Sovemaske Test: De 9 Beste Sovemaskene i 2024

En sovemaske er et enkelt, men særdeles effektivt hjelpemiddel for bedre søvn. En sovemaske blokkerer ut lys, gir deg muligheten til å oppnå dypere søvn og holde lengre på den.

Om du sover på uvanlige tidspunkt, ønsker å koble av på reise eller er lei av å våkne tidlig av lyse sommernetter, er en sovemaske helt essensielt for deg.

 

Vår Favoritt

REZT Sovemaske 

REZT Sovemaske topper testen blant ni sovemasker med 48 av 50 poeng. Den utmerker seg med sin overlegne mørklegging, eksepsjonell komfort og justerbarhet.

 

Annonse: Artikkelen er sponset av våre samarbeidspartnere

De beste sovemaskene i denne testen

 1. REZT Sovemaske – 100% mørklegging og perfekt passform.
 2. Cabeau Midnight Magic Sleep Mask – Velour Sovemaske
 3. Cocoon Eye Shades De Luxe – Perfekt reisemaske
 4. The Shaped Eye mask – Funksjonell sovemaske
 5. INF Sovemaske Silke Sovemaske – Kvalitet og komfort til en god pris
 6. Lenoites Luxery Sleepmask – Luksus Sovemaske
 7. Tempur sovemaske –Valget for Tempur-entusiaster
 8. Sea to Summit Travellight Sovemaske – Perfekt for barn og reisende
 9. CURA Eye Rest – Sovemaske med vektet fyll

En sovemaske er ikke bare til nytte når du sover om natten. Den er også super når du reiser med fly, buss eller tog. Den er ideell når du vil hvile øynene i lyse omgiveler. Kort sagt, den er perfekt når du trenger en hvile uansett tid og sted.

Sovemasker kan virkelig forandre hverdagen din, og i denne testen vil vi guide deg til å finne den rette til ditt behov og hva du skal se etter, når du skal velge en sovemaske.

Kriterier for vurdering av sovemasker

For å sikre en grundig vurdering har vi utarbeidet klare kriterier for hver sovemaske. Slik har vi vurdert de ulike sovemaskene:

Mørklegging
Her undersøker vi hvor effektivt hver sovemaske er til å blokkere ut forstyrrende lys. En ideell sovemaske bør gi total mørkhet, selv under dagslys. Dessverre vil de fleste maskene slippe inn lys og hovedsakelig ved nesen, som er en velkjent utfordring for de som lager sovemasker.

Komfort
Hvor behagelig er det å ha på seg sovemasken? Vi vurderte komforten over lengre tidsperiode og hvordan den føles rundt hodet, ansiktet og øynene. Det er også viktig at masken er behagelig å bruke i ulike sovestillinger, spesielt for de som sover på siden.

Material
Vi vurderte kvaliteten på sovemasken og materialene den er produsert av. Er materialene av god kvalitet? Gir det inntrykk av å være holdbar over tid? Hvordan tåler det litt strekk og belastning? Kan den holde over tid?

Justering
Vi testet hvor enkelt det er å justere størrelsen og passformen på sovemasken. En god sovemaske bør være fleksibel nok til å passe de fleste hodeformer og størrelser.

Pris
Her vurderte vi om prisen reflekterer masken sin kvalitet og funksjon. Får man verdi for pengene? Vi søkte etter masker som gir best mulig opplevelse for pengene.

Dette skal du spørre deg om før du kjøper en sovemaske

 1. Ønsker du full eller delvis lysblokkering?
 2. Foretrekker du at det er plass for øyelokk/øyevipper?
 3. Hvor lenge skal du benytte den?
 4. Skal den ta veldig lite plass og være lett å ta med på tur?
 5. Skal den passe til små hoder og barn?

Nedenfor finner du vår grundige test av de 9 mest populære sovemaskene i Norge. Vi har plukket ut et variert utvalg av masker for å imøtekomme ulike behov. Uansett om du ønsker totalt mørke, luksuriøs silke, mer plass for øynene eller bare vil ha en rimelig modell.

Ta en titt på hele testen nedenfor for å finne den sovemasken som passer best for deg.

Test av sovemaskene: Vurdering av hver enkelt

Artikkelen er en annonse, da den er sponset av våre samarbeidspartnere. Du finner ansvarsfraskrivelsen nederst i artikkelen.

1. REZT Sovemaske – 100% mørklegging og perfekt passform.

SJEKK PRISEN →

Sovemasken fra REZT er uten tvil den beste av de sovemaskene vi har hatt i hendene og testet.

Mørklegging: 10/10 ⭐
Dette er den eneste sovemasken som i testen blokkerer 100% av lyset. Dette takket være masken sitt myke og unike design som effektivt former seg rundt ansiktet og nesen.

Nesepartiet på sovemaskene er ofte en utfordring, da alle har forskjellige neser og det er vanskelig å tilfredsstille alle sine behov. REZT derimot, har virkelig klart å lage et design som fungerer for de aller fleste.

