Test av sparkesykler: Disse 7 er best i test (2024)

I denne testen har vi dykket ned i markedet for å finne frem til de aller beste sparkesyklene i forskjellige segmenter. Enten du er på utkikk etter en robust og allsidig sparkesykkel til ditt eventyrlystne barn, eller ønsker en stilfull og komfortabel modell til deg selv, har vi nøye undersøkt og vurdert et bredt utvalg av produkter for å hjelpe deg med å ta den riktige beslutningen.

I vår søken etter toppkvalitet og pålitelighet har vi sett på flere faktorer. Først og fremst har vi nøye vurdert sikkerhetsaspekter, inkludert solide konstruksjoner, pålitelige bremser og stabile hjul. Vi har også tatt hensyn til vektgrenser og anbefalte aldersgrupper for å sikre at hver sparkesykkel passer perfekt til sin tiltenkte bruker.

For å imøtekomme ulike preferanser og bruksområder har vi delt våre funn inn i forskjellige segmenter. Enten du er ute etter en barnevennlig sparkesykkel med fargerike design og ekstra sikkerhetsfunksjoner, eller en avansert modell med høy ytelse og justerbart styre vil du finne våre anbefalinger og vurderinger nyttige.

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe sparkesykkel.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Sparkesykkel test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
STIGA Route 200-S
STIGA Route 200-S er den beste sparkesykkelen for de litt større barna. Med sitt moderne design, spesialutviklede stabilitetssystem og store hjul, tilbyr den en trygg og morsom kjøreopplevelse. Justerbar høyde og holdbare materialer gjør den til et pålitelig valg for barna.
SJEKK PRISEN →
Micro Sparkesykkel Light
Micro Sparkesykkel Light er den beste sammenleggbare sparkesykkelen for barna. Med sitt kule design, lettrullende hjul og justerbart styre, tilbyr den en trygg og komfortabel kjøreopplevelse. Den er CE-merket og passer for barn i alderen 5 til 12 år.
SJEKK PRISEN →
STIGA Trehjuling Supreme+ 12 tommer
STIGA Trehjuling Supreme+ 12 tommer er en imponerende trehjuling med stødig konstruksjon og praktiske funksjoner. Den tilbyr ekstra stabilitet og balanse med tre hjul, og har justerbar høyde og avtagbar kurv. Den er perfekt for barn fra 3 år og oppover, og gir en trygg og morsom kjøreopplevelse.
SJEKK PRISEN →
STIGA Cruise 145-S
STIGA Cruise 145-S er en vennlig priset sparkesykkel som gir mye for pengene. Med sin sammenleggbare design, doble låsefunksjon og justerbar styrehøyde, er den ideell for barn fra syv år og oppover. Den tilbyr en trygg, komfortabel og morsom kjøreopplevelse.
SJEKK PRISEN →
Pinepeak Sparkesykkel
Pinepeak Sparkesykkel er en kul sparkesykkel med lysende hjul og et imponerende design. Den har økt stabilitet med to framhjul og en avansert svingefunksjon. Det justerbare styret og de blinkende LED-lysene gjør den til en perfekt følgesvenn for fartsfylte eventyr.
SJEKK PRISEN →
Stamp Skids Control Trehjuling
Stamp Skids Control Trehjuling: En budsjettvennlig, stabil og sikker sparkesykkel for barn fra 3 år. Med tre hjul, sklisikker ståplate, fotbremse og ABEC5 kulelager, gir den barnet ditt en morsom og trygg opplevelse utendørs.
SJEKK PRISEN →
Impulse Trick Sparkesykkel
Impulse Trick Sparkesykkel er den ideelle sparkesykkelen for trikseentusiaster, med et stilfullt design, legerte hjul, T-bar i stål og ABEC-9 kulelager. Den passer for barn og unge i alderen 5 år og oppover.
SJEKK PRISEN →

1. STIGA Route 200-S – Best i test

STIGA Sparkesykkel Route 200-S

SJEKK PRISEN →

STIGA Route 200-S er en stilig og morsom sparkesykkel som skiller seg ut på markedet. Med sitt moderne design og praktiske sammenleggbare konstruksjon er dette definitivt en modell som tiltrekker seg oppmerksomhet. Men det er ikke bare utseendet som gjør denne sparkesykkelen til vår testvinner. Den har en rekke kvaliteter som gjør den til det ideelle valget for de litt større barna.

