Test av skytestokk: Disse 7 er best i test (2024)

 

Skytestokken har lenge vært en viktig del av jegerens utstyr, og den fungerer også flott for de som foretrekker å studere naturlivet gjennom kikkert i stedet for våpen..Fra dype skoger til fjelltopper og kyststier – en god skytestokk er mer enn bare en støttespiller; den er en kompanjong som kan gjøre turen både enklere og tryggere. I et marked oversvømmet av ulike merker, design og funksjoner, kan det være en utfordring å finne den rette stokken som passer til nettopp dine behov.

I denne produkttesten har vi tatt oppgaven med å sile gjennom utallige modeller for å presentere de beste skytestokkene innenfor ulike segmenter. Enten du er ute etter den letteste stokken for lange vandreturer, den mest robuste for krevende terreng, eller kanskje den mest prisvennlige for helgeturer, vil denne guiden gi deg et klart bilde av hva markedet har å by på.

Selv om det kan være fristende å velge en skytestokk basert kun på estetikk eller merkevare er det avgjørende å vurdere dens funksjonalitet, vekt, og holdbarhet. Faktorer som grep, justerbarhet, og materiale spiller en vesentlig rolle i hvor komfortabel og effektiv stokken vil være under dine turer.

Skytestokk test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Bog Death Grip Clamping Tripod (Aluminum)
BOG™ DeathGrip Tripod i aluminium kombinerer styrke, funksjonalitet og brukervennlighet. Med robuste aluminiumbein og en patentert sal/klemme, tilbyr den uovertreffen stabilitet i alle terreng. Med en vekt på 3,8 kg balanserer den soliditet og bærbarhet.
SJEKK PRISEN →
Bog Death Grip Clamping Tripod (Carbon Fiber)
BOG™ Death Grip Clamping Tripod av karbonfiber tilbyr overlegen ytelse med sin vektreduksjon, økt styrke og stabilitet. Til tross for en høyere pris enn aluminiumsmodellen er karbonfiber sterkere og lette, og den har den samme patenterte klemmen.
SJEKK PRISEN →
Bog Adrenaline Switcheroo Tripod
Bog Adrenaline Switcheroo Tripod tilbyr enestående tilpasningsevne for moderne jegere, takket være Switcheroo®-systemet som tillater rask endring av optikk. Den kombinerer fleksibilitet med stabilitet og portabilitet gjør den ideell for varierte jaktscenarier.
SJEKK PRISEN →
Bog Death Grip Infinite Aluminium
Bog Death Grip Infinite Aluminium representerer toppen av premiumsegmentet med sin videreutvikling fra tidligere modeller. Med integrert ball-head, Arca-Swiss festeanordning og varierte benposisjoner, kombinerer den innovasjon med praktisk bruk for en optimal jaktopplevelse.
SJEKK PRISEN →
Bog Great Divide Tripod
Bog Great Divide Tripod kombinerer kvalitet og budsjettvennlighet, ideell for nybegynnere eller prisbevisste kjøpere. Den lette karbonkonstruksjonen, fleksible høydejusteringer og kompatibiliteten med Arca Swiss-fester gjør den til et førsteklasses valg i budsjettklassen for vestlig jakt.
SJEKK PRISEN →
Bog Havoc Shooting Stick Bipod
Bog Havoc Shooting Stick Bipod er bipod-klassens ubestridte mester, kombinerer bærbarhet med robust støtte. Designet for lidenskapelige jegere, fremheves dens kamuflasje, hurtig utfoldbare bein og 360-graders skytekomfort.
SJEKK PRISEN →

Bli med oss mens vi dykker ned i dette fascinerende landskapet av skytestokker. La oss hjelpe deg med å navigere i dette omfattende markedet, slik at du kan trå med selvsikkerhet på din neste utendørs ekspedisjon, støttet av den beste stokken for nettopp dine behov.


