De 5 beste soveposene til barn i 2024 (Test)

sovepose til barn

Vinteren begynner å slippe taket, vår og sommer slipper til, og i den forbindelse starter flere tursessongen. Vi har undersøkt flere av markedets mest populære soveposer for barn, for å finne den som best passer dine behov og ditt budsjett.

Sovepose til barn: For alle behov og budsjett

Det er, av flere årsaker, viktig at soveposen passer til den som bruker den. Størrelse og passform avgjør hvor mye luft som skal varmes opp inne i soveposen, og påvirker slik temperaturen i posen. Er soveposen for stor vil den ikke isolere godt nok, og en vil bruke unødvendig mye energi på å holde seg varm. Det er derfor utviklet egne soveposer tilpasset barns størrelser og bruk.

Vi har undersøkt flere av markedets mest populære modeller, hvor det har blitt fokusert på vekt, størrelse, kvalitet, varmeevne og pris.

Her er markedets 5 beste sovepose for barn:

BILDE PRODUKT
Helsport Elg Junior Flex
En rimelig og trygg sovepose som egner seg til temperaturer helt ned i -5 grader for barn mellom 130 og 160 cm. Soveposen kan justeres til to forskjellige lengder slik at barna kan bruke den lengre mens de vokser.
SJEKK PRISEN →
Urberg 3-season Kids Sleeping Bag
Denne soveposen for barn passer utmerket fra vår til høst og har en brukstemperatur fra 5ºC til -10ºC. Utstyrt med en toveis glidelås kan den enkelt ventileres ved varmt vær om sommeren.
SJEKK PRISEN →
Arctic Tern Kids Sleeping Bag
Lettvint sommersovepose for barn som kan gjøres om til en ryggsekk. Med en vekt på bare 725 gram passer den utmerket til utflukter og overnatting utendørs om sommeren. Hellang glidelås gjør det enkelt å ventilere den etter behov gjennom natten.
SJEKK PRISEN →
Helsport Rago Down Junior
Med et beskjedent volum på 17x25 cm og en vekt på kun 0,88 kg er soveposen også lett å bære for selv relativt små barn. Soveposen kan brukes for barn opptil 165 cm.
SJEKK PRISEN →
Helsport Fonnfjell Junior
En lett sovepose på 1,3 kg spesielt designet for aktive barn. Et trygt og godt valg om man går langt og vil holde sekken lett om våren, sommeren eller høsten. Passer for barn opptil 160 cm.
SJEKK PRISEN →
Helsport Mini
Denne Lyseblå, fleksible soveposen kan justeres til fire ulike lengder mellom 60 og 115 centimeter alt etter hvor store barna er. Slik kan barna bruke den samme soveposen mye lengre i løpet av den hurtige vekstfasen mellom 6 måneder og 5 år. Den kan også brukes i barnevogn og pulk.
SJEKK PRISEN →

 


1. Helsport Elg Junior Flex – Markedets beste sovepose til barn

Helsport Elg Junior Flex Blue

SJEKK PRISEN →

Tilpasser seg barnets størrelse

Barna vokser fort fra ting. Når man kjøper utstyr til barn, slik som for eksempel soveposer, vokser de fort ut ut av utstyret. Elg Junior-modellen kan utvides med 30 cm, samtidig som man kan føle seg trygg på at barna kan sove godt og holde seg varme om natten når de er ute på tur.

Mye for pengene, og enkel i bruk

Helsport Elg Junior er den soveposen i markedet som gir deg mest for pengene. Denne soveposen er justerbar, slik at den passer for barn av forskjellig lengder mellom 130-160 cm. Lengden justerer man enkelt og greit ved å dytte fotenden på posen inn i soveposen, for så å lukke den med en glidelås. Dette er så enkelt at barna lett kan mestre det selv. Den er, med sine 1,5 kg heller ikke tung for barna å dra med seg i sekken. For foreldrene betyr en justerbar sovepose selvfølgelig også at man kan vente lenger før man trenger å gå til innkjøp av ny sovepose igjen.

