...

Sovemaske test: 5 masker som sikrer nattesøvnen

Sovemaske test

I snitt sover en voksen person nesten syv timer i døgnet. Dette betyr at en tredjedel av hvert døgn blir tilbrakt sovende. Da er det ingen tvil om at kvalitetssøvn er viktig for oss. Uansett om du er ute på reise eller bare ønsker å sikre en god natt søvn hjemme kan en sovemaske være løsningen. Dette er en praktisk maske som holder dagslys og andre forstyrrende elementer ute slik at du ikke blir vekket gjennom natten. Spesielt i Norge kan en sovemaske være et godt alternativ om sommeren. Da er det lyst store deler av døgnet og mange sliter med å oppnå den dype kvalitetssøvnen som er nødvendig for å føle seg opplagt.

Det finnes utallige sovemasker tilgjengelig på markedet og det kan derfor være vanskelig å finne den rette. For å gjøre dette litt enklere har vi innhentet tilgjengelig informasjon på nett og sammenlignet resultatet fra en rekke best i test artikler om sovemasker. Med dette som utgangspunkt har vi klart å korte ned listen til de mest populære sovemaskene. Vårt mål er å gjøre det enklere for deg å gjøre et godt valg, uten å måtte bruke timevis på undersøkelser. 

Den soleklare testvinneren i sovemaske testen var Cabeau Midnight Magic Sleep Mask. Masken er svært justerbar og kan tilpasses din unike ansiktsform. I tillegg har masken en rekke smarte designløsninger som gjør at den ikke presser på øyelokkene når du skal sove og du kan velge hvor mørkt du ønsker det. Alt fra skumring til helt mørkt ved hjelp av foringen i masken. Med andre ord vil denne sikre deg god nattesøvn uansett preferanse og du slipper bekymre deg for en søvnløs natt.

VÅRE favoritter

  • Silkeaktig stoff
  • Justerbart elastisk hodebånd
  • Ørepropper inkludert
SJEKK PRISEN →
  • Justerbar passform
  • Ørepropper inkludert
  • Mykt plysj-materiale
SJEKK PRISEN →
  • Mikrofiberstoff
  • Praktisk oppbevaringsveske for ørepropper
  • Justerbar passform
SJEKK PRISEN →

Sovemaske test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Cabeau Midnight Magic Sleep mask
Denne masken i plysj fra Cabeau er justerbar og tilpasses enkelt til alle ansiktsformer. Dette gjør at masken sitter godt på ansiktet og ikke blir forstyrrende når du skal sove. Du kan også velge ønsket grad av mørke fra skumring til helt mørkt. Dette sikrer deg den dype kvalitetssøvnen og sørger for at du våkner uthvilt hver morgen.
SJEKK PRISEN →
Go Travel Sleep Shade
Produsert i et silkeaktig stoff og med et bredt design sitter denne masken lett og behagelig på ansiktet. Det elastiske hodebåndet sørger for at du enkelt kan justere masken til egen preferanse og det silkeglatte stoffet forhindrer at sminke blir ødelagt mens du sover. I tillegg har masken praktisk oppbevaring av ørepropper inkludert i hodebåndet.
SJEKK PRISEN →
Cocoon Eye Shades De Luxe
Denne stilige sovemasken fra Cocoon kommer i et mykt microfiber stoff som sikrer perfekt komfort på reiser. Masken er formet som solbriller og designet hindrer press direkte mot øynene dine. I tillegg får du en smart oppbevaringsveske for ørepropper.
SJEKK PRISEN →
MILRAB Travel
Med MILRAB Travel får du alt du trenger for å sove på turen. Pakken inkluderer blant annet sovemaske, fleecepledd, ørepropper og pute. Dette sikrer god komfort og en behagelig reise. Pleddet er antistatisk og masken er produsert i 100% bomull. Ved hjelp av en strikk kan masken enkelt festes rundt hodet uten at den blir pressende.
SJEKK PRISEN →
Go Travel Sleeping Mask
Denen luksuriøst konturerte sovemasken fra GoTravel er for deg som ønsker det absolutt beste. Det silkeaktige stoffet sørger for at masken både fremstår elegant og er svært behagelig å ha på seg. Med et ekstra bredt elastisk hodebånd sitter masken godt på ansiktet uten at den fremstår pressende.
SJEKK PRISEN →

1. Cabeau Midnight Magic Sleep mask – Sovemaske best i test

Cabeau Midnight Magic Sleep

SJEKK PRISEN →

Med Midnight Magic ® fra Cabeau kan du enkelt nyte en god natt søvn. Masken er svært tilpasningsdyktig og derfor komfortabel uansett ansiktsform. I tillegg kan du selv velge hvor mørk du ønsker at masken skal være fra skumring til helt mørkt. Det myke plysjstoffet sørger for at masken sitter lett og komfortabelt på ansiktet gjennom hele natten. 

