Støvsuger Test: De 6 Beste På Markedet I 2024

Støvsuger

Støvsugere har hatt en enorm utvikling de siste årene, de er i høyere grad stille, klimavennlige og effektive. I denne støvsuger testen har vi undersøkt flere av markedets mest populære modeller for å finne den som best passer ditt behov og dine budsjett. Nedenfor finner du en oversikt med de beste innen de ulike kategoriene, slik at valget blir enklere. Vurderingen er basert på omtaler, beskrivelser og andre tilgjengelige kilder.

VÅRE favoritter

 • Kompakt og kraftig
 • Stillegående
 • Poseløs
SJEKK PRISEN →
 • Høy kraft og kapasitet
 • Stillegående og brukervennlig
 • Solid og lett i vekt
SJEKK PRISEN →
 • Praktisk og ledningsfri
 • Kraftig
 • To i en-løsning
SJEKK PRISEN →

Støvsuger test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
MIELE Complete C3
MIELE-modellen er en anerkjent støvsuger, som har vunnet flere forbrukertester. Støvsugeren gir deg 550 watt med rå motorkraft som fungerer effektivt på alle overflater, 12 meter rekkevidde som gir god mobilitet, samt førsteklasses støvfilter som sikrer et sunt inneklima i hjemmet ditt.
SJEKK PRISEN →
Philips FC9331
Philips-modellen er en kompakt, effektiv og stillegående støvsuger, til en hyggelig pris. Med en motorkraft på 650 Watt og lydnivå på 79 dB er den poseløse støvsugeren både effektiv og komfortabel.
SJEKK PRISEN →
Dyson V8 Absolute
Veldig lett og portabel to-i-en støvsuger. Kan brukes som håndholdt støvsuger, eller med rør. Batteridrevet uten ledning, og gir opp til 40 minutter med støvsuging per lading. Er utstyrt med fantastiske filter, og trenger ingen støvsugerposer.
SJEKK PRISEN →
Andersson VMC 3.4
En kraftig motor på 800 Watt, med et lydnivå på bare 71 dB. Luften i støvsugeren blir renset i et HEPA 13 filter som sørger for at luften som kommer ut er fri for allergener. Arbeidsradiusen for støvsugeren er 9 meter.
SJEKK PRISEN →
Electrolux EUO9GREEN UltraOne
En av de mest miljøvennlige tilbudene i markedet, laget av 70% resirkulert materiale. 92% av delene kan resirkuleres. Kraftig 850 watts motor som bruker 65% mindre energi enn vanlige støvsugere, med et lydnivå på kun 65 dB. Utstyrt med romslig 5 liters støvsugerpose.
SJEKK PRISEN →
Electrolux PureD9 
Laget av 70% resirkulerte materialer, og utstyrt med vaskbart motorfilter som sikrer godt og sunt inneklima i hjemmet ditt. Utstyrt med en 350 watts motor som gir god sugeevne med veldig lite støy.
SJEKK PRISEN →

Støvsuger test: Her er våre anbefalninger

1. MIELE Complete C3 – Best I Test

SJEKK PRISEN →

Full kraft, lav støylyd

Med høy kraft og lav lyd er Miele MIELE Complete C3 en av markedets ledende støvsugere. Motoren har en effekt på 550 watt, som gir en utmerket styrke. Og støynivå, som er et av de fokusområdene folk flest ser på når det gjelder bruk av støvsuger, er meget lavt sammenlignet med effekten.

Miele-modellen kommer veldig godt ut i flere undersøkelser basert på støylyd. Selv om motoren er kraftig, er denne støvsugeren fortsatt stillegående. Lydnivået til denne støvsugeren er målt til bare 76 decibel, langt under gjennomsnittet blant støvsugere man gjerne finner i norske hjem i dag.

Høy kapasitet

Støvsugerposens kapasitet og form er også viktig for brukeropplevelsen. når man skal tømme den er det lett gjort at man frigjør deler av støvpartiklene man har støvsugd, med modellens tilpassede åpning unngår man i høyere grad å bomme når man tømmer posen.
Støvsugerposen rommer også hele 4.5 liter, så man slipper å tømme posen ofte.

