Spikerpistol test: Disse 7 gir mest for pengene i 2023

spikerpistol

Få jobben gjort raskere, enklere og mer presist med en spikerpistol. Forskning viser faktisk at en spikerpistol reduserer arbeidstiden med hele 25 prosent, sammenlignet med den tradisjonelle hammeren.

Ønsker du å effektivisere arbeidet? Da er en spikerpistol en genial investering – men hvilken skal du velge? Markedet florerer nemlig av forskjellige modeller og det er lett å gå seg bort i den mektige jungelen av valgmuligheter.

Vi håper å gjøre oppgaven med å finne riktig spikerpistol enklere, noe som er grunnen til denne testen. Basert på vårt testresultat var det den kraftige Milwaukee M18 FFN som gikk til topps som testvinner.  Dette er en enestående spikerpistol egnet både til hjemmebruk og bygningsplasser. Vår vurdering er basert på spesifikasjoner, andre tester og omtaler. 

Tror du en annen spikerpistol passer deg bedre? Du finner garantert en favoritt i vår spikerpistol test.

VÅRE favoritter

 • Ekstra kraftig
 • Funksjonsrik
 • Trygg og behagelig
SJEKK PRISEN →
 • Batteridrevet spikerpistol
 • Batteri medfølger ikke
 • Kraftig og effektiv
SJEKK PRISEN →
 • Kraftig spikerpistol
 • Perfekt til betong og stål
 • Liten størrelse og lav vekt
SJEKK PRISEN →

Spikerpistol test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Milwaukee M18 FFN
Med spikerpistolen fra Milwaukee får du markedets beste ifølge oss. Dette fordi den er kraftig og effektiv, enkel å bruke, trygg, samt at den har flere gunstige funksjoner. Prisen er også overkommelig, og ingen gir en bedre helhet enn denne.
SJEKK PRISEN →
Senco SN1302
Denne kraftpakken av en spikerpistol er perfekt for bygningsarbeideren som stiller skyhøye krav, og som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste.
SJEKK PRISEN →
MAX HN120
Den utmerkede spikerpistolen, Max HN120, er utviklet for spiker på 22-65 mm, og den er derfor ypperlig til spikring av tre og metalldetaljer i betong og stål. Dette er også en av markedets beste toppmodeller, bare at den kommer til en noe rimeligere pris.
SJEKK PRISEN →
ESSVE CN 15/65
ESSVE CN 15/65 er en spikerpistol for 45–90 mm spiker 15 grader rundbåndet. Den egner seg utmerket sammenfuging av trekonstruksjoner. Også prisen er god, og her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Dewalt DCN692P2
Bransjeledende Dewalt har her utviklet anvendelig spikerpistol, utstyrt med en børsteløs motor for bedre og mer effektiv drift, samtidig som den skyter spiker til kirurgisk presisjon. Også prisen er aldeles god, så her er et tilbud du ikke burde gå glipp av.
SJEKK PRISEN →
Basso C31/45
Leter du etter en pålitelig spikerpistol som ikke koster mye, er dette det beste alternativet. Basso C31 er best på budsjett fordi den kommer til en meget god pris, samtidig som den imponerer med et bredt bruksområde, ergonomisk grep, enkel innstilling og fjærlette vekt.
SJEKK PRISEN →
Black & Decker BDCT12N
Populære Black & Decker har her utviklet en meget prisgunstig spikerpistol. Denne er markedets aller billigste, og den regel rett knuser konkurrentene på pris.
SJEKK PRISEN →

1. Milwaukee M18 FFN — Testvinner

MILWAUKEE M18 FFN - Spikerpistol test

SJEKK PRISEN →

Med spikerpistolen fra Milwaukee får du markedets beste ifølge oss. Dette fordi den er kraftig og effektiv, enkel å bruke, trygg, samt at den har flere gunstige funksjoner. Prisen er også overkommelig, og ingen gir en bedre helhet enn denne. Milwaukee spikerpistol passer også like godt til hjemmebruk som til bygningsplasser.