Slitesterk og vanntett

Soveposen er laget av solide, men lette, materialer. Ytterstoffet i soveposen er slitesterkt og vannavstøtende Airtex® 100% polyamid diamond ripstop, mens innerstoffet er laget av mykt og behagelig Airtex® 100% polyester 50d som også er pustende. I tillegg kommer soveposen med garantier fra Helsport, inkludert en fem års garanti på produktet.

Oppsummert:

 • Mye for pengene
 • Tilpasser seg størrelsen
 • Solid
 • Enkel i bruk

Les mer →

2. Urberg 3-season Kids Sleeping Bag – Best fra vår til høst

SJEKK PRISEN →

Denne soveposen fra Urberg passer til tre av fire sesonger og kommer med smart funksjonalitet for økt komfort. Soveposen er best egnet fra slutten av våren, sommer og gjennom høsten. Det syntetiske stoffet holder godt på varmen, men toveis glidelåsen kan aktivt brukes til ventilering dersom det blir for varmt. 

Tilpasningsdyktig komfort

Det syntetiske fyllet i soveposen kan enkelt tilpasses omgivelsene ved å benytte glidelåsen til ventilering. Soveposen fungerer derfor godt gjennom tre sesonger og kan brukes fra -10ºC opptil rundt 5ºC. Det er viktig å huske at selv om både vår og sommerhalvåret har høyere temperatur på dagtid, vil temperaturen oftest synke en del gjennom natten. Skulle det allikevel bli varmt kan toveis glidelåsen åpnes i bunnen og gi luft til soveposen. 

Praktisk og lettvint design

Soveposen kommer i et praktisk design med flere smarte funksjonaliteter. Det slitesterke ytterstoffet i polyester beskytter fyllet og er godt egnet for tøff behandling fra barn. I tillegg er det snøring i åpningen som gjør det mulig å tilpasse den det individuelle barnet. Som en liten bonus kommer soveposen med en liten oppbevaringslomme på innsiden som fungerer utmerket til å oppbevare nødvendigheter som medisin, mobil eller annet man ikke ønsker å miste gjennom natten. Det er også plass til en liten lommelykt dersom barnet skulle våkne om natten. 

Soveposen er lett i bruk og kan enkelt betjenes av barnet uten hjelp. Glidelåsen kan lukkes og åpnes fra innsiden som gjør at barnet i stor grad kan tilpasse den selv. Snøringen i åpningen kan også benyttes etter at soveposen er lukket igjen. En annen smart funksjonalitet som er verdt å nevne er den ekstra lommen i åpningen som kan benyttes til pute. Ved å legge en genser eller lignende oppi lommen får man en behagelig og lettvint pute som sikrer bedre søvn gjennom natten. 

Lav vekt

Det syntetiske stoffet sørger for at soveposen har lav egenvekt og enkelt kan pakkes ned. Med en kompresjonspose kan den enkelt få plass i ryggsekken, med en vekt på bare 942 gram kan de større barna bære med seg egen sovepose i ryggsekken når familien legger ut på tur. Bare rull den sammen og benytt en kompresjonspose så tar den opp minimalt med plass, uten at det syntetiske fyllet tar skade av det.

Oppsummert

 • Snøring i åpningen
 • Praktisk oppbevaringslomme
 • Toveis glidelås for ventilering

Les mer →


3. Arctic Tern Kids Sleeping BagBeste sommersovepose for barn

SJEKK PRISEN →

Denne sommer soveposen fra Arctic Tern kommer i et lett syntetisk materiale og passer utmerket for utflukter om sommeren. Ved hjelp av et slitesterkt ytterfor av polyester har soveposen høy holdbarhet og tåler tøff behandling. Det beskytter også godt dersom man ønsker å overnatte utendørs uten liggeunderlag, eller bare bruke den i hagen for lek og moro. 

Praktisk pakkpose

Noe vi liker spesielt godt med denne soveposen er den praktiske pakk posen som følger med. Her får du en pose som gjør transport av soveposen enkelt. Den kommer nemlig med kompresjon og bærestropper som gjør at posen i praksis blir som en ryggsekk. Dermed kan barnet selv bære med seg soveposen sin uten at de trenger å ha en tung sekk eller lignende på ryggen. Den myke soveposen er dessuten langt mer behagelig og mindre belastende. 