Sovemasken er også testet i sterkt lys, hvor den fortsatt klarte å blokkere 100% av lyset takket være god kvalitet og tettheten rundt nesen og ansiktet.

Komfort – 10/10 ⭐
Komforten er tydeligvis prioritert i utviklingen av denne sovemasken. Masken er laget av skummateriale som er av god kvalitet og virker myk, samtidig som det er robust nok til å tåle bruk.

Masken er designet med hulrom for øynene, noe som gir rikelig plass for både øynene og øyelokkene, slik at du komfortabelt kan åpne dem under bruk. Du har sikkert noen gang opplevd å få bind for øynene? Ja, det kan være ganske ubehagelig når det er press på øyelokkene. Dette unngår du helt med denne masken, takket være en 3D-utforming i skummateriale som tilpasser seg ansiktets former.

Hvis du sover på siden, vil denne masken heller ikke skuffe deg. Stroppen er flat nok til å ikke være til bry når du ligger på siden, og den er designet slik at den ikke beveger seg for mye når du beveger deg i sengen.

Det eneste lille minuset er at skummaterialet buler litt ut fra ansiktet, og derfor kan føre til at selve sovemasken flytter seg litt når man legger seg til rette på siden, og ikke helt tetter rundt nesen. Men dette krever bare en liten justering av hvordan du posisjonerer hodet/puten, slik at du ligger komfortabelt på siden og blokkerer 100% av lyset.

Materialer – 10/10 ⭐
Materialene er det ingenting å utsette på, de fremstår av god kvalitet og samtidig veldig komfortable. Du kan stole på oss når vi ser at vi har trukket i den mer enn vi turte med noen av de andre.

Det virker også som det er lagt mye tanke i sømmene og kantene på denne sovemasken, det er ingen skarpe kanter eller sømmer som kan irritere eller skrape brukeren.

Vi forventer at en sovemaske av denne kvaliteten vil kunne vare i mange år fremover, rett og slett basert på materialene og kvaliteten på hvordan den er laget.

Justerbarhet – 10/10 ⭐
REZT sovemaske gir utmerkede justeringsmuligheter for å sikre en god passform for et bredt spekter av hodeformer og -størrelser. Med en tilpasningsdyktig elastiske stropp kan den enkelt justeres for optimal komfort. Vi anslår at denne masken vil passe for mer enn 98% av brukerne. Skulle du likevel være blant de 2% som ikke finner masken passende, tilbyr REZT 30-dagers fornøydgaranti, slik at du kan prøve sovemasken helt uten risiko og se om den passer for deg.

Pris – 8/10 ⭐
Selv om REZT Sovemaske er litt dyrere enn noen av konkurrentene, er den absolutt verdt prisen. Den høye kvaliteten på materialene og den eksepsjonelle komforten den gir, samt evne til å blokkere 100% av lyset- gjør den til et godt kjøp for de som verdsetter kun det beste.

Totalvurdering – 48/50 ⭐
REZT Sovemasken kommer svært nær å være den perfekte sovemasken. Det eneste lille minuset er prisen, men med den kvaliteten masken leverer, så vil vi mene at den er verdt det. Her får du nemlig en sovemaske av beste kvalitet som kan holde i mange, mange år. Dens gode kvalitet og komfort er bekreftet av kundene selv, med en imponerende rating på 4.7 stjerner basert på 90 verifiserte anmeldelser, noe som vitner om masken sin popularitet og pålitelighet. Dessuten har den etablert seg som en bestselger, både i Norge og Sverige.

I tillegg tilbyr REZT en 30-dagers fornøydgaranti, slik at du kan prøve masken uten risiko. Vi er imidlertid ganske sikre på at når du først har fått sovemasken i hendene og kjenner kvaliteten, vil du ikke tenke på å returnere den.

Pris: 349

Kjøp den hvis:

 • Du leter etter den beste sovemasken på markedet som blokkerer alt lys.
 • Du ønsker maksimal komfort, og kun det beste er godt nok.
 • Du ønsker å kjøpe en sovemaske du kan bruke i mange år fremover.

 

2. Cabeau Midnight Magic Sleep Mask – Velour Sovemaske

SJEKK PRISEN →

Cabeau Midnight Magic er en favoritt blant dem som søker optimal mørklegging og komfort. Den kombinerer funksjonalitet med et behagelig design og er spesielt kjent for sin myke velour og justerbare stropper med borrelås.

Mørklegging: 9/10 ⭐
Med en mørkleggingsevne på 99% og en innovative nesekappe, er sovemasken Cabeau blant de aller beste på markedet når det gjelder å stenge ute lys. Den tilpasser seg ansiktets form og sikrer effektiv blokkering av lys, selv når du ligger på siden.

