Robotgressklipper Test: De 7 Beste på markedet i (2024)

Robotgressklipper

VÅRE favoritter

  • Best på pris
  • Bioklipp sikrer et perfekt klipperesultat
  • Opptil 800 kvm
SJEKK PRISEN →
  • Dekker 2200 kvm plen
  • Håndterer helling på så mye som 45%
  • Lavt lydnivå (54dBA)
SJEKK PRISEN →
  • 5000 kvadratmeter
  • Appstyring
  • Maks stigning: 45%
SJEKK PRISEN →

Selv om robotgressklippere har eksistert lenge, er det først de siste 5 årene etterspørselen har tatt av. Delvis på grunn av at prisen har gått ned, og at antall modeller tilgjengelig har økt. Vi har undersøkt flere av markedets mest populære modeller, for å finne den som best passer dine behov og ditt budsjett. Vurderingen vår er basert på omtaler, spesifikasjoner og andre tilgjengelige kilder.

Robotgressklipper test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Husqvarna Automower 420
En av de beste robotgressklipperne i markedet. Perfekt for gressplener på opp til 2200 kvadratmeter. Et selvladende og tidsbesparende alternativt som er sikkert både for familien og lommeboken.
SJEKK PRISEN →
Robotgressklipper AL-KO
Designet for å håndtere utfordringer: AL-KO er effektiv opptil 800 kvadratmeter, og kan klippe gress i skråninger med 45% vinkel. Maskinen er selvfølgelig selvladende og trenger lite vedlikehold.
SJEKK PRISEN →
Robotgressklipper Stiga Autoclip 550
Premiumsegmentet av robotgressklippere ledes av denne maskinen. Best i klassen med kapasitet til å klippe hele 5000 kvadratmeter, og fremkommelighet i skråninger på opptil 45% gjør denne til Rolls Royce versjonen av gressklippere
SJEKK PRISEN →
WOLF-Garten LOOPO
WOLF-Garten LOOPO modellen er en rimelig og enkel modell, utmerket for mindre plener med flatt terreng. Den er enkel å installere, jobber effektivt og selvgående, og har flere smarte løsninger som kompost-klipping og barnesikring. Ettersom den må lade ofte og lenge kan store plener bli en utfordring.
SJEKK PRISEN →
McCulloch ROB R1000
En robotgressklipper med kapasitet til å klippe plener på opptil 1000 m2. Selvgående, selvladende og med en klippebredde på 17 cm. Du trenger ikke lenger bekymre deg for klipping av plenen med en slik en i hagen.
SJEKK PRISEN →
Robotgressklipper Gardena Sileno+
Med sine maksimum 60 dB hører du denne nesten ikke. Perfekt for klipping både på natta og helligdager, uten å bli forstyrret. Klipper plener på opptil 1600 kvadratmeter.
SJEKK PRISEN →

 

Robotgressklipper test: Her er markedets 7 beste modeller

1. Husqvarna Automower 420 – Markedets Beste Robotgressklipper

Robotgressklipper test- Best i test

SJEKK PRISEN →

For stort, vanskelig terreng

2021-versjonen av Husqvarna Automower 420 er laget med relativt store områder i tankene. Maskinen er effektiv på områder opptil 1000 kvadratmeter. Den er også designet for å håndtere relativt vanskelig terreng, som kan komme godt med i vanlige norske hager. Automower 420 kan håndtere å klippe i skråninger med stigning på opptil 45%, eller 24 grader, og de store, bredmønstrede dekkene forsikrer at den lett kommer seg frem selv når underlaget er glatt.

Smart teknologi

Husqvarna Automower 310 inneholder også smart teknologi som identifiserer trange passasjer, og som hjelper den med å navigere seg trygt gjennom selv de trangeste passasjene. I tillegg registrerer det avanserte navigasjonssystemet til gressklipperen hvor den tidligere har kjørt slik at den kan velge alternative ruter. Dette gjør den for å unngå unødvendige spor i og slitasje av plenen.

