Stangholder test: 4 beste for fiskeentusiaster i 2024

stangholder test

De færreste klarer være flere steder på en gang, og da kommer en stangholder test godt med for deg som fisker med flere liner samtidig. En skikkelig stangholder kan gjøre det mulig å holde kontroll på flere fiskestenger samtidig, eller gjøre at du kan sette fra deg stangen uten å trekke inn linen. Særlig når det kommer til trolling, isfiske og lignende vil en stangholder test komme godt med. Ingen ønsker å miste verken stang eller snelle når de er ute på fisketur, derfor er det viktig at en stangholder har høy kvalitet og ikke minst et robust feste.

Vi har tatt jobben med å spore opp de beste alterantivene for deg som ønsker en praktisk stangholder før du skal ut på din neste fisketur. For å komme frem til disse kandidatene har vi gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere. Med dette som utgangspunkt har vi kommet frem til fire alternativer for alle budsjetter som sikrer et godt feste for fiskestengene dine.

Den stangholderen som kom best ut av våre undersøkelser var Wiggler Pimpel Stangholder teleskopisk. Denne praktiske stangholderen kommer med teleskopisk utvidelse. Dette fungerer utmerket for deg som skal ut på isfiske, eller bare ønsker å sette fra deg stangen for en tid.

VÅRE favoritter

 • Tre stenger samtidig
 • Enkel montering
 • Robust design i plast
SJEKK PRISEN →
 • Justerbare føtter
 • Ballpoint feste for stabil stang
 • V-punkt som passer til alle typer stenger
SJEKK PRISEN →
 • Universal feste
 • Enkel montering
 • Passer til alle typer stang
SJEKK PRISEN →

Stangholder test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Wiggler Pimpel Stangholder teleskopisk
Wiggler Pimpel stangholder er en teleskopisk stangholder som passer utmerket for deg som skal ut på isfiske eller lignende. Den justerbare stangen med tre føtter kan tilpasses de aller fleste stenger og gjør det dermed enkelt å sette fra seg fiskestang med aktiv snelle og line ute.
SJEKK PRISEN →
Jarvis Marine Stangholder 3 rør
Hvor deg som helst skulle vært flere steder på en gang er Jarvis Marine Stangholder et utmerket alternativ. Produsert i plast av høy kvalitet kan denne stangholderen ha kontroll på tre stenger med snelle samtidig, samt har feste til utstyr som kniver og kroker lett tilgjengelig.
SJEKK PRISEN →
Hurricane Rod Holder
Hurricane Rod holder er en praktisk og robust stangholder som enkelt festes til kanten på båten. Armen ka tilpasses en rekke forskjellige stenger og du trer enkelt hele stangen med snelle inn i armen. Da kan du utnytte den naturlige vuggingen til båten for å nappe i snøret og holde agnet i bevegelse på flere stenger samtidig.
SJEKK PRISEN →
Daiwa Limpet Rail Holder
Daiwa Limpet Rail holder er en budsjettvennlig stangholder som enkelt festes til rekka på båten ved hjelp av borrelåser. Den fungerer også som en praktisk beskyttelse for stengene under transport. Det er plass til opptil tre stenger samtidig som gjør den praktisk for havfiske eller trolling der du har behov for å ha flere stenger ute samtidig.
SJEKK PRISEN →

1. Wiggler Pimpel Stangholder teleskopisk – Best i test

Wiggler Pimpel Stangholder Teleskopisk

SJEKK PRISEN →

Denne teleskopiske stangen fra Wiggler Pimpel er en stangholder som fungerer utmerket for isfiske. Det kompakte designet gjør de enkel å ha med i ryggsekken og trefot løsningen gjør at den står støtt selv på ulent underlang. De justebare føttene gjør at du kan tilpasse den underlaget og sørge for optimal stabilitet.

