Sovemaske test: 5 masker som sikrer nattesøvnen (2023)

Sovemaske test

 

I snitt sover en voksen person nesten syv timer i døgnet. Dette betyr at en tredjedel av hvert døgn blir tilbrakt sovende. Da er det ingen tvil om at kvalitetssøvn er viktig for oss. Uansett om du er ute på reise eller bare ønsker å sikre en god natt søvn hjemme kan en sovemaske være løsningen. Dette er en praktisk maske som holder dagslys og andre forstyrrende elementer ute slik at du ikke blir vekket gjennom natten. Spesielt i Norge kan en sovemaske være et godt alternativ om sommeren. Da er det lyst store deler av døgnet og mange sliter med å oppnå den dype kvalitetssøvnen som er nødvendig for å føle seg opplagt.

Det finnes utallige sovemasker tilgjengelig på markedet og det kan derfor være vanskelig å finne den rette. For å gjøre dette litt enklere har vi innhentet tilgjengelig informasjon på nett og sammenlignet resultatet fra en rekke best i test artikler om sovemasker. Med dette som utgangspunkt har vi klart å korte ned listen til de mest populære sovemaskene. Vårt mål er å gjøre det enklere for deg å gjøre et godt valg, uten å måtte bruke timevis på undersøkelser. 

Den soleklare testvinneren i sovemaske testen var REZT Sovemaske. Den er en av verdens mest populære sovemasker i følge amazon. Masken kommer med fullt justerbar spennestropp og kan tilpasses din unike ansiktsform. I tillegg har masken en smart 3D designløsning som gjør at den ikke presser på øyelokkene når du skal sov. Med andre ord vil denne sikre deg god nattesøvn uansett preferanse og du slipper bekymre deg for en søvnløs natt.

 

Testvinner

REZT Sovemaske

Den beste sovemasken

Denne masken er lett og kontur, og passer komfortabelt og blokkerer lys godt for en rekke ansiktsformer (selv om den er best for de som sitter oppreist eller sover på ryggen). De dype øyekoppene lar øynene dine flagre under søvn.

 

Sovemaske test: Alle våre favoritter

Artiklen er en annonse, da den er sponset av våre samarbeidspartnere

1. REZT Sovemaske – Sovemaske best i test

SJEKK PRISEN →

Med REZT Sovemaske får du enkelt en god natt søvn. Masken er svært tilpasningsdyktig og derfor komfortabel uansett ansiktsform. Det myke memory skummet sørger for at masken sitter lett og komfortabelt på ansiktet gjennom hele natten. 

Masken er designet for å gi høy komfort og har derfor en uthuling over øynene. Dette forhindrer at masken presser ned på øyelokkene dine gjennom natten, men tvert imot sitter lett og løst på ansiktet. Takket være det lette materialet av memory skummet vil masken raskt oppleves som svært lett og komfortabel, samtidig som den er stilig. 

Uansett om du skal ut å reise eller bare ønsker å sikre en god natt søvn hjemme, vil REZT sovemaske være et ypperlig alternativ. Masken sitter godt på ansiktet og  med uthuling foran øynene unngår du at noe presser mens du sover. I tillegg er det verdt å nevne at tilsvarende sovemaske har 4.7 av 5 stjerner av de nesten 60.000 anmeldelsene på amazon. Dette gjør denne typen til ev av verdens mest populære sovemasker. 

Les mer →


2. Go Travel Sleep ShadeBestselger

Go Travel Travel Shaped Eye Mask

SJEKK PRISEN →

Denne behagelige sovemasken fra Go Travel er produsert i et silkeaktig materiale som både er elegant og komfortabelt. Dette resulterer i en maske som sitter godt på ansiktet, men samtidig oppleves som lett og behagelig. Det justerbare hodebåndet sørger for optimal passform og er blant annet utstyrt med praktisk oppbevaring til ørepropper. 

Når du skal velge sovemaske er det viktig at du velger noe som er lett og behagelig, men som også sitter godt på ansiktet. Dette er for å beskytte øyne, men også for å blokkere ute uønsket lys effektivt. Dette gjør Go Travel på en svært behagelig måte. Det unike designet med store koppe formede gjør at masken enkelt blokkerer ute lyset, uten at den presser ned på øyelokkene dine. 

Det silkeaktige stoffet sørger for at masken får et elegant preg samtidig som den har en avkjølende effekt. Du slipper dermed en maske som fort blir varm og skaper en klam følelse i ansiktet. På denne måten kan masken bidra til at du oppnår den dype kvalitetssøvnen. 

Er du på jakt etter en maske av høy kvalitet og elegant design vil Go Travel sin Sleep Shade være et godt alternativ. Masken er produsert i et lett og behagelig silkeaktig materiale, som kombinert med god passform sikrer en behagelig opplevelse. 

Les mer →


3. Cocoon Eye Shades De Luxe – Premium

Cocoon Eye Shades De Luxe

SJEKK PRISEN →

Med denne sovemasken fra Cocoon får du en maske som sitter godt på ansiktet og samtidig har en kjølende effekt. Kombinasjon av mikrofiber og nylon sørger for at masken sitter lett på ansiktet, men samtidig blokkerer ute alt av dagslys. Det svært kompakte designet gjør at masken er utmerket for reiser. 

Designet til å etterligne solbrillers passform på ansiktet gjør at masken sitter behagelig uansett ansiktsform. De myke putene gjør at den ikke presser inn mot øynene når du sover, slik at du unngår varme og klamhet i ansiktet. I tillegg får du med en smart veske til ørepropper som gjør at du enkelt kan oppbevare dem sammen med masken. Dette kan komme godt med og spesielt på lengre reiser der både maske og ørepropper oppbevares i en koffert. 

