Røykvarsler test: Dette er de beste på markedet i 2024

Røykvarsler test

Røykvarsler er noe alle hjem må ha da det er den det beste måten å varsle hjemmet i tilfelle brann, men hvilken røykvarsler skal du velge? Markedet florerer av røykvarslere der både pris og funksjoner varierer fra modell til modell.

Formålet med vår røykvarsler test er å gjør det enklere for deg å sammenligne de ulike modellene opp mot hverandre. Forhåpentligvis vil dette gi deg et bedre bilde på hvilken røykvarsler du bør velge.

Modellen vi opplever som best i test er den enestående røykvarsleren Housegard Origo. Dette er en alarm som reagerer både på varme og røyk, og som imponerer med sin lange batteritid og enkel montering. Røykvarslerne er også seriekoblet og da opptil 30, enheter, so betyr at alle røykvarslerne piper uavhengig av hvilket rom brannen oppstår.

Har du allerede røykvarslere men trenger en smartere montering? Da anbefales Magnetfeste Røykvarsler. Denne gjør installasjonen svært enkel og batteribytte enda enklere.

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har testet produktene. Vi har basert testresultatet på grundig gjennomgang av pålitelige kilder og beskrivelser.

 

Røykvarsler test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Housegard Origo
Housegard Origo stikker seg ut ved at den er seriekoblet. Det vil si at når en alarm varsler, varsler alle. Prisen er også god og med tanke på at den kommer i en pakke med to røykvarslere, er dette et av de bedre tilbudene på markedet.
SJEKK PRISEN →
Netatmo Smart røykvarsler
Testens mest funksjonsrike røykvarsler får du her! Netatmo utmerker seg på flere områder og er perfekt for deg som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste. Her får du rekordlang batteritid, sanntidsvarsler på smarttelefonen, umiddelbar detektering, i tillegg til mye mer.
SJEKK PRISEN →
Cleverio Smart røyk- og varmedetektor
Cleverio er en praktisk og smart røykvarsler til en god pris. Den har flere fordeler som tilkobling via Wifi og app, men viktigst av alt er det faktum at den oppdager røyk og varme raskt og varsler effektivt.
SJEKK PRISEN →
Magnetfeste for røykvarslere
Dette her er ikke en røykvarsler, men et magnetfeste for enklere montering av røykvarslere. Eier du allerede varslere, men ikke ønsker å bore hull i taket? Da er denne perfekt! Takket være magneten sikrer den en smart montering, og det svært enkelt.
SJEKK PRISEN →

Artiklen er en annonse, da den er sponset av våre samarbeidspartnere

 

1. Housegard Origo — Best i Test

Housegard Origo Trådløs

SJEKK PRISEN →

Det som først og fremst gjør at Housegard Origo stikker seg ut i forhold til andre røykvarslere er at når én alarm piper, piper alle. Det er altså en trådløs seriekoblet røykdetektor som varsler alle rom når brannen først har oppstått. I tillegg til kommer Housegard Origo i en pakke med to varslere og det til en god pris, noe som gjør dette til et godt tilbud.

Seriekoblet røykvarslere

En fordel med denne modellen er altså at du blir varslet uansett i hvilket rom brannen stater. Når en røykvarsler oppdager røyk sender den ut et radiosignal som gjør at alle sammenkoblede røykvarslere varsler samtidig, og du kan ha opptil 30 alarmer i samme system.

Røykvarsleren registrerer også både på røyk og varme, samt at den benytter den aller nyeste energisparende teknologien, hvilket gir opptil 18 måneder batteritid med kun 2 stykk AA-batterier. Dessuten har den innebygd lokaliseringsfunksjon som gjør at du hører hvilken røykvarsler som varsler, mens pausefunksjonen bidrar til at du enkelt kan pause varsleren om en uønsket alarm skulle oppstå.

Videre er det verdt å bemerke at den er testet og godkjent i henhold til CE, EN 14604, R&TT, og at den kommer i en pakke i to og to. Prisen er også god, så her får du et av de bedre tilbudene på markedet.

