Sovepose test: Markedets 7 beste soveposer i 2023

Sovepose test

VÅRE favoritter

  • Ekstrem Limit: -38°C
  • Materiale linning: 100% polyester
  • Idèell bruk: Vinter
SJEKK PRISEN →
  • Comfort Limit: - 8 C Extreme: - 27 C
  • Fyll: Primaloft, impregnert fiber
  • Glidelås: Full lengde toveis YKK Coil
SJEKK PRISEN →
  • Fyllvekt: 996g i Reg lengde
  • Full lengde Gemini klaff bak glidelås
  • Optimalisert Fylldensitet
SJEKK PRISEN →

Uansett om du skal på langtur eller bare en kort overnatting under åpen himmel, vil en sovepose mest sannsynlig stå på pakkelisten din. Men når det finnes et bredt utvalg soveposer på markedet kan det fort være vanskelig å velge. Derfor har vi gjort forarbeidet og sammenlignet en rekke soveposer basert på andre tester.

Når du skal velge sovepose er det viktig å tenke på hvordan terreng du har tenkt til å bevege deg i. Dette vil nemlig ha noe å si på hvordan sovepose du bør velge. De syv alternativene vi presenterer i denne testen er godt egnet for allsidig bruk og har derfor en kombinasjon av robust design og høy ytelse. Dette gjør at du kan legge ut på de aller fleste turer både lange og korte uten å frykte for nattesøvnen.

På denne måten har vi lagd en liste over de 7 beste soveposene med alternativer for både damer og herrer. Vår testvinner Nova III Sovepose er resultatet av omfattende testing og gjennomgang av mer enn 70 forskjellige vareprøver. Soveposen har gjennomgått en lang rekke tester inkludert kuldekammer, varmekamera og lab testing for å sikre optimal ytelse. Mountain Equipment er kjent for lang utviklingstid og omfattende testing før de slipper produkter ut på markedet. Dette sikrer kvalitet og trygghet for sluttbrukerne når de begir seg ut på tur.

Sovepose test: De 7 beste soveposene

BILDE PRODUKT
Nova III Sovepose Dame sovepose
Nova III benytter seg av den egenutviklede teknologien til Mountain Equipment og bruker women’s mountain fit for best mulig passform. Denne soveposen er derfor romslig, men er også bredere rundt hoftene og har mer omfattende isolasjon i fotenden. Utmerket for deg som ønsker å overnatte i norsk natur på høst og vinterhalvåret. Toveis YKK glidelås sørger for god ventilering og soveposen kan derfor brukes både høst og vinter.
SJEKK PRISEN →
Classic 1000 sovepose
Denne soveposen er for deg som foretrekker en litt mer romslig følelse når du skal sove. Takket være Mountain Fit passform og skråstilte boxwall kammere får du en komfortabel følelse i soveposen uten at det skaper varmetap. Classic 1000 passer utmerket for det norske vinterhalvåret. Classic 1000 har raskt blitt en favoritt blant brukere som ønsker en allsidig sovepose av høy kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Glacier 1000 sovepose
Glacier 1000 er utviklet for tøff bruk over tid. Dette har gjort at soveposen raskt har blitt en bestselger og har lenge vært en av de mest solgte dunposene til vinterhalvåret. Mountain Equipment har benyttet to forskjellige kammer konstruksjoner og vannavstøtende ytterlag for å utvikle en robust sovepose med høy komfort. Utmerket for turer i norsk vintervær. Det at Glacier 1000 soveposen er blant de mest foretrukne på ekstremturer som Kilimanjaro viser hvor robust og effektiv soveposen faktisk er.
SJEKK PRISEN →
Nova III Sovepose Herre sovepose
Nova serien til Mountain Equipment er resultatet av omfattende forskning og krav om ypperste kvalitet. Soveposene gjennomgår en lang rekke tester og resultatet har blitt noen av de mest teknisk avanserte fiberposene tilgjengelig på markedet. Nova II med sin komfort temperatur fra -3 til -19 passer derfor utmerket for utendørsaktiviteter i den norske fjellheimen.
SJEKK PRISEN →
Helium 800 sovepose
Med Helium 800 får du en varm, lettvektig og kompakt sovepose perfekt for skiturer, fjellturer og lange trekkingturer i høyden. Posen er fylt med andedun og en komforttemperatur på -11 grader. Til tross for at posen kan gå helt ned til -30 har den en egenvekt på kun 1260 gram. Mountain Equipment har tatt høyde for at man ønsker en varm og komfortabel sovepose på tur, som ikke tynger og tar unødvendig mye plass i ryggsekken.
SJEKK PRISEN →
Glacier 1000 (Dame) Sovepose
Det at soveposen er blant de mest foretrukne på Kilimanjaro turer er et godt kvalitetstegn for turgåere
SJEKK PRISEN →
Starlight Micro sovepose
Er du på jakt etter en kompakt sommersovepose er Starlight Micro et utmerket valg. Soveposen er anatomisk utviklet og benytter et enkelt isoleringslag gjennom hele soveposen. Dette sørger for lav egenvekt, men gir fortsatt nødvendig varme og komfort gjennom natten. Det svært kompakte designet sørger for at soveposen ikke opptar unødvendig mye plass og enkelt kan være med i en tursekk.
SJEKK PRISEN →

