Stekepanne Test: Markedets 9 beste modeller (2022)

Stekepanne

Stekepannen er, som et av de viktigste redskapene på kjøkkenet, ansvarlig for mye god mat og flere gode minner fra kjøkkenet. Vi har undersøkt flere av markedets mest populære stekepanner for å finne den som best passer dine behov og ditt budsjett.

VÅRE favoritter

 • Allrounderpanne
 • Jevn varmefordeling
 • Vesentlig mye for pengene
SJEKK PRISEN →
 • Mye for pengene
 • Lang holdbarhet
 • Allrounderpanne
SJEKK PRISEN →
 • Estetisk
 • Solid
 • Rustfritt på innsiden
SJEKK PRISEN →

Stekepanne Test: For Alle Behov Og Budsjett

I denne stekepanne test er vår vurdering er basert på omtaler, spesifikasjoner og andre tilgjengelige kilder. I undersøkelsen har prisklasse, kvalitet, vekt, temperaturbehandling, brukervennlighet og stekeresultat blitt vektlagt.

BILDE PRODUKT
De Buyer Stekepanne Lyonnaise
Fra anerkjente de Buyer, en fransk produsent med over 180 års erfaring, har karbonstålpannen blitt en forbrukerfavoritt blant både kokker og norske hjem. Den er et kvalitetsverktøy med lang holdbarhet som fungerer med alle matvarer, den har jevn varmefordeling og mat brenner seg ikke fast i pannens overflate.
SJEKK PRISEN →
Garcima Lyonnaise Stekepanne Karbonstål
Lyonnaise-serien er godt kjent blant franske kokker for å være lett i vekt, men ha meget lang holdbarhet. Det er nettopp en av fordelene med stekepanner i karbonstål. Disse stekepannene blir også bedre over tid. Jo mere de brukes, jo bedre blir de.
SJEKK PRISEN →
De Buyer Kobberstekepanne Prima Matera
De Buyer Prima Matera består av 90% kobber og 10% rustfritt stål. Kobber leder varme svært effektivt, og gir stekepannen et klassisk design. Selve stekeoverflaten består av rustfritt stål, som gir pannen lang holdbarhet.
SJEKK PRISEN →
Jamie Oliver Premium SS stekepanne
Noen ganger handler det bare om en stekepanne som gjør jobben sin bra, med lang holdbarhet, og som er enkel å vaske. Det er akkurat slik Jamie Oliver Premium-modellen er. Og her har den britiske produsenten gitt et meget godt pristilbud. Stekepannen er utviklet for å gi deg en enklere hverdag på kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
Tefal Start Easy Stekepanne
Tefal-modellen er konstruert i holdbart aluminium, og har en kompakt størrelse på 24 cm diameter. Ettersom den er utstyrt med et non-stick-belegg unngår man at mat brenner seg fast i stekepannens overflate, og den er enklere å vaske etter bruk. Pannen varmes raskt opp, og fordeler varmen jevnt utover overflaten, slik at alle smaksnyanser blir bevart.
SJEKK PRISEN →
GreenPan Cambridge Stekepanne
De aller rimeligste stekepannene vil ikke være av like høy kvalitet som de mere kostbare, de er bygd i helt forskjellige materier, og har helt forskjellige horisonter på levetid. Det trenger fortsatt ikke å bety at en rimelig stekepanne ikke steker maten bra. Greenpan-modellen er en billig stekepanne, hvor en får flere gode egenskaper i forhold til prisen.
SJEKK PRISEN →
Fiskars Norden stekepanne
Norden-modellen fra Fiskars tåler høye temperaturer, bevarer kjøttets gode smak, har en jevn og fin varmefordeling - og den er enkel å rengjøre. Støpejernspannen er nemlig mineralbelagt, som gir den en non-stick effekt og enda enklere i vask.
SJEKK PRISEN →
Garcima Lyonnaise Traktørpanne Karbonstål
Traktrørpanner er utmerket om man skal lage wok eller gryter. Modellen fra Garcima er i karbonstål, som har flere gode egenskaper spesielt egnet for wok og gryteretter. Karbonstål er svært varmeledende, og mat vil ikke brenne seg fast i pannens overflate, noe som kommer hendig til når man steker bløte matvarer.
SJEKK PRISEN →
Ballarini Ferro Stekepanne
Ballarini-modellen er av høy italiensk kvalitet, konstruert i rustfritt kullstål, kjent for å tåle tøff bruk med lang holdbarhet. Stekepannens form har en jevn varmefordeling, og gir deg alltid et karamellisert og gyldenbrunt resultat, perfekt for steking av kjøtt, fisk, kylling og grønnsaker.
SJEKK PRISEN →