Tilpasset bruk om sommeren

Soveposen er ment for bruk om sommeren med temperaturer over 10ºC, men kan også fungere dersom temperaturen om natten skulle synke noe under dette. Det syntetiske stoffet holder godt på varmen og man oppnår høy komfort takket være det myke fôret i mikrofiber. En hellang glidelås gjør det enkelt å tilpasse temperaturen i soveposen ved å ventilere i fotenden på varme netter. Denne kan enkelt åpnes og lukkes fra innsiden som gjør at barnet selv kan tilpasse temperaturen i soveposen gjennom natten. 

For de minste barna

Soveposen er beregnet for barn og har en maks kroppslengde på 140 cm. Selve posen har en utvendig lengde på 160cm som gir noe ekstra plass for fôring og ventilering. Tilpasset plass for hode og ben gjør at barnet har plass til å bevege seg i soveposen uten at det oppstår lommer med kald luft som påvirker komforttemperaturen.

Oppsummert

 • Lav vekt
 • Praktisk bærepose
 • Toveis hellang glidelås

Les mer →


4. Helsport Rago Down Junior -Mest For Pengene

 

Helsport Rago Down Junior Blue

SJEKK PRISEN →

Spesielt tilpasset barns størrelse

Helsport Rago Pro Junior er en 165 centimeters tre-sesongspose som er spesialtilpasset til barn. Generelt sett er denne dunposen laget etter de samme retningslinjene, og i de samme materialer som resten av Rago serien av Rago produkter, men med størrelse, varme, vekt og pakkvolum som passer for barn av skandinavisk passform og fasong.

Varm, pustende og høy kvalitet

Ytterstoffet i soveposen er laget av slitesterkt og tettvevd Nylon 30D Ripstop som er duntett, vannavvisende og pustende. På innsiden bruker soveposen mykt og behagelig Pertex Nylon Tafetta. Dette er et tettvevd pustende og duntett innerstoff som er perfekt for dunposer.

Innholdet i Helsport Rago Pro Junior soveposen er høykvalitets 650 gåsedun, som i og for seg er godt og varmt, men det er den presise vitenskapelige oppmålingen og optimale fordelingen av dunet i forskjellige dunkammer i soveposen som gjør denne soveposen spesielt godt til å redusere kuldepunkter.

Jevn varme

Dersom man bruker for mye dun kan soveposen bli hardpakket, og kuldepunkter oppstår selv med verdens beste dunkvalitet. Dersom man bruker for lite slipper kulden også naturligvis gjennom. I Helsport Rago Pro Junior er det brukt akkurat passe mye dun, som er strategisk plassert i dunkammer over hele soveposen for optimal isolasjon. Dunkammerne på soveposen er også utformet og plassert slik at dunet holder seg der det trengs på soveposen. For eksempel sørger kurvede dunkammer på brystpartiet for at dunet ikke beveger seg bort derfra.

Komfortabel, og enkel å bruke

Den varmeeffektive Hetta på Helsport Rago Pro Junior er komfortabel og har myke snorer. For å unngå kuldepunkter i dette viktige området er den er laget slik at dunkammerne ikke komprimeres når hetten strammes. Fra hetten går en glidelås med godt isolert glidelåsklaff helt ned til den noe bredere og ekstra varmeisolerte fotenden. Dette gjør det veldig lett for barn å komme inn i og ut av soveposen.

Med et beskjedent volum på 17×25 cm og en vekt på kun 0,88 kg er soveposen også lett å bære for selv relativt små barn. Soveposen kan brukes for barn opptil 165 cm.

Oppsummert

 • Enkel å bruke
 • Varm
 • Lett å bære
 • God kvalitet

Les mer →

 


5. Helsport Fonnfjell Junior – Lett Og Kompakt (160 Cm)

Helsport Fonnfjell Junior

SJEKK PRISEN →

Tilpasset aktive familier

Når det er vår i lufta og ikke er så kaldt ute frister det lite å dra med seg en tung og svær vinterpose ut på tur. Da vil man heller ha med seg en sovepose som hverken tar opp unødvendig plass i sekken eller legger til unødvendig vekt å slite på.

