Test av skjæremaskiner: Disse 7 er best i test (2024)

Om du er en hjemmekokk, en matentusiast, eller bare ønsker å forenkle og effektivisere matlagingen, vil den rette skjæremaskinen gjøre en enorm forskjell.

Vi har plukket ut toppmodellene fra forskjellige segmenter, inkludert brødkuttere, grønnsaksskiver, mandoliner og matprosessorer med kuttefunksjoner. Vi har vurdert hvert produkt med hensyn til nøkkelfaktorer som presisjon, hastighet, sikkerhet, holdbarhet og brukervennlighet.

Utvalget vårt spenner fra de mest budsjettvennlige alternativene til premium modeller, for å hjelpe deg med å finne den perfekte skjæremaskinen som passer dine behov og ditt budsjett. Målet med denne gjennomgangen er å gi deg en detaljert oversikt over hva hvert produkt kan tilby, samt hvilke unike egenskaper som gjør dem til toppvalg.

Enten du vil skjære perfekte skiver brød hver gang, lage fine grønnsaksspiraler, eller bare ønsker å redusere forberedelsestiden før matlaging, har vi samlet de beste alternativene for deg. La oss begynne vår reise inn i kjøkkenets verden av skjæremaskiner.

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe skjæremaskin.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Skjæremaskiner test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Severin Skjæremaskin
Severin Skjæremaskin er den beste skjæremaskinen på markedet takket være sine imponerende funksjoner. Den har et avtagbart blad for enkel rengjøring, justerbar skivetykkelse på 0-15mm, rustfri fingerbeskyttelse og sugekopper for sikker bruk. Denne kraftfulle og allsidige maskinen gjør skjæringen til en lek på kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
Wilfa FS-200W
Wilfa FS-200W er den ideelle skjæremaskinen for deg som trenger kraft og presisjon. Med et høykvalitets rustfritt stål blad og justerbar tykkelse mellom 0-15 mm, kan du enkelt skjære brød, lammerull, skinke og mer. Den kraftige motoren på 200 watt sikrer jevn og rask skjæring.
SJEKK PRISEN →
Ritter Amido 3
Ritter Amido 3 er den ultimate skjæremaskinen for deg som ønsker størrelse, kraft og kvalitet. Med et elegant og robust metallisk design, skarpt skjæreblad, justerbar skivetykkelse opp til 23 mm og høy sikkerhet, leverer denne maskinen imponerende resultater. En prisvinnende skjæremaskin som er enestående på alle måter.
SJEKK PRISEN →
Ritter Markant 01
Ritter Markant 01 er den perfekte skjæremaskinen for deg med begrenset plass på kjøkkenet. Den kompakte og sammenleggbare designen gjør den ideell for trange skap. Med en skjæreklinge på 17 cm og mulighet til å skjære tykke skiver opp til 14 mm, gir den pålitelig ytelse til en rimelig pris.
SJEKK PRISEN →
Westmark Skjæremaskin
Westmark Skjæremaskin er den ultimate maskinen for deg som trenger å skjære tykke skiver opp til 26 mm. Den er svært fleksibel og kan brukes til alt fra brød og ost til frukt og grønnsaker. Den anbefales å håndvaskes for enkel rengjøring.
SJEKK PRISEN →
Graef H9
Graef H9 er den perfekte klassiske skjæremaskinen som kombinerer nostalgi og kvalitet. Med sin manuelle sveivarm i tre og fullmetalliske design gir den en autentisk opplevelse. Du kan justere skivetykkelsen mellom 0-15 mm, og maskinen har sikkerhetsfunksjoner som tommelbeskyttelse og matføring.
SJEKK PRISEN →
Graef GRG50
Graef GRG50 er den ultimate skjæremaskinen for kjøtt og pålegg. Med sin skarpe bølgeformede klinge av rustfritt stål og justerbar skivetykkelse opp til 20 mm, gir den presis skjæring. Med en energibesparende motor, enkel rengjøring og barnesikring, er dette det perfekte valget for praktisk og trygg bruk på kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →

1. Severin Skjæremaskin – Best i test

Severin Skjæremaskin

SJEKK PRISEN →

Severin Skjæremaskin er uten tvil den beste skjæremaskinen på markedet, og det er ikke uten grunn. Denne kraftfulle skjæremaskinen i metall er utstyrt med en rekke imponerende funksjoner som gjør den til det ideelle valget for alle matelskere.

