Tarp test: 8 Alternativer for utendørs overnatting(2024)

Tarp test

Det er lite som er like forfriskende som en overnatting i frisk luft, men for å få den ekte friluftsopplevelsen kan en tarp være det beste valget. Kombinert med en lett hengekøye kan du sove utendørs i frisk luft uten frykt for å bli våt. En tarp kan også være et utmerket supplement for deg som sover i telt da du vil få en naturlig forlengelse på teltet og dermed en uteplass som holder seg tørr. Dette kan gi et ekstra lag med beskyttelse mot vær og vind og gi en langt mer behagelig overnattingsopplevelse. Spesielt for deg som ferdes utendørs i norsk natur vet at været raskt kan endre seg og at litt ekstra boltreplass kan komme godt med.  

Vi vet at når du skal ut i norsk natur så er det viktig å ha med seg utstyr som tåler alt av vær og vind. Derfor har vi tatt jobben med å Google for deg og funnet frem til de beste alternativene for overnatting utendørs. Som grunnlag for vår liste har vi brukt tilgjengelig informasjon på nett, tidligere tester, samt innhentet informasjon fra produsenter til sammenligning. Dermed har vi klart å korte ned listen til de 8 beste alternativene slik at du slipper bruke timevis på den samme jobben. 

Resultatet av våre undersøkelser i denne tarp testen viser at Hilleberg Tarp er den soleklare vinneren og en utmerket følgesvenn når du skal begi deg ut på tur. Her får du en tarp som kan brukes for seg selv i form av en gapahuk, eller som dekke til et eller flere telt. Presenningen er utstyrt med en rekke tilkoblingsmuligheter og kan kobles til flere forskjellige typer telt. Den fungerer som en utmerket forlengelse til teltduken eller til dekke over en sittegruppe.

VÅRE favoritter

  • Allsidig tarp
  • Slitesterke materialer
  • Overkommelig pris
SJEKK PRISEN →
  • God beskyttelse mot all slags vær
  • Tilpasningsdyktig
  • Materiale av høy kvalitet
SJEKK PRISEN →
  • Kompakt pakkstørrelse
  • Fleksibel beskyttelse mot regn, vind og sol
  • Materialer av høy kvalitet
SJEKK PRISEN →

Tarp test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Hilleberg tarp 20 UL
Ingenting slår en tarp når du skal sove ute i friluft og denne utmerkede varianten fra Hilleberg er ikke noe unntak. Her får du en tarp som beskytter godt mot vær og vind, eller du kan slå en opp over teltet ditt og benytte den som en praktisk baldakin.
SJEKK PRISEN →
Voss Tech Tarp
Voss Tech Tarp er blant de absolutt mest allsidige dukene du kan finne frem til. Denne kan benyttes som beskyttelse over hengekøye, teltplassen eller til og med som regnponcho dersom behovet skulle melde seg. Den kommer levert i en slitesterk bag som gjør transport og oppbevaring svært beleilig.
SJEKK PRISEN →
Sydvang Tarp 9
Tarp 9 fra sydvang er et utmerket alternativ uansett om du ønsker beskyttelse mot vær, vind, sol eller regn. Med en lav egenvekt og et svært kompakt pakkstørrelse er denne enkel å ha med seg i sekken ved utendørs overnatting. En integrert pakkpose gjør det svært enkelt å pakke sammen før du beveger deg videre.
SJEKK PRISEN →
Heimplanet Dawn
Denne presenningen fra Heimplanet sørger for at du holder deg tørr under utendørs overnatting. Her kan du velge å bruke den som en selvstendig gapahuk eller koble den på teltet ved hjelp av Daisy Chains. Uansett vil den beskytte godt mot regn og sørge for en komfortabel overnatting i frisk luft.
SJEKK PRISEN →
Heimplanet Dusk
Det unike designet til Heimplanet Dusk sørger for god beskyttelse mot både vær og vind. Dermed kan du enkelt slå den opp over teltplassen og få utvidet uteplassen uansett vær. Duken kan settes opp både med stenger og ved oppheng, noe som gir gode muligheter uansett hvor du slår leir.
SJEKK PRISEN →
ENO ProFly Sil
Dette overhenget for hengekøye fungerer utmerket for deg som virkelig tar overnattinger utendørs på alvor. Her er du godt beskyttet mot både vær og vind, samtidig som den er svært enkel å sette opp. Alt du trenger er to festepunkter før du deretter bardunerer duken med plugger.
SJEKK PRISEN →