Komfort: 8/10 ⭐
Maskens myke velourmateriale og justerbare design bidrar til en høy grad av komfort. Det som trekker ned, er at nesekappen over tid kan oppleves som litt hard og skape trykkpunkter, noe som kan redusere komforten ved lengre bruk.

Materialer: 10/10 ⭐
Cabeau har valgt materialer av høyeste kvalitet, spesielt den stødige og delikate velouren. Dette luksuriøse stoffet gir ikke bare en behagelig følelse mot huden, men det er også slitesterkt og holder seg over tid. Den passer også for alle med sin nøytrale farge.

Justerbarhet: 9/10 ⭐
Den kommer med en bred stropp med borrelås, noe som gir en god tilpasning til ulike hodeformer og størrelser. Justerbarheten er svært god, selv om det kan oppstå en mindre ulempe med borrelåsen som kan feste seg i håret.

Pris: 8/10 ⭐
Cabeau sovemaske er priset til å reflektere sin kvalitet og komfort. Den er kanskje ikke den billigste på markedet, men vi anser den som et godt kjøp med tanke på hva du får.

Samlet vurdering: 44/50 ⭐
Cabeau Midnight Magic Sleep Mask skiller seg ut med sin nesten totale mørkleggingsevne og behagelige design. Den er laget av materialer av høy kvalitet og har justerbarhet som passer til de fleste. Selv om prisen kan virke litt høy, er maskens holdbarhet og ytelse verdt pengene.

Pris: 289 kr

Kjøp vis: 

 • Du ser etter en sovemaske i velour med best komfort og effektiv mørklegging.

3. Cocoon Eye Shades De Luxe – Perfekt reisemaske

SJEKK PRISEN →

Cocoon Eye Shades De Luxe er den ideelle reisemasken for de som ønsker kombinasjonen av stil, komfort og funksjonalitet. Designet med tanke på globetrottere, og er derfor både lett og slitesterk, laget av kvalitetsmaterialer i mikrofiber og Ripstop-nylon. Med sitt design tilbyr den en god opplevelse uansett hvor du er.

Mørklegging: 8/10 ⭐
Sovemasker gir god mørklegging og mørklegger 90-95%, avhengig av hvor godt du tilpasser den. Det kan være en liten glipe med lys ved nesen, men med litt justering kan du nesten stenge ut alt lys. Vær oppmerksom på at for å oppnå full effekt, kan det være nødvendig å presse masken ned på neseryggen, noe som noen kan oppleve som ubehagelig.

Komfort: 8/10 ⭐
Denne sovemasken er veldig behagelig, takket være det lette materialet. Den kan være litt trang over neseryggen, men den ekstra plassen rundt øynene reduserer trykket og gjør den behagelig å bruke. Du kan ikke blunke med den, men den gir en følelse av åpenhet og letthet.

Materialer: 9/10 ⭐
Eye Shades De Luxe er laget av myk mikrofiber på innsiden og slitesterkt Ripstop-nylon på utsiden. Den kombinerer fleece rundt øynene med et lett og slitesterkt nylon, og gir både komfort og holdbarhet.

Justerbarhet: 10/10 ⭐
Med en elastisk stropp og spenne kan masken enkelt justeres for å passe de fleste hodeformer og størrelser. Den sitter godt og behagelig uansett hvordan du sover.

Pris: 9/10 ⭐
Prisen på Eye Shades De Luxe gjenspeiler kvalitet og funksjonalitet. Den kan virke litt dyr, men den er holdbar og tilbyr komfort og god mørkleggingsevne. Ørepropper og en lomme for lagring er inkludert, noe som gir ekstra verdi.

Samlet Vurdering: 44/50
Cocoon Eye Shades De Luxe er en liten, lett og holdbar sovemaske som tilbyr god mørklegging og komfort. Selv om det er noen mindre utfordringer med lysglipp ved nesen og tranghet over neseryggen, er denne masken ideell for reisende eller de som ønsker en lett og behagelig sovemaske. Med kvalitetsmaterialer og praktisk design er den et utmerket valg.

Pris: 239 kr.

Kjøp den hvis:

 • Du trenger en perfekt reisemaske som gir både komfort og funksjonalitet.

4. The Shaped Eye mask – Funksjonell sovemaske

SJEKK PRISEN →

The Shaped Eye Mask fra Go Travel – en funksjonell sovemaske som perfekt balanserer mørklegging, komfort og kvalitet til en overkommelig pris. Denne masken er ideell for bruk hjemme i sengen eller på reise, takket være sitt lette og kompakte design. I tillegg er det ørepropper og en praktisk oppbevaringspose inkludert.

Mørklegging: 8/10 ⭐
The Shaped Eye Mask gir en pålitelig mørklegging og blokkerer omtrent 90% av lyset. Imidlertid kan det hende at det glipper litt lys gjennom ved nesen, spesielt når du ligger på ryggen eller på siden. Ved å finjustere og tilpasse masken kan du oppnå god mørklegging. En ulempe er at effekten for mørkleggingen kan endre seg om du beveger deg i søvne.