Egenskaper

M18 FUEL spikerpistol leverer kraft til å sette spiker i hardtre, takket være den enestående «Ready to fire» teknologien. Alt av tre gjennomtrenges lynraskt og den har en fantastisk evne til å konsistent sette spiker. Her vil du ikke oppleve spiker som «bøyes» eller skjærer på tvers av plankene.

Den unike teknologien gjør også at alle forsinkelser elimineres mellom avfyringer. Det er heller ikke behov for gasskassetter, gasspratoner, eller konstant rengjøring, og den gir ellers en driftssikkerhet i særklasse. Den krever også veldig lite vedlikehold.

Videre har den to-modus innstillinger, sekvensiell eller støt, og verktøyfri dybdejustering. Dette gjør den aldeles brukervennlig og enkle å bruke, der vi også er imponert over «dry fire lockout» funksjonen. Denne forhindrer skader. Pistolen avfyrer forresten hele 700 spiker per opplading. Dette er enormt mye og gir maksimal produktivitet.

Konklusjon

Sett i det store og hele var det liten tvil om at denne er «best». Milawaukee spikerpistol skårer nemlig høyt på alle testkriterier og er ellers utrolig enkel og behagelig å bruke. Til og med prisen er god, og denne vil enhver person få god nytte av.

Når den attpåtil kommer med genial funksjoner som LED-lys for mer presis og tryggere plassering av spiker, er det ikke rart vi blir begeistret. Alt i alt gir den en fantastisk helhet, og vi kan med sikkerhet si at dette er et kjøp du vil bli tilfreds med.

Oppsummert

 • Batteridrevet spikerpistol
 • Batteri medfølger ikke¨
 • Total vekt: 5.1 kg
 • Kraftig og effektiv
 • Funksjonsrik
 • Best i test

Les mer →


2. Senco SN1302 — Høyest pris

SENCO SN1302

SJEKK PRISEN →

Denne kraftpakken av en spikerpistol er perfekt for bygningsarbeideren som stiller skyhøye krav, og som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste. Denne fungerer optimalt til alle oppgaver, men særlig gulvbjelkelag og takstoler da den er ideell for spikre på 110-130 mm. Her får du også et hav av praktisk funksjoner.

Egenskaper

Denne pålitelige og ekstra kraftige spikerpistolen stikker seg ut fra resten av markedet fordi den har en eksepsjonell balanse og minimal rekyl. Dette gjør den uhyre brukervennlig og komfortabel. I tillegg har den en rekke bruksområder takket være dens kompatible design. Her kan du spikre bindingsverk, råspont, ytterpaneler, plater, trekasser, lastepaller, pluss mye mer!

Dessuten har den flere praktiske funksjoner som dybdejustering, ladeindikator, og et støtdempende håndtak. Denne er med andre utviklet for å gi ytterste komfort til bygningsarbeideren som daglig skal skyte spiker.

Vi lot oss også imponere av dens enorme kraft. Denne skyter spiker i et trykk på hele 8,3 bar, samtidig som magasinkapasiteten på 50-55 er svært god. Denne får også meget god omtale blant eksisterende kunder på diverse kundevurderinger. Dette vitner om et godt og pålitelig produkt.

Konklusjon

Er du profesjonell bygningsarbeider og bruker spikerpistol daglig ville vi helt klart gått for denne. Senco vil uten tvil redusere og effektivisere arbeidstiden, samtidig som den er meget komfortabel. Her skal du mye til før du opplever slitasje og ubehag i blant annet håndledd.

Det eneste å være oppmerksom på er dens høye pris. Dette er markedets desidert dyreste, så dersom du ikke bruker spikerpistolen jevnlig, ville vi nok ha vurdert andre alternativer enn denne.

Oppsummert

 • Ekstra kraftig
 • Funksjonsrik
 • Trygg og behagelig
 • Høy pris
 • Mange bruksområder
 • Tar spiker på 110-130 mm

Les mer →


3. MAX HN120 — Premium

MAX HN120

SJEKK PRISEN →

Den utmerkede spikerpistolen, Max HN120, er utviklet for spiker på 22-65 mm, og den er derfor ypperlig til spikring av tre og metalldetaljer i betong og stål. Dette er også en av markedets beste toppmodeller, bare at den kommer til en noe rimeligere pris. Max HN120 er derfor et opplagt valg for enhver som skal ha det aller beste, men til en billigere penge.

