Riskoker Test: Markedets 7 Beste Riskokere (2024)

Ønsker du å oppnå perfekt ris, akkurat slik man får den på restaurant? Da er det på tide å bytte ut kokekjelen med en skikkelig riskoker. Det følger en rekke fordeler med det å bruke en riskoker og vi skal se på noen av dem. Du vil nemlig ikke bare oppnå perfekt kokt ris hver gang – men vil også slippe å holde styr på kokende vann, søl og overkokt ris.

Det er ingen tvil om at perfekt ris er den største belønningen med en god riskoker, men du vil også raskt oppdage at det gjør hele prosessen langt enklere. De fleste riskokere i dag vil koke opp risen for deretter å holde den varm frem til servering. Dette betyr at du kan la maskinen selv gjøre jobben, og deretter ha serveringsklar ris når du måtte ønske det.

Imidlertid finnes det en rekke ulike riskokere på markedet fra et bredt utvalg produsenter. Derfor kan det være vanskelig å vite hvem du bør satse på, men her kan mintest.no bistå. Vi har saumfart markedet for informasjon og tilbakemeldinger, for deretter å lage en liste over de syv beste modellene. Resultatet er listen du finner i denne testen, samt de tilhørende anmeldelsene.

Så om du er på jakt etter en riskoker i 2022, ta en titt på utvalget vårt og finn den beste for nettopp ditt kjøkken.

Mintest.no er en side som presenterer samletester for å gjøre det så enkelt som mulig å velge det riktige produktet. Vi tar utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett som utgangspunkt for våre tester og tar forbehold om at det kan foreligge endringer hos ulike leverandører. Vi kan motta provisjon av salg fra våre linker, uten at dette går på bekostning av deg som kunde. Dette dekker driftskostnader knyttet til vår nettside, og vi setter stor pris på støtten din.

Hamilton Beach 37541 – Best i test

 

Testvinner

Hamilton Beach  - Best i test

Utmerket ris hver gang

Hamilton Beach 37541 er en utmerket riskoker som sørger for serveringsklar ris på kort tid, og til en hyggelig pris. Den har vunnet en rekke ulike tester og er blant de bestselgende riskokerne på markedet i dag. 

 

Hamilton Beach 37541 er en svært populær riskoker som lenge har vært blant de bestselgende både i Norge og USA. Noe av årsaken til dette er at man får en svært effektiv riskoker, til en hyggelig pris. Blant Annet har The Wire Cutter trukket frem hastighet, resultat og pris som noen av styrkene til denne riskokeren.

Riskoker og damper i ett

Noe av det som har gjort Hamilton Beach til en så populær maskin, er at den fungerer som både riskoker og damper. Dette betyr at du ikke bare kan koke ris, men også dampe grønnsaker, dumplings og lignende med denne maskinen. Imidlertid kommer dette bare som en kjekk bonusfunksjon som følger med din riskoker. Den er nemlig svært effektiv på ris, og kommer med en rekke ulike programmer som kan lage forskjellige typer ris.

Når det kommer til størrelse er vi godt fornøyd med Hamilton Beach. Uten at den er betydelig større enn andre maskiner i denne testen, har den en kapasitet på hele 4.75 liter. Dette er langt bedre enn mange andre maskiner vi har vurdert. Vi har eksempelvis sett flere såkalte ‘familie modeller’ som har halve kapasiteten av det Hamilton Beach har.

Funksjonalitet

Hamilton Beach er uten tvil en utmerket riskoker, og den har funksjonaliteten til å forsvare seg. Skulle du ha hastverk, eller glemt å sette på risen kan du enkelt varme den opp med hurtig funksjonen. Du kan også benytte deg av timerfunksjonen, noe som lar deg planlegge serveringsklar ris hele 15 timer i forveien.

Skulle risen bli ferdig før resten av måltidet, kan du la den ligge i riskokeren. Hamilton Beach har nemlig en effektiv varmefunksjon som sørger for at risen holder seg varm, uten at den blir tørr før servering.