Den smarte guidekabelen som kommer med gressklipperen hjelper gressklipperen med å finne lettere frem til ladestasjonen sin. Denne er særlig hjelpsom dersom hagen den jobber i er kompleks og vanskelig for robotgressklipperen å finne frem i.

Robust og enkel i bruk

Med Husqvarna Automower 410 kan du rett og slett velge når den skal klippe plenen din ved hjelp av det brukervennlige menysystemet på LCD panelet, og så tar den seg av resten utan at du trenger å bekymre deg.

Den er laget for å håndtere tøft vær, så det er derfor ingen problem om du lar gressklipperen din holde seg ute og klippe alene både dag og natt, uansett vær.

For et velstelt utseende på plenen
Denne robotgressklipperen fra Husqvarna er programmert til å klippe gresset forsiktig fra alle sider i et fritt bevegelsesmønster. Dette gir plenen et velpleiet utseende, og hjelper til med å forhindre mose i plenen din.

Lithium ion batteriet til Husqvarna Automower 410 har en ladetid på ca 60 minutter som gir ca 50 minutter med klippetid, men dette er informasjon som du rett og slett ikke trenger å vite ettersom gressklipperen lader seg automatisk når den trenger det, og jobber jevnt og trutt av seg selv uansett hva du velger å fordrive tiden med i mellomtiden.

Selve klippingen skjer ved hjelp av 3 snurrende blader som klipper med 24 cm bredde. Minimum klippehøyde er 20 mm mens maksimumshøyden er 60 mm. Maskinen kommer med 6 ekstra kniver i tillegg noen av disse skulle gå i stykker under klippingen.

Gressklipperen er 72 cm lang, 56 cm bred og 31 cm høy. Disse dimensjonene, i tillegg til den smarte fordelingen av vekten på 12,5 kg gjør gressklipperen veldig stødig selv der det er bratt. Gressklipperen er garantert med 60 desibel som høyeste lydnivå.

Sikker i bruk

Husqvarna Automower 420 har også sterk fokus på sikkerhet. Den er sikret med alarm, valgfri GPS tyverisporing, installasjonslås, tidslås og løftesensor. I tillegg er den utstyrt med velte sensor for sikkerhets skyld.

Les mer →


2. Robotgressklipper AL-KO – Mest For Pengene

SJEKK PRISEN →

Prisvinnende i Skandinavia

AL-KO Robolinho® 800W E har vunnet priser, og er regnet som en av de ti beste robotgressklipperne i både Sverige og Danmark i 2019. Denne kompakte og hendige maskinen vedlikeholder effektivt gressplener på opptil 800 m² i størrelse helt automatisk, slik at du kan nyte fritiden din mens “roboten” din klipper plenen fint og effektivt.

Du kan selv enkelt, og uten å trenge noen verktøy, velge akkurat hvor høyt gresset skal være på plenen din med en trinnløs innstilling som lar deg justere gresshøyden fritt mellom 25 og 55 mm slik at du får et perfekt resultat etter din egen preferanse hver gang. AL-KO sitt egenutviklede Bioklipp “Double Cut System” sørger redusert gress under skjoldet, og gjør at de reverserbare knivene av spesielt hærdet stål klipper gresset så fint at det er helt unødvendig å fjerne det avklipte gresset fra plenen. Det avklipte gresset kuttes i veldig små biter som returneres til plenen der næringsstoffene nok en gang kan tas opp av plenen din.

Enkel i bruk

Installering av AL-KO Robolinho® 800 W er veldig lett. Du kan installere robotgressklipperen med 3 valgfrie startpunkter, slik at du får en mye mer effektiv dekning av det området som skal klippes av robotgressklipperen din. Pakken du får med på kjøpet inkluderer hundre meter med begrensningskabel og 90 jordspiker som du kan bruke til å begrense området der robotgressklipperen arbeider. Når det er gjort så er det bare å legge inn dager og tider for når du vil at gresset ditt skal klippes, så tar robotgressklipperen din seg av resten.