Sovepose test: Årets vinnere

1. Nova III Sovepose Dame sovepose – Best For Damer

Nova III Sovepose Dame

SJEKK PRISEN →

Nova III er en fiber sovepose utviklet av Mountain Equipment. Der tradisjonelle soveposer har en tendens til å komprimere seg selv har Mountain Equipment utviklet sin egen produksjonsmetode. Med Keystone Shingle Construction forhindrer de at soveposen komprimeres når du sover og på denne måten slipper du unødvendig varmetap.

Til å være en sovepose som kan gå helt ned til -27 grader har Nova III svært lav egenvekt. Posen veier bare 1275 gram og ved å benytte den medfølgende kompresjonspose trenger du bare 22x19x30 pakkstørrelse i sekken. Dette gjør at den er både lett og praktisk å ha deg uansett om du skal legge ut på langtur i høsthalvåret eller sove en natt under åpen stjernehimmel om vinteren.

Soveposen kommer i to forskjellige størrelser med lengdene 170 og 180 cm. Begge posene benytter Women’s Mountain Fit som betyr at passformen vil være tilstrekkelig for de aller fleste. I tillegg har den ekstra isolasjon i fotboksen og hoftepartiet. Slitesterk toveis YKK glidelås og Gemini klaff sørger for enkel åpning/lukking uten store varmetap. Hetten har egen innstramming som gjør at den kan justeres individuelt og anatomisk korrekt.

Nova serien til Mountain Equipment er kjent for å gjennomgå omfattende testing under utvikling og det har blant annet blitt testet mer enn 70 forskjellige vareprøver. Denne soveposen er spesielt godt egnet for det kalde halvåret i Norge og er spesielt tilpasset for kvinner. Soveposen vil derfor føles mer romslig uten at det oppstår kalde luftlommer under bruk.

Les mer →


2. Classic 1000 sovepose – Romslig Passform

Classic 1000

SJEKK PRISEN →

Denne soveposen fra Mountain Equipment sin Classic serie er utviklet for deg som ønsker en romsligere følelse når du skal overnatte utendørs. Serien baserer seg på Mountain Fit passform som er den nest bredeste passformen i Mountain Equipment sin produksjon. Dette kombinert med skråstilte boxwall kammere kan du sove komfortabelt uten dunvandring og faren for varmetap gjennom natten.

Selv om Classic 1000 gir en romslig følelse beholder den varmen godt gjennom hele natten. Blant annet er hetten delt opp i 5 forskjellige kamre og fotenden 2 kammere. Dette forhindrer at dun samler seg og ødelegger isolasjonsevnen i soveposen. På denne måten sikres optimal holdbarhet og prestasjon langsiktig.

Når du skal overnatte utendørs om vinteren er det viktig med god ventilering. Derfor er Classic 1000 utstyrt med full lengde toveis YKK glidelås og foret med Gemini klaff på baksiden av glidelåsen. Øverst er det Lode Lock som forhindrer varmetap fra kontakt mellom hud og glidelåsen i metall. I tillegg medfølger det vanntett pakkpose og oppbevaringstrekk som sørger for at posen holder seg tørr underveis.

Denne posen er utviklet med kjølige norske vinternetter friskt i minnet. Soveposen har en komforttemperatur på -16, men kan yte helt ned til -38 grader. Benytter du den medfølgende pakkposen vil soveposen få en pakkstørrelse på 30x26x24 som passer godt i sekken på lange skiturer. Du kan derfor være trygg på at du holder varmen gjennom hele natten med eller uten fyring i teltet.

