Robotstøvsuger Test: De 7 beste på markedet i 2024

Robotstøvsuger

Robotstøvsugere har blitt vanligere å finne i norske hjem. De har blitt billigere, bedre og utvalget har blitt større. Vi har undersøkt flere av markedets mest populære modeller for å finne den som best passer dine behov og ditt budsjett. Vi har ikke selv testet robotstøvsugerne, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. La oss ta en titt på vår robotstøvsuger test.

VÅRE favoritter

 • Helt selvgående
 • Talestyrt
 • Brukervennlig mobilapp
SJEKK PRISEN →
 • Selvgående
 • Brukervennlig App
 • Mye for pengene
SJEKK PRISEN →
 • Tar av seg tømming selv
 • Selvgående
 • Kartlegger huset
SJEKK PRISEN →

Robotstøvsuger test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
XIAOMI Roborock S6
En robotstøvsuger som bruker avansert laserteknologi for å kartlegge huset ditt, og som håndterer det meste på egenhånd. Du har alltid full kontroll ved hjelp av den mobile appen. Dette er en maskin som både støvsuger og mopper på en gang.
SJEKK PRISEN →
iRobotFW Roomba 980
Ett trykk på knappen er nok for å få rene gulv med denne robotstøvsugeren. Den holder selv styr på hvor den er og lader seg opp selv. Med iRobot HOME-appen har du selv full kontroll, også når du ikke er hjemme.
SJEKK PRISEN →
iRobot Roomba i7+
Gjennom sitt unike tre-trinns system rengjør den til og med de minste støvpartikler, samtidig som den tømmer seg selv når støvbeholderen blir full. Støvsugerens filter fanger opp 99% av alle allergener.
SJEKK PRISEN →
NEATO Botvac D7 Connected
Denne robotstøvsugeren har en imponerende luftgjennomstrømning på hele 19 liter per sekund, og er kjent for å være en av de mest grundige rengjørerne i markedet. En praktisk sidekost hjelper med å rengjøre skikkelig inne ved vegger og rundt møbler. Modellen kan jobbe hele 360 minutter per oppladning.
SJEKK PRISEN →
IROBOT Braava 390T
En spesialutviklet robot for vasking av gulv. Den vasker systematisk gulvene med tørr eller våt mopp. Veier knappe 1,8 kg og er utrolig enkel å bruke. Navigerer lett rundt i hjemmet ditt ved hjelp av avansert NorthStar® navigasjonsteknologi.
SJEKK PRISEN →
SEVERIN RB7025 Chill
Et rimeligere alternativ gir deg de fleste fordelene robotstøvsugere har å by på. Kommer med et avansert 3 trinns rengjøringsprogram med to ekstra lange sidekoster for å rengjøre langs vegger, i hjørner og rundt møbler. Lett og grei å flytte på rundt om i huset.
SJEKK PRISEN →

1. XIAOMI Roborock S6 – Best I Test

SJEKK PRISEN →

Selvstendig og enkel i bruk

XIAOMI Roborock S6 er en robotstøvsuger som bruker avansert laserteknologi for å kartlegge huset ditt. Dette betyr at du ikke trenger å tenke på å rydde huset for at støvsugeren skal komme seg fram. Den greier seg for det meste på egenhånd. Dersom du trenger å ha full kontroll, er dette heller ikke noe problem.

Med XIAOMI Roborock S6 er det du som er sjefen. Denne robotstøvsugeren kommer nemlig med en app som du kan bruke til å enkelt og greit kontrollere alle støvsugerens viktige funksjoner.

Både vasker og støvsuger

Det er ikke alltid nok å bare støvsuge gulvet. Noen ting har lett for å sitte litt mer fast, og må vaskes bort. Noen foretrekker derfor å fare over gulvet med en mopp. XIAOMI Roborock S6 gjør denne jobben for deg. Denne robotstøvsugeren har nemlig to funksjoner. Den både støvsuger og mopper på en gang. Med en slik robot kan du dermed enkelt og greit få et flott resultat med skinnende rene gulv, uten at du trenger å gjøre noe som helst.