Spesifikasjoner

 • Best i test
 • 5 års garanti fra produsent
 • Timerfunksjon
 • Automatisk oppvarmingsfunksjon

OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox – beste budsjettvalg

 

Best på budsjett

OBH Nordica 6322 Rice Cooker Inox

Kostnadseffektivt alternativ

OBH Nordica 6322 er en utmerket riskoker som passer til de fleste budsjetter. Den er kompakt av størrelse og sørger for perfekt serveringsklar ris hver gang. 

 

OBH Nordica 6322 er en riskoker som har gjennomgått en rekke tester, og som stadig overrasker med sin effektivitet. Denne modellen har faktisk blitt testet mot en rekke premium alternativer som Zojirushi (som koster nærmere 3000,-) og holdt overraskende godt til tross for budsjett prisen på nærmere 500,-.

Utmerket budsjett alternativ som krever litt plass

Det er ingen tvil om at dette er en utmerket riskoker, men den er ikke like kompakt som mange andre modeller på markedet. Du må dermed belage deg på å ofre litt lagringsplass dersom du ønsker å spare på prisen med denne modellen. Når det er sagt, så er OBH Nordica 6322 et utmerket alternativ for studenter og andre som vil ha en rimelig, men effektiv riskoker.

Akkurat som Hamilton Beach kan du automatisere mye av prosessen med denne riskokeren. Alt du trenger å gjøre er å fylle på vann og ris, for deretter å starte den. Når risen er ferdigkokt vil maskinen automatisk veksle til oppvarmingsmodus. Denne funksjonen kan benyttes i opptil 5 timer, noe som betyr at du har serveringsklar ris i flere timer.

Vi har også vurdert kapasiteten til denne riskokeren, og ved første øyekast kan den oppleves som litt liten. Imidlertid har den god kapasitet og kan håndtere 8-10 serveringer med ris på en full beholder. Dette betyr at du enten kan koke ris for hele uken, eller lage ris for en full familie helt enkelt.

Spesifikasjoner

 • God kapasitet
 • Automatisk oppvarming
 • Passer til alle typer ris
 • Medfølgende oppskriftshefte

OBH Nordica Versatile Riskoker – Mest populær

 

Mest populær

OBH Nordica Versatile Riskoker

Høyeste vurdering av forbrukere

Denne riskokeren fra OBH Nordica har fått den beste vurderingen av forbrukerne selv, og har lenge vært en av de mest populære på markedet. den er svært enkel å bruke og har en kapasitet som er mer enn nok for en vanlig familie

 

Denne nye modellen fra OBH Nordica har raskt blitt en av de mest populære på markedet, og det er ikke uten grunn. Den har raskt erstattet flere tidligere modeller og OBH Nordica har gjort en rekke oppgraderinger fra tidligere serier. Imidlertid var det vanskeligere å finne informasjon på denne modellen, nettopp fordi den er såpass ny.

Som navnet tilsier er dette en allsidig og praktisk riskoker, som kan brukes til langt mer enn bare å koke ris. Akkurat som Hamilton Beach kan du dampe grønnsaker, men den byr også på programmer for å lage suppe, dampe laks og mye mer. Totalt finner du seks forhåndsprogrammerte programmer for å tilberede linser, suppe, ris, grøt og damping av fisk. Den har også en innebygd varmefunksjon som sørger for at maten holder seg varm i opptil 12 timer.

Selv om OBH Nordica har en rekke funksjonaliteter å bry på, er det spesielt to vi liker ekstra godt. Den har nemlig enkle merker for oppmåling i beholderen, noe som er overraskende praktisk å benytte seg av, og den har naturlig non-stick belegg på hele beholderen. På toppen av dette medfølger det en liten kurv for fisk og grønnsaker.

Vi vurderte lenge om OBH Nordica Versatile skulle være en utfordrer til best i test tittelen, da den har en rekke av de samme funksjonene som Hamilton Beach. Imidlertid har den rundt halvparten av kapasiteten, noe som gjorde at Hamilton Beach tok av med seieren til slutt. Ser du derimot etter en enkel riskoker for mindre husholdninger vil denne være en utmerket kandidat.