Brukervennlig med god mobilitet

Siden det er forstyrrende for arbeidstempoet å forflytte seg mellom forskjellige stikkontakter, har MIELE Complete C3 en total arbeidsradius på 12 meter. Du kan også stille inn lengden på teleskoprøret i støvsugeren slik at du for eksempel kan komme til høyere oppe for støvsuging av spindelvev og lignende, eller slik at du kan justere lengden av røret for optimal arbeidsstilling når du støvsuger gulvet. Slik kommer du enkelt fram til vanskelige kroker i hjemmet.

Det varierer også hvor mye sugekraft som er nødvendig når man støvsuger. Dersom man for eksempel suger med for mye styrke på en løs overflate, slik som for eksempel tøy, kan overflaten bli sugd inn i støvsugeren og ødelegge tøyet. MIELE-støvsugeren har en styrkeregulering, hvor man kan stille inn ønsket effekt. Det betyr at man alltid vil ha den sugestyrken som passer til den jobben man holder på med.

I tillegg kommer støvsugeren med en rekke forskjellige munnstykker som passer for de vanligste formål slik som for eksempel Møbelmunnstykke som er spesialdesignet for å fjerne støv som setter seg i tekstilene på møblene dine, og fugemunnstykke som gjør det mulig å komme til i trange kriker og kroker, for eksempel når man støvsuger i bilen, og et munnstykke med kost på slik at man kan bruke støvsugeren som en slags kost som umiddelbart suger opp det man koster. Munnstykkene oppbevares praktisk inne i et spesialdesignet rom inne i støvsugeren.

Støvsugeren er laget i en minimalistisk og stilren design med anonyme svarte og grå fargetoner. Den er laget i holdbart, svart plastmateriale. Støvsugeren veier knappe 7.26 kg.

Fordeler

 • Høy kraft og kapasitet
 • Stillegående og brukervennlig
 • Solid og lett i vekt
 • Kommer med alle nødvendige munnstykker

Ulemper

 • Nogenlunde høy pris

Les mer →


2. Philips FC9331 – Mest For Pengene

SJEKK PRISEN →

Kompakt, poseløs og kraftig

Med en motor på 650 watt gir denne støvsugeren god nok sugestyrke til å fjerne støv selv fra de mest bortgjemte kriker og kroker. Samtidig er den, med et lydnivå målt til 79 dB, overraskende stillegående for en så kraftig støvsuger.

Dette er også en poseløs modell. Dette vil si at du ikke trenger å bruke penger på støvsugerposer. I stedet for å samle opp støvet i en pose samler Philips FC9331/09 støvet i en beholder som du senere kan tømme. Dette er helt klart et mer miljøvennlig alternativ til støvsugerposer. Beholderen som samler opp støvet har en kapasitet på 1,5 liter. Beholderen er laget av gjennomsiktig plast slik at du lett kan se når den trenger å tømmes. Resten av støvsugeren er laget av blå og svart plast.

Stillegående og mobil
Med lydisolerende teknologi måles ikke lyden til høyere enn 79dB, noe som er svært lavt i forhold til den kraftige motoren.

Du har i tillegg ganske god arbeidsfrihet med Philips FC9331/09. Arbeidsradiusen er på hele 9 meter. I tillegg har den teleskoprør som du lett kan justere lengden på. Dette betyr at du ikke trenger å bøye deg så mye når du jobber med støvsugere, uansett hvor høy du er. Med en totalvekt på kun 6.10 kg er den også lett å dra med seg der du trenger den.

Med alle nødvendige munnstykker

Støvsugeren kommer også med flere munnstykker inkludert et spesialdesignet munnstykke for tepper, et parkettmunnstykke, møbelmunnstykke, og fugemunnstykke som hjelper til med å komme inn i de mest bortgjemte kroker. I tillegg er støvsugeren utstyrt med et allergifilter på innsiden av støvsugeren. Dette er et filter som fjerner allergifremkallende partikler fra den luften som kommer ut igjen av støvsugeren.

Fordeler

 • Kompakt og kraftig
 • Enkel i bruk og mobil
 • Stillegående
 • Poseløs

Ulemper

 • Kun 1,5 liter kapasitet

Les mer →


3. Dyson V8 Absolute – Premium Støvsuger

SJEKK PRISEN →

Innovativ to-i-en støvsuger

Mange har to forskjellige støvsugere i huset sitt. En stor støvsuger med stang for gulvet, og en mindre støvsuger for sofaen, benken eller vinduskarmen. Med Dyson V8 Absolute får du begge i en.