Komfort: 8/10 ⭐
Denne masken er et utmerket valg når det gjelder komfort. Den gir tilstrekkelig plass til øynene og øyevippene, og den oppleves som behagelig uansett hvilken sovestilling du foretrekker. Det eneste lille minuset er at noen kan oppleve litt ubehag rundt nesen mens de bruker den.

Materialer: 9/10 ⭐
Masken er laget av materialer av høy kvalitet som gir en solid og holdbar følelse. Glatt polyester sørger for en behagelig opplevelse og bidrar til masken sin langvarige kvalitet. Selv om det finnes andre masker med enda mer komfortable materialer, er det lite negativt å si om kvaliteten her. Du kan være trygg på at sovemasken vil vare lenge.

Justerbarhet: 9/10 ⭐
Masken kan justeres ved hjelp av en elastisk strikk med borrelås, noe som gir god justerbarhet. Dette gjør det enkelt å tilpasse masken til egen komfort. Det er verd å merke seg at noen kan oppleve at borrelåsen kan virke litt overflødig når masken er strammet.

Pris: 9/10 ⭐
Denne sovemasken gir mye for pengene! Prisen er rimelig og du får ekstra verdi med øreproppene og den lille posen som medfølger.

Samlet vurdering: 43/50 ⭐
The Shaped Eye Mask er en behagelig og praktisk sovemaske for både hjemmebruk og reise. Den blokkerer lys godt ute og kan justeres for å passe perfekt. Masken er lett og kommer med ørepropper og oppbevaringspose, alt til overkommelig pris.

Pris: 189 kr

Kjøp den hvis:

 • Du ønsker en sovemaske av høy kvalitet, samtidig som du ønsker valuta for pengene.

5. INF Sovemaske Silke Sovemaske – Kvalitet og komfort til en god pris

SJEKK PRISEN →

INF sovemaske i 100% silke tilbyr en perfekt balanse mellom stil, komfort og funksjonalitet, alt til en rimelig pris.

Mørklegging: 8/10 ⭐

Sovemasken blokkerer ut 95% av lyset. Selv om den dekker det meste, slippes det litt lys inn ved nesen, så de som ønsker totalt mørke bør merke seg dette.

Komfort: 8/10 ⭐

Silkestoffet gir en behagelig følelse, men trykket mot øynene på grunn av det tynne materialet kan være en utfordring for noen. Masken er likevel svært lett og tar minimalt med plass, hvilket gjør den ideelt for de som foretrekker å sove på siden.

Materialer: 7/10 ⭐

Masken er laget av et myk og behagelig silkestoff som gir en luksuriøs følelse. Det er viktig å merke seg at masken kan miste sin opprinnelige form over tid og at den ikke er egnet for å vaskes. Dette kan påvirke både varighet og funksjonalitet til masken.

Justerbarhet: 9/10 ⭐

Sovemasken har en justerbar strikk som gjør det enkelt å tilpasse den til forskjellige hodestørrelser. Dette sikrer at masken passer nesten perfekt til alle brukere. .

Pris: 10/10 ⭐
Denne sovemasken scorer høyt på pris. Den gir en god kvalitet til en rimelig pris og er det ideelle valget for de som ønsker god kvalitet uten å måtte betale for mye.

Samlet vurdering: 42/50 ⭐
INF sovemaske i 100% silke er en eksepsjonell sovemaske som tilbyr en behagelig opplevelse til en god pris. Masken scorer høyt på både kvalitet og pris, og er et ideelt valg for dem som ønsker god mørklegging og komfort uten å måtte betale for mye. Masken sitt nøytrale og tidløse design gjør den egnet for folk flest. Det er verdt å merke seg at de som søker en mer robust sovemaske, eller ikke ønsker en sovemaske som trykker mot øynene, bør vurdere andre alternativer.

Pris: 109 kr

Kjøp den hvis:

 • Du ønsker en prisgunstig sovemaske som er mørk og behagelig.
 • Du trenger en lett og justerbar maske som er egnet for å sove på siden.

 

6. Lenoites Luxery Sleepmask – Luksus Sovemaske

SJEKK PRISEN →

Lenoites Luxuery Sovemaske er en favoritt blant kvinner som setter pris på stilig utseende og en behagelig følelse av silke. Den er ikke klumpete eller ensidig fokusert på funksjon, slik som mange andre sovemasker er. Dette er sovemasken i testen som har den fineste innpakningen, noe som også gjør den til en ideell gave.

Mørklegging: 8/10 ⭐
Med 95% mørklegging blokkerer masken ut det meste av uønsket lys. Den slipper inn litt lys over nesen, noe som er viktig å ta med i vurderingen om man trenger fullstendig mørklegging.