Spesifikasjoner

 • Fleksibel riskoker med mange funksjoner
 • 2 liter kapasitet
 • 12 timer oppvarmingsfunksjon
 • Kommer med en rekke tilbehør inkludert

Lékué Quinoa og risikoer – Best for mikrobølgeovn

 

Anbefalt for mikrobølgeovn

Lékué Quinoa og Riskoker -

Kok ris og quinoa enkelt i mikrobølgeovn

Lékué er en enkel riskoker som kan benyttes i mikrobølgeovnen. På denne måten slipper du behovet for benkeplass til en riskoker eller stekeplate for å koke ris. Alt du trenger er en mikrobølgeovn og 10 minutter. 

 

Tidligere har man trengt en stor riskoker eller kjele for å koke ris, men med hjelp av Lékué kan man må benytte mikrobølgeovnen. Dette har gjort at Lékué sin riskoker raskt har blitt en populær erstatning til de større apparatene, og den er uten tvil verdt en vurdering. Den kan nemlig produsere serveringsklar ris på bare 10 minutter i mikroen, noe som er langt mer effektivt enn tilsvarende løsninger tidligere har klart.

Fleksibel og kostnadseffektiv

Selv om det har vært en rekke skeptiske forbrukere, ser vi et klart flertall av positive tilbakemeldinger på denne løsningen. Mange sier de ikke vil gå tilbake til riskoker eller tradisjonelle kokekar etter å ha prøvd denne. Du får et tilnærmet perfekt resultat hver gang, og det tar bare 10 minutter å koke opp ris nok til to porsjoner.

Den er også langt enklere å holde ren enn større apparater, da du enkelt kan skylle ut av den etter bruk i vasken. Det smarte lokket sørger også for at den ikke koker over, noe som ofte har vært et problem med å lage ris i tradisjonelle kokekar. Takket være ventiler i lokket blir dampen tvunget gjennom ulike kanaler, noe som sørger for at den ikke koker over. Apparatet letter rett og slett på trykket, for deretter å bruke varmen til å fortsette oppkokingen.

Enkle instruksjoner for bruk

For å vise hvor enkelt det er å bruke Lékué har vi inkludert de instruksjonen for hvordan du lager ris med dette redskapet.

 • Plasser ris, vann og salt i beholderen.
 • Sett på lokket
 • Skru på mikrobølgeovnen (800 watt)
 • Ta ut beholderen når den er ferdig
 • Ta av lokket og rør forsiktig, sett deretter på lokket igjen
 • La risen stå i 3 minutter
 • Klar for servering!

Dette produktet er som instruksjonen illustrerer, svært enkel å ta i bruk. Noe som betyr at det er utmerket for deg som vil ha enkel tilgang på en riskoker, men ikke ønsker å investere i et mer kostbart husholdningsapparat. Spesielt for studenter og små husholdninger kan dette være et effektivt alternativ til en mer kostbar riskoker.

Vi har også sett noen tilbakemeldinger på at det fungerer å koke pasta i Lékué, men dette har vi ikke testet eller fått verifisert. Ønsker du prøve dette selv, var hemmeligheten å la det koke i 5 minutter, for deretter å røre om og la den koke i ytterligere 5 minutter. Ønsker du prøve den med pasta kan du dermed gjøre dette selv.

Spesifikasjoner

 • Riskoker som fungerer i mikrobølgeovn
 • Lager perfekt ris på 12 minutter
 • Fungerer også for quinoa, pasta og bygg
 • Kapasitet på 1 liter 

Sage The Risotto Plus – Best for ris og risotto

 

Best for risotto

Sage the Risotto Plus

Lag utmerket ris og risotto

Sage the Risotto plus er en allsidig riskoker som også kan brukes som slowcooker, damper og multikoker. Dette betyr at du kan lage en rekke retter med denne maskinen for et perfekt resultat hver gang. 

