Sovepose test: Markedets 7 beste soveposer i 2024

Sovepose test

Soveposer er en viktig del av utstyret for friluftsentusiaster, teltturister og eventyrlystne sjeler. En god natts søvn kan være avgjørende for å nyte turen til det fulle, så det lønner seg å finne den perfekte soveposen som passer dine behov og preferanser. Med et enormt utvalg av soveposer på markedet, kan det være utfordrende å navigere i jungelen av merker, materialer og funksjoner.

I vår sovepose test har vi samlet et utvalg av soveposer som representerer ulike prisklasser, kvaliteter og bruksområder. Vi har vurdert soveposene ut fra faktorer som komfort, isolasjon, vekt, pakkstørrelse og pris, slik at du enkelt kan finne den som passer best for deg. Enten du er ute etter en lett og kompakt sovepose til fjellturen, en varm og behagelig sovepose til vintercamping, eller en allsidig sovepose som fungerer i flere situasjoner, vil du finne nyttige anbefalinger her.

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe sovepose.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Sovepose test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Helsport Rago Pro
Helsport Rago Pro skiller seg ut med sin kombinasjon av vekt, varme og pakkvolum. Den har jevn isolasjon og minimal risiko for kuldepunkter. Den er designet for naturlig sovestilling og har høykvalitets materialer, inkludert en lett og slitesterk kompresjonspose. Den klare favoritten i vår sovepose test.
SJEKK PRISEN →
Helsport Rago Superlight
Helsport Rago Superlight er et fantastisk valg de som er på utkikk etter en lett sovepose. Den har svært god balanse mellom varme, vekt og volum og er fylt med 800 FP gåsedun samt et smart design som holder deg varm og komfortabel.
SJEKK PRISEN →
Helsport Rago Junior
Ikke la barna arve dine slitte soveposer. En spesialtilpasset sovepose gjør opplevelsen mye bedre og det blir lettere å få de med på tur. Helsport Rago Junior er spesialtilpasset barnas behov i både vekt og varme-egenskaper med skyhøy kvalitet og komfort. Rett og slett en fantastisk sovepose.
SJEKK PRISEN →
Deuter Astro Pro 800
Deuter Astro Pro 800 er en fantastisk helårs sovepose med en maksimal kroppslengde på 185 cm. Den er svært godt egnet for høst og vinterbruk med temperaturer under -10ºC. Passer fint for norske sommernetter, men kan bli varm om det er tropenatt. Lav vekt og lett å ha med seg.
SJEKK PRISEN →
Helsport Rago down X-trem long
Som gir god plass og varme for de kaldeste vinterforholdene. Den har en suveren passform med toppkvalitets Pertex-materiale og høykvalitets gåsedun 90/10, 750 cuin/oz og en nøye beregnet fordeling av fyllmateriale.
SJEKK PRISEN →
Mammut Women's Protect Down Bag
Mammut Women's Protect Down Bag er en svært bra sovepose med smarte løsninger som integrerte ørepropper og lommer på siden slik man for eksempel kan nyte morgenkaffen godt pakket inn i soveposen. Selv om navnet tilsier at soveposen er for damer kan alle bruke den som er mellom 160 og 180 cm.
SJEKK PRISEN →
Robens Glacier II
Robens Glacier II er en prisgunstig sovepose som tilbyr komfort, varme og praktiske funksjoner. Den har en komfortabel mumieform, "shark fin" fotboks, og høy fuktighetstransport. Med Loft Expander-systemet, PFC-fri produksjon og slitesterkt nylon ripstop, er denne soveposen et flott valg for friluftselskere på budsjett.
SJEKK PRISEN →

1. Helsport Rago Pro – Best i test

Helsport Rago Pro Down Blue

SJEKK PRISEN →

Helsport Rago Blue er vår ubestridte testvinner i vår sovepose test og anbefalte sovepose for de som ønsker best mulig ytelse og komfort i tre sesonger. Rago Pro skiller seg ut med sin unike kombinasjon av vekt, varme og pakkvolum, samt en rekke gjennomtenkte og innovative funksjoner som virkelig setter den i en klasse for seg.

