasjon av ozon er giftig så må ikke maskinen brukes i rom med mennesker, dyr eller planter. Skal du bruke den for rens av bil så setter du maskinen på i bilen med vinduer og dører igjen, eventuelt med luftanlegget på dersom du ønsker å rense luftanlegget også.  La maskinen gå i 60 minutter før du skrur den av, for så å åpne dører og vinduer før man kan ta seg inn i bilen igjen. Den samme prosessen følger du for andre arealer, hvor man kan med fordel henge opp varsel på dører til rommene der maskinen er i bruk slik at man kan unngå at andre eksponeres for ozon. I tillegg må man være bevisst på at ozon kan svekke og lage sprekker i gummi som for eksempel pakninger.

Les mer →


5. Ozoneair GO – Liten og lett

Ozoneair GO

SJEKK PRISEN →

Sist på listen vår kommer Ozoneair GO, som er den minste varianten i Ozoneair sin ozonmaskin serie. Ozoneair er en produsent fra Luleå i Sverige, hvor grunderen Johan Lundberg ønsket å lage en maskin som kunne fjerne lukt fra familiens hytte i skjærgården. Sammen med forskere utviklet de Ozoneair.

Ozoneair GO er en liten og lett maskin som er lett å ta med seg rundt omkring. Den dekker ikke de største rommene med en kapasitet på 5-30 m2. Så den best egnet for privat bruk. Dette også fordi den ikke kan fylles  på, noe som du sjeldent vil merke noe til i privatbruk med sin levetid på 4000 timer, som tilsvarer ca. 1000 behandlinger. Den er også den tregeste i serien og på denne listen med en behandlingstid på opptil 4 timer. Heldigvis er denne helautomatisk, så du trenger ikke følge med på prosessen. Den har også oscillerende intervaller, som betyr at tilpasser mengden ozon, intervaller og behandlingstid. Dette fører til at maskinen kan mer effektivt fjerne lukt, men samtidig forhindre skader i større grad.

Med sin mindre kapasitet er denne maskinen best egnet for mindre arealer som bil, båt, hytte, campingvogn eller andre mindre rom. Med sin helautomatikk trenger du kun angi hvor stort areale den skal dekke i prosessen så vil den regne om behandlingstid og intensitet. Med sin behandlingstid på 2-4 timer kan den samtidig brukes i opptil 12 timer i strekk slik at du kan dekke flere rom og arealer uten å måtte vente i mellom.

Les mer →


Hvorfor investere i en ozongenerator?

En ozonmaskin har flere bruksområder og kan derfor dekke en rekke behov. Dersom man ønsker å fjerne lukt så er det mye man vil ha vanskeligheter med å fjerne med kun rengjøring. Dette kan for eksempel være lukt som har satt seg over lang tid eller for eksempel mugglukt som kan sitte inne i vegger. Her vil man med ozon kunne lettere komme til og bryte ned partikler som forårsaker lukt. Dette kan være med på å øke verdien til en bolig og man vil derfor også kunne tjene på å kjøpe en ozonmaskin.

Maskinene kan sterilisere bakterier effektivt, slik at man vil unngå smitte og spredning. Det samme kan den gjøre med virus og soppsporer. Soppsporene står for spredning av muggsopp og skaper mugglukt. Muggsopp kan gå dypt inn i materialer og kan spre seg. Her er en ozonmaskin en veldig god løsning på problemet dersom spredningen ikke har spredd seg forbi ditt ozon kan gå.

For de med allergi, astma eller fort kjenner irritasjon på hud og i luftveier, kan en ozongenerator hjelpe deg med å forbedre luftkvaliteten og kan derfor bidra til en bedre livskvalitet.

Dersom du har malt eller jobbet med andre kjemikalier kan dette skape lukt og ubehag i rom man har holdt på. En slik maskin vil kunne hjelpe deg med å bort lukten raskere og fjerne de giftige kjemikaliene.

Om du er en røyker eller du vil fjerne lukten fra rom hvor det har vært en røyker kan en ozonmaskin bidra til å fjerne denne lukten.Visse typer mat og måter man behandler mat på kan skape dufter som kan blir ubehagelig og irriterende på kort sikt eller i lengden. Dette kan for eksempel være frityr, røkt kjøtt, mye krydder, stekt kjøtt og annet. Dette kan en ozonmaskin hjelpe deg med.