Egenskaper

Med MAX HN120 slår du inn spiker i stål og betong raskere, sikrere og enklere enn med tradisjonelle kruttdrevne spikerpistoler. Dette fordi den passer spikre mellom 22-65 mm, der den også har et «stillbart» magasin. Det betyr at du justere antall spiker i hvert magasin.

Videre har den et godt lufttrykk på opptil 23 bar, noe som gjør at spikrene enkelt trenger gjennom. Denne imponerer også mektig på grunn av sin sensasjonelt lille størrelse og lave vekt. Spikerpistolen har målene 315 x 85 x 400 mm og veier kun 3 kilo.

 Dette er betraktelig mindre enn andre modeller, noe som gjør denne svært gunstig å bruke på vanskelig områder, slik som når du er i en stige. Pistolen er ellers enkel å behagelig å bruke, der den også har en lav rekyl.

Konklusjon

Dette er uten tvil en meget god spikerpistol, og faktisk en av de beste på markedet. Likevel kommer den til en noe lavere pris, og er dermed ypperlig om du ikke vil betale overdrevent mye for en toppmodell.

Spesielt om du skal spikre betong eller stål, er denne godt egnet, Alt i alt er spikerpistolen en bra modell du utvilsomt vil bli fornøyd med.

Oppsummert

 • Kraftig spikerpistol
 • Spikerlengde på 22- 65 mm
 • Perfekt til betong og stål
 • Liten størrelse og lav vekt
 • Premiumsmodell til en noe lavere pris

Les mer →


4. ESSVE CN 15/65 — Overkommelig pris

ESSVE CN 15/65

SJEKK PRISEN →

ESSVE CN 15/65 er en spikerpistol for 45–90 mm spiker 15 grader rundbåndet. Den egner seg utmerket sammenfuging av trekonstruksjoner, som for eksempel stendere, og den passer ypperlig til å feste råspont, lekter, fasadekledning og spikring av utforing og panel. Også prisen på denne er god, og her får du god valuta for pengene.

Egenskaper

Spikerpistolen fungerer optimal på plast, da den er trådbåndet og rundbådnet, og den imponerer med sin gode kraft. Den passer også spiker helt opptil 90 mm, og den er særdeles enkel å justere og funker godt til støttespikring.

Videre er den komfortabel å bruke da den har et magnesiumshus med gummibelagt grep, og en avtrykker for sikker bruk. Dessuten har den 360 graders justerbar utblåsning- og beltekrok, samt en «euro-svivelkobling» for enda enklere håndtering.

I tillegg kommer ESSVE CN med nødvendig tilbehør som vernerbiller og koffert. Dette er svært praktisk, der vi også liker godt hvor liten og lett spikerpistolen er. Den veier kun 3,3 kilo og har målene 311 x 132 x 357 mm. Dette bidrar også til enklere håndtering.

Konklusjon

Prisen på denne er en annen ting som imponerte. Her betaler du relativt lite for en svært god spikerpistol. Den er kanskje ikke like ekstrem som de beste toppmodellene, men til hjemmebruk er den aldeles ypperlig.

Vi havner derfor på en konklusjon om at du burde styre unna om du trenger en profesjonell spikerpistol, men skal den brukes hjemme, får du god verdi for pengene.

Oppsummert

 • Bra pris
 • Kraftig og presis
 • Perfekt til hjemmebruk
 • Medfølger koffert og vernebriller

Les mer →


5. Dewalt DCN692P2 — Unikt tilbud

DEWALT DCN692P2

SJEKK PRISEN →

Bransjeledende Dewalt har her utviklet anvendelig spikerpistol, utstyrt med en børsteløs motor for bedre og mer effektiv drift, samtidig som den skyter spiker til kirurgisk presisjon. Også prisen er aldeles god, så her er et tilbud du ikke burde gå glipp av.