Komfort: 8/10 ⭐
Mykheten og kvaliteten på silken fra Mulberry gir en behagelig følelse, spesielt egnet for sideliggende stillinger. Den luksuriøse silken gir også en ekstra følelse av velvære, selv om presset mot nesen og øyelokkene kan påvirke komforten for noen, spesielt hvis de bruker øyesminke.

Materialer: 10/10 ⭐
Valget av materialer er fremragende, med silke av svært høy kvalitet fra Mulberry, noe som gir masken en myk og glatt følelse. Både fargen, designet og kvaliteten på silken forsterker masken sitt luksuriøse preg og bidrar til en eksklusiv brukeropplevelse.

Justerbarhet: 6/10 ⭐
Den elastiske strikken, som er uten mulighet for justering, kan begrense hvor godt masken sitter. Strikken kan over tid bli noe uttøyd, noe som kan gjøre at den lett siger ned.

Pris: 6/10 ⭐
Lenoites sovemaske selges til en pris som skal reflektere den høye kvaliteten og luksusen. Den ligger i den helt dyre enden sammenlignet med de andre i testen. Selv om kostnaden kan være høy for noen, er det en investering i din søvnkvalitet og komfort for de som verdsetter luksuriøse produkter.

Samlet vurdering: 38/50 ⭐
Lenoites sovemaske utmerker seg med sin stil og komfort. Den passer utmerket for de som ønsker å forbedre søvnen sin med et kvalitetsprodukt. Selv om prisen er høy og justerbarheten kunne vært bedre, tilbyr masken en luksuriøs og behagelig opplevelse for de som setter pris på det lille ekstra.

Pris: 485 kr

Kjøp denne vis:

 • Du setter pris på en ekstra myk sovemaske laget av materialer av høy kvalitet og som tar seg godt ut.
 • Du sover på siden og ønsker en sovemaske som er behagelig og tilpasset din sovestilling.

7. Tempur sovemaske –valget for Tempur-entusiaster

SJEKK PRISEN →

Tempur sovemaske er en premium sovemaske for de kresne, der kun den beste kvaliteten er godt nok. Den er produsert av det kjente TEMPUR® materialet, kjent for sin trykkavlastende og komfortable egenskaper. Hvis du foretrekker TEMPUR® materialet, bør denne sovemasken være et selvsagt valg.

Mørklegging: 9/10 ⭐

Sovemasken blokkerer omtrent 99% av lyset, men det krever korrekt plassering for maksimal effekt. Dette er ganske annerledes enn de andre sovemaskene i testen, men man venner seg til det med litt øvelse.

Komfort: 6/10 ⭐
TEMPUR®-materialet som tilbyr eksepsjonell trykkavlastende komfort, spesielt merkbar rundt det sensitive området av ansiktet. Det som trekker ned, er at masken kan oppleves som klumpete over nesen, og at tykkelse kan skape ekstra trykk når man ligger på siden. I tillegg har borrelåsen en tendens til å feste seg lett i håret, noe som reduserer den totale vurderingen av komfort selv om tempur-materialet i seg seg leverer komfort som forventet

Materialer: 8/10 ⭐
Kvaliteten på TEMPUR® materialet er utvilsomt høy, og gir en myk og behagelig følelse mot huden. Enkelte elementer, for eksempel stroppen, kan virke som en hasteløsning sammenlignet med resten av sovemasken

Justerbarhet: 9/10 ⭐
Sovemasken har en justerbar stropp og kan tilpasses alle hodestørrelser, men er kanskje ikke ideell for svært små barn, da “koppene” kan være for store for de minste hodene.

Pris: 6/10 ⭐
Tempur sovemaske ligger i det høyere prissjiktet, men for tilhengere av TEMPUR® teknologi vil oppfatningen av det komfortable materialet og høy kvalitet rettferdiggjøre kostnaden.

Samlet vurdering: 38/50 ⭐
Denne sovemasken er et utmerket valg for de som kanskje allerede har seng, madrass eller pute fra Tempur, og ønsker å komplettere sitt Tempur-sett. Det myke TEMPUR®-materialet sørger for komfort også ved lengre brukstider.

Pris: 399 kr

Kjøp den hvis du:

 • De setter pris på god komfort og kun de beste materialer er godt nok

8. Sea to Summit Travellight Sovemaske – Perfekt for barn og reisende

SJEKK PRISEN →

Travellight sovemaske fra Sea to Summit er et godt valg innen sovemaske for reisende eller for barn. “Den justerbare stroppen sikrer god passform for alle. Materialene er myke, masken er lett, og den tar nesten ikke plass når den er sammenfoldet. Enkel å ha i lommen, håndbagasjen, eller andre steder. I tillegg følger det med et par enkle ørepropper.

Mørklegging – 8/10 ⭐
Sovemasken gir god mørklegging med sin spesielle neseklaff som bidrar til å blokkere lys. Den blokkere hele 95% av lyset, og selv om den gir solid mørklegging, slipper den likevel gjennom en liten mengde lys. Alt i alt sikres en tilfredsstillende grad av lysblokkering.