Kompakt og varm

Den 1,3 kg tunge og 160 cm lange Helsport Fonnfjell Junior er en lett sovepose som kun tar opp 25×25 centimeter med plass i sekken når barna er ute på turer, men som samtidig er overraskende varm. Denne soveposen er spesielt designet for aktivt friluftsliv, og er et trygt og godt valg for de som vil gå langt og holde sekken lett om våren, sommeren eller høsten.

Vanntett og slitesterkt

Ytterstoffet i Helsport Fonnfjell Junior er laget av Airtex® 100% Polyamide Dobby Ripstop 40D som er vannavvisende og slitesterkt. Innerstoffet er laget av komfortabelt innerstoff i myk mikrofiber av typen Airtex® 100 % Polyester 50D. Soveposen er isolert med to lag av vannavvisende Helsport Thermoguard® fiber, som er perfekt for fuktig klima.

Komfortabel for hode og nakke

Med en hettestrammer som kan lukkes raskt og enkelt. Hode-enden av soveposen er også utstyrt med en enkel varmekrage og en putelomme for bedre komfort for hodet. Inne i soveposen finner man en innerlomme der det kan være praktisk å oppbevare viktige småting. På utsiden har soveposen en to-veis glidelås, med en praktisk selvlysende drager, som kan brukes for ekstra lufting.

Oppsummert:

 • Kompakt
 • Varm
 • Slitesterk

Les mer →


6. Helsport Mini – For Den Minste

Helsport Mini

SJEKK PRISEN →

fra 6 måneder til 5 år gamle barn

Den minste kan av og til være den vanskeligste å kjøpe utstyr til. I denne alderen vokser barna ofte ekstremt fort, og alternativene er ikke like mange for for barn av denne størrelsen. Helsport Mini er det det beste alternativet vi har funnet i markedet for de som har små barn de vil ha med seg på tur. Denne Lyseblå fleksible soveposen kan justeres til fire ulike lengder mellom 60 og 115 centimeter alt etter hvor store barna er. Slik kan barna bruke den samme soveposen mye lengre mens de fortsatt er i den hurtige vekstfasen.

Helsport Mini er laget med tanke på barn som er i alderen mellom et halvt år og fem år gamle, og kan justeres med praktiske justeringshemper til lengder på 60,80,90 og 115 cm. Ved å tilpasse soveposen etter barna sin størrelse hjelper du barna dine med å holde seg gode og varme om natta ettersom de ikke trenger å bruke opp kroppsvarmen sin til å varme opp unødvendig mye luft inne i soveposen.

Enkel å bruke

Helsport Mini har også flere andre tilpasninger som gjør den ideell for de som er ute på tur med barn i denne alderen. Den har for eksempel glidelås på begge sider av soveposen, som gjør det mye lettere å legge inn eller ta barnet ut av soveposen. Soveposen har også en godt dekkende hette og en mumieformet passform som gjør at soveposen holder godt på varmen.

Passer til barnevogn og pult

I tillegg har soveposen en type stoff på undersiden som gjør at den ikke lett kan skli, samt at den har et stolfeste slik at soveposen kan brukes av barn som sitter i barnevogn eller pulk. her kan barna også sitte med begge armene ute.

Komfortabel

Innsiden av soveposen er laget av mykt og behagelig innerstoff i mikropolyester. Utsiden er laget av veldig slitesterkt ripstop stoff som er vannavvisende og veldig enkelt å holde rent. På innsiden er soveposen er isolert med ett lag av Thermoguard 6000® (200g) isolasjon. Varmeklaffer bak begge glidelåser sørger for at man unngår varmetap gjennom glidelåsene på hver side av soveposen.

Oppsummert:

 • Kan utvides
 • Varer i mange år
 • Komfortabel
 • Enkel å bruke

Les mer →


Hva skiller sovepose for barn og voksne?

Ettersom størrelsen avgjør mye av isolasjonseffekten, er størrelsen tilpasset barn. Man måler soveposer til barn opptil <160cm, og voksne er >160cm

Om du er usikker på størrelsen kan du også se vår vurdering av soveposer til voksne her.