Stekepanne test: Her er våre favoritter

1. De Buyer Stekepanne Lyonnaise – Markedets Beste Stekepanne

Stekepanne test - Best i test

SJEKK PRISEN →

En favoritt blant både restauranter og norske hjem

Den franskproduserte karbonstål panna har tatt det norske markedet med storm, og det er ikke ufortjent heder. Modellen er et kvalitetsverktøy for kokker, den har høy kvalitet, og koster langt mindre enn flere av sine konkurrenter.

Stekepannen fungerer like godt på induksjon, gass og grill. Den har jevn varmefordeling, lang holdbarhet, og mat brenner seg ikke fast i pannens grunnflate. – Dette er bare noen av fordelene med karbonstål

Karbonstål – Det beste av begge verdener 

Karbonstål fungerer som en blanding av støpejern og belagte stekepanner. Den har like jevn varmefordeling som støpejern, men maten fester seg ikke fast i platen – slik som på teflon. Den har også enormt lang holdbarhet. Pannen blir mørkere i fargen over årene, dette er et bra og naturlig tegn; non-sticken forbedrer seg nemlig jo mere du bruker den. Karbonstål har fått omdømme som en allrounder-panne. Slik som panner i støpejern kan også disse ruste, så unngå såpe- og oppvaskmaskinvask, og tørk de etter vask.

Allrounder

Pannen har en diameter på 50 cm, sammenlignet med flere av sine konkurrenter vil dette være en stor stekepanne. På grunn av konstruksjonen har man anledning til å tilberede store mengder både wok, paella og pannekaker uten problem.

Non-stick effekten og den jevne varmefordelingen gjør at man også slipper å bruke store mengder matfett som drukner kjøttet. Slik vil også den franske stekepanna være utmerket for både kjøtt, kylling og fisk.

Anerkjent produsent

Den franske produsenten, de Buyer, har over 180 års erfaring med å levere kvalitetsvarer til gourmetrestauranter i toppklasse. De er prisbelønte for flere av sine produkter. Kulinariske opplevelser, og kvalitet har vært så viktig for de Buyer, at de til og med har etablert et nettverk hvor de samarbeider med flere kjente kjøkken og kokkeskoler for å stadig utvikle sine egne produkt.

Øvrige detaljer

 • Det er ingen giftige stoffer i stekepannen.
 • Klargjør pannen med å steke den i varmt vann, tøm deretter ut det varme vannet og tørk den – og stek deretter pannen med 1mm olje i bunnen på lav varme. La bunnen bli litt brun. Hell ut oljen og tørk den av.
 • Aldri vask stekepannen med såpevann eller i oppvaskmaskin.

Oppsummert

 • Mye for pengene
 • Lang holdbarhet
 • Allrounderpanne
 • Lett å bruke – passer til avanserte retter

Les mer →


2. Garcima Lyonnaise Stekepanne Karbonstål – Lang Holdbarhet

SJEKK PRISEN →

Kraftig, men lett

Lyonnaise-serien er godt kjent blant franske kokker for å være lett i vekt, men ha meget lang holdbarhet. Det er nettopp en av fordelene med stekepanner i karbonstål.

Disse stekepannene blir også bedre over tid, jo mere man bruker de, jo bedre blir de. Som ny så vil stekepannene være blanke og fine, men etter noen år i bruk så vil de være mørke. Dette er non-stick-funksjonen som forbedrer seg over årene.
Og om en karbonstålpanne blir vedlikeholdt kan den vare en mannsalder.

Jevn varmefordeling

Sammen med støpejern deler karbonstål en god egenskap: jevn varmefordeling.
Denne egenskapen er svært viktig for den som ønsker et perfekt stekeresultat. Spesielt når man steker kjøtt, kylling og fisk er varmefordelingen sentralt i hvordan resultatet blir.