En av de mest fremragende egenskapene til Severin Skjæremaskin er det avtagbare bladet, som gjør rengjøringen enkel og problemfri. Etter bruk kan bladet enkelt fjernes og rengjøres grundig, slik at du alltid kan opprettholde den høyeste standarden for hygiene på kjøkkenet ditt.

Skivestørrelsen på Severin Skjæremaskin kan justeres mellom 0-15mm, slik at du kan oppnå akkurat den tykkelsen du ønsker på skivene dine. Enten det er tynne skiver til sandwicher eller tykkere skiver til smørbrød, gir denne skjæremaskinen deg full kontroll over resultatet.

Sikkerhet er alltid en prioritet når det gjelder kjøkkenutstyr, og Severin Skjæremaskin skuffer ikke. Den er utstyrt med en rustfri fingerbeskyttelse som forhindrer utilsiktet kontakt med det skarpe bladet, noe som gir deg trygghet og ro i sinnet under bruk. I tillegg er maskinen utstyrt med sugekopper som sørger for at den står stabilt på kjøkkenbenken mens du arbeider.

Med Severin Skjæremaskin kan du enkelt og nøyaktig skjære en rekke matvarer, fra kjøtt og oster til frukt og grønnsaker. Denne allsidige maskinen vil hjelpe deg med å lage profesjonelle skiver på en brøkdel av tiden det ville tatt manuelt.

For de som verdsetter kvalitet, brukervennlighet og sikkerhet, er Severin Skjæremaskin det opplagte valget. Med dens imponerende funksjoner, inkludert avtagbart blad, justerbar skivetykkelse, rustfri fingerbeskyttelse og sugekopper, vil denne skjæremaskinen være en pålitelig og uunnværlig følgesvenn på kjøkkenet ditt.

Spesifikasjoner

 • Effekt: 180W
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Skivestørrelse 0-15mm
 • Trinnløs justering

Oppsummert

 • Avtagbart blad for enkel rengjøring
 • Justerbar skivetykkelse på 0-15mm
 • Rustfri fingerbeskyttelse for sikker bruk

Les mer →

2. Wilfa FS-200W – Kraftig motor

Wilfa Skjæremaskin FS-200W

SJEKK PRISEN →

Trenger du en pålitelig skjæremaskin med en kraftig motor for å håndtere store kjøttstykker og andre matvarer? Da er Wilfa FS-200W det perfekte valget for deg. Denne imponerende skjæremaskinen gir deg den kraften og presisjonen du trenger for å oppnå perfekte skiver, enten det er brød, lammerull, skinke eller andre delikatesser.

Wilfa FS-200W er utstyrt med et blad laget av høykvalitativt tysk rustfritt stål, som sikrer enestående skjæreprestasjoner. Du kan enkelt justere tykkelsen på skivene mellom 0-15 mm, slik at du kan tilpasse resultatet etter dine preferanser. Enten du foretrekker tynne skiver til smørbrød eller tykkere skiver til gourmetretter, gir denne skjæremaskinen deg full kontroll over resultatet.

Med en kraftig motor på 200 watt, takler Wilfa FS-200W enkelt krevende oppgaver. Den gir jevn og rask skjæring, noe som gjør det enklere for deg å håndtere store kjøttstykker og andre utfordrende ingredienser. Uansett om du er en erfaren kokk eller en matentusiast, vil denne skjæremaskinen være et verdifullt tillegg til kjøkkenet ditt.

Wilfa FS-200W er ikke bare enestående når det gjelder ytelse, men den er også brukervennlig. Maskinen er enkel å rengjøre, slik at du kan opprettholde optimal hygiene på kjøkkenet ditt. I tillegg er den utstyrt med en justerbar tykkelsesfunksjon, som gir deg fleksibilitet til å tilpasse skivetykkelsen etter behov.

