Ryddesag test: Her de 4 favorittene i 2024 (Anmeldelse)

ryddesag test

Ryddesager er et veldig nyttig redskap for alle som ivaretar grøntområder. Med en solid og sterk ryddesag vil du få et perfekt resultat hver gang, selv i kanter og kroker der andre rydderedskaper ikke kommer til.

Etter nøye undersøkelser og vurderinger er det AL-KO BC 223 L-S som er kåret til best-i-test vinner. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og otmaler. Begrunnelsen er at dette er en svært solid ryddesag med en kraftig motor som gjør jobben hver gang. Denne ryddesagen krever minimalt med vedlikehold, er økonomisk i drift og den ivaretar din helse ved at det følger med ergonomisk arbeidsutstyr som hindrer skade iblant annet hofte, rygg, skuldre og nakke. AL-KO BC 223 L-S er det ultimate valget for deg som jobber mye ute.

VÅRE favoritter

  • 4-taktsmotor
  • Medfølgnede klinge
  • Ergonomiske håndtak for komfort
SJEKK PRISEN →
  • 2-taktsmotor
  • Sammenfellbart skaft
  • Klippebredde på 41 cm
SJEKK PRISEN →
  • 2-håndsgrep
  • Utslippsfri
  • Lavt vibrasjonsnivå
SJEKK PRISEN →

Ryddesag test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
AL-KO BC 223 L-S
Hvis du er på et stramt budsjett er AL-KO til utsetning. Den er billig, men den er også bra. Skal du ha en ryddesag til å klippe kantene på plenen er dette et godt valg.
SJEKK PRISEN →
Husqvarna 545FR
Er du på jakt etter en kraftig og robust ryddesag er Husqvarna 545FR vår anbefaling. Den har en rå styrke, utmerket drivstofføkonomi og er enkel å håndtere.
SJEKK PRISEN →
Makita EBH341UX1
Den er enkel og komfortabel å bruke, men det vi likte best var evnen til å kutte igjennom så å si hva som helst. Her får du en kraftig ryddesag som kan hjelpe deg å fjerne kviter, busker og gress før du ved ordet av det.
SJEKK PRISEN →
Bosch GFR 42
Skal du kutte langt gress eller ønsker å ta kantklippingen til et nytt nivå er det ingen som gjør det bedre en Bosch GFR 42. Den er kraftig, lett å starte og krever lite vedlikehol samitidlig som den klippet 42 cm i bredden!
SJEKK PRISEN →

1. AL-KO BC 223 L-S – Best i Test

AL-KO BC 223 L-S

SJEKK PRISEN →

Ser du etter en billig, men kraftig ryddesag som får jobben gjort er AL-KO BC 225 B definitivt ryddesagen for deg. Denne ryddesagen, med et røft design, har en bensindrevet, sprek 2takts-motor som egner seg perfekt til ryddejobber i hagen, i parker, langs veier og i skog og utmark – med andre ord en allround ryddesag som er alle utearbeiders bestevenn.

AL-KO BC 223 L-S ryddesagen er veldig lett å starte opp, selv på kalde dager. Du gir bare startsnoren et kraftig rykk og motoren vil starte opp. Ryddesagens håndtak kan justeres slik at du får en mer nøyaktig trimming og en bedre arbeidsposisjon.

Når du kjøper denne profesjonelle ryddesagen får du også med deg et bærebeltet. Dette bærebeltet gjør det mye enklere for deg å frakte ryddesagen når du er ute og jobber, og den gir god og solid støtte til ryggen og sørger for at du bærer ryddesagen korrekt på hoften. Dermed kan du jobbe en hel dag uten å risikere plager knyttet til arbeidet. Det anbefales også å bruke verneutstyr under arbeid.