Når pannen blir gammel:

Dekk bunnen med grovsalt, og stek den på høy varme i to minutter mens du rister, saltet trekker til seg alt av gammelt fett i pannen. Deretter kan du vaske ut saltet, og steke den inn igjen med olje på lav temperatur – i en halvtime. – Så er pannen god som ny

Bør vaskes for hånd

Karbonstålpanner er ikke spesielt glade i oppvaskmaskiner, og heller ikke i såpe.
Det anbefales å vaske stekepannen for hånd, med kun varmt vann. Tørk også av vannet rett etter vask med en tørr klut.

Oppsummert

 • Holdbar, men lett i vekt
 • Allrounderpanne
 • Jevn varmefordeling
 • Vesentlig mye for pengene

Les mer →


3. De Buyer Kobberstekepanne Prima Matera – Klassisk Design

SJEKK PRISEN →

Stekepanne i kobber

De Buyer Prima Matera er undersøkelsens eneste kobberpanne, den er langt mere kostbar enn flere av sine konkurrenter, men hva er fordelen med kobber?

Kobber er enormt varmeledende, den når steketemperatur meget raskt, og fordeler varmen meget jevnt. For noen kulinariske opplevelser vil dette utgjøre en forskjell, men for hverdagsrutiner vil man ikke merke en vesentlig forskjell på kobber og andre materialer.

Den største forskjellen ligger i designet. Flere syntes at høyglanset kobber er vakkert å se på, og at det gir stekepannen et klassisk design.

Rustfritt stål på innsiden

Selve stekeflaten på kokekaret består av rustfritt stål, dette utgjør ca 10% av hele stekepannen. Her finner man de samme stekeegenskapene som andre panner i rustfritt stål: Holdbarhet og tåler tøff bruk.

Oppsummert

 • Estetisk
 • Solid
 • Rustfritt på innsiden

Les mer →


4. Jamie Oliver Premium SS stekepanne – Lett Å Rengjøre

SJEKK PRISEN →

For en enklere hverdag

Noen ganger handler det bare om en stekepanne som gjør jobben sin bra, med lang holdbarhet, og som er enkel å vaske. Det er akkurat slik Jamie Oliver Premium-modellen er. Og her har den britiske produsenten gitt et meget godt pristilbud.

100% Rustfritt stål med non-stick

Stekepannens solide design er rustfritt stål hele veien gjennom, noe som gjør den både robust og holdbar.
Pannen tåler også vask i oppvaskmaskin, selv om håndvask alltid er anbefalt.
Det er uansett veldig enkelt å rengjøre stekepannen ettersom den er belagt med non-stick.
Da unngår man også at mat svir seg fast under stekingen, dette gjelder alt av matvarer, og er spesielt hendig når man steker egg pannekaker og ris.

Thermospot-teknologi

Pannen er utstyrt med en egen teknologi som sikrer rask oppvarming, samt en jevn fordeling av varmen. Slik at man vil få en jevn og fin steking av kjøtt, kylling og fisk. Dette er også svært hendig ettersom det bevarer smaksnyansene i kjøttet.

Oppsummert

 • Brukervennlig
 • Solid
 • Mye for pengene
 • Kjapp og jevn oppvarming

Les mer →


5. Tefal Start Easy Stekepanne – Perfekt Til Hytte Og Bobil

Tefal Start Easy stekepanne

SJEKK PRISEN →

Liten, kompakt og enkel i vask

Hyttetur og bobilferie ligger mange mennesker nært. Og med mindre plass å rutte med, og mindre fasiliteter tilgjengelig gjelder det å ha utstyr tilpasset forholdene.

Aluminiumspannen har en diameter på 24 cm, et non-stick-belegg så mat ikke brenner seg fast i bunnflaten, og den er enkel i vask. – Perfekt for hytte og bobil.

Tåler alle varmeelementer

Den holdbare stekepannen fungerer både på grill, induksjon, gass og i ovnen opptil 175 grader.
Slik kan man bruke den uansett hvor man er.

