De 3 Beste Sovepose Til Barn I 2020 (Test)

sovepose til barn

Med det store utvalget av soveposer som finnes på markedet er det vanskelig å finne den beste soveposen til barna. Det er viktig å ha en god sovepose som varmer godt, varer lenge, er av god kvalitet og finnes til en fornuftig pris. Her har du full oversikt over beste sovepose til barn.

Slik som det er med alt av tur utstyr, er det hvilken type bruk som avgjør hvilken sovepose som blir best for barnet.

Har du dårlig tid? Her er våre anbefalinger oppsummert:

 1. Deuter Little Star Exp – Best i test
  “Deuter er en komfortabel sovepose som passer bra til barn, den passer godt til de imellom 90-130cm.”

 2. Bergans Kids Comfort Et godt alernativ
  “Passer godt til barn som er 100 – 150cm lang. Posen er robust og god innvendig, en perfekt sovepose som selges til en fornutig pris”

Barnesoveposen som gir deg mest for pengene

Deuter Little Star Exp

Sjekk Prisen →

Deuter Little Star Exp (130cm) Junior, den perfekte første soveposen for de minste!

Soveposen har mykt materie og hurtigtørkende ytterstoff som passer perfekt for vår, sommer og høst. Soveposens konstruksjon gjør det romsligere rundt barnets skulderparti, som vil gjøre den komfortabel å sove i. Når barnet vokser ut av soveposen kan den også strekkes ut 30 cm i fotenden, og når de ekstra 30 centimeterne ikke er i bruk skaper de bedre isolasjon for føttene.

Betraktes soveposens korte lengde, er ikke soveposen den letteste å bære på. Men med kompresjonsposen, som medfølger soveposen, vil den ikke ta stor plass i sekken.

 • Totalvekt 650 gram + kompresjonpose 35 gram
 • Fyllvekt 320 gram
 • Personlengde 90 – 130 cm
 • Pakkstørrelse 17×35 cm
 • Sesong: vår/sommer/høst
 • Syntetisk

Beste nattpose til barn

Sjekk Prisen → 

Bergans Kids Comfort (150cm) Junior.

Kids Comfort Junior serien utviklet av Bergan er en lett anvendelig sovepose for barn opp til 150 cm. Denne soveposen er hovedsakelig utviklet for bruk tilknyttet sommeren, men vil også fungere rundt overgangstidene fra vår til høst. Den er laget med et mykt og tynt mikrofibermateriale som også gjør at den vil fungere til å sove innendørs, materiale gir også en lett og luftig komfort. 

Soveposen vil derimot ikke isolere mot kaldere omgivelser. Den vil også være tung å bære i sekken, og med tanke på lengde og fyllvolum vil den også ta stor plass.

 • Totalvekt 1300 gram
 • Personlengde 100 – 150 cm
 • Volum 22,5×40 cm
 • Sesong sommer
 • Syntetisk: Hollow fiber

(Utsolgt)

Helsport Rago Down (165cm) Junior, tre-sesongspose med balanse mellom varme og vekt

Rago junior er en dunbasert sovepose, slik som resten av Rago serien er. Det betyr at de minste også får oppleve de fine kvalitetene som dunsoveposene har.

Rago junior fokuserer på balansen mellom varme og vekt i sin produktutvikling. Noe som resulterer i at soveposen ikke vil ha noen kuldepunkter, som hos noen soveposer kan oppstå ved at dunen presses mot ytterveggene mens man sover. Soveposen er lett å bære, og tar lite plass i sekken, den vil også ha en lang glidelåsåpning som gjør den veldig enkel å komme seg inn og ut av.  

Posen er lagd av høykvalitets andedun som er optimalt i kalde forhold, men isolasjonsevnen vil reduseres i kalde forhold.

 • Totalvekt 860 gram
 • Fyllmaterie 332 gram
 • Personlengde 140 – 165 cm
 • Volum 17×25 cm
 • Sesong vår/høst/tidlig vinter (inntil -5 grader)
 • dun

Pris: 1 995kr


Husk å velg riktig størrelse på soveposen

Egne soveposer til barn er til stor fordel. Posene er mindre og lettere å bære, samtidig vil de være kortere og smalere. At posen er i riktig størrelse vil utgjøre en vesentlig forskjell for isolasjon.  Her finner du oversikten over beste sovepose til barn.

Hvilken sovepose burde du kjøpe?

Kvaliteter som burde vurderes før du går til innkjøp er soveposens volum, vekt, pris, sesongbaserte bruk, vanntollersans og isolasjons evne. 

Fiberposer er ofte tyngre å bære, og vil ta større plass i sekken. Og det syntetiske materie vil gjerne ha en kortere holdbarhet enn dun. Igjen vil de syntetiske soveposene tollere fukt på et høyere nivå samtidig som de generelt vil være mer slitesterke. Fiberposene vil også som regel være billigere enn soveposer basert på dun.

Soveposer består gjerne enten av syntetisk materie eller dun, som igjen vil ha noen vesentlige forskjeller i forhold til soveposens kvaliteter.

Fiberposer passer perfekt til korte turer, gjerne på sommer og høst, hvor temperaturen og luftfuktigheten er høyere.

Dunposer er lettere og mere kompakte soveposer med lengre holdbarhet (forbeholdt fin bruk). Dunbaserte soveposer er assosiert med god isolasjonsevne, men soveposene vil ikke tolerere fuktige omgivelser på en like effektiv måte som fiberposer. Dersom dunposene blir utsatt for mye fukt vil det redusere isolasjonsevnen, det finnes alternativer som hydrofobbehandlede poser, men flere opplever at denne behandlingen ikke øker fukttoleransen nevneverdig. En vanntett kompresjonspose kan ofte være en god løsning for å øke fukttoleransen.

Dunposer passer fint til lengre turer, hvor den vil ta relativt lite plass i sekken. I kjøligere miljø med lite fukt vil dunbaserte soveposer passe seg utmerket.

Forbrukertips: Heng opp soveposen til tørk!

I søket etter beste sovepose til barn vil man gjerne ha en sovepose som varer lengst mulig. Her er et forbrukertips som lar deg ha soveposen enda lengre.

Skal soveposen vare lengst mulig lønner det seg å henge opp soveposen til tørk etter bruk – hver gang! Dette gjelder spesielt dun baserte soveposer, ettersom de ikke tåler fukt like godt.

Slik gjør du: åpne posen helt opp, heng den opp i et tørt rom i 2-3 dager. Oppbevar gjerne soveposen i en romslig bevaringspose – da vil den tjene deg bedre neste gang du tar den med på tur.

Her finner du flere gode tips for å finne riktig sovepose, både beste sovepose til barn og for voksen:
https://www.hektapatur.no/soveposer

1 thought on “De 3 Beste Sovepose Til Barn I 2020 (Test)”

Leave a comment