Innstengte lukter. For eksempel hvis man har vært lenge bort, et kjøretøy har stått på lager eller generelt være lenge uten lufting så vil dette kunne ta utrolig lang tid å forsvinne av seg selv. Da kan man med en ozongenerator gjøre denne prosessen på kort tid uten særlig innsats.

Dersom uhell skulle oppstå, som for eksempel mindre røykdannelse, eller man klarer å søle parfyme eller kjemikalier. I slike tilfeller er det lurt å ha en ozonmaskin tilgjengelig.Alt i alt får du en maskin som kan dekke alle dine relaterte behov for en lang tid, så kostnadene får du veldig fort tilbake for. Derfor mener vi at en ozongenerator er noe alle burde ha og man kan få en maskin til en billig penge, dersom man ikke har et stort pågående behov.

Fordeler og ulemper med ozonmaskiner

Vi har gått gjennom hvorfor du bør kjøpe en ozonmaskin og det har kommet opp noen utfordringer som kan følge med en slik maskin. Her vil du en tydeligere oversikt slik at du kan lettere veie opp disse fordelene og ulempene før du tar et valg om kjøp.

Fordeler:

 • Forbedret luftkvalitet
 • Fjerner lukter som ellers kan være vanskelig å bli kvitt
 • Fjerne lukt fra og kan bidra til å forhindre spredning av muggsopp
 • Kan sterilisere, og bli kvitt bakterier og virus
 • Enkle å bruke
 • Du kan få løsninger i flere prisklasser som dekker de fleste behov
 • Lang levetid slik at de kan bli veldig økonomisk når man ser på kost per bruk
 • Lurt å ha tilgjengelig dersom uhell skulle oppstå som fører til vond lukt

Ulemper:

 • Kan forårsake skader på gummi som pakninger
 • Maskiner kan bli dyre dersom du trenger en, for større rom til kun få anledninger
 • Du kan ikke bruke rom hvor ozonmaskinen er i gang og litt etter bruk
 • Du kan ikke garantere at all lukt, mikroorganismer eller andre partikler forsvinner helt

Våre kriterier

I vår ozongenerator test har vi sett på en rekke kriterier i tillegg til pris. For å finne de beste maskinene for deg enten det er litt bruk på mindre arealer eller for mer profesjonell bruk.

Kapasitet og effektivitet

Vi har sett på hvor stort areale den dekker, som vil si noe om hvor den er best egnet for bruk. I de fleste tilfeller blir dette angitt i mg/t som sier noe om hvor effektiv den er og hvor mye den dekker. For mindre arealer vil du ikke trenge like høy kapasitet. Så de med lavere mg/t er best egnet til bil, båt, campingvogn, fritidsboliger eller mindre rom. For større arealer bør man gå etter en med høyere mg/t.

Vi så også på hvor effektiv den var på å fjerne vond lukt, mikroorganismer og partikler. I tillegg til hvor lang tid den bruker. Løsningene vi valgte har en tidsbruk som varierer fra 1 til 4 timer. Og noen av løsningene tilrettelegger bedre i forhold til areale og hvor mye ozon som genereres. Disse kriteriene har hatt en tydelig innvirkning på prisen.

Det er også noe forskjell i levetid på elementer og hvor mye de kan brukes før man eventuelt må skifte. Her varierer det en del, men de fleste har en kapasitet som er høy nok til at man vil ha vanskeligheter med å bruke den til det fulle for privat bruk.

Brukervennlighet

Vi har sett på hvor lett maskinene er å bruke. Dette kan være hvor lett de er å koble til, hvor intuitive innstillingene er og hvor mye jobb som følger med. I tillegg ser vi på hvor enkel maskinen er å renholde og vedlikeholde.

Sikkerhet

Sikkerhet er en viktig faktor for alle elektriske maskiner. Spesielt med en ozonmaskiner siden disse skal stå for seg selv uten oppsyn over lengre tid. I tillegg må man ta i betraktning av høy konsentrasjon av ozon kan være giftig. Så det er viktig at man følger instrukser og at den ikke brukes i rom med mennesker, dyr eller planter.

Legg igjen en kommentar