Pull up stang test: De 6 beste for hjemmetrening (2023)

Når det kommer til hjemmetrening er det beste å kunne gjennomføre så mange øvelser som mulig, med så lite utstyr som mulig. Da kan en pull up stang være et ypperlig redskap for å vedlikeholde formen, spesielt praktiske multiredskaper kan være hensiktsmessige da man kan kjøre øvelser som pull-ups, push-ups, sit-ups og dips hjemme på stuegulvet uten behov for mye plass. Alt du trenger er en døråpning så kan du gjennomføre en omfattende treningsøkt.

Uansett om du har lang erfaring med trening eller nylig har startet, kan det være vanskelig å navigere seg i et marked med tusenvis av produkter. Nettopp derfor har vi gjort jobben for deg og funnet frem til seks utmerkede alternativer uansett budsjett. Vi har sammenlignet tidligere best i test artikler, hentet inn informasjon fra produsenter og gjort sammenligningen. Med dette som grunnlag er vi overbevist om at vi har funnet frem til de seks beste, slik at du kan komme i gang med treningen raskere.

Pull up stangen som kom soleklart best ut av pull up stang test undersøkelsene våre var TITAN LIFE Doorgym. Her får du en praktisk pull up stang som også fungerer til dips, push-ups og sit-ups. Med andre ord kan du gjennomføre en skikkelig treningsøkt av hele kroppen hjemme på stuegulvet. Alt du trenger er litt gulvplass og en døråpning.

VÅRE favoritter

  • Robust design
  • Fastmontert på vegg
  • Tren hele overkroppen
SJEKK PRISEN →
  • Multiredskap
  • Passer de fleste døråpninger
  • Lav egenvekt
SJEKK PRISEN →
  • Mye for pengene
  • Alt du trenger for å trene hjemme
  • Praktisk design
SJEKK PRISEN →

Pull up stang test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
TITAN LIFE Doorgym
Med dette multiredskapet fra TITAN LIFE kan du gjennomføre en effektiv treningsøkt hjemme på stuegulvet. Pull up stangen kan enkelt festes i de fleste døråpninger og du kan i tillegg benytte den til push-ups, sit-ups og dips. Alt du trenger for en skikkelig treningsøkt!
SJEKK PRISEN →
Chin Up bar Silver
Dette fastmonterte hevestativet fra Master Fitness gjør det mulig å trene hele overkroppen med enkle basisøvelser. Stativet monteres hengende på veggen og tillater en maks brukervekt på hele 150 kg.
SJEKK PRISEN →
Iron Gym Hjemmetreningspakke 2
Denne pakken fra Iron Gym inneholder alt du trenger for å gjennomføre en skikkelig treningsøkt i egen garasje. Her får du hoppetau, power band, Speed Abs og multiredskap, alt i samme pakke.
SJEKK PRISEN →
Iron Gym
Skal du bygge en sterk overkropp er Iron Gym sitt multiredskap et populært valg hos mange. Her får du en multifunksjonell treningsstang som kan brukes til alt fra pull-ups og chin-ups, til sit-ups, benhev og øvelser for arm og skuldre.
SJEKK PRISEN →
Adidas Door Gym
Med åtte forskjellige grep og et effektivt motvektsystem kan du raskt og enkelt gjennomføre en effektiv treningsøkt med dette multiredskapet fra Adidas. Det robuste designet tåler en brukervekt opptil 110 kg og krever ingen skruer for å festes i dørkarmen.
SJEKK PRISEN →
Master Fitness Dörrgym Silver/Black
Dörrgym er et lettmontert multifunksjonelt redskap som passer utmerket til hjemmetrening på budsjett. Her får du muligheten til å trene alle de store muskelgruppene uten behov for vekter, benker og store apparater. Du monterer den enkelt i dørkarmen og fjerner den like enkelt når du er ferdig.
SJEKK PRISEN →

1. TITAN LIFE Doorgym – Best i test

TITAN LIFE Doorgym - pull up stang test

SJEKK PRISEN →

Med dette smarte multiredskapet har TITAN LIFE lagd et enkelt redskap for hele treningsøkten din. Du kan gjøre alt fra pull-ups til sit-ups, push-ups og dips. Dette gir gode muligheter til å gjennomføre en skikkelig treningsøkt av hele kroppen uten at du trenger forlate din egen stue. Dette kan komme spesielt godt med for deg som ønsker å trene i en hektisk hverdag, men ikke har tid til å reise på et treningssenter.