Spesifikasjoner

 • Effekt: 200W
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Skivestørrelse: 0-15mm
 • Enkel rengjøring

Oppsummert

 • Høykvalitets rustfritt stålblad
 • Justerbar tykkelse mellom 0-15 mm
 • Skjærer jevnt

Les mer →

3. Ritter Amido 3 – Premium

Ritter Skjæremaskin Amido 3

SJEKK PRISEN →

Hvis du er på jakt etter en skjæremaskin som kombinerer størrelse, kraft og kvalitet, trenger du ikke lete lenger. Ritter Amido 3 er den ideelle maskinen for deg som ønsker en noe større skjæremaskin i premiumsegmentet.

Amido 3 imponerer ikke bare med sin større størrelse, men også med sitt elegante og robuste design. Maskinen er helt fremstilt i metall og har en elegant metallgrå farge som gir den et sofistikert preg på kjøkkenet ditt.

Med det skarpe skjærebladet er Ritter Amido 3 i stand til å kutte stort sett alt du legger foran det. Du kan lage tynne skiver til sandwicher eller tykkere skiver til smørbrød, da tykkelsen på skivene kan varieres mellom 0 og 23 mm. Denne fleksibiliteten gir deg full kontroll over resultatet, uansett hva slags mat du ønsker å skjære.

Sikkerheten er også ivaretatt med Amido 3. Skjæremaskinen er utstyrt med et skjæreblad med beskyttelse, som bidrar til å sikre en trygg og sikker brukeropplevelse. Du kan bruke maskinen med selvtillit, vel vitende om at fingrene dine er godt beskyttet.

Amido 3 er ikke bare enestående når det gjelder ytelse og design, den har også blitt anerkjent for sitt unike konsept. Maskinen ble tildelt designpriser i både 2008 og 2009, og det er ikke overraskende. Den skiller seg virkelig ut fra mengden med sitt elegante og innovative utseende.

Spesifikasjoner

 • Effekt 65W
 • Materiale: Aluminium
 • Skivestørrelse: 0 – 23mm
 • Vekt: 4.2 kg

Oppsummert

 • Elegant og robust metallisk design
 • Justerbar skivetykkelse opp til 23 mm
 • Prisvinnende skjæremaskin i premiumsegmentet

Les mer →

4. Ritter Markant 01 – Kompakt 

Ritter Skjæremaskin Markant

SJEKK PRISEN →

Hvis du har begrenset plass på kjøkkenet, men likevel ønsker en pålitelig skjæremaskin, trenger du ikke lete lenger. Ritter Markant 01 er den perfekte løsningen for deg som ønsker en kompakt skjæremaskin som passer perfekt i trange kjøkkenskap. Denne maskinen er også svært prisvennlig og gir god verdi for pengene.

Ritter Markant 01 er en sammenleggbar skjæremaskin som kommer fra det anerkjente tyske merket Ritter. Denne kompakte maskinen er ideell for å skjære opp skinke, brød, ost og mye mer. Du kan være sikker på at Markant 01 vil levere perfekt skivede resultater, enten du foretrekker tynne skiver til sandwicher eller tykkere skiver opp til 14 mm til smørbrød.

Med en skjæreklinge med en diameter på 17 cm og laget av hvit plast, er Markant 01 både holdbar og lett å rengjøre. Når du ikke bruker maskinen, tar den minimalt med plass i skapet ditt, takket være sin kompakte og sammenleggbare design.

Målene på Ritter Markant 01 er også optimale for trange plasser. Den har en bredde på 26 cm (10,5 cm når den er sammenlagt), en høyde på 21 cm og en dybde på 35 cm. Du trenger ikke å bekymre deg for å finne nok plass til denne praktiske skjæremaskinen.

Med en effekt på 65 W og 220 V, gir Ritter Markant 01 tilstrekkelig kraft til å håndtere en rekke skjærearbeid. Du kan stole på denne kompakte maskinen for å levere pålitelige resultater hver gang.

Spesifikasjoner

 • Effekt: 65W
 • Materiale: Plast og metall
 • Skivestørrelse: 0 – 14mm
 • Størrelse: 26x35x21 cm

Oppsummert

 • Kompakt og sammenleggbar design
 • Skjærer tykke skiver opp til 14 mm
 • God verdi for pengene

Les mer →

5. Westmark Skjæremaskin – Opp til 26mm

Westmark Skjæremaskin

SJEKK PRISEN →

Hvis du er ute etter en skjæremaskin som gir deg muligheten til å skjære tykke skiver opp til 26 mm, trenger du ikke lete lenger. Westmark Skjæremaskin er det perfekte valget for deg som ønsker en allsidig og fleksibel maskin på kjøkkenet.

