Paellapanne test: Disse 5 gir mest for pengene (2024)

Paellapanne

En paellapanne er naturligvis ypperlig til den spanske og tradisjonsrike retten, paella, men den kan også bruke til alle andre matretter. Faktisk har ikke ordet paella en oversettelse, tvert imot er det et navn. Paella er det latinske navnet for panne. Paellapannen er grunnlaget til hele retten paella. I Valencia, der paella har sitt opphav, er paella både navnet til retten og pannen. Paella er Spanias nasjonalrett. Når man skal lage og servere en skikkelig god paella, trenger du en god paellapanne.

For å gjør det enklere for deg å finne din foretrukne paellapanne har vi grundig undersøkt og vurdert hele dagens marked. Dette har vi gjort ved å gå igjennom produktbeskrivelser, kundeanmeldelser, og selvsagt eksisterende tester utført av ekspertpanel.

Pannen som kom best ut i våre undersøkelser var den tradisjonsrike pannen Muurikka støpejern. Denne er både slitesterk, kraftig og ikke minst praktisk. Størrelsen er også bra slik at du kan lage mye mat på en og samme gang. Ønsker du et prisvennlig alternativ? Da er det Muurikka 45 du burde gå for.

VÅRE favoritter

 • Perfekt til alle typer matretter
 • Laget av kaldvalset stål
 • Allsidig, anvendelig og brukervennlig
SJEKK PRISEN →
 • Høy kvalitet
 • Prisvennlig
 • Holder lenge på varmen
SJEKK PRISEN →
 • Perfekt til større sammenkomster
 • Laget av kaldvalset stål
 • Ergonomisk
SJEKK PRISEN →

Paellapanne test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Muurikka støpejern 45cm
Muurikka støpejern er en tradisjonsrik paellapanne med en rekke fordeler. For oss var det aldri noe tvil om at denne skulle til topps i vår test. Den er nemlig slitesterk, prisvennlig og selvsagt meget anvendelig. Med Muurikka kan du lage alt fra paella, biff og risotto.
SJEKK PRISEN →
Muurikka Paella-panne 45cm
Enten om du handler på budsjett eller bare ikke ønsker å betale alt for mye tror vi denne paellapannen er perfekt for deg. Ikke bare er pannen prisvennlig, men den er også av høy kvalitet. I tillegg er den usedvanlig brukervennlig takket være de ergonomisk håndtakene på siden, samt at den kan brukes til alle matretter, deriblant fisk og kjøtt.
SJEKK PRISEN →
Muurikka Paella-panne 50cm
Denne muurikkapannen er identisk med den foregående paellapannen, bare at den er noe større. Den er 50 i diameter istedenfor 45, og er således perfekt til større sammenkomster. Lager du mye mat om gangen er dette helt klart en paellapanne du bør vurdere, især på grunn av hvor mye du får for pengene.
SJEKK PRISEN →
Garcima 46cm med Brenner og Stativ
Paellapannen Garcima inneholder både stativ og brenner og er derfor ypperlig til blant annet utendørsbruk. Den er i tillegg av svært høy kvalitet og er i polert karbonstål, samt at den varmes effektivt opp. Uansett hva enn du måtte ønsker å tilberede vil Garcima garantert levere optimale resultat.
SJEKK PRISEN →
Hallmark Paellapanne
Denne pannen imponerer på flere vis, men utmerker seg særlig på grunn av sitt lekre design. Den har en praktisk størrelse, er laget av materialer av høy kvalitet, og kan så klart brukes til det meste av matretter.
SJEKK PRISEN →

1. Muurikka støpejern 45cm — Best i test

Muurikka Paellapanne Støpejern

SJEKK PRISEN →

Muurikka støpejern er en tradisjonsrik paellapanne med en rekke fordeler. For oss var det aldri noe tvil om at denne skulle til topps i vår test. Den er nemlig slitesterk, prisvennlig og selvsagt meget anvendelig. Med Muurikka kan du lage alt fra paella, biff og risotto. Dessuten har den en praktisk størrelse på 45 diameter.

Muurikka Paellapanne av støpejern er med sin jevne overflate utmerket til mange ulike matretter. Alt fra paella og risotto til biff eller fisk. Paellapannen kan blant annet brukes på Muurikkas gassbrenner og elgrillen samt over åpen flamme. Støpejern har gode egenskaper som at pannen varmes opp jevnt og beholder varmen lenge, den tåler mye varme og bruk av metallredskaper. Beskyttelsespose er inkludert.

Den måler også 45 cm hvilket gjør den meget romslig. Den virker ikke på induksjon, men alt mulig annet som gassbrenner, elgrill eller åpne flammer. Prisen er i tillegg bra, noe som gjør at du får god valuta for pengene.