En av de mest imponerende funksjonene på STIGA Route 200-S er det spesialutviklede STIGA Stabilitetssystemet. Dette systemet sikrer en trygg og stabil kjøreopplevelse, selv ved høy fart. Det er viktig for både barn og foreldre å føle seg trygge på sparkesykkelen, og STIGA har virkelig tatt hensyn til dette med sin innovative stabilitetsløsning.

En annen fordel med STIGA Route 200-S er de store hjulene. Disse hjulene er ypperlige for høy fart og gir en jevn og behagelig tur. Barna vil elske å cruise rundt på denne sparkesykkelen og oppleve følelsen av fart og frihet. Den passer perfekt for de litt større barna som kanskje liker at det går litt fort.

STIGA har også tenkt på praktiske aspekter ved utformingen av Route 200-S. Med en anbefalt alder på 7 år og oppover, passer denne modellen godt for barn som ønsker å utforske verden på hjul. Sykkelen har en justerbar høyde fra 86 til 101 cm, slik at den kan tilpasses barnets vekst og behov. I tillegg er maksimal belastningsvekt på imponerende 100 kg, noe som gjør at denne sparkesykkelen kan brukes i mange år fremover.

Materialvalget på STIGA Route 200-S er også verdt å merke seg. Sykkelen er laget av holdbare materialer som aluminium og stål. Dette sikrer ikke bare soliditet og stabilitet, men også lang levetid. Foreldre kan være trygge på at denne sparkesykkelen vil tåle tøff behandling og vil være et pålitelig transportmiddel for barna.

Spesifikasjoner

 • Anbefalt alder: 7 år +
 • Mål: H 86 – 101 cm
 • Maksimal belastningsvekt: 100 kg
 • Materiale: aluminium/stål

Oppsummert

 • Beste sparkesykkel for større barn
 • Spesialutviklet stabilitetssystem og store hjul
 • Justerbar høyde og holdbare materialer

Les mer →

2. Micro Sparkesykkel Light – Beste sammenleggbare

Micro Sparkesykkel Light

SJEKK PRISEN →

Med sin blå farge og lettvektsramme i aluminium er dette en sparkesykkel som barna vil elske å cruise rundt på. Men det er ikke bare utseendet som gjør denne sparkesykkelen til den beste på markedet. Den har flere egenskaper som gjør den til det ideelle valget for barna.

En av de mest imponerende egenskapene på Micro Sparkesykkel Light er dens sammenleggbare design. Dette gjør det enkelt å transportere og oppbevare sykkelen når den ikke er i bruk. Foreldre vil sette pris på denne funksjonen når de skal ta med seg sparkesykkelen i bilen eller på ferie. I tillegg bidrar den sammenleggbare konstruksjonen til økt sikkerhet, da det reduserer risikoen for at barna snubler over sykkelen når den ikke er i bruk.

To lettrullende hjul i PU sørger for en jevn og behagelig kjøreopplevelse. Barna vil kunne cruise rundt med letthet, og hjulene gir god stabilitet på forskjellige underlag. Det justerbare styret er også en fordel, da det kan tilpasses barn i ulike aldre. Dette gjør at Micro Sparkesykkel Light kan vokse sammen med barnet og brukes over flere år.

Micro Sparkesykkel Light er CE-merket, noe som betyr at den oppfyller de europeiske sikkerhetsstandardene. Dette gir foreldre trygghet i at sparkesykkelen er produsert med hensyn til sikkerhet og kvalitet. Maksimal vekt på 100 kg viser også at denne sparkesykkelen er robust og holdbar.