ThermoSpot-teknologi

Pannen varmer seg raskt opp, og fordeler varmen jevnt utover overflaten. Denne teknologien bidrar til å bevare smaksnyansene når du lager mat.

Les mer →


6. GreenPan Cambridge Stekepanne – Rimelig Og Bra

SJEKK PRISEN →

Effektivt kjøkkenutstyr trenger ikke å være kostbart

De aller rimeligste stekepannene vil ikke være av like høy kvalitet som de mere kostbare, de er bygd i helt forskjellige materier, og har helt forskjellige horisonter på levetid. Det trenger fortsatt ikke å bety at en rimelig stekepanne ikke steker maten bra.

Greenpan-modellen er en billig stekepanne, hvor en får flere gode egenskaper i forhold til prisen. For under 300kr får man en stekepanne som tåler alle varmeelement: gass, grill, induksjon og i ovnen opptil 180 grader.

Den har et keramisk non-stick-belegg som gjør den enklere i vask, og mat brenner seg ikke fast.

Les mer →


7. Fiskars Norden stekepanne -Beste Støpejernspanne

SJEKK PRISEN →

Tåler høye temperaturer og har non-stick

Støpejernspanner er kjente for å tåle høye temperaturer, framheve kjøttets rike nyanser, og for sin jevne varmefordeling, men det er for mange et problem at kjøtt og andre matvarer fort brenner seg fast i platen, og at pannene er krevende å rengjøre. Støpejernspannene bortfaller derfor for mange som prioriterer lettstelte alternativ.

Dette problemet har Fiskars løst med å gi pannen en Thermium mineralbehandling. Dette gir pannen en non-stick egenskap som er svært praktisk på kjøkkenet. Pannen gir der dermet Støpejernets gode stekeegenskaper, og lettvintheten fra belagte panner.

Avtagbart håndtak

Til komfortens og designets fordel har pannen et håndtak i finsk bjørk. Dette kan tas av stekepannen om den skal gratineres i ovnen. Denne løsningen er også et hendig for når pannen skal vaskes.

For matens rikelige nyanser

Støpejernets jevne varmefordeling, og harde overflate er kjent for å gi kjøtt, kylling og fisk sin gode smak.

Høy kvalitet

Støpejern holder deg livet ut om de blir tatt godt vare på.
Vask stekepannen for hånd, og helst uten såpe.

Stekepannen er ovnssikker opptil 240 grader.

Lekkert design

Designet og lagd i Finnland er den inspirert av et klassisk og enkelt nordisk design, et design som passer inn på alle kjøkken.

Ikke så stor, og litt kostbar

Støpejernspanner er ikke de billigste på markedet, dette gjelder også Norden-modellen, men slike panner varer en livet ut – det er verdt å ta i betraktning.

Fiskars Norden kommer i 24 cm, 26 cm, og 28 cm – og prisen varierer etter størrelsen.

Les mer →


8. Garcima Lyonnaise Traktørpanne Karbonstål – Beste Traktrørpanne

SJEKK PRISEN →

Lang holdbarhet, med varmeledende egenskaper

Traktrørpanner er utmerket om man skal lage wok eller gryter. Modellen fra Garcima er i karbonstål, som har flere gode egenskaper spesielt egnet for wok og gryteretter. Karbonstål er svært varmeledende, og mat vil ikke brenne seg fast i pannens overflate, noe som kommer hendig til når man steker bløte matvarer. Om pannen blir behandlet riktig vil den også kunne vare en mannsalder.

Bør vaskes for hånd

Karbonstål vil vare flere år så lenge det behandles rett.
Det skal ikke vaskes i oppvaskmaskin, og heller ikke med såpe.

Det beste er å la pannen kjøle seg ned etter bruk, og deretter vaske den i varmt vann, for og så tørke den med en tørr klut.

Stek inn pannen

Før kokekaret tas i bruk er det også lurt å steke den inn.
Det gjør man på følgende måte:

 • hell i ca 1 cm med matolje
 • varm på lav temperatur til oljen begynner å ryke
 • tørk av oljen – og den er klar til bruk

Blir bedre med årene

Som ny så vil pannen være blank og polert. Og jo mere den brukes, og mørkere vil fargen bli, og dette er et godt tegn.
Dette er nemlig non-stick-effekten som forbedrer seg.

