Router Test: Markedets 5 Beste Routere (2024)

router test

Ønsker du å forbedre hjemmenettet? Vi har undersøkt flere av markedets mest populære routere for å finne modellen som best passer dine behov og ditt budsjett.

VÅRE favoritter

 • Enkel å bruke
 • Stabil
 • Pålitelig
SJEKK PRISEN →
 • Mye for pengene
 • Tar stor plass
 • Stabilt
SJEKK PRISEN →
 • Enkel å bruke
 • Estetisk
 • Stabilt og praktisk
SJEKK PRISEN →

Router Test: For Alle Behov Og Alle Budsjett

BILDE PRODUKT
TP-Link AX6000
TP-Link AX6000 er en robust router med høy rekkevidde og utmerket hastighet. Her får du en router som sikrer godt signal i store eneboliger, samt nok båndbredde til alle som er på nett samtidig. Routeren har muligheten til å sende på 2.4 og 5 gHz som betyr at alle enheter på nettet får en stabil tilkobling.
SJEKK PRISEN →
Synology RT2600ac
Synology RT2600ac er plug-n-play som betyr at den er klar til å kobles opp rett ut av esken. Her får du et knirkefritt hjemmenettverk som enkelt konfigureres til de innstillingene du har behov for. Routeren har sterkt signal og gjør det lett å fordele hastighet på flere brukere i boligen samtidig.
SJEKK PRISEN →
Google Wifi 3-PK
Dette innovative mesh nettverket fra Google fungerer utmerket for deg som ønsker en tabil dekning i hele huset. Det stilrene designet gjør at du enkelt kan plassere ut routeren og satelittene i boligen uten at havner i veien for interiør og annet. Ved behov kan du enkelt koble på ekstra satelitt for å sikre fullverdig dekning.
SJEKK PRISEN →
TP-Link Archer A7
TP-Link er kjent for pålitelige produkter til en grei pris og Archer A7 er et slikt produkt. Her får du en router som oppfyller alle kriterier for et stabilt hjemmenettverk uten at det koster en formue. Routeren har også smart connect som gjør at den kan kombineres med Onemesh fra Google og andre produsenter.
SJEKK PRISEN →
Netgear Nighthawk X10 R9000
Når hastighet og stabilitet teller som mest er Netgear Nighthawk noe av det råeste du kan finne. Routeren har en toppfart på over 600 mbps trådløst og byr på fullverdig Dual-Band. I tillegg har den omfattende sikkerhet på plass som sikrer hjemmenettverket mot trusler som DDoS og hackerforsøk.
SJEKK PRISEN →

Alle ønsker seg best mulig nett i hjemmet, og mange kjenner seg nok igjen i frustrasjonen når videoen ikke laster, nettet ikke strekker til rommet, eller når nettet hopper av og på hele tiden.

Det er flere variabler i hva som gir et godt nett. Undersøkelsen er basert på hvor langt rekkevidde, hvor stabilt og hvor mye nett routeren gir.

Her er markedets beste routere:

1.TP-Link AX6000 – Best I Test

best i test router 2021

SJEKK PRISEN →

Stabilt med god rekkevidde

Modellen fra TP-link er spesielt utviklet for å gi stabilitet og rekkevidde, spesielt for deg som bor i et stort hus med flere etasjer.  Den er rask, stødig og leverer et stabilt internett med høy hastighet, selv om flere er tilkoblet samtidig. Den har en kraftig firekjerners prosessor og  sender ut nett på to forskjellige kanaler, en av disse er 5 ghz og en er 2.4 ghz. Dette hjelper i å holde nettet stabilt selv om det er flere enheter tilkoblet samtidig.

Mye for pengene

Ruteren har en fin balanse mellom pris og funksjonalitet. Den blir solgt for under 3300 kroner noe som er overraskende med tanke på hva du får med på kjøpet. sammenlignet med andre rutere i denne prisklassen er TP-link uten tvil den beste ruteren.

Perfekt for mange

En av de beste egenskapene routeren har er at den gir flere kanaler samtidig. Det passer godt for husholdninger hvor flere bruker nettet samtidig.

Oppsummert:

 • Mye for pengene
 • Tar stor plass
 • Perfekt for flere brukere
 • Stabilt

Les mer →


2. Synology RT2600ac – Pålitelig Router

Synology RT2600ac

SJEKK PRISEN →

Stabil og pålitelig

For deg ønsker et enkelt og pålitelig nett er Sonology-modellen et godt alternativ.
Den er meget enkel å installere, og yter et godt og stabilt internett – perfekt for deg som surfer og streamer på nettet.