Spesifikasjoner

 • Mål: H 95 x B 10 x L 35 cm
 • CE-merket
 • Maksimal vekt: 100.0 kg
 • Anbefalt alder: fra 5 til 12 år

Oppsummert

 • Beste sammenleggbare sparkesykkel for barna
 • Lettrullende hjul og justerbart styre
 • CE-merket, passer for barn i alderen 5-12 år

Les mer →

3. STIGA Trehjuling Supreme+ 12 tommer – Premium trehjuling

STIGA Trehjuling Supreme+ 12 tommer

SJEKK PRISEN →

STIGA Trehjuling Supreme+ 12 tommer er en imponerende trehjuling som virkelig lever opp til sitt rykte i premiumsegmentet. Denne trehjuleren tilbyr en rekke funksjoner og egenskaper som gjør den til det ideelle valget for de mindre barna. Med fokus på stabilitet, sikkerhet og brukervennlighet, er denne trehjulingen en fantastisk investering for både barna og foreldrene.

En av de fremragende funksjonene ved STIGA Trehjuling Supreme+ er dens stødige konstruksjon med tre hjul. Dette gir ekstra stabilitet og balanse, noe som er avgjørende for de mindre barna som fremdeles utvikler sin koordinasjonsevne. Med denne trehjulingen kan barna glede seg over å utforske verden på hjul, uten bekymringer om å miste balansen.

STIGA har også tenkt på detaljene når det gjelder brukervennlighet og komfort. Trehjulingen er utstyrt med TPE-håndtak som er spesielt utformet for små hender. Dette gir en grepsvennlig design som gjør det enkelt og behagelig for barna å holde i håndtakene mens de kjører. I tillegg har trehjulingen en justerbar høyde med tre innstillinger, slik at den kan tilpasses barnets vekst og behov over tid.

En annen praktisk funksjon er muligheten til å ta av styrestangen. Dette gjør det enkelt å oppbevare eller transportere trehjulingen når den ikke er i bruk. Foreldre vil sette pris på denne funksjonen når de skal ta trehjulingen med på utflukter eller i bilen.

STIGA Trehjuling Supreme+ kommer også med en myk, avtagbar kurv. Denne kurven gir ekstra oppbevaringsplass og kan for eksempel romme en vannflaske eller andre småting som barnet ønsker å ha med seg under turen.

Spesifikasjoner

 • Justerbar høyde (tre innstillinger).
 • Styrestangen kan tas av for enkel oppbevaring/transport.
 • Myk, avtagbar kurv med plass til f.eks. vannflaske.
 • Anbefalt alder: 3 år +.

Oppsummert

 • Premium sparkesykkel med tre hjul
 • Justerbar høyde og praktiske funksjoner
 • Perfekt for yngre barn

Les mer →

4. STIGA Cruise 145-S – Mye for pengene

STIGA Cruise Sparkesykkel 145-S

SJEKK PRISEN →

STIGA Cruise 145-S er en superkul sparkesykkel som virkelig gir mye for pengene. Med sin sammenleggbare design og moderne utseende, er denne modellen et ideelt valg for barn fra syv år og oppover. Den tilbyr en rekke funksjoner som bidrar til sikkerhet og komfort under kjøringen.

En av de imponerende egenskapene ved STIGA Cruise 145-S er dens doble låsefunksjon. Dette sikrer at sparkesykkelen er stødig og trygg under bruk. Foreldre kan være trygge på at barna er godt beskyttet når de kjører på denne sparkesykkelen, takket være STIGAs spesialutviklede stabilitetssystem.

En annen fordel med STIGA Cruise 145-S er dens justerbare styrehøyde. Denne funksjonen gjør det enkelt å tilpasse sparkesykkelen etter barnets vekst og behov. Barnet kan fortsette å bruke sparkesykkelen i flere år, og foreldre trenger ikke bekymre seg for at den blir for liten.