For vanskelige forhold

Skråninger og ujevnheter er ingen problem for AL-KO Robolinho® 800 W. Den opererer med 20 centimeters klippebredde, og den spesielt utviklede bevegelsesteknologien den er utstyrt med er laget for å lett kunne håndtere hindringer slik som trær eller hellinger på opptil 45% og den kommer seg greit gjennom smale ganger på ned til 60 cm. Med to elektromotorer og dekk med kraftig profil er denne gressklipperen en ypperlig klatrer som lett kommer seg frem selv når underlaget er glatt.

Stillegående automatikk med høy kvalitet

AL-KO Robolinho® 500 W jobber i hagen din på en stille og nesten beskjeden måte. Det de stille elektromotorene avgir, rundt 60 dB, kan vanskelig kalles støy, så denne maskinen kan greit brukes både dag og natt, og på helligdager. De to elektriske motorene får strømmen sin fra det inkluderte 2,25 Ah/20 V lithium-ion-batteriet, med selvgående oppladning. Når det er tid for å lade tar gressklipperen en tur bort til ladestasjonen og får dette unnagjort helt selv. Men det er selvfølgelig du som har kontrollen, så med Home-knappen du avbryte klippingen og sende gressklipperen tilbake til ladestasjonen når du ønsker det.

AL-KO Robolinho® 500 W er utviklet av grundige tyske ingeniører, og er produsert i Østerrike etter strenge retningslinjer og krav når det gjelder både kvalitet og sikkerhet. Firmaet har allerede produsert hagemaskiner, inkludert gressklippere i 40 år. Firmaet bruker tilgjengelig teknologi som gir maksimal sikkerhet for både mennesker og dyr som er rundt robotgressklipperen.

Les mer →


3. Husqvarna Automower 440 – Tilpasset Vanskeligere Terreng

SJEKK PRISEN →

For alle utfordringer en møter i ulendt terreng

Denne maskinen er utviklet for selv de tøffeste utfordringer, og har unike egenskaper for vanskelig terreng. Den har ingen problemer med å finne veien helt selv gjennom komplekse områder med trær, samt smale passasjer. Det er heller ingen utfordring å klippe der det er bratt. Husqvarna Automower 440 er bygget for å kunne klippe gresset i skråninger på opptil 45%, eller en helling på 24 °, i all slags vær.

Pålitelig med høy kapasitet

For de som har stor hage, eller som klipper gress i andre store områder slik som sportsanlegg, fotballbaner, parker, golfbaner eller lignende er denne robotgressklipperen også veldig pålitelig. Den har kapasitet til å klippe store plener på opptil 4000 kvadratmeter. Den bruker to guidekabler og fire forskjellige måter å finne veien hjem til laderen på. På store eller komplekse områder er det også en fordel å bruke de tre guide-wirene ettersom dette kan redusere søketiden til robotgressklipperen betraktelig.

Stille og energieffektiv

Husqvarna Automower 440 er stillegående nok til at du med god samvittighet kan la den styre på dag og natt, så vel som på søndager. Maksimum støynivå er målt til 56dB. Mye av æren for dette er på grunn av revolusjonerende nye hjulmotorer med to trinns girkasser.

Det lave energiforbruket er en av grunnene til at denne robotgressklipperen har så stor rekkevidde som den har. Etter en typisk opplading, som tar rundt 60 minutter, kan denne maskinen klippe i hele 290 minutter. Strømforbruket under klipping er regnet til ca 30 Watt. Når de inkluderte Li-ion batteriene begynner å nærme seg tomme kjører Husqvarna Automower 440 automatisk tilbake til ladestasjonen og lader seg.