 

Sage Appliances har lenge vært kjent for produkter av høy kvalitet, og deres The Sage er ingen unntak. Her får du en utmerker riskoker som kan brukes som vanlig med ris og risotto, men den fungerer også utmerket som slowcooker, damper og multikoker. Dette er en kombinasjon som har blitt tatt godt imot, og the Sage har lenge vært en bestselger i både Norge og USA.

Det er liten tvil om at du får et allsidig, nyttig redskap på kjøkkenet i form av The Sage. Her kan du lage perfekt ris, risotto, damping, brunning og til og med langtidskoke mat. For husholdninger som spiser mye ris vil dette være et utmerket verktøy som gjør matlagingen langt enklere og mer tidseffektivt. Vi tør gå så langt som å påstå at dette kan være en av de beste riskokerne på markedet i dag.

Noe av det som har gjort The Sage så populær, er at du slipper håndtere maten underveis. Alt du trenger gjøre er å starte maskinen, så vil den automatisk håndtere resten. Dette betyr blant annet at du slipper røre om, lufte den eller la den tørke. varmeplaten benytter nemlig pulsering for å holde risen i bevegelse, noe som sørger for at risotto og ris ikke brenner seg fast i platen.

To andre funksjoner vi har sett nærmere på er brunning og damping. Du kan riktignok bruke denne funksjonen til å lage fisk, kjøtt og andre måltider – men vi anbefaler spesielt at du benytter damping av grønnsaker da dette vil resultere i sprø og perfekte resultater. Innsiden av riskokeren har et keramisk belegg som har en naturlig non-stick funksjon.

For renhold slipper du lett unna – du kan nemlig ta ut kjelen og lokket for deretter å kjøre det i oppvaskmaskinen. Som flere konkurrenter har The Sage selvfølgelig en automatisk oppvarmingsfunksjon, så her kan du ha serveringsklar ris stående til resten av maten er klar.

Når vi skulle se på tilbakemeldinger om dette produktet var det litt blandet stemning. Mange er svært fornøyd med at du kan få en perfekt risotto på bare 25 minutter, men vi har også funnet tilbakemeldinger på at kjelen ikke er den mest holdbare. Her kan du heldigvis kjøpe reservedeler, men for en premium riskoker burde ikke dette være nødvendig.

Spesifikasjoner

 • Koker ris, risotto og grønnsaker
 • Kapasitet på 3,7 liter
 • Uttakbar kjele for servering
 • Kan kjøres i oppvaskmaskinen

Cuisinart CRC-400 – Populær i USA

 

Populært alternativ

Cuisinart CRC-400

Stor kapasitet for storfamilien 

Cuisinart er en populær riskoker som passer utmerket for større familier. Du kan nemlig få opptil 12 serveringer per oppkok, noe som er praktisk for familier som spiser mye ris. 

 

Cuisinart er et lite kjent merke i Norge, men er en godt etablert produsent av kjøkkenmaskiner i USA. Selskapet har holdt på siden 70-tallet og er kjent for høy kvalitet på sine produkter. Når vi skulle sammenligne resultater av lignende tester i USA var det nettopp denne modellen som kom ut som en av de mest populære. Med god kapasitet er dette en riskoker som kan gjøre matlagingen i familien mer effektiv.

Fullautomatisk riskoker for hele familien

En av fordelene som gjør riskokere så attraktive er det faktum at de er mer eller mindre automatisert. Dette betyr at du fyller på ris, vann og salt for deretter å la maskinen gjøre resten av jobben. Selvfølgelig er dette også tilfellet med cuisinart CRC-400. Som en avansert riskoker vil denne maskinen automatisk veksle over til oppvarming når risen er klar, slik at du har serveringsklar, varm ris uansett når resten av maten er ferdig.