Les mer →


9. Ballarini Ferro Stekepanne – Mest For Pengene

SJEKK PRISEN →

Godt kvalitet, lav pris

Ballarini-modellen er av høy italiensk kvalitet, konstruert i rustfritt kullstål.
kullstål er kjent for å tåle tøff bruk, og for sin lange holdbarhet. Utover dette tåler den også høy varmebehandling.
Stekeplaten oppsummerer nettopp stålpanners gode egenskaper; lang holdbarhet og lav pris.

Jevn varme

Ettersom modellen er formet med sin unike plateform vil man få et karamellisert og gyldenbrunt resultat på både fisk, grønnsaker, kjøtt og kylling.
Og selv om stålplater ikke er kjent for å ha like jevn varmefordeling som støpejern, imponerer Ballarinipannen med varmefordeling verdt prisen.

Må vaskes for hånd

Som oftest kan rustfrie stålpanner vaskes i oppvaskmaskin, selv om håndvask alltid er anbefalt.
Det presiseres fra den italienske produsenten at Ferro-utgaven bør vaskes for hånd.

Stålpanner vaskes best rett etter bruk, med varmt vann.

Stek inn pannen før bruk

Når du først mottar pannen kan det være lurt å steke den inn, slik blir den optimal for bruk.
For å steke inn panna smører du den med olje, og steker den på lav varme i en halvtime.

Størrelse: 36 cm diameter

Materiale: Rustfritt kullstål

Produsent: Ballarini

Les mer →


Hvordan Velge Riktig Stekepanne?

Det finnes et stort utvalg stekepanner på markedet, alle med forskjellige egenskaper og kvaliteter.
Det er forsåvidt 5 forskjellige panner man som regel skiller mellom:

 • Non-Stick-Panne.
  Stekepanner med Non-stick-belegg, for eksempel teflon, er veldig brukervennlige ettersom mat ikke fester seg til stekepannen når det stekes. Det passer utmerket for hverdagsbruk og spesielt til klebrige matvarer som egg og ris. Slike stekepanner er også meget enkle å rengjøre, her kan det bruker både oppvaskmaskin og håndvask.
 • Panne med keramisk belegg.
  Keramisk belegg fungerer veldig likt som teflon og andre non-stick-belegg, men er langt hardere. Man kan her bruke mindre fett i matlaging, og de passer derfor bedre til kjøttvarer. Man må være varsom med å bruke skarpe redskaper som kniv og stekespade i metall med keramiske stekepanner.
 • Panne i rustfritt stål.
  Panner i rustfritt stål er solide, og varer lenge. Pannene kan vaskes i oppvaskmaskin, og tåler høy varme. På noen modeller kan det oppleves som at stekevarmen er litt ujevnt. Stekepanner i rustfritt stål er også ofte overkommelig i pris, så man får ofte mye for pengene.
 • Panne i støpejern.
  Støpejernspannene er kjent for sin jevne varmefordeling, og lange holdbarhet. De passer utmerket for den som er ute etter kulinariske opplevelser på kjøkkenet. Disse stekepannene kan også gratineres i ovnen, så lenge det ikke er tre eller plast på håndtaket. De eneste ulempene er at de kan ofte være litt tunge i vekt, og de kan ikke vaskes i oppvaskmaskin, og en bør ikke bruke såpe, disse kan nemlig ruste.
 • Panner i karbonstål.
  Karbonstål fungerer som en blanding av støpejern og belagte stekepanner. Den har like jevn varmefordeling som støpejern, men maten fester seg ikke fast i platen – slik som på teflon. Den har også enormt lang holdbarhet. Pannen blir mørkere i fargen over årene, dette er et bra og naturlig tegn; non-sticken forbedrer seg nemlig jo mere du bruker den. Karbonstål har fått omdømme som en allrounder-panne. Slik som panner i støpejern kan også disse ruste, så unngå såpe- og oppvaskmaskinvask.

For deg som vil ha noe enkelt – som er lett å rengjøre

Non-stick-panner passer til steking av varierte matvarer, uten at en trenger å bekymre seg om at noe fester seg fast til pannen.
Disse pannene kan også settes rett inn i oppvaskmaskinen. Om en skal steke mye kjøtt kan en også vurdere keramisk belegg.