Med utstyr som gir fin plen

De utmerkede klipperesultatene kommer av det unike klippesystemet til denne gressklipperen. Maskinen har 3 snurrende skarpe blader, eller kniver som klipper med en bredde på 24 cm, en høyde på 2+6 centimeter. I tillegg kommer pakken med 9 ekstra kniver. Denne gressklipperen styres også av en vær timer som kan justere klippingen i forhold til gressveksten. Man kan selv justere den elektriske høydejusteringen fra hovedmenyen

Den granittgrå robotgressklipperen veier 24.5 kg, med en lengde på 72 centimeter, en høyde på 31 centimeter og en bredde på 56 centimeter. Den lave profilen og det lave tyngdepunktet er noe av grunnen til at den egner seg der det er bratt og ulendt. Den kommer med et stort LCD informasjonsdisplay

Sikker i bruk og mot tyveri

Sikkerhet og kontroll er noe produsenten av denne robotgressklipperen har vist at de tar seriøst. Dette er bra, for vi snakker her tross alt om lynende skarpe kniver som svirrer rundt med høy hastighet. For å forsikre at ingen kan komme til og skade seg på knivene er Husqvarna Automower 440 utstyrt med løft & tilt sensorer, steilesensor og Balansekontroll. I tillegg er gressklipperen sikret mot tyveri med en høy alarm, PIN-kode, løftesensor, installasjonslås og tidslås. Man kan også inkludere valgfri GPS tracking i tilfelle tyveri. I tillegg kan du lett ta full kontroll over gressklipperen din ved å starte, stoppe og parkere maskinen, sjekke status eller justere innstillinger via mobiltelefonen din.

Les mer →


4. Robotgressklipper Stiga Autoclip 550 – Premium

SJEKK PRISEN →

Markedets Rolls Royce

AUTOCLIP 550 SG er den beste premium-robotgressklipperen i undersøkelsen. Denne maskinen kan håndtere klipping av gressplener på hele 5000 m² og skråninger på opptil 45% uten problemer, og med et garantert lydnivå på under 68 dB, er den meget stille i forhold til effekten.

Smart og selvgående

Den har en smart innebygd GPS, som hjelper den til å holde styr på hvor den er i forhold til ladestasjonen og hvor den trenger å klippe. Totalt kan denne gressklipperen håndtere åtte forskjellige klippeområder. Inndelingen og vedlikeholdet av klippeområdene gjøres via maskinens Smart Cut System. Dette er en GPS-assistert programvare som kartlegger områdene du vil klippe med høy nøyaktighet. Denne typen inndeling kalles GPS-assistert virtuell partisjon.

AUTOCLIP 550 SG har også flere muligheter når det gjelder styring enn de fleste modeller der ute. Den har for eksempel en smart app som lar deg koble til og ta over styringen av gressklipperen fra telefonen din. Du kan koble til via nettet eller direkte med Bluetooth. Du kan selvfølgelig også styre gressklipperen via gressklipperens innebygde intuitive 4,3″ touch display som lar deg programmere robotgressklipperen manuelt.

touch screen.

Perfekt klippet plen

De skarpe og robuste stålbladene til AUTOCLIP 550 SG er hemmeligheten til en perfekt klippet plen. Disse rustfrie stålbladene som er 29 cm i diameter, ligner litt på stjerner med sine 4 tenner med 8 kanter. Bladene er støpt i ett enkelt stykke stål, som bidrar til å sterkt redusere faren for at små metallbiter bryter løs fra bladene, og bidrar til å gi bladene økt skarphet og en mye lengre levetid.

Sikker bruk med lang arbeidstid

Sikkerhet er viktig når man snakker om skarpe kniver som roterer i høy hastighet. AUTOCLIP 550 SG har derfor sterk fokus på sikkerhet, og er derfor utstyrt med hindringssensor for å unngå at den kjører på ting, veltesensor slik at den kan slå av knivene om den velter, løftesensor slik at den ikke lett kan stjeles. Den er også utstyrt med PIN kode.

Den 63 cm lange, 50 cm brede, 28 cm høye og 18 kg tunge maskinen drives av to kraftige 25.9 V Litium-ion-batteri med total batterikapasitet på 15 Ah. Batteriene lades på 3 timer, noe som robitgressklipperen tar seg av automatisk. Dette gir en maksimal arbeidstid på 7 timer og et maksimalt arbeidsområde på rundt 5000 m².