Egenskaper

DEWALT DCN692P2 er en batteridrevet spikerpistol på 18 V for spikerlengde mellom 50-90 mm, og den er utstyrt med børsteløs motor og to hastigheter. Dette gjør at du får lengre driftstid, raskere beredskap for avfyring, mindre rekyl og større holdbarhet ved avfyring av korte spiker. Dessuten er avfyringen meget nøyaktig, der avfyring av serieskudd gir deg større produksjonshastighet.

Selve mekanismen sørger også for en jevn ytelse, og denne krever minimalt med rengjøring og service. Videre er spikerpistolen lyd- og vibrasjonsdempende for bedre arbeidsvilkår, samt at den vendbare beltekroken gir større allsidighet. Spikerdybden justerer enkelt, pluss at den har «perform & protect» merket.

Dette er et merke som kun noen utvalgte produkter har, og det forteller at det har oppfylt strenge krav i forhold til sikkerhet, vibrasjon, støv og kontroll. Annet forklart er dette en trygg spikerpistol hvor sjansen for uhell er minimal.

Konklusjon

Med tanke på spikerpistolens enorme bruksområde, gode kapasitet, unike presisjon, driftssikre motor, enestående sikkerhet, og gunstige pris, er dette utvilsomt en unikt tilbud. Her får du enormt mye for pengene, i alle fall med tanke på at både batteri og lader medfølger.

Dette er også en spikerpistol forbeholdt både til profesjonelt bruk og hjemmebruk, noe som er en stor fordel. Vi endre da på en konklusjon på at dette er et kjøp i særklasse.

Oppsummert

 • Funksjonsrik spikerpistol
 • Trygg og kraftig
 • Børsteløs motor og kan justeres i to hastigheter
 • Beste tilbud

Les mer →


6. Basso C31/45 — Beste på budsjett

Basso C31/45

SJEKK PRISEN →

Leter du etter en pålitelig spikerpistol som ikke koster mye, er dette det beste alternativet. Basso C31 er best på budsjett fordi den kommer til en meget god pris, samtidig som den imponerer med et bredt bruksområde, ergonomisk grep, enkel innstilling og fjærlette vekt. Denne er utrolig enkel og behagelig å bruke.

Egenskaper

Denne spikerpistolen er proppfull av unike fordeler, og da også utenom dens sensasjonelle pris. Dette er rett og slett modellen som gir mest for pengene. Dette fordi den passer godt til både profesjonelt bruk og til hjemmebruk. I tillegg er den svært kompakt, lett og enkel å anvende, samt at den har et ergonomisk, gummibelagt grep for bedre komfort.

Dessuten kan du enkelt justere om du skal ha serie- eller enkeltskudd, i tillegg til at innslagsdybden- og returluftutslippet er justerbart. Effekten er det heller ingenting å si på. Denne skyter tre spiker i sekundet og luftrykk på opptil 8 bar.

Videre passer den spiker mellom 19- 45 mm, noe som gir den utallige bruksområder, der vi også liker godt hvor vedlikeholdsvennlig den er. Her slipper du å kontinuerlig rengjøre spikerpistolen etter bruk. Vernebriller medfølger også.

Konklusjon

Det er nesten litt overraskende hvor lite denne koster. Den fungerer nesten like godt som en dyr toppmodell, bare at den kommer til en tredjedel av prisen. Den har litt å gå på når det kommer til kraft, men foruten om det er det lite som skiller.

Kjøper du denne får du dermed en særdeles bra spikerpistol, og det til en meget gunstig pris. Handler du på budsjett, er det derfor ingen bedre alternativer enn denne.

Oppsummert

 • Spikerpistol med et bredt bruksområde
 • Meget brukervennlig
 • Liten, kompakt og lett
 • Fantastisk pris
 • Du får mye for pengene

Les mer →


7. Black & Decker BDCT12N — Billigst

BLACK & DECKER BDCT12N

SJEKK PRISEN →

Populære Black & Decker har her utviklet en meget prisgunstig spikerpistol. Denne er markedets aller billigste, og den regel rett knuser konkurrentene på pris. Har du ikke det største behovet for en spikerpistol men tror den kan komme til nytte en gang i blant, er dette helt klart spikerpistolen vi ville ha gått for.