For deg som vil ha lang holdbarhet og mye for pengene

Panner i rustfritt stål tåler mye, er lette å vaske – og er rimelig i pris. Den eneste ulempen er at noe matvarer kan feste seg fast i pannens overflate om en ikke bruker matfett. Det kan derimot være vanskelig å steke pannekaker og eggerøre i slike panner.

For deg som ønsker den beste stekepannen for kjøtt og lang holdbarhet

Støpejernspanner er utmerket for steking av kjøtt, og varer deg i lang tid – når den blir håndtert riktig.

Hva Er Forskjellen På Kostbart Og Rimelig?

Stekepanner varierer svært mye i pris. Man finner flotte modeller fra 300 kr og helt opp til 5 000 kr.
Men hva er egentlig den største forskjellen mellom rimelige og dyre modeller?

 • Størrelsen på stekepannen spiller ofte en stor forskjell på de mest kostbare og de aller rimeligste modellene. Store panner er som oftest vesentlig dyrere enn de mindre. Så om en skal lage mat til flere, så må man forvente å koste på stekepannen mere.
 • Hvilket type materie stekepannen er konstruert i vil også ha en del å si. Stål og aluminium er billige stoffer å utvinne, det samme gjelder belagte stekepanner, derfor ser man ofte at disse pannene er vesentlig billigere sammenlignet med støpejernspanner og karbonstål. Det må fortsatt vurderes opp mot pannens levetid, ettersom karbonstål- og støpejernspanner kan holde ut et helt liv.

Tips Til Bruk Av Stekepanne

Belagte stekepanner

 • La den kjøle seg ned før du vasker den
 • Den kan vaskes i oppvaskmaskin, men flere anbefaler å vaske den for hånd
 • Man kan steke på høy temperatur uten å bekymre seg om at pannen blir ødelagt
 • Unngå å bruk skarpe redskaper i stekepannen, dette bevarer belegget, og en unngår riper i bunnflaten

Karbonstålpanner

 • Vær forsiktig med sure ingredienser
 • La den alltid avkjøle seg før vask
 • Vask for hånd! – uten såpe
 • Tørk av rett etter vask – unngå rust
 • Når pannen blir gammel: Dekk bunnen med grovsalt, og stek den på høy varme i to minutter mens du rister, saltet trekker til seg alt av gammelt fett i pannen. Deretter kan du vaske ut saltet, og steke den inn igjen med olje på lav temperatur – i en halvtime. – Så er pannen god som ny

Støpejernspanner

 • Vask kun for hånd
 • Bruk gjerne matfett under steking – om nødvendig
 • Når pannen blir gammel: Dekk bunnen med grovsalt, og stek den på høy varme i to minutter mens du rister, saltet trekker til seg alt av gammelt fett i pannen. Deretter kan du vaske ut saltet, og steke den inn igjen med olje på lav temperatur – i en halvtime. – Så er pannen god som ny

Panner i rustfritt stål

 • Vask rett etter bruk
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin, men det er alltid best for hånd

Dette Har Blitt Vektlagt I Undersøkelsen

I undersøkelsen har prisklasse, kvalitet, vekt, temperaturbehandling, brukervennlighet og stekeresultat blitt vektlagt.

I undersøkelsen har pris blitt sammenlignet med pannens kvaliteter og egenskaper, og det har blitt gjort en vurdert på hvor mye man får for pengene.

Kvalitet har også blitt vurdert, her blir det sett på hvilke typer materialer stekepannen er lagd i, anerkjennelsen av produsent, og hvilken garanti produsent lover ut på pannen.

Hvor høy temperatur stekepannen tåler, og dens vekt har også blitt vurdert.

Når det kommer til brukervennlighet har det blitt gjort en komplett vurdering på hvor enkel pannen er å vaske, om mat brenner seg fast i dens bunnflate, og hvordan håndtaket er å holde i.

Stekeresultatet blir også vurdert, her blir det vurdert hvilken type panne det er og hvor jevnt varmen er fordelt.

Legg igjen en kommentar