Denne pull up stangen kommer med flere polstrede håndtak som gjør at du komfortabelt kan gjennomføre en rekke forskjellige øvelser på den. I tillegg kan den enkelt tilpasses de aller fleste døråpninger med mål 60 til 80 cm. Den eneste begrensningen her er maks brukervekt som er på 95 kg.

Den praktiske utformingen gjør det mulig å bruke denne pull up stangen til både hengende og liggende øvelser. Det buede designet gjør at den passer utmerket som motvekt for pushups, eller du kan bruke den til sittende dips. Dette gjør at du kan trene langt flere muskler enn bare ryggen uten at du trenger store treningsapparater.

Er du på jakt etter en kompakt og praktisk doorgym er denne fra TITAN LIFE et utmerket alternativ. Her kan du kjøre en rekke forskjellige øvelser og enkelt stue bort apparatet når du er ferdig med treningsøkten din. Alt du trenger er litt gulvplass og en døråpning for å få unnagjort hele treningsøkten.

Les mer →


2. Chin Up bar Silver – Kostbart alternativ

Chin Up bar Silver

SJEKK PRISEN →

Dette solide hevestativet fra Master Fitness gjør det mulig å trene hele overkroppen hjemmefra. Du monterer bare stativet på en tilgjengelig vegg og kan deretter trene alt fra rygg og armer til kjernemuskulaturen. Enkle basisøvelser kan gjøre det mulig å kjøre gjennom hele muskulaturen i overkroppen og få tilbakelagt en solid treningsøkt.

Fordelen med dette stativet er at det er veggmontert og kan derfor monteres på en egnet vegg der det ikke er i veien. Dermed slipper du å måtte montere det opp og ned hver gang du ønsker å trene. Dette smidige treningsapparatet fra Master Fitness gjør det mulig å gjøre en rekke øvelser som pull-ups, chin-ups, øvelser for arm og skuldre hjemmefra.

Produsert i stål er dette et apparat som holder høy kvalitet og er beregnet på profesjonell bruk. Du kan derfor like gjerne finne det på et treningssenter som hjemme på garasjeveggen. For monteringens del er det verdt å merke seg at stativet er tungt og leveres i to kolli der hver veier 8 kg. Skruer for montering på vegg følger ikke med og må kjøpes separat.

Ønsker du deg et skikkelig hevestativ for de tyngste øktene hjemme kan denne stangen fra Master Fitness være et ypperlig alternativ. Apparatet er beregnet på profesjonell bruk og tåler en brukervekt på hele 150 kg. Dette gir godt med rom for deg som ønsker å trene med vektvest eller lignende tilleggsbelastning.

Les mer →


3. Iron Gym Hjemmetreningspakke 2 – Premium valg

Iron Gym Hjemmetreningspakke

SJEKK PRISEN →

Ønsker du å komme i gang med hjemmetreningen kan denne pakken fra Iron Gym være et utmerket utgangspunkt. Her får du et multiredskap som egner seg godt til push-ups, pull-ups, sit-ups og dips, samt et hoppetau, Speed Abs rulle og elastisk bånd. Dermed har du absolutt alt du trenger for å komme i gang med et skikkelig treningsprogram hjemme i egen stue.

