Satellittelefon test: De 4 Beste På Markedet (2024)

Satellittelefon test

 

I denne artikkelen har vi testet ulike satellittelefoner og abonnement for å finne de beste satellittelefonene og abonnement for den beste prisen.

En satellittelefon er ekstremt nyttig for å holde kontakten når man reiser eller er på tur der ikke er noe signal. En satellit telefon er nyttig for alle som går på regelmessige turer i skog og mark eller jobber i områder der det ikke er dekning.

Hvis det skjer noen uhell eller at man er i en situasjon der man føler seg utrygg er det viktig å ha en satellittelefon man er sikker på at fungerer til en hver tid.

Sattelittelefon - Anbefalt produkt
inReach Mini 2
Med inReach Mini 2 kan du opprettholde kontakten når du er utenfor allfarvei. Dette er en satellittkommunikasjonsenhet som får plass i hånden din, for eventyr der størrelse og vekt har mye å si.Toveis global meldingsfunksjon, interaktive sos-varsler, posisjonsdeling, irdum-satellittnettverk og inreach-værmeldingstjeneste.
SJEKK PRISEN →

Dette burde du vite om satellittelefonene

Samme som mobil abonnementene finnes det satellittelefon abonnement med forskjellig dekning og tjenester.

En satelilittelefon fungerer slik som det høres ut som i navnet. Den er koblet opp i mot satelliter og kan sende meldinger og ringe igjennom satellitsignalet. Det er ikke før i de siste årene at disse telefonene har blitt gjort tilgjengelig for offentligheten.

Punkt du burde sjekke før kjøp

Brukervennelighet

En satellittelefon burde ha store knapper og et simpelt system for å ringe slik at du kan lett bruke det er for eksempel 30 minus grader og du er nødt til å bruke hansker eller at du i en veldig stressende situasjon. Når du først havner i en krise situasjon er du nødt å ha en enkel løsning for å varsle noen.

Iridium eller Inmarsat, Hvilken satellittelefon en er best?

Det er i hovedsak to satellittelefoner det er iridium og Inmarsat. Disse er de to største merkene med sine egne satellitter, men de fungerer ulikt. Iridium sin satellitt gir dekning over hele verden inkludert nord og sør polene fordi den beveger seg rundt jorda.

Hvis det kommer tre og store fjell i veien for satellittsignalet kan du merke at det blir dårligere dekning en stund.

Inmarsat sin satellitt ligger høyt i jord banen og gir derfor signal på de fleste plasser da det er færre fjell og daler som kan blokkere signalet Inmarsat har tre satellitter rundt ekvator området. Det blir naturligvis bedre signal desto nærmere du kommer ekvator, men signalet fungerer likevel meget godt her i Norge.

IsatPhone 2.1

beste satelittelefon svart isatphone 2.1 med hvitbakgrunn

IsatPhone 2.1 fungerer på inmarsat sin tjeneste. Det er satellittelefon som er ganske stor i størrelse og har en antenne som kan brettes ut hvis nødvendig.

Det er en robust og og stabil satellittelefon som gir utmerket dekning. Den er også godt beskyttet og er vanntett. Den fungerer bra både i fuktig klima og kulde. Den fungerer i klima med 95% i luftfuktighet og opp til 20 minus grader.

Det som gjør den til en av de beste satellittelefonene er batteritiden. Batteriet varer i 160 timer hvis den ikke bruk brukt aktivt og har muligheten til å holde en 8 timers samtale. IsatPhone 2.1 gir deg også muligheten til å sende både meldinger, mailer og er utstyrt med en SOS knapp som kobler deg til GEOS 24/7 krise tjeneste.

Isatphone er den mest populære satellittelefonen og har fått gode tilbakemeldinger av brukerne.

Bluecosmo Iridium 9555

En satelittelefon med god pris på en hvit bakgrunn. Dette er en Bluecosmo Iridium 9555.

Bluecosome Iridium 9555 er den billigste telefonen som er tilgjengelig som kan kobles til Iridium nettverket.

Denne satellittelefon kan brukes hvor som helst i verden med god dekning. Den er noe mindre enn IsatPhone da den ikke har en antenne.

Den er vanntett og fungerer i kulde opptil -10 grader. Du kan holde en telefonsamtale i 3 timer med Bluecosmo iridium 9555 og batteriet varer i 90 timer når den ikke blir brukt.

Som sagt er det den billigste telefon som kan brukes på Iridium nettverket. Hvis man skal reise eller være på turer den man vil være 100% sikker på at det er signal er dette en god satellittelefon å vurdere. Den er ikke utstyrt med SOS knapp.

Iridium 9755 extreme

Dette er en stødig satellittelefon som tåler det meste. Den er både mindre og lettere enn Bluecosmo 9555 og er på et helt annet nivå når det kommer til styrken på beskyttelsen.

Den møter amerikanerne sitt F-815 for militær gradert utstyr og har også bestått IP65-testen som viser til at den kan holde ut i nesten hvilket som helst terreng om omstendigheter.

Iridium 9755 kjøres også på iridium sitt nettverk. Den kan brukes til å sende mailer, meldinger og ringe. Hvis satellittelefonen ikke bruker aktivt varer batteriet i 30 timer og kan holde ut i 4 timer hvis man snakker i telefonen.


Vår anbefaling Garmin inreach SE+

Satelittelefon på hvitbakgrunn

Det er ikke alle som trenger en full utstyrt satellittelefon, men heller en billigere, men samtidlig en enkel og trygg måte å melde ifra med hvis det skulle skje noe galt.

Gamin inreach SE+ er den vi tror er passer best for de fleste her i Norge. Hvis du er en turgåer som liker å gå lange turer på fjellet som ønsker en måte å kommunsiere med de nærmeste på eller å melde fra hvis noe skjer galt er dette en god løsning som ikke koster så mye.

Garmin inreach SE+ kjøres på iridium sitt nettverk som vi vet er en trygg leverandør som kan stole på. Denne enheten kan ikke brukes til å ringe med, men den kan sende og motta meldinger. Den har også en SOS knapp koblet til GEOS sitt krise senter som kan spore opp deg og varsle uttrykningstjenester i nærområdet.

 

Garmin inreach SE+ kan også bruker som en GPS, den kan kobles til mobilen din slik at du kan få lastet over kart.

Legg igjen en kommentar