Flere justerbare funksjoner gjør at du kan tilpasse stangholderen etter behov. Blant annet kan alle tre føttene stilles in etter behov, samt selve stangholderen er montert på en ballpoint som gjør at den kan vinkles etter ønske. Dette kombinert med V-punkt holderen gjør at du kan sette fra deg både teleskopstang og pilkesett på en praktisk måte.

Ønsker du deg en enkel stangholder test som kan legges i sekken, eller stroppes på utsiden dersom du skal ut på lengre turer vil dette være en utmerket kandidat. Trefot designet sørger for at du kan tilpasse den selv et ulent terreng og ballpoint festet gjør at du kan vinkle den til å støtte opp stangen uansett hvor lang line du benytter.

Oppsummert

 • Justerbare føtter
 • Ballpoint feste for stabil stang
 • V-punkt som passer til alle typer stenger

Les mer →


2. Jarvis Marine Stangholder 3 rør – Best for flere stenger

Jarvis Marine Stangholder 3 Rør

SJEKK PRISEN →

Jarvis Marine er en stangholder med 3 rør som gjøra t tre stenger kan settes ved siden av hverandre. Dermed har du full kontroll på tre lner samtidig, uten at de vikler seg og lager krøll. For at de skal være lett å montere er Jarvis Marine produsert i plast av høy kvalitet som sikrer at den kan stå imot både røff behandling og tøffe væromgivelser.

Stangholderen monteres enkelt med rustfrie skruer som medfølger i esken sammen med stangholderen. Dermed kan den monteres på alt fra båt og rekkverk til stativ og bom. Dette gjør det mulig å montere de på stort sett alle underlag og dermed kunne bruke den uansett hvordan du foretrekker å fiske.

Er du på jakt etter en praktisk stangholder test med mulighet til å holde flere stenger samtidig vil Jarvis Marine være et utmerket alternativ. Muligheten til å holde tre stenger samtidig, samt praktiske kroker til å henge utstyr på gjør at den fungerer utmerket til både trolling og havfiske. Her kan du ha tre linjer i vannet samtidig uten at de vikler seg sammen og ødelegger fisketuren.

Oppsummert

 • Tre stenger samtidig
 • Enkel montering
 • Robust design i plast

Les mer →


3. Hurricane Rod Holder – Premium

Hurricane Rod Holder

SJEKK PRISEN →

Hurricane Rod Holder er en kraftig og praktisk stangholder som monteres på båt. Du fester den enkelt til kanten på båten slik at du kan utnytte den naturlige vuggingen til båten for å holde agnet i bevegelse på flere stenger samtidig. Den todelte stangholderen gjør det enkelt å tre hele stangen med snelle inn i holderen Dette sørger for at den sitter godt og du reduserer faren for at fiskestangen skal forsvinne over bord.

Fordelen med Hurricane Rod holder er at du slipper borre hull i kanten på båten. Den benytter nemlig en praktisk klemmearm for å feste seg til ripa og kan dermed benyttes på nesten alle typer båt. Det slitesterke plast materialet har en naturlig anti-skli funksjon som gjør at stangholderen ikke glipper når båten beveger seg. Den er derfor et utmerket alternativ for deg som skal tråle med flere stenger samtidig eller som ønsker å ha flere liner ute fra stang på hver side av båten.

Fisker du mye fra båt vil Hurricane Rod holder være et utmerket alternativ. Den festes enkelt til kanten på båten og passer til de aller fleste båter. Det universale stangfestet gjør at du bare trenger tre stangen nedi og klipse på stangholderen for å sikre at stangen ikke sklir ut igjen. Med andre ord er dette en praktisk og allsidig stangholder test som fungerer til alle typer utstyrt og enkelt monteres på båten.

Oppsummert

 • Universal feste
 • Enkel montering
 • Passer til alle typer stang

Les mer →

 


4. Daiwa Limpet Rail Holder – Budsjettløsning

Daiwa LIMPET RAIL HOLDER

SJEKK PRISEN →

Daiwa Limpet Rail Holder er en budsjettvennlig stangholder som fungerer med opptil tre stenger samtidig. Du fester og justerer avstanden mellom stengene enkelt ved hjelp av borrelås. Det er også borrelås som benyttes når stangholderen skal festes til rekka på båten som gjør at den kan benyttes på alle typer feste og båter uten at du trenger borre hull, eller benytte festeanordninger som etterlater merker.