Multiredskapet til Iron Gym kommer i et praktisk og robust design og egner seg like godt på gulvet for push-ups, sit-ups og dips som det gjør i døråpningen. Du justerer bare bredden og strammer til slik at den sitter skikkelig i karmen. Deretter kan du gjøre pull-ups, chin-ups og lignende øvelser hjemme. Du trenger ingen skruer eller bor da den enkelt festes i dørkarmen. Maks brukervekt er 100 kg som er høyere enn på en del tilsvarende produkter fra konkurrenter.

Iron Gym har utstyrt sitt multiredskap med behagelige håndtak av skumgummi som sikrer et godt grep selv om du blir svett. Dermed slipper du håndtak i hardplast som raskt kan bli glatte gjennom treningsøkten. I tillegg er det hele tre forskjellige håndtak på hver side som gjør at du kan benytte det til en rekke forskjellige øvelser. Rett og slett alt du forventer av en kompakt gym av høy kvalitet.

Dersom du ønsker å komme i gang med hjemmetreningen, men ikke har plass til å fylle garasjen med store apparater kan denne pakken fra Iron Gym være et utmerket alternativ. Her får du alt du trenger for å komme i gang og kan trene alt fra styrke til kondisjon og utholdenhet.

Les mer →


4. Iron Gym – Populært produkt

Iron Gym

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske hjemme gymmen fra Original Iron Gym ™ gjør det mulig å trene en rekke muskler hjemme i egen stue. Den multifunksjonelle treningsstangen sørger for at du kan kjøre pull-ups, chin-ups, sit-ups, og øvelser for arm og skuldre uten behov for vekter og store apparater. Alt du trenger er å henge opp stangen i en døråpning. Ingen behov for skruer eller permanente fester, du utvider stangen raskt og enkelt slik at den sitter godt i dørkarmen.

Den robuste stålkonstruksjonen støtter en brukervekt opptil 100 kg og har flere behagelige håndtak av skumgummi. Dette sikrer et godt grep selv om du skulle bli svett underveis i økten din. Du kommer raskt i gang med treningen da montering ikke krever verken skruer eller verktøy. Alt du trenger er en dørkarm på 60-80 cm og litt gulvplass om du ønsker kjøre forskjellige liggende øvelser.

Det har aldri vært enklere å komme i gang med treningen! ORIGINAL IRON GYM ™ har sørget for at du kan oppnå den sterke overkroppen uten å besøke et treningsstudio. Du får til og med en praktisk manual og treningsinstruksjoner med i pakken. Dermed kan du trene alt av biceps, triceps, bryst, rygg, skuldre og mage.

Har du behov for et enkelt treningsapparat som gjør det mulig å trene hele overkroppen vil ORIGINAL IRON GYM ™ være et utmerket alternativ. Her får du profesjonell kvalitet og muligheten til å kjøre en rekke øvelser. Det medfølgende treningsheftet gir også inspirasjon til en rekke gode øvelser som krever ingen eller lite forkunnskaper.

Les mer →


5. Adidas Door Gym – Spennende design

Adidas Door Gym

SJEKK PRISEN →

Med Adidas Door Gym har det aldri vært enklere å utføre krevende treningsøkter med egenvekt som virkemiddel. Multiredskapet har hele åtte forskjellige grepsmuligheter og gir derfor rom til å gjennomføre en rekke øvelser. Her kan du trene alt fra rygg og armer til hender og grep.

Dette treningsapparatet fra Adidas er utmerket til å trene alle de store muskelgruppene ved hjelp av øvelser som trener flere muskler samtidig. Alle håndtak er polstret med et behagelig skum som sikrer godt grep selv om du skulle bli svett i håndflatene. Maksimal brukervekt er 110 kg som gir mulighet til å trene med vektvest eller lignende for de aller fleste. Det smarte motvektsystemet gjør treningen enklere og passer derfor utmerket for nybegynnere.

Montering av denne pull up stangen er rask og enkel. Du trenger ikke noe verktøy eller skruer for å feste den i dørkarmen. Du bare justerer stangen frem til den sitter godt og bruker egenvekt til å stabilisere. Den kan brukes i alle døråpninger fra 60 til 80 cm. For optimalt feste krever det en dørkarm bredde på mellom 11-18 cm.