Les mer →


5. WOLF-Garten LOOPO – Billigst

SJEKK PRISEN →

Flott for små jobber, enkel i bruk

Robotgressklippere har blitt populære i det siste, men dersom du har en mindre gressplen er det ikke sikkert du føler det er verdt prisen å kjøpe noe fra øverste hylle. WOLF-Garten Loopo er et utmerket alternativ i lavprisklassen. Disse er enkle maskiner som gjør en bra jobb og er lette å ha med å gjøre. Man kan lett installere denne maskinen i hagen sin på mindre enn en time. Etter at maskinen er satt opp kan man la den jobbe av seg selv. Den lader seg selv, og maskinen inkluderer kompostklipping, så det avklipte gresset egner seg fint som gjødsel for plenen din. Man trenger kun en knapp for å kontrollere denne gressklipperen, så lettere kan det knapt bli.

Må lade ofte og lenge

Denne robotgressklipperen har en kraftig 100 watts motor som ikke har problemer med å klippe plenen din selv etter at gresset har vokst seg høyt, for eksempel etter et lengre fravær. Med sin relativt beskjedne maksimum kapasitet på 150 – 250 m² per økt har WOLF-Garten Loopo en relativt lav maksimum kapasitet i forhold til de beste i markedet, men den er tross alt mye billigere. Etter 2 timer i bruk må gressklipperen lade seg før den kan klippe igjen. Dette tar 16-20 timer. Store plener kan derfor bli en utfordring.

Familievennlig og praktisk

WOLF-Garten LOOPO er en smart og kjekk liten gressklipper som er barnesikker og familievennlig. Den håndterer med letthet hager der plenen har flere områder forbundet med gangveier eller smale passasjer. Med sine knappe 14.4 kg er gressklipperen lett å bære ut når sesongen starter. Med en lengde på 53 cm, bredde på 54 cm og en høyde på bare 30 cm er maskinen relativt kompakt, og tar ikke stor plass hverken når den er ute og jobber på plenen, eller når den sitter inne i garasjen over vinteren. Dimensjonene og vektplasseringen gjør den også stødig og sikker på plenen din.

Det patenterte klippesystemet drives av en 100 w knivmotor og er klar for å klippe relativt høyt gress når det er behov for det. Den lille roboten er også lekende lett å vedlikeholde. Takket være den modulære konstruksjonen kan nesten hvem som helst bytte ut de fleste reservedeler uten å måtte ty til å bruke verktøy. Motoren er, med sine knappe 64 dB stillegående nok til at det går an å la den klippe når som helst.

Les mer →


6. McCulloch ROB R1000 – Din Usynlige Venn

SJEKK PRISEN →

Jobber når du selv ønsker

ROB fra McCulloch er den usynlige lille robot-vennen din som smyger seg rundt og klipper plenen når du ikke ser på. I mellomtiden kan du gjøre akkurat hva du vil i stedet. Mens du fyrer opp grillen og tar deg en kald en sammen med vennene dine klipper Robot-ROB gressplener på opp til 1000 m2. ROB leverer en klippebredde på 17 cm, og kan håndtere terreng med en maksimal helling på opptil 25 % innenfor arbeidsområdet.

Du kan programmere ROB til å jobbe akkurat når du ønsker det. Regn og dårlig vær er ingen hindring for denne karen. Robotgressklipperen kan normalt klippe i hele 65 minutter på en opplading, og trenger deretter å lade 2,1 Ah Lithium-ion batteriet sitt i rundt 50 minutter før den er klar til å ta fatt på nok en runde med klippearbeidet. Ladingen trenger du ikke bekymre deg for. Robotgressklipperen vet nemlig når den er i ferd med å gå tom for batteri, og skynder seg da tilbake til ladestasjonen selv. Alt dette går automatisk.