Oppsummert

 • Lokaliseringsfunksjon
 • Seriekoblet røykvarslere – piper én, piper alle
 • Varsler både ved røyk og varme

Les mer →

2. Netatmo Smart røykvarsler — Premium

Netatmo Smart røykvarsler

SJEKK PRISEN →

Testens mest funksjonsrike røykvarsler får du her! Netatmo utmerker seg på flere områder og er perfekt for deg som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste. Her får du rekordlang batteritid, sanntidsvarsler på smarttelefonen, umiddelbar detektering, pluss mye mer.

Kostbar toppmodell

Prisen på denne brannalarmen er en del høyere enn hos andre modeller, men til gjengjeld får du den mest funksjonsrike og pålitelige røykvarsleren på markedet. Den fungerer som en optisk røykdetektor som ikke bare sikrer hjemmet ditt, men som også sender varsler direkte til smarttelefonen. På den måten kan du håndtere situasjonen selv når du ikke er hjemme.

I tillegg har den rekordlang batteritid. Takket være ti års levetid på batteriene slipper du å tenke på bytting av batterier på en stund. Mange bytter ikke batterier i røykvarslerne sine fordi de lades ut for ofte. Derfor vet de jo ikke om røykvarsleren fungerer hvis det bryter ut brann. Dette er et problem du slipper å ta stilling til med Netatmo røykvarsler.

Enkel appstyring

Ikke nok med det – dette er også, ifølge ekspertene, den enkleste røykvarsleren å montere. Du fester enheten der du ønsker og laster ned appen, så er den klar til å beskytte hjemmet ditt mot brann. For din egen sikkerhet anbefales det å montere alarmer i alle soverom og ganger.

En annen unik fordel er at du enkelt kan sjekke status på mobilen, da den overvåker både batteri, røyksensor og wifi-tilkobling. Den sender til og med automatiske varsler skulle det være lavt batteri eller at røykvarsleren ikke fungerer som den skal. Ønsker du å justere lydnivå kan du også gjøre det enkelt i appen. Det er med andre ord slutt på at du trenger en stol for å slå av alarmen fra taket. Dette gjøres i stedet i appen.

Som presisert er det få som er i nærheten når det kommer til funksjonalitet. Dermed anser vi den som et godt kjøp for deg med et moderne hjem som er villig til å betale litt ekstra for hjemmets sikkerhet.

Oppsummert

 • Funksjonsrik røykvarsler
 • Sender varsler til mobilen og styres via app
 • 10 års batteritid

Les mer →

3. Cleverio Smart røyk- og varmedetektor – Mye for pengene

Cleverio Smart Røyk- og varmedetektor

SJEKK PRISEN →

Cleverio er en praktisk og smart røykvarsler til en god pris. Den har flere fordeler som tilkobling via Wifi og app, men viktigst av alt er det faktum at den oppdager røyk og varme raskt og varsler effektivt. Den kan også vise til lang batteritid og enhver som trenger en pålitelig og brukervennlig brannalarm vil få god nytte av denne.

Smart røykvarsler

Denne praktisk alarmen integreres enkelt i Cleverio wifi-system med medfølgende app for iOS og Android. Det gjør at du kan sjekke status i hjemmet på mobilen, noe som er særdeles gunstig når du er på en lengre ferie.

Alarmen varsler også ved røyk eller høy varme, og det gjør den umiddelbart ved detektering. I tillegg varsler den både ved hjelp av lyd og visuelle indikatorer som blinking av lys, samt at den sender informasjon til tilkoblede smartenheter.

For å ta i bruk alarmen kobles den til det lokal nettverket via 2,4GHz wifi, og det drives at to AA-batterier med lang levetid. Varsleren inneholder heller ingen radioaktive stoffer og den monteres enkelt takket være medfølgende skrue og plugg. Dessuten har den et godt lydnivå på 85 dB og den oppfyller alle kravene i EN 14604 / CE.

Som vi også har understreket har den en bra pris. Nettopp av den grunn mener vi at du får mye for pengene,om du investerer i denne røykvarsleren.

Oppsummert

 • Styres via app
 • Varsler både ved røyk og høy varmeutvikling
 • Varsler både ved hjelp av lyd og visuelle indikatorer, samt at den sender varsler til dine smartenheter.

Les mer →

4. Magnetfeste for røykvarslere – Beste røykvarslerfeste

Magnetfeste for røykvarsler

SJEKK PRISEN →

Dette her er ikke en røykvarsler, men et magnetfeste for enklere montering av røykvarslere. Eier du allerede varslere, men ikke ønsker å bore hull i taket? Da er denne perfekt! Takket være magneten sikrer den en smart montering, og det svært enkelt.