Masken er designet for å gi høy komfort og har derfor en uthuling over øynene. Dette forhindrer at masken presser ned på øyelokkene dine gjennom natten, men tvert imot sitter lett og løst på ansiktet. Takket være det lette materialet av plysj vil masken raskt oppleves som svært lett og komfortabel, samtidig som den er stilig. 

Både maske og stropp er produsert i et mykt plysjstoff for optimal komfort. Den myke stroppen kan enkelt festes ved hjelp av borrelås på baksiden som gjør at du får en svært tilpasningsdyktig maske. Stram etter ønske og fest enkelt. I tillegg medfølger det ørepropper i memory foam som oppbevares i den praktiske lommen på utsiden av masken. 

Uansett om du skal ut å reise eller bare ønsker å sikre en god natt søvn hjemme, vil Midnight Magic ® fra Cabeau være et ypperlig alternativ. masken sitter godt på ansiktet og  med uthuling foran øynene unngår du at noe presser mens du sover.

Les mer →


2. Go Travel Sleep ShadeBestselger

Go Travel Travel Shaped Eye Mask

SJEKK PRISEN →

Denne behagelige sovemasken fra Go Travel er produsert i et silkeaktig materiale som både er elegant og komfortabelt. Dette resulterer i en maske som sitter godt på ansiktet, men samtidig oppleves som lett og behagelig. Det justerbare hodebåndet sørger for optimal passform og er blant annet utstyrt med praktisk oppbevaring til ørepropper. 

Når du skal velge sovemaske er det viktig at du velger noe som er lett og behagelig, men som også sitter godt på ansiktet. Dette er for å beskytte øyne, men også for å blokkere ute uønsket lys effektivt. Dette gjør Go Travel på en svært behagelig måte. Det unike designet med store koppe formede gjør at masken enkelt blokkerer ute lyset, uten at den presser ned på øyelokkene dine. 

Det silkeaktige stoffet sørger for at masken får et elegant preg samtidig som den har en avkjølende effekt. Du slipper dermed en maske som fort blir varm og skaper en klam følelse i ansiktet. På denne måten kan masken bidra til at du oppnår den dype kvalitetssøvnen. 

Er du på jakt etter en maske av høy kvalitet og elegant design vil Go Travel sin Sleep Shade være et godt alternativ. Masken er produsert i et lett og behagelig silkeaktig materiale, som kombinert med god passform sikrer en behagelig opplevelse. 

Les mer →


3. Cocoon Eye Shades De Luxe – Premium

Cocoon Eye Shades De Luxe

SJEKK PRISEN →

Med denne sovemasken fra Cocoon får du en maske som sitter godt på ansiktet og samtidig har en kjølende effekt. Kombinasjon av mikrofiber og nylon sørger for at masken sitter lett på ansiktet, men samtidig blokkerer ute alt av dagslys. Det svært kompakte designet gjør at masken er utmerket for reiser. 

Designet til å etterligne solbrillers passform på ansiktet gjør at masken sitter behagelig uansett ansiktsform. De myke putene gjør at den ikke presser inn mot øynene når du sover, slik at du unngår varme og klamhet i ansiktet. I tillegg får du med en smart veske til ørepropper som gjør at du enkelt kan oppbevare dem sammen med masken. Dette kan komme godt med og spesielt på lengre reiser der både maske og ørepropper oppbevares i en koffert. 

Du kan velge mellom tre forskjellige farger på masken og designet gir en elegant følelse. Vaffel mønsteret på fremsiden av masken sørger for at masken er stilren, samtidig som fargevalget gir mulighet for personalisering av masken din. Nylonstoffet kan lett brettes sammen uten at det blir skrukkete som gjør at du kan oppbevare masken sammen med øreproppene i den medfølgende vesken. 

Er du på jakt etter et premium alternativ som sikrer høy komfort og god passform vil dette være et godt alternativ for deg. Stoffer i mikrofiber  sørger for at masken sitter godt, samtidig som den ikke blir belastende på ansiktet. Dette sikrer deg en god natt søvn og en maske du knapt merker at du har på.

Les mer →


4. MILRAB Travel – Komplett sett

MILRAB Travel Reisepakke

SJEKK PRISEN →

Denne reisepakken fra MILRAB inneholder alt du trenger for en behagelig reise. Du får blant annet et fleecepledd, sovemaske, ørepropper og en oppblåsbar pute. Alt til en svært hyggelig pris. Med andre ord har du alt som trengs for å få en god natt søvn uansett omgivelser. 