En annen fordel med AL-KO BC 223 L-S ryddesagen er at det følger med et ekstra trimmerhode og en klinge med tre tenner. Skulle du være uheldig under arbeid er det veldig lett å få fikset ryddesagen igjen, eller du kan ta vare på det i tilfelle slitasje. Uansett så får du virkelig mye for pengene dine med denne solide AL-KO BC 223 L-S.

Les mer →


2. Makita EBH341UX1 – Forbrukernes favoritt

SJEKK PRISEN →

WOW, denne ryddesagen med sitt ekstra spreke design gjør at du føler deg ekstra tøff når du er ute i hagen eller utmarken for å jobbe, og hvem liker vel ikke å føle seg kule på jobb? Makita EBH341UX1 er blitt en stor favoritt blant forbrukere på grunn av dens allsidighet og komfortable håndteringsmetode. Den kan brukes i hagen på steder hvor gressklipperen ikke kommer til, i utmarken og i mer karrig skogsterreng. Resultatet er uklanderlig hver gang.

En annen stor fordel med denne ryddesagen er at den er utviklet med omtanke for miljøet. Den har en sterk 4-taktsmotor som bruker bensin, men den har et økonomisk og lavt drivstofforbruk og den slipper nesten ikke ut andre avgasser. Dette er også et pluss for din helse ved at du slipper å være i nærheten av mye avgasser hele dagen.

Ryddesagen har et håndtak som er ergonomisk utformet og bekledd med gummi. Dette for å redusere risting i håndtaket som sliter på hendene, og for å sikre deg en komfortabel arbeidsstilling.

Andre fordeler med Makita EBH341UX1 er at den har et lavt vibrasjonsnivå og den lager nesten ikke støy, samt at bensinen ikke må blandes ut med olje før bruk. Det er heller ikke vanskelig å få start på motoren, og derfor egner denne sagen seg like godt til nybegynnere som mer erfarne.

Til å komme med så mange fordeler ligger denne ryddesagen i en billig og forbrukervennlig prisklasse. Du får mye for pengene!


3. Bosch GFR 42 – Premium valg

SJEKK PRISEN →

Bosch har en lang historie med å utvikle maskiner og redskaper av Premium kvalitet, og Bosch GFR 42 ryddesagen er ikke et unntak. Denne ryddesagen er verdt alle pengene, for den vil være din og din hages bestevenn i mange år fremover. Denne unike ryddesagen fra Bosch er spesialdesignet for gressplener, og 36 V med trimmertråden gir en klippebredde på 42 cm. Resultatet blir perfekt hver eneste gang.

Det som skiller denne ryddesagen fra andre ryddesager er at den er 100 % utslippsfri og dermed 100 % miljøvennlig. Bosch GFR 42 er derfor det utmerkede valget for deg som ikke ønsker at utarbeidet skal forurense. Istedenfor å ha en motor som bruker diesel eller bensin, har utviklerne bak denne Bosch-ryddesagen benyttet seg av dagens unike batteriteknologi. Kapasiteten og styrken er like profesjonell som hos andre bensinmaskiner, og det er et stort pluss for deg som forbruker at du slipper å kjøpe drivstoff.

Bosch GFR 42 har et ekstremt lavt lydnivå som gjør at du kan bruke den i boligområder uten å ha dårlig samvittighet overfor naboen. Ryddesagen har også et minimalt vibrasjonsnivå, dermed kan du bruke den hele dagen uten å påføre deg selv smerter og skader i hender, armer og skuldre.

Bosch GFR 42 er utformet med 2-håndgrep som er utmerket for klipping av små og store overflater, og det gir deg en svært solid og behagelig arbeidsstilling. Ryddesagen er i tillegg vanntett, og kan brukes året rundt uavhengig av været.


4. Husqvarna 545FR – Best I Test

Ryddesag best i test

SJEKK PRISEN →

Høy svensk kvalitet
Svenske Husqvarna, en godt etablert og anerkjent leverandør, har i over 100 år produsert hagemaskiner og skogsredskaper av høy kvalitet. 545FR-modellen er ingen unntak.