Denne modellen kan også benytte som damper, noe som betyr at du kan dampe grønnsaker, dumplings, suppe og mer. For enkel rengjøring kan du vaske alle de løse delene av maskinen i oppvaskmaskinen. Produsenten selv påstår at man kan få perfekt ris på bare 20 minutter, men vi har sett litt ulike tilbakemeldinger på dette. Noen er helt enige, mens andre mener at den må stå litt lenger for å oppnå optimal fluffy ris.

CRC-400 er en utmerket riskoker for deg som vil ha et klassisk design og solid kvalitet. Imidlertid har vi sett noen tilfeller av overkoking, så du bør absolutt benytte deg av de korrekte målene når du skal bruke denne maskinen. Med det sagt, så er det både kvalitet og garanti på produktet, noe som betyr at du med trygghet kan prøve deg frem innenfor bruksanvisningen.

Spesifikasjoner

 • Gode tilbakemeldinger
 • Kapasitet for en familie
 • Kan vaskes i oppvaskmaskinen
 • Kokt ris på bare 20 minutter

Tefal Classic 2 RK 1011 – Utmerket klassiker

 

Godt alternativ

Tefal Classic 2 RK 1011

Enkel riskoker for rask servering

Tefal Classic 2 RK 1011 har vunnet flere tidligere tester og har vært en populær riskoker i mange år. Den har et klassisk design og funksjonalitet, men har en mindre kapasitet enn dagens avanserte riskokere. 

 

Tefal Classic 2 RK 1011 har lenge vært en av de mest populære riskokerne på markedet, og har i en årrekke solgt utrolig godt. Den har vunnet flere tidligere tester av riskokere, noe som har ført til at den lenge har tronet øverst på tilbakemeldinger fra forbrukere. Når det er sagt, har den lenge lagt listen for hva man kan forvente fra en riskoker, men i dag finnes det rett og slett noen mer avanserte alternativer på markedet.

Rimelig og god riskoker

Det er mer enn åtte år siden Tefal lanserte denne riskokeren for markedet, men den er fortsatt et godt valg, noe som er årsaken til at vi har inkludert den i testen vår. Dette gjelder spesielt for deg som bare er på jakt etter en enkel riskoker uten å betale for unødvendige funksjonaliteter.

Tefal Classic 2 RK 1011 har mottatt en rekke gode tilbakemeldinger og har lenge vært en av de mest solgte riskokerne. Vi har gjennomgått en rekke tilbakemeldinger, og det ser ut som de fleste er enige om at dette er en riskoker som leverer som lovet. Du får perfekt ris hver gang, men slipper betale for mer enn du trenger.

Selv om det ikke har kommet noen oppgraderinger av denne modellen de siste åtte årene, har den alle de nødvendige funksjonene du forventer å finne i en riskoker. Den tilbyr en automatisert prosess, så alt du trenger å gjøre er å fylle på ris, vann og salt. Deretter vil den koke det opp til perfekt konsistent før den veksler over til varmefunksjon. Du kan enkelt følge med på hva riskokeren gjør ved hjelp av indikative lys på forsiden av maskinen. Her kan du se om den er ferdig, varmer opp maten eller fortsatt jobber med risen.

Hva med størrelsen?

Størrelse er en viktig del av det å finne riktig riskoker. Her vil Tefal Classic være tilstrekkelig for de fleste familier med sin kapasitet på 1.8 liter. Dette resulterer i 10 kopper ris, noe som tilsvarer rundt 6 serveringer. Du kan riktignok finne større kapasitet hos mer kostbare maskiner, men etter vår mening er dette utrolig god prestasjon til den moderate prisen.

Beholderen er også utstyrt med enkle målemerker slik at du enkelt kan fylle på med ønsket mengde vann og ris. Overflaten er non-stick behandlet, så du slipper at ris og mat fester seg til beholderen underveis. Sist, men ikke minst følger det med en egen kurv for grønnsaker – noe som betyr at du enkelt kan dampe grønnsaker om du ønsker dette.