Denne soveposen veier kun 1 kg, noe som er imponerende med tanke på de høykvalitets 650 cuin andedunene som gir utmerket isolasjon. Den møysommelige passformen og designet eliminerer kuldepunkter, og det bredeste partiet er forlenget fra skuldrene til hoftene. Dette gir bevegelsesfrihet og en behagelig natts søvn uten å kompromisse på varme, noe som sikrer at du våkner uthvilt og klar for dagens aktiviteter.

Rago Pro er designet med dunfordeling og kammerkonstruksjon i fokus, noe som resulterer i en jevn isolasjon og minimal risiko for kalde områder. Passformen er optimalisert for å gi en naturlig sovestilling, og fotenden har en bredere og vinklet konstruksjon for bedre komfort. Hetten og nakkestrammeren er også nøye utformet for å gi ekstra varme og komfort på de mest utsatte områdene, slik at du holder deg varm selv når temperaturen synker.

Materialene som brukes i Rago Pro er av høy kvalitet, med et komfortabelt og lett innvendig stoff fra Pertex og et vannavstøtende 30D Nylon ytterstoff. Glidelåskonstruksjonen er forbedret for enklere bruk, og en innvendig dunfylt klaff bidrar til å forhindre kuldepunkter ved glidelåsen. Hettestrammeren er utstyrt med en myk og komfortabel webbing, og en praktisk innerlomme med glidelås sørger for sikker oppbevaring av små gjenstander, slik som mobiltelefon eller nøkler.

Kompresjonsposen som følger med Rago Pro er lett og slitesterk, og gjør det enkelt å pakke ned soveposen til et kompakt volum på bare 7 liter (19×26 cm). Dette gjør den til et ideelt valg for de som ønsker å spare plass i ryggsekken.

I vår soveposte test utmerker Helsport Rago Pro seg som vår testvinner takket være sin enestående balanse mellom vekt, varme, komfort og funksjonalitet. Enten du skal på en lang fjelltur, en helgetur i skogen, eller en senhøstes tur, vil Rago Pro holde deg varm og komfortabel, slik at du kan nyte eventyrene dine til det fulle og skape minneverdige opplevelser.

Spesifikasjoner

 • Vekt u/trekk:1,00 kg
 • Fyllmateriale: 471g 90/10 Andedun 650 cuin/oz
 • Personlengde/bredde: 185/75 cm
 • Volum: 19×26 cm (7 L)

Oppsummert

 • Fantastisk passform
 • Svært god konstruksjon som forhindrer kuldepunkter
 • Liten og lett å ha med i sekken

Les mer →

2. Helsport Rago Superlight – Best av de lette

Helsport Rago Superlight

SJEKK PRISEN →

Helsport Rago Superlight er utvilsomt det beste valget innen lette soveposer på markedet i dag og den letteste med god margin i sovepose testen. Med en perfekt balanse mellom varme, vekt og volum, er dette den ultimate 3-sesongs soveposen for de som ønsker å pakke lett, men samtidig holde seg god og varm under vårens, sommerens og høstens eventyr.

Bygget på suksessen til Helsport sine tidligere Rago soveposer, er Rago Superlight fylt med premium 800 FP gåsedun og har en T-LIM på -8 grader. Dette gjør den til et ideelt valg for vår- og høstturer, samt kjølige sommernetter. Den ergonomisk utformede indre varmekragen gir en bedre passform, og alle detaljer er designet med fokus på å redusere vekt uten å gå på kompromiss med pålitelighet og komfort.

Målet med Rago-serien er å optimalisere varmeeffekten i soveposen. Passformen er nøye utformet for å unngå kuldepunkter og inkluderer ekstra dun og mer plass for bevegelse på utsatte steder, noe som sikrer en behagelig og varm natts søvn. Soveposen er tilgjengelig i to størrelser: standard (185 cm) og lang (200 cm), noe som gjør det enkelt å finne den perfekte passformen for enhver bruker.

Rago Superlight har en rekke viktige funksjoner som en toveis glidelås, vannavvisende og duntett ytterstoff, duntett og pustende innerstoff, effektiv passform rundt kroppen som holder på varmen, dunfylte kamre langs glidelåsen for å forhindre varmetap, hurtig hettelukking, varmekrage og en innvendig lomme for oppbevaring av små gjenstander.