Lav lyd

En av de verste tingene med støvsuging er for mange den høye lyden. Dette er det nå slutt på med robotstøvsugeren XIAOMI-modellen. Til tross for at den er en kraftig støvsuger med en sugekraft på hele 2000 Pa er dette utrolig nok også en robotstøvsuger som støyer overraskende lite. Lydnivået holder seg på det jevne under 58 dB.


Vaskbart støvfilter

På flere klassiske støvsugere må støvfilteret byttes ut jevnlig, ellers vil ikke maskinen skille ut støvet fra luften. Med XIAOMI Roborock S6 er dette ikke lenger et problem. Denne robotstøvsugeren kommer nemlig med et vaskbart filter som du kan bruke om og om igjen. Dette sparer deg penger, samtidig som det er mer miljøvennlig enn filter som man bruker og kaster når de blir fulle.

Lang arbeidstid

XIAOMI Roborock S6 kommer med kraftige batterier som kan holde robotstøvsugeren i arbeid i hele to og en halv time. Dette er mer enn nok tid til å gå over grundig med støvsugeren i de fleste vanlige hus. Denne støvsugeren er også utstyrt med en en timerfunksjon som gjør at du kan stille støvsugeren til å jobbe akkurat når det passer best for deg og familien din.

Unngår å krasje inn i ting

Når XIAOMI Roborock S6 jobber greier den seg helt selv. Du trenger ikke bekymre deg for at den setter seg fast eller ødelegger ting. Den er nemlig utstyrt med en rekke avanserte sensorer som hjelper den med å oppdage trapper, vegger og andre hindringer som kan innebære risiko for robotstøvsugeren.

Mye for pengene

Automatiserte støvsugere bruker mye avansert teknologi, dette er gjerne kostbare elementer.
XIAOMI er anerkjent for å levere innovative og kvalitetssikre produkter til en hyggelig pris.

Fordeler

 • Både vasker og støvsuger
 • Selvgående
 • Kan kontrolleres fra telefonen
 • Opptil 250 kvadratmeter
 • Brukervennlig App
 • Mye for pengene

Ulemper

 • Ikke så høy kapasitet på støvpose

Les mer →


2. iRobotFW Roomba 980 – Premium

SJEKK PRISEN →

Smart og innovativ

Robotstøvsugeren iRobot Roomba 980 er regnet for åvære en av markedets smarteste robotstøvsugere. Den er utstyrt med et veldig innovativt navigasjonssystem, samt robotstøvsugerens visuelle lokaliseringssystem kalt iAdapt 2.0. Dette unike systemet inkluderer en mengde sensorer som samarbeider for å hjelpe iRobot Roomba 980 med navigasjon rundt møbler og forskjellige rom, samt at det hjelper den med å merke av, og huske de stedene som allerede er rengjort.

Brukervennlig mobilapp

I tillegg kan robotstøvsugeren styres fra en mobiltelefon ved hjelp av iRobot HOME Appen. Dette er en app som kan lastes ned fra App Store til iOS-enheter, der den er kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch som er utstyrt med iOS 7 eller nyere. For Android enheter kan appen laste ned fra Google Play. den er kompatibel med enheter som bruker Android 4.3 eller høyere.

Du kobler robotstøvsugeren til internett via husets Wi-Fi. Slik har du tilgang til å kontakte støvsugeren hvor enn du er. Du kan for eksempel instruere støvsugeren til å sette i gang med støvsugingen mens du er ute av huset slik at du kan komme hjem til et rent og stille hus.

Støvsuger alle overflater 

iRobot Roomba 980 rengjør ved hjelp av to store roterende børster som samler opp støv og partikler. I tillegg er den også utstyrt med sidebørster som er spesielt effektive for å støvsuge langs vegger eller rundt møbler. Robotstøvsugeren kan rengjøre en rekke forskjellige typer overflater, inkludert tregulv, tepper, linoleum eller fliser.

AeroForce systemet gjør at støvsugeren er særlig flink til å rengjøre dypt nede i tepper, der den setter inn ekstra krefter for å oppnå bedre og sunnere inneklima for både barn og voksne.