Hvis du ønsker å trene de store muskelgruppene hjemme og oppnå den sterke overkroppen du alltid har drømt om, kan Door Gym fra Adidas være et utmerket alternativ. Her får du et robust treningsapparat som passer utmerket for både profesjonelle og nybegynnere. Fordelen er helt klart at du raskt monterer opp og rydder unna apparatet etter gjennomført treningsøkt.

Les mer →


6. Master Fitness Dörrgym Silver/Black – Beste budsjettløsning

Master Fitness Dörrgym Silver/Black

SJEKK PRISEN →

Dersom du ønsker å komme i gang med hjemmetreningen, men ikke ønsker å bruke store beløp på avansert treningsutstyr vil Dörrgym være et utmerket alternativ. Her får du et lettmontert multifunksjonelt redskap som festes og løsnes enkelt fra dørkarmen. Deretter kan du trene biceps, triceps, bryst, rygg, skuldre og mage uten behov for ekstra utstyr eller stor plass. Alt du trenger er en døråpning og en karm med tykkelse mellom 11-18 cm.

Pull up stenger har lenge vært et av de mest effektive treningsverktøyene for å styrke overkroppen og med dette alternativet fra Dörrgym kan du enkelt komme i gang med treningen uten å måtte investere i stort og kostbart utstyr. Med muligheten til å gjøre øvelser som chin-ups, hang-ups, pull-ups, sit-ups og push-ups kan du raskt styrke overkroppen og bygge styrke hjemme i stua.

Stangen festes enkelt i dørkarmen uten behov for verken skruer eller verktøy. Alt du trenger gjøre er å utvide stangen frem til den sitter godt i dørkarmen før du kan gjennomføre treningsøkten din. Deretter kan du like enkelt løsne den igjen og rydde den bort etter bruk. Den lave egenvekten på bare 2,1 kg gjør det utrolig enkelt å stue den bort og finne den frem igjen uten store problemer.

Dörrgym sitt multiredskap gir mulighet til å trene en rekke muskler til en svært gunstig pris og i et enkelt design. Her kan du raskt og enkelt gjøre om hvilken som helst døråpning til et fullverdig treningsstudio uten behov for bor, skruer eller montering. Bare tilpass lengden etter dørkarmen og gjennomfør treningsøkten din. Enklere vei for å oppnå en fullverdig treningsøkt må du lete lenge etter!

Monterte stenger tåler vekt opptil 150 kg, men disse krever gjerne permanent montering

Les mer →


Spørsmål og svars

Hvordan monteres en pull up stang?

En pull up stang monteres ved hjelp av dreiere i hver ende av stangen. Dette gjør at du kan tilpasse stangen til dørkarmen og sørge for at den sitter skikkelig før treningsøkten.

Hva kan man trene med en pull up stang?

Hele overkroppen kan trenes ved hjelp av en enkel pull up stang inkludert bryst, rygg, skuldre, triceps, biceps og mage. Det er dermed en flott måte å gjennomføre en tidseffektiv treningsøkt på og uten behov for noe mer utstyr.

Skader en pull up stang dørkarmen?

Nei, ettersom en pull up stang ikke trenger å festes på permanent basis i dørkarmen bruker den bare vekt og spenn for å festes. Derfor vil du slippe sprekker og skade på dørkarmen. NB: Det kan oppstå merker og misfarging dersom dørkarmen er i lys farge.

Kreves det verktøy eller annet for å feste en pull up stang?

Du trenger ikke verktøy eller skruer for å feste en pull up stang. Den tilpasses bare til bredden på dørkarmen ved hjelp av dreiere i begge ender. Dette forhindrer skade på dørkarm og enkel montering/demontering.

Hvor mye tåler en pull up stang?

Dette er individuelt for hver produsent, men vanligvis tåler en pull up stang et sted mellom 90 – 110 kg. Noen vegg

Legg igjen en kommentar