Med en imponerende lav vekt på bare 0,78 kg og et pakkvolum på 17×24 cm (5,4 L), skiller Helsport Rago Superlight seg ut blant lette soveposer. Dens fremragende ytelse, kombinert med smarte funksjoner og materialer, gjør Rago Superlight til det åpenbare valget for friluftselskere som prioriterer lav vekt og høy komfort i en pålitelig sovepose. Dette er uten tvil en investering som vil lønne seg for enhver turentusiast.

Spesifikasjoner

 • Vekt u/trekk:1,00 kg
 • Fyllmateriale: 471g 90/10 Andedun 650 cuin/oz
 • Personlengde/bredde: 185/75 cm
 • Volum: 19×26 cm (7 L)

Oppsummert

 • Vekten gjør den lett å ha med
 • Innvending lomme for oppevaring av verdisaker
 • Svært komfortabel

Les mer →

3. Helsport Rago Junior – Beste til barna

Helsport Rago Down Junior Blue

SJEKK PRISEN →

Helsport Rago Junior er uten tvil den beste soveposen for barn, og dette kommer tydelig frem i denne sovepose testen. Med en unik kombinasjon av høykvalitets materialer og smarte designløsninger, får barna samme komfortable egenskaper som voksne med Rago-serien, noe som garanterer en god natts søvn.

Denne soveposen veier kun 0,88 kg og inneholder 650 andedun, noe som gir et optimalt vekt-til-varme forhold. Dette gjør den perfekt for små ryggsekker og komfortabel å bære for barn. Den lange glidelåsen og glidelåsbeskyttelsen gjør det enkelt for barna å komme seg inn og ut av posen, noe som er viktig for en god natts søvn.

Rago Junior er nøye designet for å unngå kuldepunkter som kan oppstå når dunen presses mot veggene under søvn. Med en passform som gir god plass ved skuldrene, hoftene og armene, kan barna bevege seg i soveposen uten å oppleve ubehagelige kuldepunkter. Den justerbare hetten og varmekragen bidrar ytterligere til å holde barna varme og komfortable gjennom natten.

Posens ytterstoff er vannavvisende og duntett, mens innerstoffet er pustende og mykt. Dette gir en behagelig soveopplevelse, uansett værforhold. Inndelingene av dunkamrene og fotendens konstruksjon sørger for optimal isolasjon og varme. En innvendig lomme gir praktisk oppbevaring av små gjenstander.

Med en perfekt balanse mellom varme, vekt og pakkvolum, er Rago Junior en ideell tre-sesongspose for barn. Den holder dem varme og komfortable gjennom våren, sommeren og høstnettene, og garanterer en god natts søvn.

I vår sovepose test 2024 setter vi dermed Helsport Rago Down Junior som den beste soveposen for barn, takket være dens kompromissløse kvalitet og funksjonalitet. Med smarte designløsninger og høykvalitetsmaterialer, gir Rago Junior barna en komfortabel og varm soveopplevelse på turer i naturen. Dette er en investering som vil gi barna et solid grunnlag for å nyte friluftslivet og skape minner for livet.

Spesifikasjoner

 • Vekt u/trekk: 0,86 kg
 • Fyllmateriale: 332g 90/10 Andedun 650 cuin/oz
 • Personlengde/bredde: 165/70 cm
 • Volum: 17×25 cm (6 L)

Oppsummert

 • Spesialtilpasset barna
 • Holder varmen vår til høst
 • Veier lite, tar lite plass

Les mer →

4. Deuter Astro Pro 800 – Beste helårs sovepose

Deuter Astro Pro 800

SJEKK PRISEN →

Deuter Astro Pro 800 er en utmerket sovepose for de som leter etter en vår, høst- eller vintersovepose som fungerer selv i de kaldeste temperaturene. Den kan bli noe varm under varme sommernetter, men for vanlig norsk sommer er det ikke noe problem. Denne unisex soveposen har maksimum kroppslengde på 185 cm og er designet for å være komfortabel ned til -10ºC, med en ekstremtemperatur på -36 grader C.