Denne lette 4,24 kilos modellen har nemlig begge funksjonene i en og samme støvsuger. Støvsugeren kan nemlig konverteres til en liten og praktisk håndholdt støvsuger. Du kommer til både høyt og lavt, og får rengjort alle overflater med en og samme støvsuger.

Poseløs, og filter for støv og allergener
Dyson V8 Absolute er også poseløs, så med denne støvsugeren trenger man ikke stresse med å kjøpe inn støvsugerposer. I stedet for å bruke støvsugerposer samles støvet i en 0,54 liters beholder som du lett kan tømme direkte i avfallsdunk. Dette er mer miljøvennlig, samtidig som det også sparer deg pengene du ellers ville ha brukt på poser.

Denne modellen bruker en nyutviklet og mer hygienisk teknikk for tømming av støv og smuss. Med den nye teknikken kan man enkelt tømme beholderen, med kun en enkel bevegelse. I modellen har Dyson montert filtrering i hele maskinen. Dette betyr at luften som kommer ut fra denne maskinen er renere enn den luften du vanligvis puster inn.

Kraftig og smart motor

Inne i den sølvfargede støvsugeren finner du en kraftig, digitalstyrt V8-motor fra Dyson som kan oppnå inntil 110 000 omdreininger per minutt. Dette gir Dyson V8 Absolute en sugeevne som er bedre enn noen av de andre konkurrerende ledningsfrie støvsugere i markedet. Den kraftige motoren arbeider etter syklon prinsippet: der partikler, slik som for eksempel støv, blir kastet ut til sidene og fanget opp.

Dyson V8 Absolute er utstyrt med 2 Tier Radial-sykloner. Totalt har støvsugeren 15 sykloner, plassert på to nivåer. Disse syklonene samarbeider parallelt med å øke luftstrømmen og fange opp støv.

Ledningsfri, med 40 minutter batteritid

Med denne støvsugeren trenger man ikke å stresse med stikkontakter eller ledninger som man går og snubler i. Den kraftige Dyson V8 motoren drives nemlig av et 21,6 volts nikkelkoboltaluminium-batteri.

Dette er en ny type Lithium-ion batteri som gir støvsugeren nok strøm til å støvsuge 40 minutter sammenhengende etter en full oppladning, eller opptil 25 minutter dersom man bruker det motoriserte munnstykket. Støvsugeren har også en maksimums-effekt modus. Denne gir mye sterkere sugekraft når du trenger det, men kan bare brukes sammenhengende i syv minutter på en lading. Den praktiske ladestasjonen er også hvor man oppbevarer støvsugeren slik at den alltid er klar for bruk når du trenger den. Her har du også plass til å oppbevare ekstra munnstykker. Det tar cirka 300 minutter å lade støvsugerens batteri helt fullt.

Oppsummert

Fordeler

 • Praktisk og ledningsfri
 • Lett i vekt, poseløs
 • Kraftig
 • To i en-løsning

Ulemper

 • Dyr
 • 300 minutter ladetid
 • Kun 0,54 liter kapasitet

Les mer →


4. Andersson VMC 3.4 – Billig og bra

SJEKK PRISEN →

For deg som vil ha jobben gjort

For noen er ikke en støvsuger det mest interessante å investere pengene sine i. Dette betyr selvfølgelig at man fortsatt ønsker å kjøpe en bra støvsuger, men at det kanskje ikke er nødvendig å velge fra alle de dyreste modellene på øverste hylle når det finnes mange rimeligere modeller som gjør jobben helt greit. Det er her Andersen VMC 3.4 kommer inn i bildet.

Her får du tilfredsstilt alle de viktigste behovene dine når det gjelder rengjøring. I tillegg er dette en veldig energieffektiv støvsuger.

Kraftig motor med lav lyd

Andersen VMC 3.4 har en kraftig motor på 800 watt, og et lydnivå på 71 dB som absolutt ikke er så verst for en støvsuger med såpass mye kraft. Du kan også justere sugeeffekten mens du støvsuger slik at du bruker den styrken som passer for det underlaget du støvsuger på. All skitten og støvet du støvsuger samles opp i den spesiallagde støvsugerposen som kan holde opp til 3,5 liter. Når posen er full vil du få beskjed om dette fra indikatorlampen på støvsugeren.