Oppsummert

 • Høy kvalitet
 • Prisvennlig
 • Holder lenge på varmen

Les mer →

2. Muurikka Paella-panne 45cm — Best på budsjett

Muurikka Paella-panne

SJEKK PRISEN →

Enten om du handler på budsjett eller bare ikke ønsker å betale alt for mye tror vi denne paellapannen er perfekt for deg. Ikke bare er pannen prisvennlig, men den er også av høy kvalitet. i tillegg er den usedvanlig brukervennlig takket være de ergonomisk håndtakene på siden, samt at den kan brukes til alle matretter, deriblant fisk og kjøtt.

En perfekt panne for å bruke til tilberedning av paella over åpen ild eller gassbrenner. Pannen fra Muurikka er laget av kaldvalset stål, som imidlertid ikke er rustfritt. Derfor er det viktig å vedlikeholde pannen riktig, slik at du alltid er garantert de beste resultatene og dermed også gjør pannen bedre over tid. Du bør f.eks. alltid vaske pannen umiddelbart etter bruk.

De ergonomiske håndtakene gjør det enkelt å bruke pannen, og fordi de er belagt med epoksymaling bør de ikke komme i kontakt med ild. Pannen er perfekt for tilbereding av risotto, grønnsaker, kjøtt, etc. Samtidig kan mat serveres direkte fra pannen.

Sist, men helt klart ikke minst, må vi også bemerke den god prisen. Som markedets billigst er den et åpenbart valg om du ikke ønsker å grave for dypt i lommeboken. Pannen får dessuten svært gode skussmål av forbrukerne for sin praktisk størrelse.

Oppsummert

 • Perfekt til alle typer matretter
 • Laget av kaldvalset stål
 • Allsidig, anvendelig og brukervennlig
 • Stekeegenskapene blir bedre over tid

Les mer →

3. Muurikka Paella-panne 50cm — Mye for pengene

Muurikka Paella-panne 50

SJEKK PRISEN →

Denne muurikkapannen er identisk med den foregående paellapannen, bare at den er noe større. Den er 50 diameter istedenfor 45, og er således perfekt til større sammenkomster. Prisen er av den grunn noe høyere, men noe markant høyere er den så absolutt ikke. Lager du mye mat om gangen er dette helt klart en paellapanne du bør vurdere, især på grunn av hvor mye du får for pengene.

Som vi nevnt er pannen lik foregående panne og derfor perfekt til tilberedning av paella over åpen ild eller gassbrenner. Pannen fra Muurikka er laget av kaldvalset stål, som imidlertid ikke er rustfritt. Derfor er det viktig å vedlikeholde pannen riktig, slik at du alltid er garantert de beste resultatene, samt at pannen vil bli bedre over tid. Du bør f.eks. alltid vaske pannen umiddelbart etter bruk.

De ergonomiske håndtakene gjør det enkelt å bruke pannen, og fordi de er belagt med epoksymaling bør de ikke komme i kontakt med ild. Pannen er perfekt for tilbereding av risotto, grønnsaker, kjøtt, etc. Samtidig kan mat serveres direkte fra pannen.

Oppsummert

 • Perfekt til større sammenkomster
 • Laget av kaldvalset stål
 • Ergonomisk

Les mer →

4. Garcima 46cm med Brenner og Stativ – Premium

Garcima Paellapanne med Brenner og Stativ

SJEKK PRISEN →

Paellapannen Garcima inneholder både stativ og brenner og er derfor ypperlig til blant annet utendørsbruk. Den er i tillegg av svært høy kvalitet, er laget av polert karbonstål, samt at den varmes effektivt opp. Uansett hva enn du måtte ønsker å tilberede vil Garcima garantert levere optimale resultat.

Dette ferdigsettet inneholder alt du trenger til grillingen. Du får en panne på 46 cm av skyhøy kvalitet, ettersom den er laget av karbonstål. Den tilhørende gassbrenneren med modellmerke 400 og med to brenneringer gjør settet uvurderlig i grillsesongen.

Vi bet oss også merke i hvor populær denne bestselgeren er. Den får enormt gode tilbakemeldinger på flere av kundeomtalene, der også ulike testteam virker å være storfornøyde. Prisen er kanskje høy, men samtidig er det som forventet på grunn at det er et helt sett med både panne, stativ og brenner.

Oppsummert

 • Komplett sett som inkluderer både panne, brenner og stativ
 • Kostbar toppmodell
 • Populær bestselger
 • Optimal til utendørsbruk

Les mer →

5. Hallmark Paellapanne — Et godt alternativ

Hällmark Paellapanne

SJEKK PRISEN →

Denne pannen imponerer på flere vis, men utmerker seg særlig på grunn av sitt lekre design. Den har også en praktisk størrelse, laget av materialer av høy kvalitet, og kan så klart brukes til det meste av matretter. Ønsker du en god panne uten å måtte betale så alt for mye? Da tror vi denne paellapannen er et godt alternativ.

Pannen er spesielt egnet til bruk på gassbrennere på 30 cm og 40 cm, og den måler selv 46 cm i diameter. Dessuten er den generelt perfekt til bruk i utendørs kjøkken f.eks grillen. Pannen er designet spesielt til å lage paella, som oftest består av ris, erter og skalldyr som er krydret med safran. Du kan selvfølgelig også tilsette de ingrediensene som du selv ønsker. Den allsidige paellapannen er dessuten laget av emaljert stål og har to ergonomiske håndtak.