Tyverisikker

Selv om robotgressklipperen går ute og jobber alene er det lite grunn til å bekymre seg for tyveri. ROB er nemlig sikret med både alarm, PIN-kode og installasjonslås, så det er ikke så mye en eventuell tyv kan gjøre med gressklipperen dersom han i første omgang slipper unna med den hylende 7,1 kg tunge maskinen.

Les mer →


7. Robotgressklipper Gardena Sileno+ – Ekstremt Stillegående

SJEKK PRISEN →

Uten forstyrrelser

Robotgressklipperen SILENO+ er et bra alternativ for deg som trenger en stillegående gressklipper som, helt av seg selv, kan ta seg av klippingen av store gressplener uten å trenge hjelp fra deg. Dette er en maskin som lett kan ta deg av store og komplekse gressplener på opp til 1600 kvadratmeter, dag ut og dag inn, uten at du trenger å løfte en finger.

Med sine 60 dB hører du knapt at denne maskinen jobber. Dette er rundt halvparten av støynivået til mange andre gressklippere i markedet.

Pålitelig i krevende forhold

SILENO+ kan utføre både punktklipping og spiralklipping. Den har også kraftig bakhjulsdrift som gjør det lett å håndtere ujevnt underlag og skråninger med opptil 35 prosent helling. Dette passer bra for de områdene som er litt vanskelige å komme til, slik som for eksempel under hagemøbler og lignende. SensorControl funksjonen som gressklipperen er utstyrt med er et intelligent klippesystem som gjør at gressklipperen kan justere klippingen basert på gressets vekst. Resultatet er at gressplenen blir klippet pålitelig, stripefritt og jevnt, selv der navigasjonen er litt vanskelig og gressklipperen må ta seg frem gjennom smale passasjer.

Klipper når det passer deg best

Robotgressklipperen arbeider selvfølgelig bare når du vil den skal arbeide. Klippingen kan fritt stilles inn i menyen på LCD displayet. Der finner du også tidsur, som du kan bruke til å bestemme når gressklipperen skal arbeide. Du kan også la den bruke den avanserte sensoren sin som registrerer hvor mye gresset vokser for å selv avgjøre hvor og når den må klippe. Klippesystemet har 3 dreibare knivblader som klipper i 22 centimeters bredde. Gressklipperen kommer med 9 ekstra blader inkludert i pakken når du kjøper den. Klippehøyden kan stilles inn mellom minimumshøyden som er 20 millimeter og maksimumshøyden som er 60 millimeter.

Sikker og automatisk

SILENO+ er bygget med maksimal sikkerhet i tankene. Den kommer derfor med en begrensningskabel som gjør det mulig å forsikre at gressklipperen holder seg innen et begrenset område. I tillegg har den følsomme sensorer som forsikrer at den kan orientere seg om objekter i nærheten for å unngå å støte på disse. En annen viktig sensor er løftesensoren. Dette er en sensor som sørger for at bladene umiddelbart stopper dersom gressklipperen løftes opp.

Dette er viktig for å unngå alvorlige skader. I tillegg har gressklipperen steilesensor som også forhindrer at folk kan skade seg på de skarpe bladene, og som også hjelper med å forhindre at den ender med å lande opp ned og hjelpeløs. For å forhindre tyveri er SILENO+ utstyrt med PIN kode og en effektiv tyverialarm.

Det er nesten ingen begrensninger for hvor du kan plassere ladestasjonen for SILENO+. Etter at du har installert den er det veldig lite du trenger å bekymre deg for, da tar den nemlig over og passer på selv når den trenger å lade Lithium-ion batteriet sitt. Typisk ladetid er vanligvis en time, som gir ca 65 minutter med effektiv klippetid.

Kompakt

SILENO+ tar heller ikke opp mye plass, enten den er ute på plenen og klipper eller den sitter inne i garasjen for vinteren. Lengden på gressklipperen er kun 62,7 cm med en bredde på 51 cm og en høyde på bare 24,8 cm. Den lave profilen og vektfordelingen av gressklipperens 15 kg med totalvekt gjør den veldig stødig og stabil.