Praktisk bruk

Med store hjul og en tyngde på bare 7,2 kg er det lett å forflytte seg rundt i boligen og mellom etasjer med Andersen VMC 3.4. Ledningen er 9 meter. I tillegg kommer støvsugeren med slange og teleskoprør som til sammen gir støvsugeren en arbeidsradius på rundt 9 meter. Du kan lett trekke ledningen inn i støvsugeren enkelt og greit ved å trykke på en knapp når du er ferdig med å støvsuge.

Renser luften for allergener og støvpartikler

Det er viktig for inneklimaet at støvsugeren ikke sender ut igjen de små partiklene den suger opp. Dette er spesielt viktig for allergikere, men det er også viktig i småbarnshjem. Dårlig inneklima er kjent for å være medvirkende årsaker til problemer som astma og allergier. For å forsikre det beste mulige inneklimaet er Andersen VMC 3.4 utstyrt med HEPA 12 filter som luften passerer gjennom for å renses før den går ut i rommet igjen. Dette er et filter som renser luften opp til 99,95% (MPPS), slik at du puster renere luft etter støvsugingen enn du gjorde før.

De fleste munnstykkene en trenger

Andersen VMC 3.4 kommer med en rekke forskjellige munnstykker som passer for forskjellige typer bruk. I tillegg til det vanlige gulvmunnstykket som passer for alle typer gulv og tepper har støvsugeren spesialtilpassede munnstykker for parkett for perfekt resultat på harde gulv, slik som for eksempel parkett og fliser. En myk spesialbørste som er velegnet for møbler og tekstiler slik som for eksempel sofaer eller gardiner følger også med. I tillegg følger et smalt fugemunnstykke med, som er perfekt for å støvsuge der det er trangt og vanskelig å komme til.

Fordeler

 • Rimelig
 • Renser luften
 • Lav lyd
 • Høy kraft

Ulemper

 • Noen forbrukere beskriver modellen som stor og klumpete
 • Noen av munnstykkene er litt store

Les mer →


5. Electrolux EUO9GREEN UltraOne – Et Miljøvennlig Alternativ

SJEKK PRISEN →

Miljøvennlig og energieffektiv

Når man kjøper støvsuger er det ikke bare et godt og ryddig inneklima som er viktig. Man bør også ta i betraktning støvsugerens effekt på miljøet. Electrolux EUO9GREEN Støvsugeren er laget av70 % resirkulert materiale, og setter derfor en ny og imponerende standard for bærekraftige forbruksvarer. Den er også helt fri for PVC. i tillegg har designerne tenkt grundig gjennom hele livsløpet til støvsugeren, og har tatt i betraktning hva som kommer til å skje når den må kastes. Denne støvsugeren er derfor bygget slik at hele 92 % av den kan resirkuleres når den kastes. Emballasjen er naturligvis også laget av resirkulert materiale.

Lav lyd, lavt forbruk og en kraftig motor

Denne støvsugeren skiller seg også ut på miljøfronten når den brukes til daglig. Energiforbruket til Electrolux EUO9GREEN Ultra One ligger nemlig 65% under det som man vanligvis finner i en standard 2100 watts støvsuger. Med et lydnivå på knappe 65 desibel har man også lite lydforurensning å irritere seg over, særlig når man tenker på at man her snakker om en motoreffekt på hele 850 watt. Man får også minimalt med støv i luften med Washable Allergy Plus motorfilteret som er installert i grillen på støvsugeren.

Hele 5 liter kapasitet

Støvet samles effektivt i støvsugerens s-bag Ultra Long Performance støvsugerpose. Dette er en stor pose med kapasitet på hele 5 liter, som derfor sjelden trenger å skiftes ut, men når tiden kommer for å skifte ut posen ser man lett dette fra den mekaniske indikatoren for full pose.

Generelt er Electrolux EUO9GREEN Ultra One bygget for lett håndtering og en problemfri opplevelse for den som gjør rent. Stillegående Silent Air Technology™ sørger for overlegen ytelse under rengjøring, med en optimalisert luftstrøm. Den 25,5 cm høye støvsugeren måler 30,7 cm i bredde og 50,2 cm i lengde. Med sin vekt på kun 8,28 kg er støvsugeren stødig å ta med seg. Den kan parkeres horisontalt eller vertikalt etter ønske, og har myke hjul for bedre mobilitet. Med Aeropro Telescopic rør som kan stilles inn etter ønske og en lang 9 meters kabel med enkelt kabelopptrekk har støvsugeren også bra rekkevidde når man forflytter seg fra stikkontakt til stikkontakt rundt om i huset.