Astro Pro 800 har en fyllingsvekt på 800 g og en skulderbredde på 70 cm. Den er fylt med dun, med 90% dun og 10% fjær, og har en fill power på 750 cubic inches per ounce. Med en vekt på 1335 g er denne soveposen lett å pakke med på tur, og den har et pakkmål på ca. 20 x 39 cm.

En av de beste funksjonene i Deuter Astro Pro 800 er dens varmekrage. Denne funksjonen holder varmen inne i soveposen, og gir deg en mer behagelig og varm opplevelse. Dette er spesielt viktig når det er veldig kaldt ute, og du vil ha en sovepose som gir deg den ekstra varmen du trenger for å sove godt.

Astro Pro 800 har også tre forskjellige temperaturvurderinger. For damer har den en komforttemperatur på -8ºC, mens for herrer har den en komforttemperatur på -15ºC. Dette betyr at denne soveposen vil holde deg varm og behagelig i de fleste vinterforholdene.

En annen flott egenskap ved denne soveposen er dens fyll av dun, som er et naturlig isolasjonsmateriale som er mykt, lett og varmt. Med 90% dun vil Astro Pro 800 gi deg den varmen du trenger i alle vinterforhold.

Sammenfattende er Deuter Astro Pro 800 en utmerket sovepose for helårsbruk, spesielt for de som ønsker å sove godt og varmt i kaldt vær. Med sin lette vekt, dunfylling og varmekrage vil denne soveposen gi deg komfort og varme i alle slags værforhold.

Spesifikasjoner

 • Vekt: 1,335 kg
 • Fyllmateriale: 90% Dun, 10% Fjær
 • Personlengde/bredde: 18570 cm
 • Pakkmål: 20 x 39 cm

Oppsummert

 • Fantastisk helår sovepose
 • Behagelig varmekrage
 • Noe varm på de varmeste sommernettene

Les mer →

5. Helsport Rago down X-trem long – Best for de høye

Helsport Rago down X-trem long

SJEKK PRISEN →

Helsport Rago Down X-trem Long er en enestående sovepose spesielt utformet for høye mennesker som ønsker tilstrekkelig plass og varme under ekstreme forhold og et verdig tilskudd til våre sovepose test.. Designet for å tåle de kaldeste skandinaviske vintrene, er denne soveposen utstyrt med førsteklasses Pertex-materiale og høykvalitets gåsedun (90/10, 750 cuin/oz), samt en nøye beregnet fordeling av fyllmateriale for optimal isolasjon.

Soveposen har et bredt parti fra skuldrene til hoftene, som gir rikelig med plass for bevegelse og eliminerer kuldepunkter. Dette sikrer at høye brukere kan sove komfortabelt og varmt gjennom hele natten. Med en vekt på 1,74 kg, personlengde/bredde på 200/85 cm, og fylt med 1044 g 90/10 gåsedun 750 cuin/oz, er Rago Down X-trem Long ideell for å holde seg varm og komfortabel under kalde netter. Soveposen har et kompakt volum på 23×31 cm (12 L), noe som gjør den enkel å pakke og transportere.

En av de fremste egenskapene ved Helsport Rago Down X-trem Long er dens fordeling av dun og kammerkonstruksjon. Kamrene er kurvet for å hindre dunet i å flytte seg ut av posisjon, noe som forhindrer kuldepunkter. Mengden dun i hvert kammer er nøye beregnet, og både dunkvaliteten og vekten av materialet som skal holde dunet på plass, er tatt i betraktning for å sikre optimal isolasjonsevne.

Rago Down X-trem Long har også en suveren passform som reduserer den ekstra plassen inni soveposen til et minimum uten å skape kuldepunkter. En trang sovepose kan være ukomfortabel og virke mot sin hensikt, men denne modellen gir rikelig med komfort og plass, samtidig som den opprettholder duna sin spenst.

Oppsummert er Helsport Rago Down X-trem Long en utmerket investering for alle som søker en varm og komfortabel sovepose tilpasset høye mennesker. Med sin innovative design, materialer av høy kvalitet og fokus på detaljer, garanterer denne soveposen en behagelig og varm natts søvn under de mest utfordrende forhold.