Les mer →


3. Glacier 1000 sovepose – Best Mot Vinterkulde

Glacier 1000 sovepose

SJEKK PRISEN →

Skal du ha en sovepose som holder seg godt over lang tid er Glacier serien til Mountain Equipment designet for nettopp dette. Soveposene er utviklet for tøff bruk over tid og benytter derfor en helt spesiell kammer konstruksjon. I tillegg er serien utstyrt med et vannavstøtende drilite ytterstoff som sikrer et slitesterkt produkt med høy komfort.

Ved å kombinere 15:11 cm Trapezoid og Slantwall skråstilte kammere forhindrer soveposen at det isolerende andedun beveger seg mellom kamre. Dette sikrer optimal isolering og lang levetid på soveposen. Denne kombinasjonen sørger også for at soveposen presteres godt på selv på krevende turer uten at den krever omfattende vedlikehold når du kommer hjem igjen.

Ettersom soveposen er utviklet etter Mountain Fit passform gjør dette at den oppleves romslig og komfortabel uten at dette går utover passform og varmeevne. Ytterstoffet Drilite sørger for et slitesterkt ytre og er både vindtett og vannavstøtende. Drilite har helt spesielle egenskaper ved at det holder varmluften inne i posen, samtidig som det tillater ventilering av overskuddsvarme og fuktighet.

Dersom du er på jakt etter en slitesterk pose som holder like godt på en søndagstur som krevende langturer er Glacier 1000 et utmerket alternativ. Soveposen har en komforttemperatur på -19 grader, men kan holde på varmen helt ned til -42 grader. Den er derfor godt egnet for norske temperaturer og langturer der det er vanskelig å forutsi værforholdene i forkant.

Les mer →


4. Nova III Sovepose Herre sovepose – Best I Test

Nova II Sovepose Herre

SJEKK PRISEN →

Nova II er en fiber sovepose fra Mountain Equipment som benytter ny og avansert teknologi for bedre ytelse. Der tradisjonelle fiber soveposer har en tendens til å komprimere seg selv på grunn av vekt, har Mountain Equipment utviklet en ny produksjonsmåte. Selskapet kaller den nye teknologien for Keystone Shingle Construction. Her har de lagt fiber mattene overlappene vertikalt som forhindrer at soveposen komprimerer seg selv.

Posen kan lett pakkes sammen og har en egenvekt på bare 1275 gram. Komforttemperatur Fra -3 til -19 gjør at den passer utmerket i den norske naturen store deler av året. Soveposen kan enkelt pakkes sammen og har en pakkstørrelse på bare 22x17x28. Du kan med andre ord pakke den i tursekken eller feste den på utsiden uten at det gir store belastninger.

De aller fleste vil finne seg godt til rette i Nova II. Soveposen har lengde på 185 cm, men kan også fås i en utvidet versjon på 200 cm. Klaffen på baksiden av glidelåsen sørger for at det ikke blir varmetap og en toveis YKK lås sørger for at posen er enkel både å åpne og lukke. I tillegg har soveposen selvstående fotboks og anatomisk hette med egen innstramming.

Er du på jakt etter en lett all-around sovepose som passer utmerket i den norske naturen vil Nova II være en utmerket kandidat. Det lette designet kombinert med robust materiale og bred komforttemperatur gjør at du vil få en behagelig natt søvn på tur.

Les mer →


5. Helium 800 sovepose – Lettvekt vintersovepose

Helium 800

SJEKK PRISEN →

Helium 800 er den varmeste soveposen i Helium serien til Mountain Equipment. Takket være et nytt ytterstoff Helium ™ 20, har de utviklet en sovepose godt egnet for overnatting i kalde omgivelser. Soveposen benytter andedun som gjør at egenvekten forblir svært lav sammenlignet med tilsvarende soveposer. Komforttemperaturen ligger på -11, men den holder varme på extreme helt ned til -30 grader.

Soveposen er utstyrt med en full lengde glidelås og Gemini kammer langs med hele som forhindrer varmetap gjennom glidelåsen. Fotenden på soveposen er isolert med fire kamre i bullseye design. Dette forhindrer at dunet samler seg og ødelegger isolasjonsevnen. Hetten er også spesielt godt föret ved hjelp av 5 individuelle kammere og muligheten til lukking fra innsiden. To innstramninger gjør at man kan individuelt tilpasse hetten for best isolasjon og ventilering.