Spesifikasjoner

 • Vunnet en rekke priser siden 2011
 • Non-stick belegg
 • 1.8 liter kapasitet
 • Oppvarmingsfunksjon 

Kjøpsguide – hvordan velge den riktige riskokeren

Som vi har sett blant de utvalgte produktene kan det være ulike funksjonaliteter og kapasitet som avgjør hvilken riskoker som er best for deg. Imidlertid kan det være vanskelig å vite hvordan man skal velge, så vi har utarbeidet denne kjøpsguiden for å gjøre det enklere. Her vil vi gå gjennom noen av de viktigste punktene du bør kjenne til før du gjør et endelige valg.

I denne testen har vi forsøkt å fremheve noen av de beste alternativene på markedet, uavhengig av hvilket budsjett og behov du har. vi har sett på noen store modeller som Hamilton Beach og OBH Nordica, men også mindre, rimeligere alternativer som Tefal Classic og Lékué. Er du fortsatt i tvil om hvilken modell som passer deg best, anbefaler vi at du leser videre i vår kjøpsguide.

Hvem passer en riskoker for?

En riskoker er et utmerket kjøkkenredskap for familier som spiser ris på en regelmessig basis. Dette skyldes at du enkelt kan lage større porsjoner ris, men også at du oppnår perfekte resultater hver gang. Risen blir nemlig mykere og luftigere når den dampes mer en riskoker, enn det du vil klare å oppnå med en kjele. I tillegg gjør maskinen mye av jobben for deg, noe som betyr at du slipper styre med oppkok av vann, søl og oppvasken.

Selv om en riskoker primært er til nettopp ris, vil du finne flere modeller som også har andre bruksområder. Dette inkluderer damping av grønnsaker, damping av fisk og ikke minst slowcooking av kjøtt. Flere av de modellene vi har presentert i denne testen har slike egenskaper, så her kan du absolutt utforske nye, spennende retter med din riskoker.

Selv om en riskoker ikke er den største investeringen, vil det være lite hensiktsmessig dersom du spiser ris et fåtalls ganger i måneden. Du bør derfor veie kostnaden opp mot hvor ofte du spiser ris, slik at du unngår å kjøpe en maskin som bare blir sittende i et kjøkkenskap for å samle støv.

Når det er sagt, så kan vi spesielt anbefale riskokere for større familier. Disse apparatene er utrolig enkle å bruke, så for deg som ofte jobber alene på kjøkkenet vil dette være en nyttig assistanse. På denne måten kan du fokusere på kjøtt eller annen mat, mens riskokeren sørger for at tilbehøret er klart for servering når maten skal stå på bordet.

Fordeler med en riskoker

Er du fortsatt i tvil om en riskoker er riktig valg for deg? Da har vi samlet en liten liste med noen av fordelene du oppnår ved å velge en riskoker.

 • Du kan automatisere koking av ris
 • Oppnår et luftig, perfekt resultat hver gang
 • Du slipper at risen brenner seg i kjelen
 • Enkel rengjøring
 • Kan holde risen varm frem til maten er klar for servering
 • Lavere forbruk enn en stekeplate
 • Du slipper følge med på kokingen

Et alternativ for deg som har lite plass

Det er mange kjøkkenmaskiner som kjemper om plassen i skuffer og skap, så dersom du har liten plass kan en riskoker ofte tape mot mer hverdagslige apparater. Da kan det være en fordel å vite at det finnes andre alternativer, som eksempelvis en riskoker du kan bruke i mikrobølgeovnen. Her snakker vi selvfølgelig om Lékué sin riskoker, et flott alternativ som lar deg lage god ris på bare 10 minutter

Et slikt alternativ tilsier riktignok at du har en mikrobølgeovn til disposisjonen, ellers vil det ofte være rimeligere å kjøpe en riskoker enn å kjøpe både mikrobølgeovn og riskoker. Spesielt for studenter kan dette være et alternativ, da studenthybler ofte er utstyrt med mikrobølgeovn. På denne måten kan du lage ris på en tids, og kostnadseffektiv måte ved å investere så lite som 300,- i en Lékué riskoker.