Enkel å bruke

Modellen er spesielt utviklet for å være enkel å sette opp – og enkel å vedlikeholde.

Man trenger absolutt ikke å ha IT-kunnskaper for installere denne. Når du får den på døren trenger du kun å koble til ruteren og skrive inn passordet som er skrevet under ruteren. Dette gjør det mulig for selv de uerfaren med å oppgradere nettet uten at det skulle oppstått noen problemer.

Har ikke 5 ghz-kanal

Den mangler en 5 Ghz-kanal som betyr at den kan nå maks grensen raskere. Dette kan skje hvis det er mange tilkoblet samtidig og alle bruker en høy mengde med data.

Høy kvalitet 

Synology er kjent for sine kvalitetsprodukter og denne ruteren er ikke et unntak. den har fått gode tilbakemeldinger fra både forbrukere og anmeldelser på nettet.

I testen av året var det denne ruteren sammen med TP-link Archer som håndterte høy trafikk best og var de mest stabile ruterne som ga internett med høy hastighet selv ved lengre avstander.

Oppsummert:

 • Enkel å bruke
 • Stabil
 • Pålitelig
 • Høy kvalitet

Les mer →


3.Google Wifi 3-PK – Best Rekkevidde

Google Wifi 3-PK

SJEKK PRISEN →

Et innovativt alternativ

Google er et selskap i fronten av nyskapning. Wifi 3-PK ble godt mottatt som et alternativ for den som ønsker å spre nettilgangen og stabiliteten over hele huset. Det er derfor perfekt for den som har et stort hus med flere rom.

Stabilt og raskt

Wifi 3-PK er både design- og internettmessig solid. I følge undersøkelsen vår oppnådde routeren 117 mbps, noe som er mer enn nok til å spille tunge dataspill og streame flere filmer samtidig uten å oppleve noen forsinkelser.

I tillegg til å levere et stabilt nett i huset ser Google sin ruter meget bra ut. Den har et minimalistisk utseende som flyter godt inn i de fleste hjem.

Skulle det være slik at du har flere rom du ønsker å dekke har du muligheten til å kjøpe ekstra pakker som koster 1000 kr per stk. Dette kan være nødvendig ved større bygninger eller hus med tykke vegger der signalene ikke kommer igjennom.

Brukervennlig og enkel

Google er kjent for sine brukervennlige produkter. Når du får disse i posten er det kun noen få ting du trenger å gjøre før alt er klart. Det er gode forklarings prosesser og videoer på nettet hvis det skulle oppstå noen problemer i installasjonsprosessen.

installasjonsprosessen består av to steg. det første er å sette ruterne i din ønskede posisjon i huset, deretter plugg i stikkontakten.

det andre er å bruke kameraet på telefonen din og peke det mot QR koden som er klistret på bunnen av ruterne. Dette gjør at alle blir tilkoblet til hverandre. Etter 5-10 minutter skal det være mulig for deg å ta nytte av ditt splitter nye hjemme nett.

Oppsummert:

 • Enkel å bruke
 • Estetisk
 • Stabilt og praktisk

Les mer →


4. TP-Link Archer A7 – Mest For Pengene

TP-Link Archer A7

SJEKK PRISEN →

Enkelt, bra og rimelig

Flere av modellene på markedet er relativt kostbare. Archer A7 stiller som et av de rimeligste alternativene på markedet, og leverer fortsatt varene. Her har man fortsatt viktige funksjoner, et godt internett – til en billig pris.

Har alt en trenger

TP-link Archer A7 er utstyrt med en smart connection og Onemesh support som gjør det mulig for deg å utnytte både Google sine wifi forsterkere eller andre lignende produkter. med TP-link sin smart connection vil du oppleve en mer stabil dekning enn det du ville gjort ellers. grunnen til dette er at smart connection sørger for at hver enkelt enhet er tilkoblet til riktig bølgelengde.

likevel om Archer A7 er en solid Ruter kan den fortsatt ikke konkurrere med større og kraftigere rutere som TP link Archer c5400. Men hvis du har et mindre hjem med færre enheter er Archery A7 et perfekt valg.

Med tanke på spesifikasjoner har den en Qualcomm prosessor og 128 MB med RAM som er noen steg mindre enn  t TP c5400, men som sagt er det mer enn nok for mindre hjem med 3-4 personer selv om alle er tilkoblet samtidig.

