Pepperkvern test: 5 beste pepperkverner i 2024

pepperkvern

Når bordet skal dekkes til fest eller høytid er det viktig med skikkelige krydderkverner på bordet. Derfor har vi tatt en nærmere titt på fem pepperkverner av høy kvalitet som passer utmerket til både fest og hverdag. Vår samletest for pepperkvern tar høyde for en rekke ulike alternativer, og vi har sett nærmere på både elektriske og tradisjonelle kverner.

En skikkelig pepperkvern er ikke bare estetisk å se på når man dekker bordet, men gir også muligheten til effektiv porsjonering av krydder. Dermed kan gjestene selv smake til maten og få en ønsket kulinarisk opplevelse. Sist, men ikke minst gir kvernet salt og pepper en dypere smak og er langt mer kostnadseffektivt enn å kjøpe det ferdig.

For å finne frem de beste kandidatene i denne samletesten har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har sett på en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra forhandlere og produsenter, samt sett på verifiserte tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere.

De som kom best ut av våre undersøkelser var Rosendahl Grand Cru. Her får du et sett med salt- og pepperkverner i et klassisk design. Fordelen er at du får to kverner som gir mer for pengene, og en duo som passer utmerket sammen på bordet.

VÅRE favoritter

 • To ulike størrelser
 • Dansk design
 • Keramisk kvern
SJEKK PRISEN →
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Keramisk kvern
 • Både salt- og pepperkvern inkludert
SJEKK PRISEN →
 • Elektrisk kvern
 • Fransk kvalitet
 • Finnes i flere farger
SJEKK PRISEN →

Pepperkvern test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Rosendahl Grand Cru sett med salt og pepperkvern
Rosendahl er en anerkjent produsent av kjøkkenutstyr og servise. Her får du to krydderkverner i nordisk design med hele 25 års garanti. Den keramiske kvernen sitter på toppen av hvert glass og sørger for effektiv maling av krydderet.
SJEKK PRISEN →
Kähler Hammershøi kvern
Kähler Hammershøi er en hendig og vakker krydderkvern i nordisk design. De stilrene fargene gjør at den passer godt inn både på middagsbordet og mer elegante bordsetninger. Du kan velge mellom to ulike størrelser slik at man lett skiller mellom salt- og pepperkvern.
SJEKK PRISEN →
Peugeot Alaska Elektrisk pepperkvern
Elektrisk pepperkvern fra franske Peugeot har et ergonomisk korrekt design og vintage design. Integrert lyspære i bunnen gjør det enkelt å se hvor du krydrer og hvor mye pepper som blir kvernet opp om gangen. Enkel i bruk.
SJEKK PRISEN →
De Buyer Boogie B Boi
De Buyer har produsert artikler til kjøkkenet i høy kvalitet siden 1800-tallet og er en av de ledende aktørene i Europa. Boogie B Boi er en serie krydderkverner i høy kvalitet med klassisk sveivarm og klassisk design.
SJEKK PRISEN →
Peugeot Daman U´Select
Klassisk pepperkvern i rustfritt stål fra franske Peugeot. Her får du en enkel beholder i transparent akryl som gjør det enkelt å se når du bør fylle på pepperkvernen før bruk igjen. U´Select har i tillegg muligheten til å velge ønsket grovhet på kvernen.
SJEKK PRISEN →

1. Rosendahl Grand Cru sett med – Best i test

Rosendahl Grand Cru Sett

SJEKK PRISEN →

Danske Rosendahl er kjent for sitt nordiske design og produkter av høy kvalitet. Her får du en krydderkvern duo som er produsert i det klassiske designet til Rosendahl. Det som har gjort dette designet så populært hos nordmenn er at det fungerer like godt til fest som til hverdags. Klare linjer og eleganse sørger for at Rosendahl sine produkter tar seg godt ut uansett anledning.

Det som sørget for at Rosendahl Grand Cru gikk av med seieren i vår samletest er kombinasjonen av høy kvalitet og mye verdi for pengene. Her får du både salt- og pepperkvern i esken som begge har et elegant og funksjonelt design. Dermed slipper du trøbbel med å finne en saltkvern som passer sammen med pepperkvernen din.