Selv om vi presenterer dette som et godt egnet alternativ for studenter, kan du selvfølgelig bruke denne etter studietiden også. Vi ble positivt overrasket over hvor raskt risen ble ferdig, og i mange tilfeller var Lékué sin metode raskere enn mer kostbare riskokere på markedet.

Husk at du vil trenge en mikrobølgeovn med effekt på minst 800 watt, så de aller billigste alternativene kan i noen tilfeller være for svake til å lage god ris.

Kapasitet – hvor stor riskoker trenger du?

Et spørsmål som ofte dukker opp, er hvor stor kapasitet man egentlig trenger i en riskoker. Vi har sett på noen eksempler som byr på en kapasitet fra 1 til 4.8 liter, men verken stor eller liten trenger nødvendigvis være det riktige valget for deg. En god huskeregel er at en kapasitet på rundt 2 liter vil være tilstrekkelig for en vanlig familie på 4.

Du kan dermed spare noen kroner på å velge en riskoker som ikke har unødvendig høy kapasitet, men som heller har funksjonelle tillegg som damping og oppvarming inkludert. Eksempelvis kan du velge Tefal Classic 2 RK 1011 som er en enkel, men funksjonell riskoker med underkant av 2 liter kapasitet. Dette bør i de fleste tilfeller være mer enn nok for en familie, så lenge man spiser vanlige porsjoner.

Ønsker du deg derimot en større kapasitet, eller spiser ris ofte – vil et alternativ som Hamilton Beach og OBH Nordica Versatile være gode kandidater. Her får du større kapasitet og tilbehør, men disse maskinene tar også mer plass på kjøkkenbenken din. Kort fortalt må du derfor avgjøre hvor viktig kapasitet er, og deretter ta dette på bekostning av størrelse og pris for å finne det beste alternativet for deg.

Vedlikehold av riskoker

Når du først investerer i en riskoker eller annet husholdningsapparat vil det være viktig å vedlikeholde det. Sørger du for godt vedlikehold av apparatet vil det forlenge holdbarheten og dermed sørge for at du får mer verdi for pengene dine. Derfor har vi listet opp noen viktige punkter angående vedlikehold av en riskoker, samt hva du bør forsøke å unngå.

Vasking

For å sikre best mulig holdbarhet bør du alltid vaske riskokeren din etter bruk. Her er det store forskjeller på anbefalt rutine fra forskjellige produsenter, men de fleste kan i dag vaskes i oppvaskmaskinen. Imidlertid bør du alltid forsikre deg om at dette gjelder for din riskoker før du slenger den i oppvaskmaskinen din. Du bør også unngå å kjøre den i oppvaskmaskinen for ofte, da dette kan føre til unødvendig slitasje på apparatet. Tørk heller av med en klut og såpevann etter bruk – og kjør den i oppvaskmaskinen med jevne mellomrom for grundigere vask.

Oppbevaring

Dersom du har en stor kjøkkenbenk vil ikke oppbevaring være et problem, men for de fleste må man ta bort apparater mellom bruk. Da er det viktig at du oppbevarer riskokeren på et godt egnet sted, slik at den ikke ødelegges. Selv om dette er større apparater, så er de gjerne skjøre, noe som betyr at du sjeldent bør stappe den ned i en skuff. Du bør også unngå å oppbevare den i nærheten av vann, da en riskoker består av elektronikk som ikke er spesielt glad i vann.

Garanti

Alle husholdningsapparater solgt i Norge kommer med en begrenset garanti, men hvor lang denne er varierer fra produsent til produsent. Du bør derfor undersøke hvor lang den aktuelle garantien er, samt se på muligheten for å forlenge denne. Mange produsenter tilbyr utvidet garanti dersom du registrerer produktet ditt, noe som kan spare deg for mye penger det øyeblikket du har behov for bistand.