Sovemasken er produsert i 100% bomull som gir en myk og behagelig opplevelse. Fleecepleddet er fremstilt i et flammehemmende stoff og er antistatisk, og med en størrelse på 100×140 kan du benytte pleddet både som underlag og dyne. Øreproppene er formbare og gir derfor behagelig passform, samtidig som de reduserer lydnivået rundt deg. Til slutt får du en behagelig pute som av praktiske formål er oppblåsbar. Dette gjør at reisepakken opptar lite plass, men samtidig yter god komfort på reisen. 

Fordelen med et helt reisesett er at du har alt du trenger uansett omgivelser. Du kan ta en rask blund på flyet, eller du kan sove gjennom en lenger reise. Uansett har du både pute, teppe, maske og ørepropper i en og samme praktiske pakke. Dette gjør også at utstyret tar liten plass i kofferten din og enkelt kan bringes med på tur. 

Er du på jakt etter en praktisk reise pakke som inneholder alt det nødvendige utstyret kan denne pakken fra MILRAB virkelig innfri. Her får du alt som er nødvendig for å sikre en god natt søvn uansett destinasjon uten at det er belastende å ha med deg. Det behagelige fleecepleddet og den myke masken gjør at du raskt finner roen og kan hvile underveis på turen.

Les mer →


5. Go Travel Sleeping Mask – Luksus sovemaske

Sleeping Mask Øyemaske

SJEKK PRISEN →

Skal du sikre søvnen på lange turer kan denne kvalitets masken fra Go Travel være et ypperlig alternativ. Den kommer i et stilrent design, men er også en svært luksuriøst konturert sovemaske. Dette sikrer deg god passform uten at masken blir pressende gjennom natten. Den brede masken sørger for å effektiv blokkere uønsket lys ute og du vil ikke bli forstyrret i søvnen. 

Ved å benytte et ekstra bredt elastisk hodebånd sitter masken bedre på ansiktet, uten at den presser på øynene dine. Dette forhindrer at masken beveger seg når du sover, men det sikrer også at masken ikke blir svett. En stram maske som sitter direkte på huden kan nemlig fort bli varm og du begynner å svette i ansiktet. Dette slipper du med det brede hodebåndet da dette sikrer at masken sitter godt, men ikke stramt.

Fordelen med denne masken er at den har god passform uansett ansiktsform. Takket være den justerbare hodestroppen kan du enkelt tilpasse den ditt ansikt og oppnå en behagelig passform. Rundt kantene er masken polstret med et mykt lag slik at det ikke er noen kanter som gnager og skaper ubehag. 

Er du på jakt etter en komfortabel sovemaske av høy kvalitet vil Sleeping Mask fra Go Travel være et utmerket alternativ. Masken gir god komfort, men det kompakte designet sørger for at du enkelt kan putte masken i lommen eller jakken. Dermed har du alltid masken tilgjengelig om muligheten til å ta en liten blund skulle melde seg.

Les mer →


Spørsmål og svar

Hva bør en sovemaske være laget av?

En sovemaske bør være produsert i bomull, nylon eller silke. Dette forhindrer at masken blir varm og forstyrrende når du sover.

Hvordan fester man en sovemaske?

Du bør feste sovemasken ved hjelp av strikk eller hodebånd. Disse bør festes i overkant av øret for å ikke gnage. Eventuelle hodebånd bør festes i overkant og deretter strammes til.

Bør en sovemaske ha bredt eller smalt hodebånd?

For best komfort bør du ha et bredt hovedbånd på sovemasken din. Dette gjør at strikken ikke blir plagsom og masken sitter bedre på ansiktet. Et bredt hodebånd kan oftere justeres og vil derfor yte bedre passform. 

Har sovemaske ørepropper inkludert?

Ikke alle sovemasker kommer med inkluderte ørepropper, du bør derfor undersøke dette i forkant dersom du skal benytte masken på f.eks. fly eller tog der ørepropper er nødvendig. Det er også verdt å merke seg at noen sovemasker har integrert oppbevaring for propper, men ikke propper inkludert. 

Hvorfor bør man bruke sovemaske?

Skal du sove på dagtid eller under reise vil lys ha en forstyrrende effekt på søvnkvaliteten din. Du bør derfor benytte en sovemaske slik at du raskere kan oppnå dyp kvalitetssøvn og være uthvilt når du våkner igjen.

Leave a Comment