Test av pakkeposer: Hold utstyret tørt uansett forhold (2024)

pakkeposer

Uansett om du skal begi deg ut på en langtur eller bare en lett tur over helgen, vil organisering av utstyret ditt være en viktig del av forberedelsene. Nettopp derfor er det mange som sverger til et system av pakkposer slik at de enkelt kan organisere og finne igjen utstyr mens de er utendørs. På toppen av det hele kan en god pakkpose holde utstyret ditt tørt uansett forhold.

Det er lite som er verre enn at utstyr blir vått og ødelagt på tur. Derfor har flere utstyrsprodusenter utviklet praktiske pakkeposer i forskjellige farger med vanntett beskyttelse. Da kan du trygt begi deg ut på tur uansett forhold og være trygg på at både klær og utstyr holder seg tørt gjennom hele turen. 

Det er lite utstyr som har en så essensiell rolle på tur som ryggsekken og pakke posene dine. Disse skal ikke bare ha rom for alt utstyret, men også holde det tørt, skjermet og systematisk. På toppen av det hele kan verken poser eller sekk være tunge da dette vil gå utover komforten til bæreren. De må derfor være både robuste og lettvekt uten at det skal gå på bekostning av kvalitet og beskyttelsesevne.

VÅRE favoritter

  • Vanntett
  • Rektangulær form
  • Rulle-topp
SJEKK PRISEN →
  • Rulle-topp
  • Vanntett
  • Høy visibilitet
SJEKK PRISEN →
  • Oval base som forhindrer rullig
  • TPU-laminert stoff
  • 420D Nylon materiale
SJEKK PRISEN →
Vår testvinner fra Osprey tilbyr en enkel pakkpose som er både lett og vanntett. Det enkle roll-top lukkesystemet forhindrer at vann trenger inn i posen selv om posen ligger i vannet. Teipede sømmer og et robust ytre har gjort at denne pakkposen holder seg godt selv under de hardeste omstendigheter.
BILDE PRODUKT
Osprey Ultralight DrySack 12
Osprey har ikke spart på kruttet når de skulle lage slitesterke pakkposer for alle forhold. Posene er produsert i silikonisert ripstop-nylon som beskytter utstyret ditt uansett hvor vått det skulle bli. Samtidig er de svært lett i vekt og kommer i en lang rekke farger som gjør systematisering enklere.
SJEKK PRISEN →
Osprey Ultralight DrySack 6
Den minste størrelsen i Ultralight DrySack serien har raskt blitt en bestselger hos turglade eventyrere. Med denne posen kan du enkelt organisere alt fra kamerautstyr og mobiltelefon til rent skift i dårlig vær. Med flere praktiske farger kan du enkelt skille mellom dem og finne frem til den riktige posen raskt.
SJEKK PRISEN →
Sea To Summit DrySack Big River 65L
Denne sterke pakkeposen fra Sea To Summit er produsert i et 420D nylon materiale med TPU-laminering. Dette gjør at den er utmerket for alt av vannsportsaktiviteter som kajakk, kano, rafting eller arbeid til sjøs. Du kan pakke det viktigste i en pakkpose og være sikker på at det holder seg tørt gjennom hele turen uansett vær.
SJEKK PRISEN →
Sea To Summit DrySack Big River 20L
Med en Pakkpose fra Sea To Summit serien til Big River kan du være helt trygg på at innholdet holdes tørt gjennom hele turen. Posene er produsert i 420D nylom som er både slitesterkt og vanntett med en vannsøyle opptil 10.000 mm. Derfor utmerket til både vannsport og arbeid i værharde omgivelser.
SJEKK PRISEN →
Lightweight View Pakkpose 8L
Denne praktiske pakkeposen tar ting til det neste nivået ved hjelp av et RF-sveiset vindu midt på posen. Dette gjør at du enkelt kan få oversikt over alt innholdet og passer derfor utmerket til organisering av utstyr. TPU-vinduet er spesialbehandlet og derfor like robust og vanntett som resten av sekken er.
SJEKK PRISEN →
Ultralight Packing Cube Medium
Packing Cube fra Osprey er et praktisk og brukervennlig system for å organisere ryggsekken din best mulig. De firkantede pakkene gjør at du enkelt kan stable dem og derfor utnytte plassen i sekken optimalt. Uansett hva du måtte ha behov for å organisere vil disse ekstremt lette beskyttelsesposene holde klær og utstyr tørt gjennom hele ferden.
SJEKK PRISEN →