Helt selvgående

Enten du er hjemme eller borte, kan iRobot Roomba 980 lett rengjøre en hel etasje i hjemmet ditt. Den dekker et areal på opp til hele 196 m2. Robotstøvsugeren kan rengjøre i opp til to timer sammenhengende på en lading. Når batteriet nærmer seg tomt vil støvsugeren automatisk dra tilbake til ladestasjonen sin der den selv vil sørge for å bli fullt oppladet. Så snart som batteriet er fullt vil robotstøvsugeren fortsette med rengjøringen der den avbrøt før den måtte lades.

Innovativ

iRobot Roomba 980 kommer med mange smarte løsninger. For eksempel støtter den stemmestyring ved hjelp av verbale kommandoer ved hjelp av Google Assistant eller Amazon Alexa. I tillegg støtter robotstøvsugeren IFTTT (if this then that). IFTTT er en slags programvare som går Wi mellom og kobler sammen andre programvarer.

Med IFTTT kan du få en programvare til å gjøre noe spesifikt når visse betingelser blir oppfylt i den sammenkoblede programvaren. I praksis betyr dette at du for eksempel kan stille inn støvsugeren slik at den tar pause i rengjøringen når mobiltelefonen din ringer, eller begynne å støvsuge når telefonen forlater hjemmet ditt.

Den 4 kg tunge iRobot Roomba 980 er relativt liten og praktisk. Den er 35 cm i diameter med en høyde på bare 9,1 cm. Den lave profilen på robotstøvsugeren gjør det mulig for den å rengjøre under de fleste møbler uten problemer. Vekten og omkretsen er solid nok til at den sitter veldig stødig på gulvet. Samtidig er den ikke for tung til at man relativt lett kan flytte den dersom man for eksempel trenger å få en annen etasje i huset rengjort.

Poseløs støvsuger

Støvsugeren kommer ikke med støvsugerposer. Dette er nemlig en poseløs støvsuger. Dette er mer praktisk enn å til stadighet måtte kjøpe poser til støvsugeren. Det er også mer miljøvennlig. I tillegg kommer iRobot Roomba 980-pakken med ladestasjon der støvsugeren kan lade seg selv, oppladbare lithium-Ion batterier, kabel, dual mode virtuelle vegger (inkludert fire AA batterier).

Den kommer også med ett ekstra filter, en ekstra børste, en brukermanual og annen dokumentasjon. Garantien fra produsenten er på to år.

Fordeler

 • Helt selvgående
 • Talestyrt
 • Fungerer på alle overflater
 • Brukervennlig mobilapp

Ulemper

 • Kostbar

Les mer →


3. iRobot Roomba i7+ – Tar Seg Av Tømmingen Selv

SJEKK PRISEN →

Enorm rengjøringsevne

Med iRobot Roomba i7+ fjerner du både skitt du kan se og den skitten som er usynlig for øyet. Her bruker Roomba i7+ et innovativt tre-trinns rengjøringssystem, Dual Multi-surface, som løfter opp, suger vekk og filtrerer rent. Systemet kan skilte med en sugestyrke som er hele ti ganger så sterk som AeroVac™-systemet til Roomba® 600-serien.

En unik type gummibørster sørger for å fange opp støv, skitt og dyrehår hvor det nå enn skulle finne på å gjemme seg i boligen din, slik at du ender opp med fine og rene gulvflater.

Støvposen tømmes automatisk

Tømming av støvbeholdere kan være skittent og ubehagelig arbeid, særlig dersom man har en nese som er sensitiv til støv. For å spare deg dette arbeidet, har produsenten til iRobot Roomba i7+ utstyrt den med Clean Base™. Dette er en ekstern støvbeholder som bidrar til å gjøre støvsugingen og vedlikeholdelsen enda enklere. Når den 0,4 liters beholderen til robotstøvsugeren er full tømmes dette i en lukket engangspose helt automatisk.

Etter 30 støvbeholdere presenteres du med en lukket og renslig støvpose. Du får to av disse sammen med støvsugeren slik at du har nok til hele seksti tømminger av støvsugeren. Slik trenger du ikke engang tenke på støvsuging flere uker om gangen, og du trenger heller ikke bekymre deg for kontakt med støv og støvmidd i sammenheng med tømming. Med andre ord, dette er en støvsuger som både støvsuger og rydder opp etter seg selv.