Komfort – 7/10 ⭐
Generelt er den lett og laget av mykt mikrofiberstoff, en god kombinasjon som gir en reisesovemaske som skal være enkel å ta med. Den kan være utfordrene å holde på plass, samt at den kan presse mot øyne og øyelokk, noe som kan redusere komforten over tid.

Det kan være en fordel at den ikke har samme type skum som de andre sovemaskene i testen, siden den da kan brukes av voksne, barn og personer med mindre hoder, ettersom den ikke har “kopper” i bestemt størrelse.

Materialer – 8/10 ⭐
Material er generelt av høy kvalitet, med et mykt mikrostoff mot øynene og slitesterke grå ruter som er sydd på. Strikken derimot, er ikke like god og kunne vært bedre.

Justerbarhet – 7/10 ⭐
Den justerbare strikken med spenne gir mulighet for tilpasning, men det kan være vanskelig å få masken til å sitte godt uten at den glir ned.

Pris – 6/10 ⭐
En pris på 199 kr plasserer masken i nedre sjiktet siden sammenlignet med andre sovemasker i testen. Selv om den er rimeligere, vurderes verdien som middels basert på det man får. For de som søker en sovemaske til reiser eller ønsker lett versjon kan den likevel være et fornuftig valg for mange.

Samlet bedømmelse – 36/50 ⭐
Sea to Summit Travellight sovemasken er et utmerket valg for de som er på farten, takket være sin letthet, komfort og effektive mørklegging. Med sitt myke mikrofiberstoff og praktiske design er den ideell for både voksne og barn. Selv om det kan være litt utfordringer med å justere den til å sitte stabilt, og strikken kunne vært av bedre kvalitet, er det en solid løsning for de som ser etter en lett og behagelig sovemaske

Pris: 199 kr

Kjøp den hvis:

 • Du ser etter en lett sovemaske som enkelt kan tas med på reisen.
 • Du trenger en sovemaske til barn.
 • Du ønsker god komfort og har ikke noe imot stoff mot øyelokkene dine.

9.CURA Eye Rest – Sovemaske med vektet fyll

SJEKK PRISEN →

Opplev en unik sovemaske fra CURA, spesielt designet for å gi fullstendig mørklegging og med sin tyngde gir et behagelig trykk mot øynene og ansiktet, som bidrar til økt avslapping.

Mørklegging: 9/10 ⭐
CURA Eye Rest leverer utmerket mørklegging. Den blokkerer 99% av lyset når du ligger på ryggen, men vær oppmerksom på at litt lys kan slippe gjennom hvis du ligger på siden.

Komfort: 2/10 ⭐
Selv om masken sin tyngde kan gi en beroligende følelse for noen, oppleves det at den føles tung og ubehagelig for mange, spesielt ved press mot øynene. Masken er stabil i ryggliggende stilling, men kan gli og føles ubehagelig i sittende eller sideliggende stillinger.

Materialer: 5/10 ⭐
Masken er laget av materialet bambus som er behagelig mot huden, men det kan oppleves som skrukkete og mindre delikat enn forventet. Kvaliteten er tilfredsstillende, men ikke på høyde med de beste i markedet.

Justerbarhet: 8/10 ⭐
Med borrelås og elastisk strikk, kan CURA Eye Rest justeres for å passe de fleste hodeformer og størrelser. Borrelåsen fester seg dog lett i håret, noe som kan være en ulempe for noen brukere.

Pris: 4/10 ⭐
Gitt de blandede følelsene om komfort og kvalitet, samt det faktum at CURA Eye Rest er den dyreste blant sovemaskene i testen, kan prisen virke høy for hva den tilbyr. For de som søker tyngde i sin sovemaske, kan den likevel være en investering verdt å vurdere.

Samlet vurdering: 28/50 ⭐
CURA Eye Rest skiller seg ut med sin tyngde og evne til å blokkere ut lys. Det er en spesialisert maske som kan appellere til de som søker den unike følelsen av tyngde og trykk mot øynene og ansiktet. Med sin spesielle komfort og materialer er den kanskje ikke for alle, og prisen reflekterer en nisje snarere enn for folk flest. Spesielt er den ikke å anbefale for reise eller i lengre perioder i sittende stilling, da den siger ned og føles tung og ubekvem.

Pris: 495 kr

Kjøp den hvis:

 • Du leter etter en sovemaske med god evne til mørklegging, og foretrekker tyngden som gir et behagelig trykk mot øynene og ansiktet.