Pakkeposer test: Her er våre favoritter

 

1. Osprey Ultralight DrySack 12 – Best i test 

Ultralight DrySack 12

SJEKK PRISEN →

Med Osprey sin Ultralight Drysack kan du være helt trygg på at utstyret holder seg tørt gjennom hele turen din. Produsert i silikonisert ripstop-nylon vil posene holde utstyret ditt tørt selv i de våteste omgivelser. Dette gjør at du kan legge ut på tur med tryggheten om at skift og utstyr holder seg tørt frem til du trenger det. 

Når du skal på tur er organisering av utstyret en viktig del av forberedelsene. Dette vil sikre at du alltid finner det utstyret du trenger og kan enkelt pakke ned igjen utstyr etter bruk. For å gjøre dette enda enklere har Osprey valgt å tilby sine pakksekker i en lang rekke farger som gjør det enkelt å finne den riktige posen selv i mørket. 

Noe som skiller Osprey sine pakkposer fra konkurrenter er at de tar en rektangulær form fremfor det vanlige runde designet. Dette gjør at de langt enklere kan pakkes ned og du kan dermed utnytte plassen optimalt. En annen fordel med dette designet er at posene evner å stå på egenhånd når du har tatt dem ut av ryggsekken og stilt dem opp.

Med tapede sømmer og en effektiv roll-top kan du være helt sikker på at denne pakk posen holder utstyret ditt tørt gjennom hele turen din. Osprey er kjent for å lage praktisk og slitesterkt utstyr, og med DrySack kan du organisere utstyret ditt i en langt mer praktisk måte. Dette sikrer kontroll på utstyret i felt og muligheten til å raskt finne igjen det du måtte trenge.

Les mer →


2. Osprey Ultralight DrySack 6 – Bestselger

Ultralight DrySack 6

SJEKK PRISEN →

Osprey Ultralight er en serie pakkposer fra Osprey som er designet med røffe omgivelser i tankene. Posene er utstyrt med en vanntett rulle-topp og produsert i et silikonisert ripstop nylon materiale. Dette sikrer posene et robust ytterlag med høy motstandsdyktighet og beskyttelse mot vann. 

Dette er den minste størrelsen i serien, men også en av de mest praktiske. Størrelsen på disse posene er nemlig stor nok til at du kan organisere det meste av utstyret og takket være det rektangulære designet kan du enkelt stable posene i sekken din. Dette gjør at du kan dele inn og organisere utstyr, skift, verdisaker og lignende i forskjellige poser med egen farge. 

Posene har ikke bare et robust ytre, men kommer også med teipede sømmer og en rulle-topp som forhindrer at noe vann klarer trenge seg inn. Posene er testet helt ned til det ekstreme og kan flyte i vann uten at det trekker inn i posen. Dette gjør at de er like godt egnet til vannaktivitet og sjø som de er på lange turer i fjellet. 

Uansett hva du har i tankene vil en DrySack fra Osprey sørge for at utstyret holder seg tørt og beskyttet gjennom hele turen. Her kan du vandre ut i det våteste regnvær eller begi deg ut på sjøen med god viten om at tøy og utstyr holder seg tørt hele veien. Posene er derfor utmerket uansett om du skal begi deg ut på tur i kajakk eller til fots i regnvær.

Les mer →


3. Sea To Summit DrySack Big River 65L – Dyreste alternativ

Drysack Big River 65L

SJEKK PRISEN →

Med en pakkpose fra Big River kan du være sikker på at utstyret holder seg tørt gjennom hele turen. Sea To Summit serien er både sterk og ripesikker ettersom den er produsert i 420D nylon med TPU-laminering. Dette sikrer en helt vanntett pose som i tillegg er svært slitesterk i bruk. 