1. Bog Death Grip Clamping Tripod (Aluminum) – Best i test

Bog Death Grip Clamping Tripod

SJEKK PRISEN →

Hvis du er på utkikk etter en skytestokk som kombinerer styrke, funksjonalitet og brukervennlighet, da trenger du ikke lete lenger. BOG™ DeathGrip Tripod i aluminium er en klasse for seg selv og skiller seg ut som den ledende innen sitt felt.

For det første, la oss snakke om stabilitet. DeathGrip er utviklet for å være det mest stabile presisjonsstativet på markedet. Med solide aluminiumbein, har du en holdbarhet som er nesten uovertruffen i feltforhold. Dette betyr at uansett hvor tøft terrenget er, vil denne tripod-stokken stå som en pålitelig følgesvenn.

En av de mest imponerende funksjonene er den patenterte salen/klemmen. Med denne klemmekonstruksjonen sikres ethvert våpen med en låsemekanisme som gir en urokkelig stabilitet. Så når du trenger å stole på utstyret ditt i en avgjørende situasjon, vil DeathGrip aldri skuffe deg.

Vekten på 3,8 kg er imponerende med tanke på tripodens robusthet og kvalitet. Den gir en balanse mellom soliditet og bærbarhet, noe som gjør den enkel å ta med seg på turer.

Med funksjoner som tilt adjustment lever, kan du enkelt justere vinkelen opptil 25 grader forover og bakover. Samtidig gir hodet mulighet for en 360-graders panorering med spenningsjustering. No-slip lever locks sørger for en rask låsing og frigjøring, mens den ikke-merkende gummiinnsatsen beskytter våpenet ditt. Og når du skal sikre stativet i ulendt terreng, kommer de uttrekkbare stålføttene til nytte, og de lagres sikkert under transport. Med en 3-posisjons beinvinkel lås, kan du skyte trygt i stående, knelende og liggende posisjoner, mens det integrerte boblenivået sørger for jevn plassering.

Kort sagt, BOG™ DeathGrip Tripod i aluminium gir en utrolig kombinasjon av kvalitet, pris, og brukervennlighet. Vår klare testvinner.

Oppsummert

 • Robuste aluminiumbein for stabilitet
 • Patentert våpenlåsende sal/klemme
 • Vektbalansert på 3,8 kg
 • Funksjonell tilt og 360-graders panorering

Les mer →

2. Bog Death Grip Clamping Tripod (Carbon Fiber) – Beste karbonfiber 

Bog Death Grip Clamping Tripod (Carbon Fiber)

SJEKK PRISEN →

For de som søker optimal ytelse, balanse mellom vekt og styrke, samt enestående stabilitet i sin skytestokk, står BOG™ Death Grip Clamping Tripod av karbonfiber frem som en uovertruffen mester i kategorien. Selv om prisen er litt høyere enn sin aluminiumsbror, bringer karbonfiberversjonen med seg fordeler som gjør investeringen verdt hver krone. Her snakker vi 14% lettere og 17% sterkere enn aluminiumsversjonen. Sånt spiller stor rolle når man er på lange vandringer ute i naturen men nok av andre ting i sekken som veier.

En av de mest fremtredende fordelene er vektreduksjonen takket være karbonfiberbeina. Dette gir en imponerende portabilitet uten å gå på kompromiss med stabiliteten. For de som har erfaring med utendørs utstyr, vet de at selv små reduksjoner i vekt kan gjøre en stor forskjell, spesielt på lengre turer eller ekspedisjoner.

Men det er ikke bare vekt som er imponerende. Styrken i karbonfiberbeina reduserer mengden av fleksibilitet. Dette betyr at denne presisjonstripoden gir ekstrem nøyaktighet. Selv for en nybegynnerjeger vil denne egenskapen være verdifull og gi økt selvsikkerhet under jakt.