Hvert glass har en keramisk kvern montert på toppen, godt beskyttet ved hjelp av lokket til kvernen. Dette sørger også for at man slipper at det renner krydderurter ned på duken når man er ferdig med å krydre maten sin. Hvert glass tåler oppvaskmaskinen opptil 55 grader som gjør at du kan rengjøre glasset og benytte det til andre typer krydder ved behov.

Konklusjonen for Rosendahl Grand Cru sett er etter vår mening at du får et sett kvalitets kverner med klassisk design. Dette gir mye verdi for pengene og en pepperkvern som passer til alle anledninger. I tillegg kan glassene vaskes slik at du kan bruke de til andre krydder uten at smaken sitter igjen.

Oppsummert

 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Keramisk kvern
 • Både salt- og pepperkvern inkludert

Les mer →

2. Kähler Hammershøi kvern – Beste krydderkvern

Kähler Hammershøi Kvern

SJEKK PRISEN →

Kähler er en dansk keramikkprodusent som aktivt promoterer nordisk design og kvalitet gjennom sine produkter. Det stilrene designet bruker en kombinasjon av farge og treverk for å fremme de nordiske elementene. Samtidig gir dette et inntrykk av eleganse som gjør at den passer utmerket på bordsetningen uansett om det er til fest eller hverdag.

Denne krydderkvernen kommer i fargen Indigo med hvitt treverk som stamme. Den er utstyrt med en keramisk kvern i bunnen som gjør at man enkelt får ut ønsket mengde salt, pepper eller annet krydder som man benytter i matlagingen. I tillegg kan du velge mellom to ulike størrelser slik at du enklere kan skille mellom salt- og pepperkvernene på bordet.

Denne krydderkvernen har den keramiske kvernen montert i bunnen av beholderen, ikke toppen. Dette gjør at man enklere får ut innholdet dersom det er lite igjen i beholderen, men det gjør også at man kan oppleve å få rester av krydder på duken etter bruk. Derfor kan det være lurt å ha en asjett eller fjøl som del av pynten der krydderkvernen kan stå.

Alt-i-alt er dette en elegant krydderkvern med dansk kvalitet. Kähler har lang erfaring med produksjon av redskaper til kjøkkenet og deres unike eleganse henter ut essensen av nordisk design. Du kan med fordel velge to ulike størrelser slik at bordpynten får diversifikasjon, men også slik at det er enklere å skille mellom de to ulike krydderkvernene.

Oppsummert

 • To ulike størrelser
 • Dansk design
 • Keramisk kvern

Les mer →

3. Peugeot Alaska Elektrisk pepperkvern – Beste elektriske kvern

Peugeot Alaska Elektrisk pepperkvern

SJEKK PRISEN →

For deg som ønsker enkel hjelpemidler på bordet vil denne elektriske kvernen fra franske Peugeot være et utmerket alternativ. Her får du en enkel pepperkvern med stilig vintage design og en integrert kvern som gjør det enkelt å krydre maten din. Bare trykk på knappen og la kvernen gjøre resten av jobben.

Peugeot har lang erfaring med utviklingen av kjøkkenredskaper og har lenge vært en anerkjent produsent av keramiske kverner og annet tilbehør. Dette har gjort at produktene er kjent for god kvalitet og innovativt design. Her har Peugeot hentet inspirasjon fra sine vintage modeller og kombinert dette med en smidig elektrisk kvern i bunnen.

I bunnen har Peugeot integrert et praktisk lys som gjør det mulig å se hvor mye pepper som kommer ut av kvernen. I tillegg kan du få den til både salt- og pepperkvern som gjør at du kan ha et matchende sett med disse stilige kvernene stående på bordet. Med fargen Quartz fremstår de svært nøytrale og er dermed et trygt valg for de aller fleste anledninger.

Her får du en stilig og praktisk kvern som kan kombineres med en tilsvarende variant for salt. Dermed får du en stilig duo med elektriske krydderkverner på bordet som er svært enkle å betjene. I tillegg sørger de for jevn kverning av krydder slik at du får akkurat passe mengde hver gang. Det integrerte lyset gjør dem til et utmerket alternativ når lyset senkes rundt middagsbordet.