Det slitesterke designet gjør at posen er godt egnet for vannsportsaktiviteter som kajakk, kano og rafting, eller til arbeid i værharde omgivelser. Rulle-topp systemet sørger for at posen ikke slipper inn vann uansett hvor vått det blir. Det praktiske designet har en oval base som gjør at posen holder seg stående og ikke ruller vekk når du setter den fra deg. 

For at den skal være så lett som mulig å transportere er pakkposen utstyrt med hypalon stroppfester, dette gjør at du enkelt kan stroppe den fast til alt fra motorsykkelen til båt og kajakk for lange turer. På toppen av det hele kan Field Repair spennene raskt byttes ut med en helt vanlig skrutrekker dersom de skulle ryke underveis. 

For deg som driver aktivt med vannsport, eller liker å ferdes til sjøs kan Sea To Summit være et utmerket alternativ. Posen har hele 65 L lagringskapasitet som gjør at den kan holde alt fra klær til yttertøy og trekk tørt under hele turen. Det slitesterke designet gjør også at posen holder seg godt under aktiv bruk og opprettholder den vanntette beskyttelsen i lang tid.

Les mer →


4. Sea To Summit DrySack Big River 20L – Premium alternativ

Drysack Big River 20L

SJEKK PRISEN →

Denne slitesterke pakkposen fra Big River kommer i et praktisk design, spesielt utviklet for værharde omgivelser og vannsport. For å sikre at posen er 100% vanntett er den produsert i et 420D nylon materiale, med TPU-laminert bekledning. Alle sømmer er dobbeltsydd, forsterket og laminert for best mulig beskyttelse. 

Den ovale basen gjør at posen klarer å stå på egenhånd og den ruller ikke avgårde dersom du setter den fra deg. Har du behov for å stroppe den fast kan du enkelt benytte Hypalon stroppefestene for å feste den. Dette gjør det mulig å feste den til båt, motorsykkel, kajakk eller ryggsekk uten at du trenger omfattende festesystemer. 

For å gjøre organisering mest mulig oversiktlig er innsiden av DrySack kledd med hvitt laminat. Dette gjør det langt enklere å finne ting i posene da innsiden lyser opp enklere. Big River sine poser er også utstyrt med flere patenterte løsninger som blant annet Field Repair Buckles for rask utskifting. Skulle du være uheldig kan de skiftes i løpet av sekunder med en helt vanlig skrutrekker. 

Skal du på tur og har behov for å sikre deler av utstyret ditt mot vann kan en Drysack gjøre turen langt mer behagelig. Disse slitesterke posene sørger for god organisering av utstyret, samtidig som det holder alt trygt og tørt på veien. Med flere forskjellige størrelser kan du også velge forskjellige poser for effektiv organisering. Dette kan komme godt med uansett om du skal pakke til arbeid eller for en lenger ferie der du er avhengig av rask tilgang til forskjellige klær og utstyr underveis.

Les mer →


5. Lightweight View Pakkpose 8L – Nyeste modell

Drysack Lightweight View 8 liter

SJEKK PRISEN →

Alle som har vært ute på tur vet hvor viktig det er med god organisering av utstyret ditt. Spesielt om du skal begi deg ut på en lenger tur, eller har behov for spesielt utstyr vil det være helt essensielt. Da kan en Lightweight View være et praktisk alternativ. Denne nye modellen er nemlig ikke bare vanntett og svært robust, en kommer også med et praktisk vindu.

På denne måten kan du enkelt få en rask oversikt over alt innholdet i posen uten at du trenger å åpne den. Spesielt vil dette være praktisk dersom dere er flere som deler utstyr, eller du har behov for å finne den riktige posen uten å utsette innholdet for fuktighet. TPU-vinduet er RF-sveiset inn i sidepanelet som gjør at det er like vanntett og slitesterkt som resten av pakkepost. 

Med en størrelse på 8 L passer LightWeight View utmerket til å organisere teknisk utstyr, små dingser eller et tørt skift. Fordelen med det kompakte designet og rektangulære formen er at den enkelt kan stables i ryggsekken og du kan utnytte plassen optimalt. På toppen av dette er den utstyrt med en rulle-topp som sørger for at posen holder seg helt forseglet. 