Les mer →


Hvor Mye Må Man Betale For En Robotgressklipper?

Prisen på gressklipperene er relatert til deres egenskaper.
Modeller som takler tøffe forhold og store overflater er ofte langt dyrere enn små enkle modeller.

Her må man altså vurdere hva man trenger.

En liten flat hage
I en hage med flatt terreng og lite areal som skal klippes dekkes behovet av absolutt alle robotgressklippere. Her får man altså behovet dekt av en maskin ned til 11 000 kr

En litt større hage, med lettere kupert terreng

Om man har en hage mellom 500 – 1 000 kvadratmeter, og har lettere kupert terreng (skråninger opptil 30 grader vinkel) kreves en modell med sterkere motor, og store robuste hjul. For å få dekt et slikt behov er man i mellomklassen, mellom 15 000 – 20 000 kr

Tøffe forhold

Store, komplekse plener med hindringer, vanskelig underlag og trange passasjer krever en robust maskin. Toppmodellene, egnet for slike forhold, ligger som oftest over 20 000 kr i pris.

Hvorfor Velge Robotgressklipper?

Det begynner å bli mange år siden vi først begynte å se robotplenklippere i hagene rundt om kring. I starten var det bare spesielt interesserte som investerte i slike duppeditter. Gjennom de siste årene har dette forandret seg mye. Stadig flere og flere har en robotgressklipper trillende rundt i hagen. Dette har mye å gjøre med hva som har skjedd med prisen på disse maskinene.

Andre grunner til at robotgressklippere har blitt mer populære i det siste er at det har kommet utrolig mange nye modeller inn på markedet i det siste, som betyr at man nå har en mye større sjanse til å finne akkurat det som passer for seg. I tillegg ser folk nå i økende grad at robotgressklippere faktisk gjør jobben skikkelig, og trenger mindre vedlikehold og hjelp enn de gjorde før, slik man faktisk sparer tid på å bruke dem.

Brukere og bruksområder

Det er forskjellige grunner til at folk investerer i en robotgressklipper. En av de tradisjonelle grunnene er at folk er fascinert av automatikk. Det er noe eget med å ha en maskin gående som styrer seg selv og gjør ting på egenhånd. Det minner oss om hvor langt vi har utviklet oss som mennesker, og er en daglig påminnelse om hvor langt vi kan nå om vi legger oss i selen, jobber hardt og er kreative. Segmentet av kjøpere som kjøpte på grunn av nyhetsverdien var stort tidligere, men dette er nå en stadig mindre viktig faktor ettersom robotgressklippere blir mer og mer vanlige blant folk flest.

Robotgressklippere er nå en ting som folk flest kjøper, men dette betyr også at kjøperne har stadig mer forskjellige behov. Noen har store gressplener, for eksempel kan man her snakke om store private eiendommer, eller offentlig eiendom som fotballbaner, golfbaner og lignende. Brukere som har slike eiendommer har behov for stor rekkevidde og kapasitet, mens for eksempel for en fotballbane, er kanskje hvordan gressklipperen håndterer ulendt terreng mindre viktig.

For private hager kan der være store forskjeller på terrenget. Det er også stor sjanse for at man har både barn og kjæledyr i nærheten, så sikkerhet, og fremkommelighet vil da ofte bli viktigere.

Husqvarna Automower 310 var utvilsomt den robotgressklipperen som gjorde det generelt best på tvers av alle kategoriene. Den viste seg å være en allsidig robotgressklipper med god fremkommelighet, kapasitet og rekkevidde, og vi anbefaler derfor denne som vår favoritt fra undersøkelsen.

Hva Vektlegges I Undersøkelsene Våre

Programvare

Det finnes lite som er dummere enn en dum robot. De første utgavene av robotgressklippere flt for det meste inn i denne kategorien. De kjørte seg inn i et hjørne eller noe lignende, og stod og surret der hele dagen om man ikke hold øye med dem. Dårlig programvare kan være utrolig irriterende. Vi ser derfor nøye på robotgressklipperne sine programvareløsninger i denne testen. I forbindelse med det ser vi også på hvor brukervennlige meny-systemer og programmer gressklipperne har, og at det er så lett som mulig å få satt dem opp rett i utgangspunktet.