Også denne kan du velge med god passform. Soveposen er tilgjengelig i regular og long med målene 180 og 200 cm. Spesielt soveposer med bruksområde på vinterstid vil det være viktig at man ikke velger en for stor sovepose. Dette vil forhindre at det oppstår luftlommer i soveposen som forårsaker varmetap gjennom natten. Med andre ord er det bedre at soveposen passer akkurat, enn at du har en alt for stor sovepose.

Dersom du har tenkt deg ut i skog og fjell på vinterhalvåret vil Helium 800 være en utmerket følgesvenn. Soveposen har høy komfort temperatur og lav egenvekt som gjør at den passer utmerket uansett om du går på ski eller kjører scooter. Den kompakte passformen gjør at den enkelt passer i ryggsekken og det medfølgende trekket sørger for at den holder seg tørr under bevegelse.


6. Glacier 1000 (Dame) SoveposeSupervarm 

Glacier 1000 Sovepose

SJEKK PRISEN →

Skal du bevege deg ut i den norske vinterkulden er det godt å vite at soveposen leverer uansett forhold. Da kan Glacier 1000 fort bli en yndet følgesvenn. Soveposen utviklet for kvinner er utviklet for tøff bruk over tid. Gjennom bruk av en unik kammer konstruksjon og et Drilite ytterlag er dette soveposen som holder deg varm selv på de kaldeste vinternetter.

Soveposen benytter seg av Mountain Fit og kvinne modellen har ekstra dun i fotenden og rundt hoftepartiet. Det at soveposen er blant de mest foretrukne på Kilimanjaro turer er et godt kvalitetstegn for turgåere. Med andre ord får du en sovepose som passer like godt på fjelltopper som skogheimen hjemme i Norge. Utstyrt med full lengde toveis YKK glidelås som er bekledd på innsiden sørger for minimalt varmetap og luftlekkasje. Hetten er delt inn i fem forskjellige kamre, og fotenden to.

Fordelen med Mountain Fit er at soveposen oppleves som romslig. Dette gjør at du kan bevege deg i soveposen uten at det oppstår luftlommer som ødelegger varmeevnen. Takket være det vannavstøtende og vindtette Drilite stoffet som soveposen er kledd med kan du sove godt uten fyring i teltet. Komforttemperatur på -19, men yteevne helt ned til -42 grader gjør at den passer utmerket til nordisk vintervær.

Om du ønsker å legge ut på tur med en sovepose som holder varmen selv under de tøffeste forhold vil Glacier 1000 være et utmerket valg. Soveposen er föret med premium andedun og har en egenvekt på bare 1545 gram. Skråstilte kammer sørger for at isolasjonen ikke klumper seg og du kan med minimalt vedlikehold bruke soveposen i lang tid fremover.

I denne artikkelen hjelper vi deg med å finne den beste soveposen for ditt behov og budsjett. I igjennom vår sovepose test og undersøkelse på andre nettsider har vi kommet frem til en liste på 5 soveposer som er egnet for forskjellige bruksområdet og behov. Les igjennom listen å se hvilken som passer deg best.

Les mer →


7. Starlight Micro sovepose – Beste For Sommer

Starlight Micro

SJEKK PRISEN →

Skal du overnatte utendørs om sommeren er gjerne lav egenvekt viktigere enn omfattende isolering. Fortsatt er det viktig å huske at selv varme sommerdager kan oppleve kjølige netter. Her kommer Starlight micro godt inn. Soveposen fra Mountain Equipment er designet med nordisk klima i tankene og tilbyr svært lett og kompakt utforming. Fortsatt har soveposen gjennomgående föring som sørger for at du holder varmen godt gjennom natten.

Starlight Micro kommer med anatomisk utforming og har både hette og fotboks med god plass. Dette gjør at soveposen enkelt tilpasser seg de aller fleste kroppsformer og sikrer en komfortabel natt søvn. Ved help av Alpine Fit sørger soveposen for effektiv varme og lavt varmetap gjennom natten. Helium ™ 50D ytterlag sørger for et robust og beskyttende lag uten at det oppleves stivt og ukomfortabelt.

Takket være et anatomisk korrekt design og muligheten til å velge mellom to forskjellige lengder er dette en utmerket sovepose for bruk om sommeren. Komforttemperatur ligger på 14 grader, men full lengde glidelås gjør at du enkelt kan ventilere etter behov. Sammen med soveposen følger det en lettvekt kompresjonspose for mest mulig kompakt pakking. Egenvekten på bare 650 gram gjør at du enkelt kan slenge soveposen i sekken og begi deg ut på tur.

