Stormkjøkken test: De 5 beste på markedet i 2024

stormkjøkken test - best i test

Når man er ute på langtur i fjell og mark kan det være godt å kunne legge i seg noe litt mer spennende enn kvikklunsj og appelsin. Selv på kortere turer er det for mange være viktig å kunne fyre opp stormkjøkkenet og koke seg en god og varm kanne med kaffe. Da kan man nyte naturen litt ekstra mens man koser seg med kvikklunsjen.

I vår stormkjøkken test hjelper vi deg å finne stormkjøkennet som passer dine behov og ditt budsjett.

Undersøkelsen er basert på brukervennlighet, pris, vekt, pakkeevne, effektivitet, kvalitet, varme- og koketid

VÅRE favoritter

 • Flere praktiske løsninger
 • Mye for pengene
 • Lett å bære
SJEKK PRISEN →
 • Raskt og effektivt
 • Enkelt i bruk
 • Et komplett sett
SJEKK PRISEN →
 • Trygg
 • God kvalitet
 • Rask koketid
SJEKK PRISEN →

Stormkjøkken test: Her er markedets beste modeller:

BILDE PRODUKT
MSR PocketRocket Deluxe
MSR PocketRocket Deluxe er lett, praktisk, og har alt det man trenger for å lage mat når man er ute. Det veier bare 371 gram og kommer med egne praktiske kokekar som stormkjøkkenet kan pakkes oppi.
SJEKK PRISEN →
JETBOIL Flash Carbon
Jetboil MightyMo er et praktisk stormkjøkken fra Jetboil som er beregnet for å kunne brukes til å lage gode og varme måltider for mindre grupper. Det veier bare 95 gram, og er veldig lett å ta med seg.
SJEKK PRISEN →
MSR Extreme
MSR Extreme er laget for ekstrem kulde og høyde. Det kan brukes med mange forskjellige typer brennstoff, inkludert både gass og flytende. Dette stormkjøkkenet er designet for å takle ekstra tøft bruk, og gi ekstra høy varme over lange perioder.
SJEKK PRISEN →
Jetboil Flash Camo
Jetboil Flash Camo er praktisk å pakke, lett å ta med seg og raskt å bruke. Dette er det raskeste blant alle Jetboil stormkjøkken, og kan koke opp en liter vann på så lite som 100 sekunder. Det kommer komplett med et smart tilpasset kokekar.
SJEKK PRISEN →

1. MSR PocketRocket Deluxe – Markedets Beste Stormkjøkken

stormkjøkken test

SJEKK PRISEN →

Et komplett sett

MSR PocketRocket Deluxe er en praktisk, lett og solid allrounder . Dette er et komplett sett som har alt det grunnleggende for å lage mat, enkelt praktisk og fort når man er ute på tur. Det er lett å bruke, og veier bare 371 gram slik at det er veldig lett og greit å ta med seg i tursekken.

Har alt en trenger

Dersom man har kjøpt seg et fint stormkjøkken, for så å finne ut at man trenger å handle inn kokekar og panner, kan dette være litt frustrerende. Hvordan kan du for eksempel forsikre deg om at du kjøper kompatible produkter. Det er ikke så lett å vite om ting passer sammen når man kun har bilder på internett å gå etter. Angrerett har man jo, men det er allikevel litt stress å måtte styre med å sende ting tilbake.

Med MSR PocketRocket Deluxe slipper man slike irriterende problemer. Dette stormkjøkkenet kommer nemlig i et sett som allerede inkluderer både Trail Mini Duo Cook Set kokekar og PocketRocket Delux brenneren. Slik vet man med sikkerhet at kokekaret kommer til å passe sammen med stormkjøkkenet før man kjøper det, og slipper frustrerende overraskelser i etterkant.

Rask og effektiv

Det meste smaker godt etter en lang dag på føttene ute i skog og mark, det er kanskje viktigere hvor kjapt man får det. MSR PocketRocket Deluxe er et premium stormkjøkken for rask matlaging. Med dette kjøkkenet kan man koke 1 liter på så lite som 3 minutter og 20 sekunder. Som gjør den til en verdig vinner av vår stormkjøkken test.

Oppsummert:

 • Solid
 • Raskt og effektivt
 • Enkelt i bruk
 • Et komplett sett
 • Vinner av vår stormkjøkken test

Les mer →


2. JETBOIL Flash Carbon – Mest For Pengene

JETBOIL Flash Carbon

SJEKK PRISEN →

Enkelt og lett

For mange handler det å gå tur ute i naturen om å kose seg sammen med venner og familie. Når man legger ut på tur er det derfor en god ide å ha med seg et skikkelig stormkjøkken som har god nok kapasitet til flere enn bare deg selv. Da kan man koke suppe, koke en god og varm kopp kaffe eller kakao i kulden, eller kanskje noe ekstra spesielt.

Stormkjøkkenet MightyMo er et praktisk stormkjøkken fra Jetboil som er beregnet for å kunne brukes til å lage gode og varme måltider for mindre grupper ute på tur, enten man er på høyfjellet, på telttur dypt inne i skogen eller bare får en spontan lyst til å lage deg en kopp kaffe i sola utenfor huset.