Hvorfor velge egen sovepose til barn

Man finner lett soveposer for voksne, og i verste fall kan jo barn også passe inn i en sovepose for voksne. Samtidig kan man vel si det samme om klær, og allikevel kjøper folk barneklær.

For å få mest mulig ut av effekten i en sovepose bør den være tilpasset størrelsen på den som sover i den. Å få dette rett er ekstra krevende når man har med barn å gjøre. De utvikler seg fort og forandrer seg mye på kort tid.

Dersom det er for mye rom i soveposen kaster man bort kroppsvarmen på å varme opp luft til ingen nytte inne i soveposen. Er soveposen for for lang kan man for eksempel ende opp med å fryse på beina. Dersom den er for vid ender man fort opp med å fryse litt overalt. I tillegg utgjør jo hver centimeter med overflødig sovepose unødvendig vekt som barnet (eller de voksne) må slite med seg på tur.

I undersøkelsene våre kom Helsport Rago Pro Junior, med sin perfekte balanse mellom varme, vekt og pakkvolum, ut som den klare vinneren med de beste løsningene for å sikre barnas komfort når de er ute på tur og tilbringer kalde netter ute.

Husk å velg riktig størrelse på soveposen

Egne soveposer til barn er til stor fordel. Posene er mindre og lettere å bære, samtidig vil de være kortere og smalere. At posen er i riktig størrelse vil utgjøre en vesentlig forskjell for isolasjon.  Her finner du oversikten over beste sovepose til barn.

Hvilken sovepose burde du kjøpe?

Kvaliteter som burde vurderes før du går til innkjøp er soveposens volum, vekt, pris, sesongbaserte bruk, vanntollersans og isolasjons evne. 

Fiberposer er ofte tyngre å bære, og vil ta større plass i sekken. Og det syntetiske materie vil gjerne ha en kortere holdbarhet enn dun. Igjen vil de syntetiske soveposene tollere fukt på et høyere nivå samtidig som de generelt vil være mer slitesterke. Fiberposene vil også som regel være billigere enn soveposer basert på dun.

Soveposer består gjerne enten av syntetisk materie eller dun, som igjen vil ha noen vesentlige forskjeller i forhold til soveposens kvaliteter.

Fiberposer passer perfekt til korte turer, gjerne på sommer og høst, hvor temperaturen og luftfuktigheten er høyere.

Dunposer er lettere og mere kompakte soveposer med lengre holdbarhet (forbeholdt fin bruk). Dunbaserte soveposer er assosiert med god isolasjonsevne, men soveposene vil ikke tolerere fuktige omgivelser på en like effektiv måte som fiberposer. Dersom dunposene blir utsatt for mye fukt vil det redusere isolasjonsevnen, det finnes alternativer som hydrofobbehandlede poser, men flere opplever at denne behandlingen ikke øker fukttoleransen nevneverdig. En vanntett kompresjonspose kan ofte være en god løsning for å øke fukttoleransen.

Dunposer passer fint til lengre turer, hvor den vil ta relativt lite plass i sekken. I kjøligere miljø med lite fukt vil dunbaserte soveposer passe seg utmerket.

Forbrukertips: Heng opp soveposen til tørk!

I søket etter beste sovepose til barn vil man gjerne ha en sovepose som varer lengst mulig. Her er et forbrukertips som lar deg ha soveposen enda lengre.

Skal soveposen vare lengst mulig lønner det seg å henge opp soveposen til tørk etter bruk – hver gang! Dette gjelder spesielt dun baserte soveposer, ettersom de ikke tåler fukt like godt.

Slik gjør du: åpne posen helt opp, heng den opp i et tørt rom i 2-3 dager. Oppbevar gjerne soveposen i en romslig bevaringspose – da vil den tjene deg bedre neste gang du tar den med på tur.

Her finner du flere gode tips for å finne riktig sovepose, både beste sovepose til barn og for voksen:
https://www.hektapatur.no/soveposer

En kommentar om “De 5 beste soveposene til barn i 2024 (Test)”

Legg igjen en kommentar