Sist, men absolutt ikke minst, er den patenterte klemmen som trygt låser ned ethvert våpen. Dette gir en hendigfri, stenhard støtte, sikrer at våpenet forblir stabilt, og hjelper jegeren med å fokusere på målet fremfor å bekymre seg for utstyrets stabilitet.

Denne skytestokken er uten tvil et perfekt valg for de som er villige til å investere litt mer for overlegen ytelse og pålitelighet i felt.

Oppsummert

 • Karbonfiber gir overlegen portabilitet
 • Økt styrke med mindre fleksibilitet
 • Ekstrem nøyaktighet for jegeren
 • Patentert klemme sikrer våpenet

Les mer →

3. Bog Adrenaline Switcheroo Tripod – Fleksibel

Bog Adrenaline Switcheroo Skytestokk

SJEKK PRISEN →

I jaktens verden, hvor hvert øyeblikk teller, og tilpasningsevne ofte kan være nøkkelen til suksess, er det essensielt med utstyr som kan matche jegerens behov på flekken. Bog Adrenaline Switcheroo Tripod er svaret for den moderne jegeren som krever fleksibilitet og hurtighet.

Designet for å være like relevant ijakt fra et skjul som når man jakter elg i tett og mørkt skoglandskap, representerer denne skytestokken en revolusjon i hvordan jaktutstyr kan tilpasses raskt og effektivt. I stedet for å bære flere stokker eller bruke tid på å justere, tilbyr Adrenaline Tripod en sømløs opplevelse med sitt Switcheroo®-system.

Switcheroo®-systemet er hjertet i denne innovasjonen, som tillater rask endring mellom forskjellige optiske tilbehør og USR-skyteyoken. Den tid du tidligere kunne ha brukt på å bytte eller justere utstyr, kan nå brukes på selve jakten, takket være denne funksjonen. Med noen enkle trinn kan jegeren raskt tilpasse utstyret til den aktuelle situasjonen.

Men Adrenaline Tripod er ikke bare om allsidighet. Den er også designet for stabilitet og portabilitet. Leverbeinlåsene gir enkel og hurtig justering for ulike høyder og vinkler, mens de uttrekkbare metallfotspissene sikrer at stokken forblir stabil, selv på utfordrende terreng.

Til slutt, når det kommer til jakt, er det ingen ‘one-size-fits-all’ tilnærming. Bog Adrenaline Switcheroo Tripod forstår dette og tilbyr en løsning som ikke bare sparer tid, men også øker effektiviteten av jakten.

Oppsummert

 • Switcheroo® for rask optikkendring
 • Designet for allsidige jaktscenarier
 • Leverbeinlås og metallfotspisser for stabilitet
 • For effektiv og fleksibel jakt

Les mer →

4. Bog Death Grip Infinite Aluminium – Premium

Bog Death Grip Infinite Aluminium

SJEKK PRISEN →

Bog Death Grip Infinite Aluminium hever standarden i premiumsegmentet og gir jegeren en opplevelse uten sidestykke.

Infinite serien markerer en imponerende evolusjon fra Norges mest elskede tripod. For de som var fornøyd med forgjengeren, bringer denne nye versjonen enda mer å juble for. Dens integrerte ball-head er kanskje den mest fremtredende forbedringen. Med denne mekanismen blir retningsendringer en bris. Man kan enkelt justere festet 180 grader opp og ned, og en hel 360 grader rundt, slik at justeringer i felt blir raskere og mer effektive.

Men det stopper ikke der. Med Arca-Swiss festeanordningen blir versatiliteten av Infinite Aluminium enda mer betydelig. Enten du trenger å montere kameraet, en håndkikkert eller andre verktøy som passer i festeanordningen, er overgangen glatt og nesten sømløs. For de øyeblikkene når du må bytte utstyr hurtig, vil denne funksjonen vise seg å være uvurderlig.