Kraftig og brukervennlig

Jetboil MightyMo har en enkel brenner som kan skilte med en kraft på hele 3 KW. Dette er mer enn nok til å forberede et enkelt måltid for 3 til 5 personer om gangen når man er ute på tur. Varmen på den kraftige brenneren kan du regulere med en praktisk ventil som du kan vri fire fulle runder. Dette gir deg en utmerket trinnløs flammekontroll slik at maten kan putre på akkurat det varmenivået du ønsker.

Når det er vind og vær på fjellet og lite ly å finne kan det være vanskelig å få tent opp stormkjøkkenet. Dette problemet løser Jetboil MightyMo stormkjøkkenet med en enkel og praktisk piezotenner. Dette er en praktisk innebygget tenner som hjelper deg med å tenne gassbrenneren din med en enkelt gnist. Alt du trenger å gjøre for å antenne gassen er et lite trykk på knappen. Enklere blir det ikke. Gnisten fra piezotenneren er like pålitelig selv når det blåser og regner på det verste.

Lett å bære

Navnet og kapasiteten til dette stormkjøkkenet får det kanskje til å høres ut som en stor og tung greie, men det er det altså ikke. Jetboil MightyMo er veldig lett. Det veier bare 95g. I tillegg må du regne med litt ekstra vekt for støtteben for gassboks. Støttebena kommer med som en del av pakken, mens man selv må kjøpe gassbokser for stormkjøkkenet.

Oppsummert:

 • Flere praktiske løsninger
 • Enkel i bruk
 • Mye for pengene
 • Lett å bære

Les mer →


3. MSR Extreme – Premium Multifuel

MSR XGK EX (Extreme) Stove

SJEKK PRISEN →

Allrounder med høy yteevne

Under ekstreme forhold trenger man ekstreme løsninger. Når det gjelder stormkjøkken gjelder dette en ekstremt høy yteevne. Dette trenges for eksempel når man opplever ekstrem kulde der det kan være ekstra vanskelig å få varmet ting opp til kokepunktet. Det kan også være relevant dersom du er oppe i høyden.

Et stormkjøkken som er laget med tanke på akkurat slike forhold er MSR Extreme. Dette er et premium stormkjøkken som er laget for å takle ekstra tøft bruk, og gi ekstra høy varme over lange perioder.

Går på flere typer drivstoff

Ekstreme forhold betyr at man heller ikke alltid har tilgang til den ideelle typen brennstoff for stormkjøkkenet sitt. Dette er ikke noe problem med MSR Extreme. Enten det man har for hånden er parafin, bensin, diesel eller gassbokser, så er det gode og varme måltidet reddet.

Det er selvfølgelig en fordel å bruke rensede drivstoff som soter mindre. Dersom temperaturene er lavere kan man også bruke gass som brennstoff i dette stormkjøkkenet. Gass er et av de mest effektive drivstoffene for dette stormkjøkkenet, og det soter nesten ikke i det hele tatt. En gassboks kan koke hele 30 liter vann.

Jevnt flamme med høy effekt

Brenneren på MSR Extreme gir en jevn flamme med høy effekt, uansett hvilket drivstoff man har for hånden. Stormkjøkkenet kan også skilte med en relativt lav koketid. Den nøyaktige koketiden kommer naturligvis an på om du bruker gass, parafin, bensin eller diesel som brennstoff, men den ligger vanligvis på mellom 2,8 og 4,5 minutter for en liter med vann.

Trygg og sikker i bruk

Trygghet er viktig når man er langt fra sivilisasjonen, uten noen som kan hjelpe om uhellet er ute og man brenner seg. MSR Extreme er stabil og pålitelig slik at du trygt kan legge ut på tur, og også være sikker på at du har tilgang til å koke kaffe og andre nødvendigheter på hele turen.

Pakking er viktig for et stormkjøkken. MSR Extreme er utstyrt med en myk drivstoffslange som gjør at den enkelt og greit kan pakkes inn i en av kjelene du har med deg på tur. Med sine 374 gram er det heller ikke noen stor påkjenning å dra med seg dette stormkjøkkenet i en fullpakket sekk.

Oppsummert: 

 • Trygg
 • God kvalitet
 • Allrounder
 • God yteevne

Les mer →


4. Jetboil Flash Camo – Perfekt Til Turmat Og Kaffe

SJEKK PRISEN →

 

Kompakt og stødig

De fleste stormkjøkken er relativt kompakte, og passer opp i en sekk, men noen er mer kompakte enn andre. Jetboil Flash Camo, er et stormkjøkken som fokuserer på å være praktisk å pakke, lett å ta med seg og raskt å bruke.

Vekten på dette lille turkjøkkenet er bare 371 gram, en del mindre enn en liten flaske med Coca Cola. Det praktiske settet inkluderer også støtteben for gassboks, en bunnkopp, som er designet for å også kunne brukes som målebeger og spiseskål.

