Stavmikser Test: De 8 beste stavmikserne i 2024

Best i test stavmikser

Stavmikseren er et vanlig kjøkkenredskap å finne i moderne kjøkken. Med en god stavmikser kan man lage de deiligste retter til både hverdags og festlige anledninger. Det er bare å stappe ingrediensene nedi, og vips er det på noen sekunder blitt til en smoothie, en saus eller noe helt annet godt. Stavmiksere er blant de redskapene til kjøkkenet som øker med blant norske forbrukere. Ser du etter et godt redskap til å lage dine hurtige retter med, eller avanserte tilbehør til den romantiske middagen du vil imponere med?

Vi har tatt for oss de beste stavmikserne på markedet i 2022 slik at du skal slippe forvirringen og letingen etter din utvalgte stavmikser. Denne omtalen har valgt ut de 8 beste stavmikserne vi testet og fant mest aktuelle for norske matglade entusiaster. Vi har ikke selv testet produktene, men vår vurdering er basert på andre tilgjengelige kilder og omtaler.

VÅRE favoritter

 • Brukervennlig
 • Best på pris
 • Kraftig
SJEKK PRISEN →
 • God pris
 • Kvalitet
 • Alt i et sett
SJEKK PRISEN →
 • 3 beger
 • Eget stativ
 • Flere farger
SJEKK PRISEN →

Stavmikser Test: For De Fleste Norske Kjøkken

Det er flere ting vi vektlegger når vi vurderer alle mulige produkter, så ting som kvalitet, funksjonalitet og pris er med på å hjelpe oss fram til en score. Selvfølgelig er alle produkt nøye testet, slik at vi selv får en formening om hva vi ville ha kjøpt. Stavmikseren er et smart redskap for kjøkkenet, enten man er student, lager middag til hele familien eller ønsker å prøve noe nytt.

 

BILDE PRODUKT
Philips HR2653/90
Med utnevnelsen Best I Test har Philips nok en gang gått av med seieren i en produkttest. Og denne gangen er det den utrolige stavmikseren med multifunksjoner og sterk motor. Philips HR2653/90 har alt det man trenger for å kokkelere de mest moderne retter.
SJEKK PRISEN →
Braun Multiquick 7 
Braun har i mange år levert stavmiksere av høy kvalitet. Når man vil kombinere kvalitet og pris kommer man som regel langt. Braun er en tysk merkevare, og mikseren med navnet Braun MultiQuick 7 MQ 725 er utmerket til å lage omeletter. Stilrent design og funksjonelle knapper gjør stavmikseren til en av vinnerne i denne testen
SJEKK PRISEN →
Bamix Superbox
For den erfarne kokk og matlager er Bamix Superbox førstevalget. Dette er en svært avansert stavmikser med alt av tilbehør og funksjonalitet. Her snakker vi en stavmikser som erstatter alle andre kjøkkenmaskiner.
SJEKK PRISEN →
Braun MQ3025 Spaghetti
Lever man på budsjett og vil lage smarte og hurtige måltider i en ellers travel hverdag, er Braun sin MQ Spaghetti den rimeligste av alle stavmiksere i testen. Dessuten er den blant de mest kjøpe stavmikserne.
SJEKK PRISEN →
KitchenAid Stavmikser
KitchenAid er et amerikansk selskap som har produsert elektriske kjøkkenredskap i over 60 år. For amerikanere har KitchenAid vært en av førstevalgene når det gjelder å fylle kjøkkenet med funksjonalitet og eksklusivitet. KitchenAid Stavmikser er også en av disse, med et vell av fleksible løsninger.
SJEKK PRISEN →
Braun Multiquick 7025X
Braun har et stort sortiment av kjøkkenredskap også når det gjelder stavmiksere. På sjetteplass kommer Braun stavmikseren med navnet MQ7075. Hvorfor denne mikseren kommer med på listen handler om pris, kvalitet, bruksområde og funksjonalitet.
SJEKK PRISEN →
Bamix Swissline XL Stavmikser
Bamix Swissline er en stavmikser som blir omtalt som den stille velgjøreren, og er en av topproduktene til det sveitsiske selskapet som produserer kjøkkenredskap for privatmarkedet.
SJEKK PRISEN →
Braun Multiquick 7MQ 7000X
Braun er igjen med på listen, hvor de avslutter med 7-serien av MultiQuick stavmiksere. Denne modellen kalt 7000X har noen funksjoner som gjør at den fortjener 8-plassen på lista.
SJEKK PRISEN →

Stavmikser test: Her er våre favoritter

1. Philips HR2653/90 – Markedets Test Vinner

Philips HR2653/90
SJEKK PRISEN →

En stavmikser for det moderne hjemmet

Stavmikseren er unikt utformet med omdreiningskontroll kan man veksle mellom ingredienser og fasthet. De som liker en hurtig smoothie til frokost eller en suppe av orientalske grønnsaker, har funnet stavmikseren med stor S.