Kartlegger hjemmet ditt

Du trenger heller ikke stresse med å tenke på prosessen når du bruker iRobot Roomba i7+. Dette er nemlig en robotstøvsuger som lærer, kartlegger hjemmet ditt og bruker informasjonen til å tilpasse aktivitetene sine til hjemmet ditt. Slik forstår den for eksempel forskjellen på kjøkkenet og stuen din. Den gjør dette ved hjelp av Imprint™, som er en Smart Mapping teknologi.

Med Imprint har du alltid fullstendig kontroll på hvilke rom robotstøvsugeren skal gjøre rene, og når den skal gjøre det. Du kan velge ett rom eller, alle rommene. iRobot Roomba i7+ vil vite akkurat hva du snakker om. I tillegg kommer installasjonspakken med en virtuell vegg som kan brukes for å avgrense støvsugeren i noen deler av hjemmet ditt dersom dette skulle trenges.

Enkel og ryddig app

Kontrollen av robotstøvsugeren din har du alltid når som helst, og hvor enn du skulle være i verden, gjennom den Internett-tilkoblede iRobot HOME-appen. Denne kan du bruke til å kontrollere hvor, når og hvordan roboten din gjør rent, slik at rengjøringen i hjemmet ditt skjer akkurat slik det passer deg og når det passer deg.

iRobot Roomba i7+ holder kontakten med Internett ved hjelp av hjemmet ditt sitt Wi-Fi nettverk slik at du alltid vil kunne få kontakt med den fra appen din så lenge nettverket er skrudd på i hjemmet ditt.

Filtrerer ut 99% av allergener

Allergi har de siste årene utviklet seg til å bli et stadig større problem blant nordmenn. Det er spesielt i ung alder at barn lett kan utvikle allergier dersom de blir utsatt for støvmidd og andre allergifremkallende partikler. iRobot Roomba i7+ er derfor utstyrt med veldig effektive filter.

De spesialutviklede materialene disse filtrene er laget av gjør det mulig for støvsugeren å fange opp 99% av alle allergenene som kommer fra ting som mugg, pollen, støvmidd, samt allergener fra hunder og katter. Du får også ekstra filter med på kjøpet når du kjøper din iRobot Roomba i7+.

Clean Base™ er hjemmet til iRobot Roomba i7+ i hjemmet ditt. Det er her den tømmer støvbeholderen sin når det trengs, og det er også her den lades. Lading tar den seg av selv, noe som tar ca 90 minutter. Dette gir støvsugeren en arbeidstid på ca 75 minutter, som vanligvis vil være nok til å støvsuge en vanlig etasje.

Fordeler

 • Tar av seg tømming selv
 • Filter mot allergener
 • Selvgående
 • Kartlegger huset

Ulemper

 • Kostbar 
 • 75 minutter arbeidstid kan være kort i store hus, men har kjapp ladetid

Les mer →


4. NEATO Botvac D7 Connected – Lang Arbeidstid

SJEKK PRISEN →

Høy batteritid og kapasitet

Den er kanskje diskret der den surrer og går rundt i huset, men effekten er det ingenting å si på. NEATO Botvac D7 Connected gir en imponerende luftgjennomstrømning på hele 19 liter per sekund. Dette kan den holde på med i to fulle timer før den må lade seg. Ladingen tar den seg også av selv ved hjelp av den medfølgende ladestasjonen. Det tar bare 150 minutter å fylle opp det 12,4 volts Lithium-ion batteriet.

NEATO Botvac D7 Connected, med sin CornerClever ™ teknologi og andre innovasjoner er kjent for å være en av de mest grundige rengjørerne i markedet når det gjelder robotstøvsugere. Den har også en sidekost som er veldig hjelpsom når det gjelder å rengjøre skikkelig inne ved vegger og rundt møbler.

Denne poseløse støvsugeren har en beholder for oppsamling av støv og skitt med god plass. Denne beholderen har en kapasitet på hele 0,7 liter, så det kan støvsuges mye før den til slutt må tømmes.