Oppsummert

 • Elektrisk kvern
 • Fransk kvalitet
 • Finnes i flere farger

Les mer →

4. De Buyer Boogie B Boi – Beste design

De Buyer Boogie B Boi

SJEKK PRISEN →

Franske De Buyer har produsert kjøkkenutstyr av høy kvalitet i mer enn 150 år, noe som gjør at navnet i profesjonelle miljøer er assosiert med høy kvalitet. Serien deres Boogie B Boi har et klassisk design i treverk og kommer med en praktisk sveivarm som ikke bare ser bra ut, men også er svært enkel og behagelig å bruke.

Beholderen er produsert i bøketreet som gir et svært behagelig og vakkert ytre, mens innsiden er kledd med rustfritt stål for å beskytte kvernen. Dette sørger for effektiv kverning av pepperkorn og er et utsøkt stykke håndarbeid. Sveivarmen gjør det enkelt å betjene kvernen og sikrer at man får et jevnt og godt resultat.

I tillegg til pepperkvern kan du få denne vakre kvernen i en utgave for salt, samt en for andre typer krydder. Dermed kan du bruke de som en utvalgt del av interiøret på bordet ditt, eller som salt- og pepperbøsser på kjøkkenet. Uansett vil de gi et inntrykk av høy kvalitet og raskt bli en favoritt takket være sin enkle håndtering.

Liker du et godt stykke håndarbeid utviklet etter tradisjonelle metoder er det lite som kan måle seg med De Buyer. Denne pepperkvernen har en solid kvern i stål og en beholder som er produsert i bøketreet. Dette sørger for et vakkert og smidig ytre, samtidig som kvernen er solid og gir ønsket kvalitet på innsiden. Utmerket både til egen bruk og som gave til den som har alt!

Oppsummert

 • Bøketreet
 • Praktisk sveivarm
 • Fransk design

Les mer →

5. Peugeot Daman u´Select – Klassisk design

Peugeot Daman U´Select

SJEKK PRISEN →

Daman U´Select er en klassisk pepperkvern fra den franske produsenten Peugeot. Produsert med en base av rustfritt stål og en transparent beholder av akryl som gjør det enkelt å se hvor mye pepper som er igjen i beholderen. I tillegg er Daman utstyrt med den patenterte U´Select teknologien til Peugeot som gjør det mulig å justere grovheten på kvernen etter eget ønske.

Fordelen med Daman modellen fra Peugeot er at den kommer i et klassisk design, men fortsatt har stilrene detaljer som gjør det mulig å bruke den når du pynter bordet. I tillegg er den enkel å fylle og den har ingen sentral aksel. Dette gjør at du enklere får et jevnt resultat, samt at kvernen sjeldent henger seg opp.

Det stilrene designet har hentet inspirasjon fra de tradisjonelle krydderkvernene til Peugeot og har et stål utseende med stilig logo på fremsiden. De robuste materialene gir et inntrykk av høy kvalitet og et produkt som varer lenge ved korrekt bruk. I tillegg er muligheten til å justere grovheten på kvernen en fantastisk fordel når du skal tilpasse kryddermengden til ulike matretter.

Peugeot er kjent som en seriøs aktør innen kjøkkenredskaper og vi har sett på flere eksempler i denne samletesten. Imidlertid er Daman U´Select et utmerket alternativ for deg som ønsker en pepperkvern av høy kvalitet, uten at du trenger å investere i en kostbar variant. Den har flere smarte funksjonaliteter og et stilig design som passer godt til alle anledninger.

Oppsummert

 • Rustfritt stål
 • Praktisk beholder
 • Justerbar kvern

Les mer →


Spørsmål og svar

Hvilken pepperkvern er best?

Vi kom frem til at duoen fra Rosendahl Grand Cru serien var best i test. Dette begrunnes med høy kvalitet og mye verdi for pengene når du mottar både salt- og pepperkvern i samme pakke.

Hvorfor bør man bruke en kvern?

En kvern gir langt friskere smak på krydder fremfor at man skal bruke ferdig kvernet pulver der smaken kan påvirkes av ulike faktorer fra produksjon til konsumering.

Hva er forskjellen på keramisk og stålkvern?

I de fleste tilfeller vil det være en stålkvern som benyttes, men keramiske kverner kan i mange tilfeller være langt mer holdbare. Derfor foretrekker mange restauranter og profesjonelle aktører keramiske løsninger.

Legg igjen en kommentar