Denne soveposen passer utmerket for deg som elsker å være utendørs om våren og sommeren. Selv om posen er best egnet om sommeren benytter den POLARLOFT ® isolasjon som sørger for god varme om gradestokken skulle synke noe på nattestid. Dette sørger for allsidig bruksområde og høy komfort når du er ute på tur.

Les mer →


Hvordan velge den beste soveposen

det å velge en god sovepose har alt å si for en god natt søvn. En mann som som holder e

Det å finne den beste soveposen kan være en krevende oppgave. Det er mange faktorer som skal tenkes over, derfor laget vi denne listen av våre favoritter og de som har blitt kåret til favoritter i andre sovepose tester slik at du kan enkelt velge en sovepose du vet er av høy kvalitet.

Det å lage den beste soveposen er en teknisk og krevende prosess. Alt har en fin balanse, legger man på for mye isolasjon blir soveposen for tung, bruker man for lite blir den for kald.

Glidelås lengden burde være lang for å få maksimal lufte mulighet i posen, men igjen blir den for lang er det ekstra vekt å bære på.

Dun eller fiber

Når man skal kjøpe seg en sovepose er det viktig å bestemme seg på forhånd hvilket material man skal se etter. Det er i hovedsak tre material som blir tatt i bruk og disse er : dun, fiber eller begge to i kombinasjon.

En sovepose laget kun av dun vil du merke er lettere, tar mindre plass og varmer svært godt. Som er en god kombinasjon for mange turgåere, dun tar mindre plass som betyr at du kan velge en varmere pose enn det du kunne med en fiber sovepose.

Dette er et utmerket material for de som er ute etter å få sekken så lett som mulig eller er på turer mest på fine dager rundt sommertiden.

Grunnen til at vi sier er dette er for at dun posen er ikke like vann avstøtende som fiber posen og har ikke gjort det så bra i fuktig vær.

Fiber soveposene varmer ikke like godt som dun og tar også litt større plass. Så hvorfor velge fiber? De er noe billigere og egner seg bedre i våt og fuktig klima. Vi anbefaler å kjøpe fiber sovepose hvis du er mye på tur på vinteren eller sen høsten.

Finn riktig temperatur til soveposen

Når man skal velge en sovepose er det viktig å velge riktig temperatur slik at du får den varmen du trenger. Dessverre er det slik at temperaturene du finner på salgs nettsider og merkelapper ikke stemmer helt med hva soveposen leverer i virkeligheten.

Hold dette i tankene når du kjøper soveposen din. Se på lappen og minuser noen grader for å være sikker.

Når soveposen er EN-rangert er numrene mere nøyaktig og gjør at kan faktisk gå utifra numrene som står på soveposen. Men som jeg sa tidligere i denne artikkelen er det ikke alle som tar seg rå til dette. Det å få alle soveposene som blir produsert i et firma EN-rangert koster en god del penger og de fleste tar seg ikke rå til dette.

Pris

Når vi lagde denne listen var pris absolutt en faktor vi tok i bruk. Vi vet at dette er en viktig faktor for at du skal kjøpe en sovepose, derfor laget vi en mulighet for de som er budsjett, men også et valg for de som er ute etter det beste.

Hvis du tenker å bruke soveposen aktivt anbefaler vi å investere litt ekstra i soveposen du tenker å kjøpe da vi har sett at prisen har en sterk relasjon til kvaliteten du får.

Varme

Når man skal kjøpe en sovepose er det jo for å holde seg varm. Vi leste på utallige nettsider og tester for å gi deg de som har gjort det beste når det kommer til varme og andre viktige faktorer. Den soveposen med best og tykkest stoff var uten noe tvil ultralite.

For å finne ut varmen en sovepose kan levere ble det sjekket kvaliteten på stoffet som ble brukt i soveposen men også tykkelsen på dette. Jo tykkere og sterkere material jo mere varme vil soveposen gi fra seg. Dette er en god måte å sjekke de fleste fjær fylte soveposene, men når det kommer til syntetiske soveposer er det ikke alltid like lett.

Det er så å si umulig å finne ut mengden av varme en syntetisk sovepose kan gi fra seg, andre faktorer som størrelse, hvordan den passer til kroppen har også en stor innflytelse på hvor godt du holder deg varm om natten.

Det ble i en europeisk komité bestemt at det skulle nå kunne utføres en test på alle soveposer der forbrukeren fikk en oversikt over hvor mye soveposen kunne tåle. Disse testene ble grundig utført og førte til nøyaktige resultater, men på grunn av den ekstra kostnaden det kostet for produsent og deretter forbrukeren var det få som har tatt i bruk denne testingen.