Praktisk i bruk

Dersom du har noen områder i boligen din der du av en eller annen grunn ikke ønsker at støvsugeren skal bevege seg kan du lett ekskludere disse områdene ved hjelp av grensemarkører, også kalt virtuell vegg, eller virtuelle avgrensningslinjer. Dette er små batteridrevne markører som sender signaler til robotstøvsugeren om hvor den ikke skal bevege seg.

NEATO Botvac D7 Connected bruker et system kalt LaserSmart ™ for kartlegging og navigasjon med høy presisjon. Dette gjør at denne støvsugeren, helt av seg selv kan fjerne en imponerende mengde skitt, hår og allergener, selv på de mest bortgjemte og glemte steder.

Blir bare bedre og bedre

Programvaren til NEATO støvsugere er under stadig utvikling og de blir stadig bedre. NEATO Botvac D7 Connected bruker Wi-Fi tilkoblingen sin til å laste ned de nyeste oppdateringene i programvaren ettersom de gjøres tilgjengelige. På denne måten får du en robotstøvsuger som stadig blir smartere. Innstillingene kan du når som helst forandre på ved hjelp av det brukervennlige LCD displayet.

Fordeler

 • Høy kapasitet
 • Lang arbeidstid
 • Mye for pengene
 • Blir bedre med oppdateringene

Ulemper

 • Noen opplever problemer med kartleggingsteknologien, hvor noen områder blir utelukket
 • Litt bråkete

Les mer →


5. IROBOT Braava 390T – For Tørr Og Våt Gulvvask

SJEKK PRISEN →

Vasker gulvet for deg

Av og til må det mer til enn bare støvsuging til for å få gulvene rene. Da er det lite som er mer effektivt enn å moppe gulvet med en tørr eller våt mopp. iRobot® Braava™ er en gulvvaske-robot som er spesialutviklet for vasking av gulv. Den vasker systematisk gulvene for deg med tørr eller våt mopp alt etter hva du ønsker.

Den bruker engangs mikrofiberkluter for å holde gulvene dine, eller andre overflater, skinnende rene, fjerne allergifremkallende partikler, bakterier og annet styggeskap.

Liten og praktisk

IROBOT Braava 390T er, med sine knappe 1,8 kg en meget hendig hjelper i hjemmet, og er utrolig enkel å bruke. Man trenger bare å feste en klut, sette den ned og trykke på en knapp for å velge våt eller tørr rengjøringsmodusen alt etter hva som passer for deg. Festing og fjerning av klutene er veldig enkelt med det praktiske magnetiske rengjøringshodet. Resten av jobben tar gulvvaske-roboten seg av helt av seg selv.

Kartlegger hjemmet ditt

Gulvvaske-roboten benytter avansert NorthStar® navigasjonsteknologi. Dette er et slags innendørs GPS system som kartlegger hvor den har vært og hvor den skal slik at den ikke ender opp med å gjøre dobbelt arbeid eller glemme deler av gulvet.

NorthStar® systemet lager også et kart av området den gjør rent slik at det for eksempel ikke er noe problem å bytte kluten i midten av rengjøringsøkten dersom dette trengs. Etter at du har byttet kluten vil den automatisk fortsette fra der den stoppet.

4 timer tørrmopp

For tørrmopping bruker IROBOT Braava 390T engangskluter laget av mikrofiber som er spesiallagede for mest mulig effektiv rengjøring ved hjelp av gulvvaske-robot. Mikrofiber-klutene fungerer ypperlig på alle typer gulv som har hard overflate, slik som for eksempel fliser, vinyl, tregulv eller laminatgulv. Den kan tørrmoppe og fjerne støv, smuss og hår i opptil 4 timer om gangen før den må lade seg. Dette dekker opptil 93 m2.

Ikke så stor kapasitet på våtmopp

Våtmopping er noe tyngre arbeid. IROBOT Braava 390T kan derfor arbeide i opptil 2,5 time med våt mopp. Dette dekker i de fleste tilfeller opptil 33 m2. Ved våtmopping bruker IROBOT Braava 390T en spesialutviklet vasketeknikk for fjerning av smuss og skitt fra overflater ved hjelp av våte kluter.