Prisen er også bra så her unngår du å betale en høy pris for en god panne. Vi garanterer at du med denne pannen fra Hallmark vil lage velsmakende paellas og lignende retter.

Oppsummert

 • Pannen spesielt egnet til paella
 • Fungerer ypperlig til utendørsbruk
 • Tidløst design i emaljert stål

Les mer →


Hva kjennetegner en paellapanne?

For å lage en paella er det praktisk med en paellapanne. Noe som kjennetegner en paellapanne er gjerne den store overflaten. Mens en standard «norsk» stekepanne har en diameter på rundt 28 cm, vil en paellapanne gjerne variere fra rundt 40 cm og opp mot 50 og 60 cm.

Det finnes selvfølgelig også mindre paellapanner som er bedre tilpasset om du skal lage for færre personer. Formålet med den brede stekeflaten er å kunne ha legge risen i et så tynt lag som mulig. Dette er med på å få frem den riktige smaken og stekeskorpen.

En paellapanne er gjerne laget i karbonstål eller i rustfritt stål. Karbonstål er kanskje den mest tradisjonelle, men en paellapanne i rustfritt stål er enklere å vedlikeholde. Paellapannen har gjerne lavere avrundede kanter som egner seg godt til å rotere risen og de andre ingrediensene. I motsetning til en stekepanne som har et langt skaft, vil en paellapanne gjerne ha to mindre håndtak på hver sin side. Dette gjør at du alternativt kan ha pannen i stekeovnen når risen skal trekke til seg smakene.

Hva er Paella?

Paella er en spansk nasjonalrett som består av kokt ris, olivenolje tilsatt safran og blandet med skalldyr, blekksprut, fisk, fugl, kanin m.m. Paella kommer egentlig fra Valencia og betyr direkte oversatt stekepanne. Retten serveres i dag i utallige varianter, og er en svært populær rett.

Paella oppskrift

  • 6 kyllinglår
  • Salt og pepper
  • 1 stk løk
  • Hvitløk
  • Paellaris
  • Tomat
  • Paprika
  • Chili
  • Safran
  • Vermouth
  • Kyllingbuljong
  • Scampi
  • Erter
  • Blåskjell
  • Hvitvin
  • Persille
  • Sitron

Denne versjonen av den spanske nasjonalretten inneholder kylling, blåskjell og scampi. Del kyllinglårene i to eller mer etter størrelse. Krydre dem med salt og pepper og brun dem godt på alle sider i litt av smøret og oljen. Legg dem over i en ildfast form og stek dem ferdige i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Fres løk og hvitløk i litt smør og olje.

Tilsett all risen og fres den til den blir blank. Tilsett tomater, paprika, safran og vermut og rør godt. La det hele putre noen minutter slik at risen begynner å ta til seg fuktigheten. Hell over kyllingbuljong og la det hele småkoke i ca 15-20 minutter. Fjern den svarte strengen i scampiene. Stikk dem ned i risen mot slutten av koketiden.

Tin ertene i litt smør i en kjele. Damp blåskjellene med hvitvin, salt og pepper under lokk i en annen kjele. Anrett kyllingstykker, blåskjell og sitronbåter på risen og dryss raust med persille på toppen. Synes du paellaen er litt for tørr så tilsett litt av blåskjellkraften.


Paellapanne pris – hva koster de?

 • Under 600 kr: Det finnes såkalte «mini-paellapanner». De er produsert for å gi nok middag for èn, to eller tre stykker. Og de koster mindre enn 600 kroner. Ut over det, så vil du knapt nok finne noen ordentlige panner i denne priskategorien. Vi gjorde også en del research på Amazon før vi bestemte oss for hvilke produkter vi skulle teste. Noen av paellapannene kostet under 500 kroner, men de hadde til gjengjeld svært dårlige brukeranmeldelser. Riktignok er det èn panne i testen som er svært billig – og den var til gjengjeld ganske god. Kanskje den var feilpriset?
 • Rundt 900 kr: De aller fleste paellapannene på det norske markedet selges for rundt 900 kroner. Dette er panner som er av god størrelse, har komfortable håndtak og tåler høy varme. Flere av pannene i denne priskategorien er også laget for å både tåle «normale kokeplater», men også at man steker paella over åpen flamme. Størrelsene varierer i stor grad, men du kan få panner som har mat til 14 personer og ikke koster mer enn 1000-lappen.
 • Over 2000 kr: Har du tenkt til å bruke to tusen kroner på paella-utstyr, så bør du i hvert fall få med deg hele stativet + brenner på kjøpet. I vår test var det ingen av pannene i seg selv som kunne forsvare en så høy pris. Èn av produktene vi kjøpte kostet nærmere 2000 kroner, men den var ikke særlig god. Vår spanske kokk mente bestemt at det måtte ha vært noe galt med produktet – og det er ikke særlig tillitsvekkende…

Legg igjen en kommentar