 

Invester i en bedre søvn 

Du er ikke alene om du strever med søvnproblemer. Mange opplever at de sover lett, våkner for tidlig eller bruker lang tid på å falle i søvn. Mye handler om at døgnrytmen vår reguleres av sollyset, noe man lett kan merke når sommeren er her og solen er oppe til lang på natt.Heldigvis trenger du ikke å tilpasse døgnrytmen til solen, men du kan heller få hjelp av en god sovemaske. Sovemasker kan holde lyset ute og på den måten simulere at det er natt. Når hjernen antar at omgivelsene er fullstendig mørke, vil produksjonen av søvnhormonet melatonin øke og gjøre det lettere å sove. Derfor kan en sovemaske hjelpe oss med å holde oss i søvn, slik at vi kan sove litt lenger, eller hjelpe oss med å sovne når vi tar en lur på dagtid.

Føl deg uthvilt hver dag – også om du arbeider natt 

Når du bruker en sovemaske kan du forlenge tiden kroppen din tror den trenger for å sove. Du vil oppleve at man raskere faller til ro og at man oppnår dypere søvn. Dette bidrar til at man våkner klar og mye mer uthvilt!

Når man kan skaffe seg en sovemaske trenger man ikke lenger bare godta at du er søvnløs og urolig. Du kan enkelt få orden på det med en sovemaske tilpasset deg, og vet du hvor nyttig det er for deg som arbeider natt? Å bare trekke for gardinene er som oftest ikke nok når man prøver å få en god natts søvn på dagtid. Bruk heller en sovemaske, som er både billigere og bedre enn dyre blendingsgardiner.

Sov godt på reisen

Skal du ute å reise er sovemasken en utmerket reisevenn. Under en flytur vil du finne roen mye raskere dersom du har på en god sovemaske. En god løsning for deg som både vil reise og få hvilt øynene litt.

De fleste vet at det kan være vanskelig å få seg en hvil når man er på reise, fordi det skapes så mange inntrykk som gjør at man holder seg våken, og gjerne bare klarer å slumre litt. Her blir man utsatt for både sittende stilling, ulike lyder fra andre reisende og ikke minst mye lys. Alt dette er med på å forstyrre deg, og du vil gjerne “rykke” litt til når du akkurat er på vei inn i søvnen. Ved å bruke en sovemaske kan du beskytte deg veldig godt mot dette, og dermed være våken og opplagt når du ankommer feriedestinasjonen din. Hvem vil ikke det?

Sovemasker til både barn og voksne

Har du barn som også trenger litt hjelp med å få nok søvn? Ja, da finnes det mange gode modeller for dem også, gjerne i litt gøye farger som også tilbyr komfort. Se på det som en god investering, for barn som får nok søvn er glade barn. En siste fordel er at barnet kanskje mister litt tidsperspektivet også, og dermed ikke vil spørre utallige ganger hvor lenge det er til dere er fremme.

Slik velger du den rette sovemaske

Sovemasker kommer i en rekke forskjellige varianter, og derfor er det ikke slik at en sovemaske automatisk vil passe til alle og enhver. Derfor har vi sett nærmere på hva du bør tenke over når du skal velge deg en ny sovemaske. Derfor må du finne modeller som du føler er komfortable, for hvis ikke kan du føle at brillene plager deg og i de vil i verste tilfelle ødelegge mer for søvnen din.
Tenk derfor på følgende ting:


Skal øynene holdes frie?

Det er viktig å vite om du liker følelsen av stoff mot øynene. Dersom du er en av dem som ikke trives med dette, finnes det sovemasker som gir frie øyne. Vanligvis vil de fleste sovemasker av god kvalitet ikke være til plage for dine øyne. Er du opptatt av hvordan sovemasken føles mot øynene bør du velge et godt materiale, slik som for eksempel populære silke.

Velg et behagelig stoff som passer til formålet sitt 

Noe av det første du bør ta hensyn til er at stoffet føles behagelig mot din hud. En annen ting er at stoffet ikke bør være for varmt, og føre til svette. Hugs også å ta hensyn til allergier dersom du har det. Når komforten er tatt hensyn til er det neste steg på veien for å finne den beste modellen for deg.

Det er å se hvor gjennomsiktig sovemasken er, altså hvor tett materialet er og hvor god masken er til å holde ute lys. Her er det viktig å vurdere hvor mye lys du skal stenge ute ved hjelp av masken din. Har du behov for en modell som gir 100 % mørkleggelset? Eller trenger du en modell som kun stenger ute det verste lyset? Skal du i hovedsak bruke den på soverommet ditt, er det mest sannsynligvis ikke behov for at du har en med 100% mørklegging. Ta

Hvilke sovestilling sover du i?

Kanskje du ikke visste det, men sovestillingen påvirker også hvilken maske som egner seg aller best. Er du en person som vanligvis sover på siden, magen eller beveger du deg mye? Da bør du velge en maske av tynt stoff slik at den ikke kommer i veien.
For dere som er ryggsovere byr det sjelden på noen utfordringer når det kommer til valg av sovemasker. Du kan gjerne velge en maske som er både tykkere og tettere.

Store eller tykke masker vil støte mot puten din, noe som kan føre til at sovemasken beveger seg og får deg til å sove dårlig.