For å unngå at kluten den vasker med tørker ut tilsetter gulvvaske-roboten gradvis væske mens den holder på med rengjøringen, slik at den spesialdesignede mikrofiberkluten alltid har den optimale mengden med med ren væske for effektiv rengjøring.

Stillegående

Gulvvaske-roboten IROBOT Braava 390T er så stille i drift at du ikke merker at den holder på i midten av husets daglige aktivitet. Det kan også være helt greit å la den arbeide om natten når alle sover. Da er den ikke i veien for noen, og den er absolutt ikke forstyrrende for nattesøvnen der den stille og effektivt rengjør under møbler og andre trange steder, fjerner støv og smuss langs vegger, lister og kanter.

Den passer selv på å unngå trapper, tepper og hevede overganger til gulvtepper.

Når den er ferdig med å gjøre rent kjører gulvvaske-roboten tilbake til ladestasjonen og slår seg selv av. I løpet av 2 timer på den slanke og kompakte ladestasjonen er IROBOT Braava 390T allerede fullt oppladet igjen.

Fordeler

 • Gir deg et rent og skinnende gulv
 • Enkel i bruk
 • Rimelig i pris

Ulemper

 • Støvsuger ikke
 • Kun 33 kvadratmeter våtmopp

Les mer →


6. SEVERIN RB7025 Chill – Billig og Bra

SJEKK PRISEN →

Vesentlig rimeligere enn sine konkurrenter

Robotstøvsugerne som finnes på markedet i dag blir bare bedre og bedre. Det kan kanskje være fristende å få alle de siste tekniske duppedittene, i alle fall helt til man tar en titt på prislappen. Heldigvis finnes det også billigere alternativer som også er veldig gode, og som kan spare deg alt det trasige støvsuger arbeidet uten at det koster skjorta. SEVERIN RB7025 Chill er et rimeligere alternativ som likevel lar deg nyte godt av de fleste fordelene som robotstøvsugere har å by på.

Ikke så stor kapasitet

SEVERIN RB7025 Chill kommer med et avansert 3 trinns rengjøringsprogram med to ekstra lange sidekoster, eller rundbørster som hjelper støvsugeren med å komme til langs vegger, i hjørner og rundt møbler der støv og skitt lett kan hope seg opp. Støvsugeren kommer også med et ekstra par rundbørster i tilfelle disse trenger å skiftes ut etter hvert.

Den er effektiv både på harde gulv og på korthårede tepper. Støvsugeren er poseløs, så skitten og støvet samles opp i en beholder 350 ml beholder som man, i likhet med andre støvsugere, må tømme innimellom når den begynner å bli full.

Stille og kompakt

Robotstøvsugeren har et relativt beskjedent støynivå på ca 65 dB. Dette er en hel del lavere enn en tradisjonell støvsuger. Denne støvsugeren er også, med sine 1,5 kg relativt liten og lett i forhold til mange andre støvsugere. Dette gjør at den er lettere å håndtere, særlig dersom du har flere nivåer eller etasjer i hjemmet ditt.

Bredden på støvsugeren er mindre enn 30 cm, og den er bare 7 cm høy, slik at den lett kan komme seg inn under forskjellige typer møbler. Den er også utstyrt med møbelbeskyttelse for å unngå skader på møblene dine, og en trappesensor som forhindrer at den skader seg selv ved for eksempel å falle ned en trapp.

God arbeidstid

Det gjenoppladbare 19 volts Lithium-ion batteriet til SEVERIN RB7025 Chill gir støvsugeren en arbeidstid på opp til 90 minutter på en lading. Dette tilsvarer omtrent 100 kvadratmeter med gulv. Etter dette trenger støvsugeren å lade seg i 390 minutter.

Du må selv koble denne støvsugeren til ladestasjonen, noe som trekker litt ned i forhold til andre og dyrere modeller. Denne støvsugeren kommer ellers med en praktisk LED rengjørings-indikator som forteller deg når det inkluderte rengjøringssettet trenger å brukes. Den kommer også med reserve filter inkludert i pakken.