Fordeler

 • Mye for pengene
 • 5 Liter kapasitet
 • Miljøvennlig og energieffektiv
 • Kraftig motor med lav lyd

Ulemper

 • Litt tung

Les mer →


6. Electrolux PureD9 – Lav Lyd

SJEKK PRISEN →

Filter for sunt inneklima

Den svarte Electrolux Pure D9 er en god og relativt stille kompanjong som holder huset rent med god samvittighet. Denne støvsugeren er laget av 70% resirkulert plast og er regnet for å være blant de mest energieffektive støvsugerne i markedet i dag.

Utstyrt Med PureAdvantage D11 vaskbart motorfilter i grillen på støvsugeren slipper man også at noe av det mikroskopiske og allergifremkallende støvet finner veien gjennom støvsugeren og ut igjen i hjemmet ditt.

Lav lyd

Til tross for en effektiv 350 watts motor som gir veldig god og regulerbar sugestyrke har støvsugeren kun et støynivå på knappe 67 dB. Dette er mye stillere enn mange av de andre modellene som ble målt med støynivå ofte på rundt 86 db.

5 Liter kapasitet

Den store s-bag Ultra Long Performance støvsugerposen med en kapasitet på hele 5 liter er en definitiv fordel ettersom man med dette unngår å skifte ut posen ofte. Den smarte elektroniske støvsugerpose indikatoren viser når det er tid for å skifte posen i støvsugeren. En praktisk posevakt sørger også for at man ikke uforvarende kan starte støvsugeren uten at det er pose i støvsugeren.

God arbeidsradius

Det er ikke nødvendig å skifte stikkontakt veldig ofte når du bruker Electrolux PureD9. Den 9 metre lange kabelen med enkelt kabelopptrekk, sammen med slangen og teleskoprøret som kan forlenges gir støvsugeren en total arbeidsradius på hele 12 meter. Det greie teleskoprøret er også nyttig for å kunne tilpasse arbeidshøyden slik at man har en komfortabel arbeidsstilling mens man støvsuger, eller for å nå opp til ting som for eksempel spindelvev oppe i høyden. Støvsugeren kommer også med et praktisk parkettmunnstykke.

Når man drar med seg støvsugeren rundt omkring i hjemmet er dette heller ikke vanskelig. Støvsugeren veier 9,3 kg, og ruller lett og stille på myke gummihjul som er skånsomme mot gulv, møbler og lignende. Electrolux Pure D9 kommer også med et Ergonomisk håndtak som gjør det enkelt å manøvrere støvsugeren. Man kan både parkere støvsugeren vertikalt og horisontalt.

Les mer →


Et Marked I Utvikling

Støvsugere har forandret seg en del de siste årene, og det er derfor mange som i dag vurderer om det er på tide med en utskiftning. Dagens støvsugere er mer stillegående og miljøvennlige enn de var tidligere. Et annet viktig punkt som har forandret seg er hvor gode systemer støvsugerne har for filtrering av luften som går gjennom støvsugeren. Dette er særlig viktig for de som selv har, eller som bor sammen med andre som sliter med allergier, og for de som har barn i huset og ønsker å unngå å utsette disse for allergifremkallende støvpartikler.

Brukere Og Bruksområder

Hvilke støvsugere som passer kan variere mye fra person til person. Vi har derfor i testen vår vurdert forskjellige kategorier. Vi har til og med inkludert batteridrevne støvsugere, ettersom noen vil ha behov for den ekstra friheten, for eksempel dersom man ikke har anledning til å koble til en stikkontakt i hjemmet for å støvsuge i bilen.

Ting du bør ta i betraktning når du bestemmer hvilken støvsuger som passer for deg er ting som hvor mye kraft du trenger i motoren på støvsugeren din, hva du trenger å støvsuge, for eksempel tepper, parkett, møbler, gardiner. Du bør også tenke på hvor du trenger å bruke støvsugeren, slik som for eksempel på steder høyt oppe, steder der det er trangt, å komme til, utenfor huset, slik som for eksempel på hytta, i bilen eller i båten, og generelt hvor stor rekkevidde støvsugeren din trenger med tanke på hvor du har installert stikkontakter der du trenger å støvsuge.