Praktisk bruk i felt er også godt tenkt ut. Med tre justerbare posisjoner på benene, er Infinite Aluminium like anvendelig stående, sittende eller liggende. Disse vinklene på 20, 45 og 85 grader gir deg fleksibilitet i enhver situasjon. Og for de som setter pris på ekstra bekvemmelighet, kommer den med en bæreveske, optikkmonteringsplate og en integrert bubble level for nøyaktig justering.

Samlet sett, for dem som søker det beste av det beste, er Bog Death Grip Infinite Aluminium uten tvil valget i premiumsegmentet. Den kombinerer innovasjon med praktisk bruk for å levere en uovertruffen jaktopplevelse.

Oppsummert

 • Videreutvikling av populær tripod
 • Integrert ball-head for rask justering
 • Arca-Swiss for økt versatilitet
 • Tre benposisjoner for fleksibilitet

Les mer →

5. Bog Great Divide Tripod – Beste budsjettvalg

Bog Great Divide Tripod

SJEKK PRISEN →

Å finne riktig skytestokk kan være en utfordring, spesielt for nybegynnere eller de som ikke ønsker å tømme lommeboken for turutstyr. Heldigvis finnes Bog Great Divide Tripod, som kombinerer kvalitet med en fordelaktig prislapp.

For det første, dens kompakthet og lette vekt gjør den svært brukervennlig. Den veier kun 875 gram og kan enkelt slås sammen til en lengde på 56 cm. Dette gjør den enkel å frakte, ideell for dem som verdsetter bekvemmelighet og mobilitet på tur. Når du trenger dens fulle høyde, strekker den seg imponerende 152 cm, noe som gir en bred rekkevidde for ulike bruksområder.

Materialvalget, carbon, fremhever produktets robusthet og pålitelighet, samtidig som det holder vekten nede. Great Divide Western Tripod er designet for vestlig jakt, noe som betyr at den er skapt for å tåle krevende jaktforhold. Karbonfiberet gir stabilitet og nøyaktighet i alle skytestillinger, fra sittende til stående.

En annen bemerkelsesverdig funksjon er dens fluid head, som er kompatibel med Arca Swiss-fester. Denne kompatibiliteten utvider dens anvendelighet og gir deg mulighet til å tilpasse utstyret etter behov. Senterpostjusteringen tilbyr også mikrohøydejustering, ideelt for hurtige endringer i hektiske situasjoner.

Til slutt, de innfellbare stålføttene gir optimalt grep i ujevnt terreng, og sørger for at du har et stødig skudd uansett underlag.

Oppsummert

 • Perfekt for nybegynnere og prisbevisste
 • Lett, kompakt karbonkonstruksjon
 • Stabil i alle skytestillinger
 • Kompatibel med Arca Swiss-fester

Les mer →

6. Bog Havoc Shooting Stick Bipod – Best bipod

Bog Havoc Shooting Stick Bipod

SJEKK PRISEN →

Jaktentusiaster kjenner til utfordringen ved å finne den rette balansen mellom bærbarhet og stødig skytestøtte. Innenfor bipod-klassen er det uten tvil Bog Havoc Shooting Stick Bipod som troner på toppen.

Den nye Havoc-serien fra BOG™ er spesialutviklet med tanke på de lidenskapelige jegerne som krever en solid plattform for skudd, uten at det går på bekostning av bærbarhet. Dens lette struktur gjør det enkelt å ha den med seg, noe som er ideelt for de lange jakturene hvor hver ekstra gram teller.

Et av bipodens mest fremtredende trekk er dens kamuflasjedesign, spesielt tilpasset for skjul- eller bakholdssituasjoner. Dette sikrer ikke bare at du forblir usett, men understreker også produktets slitestyrke. Og når vi snakker om styrke, er stabilitet det kritiske nøkkelordet. Bog Havoc Bipod skuffer ikke i denne avdelingen, og gir en pålitelig støtte for ditt skytevåpen, selv under de mest krevende forhold.