Egenskaper

Black & Decker BDCT12N-XJ er en 12 V stiftepistol som kan bruke stifter eller spiker, og fungerer med magasin med opptil 80 stifter. Stiftepistolen har en lett og kompakt design som gjør den enkel å bruke. 2-i-1 funksjonen gjør den unik, og det er svært få spikerpistol som kombinerer å være kompatibel både spiker og stifter.

Ellers er spikerpistolen utstyrt med en justerbar strømknapp, og den har en magasinstørrelse på 80 stykk. Dette gjør at du kan arbeide lenge uten å måtte skifte magasin. Stiftstørrelsene pistolen håndterer er på 14 mm, men spikerne på 15 mm. Dette gir den flere bruksområder, men ikke like mange som hos de beste toppmodellene.

Konklusjon

Foruten spikerpistolen enestående pris er det lite som imponerer om man sammenligner med andre modeller i testen. Dette er den desidert enkleste og minst funksjonelle, men til gjengled skulle det bare mangler når man ser på prisen.

Profesjonelle og personer som bruker spikerpistoler ofte burde uten tvil vurdere andre varianter enn dette, da den blir altfor enkel. Personer med det ikke største behovet derimot, vil nok finne denne som meget gunstig.

Oppsummert

 • Markedets desidert billigste spikerpistol
 • Liten og kompakt
 • Behagelig å bruke
 • Veldig enkel spikerpistol, forbeholdt de med et lavere behov.

Les mer →


Hva er en spikerpistol?

En spikerpistol er et verktøy som skyter spiker gjennom (og inn i) materialer som skal festes sammen, f.eks. tre eller betong. Den kan drives av trykkluft, gasspatron, elektrisitet (via kabel eller batteri), fjær eller en liten eksplosiv ladning. Eksplosive ladninger brukes oftest når bolter og grove festemidler skal festes til en betongflate.

Spikerpistoler har i stor grad erstattet hammeren som det foretrukne verktøyet blant tømrere, snekkere, i snekkerverksteder og industriell produksjon. Bruk av spikerpistol kan være farlig hvis man ikke følger de nødvendige sikkerhetsregler.

 

 Viktig å huske før du kjøper spikerpistol

Gass, luft eller batteri

Det er mange forskjellige type pistoler. Det er viktig å tenke i forhånd på hva du tenker å bruke pistolen til. Gass-drevne pistoler er som en regel litt lettere i vekt, de er også litt dyrere enn andre pistoler, dette er fordi gassen koster litt.

Luftdrevne pistoler er de mest vanlige. De kommer i alle varianter og er egentlig den mest snedige formen for spikerpistol. De er også kraftigere enn andre typer, så disse egner seg fint på store byggeplasser som har god tilgang til trykkluft. Luftpistoler er perfekt for å sette opp reisverk og råbygg.

Batteripistol er en nyere spikerpistol. Disse er svært snedig fordi du slipper å tenke på luftslange og kompressor. De passer fint på prosjekter der du ikke har god tilgang på lufttrykk, som for eksempel på hytter eller på mindre prosjekter.

Vekt

Vekten har mye å si på presisjon og ergonomi. En lett spikerpistol kan være fantastisk å ha på lengre arbeidsdager, eller når du må spikre på litt vanskelige områder. Ulempen med lettere spikerpistoler er at de kan være svakere enn de litt tyngre pistoler. Derfor kan det være fint med en tyngre, kraftigere pistol på store prosjekter der du må spikre mye råbygg som stendere og bjelkelag.

Type spiker

Tenk på hva du skal spikre og hvilken spiker du skal bruke. Det er forskjellige spikerpistoler som for eksempel, vanlig spikerpistol, pappspikerpistol, krampe (stifte) pistol og dykkertpistol.

 

Hvilken spikerpistol skal jeg velge?

I hovedsak handler det om din preferanser, men du må også hva du skal bruke den til. Har du dette klart, vil du enklere finne en modell som passer ditt bruk. Naturligvis prisen er også viktig å se på. Unngå å betale for en spikerpistol med mange funksjoner du egentlig ikke har behov for. Du kan da nøye deg med en billigere modell.

Legg igjen en kommentar