Fordeler

 • Her får man virkelig en hyggelig pris
 • Gjør en god nok jobb

Ulemper

 • Ikke så høy kapasitet
 • Må kobles til laderen manuelt

Les mer →


Et Marked I Vekst

Robotstøvsugere har tatt landet med storm, kanskje fordi det ikke er så vanskelig å finne folk som kan tenke seg å slippe den kjedelige støvsugejobben. I tillegg har prisene gått nedover, mens kvaliteten på produktene og på jobben robotstøvsugerne gjør forbedret seg nærmest fra måned til måned.

Med såpass rimelige robotstøvsugere som kan ta over denne kjedelige jobben fra oss mennesker er det få gode grunner for å fortsette å slite og dra på en gammeldags støvsuger med ledning.

Brukere Og Bruksområder

Robotstøvsugere har mange fordeler og bruksområder. De kan for eksempel brukes til å rengjøre lokaler om natten dersom de til daglig er fulle av aktivitet, dermed trenger man mindre personale på nattskiftet.

I hjemmet er robotstøvsugere perfekte for travle mennesker som jobber lange dager, og som ikke har tid til å ta seg av slike ting som støvsuging når de kommer hjem etter en lang dag. Med en robotstøvsuger skjer den støyende støvsugingen helt av seg selv mens man er ute på jobb, slik at man kan komme hjem til et fint, rent og stille hus.

Når man blir eldre blir det å støvsuge i alle husets kriker og kroker en stadig større utfordring. Det koster også mye å leie hjelp til å ta seg av det. Robotstøvsugere er en perfekt løsning for å hjelpe eldre og uføre med skikkelig og rimeligere rengjøring på det jevne.

Uansett bruksområde er det som oftest mange av de samme egenskapene som kjennetegner en god robotstøvsuger, og disse fant vi i størst grad hos testvinneren vår, XIAOMI Roborock S6. Denne støvsugeren ser vi som sterkest på mange av de sentrale punktene, inkludert navigasjon, mobilitet, rengjøring, batteri og brukervennlighet.

Dette Vektlegges I Testene

Programvare og mobilitet

Programvaren er uten tvil en av de viktigste elementene ved en robotstøvsuger. Man kan ha en støvsuger med fantastiske kvaliteter, men dersom den ikke aner hvor den allerede har støvsugd, eller dersom den setter seg fast i hjørner, faller ned trapper eller velter ting i huset ditt er den ikke så hjelpsom.

I testen vår vurderer vi programvaren som kommer med støvsugerne. Vi ser på hvordan de håndterer hindringer, hvordan de legger opp ruten sin, og hvor lett de orienterer seg, og hvor mye tid de trenger på å “tenke” seg om når de treffer på objekter som sperrer veien.

Batteri, Lading, kapasitet og Hurtighet

Hurtighet, kapasitet og batteri er også viktig for robotstøvsugere. Det er disse som bestemmer hvor store gulv robotstøvsugeren din har kapasitet til å støvsuge. I testen vår ser vi på hvor mange timer robotstøvsugeren trenger å lades og hvor lenge et oppladet batteri driver den, samt hvor stort areal dette utgjør når den støvsuger.

Støynivå

Støvsugere er notoriske for å støye i hjemmet, men mange av dde nyeste robotstøvsugerne har greid å redusere støynivået en hel del. I tillegg har robotstøvsugere fordelen at de kan gjøre unna den støyende jobben når du er ute av huset. I denne testen har vi sammenlignet støynivåene på de forskjellige støvsugerne.

Brukervennlighet

Robotstøvsugere finnes for å gjøre livet vårt lettere. Det er derfor ekstra viktig at disse ikke er altfor kompliserte å installere eller bruke. I denne testen ser vi på hvor godt støvsugeren greier seg selv, og hvor mye du selv må gjøre når den først installeres og senere på det jevne.

Rengjøring

Hvor godt robotstøvsugeren gjør rent er nødvendigvis en av de viktigste kriteriene når man velger hvilken man vil kjøpe. Ikke alle er like flinke til å rengjøre, men de beste robotstøvsugerne er nesten like flinke til å gjøre rent som det vi selv er.

Her sammenligner vi sugestyrken til støvsugeren, og hvor godt denne er anvendt. Vi sammenligner også hvor godt støvsugeren kommer til langs vegger, inne i hjørner og rundt møber.

Legg igjen en kommentar