En skikkelig allrunder
Ryddesagen er meget godt balansert, enkel i bruk og har kapasitet til å håndtere de mest utfordrende oppgaver. Med en kombinasjon av slik egenskaper er modellen egnet for både små og store jobber.

Kutter med Klinge

Ryddesager har forskjellige kuttemekanismer, dette har mye å si for både holdbarhet, brukervennlighet og resultat. En av fordelene med 545FR-sagen er at den bruker Klinge-mekanismen. Et tre-stjernet blad som roterer raskt og stabilt. Bladet er skarpt, og må derfor håndteres forsiktig. Det er ikke nødvendigvis like langt som en trådkutter, men kan kutte gjennom kvister og tøft terreng. En slipper også å bytte blad ofte, på grunn av bladets høye kvalitet.

Kraftig motor

Under karosseriet befinner det seg en 2100 Watts motor, kraftig nok for de fleste oppgaver. Motoren er relativt høylytt, men dette  forventes av en motor med slik kapasitet.

Selv om motoren er kraftig, vil man ikke møte unødig vibrering i håndtakene. Dette gjør at man kan stå lengre perioder uten å bli for sliten i hendene.

Balance X sele

Vekten på ryddesagen er på totalt 9 kilo, dette fordeles over hele kroppen med en balance X sele. Slik vil ikke vekten være noen utfordring, verken på balansen eller vektfordeling.


Hvordan tar du vare på ryddesagen din?

Skal du ha glede av ryddesagen din lenge er det viktig at du ivaretar den, det er ofte ikke mye som skal til som sikrer deg at du har en ryddesag som får jobben gjort i flere år. Har du en ryddesag som bruker diesel eller bensin er det viktig at du sørger for at tanken er full før du begynner arbeidet. Drivstoffet vil også smøre motoren og sørge for at du lett for startet opp ryddesagen.

Vedlikehold av ryddesagen

Følg også instruksene som omhandler hvordan du starter opp ryddesagen. Feil fremgangsmåte eller kaldstart kan gjøre stor skade og gi mye slitasje på motoren over tid. Ellers er det viktig at du unngår å utsette ryddesagen for støt eller harde slag. Dette kan skade både motor, beskyttelseskappen og trimmerhodet.

Et annet godt tips er at du oppbevarer ryddesagen på et tørt sted hvor den er beskyttet for vær og vind. Ikke alle ryddesager er vanntette, men uansett så vil en konstant påkjenning fra elementene gi rask slitasje.

De fleste ryddesager krever generelt minimalt med vedlikehold, de er solide redskaper og det er også den store fordelen med dem. Av grunnleggende, men enkel, vedlikehold som må foretas ofte er å bytte ut tråden som kutter vegetasjonen. Denne tråden blir fort slitt av med mindre du har en ståltråd eller en ryddesag som bruker kniver istedenfor.

Hva skal du se etter når du kjøper en ryddesag?

Kjøp en ryddesag som er solid og som egner seg til ditt bruk. Mange ryddesager er egnet til allround bruk, men noen ryddesager kan kun brukes i hagen for eksempel. Et godt tips er at du vet hva du vil ha før du bestiller en ryddesag – her finnes det svært mange alternativer!

Hvilket forbruk ser du for deg er akseptabelt å ha på ryddesagen din? I dag får du ryddesager med utallige varianter innfor motor og drivstofforbruk. Med dagens unike batteriteknologi er det også mer vanlig at ryddesager blir drevet av batterikraft og ikke drivstoff. Hver klar på hva du foretrekker, en ryddesag er tross alt en praktisk investering.

Et siste tips er at du velger ryddesager som er ergonomisk utviklet, som gjerne har innebygd en lyddemper og som gir minimalt med vibrasjon, og hvor det følger med belte. En komfortabel og smertefri arbeidsøkt er tross alt det beste.

Legg igjen en kommentar