Denne praktiske skjæremaskinen fra Westmark er utmerket for å kutte alt fra ost, brød og pølser til frukt og grønnsaker. Du kan enkelt justere maskinen for å få ønsket tykkelse på skivene dine, og den kan håndtere skiver helt opp til 26 millimeter i tykkelse. Dette gir deg et bredt spekter av muligheter når det kommer til matlaging og presentasjon.

Med Westmark Skjæremaskin kan du enkelt lage perfekte brødskiver til frokost, skjære jevne og delikate skiver av oster og pølser, samt presise skiver av frukt og grønnsaker. Uansett hva slags mat du ønsker å skjære, vil denne maskinen være din pålitelige følgesvenn på kjøkkenet.

Westmark Skjæremaskin er ikke bare fleksibel når det gjelder skivetykkelse, men den er også praktisk i bruk. Det anbefales å håndvaske denne maskinen, men heldigvis er den enkel å ta fra hverandre og komme til der det blir skitnest.

Når det kommer til skjæring av tykke skiver og fleksibilitet på kjøkkenet, er Westmark Skjæremaskin det ultimate valget. Med sin evne til å håndtere tykke skiver opp til 26 mm og dens allsidighet i bruk, vil denne maskinen gi deg endeløse muligheter på kjøkkenet.

Spesifikasjoner

 • Opereres med sveiv
 • Materiale: Plast og rustfritt stål
 • Skivestørrelse: 0 – 26 mm
 • Håndvask anbefales

Oppsummert

 • Skjærer tykke skiver opp til 26 mm
 • Allsidig for brød, ost, frukt og grønnsaker
 • Presis og jevn

Les mer →

6. Graef H9 – Retro design

Graef H9 Manuell Skjæremaskin

SJEKK PRISEN →

Denne retro-skjæremaskinen fra Graef er utstyrt med en manuell, jevngående sveivarm i tre, som gir deg en autentisk opplevelse av tradisjonell skjæring. Med sitt fullstendig metalliske design har denne maskinen en solid og holdbar konstruksjon som gir deg en pålitelig ytelse hver gang.

Graef H9 gir deg uendelige muligheter når det gjelder skivetykkelse. Du kan justere tykkelsen fra 0-15 mm, slik at du kan tilpasse skivene etter dine preferanser. Enten det er hard skorpe på brød, kjøtt eller ost, vil denne skjæremaskinen enkelt og effektivt takle oppgaven.

Sikkerhet er også en prioritet med Graef H9. Den er utstyrt med tommelbeskyttelse og en matføring, som bidrar til å beskytte fingrene dine under skjæringen. Fire bein med gummiføtter gir maskinen en stabil og sikker plassering på kjøkkenbenken.

Rengjøringen av Graef H9 er enkel og praktisk takket være den avtakbare rustfrie stål-vognen og vognføringen, også laget av rustfritt stål. Disse funksjonene bidrar ikke bare til den edle utformingen av enheten, men gjør også rengjøringen enkel og problemfri.

Graef H9 leveres også med en praktisk matføring som lar deg enkelt skjære selv små matvarer til siste skive. Med sitt nostalgiske utseende, lave vekt og kompakte dimensjoner er Graef H9 en virkelig blikkfang selv i mindre kjøkken eller når du er på farten.

Spesifikasjoner

 • Manuell
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Skivestørrelse: 0 – 15mm
 • Vekt: 2.72 kg

Oppsummert

 • Klassisk skjæremaskin med nostalgi og kvalitet
 • Justerbar skivetykkelse mellom 0-15 mm
 • Sikkerhetsfunksjoner som tommelbeskyttelse og matføring

Les mer →

7. Graef GRG50 – Bra til pålegg og kjøtt

Graef GRG50 Sliced Kitchen

SJEKK PRISEN →

Hvis du er på utkikk etter en pålitelig og effektiv skjæremaskin til kjøtt og pålegg, trenger du ikke lete lenger. Graef GRG50 er det perfekte valget for deg som ønsker en allsidig og brukervennlig maskin på kjøkkenet.