Batteri, kapasitet og Hurtighet

Hvor fort gressklipperen arbeider er ikke like viktig for alle ettersom man jo ikke trenger å stå og se på at en robotgressklipper gjør jobben sin. Samtidig kan dette godt være en faktor for folk som har større hager.

Batterikapasiteten, og hvordan batteriene lades er også en viktig faktor i robotgressklippere. Det kan være trasig å lade batteriet for ofte, særlig dersom man har en større hage og ender opp med å ikke kunne klippe alt gresset i en omgang.

Støynivå

Vi er kanskje vant med at gressklippere er litt bråkete, men dette er ingen grunn til å ikke prøve å forbedre situasjonen. I tillegg er det viktig å huske på at robotgressklippere tar seg av plenen din mens du holder på med andre ting, og da kan det fort bli forstyrrende dersom den bråker for mye.

Sikkerhet

Sikkerhet er en ting som er veldig viktig når det gjelder robotgressklippere. Dette er tross alt maskiner som er utstyrt med skarpe kniver og relativt kraftige motorer.

Sikkerhet er særlig viktig for de som har små barn rundt huset, eller de som for eksempel har en hund som ikke kommer overens med det nye, litt uvanlige familiemedlemmet.

Brukervennlighet og Rengjøring

Brukervennlighet er etter vår mening nesten mer viktig for en robotgressklipper enn for en tradisjonell gressklipper. Dette er fordi en robotgressklipper er laget for å spare tid og forenkle livet til eieren. Dersom det robotiske underverket likevel ender opp med å ta like mye tid og trenge like mye vedlikehold som en vanlig gressklipper har man rett og slett bare endet opp med å få seg en ny og dyr hobby.

Mobilitet og ytelse i ulendt terreng

Norge er ikke akkurat kjent for å være flatt, tvert i mot, her er det heller knauser, berg og bakker som er standarden. Dette betyr at hager med mye helling og ujevnheter heller er regelen enn unntaket.

Det er lett nok å lage en robotgressklipper som funker på en velstelt golfbane i flateste Danmark. Det er noe helt annet å klippe gress på det norske vestlandet der man nærmest trenger klatretau for å komme ned til grillplassen. Vi har derfor lagt ekstra vekt på hvordan robotgressklipperne håndterer ulendt terreng og helling.

Vekt

Vekt er viktig for robotgressklippere. Vekten må være rett balansert og plassert. Dersom vekten er plassert feil, eller dersom gressklipperen er for lett risikerer man en gressklipper som lett kan velte. Dersom gressklipperen er for tung er det et slit å drive med den. I tillegg kan den lett kjøre seg fast når underlaget er bløtt, og den kan i verste fall ødelegge deler av hagen.

Materialer

Robotgressklipperen er laget for å tilbringe tiden ute, eller det er i alle fall hva vi tenker om saken. Vi vurderer derfor om materialene gressklipperen er laget av tåler sol og regn, og ikke ender opp med å riste bort dersom man lar den stå ute en natt.

Garanti

En robotgressklipper er ingen liten investering for de fleste, så da har man naturligvis liten lyst til å ende opp med en gressklipper som plutselig går i stykker den første sesongen du bruker den. I testene våre ser vi naturlig nok derfor på garantiene som hver av robotgressklipperne leveres med.

Det er også en ustabil verden vi lever i, og vi har sett mange firma komme og gå. En garanti er selvfølgelig kun så sterk som firmaet som garanterer den. Non firma dukker under. Andre er notoriske for å vri seg unna alt som har med ansvar å gjøre. Vi vurderer derfor også både evnen til og sannsynligheten for at produsenten holder det de lover i garantiene sine.

Legg igjen en kommentar