STIGA Cruise 145-S er anbefalt for barn fra syv år og oppover. Denne aldersgruppen vil virkelig kunne dra nytte av denne sparkesykkelen, som tilbyr en perfekt balanse mellom sikkerhet, stil og moro. Med sin stabile og moderne design vil barna glede seg over å cruise rundt på denne sparkesykkelen og utforske verden på hjul.

Spesifikasjoner

 • Dobbel låsefunksjon
 • STIGAs spesialutviklede stabilitetssystem
 • Høyden på styret kan justeres
 • Anbefalt alder: 7 år +

Oppsummert

 • Vennlig priset sparkesykkel med sammenleggbart design
 • Doble låsefunksjon og justerbar styrehøyde
 • Passer for barn fra syv år og oppover

Les mer →

5. Pinepeak Sparkesykkel – Kult design

Pinepeak Sparkesykkel

SJEKK PRISEN →

Pinepeak Sparkesykkel er en imponerende sparkesykkel med et kult design. Den skiller seg ut med sine lysende hjul som ikke engang krever batteri. Denne sparkesykkelen er perfekt for barn som ønsker å cruise rundt med stil og glede seg over sommerens fartsfylte eventyr.

Den avanserte svingefunksjonen er en annen fordel med Pinepeak Sparkesykkel. Denne funksjonen gjør det enkelt å manøvrere og svinge i forskjellige retninger. Barna vil kunne utforske nye veier og ta skarpe svinger med letthet.

Pinepeak Sparkesykkel har også et justerbart styre i fire høydeposisjoner. Dette gjør at sparkesykkelen kan tilpasses barnets høyde og behov etter hvert som de vokser. Barna kan fortsette å bruke sparkesykkelen i flere år og få maksimal glede ut av den.

En spennende egenskap ved Pinepeak Sparkesykkel er dens hjul med heftige LED-lys. Disse lysene blinker mens barna kjører, og det beste er at de ikke trenger batterier. Dette er en flott funksjon som gir en ekstra touch av stil og moro til sparkesykkelen.

Spesifikasjoner

 • Anbefalt alder: Fra 3 år
 • ABEC7-kulelager
 • Justerbart styre
 • Bremse på bakjulet

Oppsummert

 • Kul sparkesykkel med lysende hjul
 • Økt stabilitet med to framhjul og avansert svingefunksjon
 • Justerbart styre og blinkende LED-lys

Les mer →

6. Stamp Skids Control Trehjuling – Billig trehjuling

Stamp Skids Control Sparkesykkel Trehjuling

SJEKK PRISEN →

Er du på utkikk etter en sparkesykkel som kombinerer kvalitet, stabilitet og en overkommelig pris? Da bør du definitivt ta en titt på Stamp Skids Control Trehjuling. Denne fine og fargerike sparkesykkelen er ideell for deg som ønsker å gi barnet ditt en fantastisk opplevelse utendørs, uten å tømme lommeboken.

En av de mest fremtredende funksjonene til Stamp Skids Control Trehjuling er dens tre hjul som gir ekstra stabilitet. Dette gjør det enklere for nybegynnere å finne balansen og opprettholde kontrollen under kjøringen. Uansett om barnet ditt nettopp har begynt å lære seg å kjøre sparkesykkel eller allerede er en erfaren rytter, vil den ekstra stabiliteten være en stor fordel.

Sparkesykkelen er også utstyrt med en sklisikker ståplate, som gir god friksjon og hjelper barnet med å holde seg trygt på plass. Med fotbremsen kan de enkelt bremse ned farten og stoppe når det er nødvendig, og det gir en ekstra sikkerhetsfordel.