Graef GRG50 leveres med en skarp bølgeformet klinge av rustfritt stål som skjærer seg lett gjennom kjøtt, brød, ost og grønnsaker. Du kan enkelt justere skivetykkelsen etter behov, med mulighet til å velge alt mellom 0 og 20 millimeter. Denne fleksibiliteten gir deg full kontroll over resultatet, uansett hvilket pålegg du ønsker å skjære.

Aktiver påleggsmaskinen med den lett tilgjengelige av/på-knappen, og nyt den stille og effektive driftsmotoren på kun 170 watt. Graef GRG50 er designet for å være energieffektiv, slik at du kan spare både strøm og penger uten å gå på kompromiss med ytelsen.

Sikkerhet er også prioritert med Graef GRG50. Maskinen er utstyrt med en sikker barnelås, slik at du trygt kan la den stå fremme på kjøkkenet uten bekymringer. Dette er spesielt viktig for å beskytte nysgjerrige små fingre.

Etter bruk er det enkelt å rengjøre påleggsmaskinen. Ta enkelt vekk de løse delene og rengjør dem separat, og tørk deretter av den øvrige maskinen med en fuktig klut. Enkelheten i rengjøringen sikrer at du kan opprettholde en god hygienisk standard på kjøkkenet.

Spesifikasjoner

 • Effekt 170W
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Skivestørrelse: 0 – 20 mm
 • Bølgeformet blad

Oppsummert

 • Skarpe bølgeformede klinge av rustfritt stål
 • Justerbar skivetykkelse opp til 20 mm
 • Energibesparende motor og enkel rengjøring

Les mer →

Innkjøp av skjæremaskin – hva bør jeg tenke på?

Å kjøpe en skjæremaskin til kjøkkenet kan være en god investering for å spare tid og forbedre presisjonen i matlagingen. Det er imidlertid viktig å ta hensyn til flere aspektene før man går til innkjøp.

Først og fremst er det viktig å vurdere hvor mye plass du har til rådighet på kjøkkenet. Skjæremaskiner kommer i forskjellige størrelser og det vil ikke være praktisk hvis du kjøper en som er for stor for arbeidsflaten din. Hvis du har begrenset plass, kan du vurdere en kompakt modell eller en som lett kan pakkes bort når den ikke er i bruk.

Materialkvalitet er også en nøkkelfaktor å vurdere. Skjæremaskiner er typisk laget av plast, rustfritt stål eller en kombinasjon av begge. Rustfritt stål er ofte mer holdbart og hygienisk, men kan være tyngre og dyrere. På den annen side er plastmodeller ofte lettere og mer økonomiske, men de kan ikke vare like lenge.

Du bør også ta hensyn til sikkerhetsfunksjoner. Sørg for at skjæremaskinen har en stabil base for å forhindre at den sklir mens du bruker den. Noen modeller kommer med fingerbeskyttelse eller andre sikkerhetselementer som kan bidra til å forhindre skader.

Effektiviteten til bladet er en annen viktig faktor. Sørg for at bladet er skarpt og robust nok til å takle de typer matvarer du planlegger å kutte. Noen skjæremaskiner kommer med utskiftbare blader, noe som kan være nyttig hvis du vil ha muligheten til å skifte mellom forskjellige kuttestiler.

I tillegg til de nevnte punktene, bør du også vurdere pris og garanti. Prisen kan variere sterkt avhengig av merke, kvalitet og funksjoner. Ikke alltid det dyreste alternativet er det beste for dine behov.

Til slutt, sjekk om skjæremaskinen er enkel å rengjøre. Matpartikler kan lett bli fanget i små kroker og kriker, så en modell som kan demonteres for rengjøring kan spare deg for mye tid og krefter.

Ved å ta hensyn til disse aspektene vil du kunne finne en skjæremaskin som passer til dine behov og bidrar til en mer effektiv og hyggelig matlagingserfaring. Så er det bare til å eksperimentere og ha det gøy på kjøkkenet!

I testen vår over finner du mange gode alternativer i de forskjellgie segmentene. Enten du er en profesjonell kokk eller amatør har vi funnet frem en rekke skjæremaskiner i de forskjellige segmentene.

skjæremaskiner test