Så hvordan kan vi da gi deg denne informasjonen? Heldigvis har den store aktøren i USA Outdoorgearlab tatt seg tiden til å sove i hver enkelt sovepose for å teste varmen de kunne gi.

Vekt

I vår sovepose test var vekt en faktor vi også tok i bruk. Skal man gå lengre turer teller hvert eneste gram du har i sekken. Vekten på en sovepose kan variere veldig utifra vekt, størrelse på soveposen, lengde på glidelåsen og hvilke materialer som har blitt brukt i produksjon av soveposen.

Vi har sett at jo høyere kvalitet på sovepose isolasjonen jo mindre har soveposen veid, men prisen på disse er også veldig mye høyere.

Komfort

Det er lett å oppnå god komfort når man ligger inne på sofaen under pleddet, men når man ligger ute i 10 minus grader er dette litt vanskeligere. Derfor kreves det en soveposen som er skreddersydd for dette slik at du kan få en sovepose med nokk varme og lufting slik at du kan sove godt uansett om du ligger ute eller inne.

Faktorene som blir brukt i en sovepose test er hvordan soveposen passer til kroppen, hvor godt den isolerer, hvordan stoffet kjennes på kroppen og selvfølgelig hvor varm og komfortabel du er i soveposen.

Størrelse i sekken

Det å ha en liten sovepose når den er pakket sammen har alt å si. Jo større ryggsekk du har, lengre blir sekken ifra balanse punktet ditt som betyr at du blir fortere sliten. Soveposen er ofte den som tar mest plass i rygg sekken, men hvis du velger riktig sovepose er ikke dette nødvendigvis tilfellet. Outdoorgearlab så stor forskjell på soveposene, noen var like store som en drikkeflaske mens andre fylte hele sekken.

Konklusjon

Dette er de da faktorene som ble brukt for å velge ut de beste soveposene i vår sovepose test. Vi brukte outdoorgearlab og test.no for å innhente informasjonen.

Vi håper du fant vår sovepose test hjelpsom og at du fant en sovepose som passet deg og budsjettet ditt.

Hvis du skulle trenge et liggeunderlag for å ha under soveposen har vi også en test på dette her: Liggeunderlag test


Tips til før du legger deg i soveposen

bilde av to soveposer ute i naturen

Det å ha en god sovepose med tykk isolasjon er ikke alt, selv den tykkeste soveposen kan du fryse i hvis du ikke gjør de riktige tingene før du legger deg i den.

Før du setter i gang med disse 4 stegene må du først forsikre deg at du et godt ligge underlag, se testen vår her (liggeunderlag test), ikke legg soveposen rett på bakken, hvis du ikke har et liggeunderlag tilgjengelig burde du ta i bruk granbar eller andre kvister for å gi avstand mellom deg å bakken.

  1. Gå på toalettet før du legger deg, det hjelper på nattesøvnen.
  2. Ikke legg deg i soveposen når du er kald, gjerne løp en runde eller ta noen knebøy før du legger deg ned slik at du varmer opp posen når du legger deg. I en sovepose er det kroppsvarmen som varmer opp og hvis du er kald, ja da blir det ikke stort med varme.
  3. Ta av yttertøyet når du ligger i soveposen, har du noe vått tøy kan det være lurt å legge dette på kropp slik at det er godt og varmt til du våkner.
  4. Er det kaldt ute er det lurt å ta i bruk hodeplagg som en lue, fryser du i soveposen også kan du ta på deg et ekstra lag med klær inne i soveposen.

gjør du disse 4 stegene i kombinasjon med en grei sovepose er jeg sikker på at du kommer til å ha en god natt søvn.


Tips til etter turen

Når du er ferdig med soveposen er det viktig at du stapper den inn i sovepose trekket, ikke rull den!

Dette er for å unngå at du knekker materialet i soveposen, ved å stappe den unngår du dette. Dette gjelder uansett om du har dun eller fiber sovepose.

Luft soveposen

Når du har kommet hjem fra turen er det viktig å lufte posen, du kan gjerne gjøre dette langs turen også hvis du er ute flere netter. Dette er for å fjerne fukten og svette som fort legger seg i stoffet.

Når du lufter soveposen er det lurt å åpne opp glidelåsen og gjerne vrenge posen slik at du får luftet den fullstendig, jeg liker å henge den over en stol hvis jeg ikke har en kles-knagg eller lignende i nærheten.

Legg igjen en kommentar