En annen fremragende egenskap er de vri-stil beinlåsene som tillater hurtig utfoldelse, og garanterer at du er klar i tide når det perfekte skuddøyeblikket oppstår. USR skyte-yoken er også verdig en omtale, som gir en 360-graders komfort under skyting, og sikrer at hver skuddavgivelse er jevn og stabil.

For dem som søker det beste innen bipodklassen fremstår Bog Havoc Shooting Stick Bipod som det åpenbare valget. Den kombinerer enestående funksjoner med en slitesterk design, alt pakket inn i en lett og bærbar enhet.

Oppsummert

 • Robust kontruksjon som tåler en støyt
 • Lettere enn tripodvariantene
 • Rask utfoldelse med vri-stil beinlåser
 • 360-graders skytekomfort med USR yoke

Les mer →


Innkjøp av skytestokk – hva bør jeg tenke på?

Å velge riktig skytestokk kan være avgjørende for en vellykket jakt eller skyteopplevelse. Dette verktøyet tilbyr støtte, stabilitet og forbedret presisjon, men det finnes et hav av alternativer på markedet. Med referanse til tidligere diskusjoner, la oss se på de viktigste faktorene man bør vurdere når man skal investere i en skytestokk.

Bruksområde: Ditt primære bruksområde for skytestokken vil påvirke ditt valg. Skal du bruke den i varierende jaktscenarier, fra bakhold til fjelljakt? I så fall kan en fleksibel stokk som BOG™ Great Divide Western Tripod være ideell, med dens allsidighet for både stående og sittende posisjoner, samt dens lette vekt for bærbarhet.

Materiale og Vekt: Vekten av stokken er avgjørende for bærbarhet, spesielt på lengre turer. Carbon fiber, som i BOG Great Divide, tilbyr både lettvektighet og styrke. Men hvis du ønsker en mer robust, premium følelse, kan aluminium være veien å gå, som vist med Bog Death Grip Infinite Aluminium. Hver har sine fordeler, med carbon fiber som ofte er lettere og aluminium som kan være mer slitesterk.

Stabilitet og Støtte: Stabiliteten skytestokken tilbyr er kritisk. Features som BOG’s Death Grip, som låser våpenet fast, eller Bog Havoc Bipod’s 360-graders skyteyoke, gir maksimal støtte for skyting. Retractable stålføtter, som de på Great Divide, kan også bidra til økt stabilitet på ujevnt terreng.

Funksjonalitet og Tilpasningsevne: For de som trenger å skifte optikk eller tilbehør ofte, bør systemer som Switcheroo® være av interesse. Denne funksjonen, som finnes i BOG Adrenaline Tripod, lar deg raskt bytte mellom forskjellige optikktilbehør. På samme måte kan et integrert ball-head og Arca-Swiss festeanordning som i Death Grip Infinite Aluminium gi rask retningsendring og tilpasning.

Prisklasse: Som med alle kjøp, vil budsjettet ditt spille en rolle. For nybegynnere eller de som ikke ønsker å bruke for mye, kan budsjettklassens stokker som BOG Great Divide være et flott valg. Men hvis du leter etter toppen av linjen i premiumsegmentet, kan du vurdere å investere i noe som Bog Death Grip Infinite Aluminium.

Tilleggsfunksjoner: Noen skytestokker kommer med tilleggsfunksjoner som en bæreveske for enkel transport eller en integrert boblenivå for presis nivellering. Disse kan være verdifulle for enkelhets skyld og forbedret brukeropplevelse.

Å velge riktig skytestokk krever en forståelse av dine behov, budsjett og de forskjellige funksjonene som tilbys. Enten du er en erfaren jeger eller en nybegynner, kan riktig valg av stokk forbedre din skyteferdighet og overordnede opplevelse. Med tanke på ovenstående kriterier, kan du ta et informert valg som passer best for dine behov.