Oppsummert:

 • Mye for pengene
 • Enkelt å bruke

Les mer →


 

5. Netgear Nighthawk X10 R9000 – For Streaming Og Gaming

SJEKK PRISEN →

Wi-Fi Specs: 802.11ac/Dual-Band
Antall antenner: 3
Porter: 1 WAN, 4 1-Gbps LAN, 2 USB 2.0
Maks hastighet: 626.6 Mbp
Størrelse: 11.2 x 7.3 x 2.0 inches

For gameren

Noen krever mere nett enn andre, og for den som laster både opp og ned gjennom nettet kreves det mye internett. Modellen fra Netgear er flaggskipmodellen som tåler det meste.

Med en pris på 5 000,- NOK er Netgear Nighthawk X10 r9000 en kostbar modell, men den kan gi deg en hastighet som få kan konkurrere mot. En Ruter er ikke nødvendig for de fleste familie hjem, men hvis du er en aktiv gamer som ønsker å ta spillingen til et nytt nivå er ruteren verdt en nærmere titt.

I tillegg til å gi deg et raskt og stødig nett får du også et sikkerhets-system som få kan måle seg med. Inkludert med ruteren får du funksjoner levert av både Netgear og Bitdefender for å beskytte nettet ditt fra infiltrasjon og virus. Du får 3 år av Bitdefender sit Sikkerhetsprogram inkludert med i kjøpet.

Hvis du har en elektronisk dørlås, sikkerhets kamera, Alexa eller andre smart gjenstander koblet til nettet er den ekstra sikkerheten du får fra denne ruteren essensiell.

Oppsummert:

 • Helt rå
 • Kostbar
 • Avansert

Les mer →


Hva du må sjekke

når du skal kjøpe en ny Ruter er det viktig at du sjekker et par punkter før du gjør kjøpet. Ruter koster rundt 2000 kroner å derfor er det viktig å få en ruter som passer deg og dine behov. vi har som mål å gjøre det så enkelt som mulig for deg å ta kjøps beslutningen.

Det første Du må sjekke er spesifikasjonene på produktet.

Måleenhetene kan være noe forvirrende for en nybegynner men det du kan gjøre er å finne forskjellige produkter å sammenligne disse opp i mot hverandre punktum på denne måten kan du finne den som har høyest kapasitet og rekkevidde sammenlignet med de andre du har funnet.

en enklere måte å gjøre det på er å lese forbrukernes anbefalinger eller å finne tekster slik som denne som allerede har testet disse for deg. Det er ikke alltid informasjonen på nettet stemmer og man kan ofte bli skuffet over det man får i realiteten.

etter å ha funnet den kraftigste ruteren er det viktig å se på rekkevidden og finne ut hvordan den gjør det på lengre avstander. i de fleste hjem er det gjerne flere enheter tilkoblet samtidig og disse kan være spredt rundt om i huset. selv om en ruter kan gi deg et svært raskt ned når du sitter ved siden av Den er det også viktig at den leverer et stabilt og raskt nett andre steder i huset slik at alle kan få den hastigheten og opplevelsen som de ønsker.

Noe som har blitt viktigere de siste årene er at ruteren er Mesh kompatibel. dette betyr at du kan koble opp ruteren til forskjellige produkter som Google wifi. Dette kan være nødvendig hvis du har et stort hus og ønsker flere rutere på forskjellige steder rundt i huset Det er ikke alle som har dette i dag Så det er viktig at du sjekker dette på produktsiden eller leser om ruteren på nettet.

for de som ikke har lang erfaring innen teknologi og installasjon kan det være nyttig å ha en ruter som er enkel å bruke og installere. da hver enkelt nettside ønsker å selge sitt produkt er det ikke sikkert at det står noe om dette på produktsiden, Derfor må du lese kundenes annmeldelser og meninger, eventuelt sjekke på YouTube.

Frekvenser

Hvis du skal være flere enheter tilkoblet samtidig Er det lurt å ha flere frekvenser som kan bli brukt som et eksempel på dette kan være en ruter med to forskjellige kanaler (2.4 GHZ og 5.4GHZ) når du har to forskjellige kanaler koble ruteren hver enkelt enhet til den optimale frekvensen for den avstanden og signalet Den trenger. hvis ruteren kun har en frekvens Kan du oppleve et svakt signal når du er på lengre avstander fra ruteren.

 Konklusjon

Vi håper at du fant noe av denne informasjonen nyttig og at det blir noe enklere for deg å finne den ruteren som du ønsket deg. ved å se på vår topp 3 liste skal det være mulig for deg å finne en som passer både ditt budsjett og dine preferanser. hvis det er noen produkter eller informasjon du synes vi skulle ha lagt til i denne artikkelen Kan du legge ved en kommentar eller kontakt oss på mail så skal vi komme tilbake til deg så raskt som mulig.

Legg igjen en kommentar