Ikke bare blir monteringen enklere, men det gjør også batteribyttet enda enklere. Alt du trenger å gjøre er å dra varsleren forsiktig av magneten, og vipps, du kan bytte batteri. Siden den har to sterke magnetiske fliser og en kraftig dobbeltsidig tape sitter røykvarsler jevnt og sikkert festet taket. Den måler for øvrig 70 mm og har en gunstig pris sett i forhold til dens nytteverdi.

Oppsummert

 • Magnetfeste til røykvarslere
 • Sikrer enklere og smarte installasjon og batteribytte
 • Bra pris

Les mer →


Dette bør du tenke på når du kjøper røykvarsler

I Norge er det påbudt med røykvarslere og loven sier at det skal være så mange røykvarslere at de kan høres fra alle rom i boligen selv med lukket dør. Grunnet sikkerhetsaspektet er det ikke lurt å bruke denne utgiftsposten til å spare mest mulig penger. Det er store forskjeller på de forskjellige røykvarslerne, selv om det ikke er en selvfølge at dyrere betyr bedre.

Likevel har dyrere røykvarslere ofte bedre batteritid, høyere stabilitet, lavere sannsynlighet for feilvarslinger, lengre levetid, flere godkjenninger, mulighet for flere deteksjoner i tillegg til vanlig røyk, raskere deteksjon av røyk, og muligheter for tilkoblinger til sensorer og andre apparater.

Uansett, skal du kjøpe røykvarsler gjør du lurt i å vurdere følgende:

 • Boligens størrelse: Først og fremst bør du tenke over hvor mange varslere du trenger. Hvor stor er boligen din, og hvor mange rom har du? Som nevnt skal røykvarslere høres i alle rom i boligen, selv om dørene er lukket, og da kan det være fornuftig å tenke ut hvor mange varslere du trenger for at de skal kunne høres over hele huset. Når du så har kommet frem til et antall, kan du for eksempel se på muligheter for pakkeløsninger, slik at du kan få samlerabatt ved å kjøpe alle i en pakke. Du bør også vurdere å kjøpe seriekoblede røykvarslere slik at alle alarmene begynner å varsle dersom det starter å brenne et sted i huset. Dersom du har utleiedel er dette ekstra viktig for å få varslet leieboerne også når det begynner å brenne i hoveddelen
 • Type varsling: Moderne røykvarslere i dag kan varsle flere ting enn tradisjonelle røykvarslere. De billigste modellene er fortsatt helt standard varslere på røyk, mens går du litt opp i prisklasse vil du kunne få tak i varslere som kan varsle om blant annet varmeutvikling og karbonmonoksid/kullos. Det finnes flere forskjellige typer røykvarslere som benytter forskjellige typer deteksjon. Den mest vanlige er optiske røykvarslere som fungerer etter lysrefleksjonsprinsippet, slik at dersom røykvarsleren blir fylt med røyk vil lyset reflekteres tilbake til sensoren som igjen utløser alarmen. Ioniske røykvarslere inneholder en radioaktiv kilde som lader luftmolekylene; dersom luften endrer ledeevnen vil alarmen utløses. Grunnet den radioaktive kilden er ioniske røykvarsleren en miljøversting, og siden den optiske røykvarsleren har vist seg å varsle raskere spesielt ved ulmebranner er det den optiske røykvarsleren som omtales som den beste typen.
 • Batterilevetid: Den tradisjonelle enkeltstående røykvarsleren regnes som en 1-års røykvarsler, hvor man må ha en god rutine på å bytte batterier hvert år for å forsikre seg om at røykvarsleren har nok batteri til å kunne varsle deg når det gjelder som mest. Har man derimot ikke en god rutine på dette bør man sterkt vurdere de nye 10-års batteriene som nå er å få tak i. Denne type røykvarslere gjør at du slipper å tenke på batteribytte hvert år; de har fastmonterte batterier som varer i 10 år, og etter dette må du kaste røykvarsleren og kjøpe ny. Uavhengig av type røykvarsler du kjøper, anbefales det innstendig at man bytter dem ut hvert tiende år slik at man alltid vet at de er gode nok dersom de må utløse en alarm.

Legg igjen en kommentar