Men det er ikke bare fordi mikseren er kraftig og er enkel i bruk, den har også en rekke morsomme tilbehør.

Liten og lett – med smart kopp

Er man av typen som tar en smoothie i farta da er denne stavmikseren fra Philips det man trenger. Den praktiske koppen er utformet som et glass man kan drikke av. Philips stavmikseren er kun 0,5 kg og får lett plass i en skuff. Med ekstra hode for ballongvisper og ekstern foodpresessor kan man mikse de aller fleste ingredienser. Selv en liten deig får man plass til her.

Passer de fleste husholdninger

Philips Stavmikser er lett og ledig, og passer de fleste kjøkken. Man trenger ikke være gourmet for å bruke denne, ei heller en som tar til takke med det meste. Philips har her skapt en markedsvinner både fordi de tør å kombinere kvalitet og pris, men også for de smarte løsningene. Stavmikseren sitter perfekt i hånden og er lett å bruke.

Anerkjent merkevare

Philips er kjent for sin kvalitet av kjøkkenmaskiner og annen elektronikk gjennom mange år. Det er nesten ikke et hjem som velger bort Philips når de skal skaffe seg det nødvendige. En stavmikser fra Philips kommer med god garanti og har de riktige sertifikatene for elektroniske apparater.

Oppsummert

Vil man ha en fleksibel stavmikser for hele familien er Philips HR2653/90 vårt førstevalg. Den har flott pris men mest av alt svært høy kvalitet. Denne mikseren er et must i de fleste kjøkken, for en smoothie eller en saus er ikke langt unna.

Les mer →


2. Braun Multiquick 7 – Mest for Pengene

Braun Multiquick 7 MQ 725

SJEKK PRISEN →

Smarte tilbehør

Utvikling av design er en stor industri i seg selv, og Braun har ikke slurvet på dette feltet. Ekstra visper, snedig prosessor og minihakker gjør at man kan håndtere de fleste matretter.

Motoren yter over 13000 omdreininger i minutter og kjører på 750 W styrke. Begeret rommer 6 dl og man kan velge hastighet etter type mat. Alt fra smoothie og barnemat, til avanserte sauser kan lages med denne mikseren fra Braun. Her får man eksklusivitet til en behagelig pris.

Les mer →


3. Bamix Superbox – Premium stavmikser

Bamix Swissline stavmikser superbox

SJEKK PRISEN →

Bamix er et relativt nytt merke på markedet for norske forbrukere, men det sveitsiske selskapet har eksistert siden 1954. Med klokkeren presisjon spinner stavmikseren med over 18000 omdreininger i minuttet fordelt på bare 200 W, noe som gjør den svært energieffektiv. Den lydløse miksen av eleganse og kvalitet, gjør at matlaging blir en lek.

Bamix har levert kjøkkenredskap i en årrekke, og bygger på en lang tradisjon av ingeniørkunst. Det kan man lett se på designet. Men hva med funksjonene tenker du? Vel se her:

 • 3 beger
 • Eget stativ
 • Mange hoder og visper
 • Egen foodprosessor
 • Flere farger
 • Hastighetsbryter med variabel fart
 • Flere tilbehør for ulik mat

Denne stavmikseren er unik med hele sitt repertoar av muligheter. Matlaging har aldri vært enklere og mer utfordrende på samme tid. Kjøkkenmaskinen kommer med garanti og er et eksklusivt redskap for kjøkkenet.

Les mer →


4. Braun MQ3025 Spaghetti – Billig og Bra

Braun MQ3025 Spaghetti
SJEKK PRISEN →

Braun MQ3025 Spaghetti rimeligste stavmikser

Mikseren fra Braun er i rustfritt stål og går på 700W. Man kan lage sauser, smoothie og andre blandinger med denne uten at det blir søl. Her kan man kokkelere som med en kjøkkenmaskin uten at den tar plass. Man kan hakke og mikse de fleste ingredienser med Braun sin Spaghetti mikser. Avhengig av tykkelse og hardhet kan man velge mellom to hastigheter som gjør det mer funksjonelt å bruke mikseren.

Lillebror til MultiQuick 725

Mange vil nok si at førstevalget er Braun MQ725 da denne er litt mer robust og har flere funksjoner. Men skal man ha et redskap som gir deg de mulighetene du trenger for et moderne kosthold, så trenger man ikke noe mer enn Braun MQ3025 Spaghetti.

Når prisen også er så god, så er valget enkelt.

Les mer →


5. KitchenAid Stavmikser – Et naturlig alternativ

KitchenAid Stavmikser

SJEKK PRISEN →

Med et beger som rommer en liter, er det bare å sette i gang å mikse med staven uten at den tar unødvendig plass i et ellers oppfylt kjøkken. Man kan velge i 5 hastigheter og velge mellom 3 utskiftbare knivhoder for forskjellige anledninger. Maskinen er i rustfritt stål og har eget gryteskjold mot sprut og søl.