Er du på jakt etter det ypperste innen organisering av utstyr kan DrySack lightWeight være et godt alternativ. De praktiske PFU vinduene gjør at du raskt kan finne frem til det riktige utstyret uten at du trenger åpne eller rote rundt i sekkene underveis på tur. Spesielt hendig vil dette være dersom du har med deg elektronikk eller annet utstyr som helst bør holdes unna fuktighet. Den kompakte størrelsen gjør også at det er mulig å ha med seg en rekke poser uten at de tar unødvendig stor plass i ryggsekken på tur.

Les mer →


6. Ultralight Packing Cube Medium – Budsjettløsning

Ultralight Packing Cube Medium

SJEKK PRISEN →

På tur er utstyrskontroll helt essensielt for at man skal ha en god opplevelse. Derfor er Osprey sitt Packing Cube system helt utmerket for nettopp dette. Det rektangulære designet sørger effektiv pakking og god beskyttelse. Produsert i 40D Nylon Ripstop gjør at pakkposene er både vanntette og slitesterke. 

For at du skal kunne utnytte all plassen maksimalt er hver kube utstyrt med en stor glidelås som går helt rundt. Dette gjør at du får mest mulig ut av hver pakke og derfor kan organisere på mest mulig effektiv måte. Samtidig forhindrer det silikoniserte nylon materialet at kubene henger seg fast. Den glatte overflaten er enkel å ta inn og ut av bagen din, selv om de skulle bli fuktige. 

For funksjonalitet er hver kube utstyrt med et håndtak, dette gjør at du enkelt kan trekke dem ut av ryggsekken uten at du trenger flytte om på ting. Tilsvarende vil du enkelt kunne plassere dem tilbake i ryggsekken etter bruk. For god organisering er hver kube også utstyrt med netting, dette forhindrer at innholdet faler ut dersom du er uheldig å åpner feil beholder underveis. Du kan med andre ord åpne den og bekrefte at det er riktig før du åpner nettingen. 

Skal du begi deg ut på langtur vil det være essensielt å pakke på en organisert og effektiv måte. Disse praktiske rektangulære pakkposene fra Osprey gjør dette lekende lett. De kan stables oppå hverandre og du sikrer derfor maksimal utnyttelse av plassen du har tilgjengelig. På toppen av det hele vil det slitesterke nylon materialet sørge for at både utstyr og klær holdes tørt uansett hvor fuktig det skulle bli på utsiden.

Les mer →


Spørsmål og svar

Hva er viktig å huske på når man skal velge pakkepose?

Det viktigste å huske på når du skal velge pakkepose er hvilken kapasitet du har behov for. Spesielt på lengre turer vil det være viktig å kunne organisere utstyret sitt og da kan det ofte være smart med flere små pakkeposer fremfor en stor en. 

Når bør man benytte seg av pakkeposer?

Alle som skal ut på tur der værendringer kan være aktuelt bør benytte seg av pakkeposer. Dette sikrer at både utstyr og klær holder seg tørt gjennom hele turen. Ingenting er verre enn å komme frem til teltplassen og finne ut at klær eller sovepose har blitt våt. 

Hvilken pakkpose er best egnet for vær og vind?

Big River sin Sea To Summit serie er spesielt godt egnet for deg som skal begi deg ut i værharde forhold. Takket være det smarte stroppesystemet kan den også enkelt festet til det meste av fremkomstmidler. 

Hvilken pakkpose er best på motorsykkeltur?

Osprey Ultralight DrySack 12 er spesielt godt egnet for motorsykkelturer. Årsaken til dette er det praktiske designet som gjør at du kan stable de i vesken eller feste de på utsiden. Muligheten til å velge en rekke farger og størrelser gjør også at du kan pakke på en mest mulig effektiv måte og raskt finne tilbake til utstyret du trenger. 

Hva er best av glidelås og rulle-topp?

Det svakeste punktet på mye utstyr er gjerne glidelåsen. Derfor har de mest robuste pakkposene valgt å benytte seg av rulle-topp. Dette sørger for ventilert lukking, men den er fortsatt rask og enkel å bruke.

Legg igjen en kommentar