Du kan velge mellom tre forskjellige farger på masken og designet gir en elegant følelse. Vaffel mønsteret på fremsiden av masken sørger for at masken er stilren, samtidig som fargevalget gir mulighet for personalisering av masken din. Nylonstoffet kan lett brettes sammen uten at det blir skrukkete som gjør at du kan oppbevare masken sammen med øreproppene i den medfølgende vesken. 

Er du på jakt etter et premium alternativ som sikrer høy komfort og god passform vil dette være et godt alternativ for deg. Stoffer i mikrofiber  sørger for at masken sitter godt, samtidig som den ikke blir belastende på ansiktet. Dette sikrer deg en god natt søvn og en maske du knapt merker at du har på.

Les mer →


4. MILRAB Travel – Komplett sett

MILRAB Travel Reisepakke

SJEKK PRISEN →

Denne reisepakken fra MILRAB inneholder alt du trenger for en behagelig reise. Du får blant annet et fleecepledd, sovemaske, ørepropper og en oppblåsbar pute. Alt til en svært hyggelig pris. Med andre ord har du alt som trengs for å få en god natt søvn uansett omgivelser. 

Sovemasken er produsert i 100% bomull som gir en myk og behagelig opplevelse. Fleecepleddet er fremstilt i et flammehemmende stoff og er antistatisk, og med en størrelse på 100×140 kan du benytte pleddet både som underlag og dyne. Øreproppene er formbare og gir derfor behagelig passform, samtidig som de reduserer lydnivået rundt deg. Til slutt får du en behagelig pute som av praktiske formål er oppblåsbar. Dette gjør at reisepakken opptar lite plass, men samtidig yter god komfort på reisen. 

Fordelen med et helt reisesett er at du har alt du trenger uansett omgivelser. Du kan ta en rask blund på flyet, eller du kan sove gjennom en lenger reise. Uansett har du både pute, teppe, maske og ørepropper i en og samme praktiske pakke. Dette gjør også at utstyret tar liten plass i kofferten din og enkelt kan bringes med på tur. 

Er du på jakt etter en praktisk reise pakke som inneholder alt det nødvendige utstyret kan denne pakken fra MILRAB virkelig innfri. Her får du alt som er nødvendig for å sikre en god natt søvn uansett destinasjon uten at det er belastende å ha med deg. Det behagelige fleecepleddet og den myke masken gjør at du raskt finner roen og kan hvile underveis på turen.

Les mer →


5. Go Travel Sleeping Mask – Luksus sovemaske

Sleeping Mask Øyemaske

SJEKK PRISEN →

Skal du sikre søvnen på lange turer kan denne kvalitets masken fra Go Travel være et ypperlig alternativ. Den kommer i et stilrent design, men er også en svært luksuriøst konturert sovemaske. Dette sikrer deg god passform uten at masken blir pressende gjennom natten. Den brede masken sørger for å effektiv blokkere uønsket lys ute og du vil ikke bli forstyrret i søvnen. 

Ved å benytte et ekstra bredt elastisk hodebånd sitter masken bedre på ansiktet, uten at den presser på øynene dine. Dette forhindrer at masken beveger seg når du sover, men det sikrer også at masken ikke blir svett. En stram maske som sitter direkte på huden kan nemlig fort bli varm og du begynner å svette i ansiktet. Dette slipper du med det brede hodebåndet da dette sikrer at masken sitter godt, men ikke stramt.

Fordelen med denne masken er at den har god passform uansett ansiktsform. Takket være den justerbare hodestroppen kan du enkelt tilpasse den ditt ansikt og oppnå en behagelig passform. Rundt kantene er masken polstret med et mykt lag slik at det ikke er noen kanter som gnager og skaper ubehag. 

Er du på jakt etter en komfortabel sovemaske av høy kvalitet vil Sleeping Mask fra Go Travel være et utmerket alternativ. Masken gir god komfort, men det kompakte designet sørger for at du enkelt kan putte masken i lommen eller jakken. Dermed har du alltid masken tilgjengelig om muligheten til å ta en liten blund skulle melde seg.

Les mer →


Spørsmål og svar

Hva bør en sovemaske være laget av?

En sovemaske bør være produsert i bomull, nylon eller silke. Dette forhindrer at masken blir varm og forstyrrende når du sover.

Hvordan fester man en sovemaske?

Du bør feste sovemasken ved hjelp av strikk eller hodebånd. Disse bør festes i overkant av øret for å ikke gnage. Eventuelle hodebånd bør festes i overkant og deretter strammes til.

Bør en sovemaske ha bredt eller smalt hodebånd?

For best komfort bør du ha et bredt hovedbånd på sovemasken din. Dette gjør at strikken ikke blir plagsom og masken sitter bedre på ansiktet. Et bredt hodebånd kan oftere justeres og vil derfor yte bedre passform. 

Har sovemaske ørepropper inkludert?

Ikke alle sovemasker kommer med inkluderte ørepropper, du bør derfor undersøke dette i forkant dersom du skal benytte masken på f.eks. fly eller tog der ørepropper er nødvendig. Det er også verdt å merke seg at noen sovemasker har integrert oppbevaring for propper, men ikke propper inkludert. 

Hvorfor bør man bruke sovemaske?

Skal du sove på dagtid eller under reise vil lys ha en forstyrrende effekt på søvnkvaliteten din. Du bør derfor benytte en sovemaske slik at du raskere kan oppnå dyp kvalitetssøvn og være uthvilt når du våkner igjen.

Legg igjen en kommentar