Spesifikasjoner:

 • Vekt u/trekk: 1,74 kg
 • Fyllmateriale: 1044g 90/10 Gåsedun 750 cuin/oz
 • Personlengde/bredde: 200/85 cm
 • Volum: 23×31 cm (12 L)

Oppsummert

 • Komfort for de med lang kropp
 • Holder deg varm selv på vinteren
 • Vannavstøtende

Les mer →

6. Mammut Women’s Protect Down Bag – Beste damesovepose

Mammut Women's Protect Down Bag

SJEKK PRISEN →

Mammut Women’s Protect Down Bag er en høykvalitets sovepose som sikrer deg en behagelig natts søvn under friluftsaktiviteter. Selv om navnet antyder at den er spesielt designet for kvinner, passer denne soveposen utmerket for alle mellom 160 og 180 cm i høyde. Soveposen skiller seg ut med sine integrerte ørepropper og ansiktsmaske som gir en uforstyrret søvn, samt et spesielt materiale som fôrer innsiden av hetten for å minimere støy fra posen selv. Klart soveposen i sovepose testen med mest smarte løsniinger.

Toveis glidelåsen er både godt isolert og sentrert, noe som gjør det enkelt å komme inn og ut av posen. Glidelåsåpningene på sidene gir deg muligheten til å ta ut hendene og nyte morgenkaffen uten å gå på akkord med varmen og komforten. Den innvendige varmekanalen i kragen er godt isolert og hindrer varmetap, mens en magnetisk knapp gjør det enkelt å lukke kragen selv i mørket.

Mammut Women’s Protect Down Bag leveres med en kompresjonspose og et oppbevaringstrekk, noe som gjør den enkel å pakke og transportere. Den er både lett og kompakt, og egner seg godt for lange turer. Soveposen er også miljøvennlig, med bluesign-sertifisert yttermateriale og RDS-sertifisert dun, samt PFC-fri DWR-behandling. Innermaterialet er laget av 100% polyester, og fyllet består av 90% grå andedun og 10% grå andefjær med en fillpower på 700.

Soveposen har en fotbredde på 60 cm og en skulderbredde på 80 cm, og veier totalt 1810 g uten pakkpose. Disse målene gjør den romslig og behagelig for de fleste brukere.

I sum er Mammut Women’s Protect Down Bag et utmerket valg for alle som søker en god natts søvn under turer i naturen. Soveposens smarte løsninger, som integrerte ørepropper, lommer på sidene og magnetisk lukking i kragen, er designet for å gi deg en komfortabel og avslappende opplevelse. Enten du er en erfaren friluftsentusiast eller en nybegynner, er denne soveposen et solid tillegg til turutstyret ditt og vil garantert bidra til en vellykket og minneverdig tur.

Spesifikasjoner:

 • Passer for: Høst/Vinter (under -10ºC)
 • Vekt:1810g
 • Maks kroppslengde: 180 cm
 • Skulderbredde: 80 cm

Oppsummert

 • Integrerte ørepropper
 • Smarte åpninger for armene
 • Holder deg god og varm

Les mer →

7. Robens Glacier II – Beste budsjettvalg

Robens Glacier II Sovepose

SJEKK PRISEN →

Er du på utkikk etter en god sovepose som ikke sprenger budsjettet? Da er Robens Glacier II et utmerket valg og den klart billigste i sovepose testen.

Robens Glacier II har en rekke praktiske egenskaper som gjør den til en fantastisk sovepose i budsjettklassen. Den har en komfortabel mumieform som gir økt bevegelsesfrihet, og en «shark fin» fotboks-konstruksjon som gir ekstra komfort. Den omarbeidede posisjonen og profilen på nakkekraven minimerer trekk og varmetap, og den hel-lengde isolerte glidelåsbaffelen gir ytterligere beskyttelse mot kulde.

Hette-snøret er lett å justere takket være ulik tykkelse og struktur, og soveposen leveres med en komprimeringspakkepose for enkel transport. Glidelåsen er utstyrt med en anti-klemmebeskyttelse, og det finnes hengeløkker for praktisk oppbevaring. Fôrmaterialet har høy fuktighetstransport, noe som gir bedre komfort under varierende forhold.