Generelt ser vi at det var MIELE Complete C3 som kom ut som den klare vinneren i testen vår. Denne støvsugeren imponerte med et veldig lavt støynivå til tross for veldig seriøs motorkraft og utmerket utnyttelse av denne i form av høy sugekraft. Denne støvsugeren har også gode løsninger for filtrering, og tømming av støv og kan skilte med veldig god mobilitet.

Dette Vektlegges i undersøkelsen

Motor og Sugekraft og Energiforbruk

Motoren i en støvsuger er det som legger grunnlaget for sugekraften i en støvsuger. Samtidig kan design ha stor innvirkning på hvor godt kraften fra motoren i støvsugeren kan konverteres til sugekraft. I testene våre tar vi i betraktning hvor mye motorkraft støvsugeren har. Samtidig ser vi på hvor mye kraften i motoren produserer. En annen ting vi ser på i denne testen er hvor effektivt støvsugeren benytter energien, som jo er viktig både med tanke på miljøet, og lommeboka di.

Støynivå

Mange av oss forbinder støvsuging med mye støy, men med den nye teknologien som er ute i markedet nå trenger det ikke nødvendigvis være slik at støvsuging er veldig støyende. Støy er også en av de tingene som bidrar til å gjøre støvsuging til en mindre behagelig aktivitet, så vi har i testene våre lagt vekt på støynivået til støvsugeren, slik at vi forhåpentligvis i fremtiden kan hjelpe med å bidra til å forbedre opplevelsen folk har når de støvsuger.

Mobilitet Brukervennlighet og Rengjøring

Støvsuging er en aktivitet der man beveger seg mye og stadig forflytter seg for å kunne komme til alle de stedene der støvsuging er nødvendig. Mobiliteten er derfor viktig for en støvsuger. Vi har her lagt vekt på hvor behagelig støvsugeren er å ta med seg, for eksempel med tanke på hjulenes kvalitet, tyngden og balansen til støvsugeren. Vi ser også her på arbeidsradiusen til støvsugeren. I de tilfellene der vi vurderer batteridrevne støvsugere ser vi her på batterikapasiteten med brukstid og ladetid ettersom dette effektivt begrenser bruken av batteridrevne støvsugere.

En annen viktig faktor når det gjelder brukervennlighet er tømming av støvpose eller beholderen der støvet er. Her ser vi på om det er lett å gjøre dette uten å skitne til og slippe ut støv. Vi ser også på om støvsugeren har praktiske indikatorer som forteller når støvsugeren må tømmes, eller som stopper deg fra å støvsuge uten pose i støvsugeren.

Deler, Reservedeler og Miljø

Støvsugere er mekaniske produkter, og delene i støvsugeren du kjøper vil ha en veldig direkte innvirkning på hvor godt støvsugeren fungerer og hvor lenge den varer før du må kaste den. I testene våre ser vi derfor på hvor gode de mest essensielle delene i støvsugeren din, slik som for eksempel motoren, er.

Vi ser også på miljøprofilen til støvsugeren din. Dette innebærer ting som om den for eksempel lett kan resirkuleres, eller om den kan repareres med reservedeler, slik som for eksempel batterier og lignende, som er tilgjengelige i markedet. I tillegg ser vi det som viktig å sjekke at nødvendige forbruksartikler, slik som for eksempel filter eller støvsugerposene støvsugeren bruker, er lett tilgjengelige i Norge.

Oppsamling og Filter

Støvsugeren sin hovedoppgave er å fjerne støv fra hjemmet ditt. Dersom du da støvsuger, og ender opp med at mange av det mikroskopiske støvet blir blåst ut igjen i rommet kan dette nesten gjøre ting verre, særlig dersom du har allergikere i huset ettersom dette er den typen støv som mange allergikere reagerer på. Vi sjekker derfor hvor gode filtrene i støvsugeren din er, og hvor god kvaliteten på luften som blåses ut av støvsugeren er. Vi ser også på hvor lett det eventuelt er å skifte eller vaske filteret i støvsugeren.

Vi vurderer også oppsamlingsmetoden til støvsugeren. Dette innebærer hvor stor kapasitet støvsugerposen har dersom man bruker dette. Vi ser også på hvor lett det er å skifte støvsugerpose eller tømme beholderen når denne er full. I støvsugere som ikke bruker støvsugerposer sjekker vi hvor lett det er å vaske denne beholderen.

Legg igjen en kommentar