Ta hensyn til ansiktsformen din 

Til slutt må du huske på hvilken maskeform som passer til ditt ansikt. Studer og se hvilke ansiktsform du har, og finn velg en maske som tar vare på søvnen din på en ypperlig måte. Er du på jakt etter en maske som kan brukes av flere, er det lurt å velge en med justerbar stropp.

Hva koster en sovemaske?

Slik vi sikkert har nevnt flere ganger; en sovemaske er en investering, uansett alder. Tenk at en slik liten sak kan ha så stor effekt på hverdagen vår. Selv om sovemasker finnes i mange forskjellige prisklasser, får du som oftest tak i en fin og god maske til mellom 50 – 500 kr.

I likhet med de fleste produkter man kjøper, så er det en viss sammenheng mellom kvalitet og pris, men det betyr ikke at du må finne den store lommeboken for å få en god natts søvn. Sovemasker ligger generelt i en lav prisklasse, og etter at vi i denne testen har fortalt hvilke som egner seg best, kan man nesten si at det blir for dumt å ikke prøve .

Ekstra tilbehør

Ønsker du å være trygg på at du får mulighet til å stenge hele verden ute når du skal legge deg? Da er det lurt at du i tillegg bruker en nakkepute og et par ørepropper. De fleste vil kanskje ikke ta med seg en nakkepute på kollektivtrafikken etter jobb, men det kan være genialt når man skal på ferie. Ørepropper stenger ute mye lydinntrykk, og hjelper deg med å finne roen raskere..

Ofte stilte spørsmål 

Hvilken sovemaske er best i testen?

Å finne den sovemasken som passer best for deg, kan være en utfordring siden hver av oss har forskjellige behov og preferanser. Gjennom vår gjennomgang har REZT Sovemaske utmerket seg som vår favoritt, takket være dens overlegne egenskaper i mørklegging, komfort, kvalitet på materialene, justerbarhet og pris. Dette gjør den til en vinner fordi den effektivt blokkerer ut lys, er behagelig å ha på, er laget av materialer av høy kvalitet, enkelt kan tilpasses ulike hodeformer og størrelser, og tilbyr god verdi for pengene.

For å utvide ditt perspektiv og assistere deg i beslutningsprosessen, foreslår vi at du tar en titt på sovgottnu.se. Denne nettsiden har grundig vurdert et bredt utvalg av de mest populære sovemaskene i Norden. Med deres detaljerte tester og anmeldelser, kan du få ytterligere innsikt og veiledning for å velge en sovemaske som møter dine spesifikke behov på best mulig måte.

Hva koster en sovemaske?

Sovemasker kan koste fra 39 til 800 NOK, avhengig av merke og kvalitet du velger. Du kan for eksempel velge en av de billigste, som en sovemaske i kinesisk kvalitet, som ikke varer særlig lenge, men får jobben gjort i en periode. Legger du litt mer til investeringen din, får du derimot en mye mer behagelig maske som stenger ute alt lys, og ikke minst kan du ha den i mange år fremover.

Hvor kjøper man sovemasker?

Sovemasker selges både på apoteket, parfymeri, helsekost og hos nettbutikker. Finner du din nye sovemaske på nett, kan du raskt spare penger og ha et mye større utvalg enn du finner i fysiske butikker.

Hva gjør en sovemaske?

Kort sagt stenger sovemasker lyset rundt øynene, og vil derfor hjelpe deg med å sove bedre. Skal du sove før solen har gått ned, eller du trives med å sove på flyreiser eller bilturer? Da bør du vurdere en god sovemaske som kan være en god snarvei til større overskudd i hverdagen eller på reise.

Hva skal jeg vurdere når jeg skal kjøpe min nye sovemaske? 

Du må basere valget ditt på hva du ønsker ut av masken og hva du skal bruke den til. Ved å finne en maske som matcher dine behov når det kommer til sted, lengde eller mørklegging, vil du trolig bli mest mulig fornøyd.

Disclaimer mintest.no

Våre favorittprodukter er valgt basert på personlige meninger og vår kunnskap. Det er ikke mulig for oss å teste hvert eneste produkt i alle kategorier. Det vi mener og sier her, reflekterer våre egne synspunkter.

Takket være provisjon fra flere firmaer vi omtaler og anmelder, kan vi tilby deg produkt-sammenligninger uten kostnad. Vi har en eierandel i visse kategorier med våre toppvalg.

Innholdet du leser nå er reklame, ikke en ekte nyhetsartikkel, blogginnlegg eller en oppdatering om forbrukerbeskyttelse. Personbildene brukt her er av modeller. Historiene og personene omtalt på denne siden er oppdiktede, basert på erfaringer fra brukere av disse produktene.

Utsagnene på dette nettstedet er individuelle og ikke en garanti for at du vil oppnå det samme. All informasjonen vi gir, enten det er tekst, bilder eller grafikk, er ment for generell orientering.

Legg igjen en kommentar