Loft Expander-systemet øker isolasjonen i den øvre delen av soveposen, og designet er laget for å minimere det indre rommet som skal varmes opp uten å gå på kompromiss med komfort og plass. Robens Glacier II er fylt med AirThermo, et 100% polyester materiale, og har en dobbeltlagskonstruksjon på toppen og en enkeltlagskonstruksjon på bunnen.

Soveposen har en innvendig lomme for verdisaker og er PFC-fri, noe som betyr at den er produsert uten skadelige kjemikalier. Yttermaterialet består av 40D 290T nylon ripstop, som er slitesterkt og lett, mens innerfôret er laget av 30D 290T polyester Taffeta.

Robens Glacier II er en imponerende sovepose i budsjettklassen som tilbyr komfort, varme og praktiske funksjoner til en rimelig pris. Med dens innovative design, høykvalitets materialer og miljøvennlige egenskaper, er denne soveposen et utmerket valg for friluftselskere som ønsker å få mest mulig ut av sine turer uten å måtte tømme lommeboken.

Spesifikasjoner:

 • Ekstremtemperatur: -22 ºC
 • Vekt: 1380 g
 • Kroppslengde: 195 cm
 • Fyll: AirThermo, 100% polyester

Oppsummert

 • Svært mye for pengene
 • Hengeløkker for praktisk oppbevaring
 • Klassisk design

Les mer →


Innkjøp av sovepose – hva bør jeg tenke på?

Å finne den perfekte soveposen for dine behov kan være en utfordring, spesielt med så mange alternativer å velge mellom. En sovepose er et viktig element i ditt friluftsutstyr, og det er viktig å velge en som passer til dine behov og forholdene du vil møte på dine eventyr. I denne guiden vil vi gå gjennom de viktigste faktorene du bør vurdere når du skal kjøpe en sovepose, og hjelpe deg med å ta et informert valg.

Temperatur og sesonger: En av de viktigste faktorene å vurdere når du kjøper en sovepose er temperatur og sesonger. Soveposer er designet for å holde deg varm og komfortabel i ulike temperaturer og klimaer, så det er viktig å velge en sovepose som er egnet for forholdene du vil møte.

 • Vurder temperaturen og klimaet der du skal bruke soveposen.
 • Soveposer er ofte merket med en komforttemperatur og en ekstremtemperatur.
 • Velg en sovepose med passende temperaturgrenser for dine behov.

Vekt og pakkvolum: Vekt og pakkvolum er to viktige faktorer å ta hensyn til når du velger en sovepose. Lett sovepose er et viktig kriterium for fjellturer og lengre turer, mens tyngre soveposer kan være mer komfortable og varme, men de kan også være upraktiske å bære.

 • Vurder kompromisset mellom vekt og varme.
 • Lettvekts soveposer er ideelle for backpacking og lengre turer.
 • Tyngre soveposer kan være mer komfortable, men de kan også være mer krevende å bære.

Form og størrelse: Soveposer kommer i ulike former og størrelser, og det er viktig å velge en som passer til din kroppsform og sovestilling.

 • Mumieformet sovepose: Denne formen er smalere ved føttene og bredere ved skuldrene, og tilbyr god varme og pakkvolum.
 • Rektangulær sovepose: Disse soveposene tilbyr mer plass og bevegelsesfrihet, men kan være tyngre og mindre varme enn mumieformede soveposer.
 • Velg en sovepose som passer til din høyde og kroppsform for optimal komfort.

Fyllmateriale: Fyllmaterialet i en sovepose bestemmer isolasjonsevnen og pakkvolumet. De to vanligste fyllmaterialene er dun og syntetisk isolasjon.

 • Dun: Dun er et utmerket isolerende materiale som gir god varme i forhold til vekt. Dunsoveposer komprimeres enkelt og har lavt pakkvolum. Imidlertid kan dun miste isolasjonsevnen når det blir vått og krever spesiell behandling og vedlikehold.

Syntetisk isolasjon: Syntetiske soveposer er generelt tyngre og har høyere pakkvolum enn dunsoveposer, men de beholder isolasjonsevnen selv når de er våte og krever mindre vedlikehold. Syntetiske soveposer er også ofte rimeligere enn dunsoveposer.