Rask koketid

Jetboil Flash Camo stormkjøkkenet, som også inneholder en egen tilpasset kjele er spesialdesignet for veldig rask koketid. Med den spesialtilpassede kjelen kan dette stormkjøkkenet koke opp en liter vann på så lite som 100 sekunder. Dette er det raskeste blant alle Jetboil stormkjøkken, og er derfor perfekt for de som ønsker å benytte dagslyset når de er ute på tur og bare vil unne seg en kjapp stopp med varm kaffe, suppe eller noe annet godt, før de skynder seg videre på turen.

Brukervennlig

Dette Stormkjøkkenet er på toppen når det gjelder brukervennlighet. Den spesialtilpassede 1-liters FluxRing-kjelen som kommer med dette stormkjøkkenet er utstyrt med et isolerende yttertrekk. Dette smarte yttertrekket bidrar både til å koke vannet fortere og til å holde innholdet i kokekaret varmt etter at man er ferdig med å koke. Det er også termokromatisk, som vil si at fargen på yttertrekket forandrer seg i forhold til temperaturen, slik at man lett kan vite når innholdet i kokekaret er ferdig.

Stormkjøkkenet kommer også med en tenner man kan bruke til å tenne opp stormkjøkkenet med ett enkelt trykk på knappen. En annen fordel med dette stormkjøkkenet er at det er kompatibelt med mange forskjellige typer Jetboil tilbehør. Her snakker vi blant annet om kaffepresser, opphengssett, grytestøtter, stekepanner, gryter og kjøkkenredskaper. Som gjør den til en verdig vinner i vår stormkjøkken test.

Oppsummering:

 • Enkel i bruk
 • Rask koketid
 • Stødig
 • God kvalitet

Les mer →


Hvordan velge utifra vår stormkjøkken test

Det er ikke bare fjellvandrere som bruker stormkjøkken. Stormkjøkken har mange forskjellige bruk. Et av bruksområdene er selvfølgelig folk som er ute på fjelltur. Andre brukere er jegere som ofte tilbringer lang tid ute i skogen der de tålmodig venter på sitt bytte.

Fiskere er en annen gruppe av brukere. Enten man sitter på isen og fisker i et telt, eller man er ute i en båt er stormkjøkken noe mange har med seg. I fritidsbåter er det også mange som har et stormkjøkken tilgjengelig i tilfelle det skulle trenges.

For de som liker å hente bær og sopp i skogen er det også vanlig å ha med seg stormkjøkken for å kose seg i pausene innimellom øktene. Med andre ord er mulighetene for bruk mange og varierte, men for de fleste bruksområder var MSR PocketRocket Deluxe det alternativet som kom ut best i testene våre.

Dette Vektlegges I Undersøkelsen

Brukervennlighet og rengjøring

Matlaging og koking når man er ute på tur skal ikke være komplisert. Her gjelder det om å få matlagingen unnagjort på den enklest mulige måten. Maten smaker uansett godt etter en dag på fjellet, uansett hvor enkel den er. Vi ser derfor på hvilke løsninger som er enkle, brukervennlige og fleksible.

Vann og rengjøringsutstyr er ikka alltid ting vi har for hånden når vi er ute på tur. Vi ser derfor nøye på hvor lette ting er å rengjøre.

Varme og koketid

Varme og koketid er viktige ting vi ser på når vi vurderer stormkjøkken. Det er for eksempel ikke alle stormkjøkken som er velegnet for turer i kaldt vær, eller dersom man er på tur i høyere strøk. Som standard ser vi på hvor lang tid hvert stormkjøkken bruker på å koke opp en liter med vann under kontrollerte forhold.

Brennstoff og effektivitet

Her ser vi på hvor fleksibelt hvert stormkjøkken er når det gjelder bruk av forskjellige typer brennstoff. Vi ser også på effektiviteten på hvert kjøkken med tanke på hvor lenge de kan brukes på bestemt enhet av de forskjellige typer brennstoff de kan bruke.

I tillegg ser vi på hvor god ytelse forskjellige stormkjøkken har på forskjellige typer brennstoff, og hvordan ytelsen påvirkes dersom de brukes intensivt.

Vekt og Pakking

Alle turkjøkken vi testet er laget for å ha med seg i sekken, men noen er bedre enn andre. På dette punktet ser vi på vekten av hvert turkjøkken. Vi ser også på hvor kompakt kjøkkenet kan pakkes sammen og hvor fort det er å pakke sammen og åpne igjen.

Verdi for pengene

Hver pakke tilbyr noe forskjellige ting her, så det er vanskelig å sammenligne direkte, men i dette punktet vurderer vi de forskjellige tingene, slik som for eksempel tilbehør, effektivitet, brennstoff-fleksibilitet, vekt og så videre, som man får for pengene, Vi gjør deretter en vurdering av hvor mye verdi man får for pengene for hvert stormkjøkken-alternativ. Vi håper at du fant vår stormkjøkken test nyttig.

Legg igjen en kommentar