Et naturlig alternativ

For de som vil ha kvalitet som varer er KitchenAid stavmikser et naturlig alternativ. Man trenger ikke føle at det mangler på kreativitet og bruksmuligheter med denne mikseren, da den har det største mangfold av muligheter i denne testen. Man betaler også for denne kvaliteten, men kan også slippe å tenke på at man ikke får de aller beste resultatene til gjestemiddager og jubileum.

Mikseren fra KitchenAid er driftssikker og energigjerrig. Med gradinndelt mugge kan man fylle opp nøyaktige mengder av de forskjellige ingrediensene. KitchenAid er et selvsagt valg i jungelen av stavmiksere på markedet.

Les mer →


6. Braun Multiquick 7025X

Braun Multiquick 7 MQ 7075
SJEKK PRISEN →

Braun har mange modeller å velge mellom, og det var bare naturlig at denne også kom på listen. Foruten å være blant de rimeligste alternativene, er den også utformet med SmartSpeed teknologi.

SmartSpeed hjelper rotoren til å bestemme kraften i mikseren til ulike typer mat, slik at resultatet blir best mulig. Det er ikke det samme å mikse grønnsaker og væsker. Dermed justeres kraften med teknologien som Braun selv har utviklet.

Foodprosessor

Selv denne lille mikseren kan håndtere store retter. Med en 1500 ml. foodprosessor kan man bytte ut den gamle kjøkkenmaskinen. Visp sammen ingredienser til en god saus, en suppe eller en røre uten søl, komplikasjoner eller rot.

I tillegg kommer flere beger og mugger slik at man kan ta med en smoothie i farta, eller mikse en vaffelrøre til kveldskosen.

Braun sin modell MQ 7075 gjør det enkelt å holde på i kjøkkenet.

Les mer →


7. Bamix Swissline XL Stavmikser

Bamix Swissline stavmikser

SJEKK PRISEN →

Den eksklusive stavmikseren

Med to-trinns hastighetskontroll oppnår den stilrene mikseren 18000 omdreininger, noe som gjør at man kan kverne alt fra kjøtt til grønnsaker.

Men også en rekke kokker bruker denne stavmikseren, da den både er elegant og funksjonell.

Godt utvalg tilbehør

Med tilbehør som mugge og beger, hakker, visper og stativ er Bamix stavmikser som en kjøkkenmaskin. Man trenger ikke bekymre seg for plassmangel, da den både får plass i en skuff eller står dekorativt på benken.

Bamix stavmikser er utført i rustfritt stål med håndtak i plast. Knappen er lett tilgjengelig og gir god motstand slik at det er lett å variere farten. Dette er viktig når man skal lage mikser og blandinger av ulik fasthet.

Høy kvalitet og kraftfull mikser

Bamix er et sveitsisk selskap og med sin modell Swissline har de kombinert det beste av ingeniørkunst og kvalitet. Det er ikke flyselskapet men vi aner strømlinjeformet kvalitet. Kraften føres rett ut i blenderen, som man lett fikser enkle retter og avanserte sauser med.

Likevel havner den litt ned på listen både på grunn av høy pris og vekt. Dessuten har flere brukere opplevd at den er vanskelig å rengjøre, da det setter seg en del matrester i miksehodet. Ellers er Bamix Swissline en skikkelig god stavmikser som mange velger for sitt kjøkken.

Les mer →


8. Braun Multiquick 7MQ 7000X

Braun Multiquick 7MQ 7000X

SJEKK PRISEN →

Active Blade teknologi

Med Active Blade teknologien kan skjærebladene «kjenne» forskjell på ulike flater og kalibrere kraften slik at stavmikseren yter maksimalt i de ulike sitasjonene. Active Blade er bare noen av fordelene med Braun MQ 7000X.

Liten rakker

Braun stavmikseren er en liten rakker, som kjører på med 1000W i full hastighet. Dette krever en del strømforbruk. Det er derfor bra at man kan mikse hurtige mellommåltider og tilbehør til middager til hverdags og fest.

Men den blir kanskje i minste laget for dem som vil ha et alternativ til en kjøkkenmaskin.

Les mer →


Undersøkelsen vektla disse opplysningene

En undersøkelse som denne krever nøye testing. Vi har sjekket om brukervennlig, funksjoner, vekt, tilbehør opp mot pris og kvalitet.

Stavmiksere kommer i forskjellige utforminger og det kan hende funksjonalitet endres på bakgrunn av design og plassering. En stavmikser bør også være lett, slik at man kan holde den i flere minutter.

Det er vanligvis de store selskapene som vinner tester, og det er ingen overraskelse at også her er flere kjente varemerker som hevder seg.

En stavmikser kan lage en hel rekke forskjellige retter, og derfor har vi også vurdert resultatene av miksene. Disse har variert og dermed var det enklere å gi en score.

Hvilken stavmikser man velger er opp til en selv, men vi mener testen har avdekket de viktigste detaljene bak disse fantastiske stavmikserne, hvor Philips HR2653/90 gikk av med seieren.

Legg igjen en kommentar