Ytterstoff og innerstoff: Ytterstoffet og innerstoffet i en sovepose spiller en viktig rolle i komfort, slitestyrke og værbestandighet.

 • Ytterstoff: Soveposens ytterstoff bør være slitesterkt og vannavstøtende for å beskytte mot fuktighet og slitasje. Materialer som ripstop nylon og polyester er populære valg for ytterstoff.
 • Innerstoff: Innerstoffet skal være mykt og behagelig mot huden og samtidig puste godt. Materialer som bomull, polyester og nylon er populære valg for innerstoff.

Glidelåser og ventilasjon: Glidelåser og ventilasjon er viktige funksjoner å vurdere når du skal kjøpe en sovepose.

 • Glidelåser: Glidelåser av høy kvalitet er viktige for å forhindre varmetap og for å sikre at soveposen er enkel å bruke. Velg en sovepose med en glidelås som ikke klemmer stoffet og som har en isolert klaff for å hindre varmetap.
 • Ventilasjon: Soveposer med ventilasjonsmuligheter, for eksempel toveis glidelåser eller ekstra glidelåser ved fotenden, gir bedre temperaturregulering og øker komforten i varierende forhold.

Ekstra funksjoner: Det finnes mange ekstra funksjoner som kan øke komforten og funksjonaliteten til en sovepose.

 • Hette: En godt utformet hette gir ekstra varme og komfort, spesielt i kaldere forhold. Noen hetter er utstyrt med snorstrammere for å tilpasse passformen og isolasjonen rundt hodet.
 • Varmekrage: En varmekrage er en isolert krage som hindrer varmetap rundt nakken og skuldrene. Dette er en nyttig funksjon i kaldere forhold.
 • Innerlomme: En innerlomme er praktisk for å oppbevare små gjenstander som mobiltelefon, nøkler eller lommelykt.
 • Komprimeringspose: En komprimeringspose gjør det enklere å pakke ned soveposen og redusere pakkvolumet.

Å velge riktig sovepose handler om å vurdere dine behov og forholdene du vil møte på dine turer. Ved å ta hensyn til temperatur, vekt, pakkvolum, form, fyllmateriale, ytterstoff, innerstoff, glidelåser, ventilasjon og ekstra funksjoner, kan du finne den ideelle soveposen som gir deg en komfortabel og varm søvnopplevelse utendørs.


Oppbevaring av en sovepose: Tips for å forlenge levetiden og bevare ytelsen

Rengjør soveposen: Før du lagrer soveposen, bør du sørge for at den er ren. Smuss, svette og kroppsoljer kan redusere soveposens isolasjonsevne og føre til at materialet blir stivt eller skadet over tid. Følg produsentens instruksjoner for rengjøring, som vanligvis innebærer håndvask eller maskinvask med mild såpe og kaldt vann. Unngå bruk av sterke vaskemidler eller tøymykner, da dette kan skade materialene og redusere isolasjonsevnen.

Unngå å lagre soveposen komprimert: Langvarig komprimering kan skade isolasjonsmaterialet i soveposen og redusere dens varmeevne. I stedet for å oppbevare soveposen i en kompresjonspose, bør du bruke en større oppbevaringspose eller en pustende bomulls- eller nettingpose.

Oppbevar soveposen i et tørt og temperert miljø: Fuktighet og ekstreme temperaturer kan skade soveposens materialer og isolasjon. Oppbevar soveposen i et tørt, temperert og godt ventilert område, for eksempel et skap eller et rom som ikke er utsatt for fuktighet eller direkte sollys.

Heng opp soveposen når det er mulig: Hvis du har nok plass, kan du også henge opp soveposen ved hjelp av løkker eller stropper som er festet til fotenden. Dette hjelper med å bevare isolasjonsmaterialets loft og reduserer risikoen for varige komprimeringsskader.

Luft soveposen regelmessig: Sjekk soveposen regelmessig for tegn på skade, mugg eller lukt, og luft den ut ved behov. Dette vil bidra til å holde soveposen frisk og i god stand.

Legg igjen en kommentar