Funksjoner du bør kjenne til

Vi har allerede nevnt noen av funksjonalitetene du kan forvente å finne i en riskoker, men vi skal nå se nærmere på de helhetlige funksjonalitetene. Dette inkluderer hva du bør forvente å finne i en riskoker, samt hva noen av de bedre alternativene kan tilby. Målet er å vise hva man faktisk kan bruke en riskoker til, samt hva det kan være bedre å bruke andre apparater for.

Lage ris

Et must for en riskoker er selvfølgelig å lage perfekt ris, men du bør også kunne forvente at riskokeren kan håndtere ulike typer ris. Her snakker vi ikke bare om hvit jasmin ris, men også brun ris, villris, risotto og lignende. Med et alternativ som The Sage kan du sørge for perfekte resultater hver gang og ris som ikke brenner seg fast i kjelen.

Damping av grønnsaker

Selv om de fleste benytter en riskoker til nettopp ris, så er det også greit å vite at man kan bruke den til damping av grønnsaker. Dette resulterer i langt sprøere grønnsaker enn ved å koke dem opp, noe som har gjort at mange produsenter nå inkluderer dette som en funksjonalitet. Dersom du ønsker å bruke riskokeren din til dette bør du etterse at du velger en kandidat som har dette inkludert, samt at det følger med en egen kurv for grønnsaker.

Damping av fisk

Mer avanserte riskokere kan brukes til langt mer enn bare ris og grønnsaker, og vi har sett gode oppskrifter for damping av laks. Imidlertid er det store ulikheter i hvilke modeller som tilbyr dette og ikke, så du bør være mer kresen på valget ditt dersom du ønsker en multicooker fremfor en ren riskoker.

Slowcooking

Noen ganger er det viktig med et apparat som kan opprettholde en høy temperatur over lang tid, og dette er en egenskap du finner i nettopp en riskoker. Dette har gjort dem populære som slowcookere for deg som har liten plass til overs for større apparater. Lag kjøtt og andre smakfulle alternativer ved å la maten jobbe på middels varme over en lengre periode.

Oppvarming

En viktig egenskap hos en riskoker er å kunne veksle fra koking til varme når risen oppnår perfekt konsistens. Heldigvis er dette en egenskap som er inkludert i de aller fleste riskokere, men hvor lenge den kan holde maten varm varierer kraftig. Du bør derfor se på hvor viktig dette er for deg, samt hva du forventer å bruke den til. Eksempelvis vil det være greit med en som kan holde risen varm over en lengre periode dersom du har til hensikt å bruke risen i flere omganger gjennom dagen.

Oppsummering

I denne testen har vi gått gjennom det vi anser som de beste riskokerne på markedet i dag. Vi har brukt et grunnlag fra tidligere tester og omtales for å lage vår egen liste, noe som har sørget for en liste av de mest populære alternativene. Deretter har denne informasjonen blitt sammenlignet med de opplysningene produsentene oppgir, slik at vi kan få verifisert så mye som mulig angående kvalitet og funksjonalitet.

Resultatet av disse undersøkelsene er testvinneren Hamilton Beach, samt en rekke gode alternativer for ulike preferanser. Du vil blant annet finne gode alternativer for et mindre budsjett, studenter og et alternativ for bruk i mikrobølgeovn. Dette bør gjøre det enklere å velge hvilken riskoker som passer din situasjon.

Avslutningsvis har vi laget en kjøpeguide som går gjennom noen viktige punkter angående valg av riskoker, samt noen funksjonaliteter du bør se etter. Dette inkluderer kapasitet, tilbehør og forskjellige forhåndsprogrammerte programmer som kan variere fra maskin til maskin. Vi håper du har funnet vår guide hjelpsom i søket etter en ny riskoker.

Vårt mål er å gjøre det så enkelt som mulig å finne det riktige produktet. For å gjøre dette har vi forsøkt å fremheve både fordeler og ulemper, samt lagt vekt på tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere. Dette lar oss gi et mer helhetlig bilde av hvert produkt, noe som kan komme godt med for deg som handler på nett.

Legg igjen en kommentar