Stangholderen har en dobbelrolle da den også kan fungere som en beskyttelse av stengene under transport. Bare rull sammen stangholderen og plasser stengene inni. Den vil da sørge for at de ligger solid og beskyttet, samt gjøre det enklere å bære med seg flere stenger samtidig. Vi liker spesielt godt det faktum at det ikke er behov for bolter, skruer eller annet som etterlater seg merker på rekka til båten.

Dersom du skal ut med lånt båt, eller kun ønsker en midlertidig stangholder uten å lage merker på båten vil dette være et utmerket alternativ. Her får du en praktisk stangholder som enkelt monteres ved hjelp av borrelås, men som fortsatt holder godt og sørger for at stengene holder seg på plass gjennom turen. Det er plass til hele tre stenger samtidig i holderen som gjør den utmerket til tråling eller havfiske der du ønsker å ha flere agn ute samtidig.

Oppsummert

 • Borrelås montering
 • 3 stenger samtidig
 • Gjør transport av stenger enklere

Les mer →


Spørsmål og svar

Hvilken stangholder er best for bruk i båt?

Hurricane Rod er den mest robuste stangholderen for båt. Den kommer med en klemarm som gjør montering på rekka av båten enkelt og robust, uten at det etterlater stygge merker.

Hvordan fester man en stangholder?

De aller fleste stangholdere krever at de festes i et underlag, men noen kommer også med egne støtteben. Det er derfor viktig å vurdere hvor du ønsker å bruke den slik at du velger en med tilpasset feste.

Passer alle typer fiskestang i en stangholder?

I de aller fleste stangholdere er det et universalt feste som håndtere stenger av vanlig tykkelse. Dersom du benytter en tykkere teleskopstang eller stor snelle er det viktig å ta høyde for dette før du velger stangholder.

Hvor mange stenger går det i en stangholder?

Dette varierer kraftig fra stangholder til stangholder test. Noen har plass til en stang per holder, mens andre har plass til tre eller mer stenger samtidig. Det er derfor viktig å vurdere om du skal tråle med flere stenger, eller bare ønsker et feste for en enkelt fiskestang.

Hvorfor bør du bruke stangholdere?

Stangholdere til båt og bil er en genial løsning for alle fiskere som ønsker seg en best mulig opplevelse, og en sikker oppbevaring og frakt av fiskestengene sine. Stangholderne holder fiskestengene dine godt på plass uten å ødelegge hverken stenger eller lakk på båt og bil.

Frakt av mange fiskestenger på en gang

Stangholdere til bil sørger for at du kan frakte med deg mange fiskestenger samtidig uten å ta sjansen på at de knekker i bilen din. Sånn sett er slike stangholdere en god investering, da du sparer penger ved å slippe å måtte kjøpe nye stenger hele tiden. Stangholder test til bil gjør fisketuren din også mer effektiv, siden du kan frakte ferdig oppsatte fiskestenger på taket av kjøretøyet ditt.

Stangholder test til båt tillater at du er mer til stede under fisketuren fordi du slipper å sitte å holde på stangen hele tiden. Det gjør stangholderen for deg, og de er laget for at fiskestangen skal holdes godt på plass selv når fisken sitter på kroken og kjemper imot. Alle profesjonelle og seriøse fiskere bruker slike nyttige stangholdere.

2 kommentarer om “Stangholder test: 4 beste for fiskeentusiaster i 2024”

  • Hei, Atle.

   En stangholder bestemmer ikke hvilken retning stanga skal festes i – det er derimot noen sneller som festes på toppen av stanga slik at det ser slik ut.
   Stangholdere passer både til topp- og bunnmonterte fiskesneller.

Legg igjen en kommentar