Stamp Skids Control Trehjuling er egnet for barn fra 3 år og oppover, noe som gjør den til et ideelt valg for de yngste eventyrerne. Den er designet med tanke på barnas sikkerhet og komfort, og den passer perfekt for morsomme utendørsaktiviteter på sommeren. Enten det er på fortauet, i parken eller på lekeplassen, vil denne sparkesykkelen gi barnet ditt mange timer med glede og underholdning.

Spesifikasjoner

 • Anbefalt alder: Fra 3 år
 • ABEC5 kulelager
 • Maksimal vekt: 20 kg
 • Fotbremse

Oppsummert

 • Prisvennlig
 • Sklisikker ståplate og fotbremse
 • Anbefalt alder: Fra 3 år

Les mer →

7. Impulse Trick Sparkesykkel – Beste til triksing

Impulse Trick Sparkesykkel

SJEKK PRISEN →

Triksing med sparkesykler har blitt utrolig populært blant barn og unge de siste årene. Hvis du leter etter den perfekte sparkesykkelen for å starte triksing, trenger du ikke lete lenger. Impulse Trick Sparkesykkel er svaret! Denne heftige sparkesykkelen er designet spesielt med tanke på trikseentusiaster, og den har alle funksjonene du trenger for å ta triksene dine til et nytt nivå.

Impulse Trick Sparkesykkel imponerer med sitt robuste og stilige design. Den er utstyrt med et anodisert brett, som ikke bare gir ekstra holdbarhet, men også en fantastisk neo-chrome farge. Med denne sparkesykkelen vil du definitivt skille deg ut blant triksesyklistene.

En viktig funksjon som skiller Impulse Trick Sparkesykkel fra mengden, er dens legerte hjul på 100 mm. Disse hjulene er ideelle for triksing, da de gir rask akselerasjon og jevn rulling. Uansett om du skal utføre hopp, grinds eller triks i skateparken, vil disse hjulene hjelpe deg med å oppnå høy ytelse og presisjon.

T-bar i stål er en annen imponerende egenskap ved denne sparkesykkelen. Denne sterke og holdbare styret gir deg ekstra stabilitet og kontroll mens du utfører triksene dine. Uansett om du er nybegynner eller en erfaren trikser, vil T-baren gi deg den nødvendige støtten for å mestre ulike triks og bevegelser.

Impulse Trick Sparkesykkel kommer også med høykvalitets ABEC-9 kulelager, som gir en jevn og responsiv kjøreopplevelse. Disse kulelagerne sørger for at du kan oppnå høy hastighet og enkel manøvrering mens du utforsker triksemulighetene på sparkesykkelen.

Spesifikasjoner

 • Kulelager: 608 i standarden ABEC-9.
 • Anbefalt alder: 5 år +.
 • Maksimal vekt: 100 kg
 • Høyde: 81 cm

Oppsummert

 • Stilfullt design 
 • Legerte hjul på 100 mm 
 • Sterk T-bar i stål

Les mer →


Innkjøp av sparkesykkel – hva bør jeg tenke på?

Først og fremst er det viktig å vurdere barnets alder, ferdighetsnivå og interesse. Velg en sparkesykkel som passer barnets fysiske kapasitet og utviklingsnivå.

Det finnes sparkesykler med to hjul og andre med tre. Modeller med to hjul passer vanligvis bedre til eldre barn som allerede har god balanse og koordinasjon. De er ofte raskere og mer manøvrerbare, men krever mer ferdighet å håndtere.

For yngre barn, eller de som er nye til sparkesykkel, kan en trehjulsmodell være en bedre løsning. Disse er stabile og gir bedre balanse, noe som kan bidra til å bygge opp barnets selvtillit og ferdigheter på en trygg måte.

Til slutt, la barnet ditt delta i kjøpsprosessen. Dette kan hjelpe dem å føle eierskap over sparkesykkelen, noe som kan øke sjansen for at de vil bruke den regelmessig og ansvarlig.

I testen vår over finner du mange gode alternativer i de forskjellige segmentene. Fra sparkesykler til de aller minste til heftige trikse-sparkesykler.

sparkesykkel