1. Hilleberg tarp 20 UL – Best i Test

Hilleberg Tarp 20 UL - tarp test

SJEKK PRISEN →

Hilleberg har produsert telt og presenninger i en årrekke og 20 UL bygger på årevis med utvikling. Her får du en tarp som ikke bare er svært tilpasningsdyktig, men også er produsert i et robust Kerlon 1200 nylon materiale. Dette sikrer god beskyttelse mot alt av vær, vind, regn og sol som du skulle ønske å skjermes mot når du skal sove ute i friskluft. 

Fordelen med en tarp er at du virkelig får muligheten til å sove utendørs i frisk luft. Med denne presenningen er det bare fantasien som setter grenser der du kan velge å strekke den bredt, senke sidepanelene eller lukke deg helt inne som et telt. Velger du å bruke den sammen med Hillebergs Bivanorak får du utmerket beskyttelse mot både regn og vind. 

Velger du derimot å slå tarpen over teltåpningen din får du raskt og enkelt en svært luftig baldakin med god beskyttelse mot vær og vind. Slår du opp leir med hensikten å bli der en stund kan du også slå den opp for seg selv og raskt skape et utmerket møtepunkt for måltider eller sosial omgang. 

Hilleberg er kjent for høy kvalitet på sine produkter og denne tarpen er ikke noe unntak. Her får du en duk som enkelt kan tilpasses alle leirplasser og kun din egen kreativitet setter grenser for hva den kan brukes til. Slå den opp alene som en gapahuk, over telt for ekstra beskyttelse eller bruk den som tak over et samlingspunkt. Uansett hva du skulle finne på å bruke den til kan du med trygghet vite at du er beskyttet mot både vær og vind.

Les mer →


2. Voss Tech Tarp – Godt tilbud

Voss Tech Tarp

SJEKK PRISEN →

En mer allsidig tarp enn denne fra Voss skal du lete lenge etter. Den kan brukes selvstendig som gapahuk, eller du kan strekke den som et beskyttende lag over teltplassen. Barduner de to sidepanelene i bakken og bruk stangen for å sette opp et raskt og enkelt telt. Skulle været slå helt om kan den til og med brukes som regnponcho takket være glidelåsen og muligheten til å feste den. Det er også en integrert hette som også fungerer som pakkpose. 

Voss Tech Tarp er dermed den ultimate følgesvenn for deg som ønsker å ferdes i all slags vær uansett hvor du begir deg ut på eventyr. Bruk den til å forlenge teltplassen din, søke tilflukt i det improviserte teltet, eller bruk den mens du er i bevegelse som regnponcho. Vi tør påstå at dette er en helt unik løsning som vi ikke har sett tilsvarende noe annet sted. 

En egenvekt på bare 830 gram sørger for at du kan ha med deg tarpen både på korte og lengre turer. Den integrerte pakkposen gjør også at duken tar lite plass og kan dermed pakkes i ryggsekken. Duken er hele 220 x 260 når den strekkes helt ut og gir dermed god plass.

Vet du ikke helt hva din neste tur har å by på kan Voss Tech Tarp være et utmerket alternativ. Her får du en tarp som kan dekke stort sett alle behov og raskt tilpasser seg det været som måtte dukke opp. Som vi nevnte tidligere kan den brukes til det aller meste og beskytter derfor utrolig godt uansett hvilke vær naturen måtte kaste mot deg.

Les mer →


3. Sydvang Tarp 9 – Budsjettløsning

Sydvang Tarp 9

SJEKK PRISEN →

Sydvang produserer utstyr for deg som virkelig tilbringer mye tid utendørs og stiller høye krav til utstyret ditt. Tarp 9 tilbyr praktisk og fleksibel beskyttelse mot både vær og vind og passer utmerket for deg som ønsker beskyttelse mot sol, vind eller regn. Kombinert med lav vekt og fleksibel pakkstørrelse passer den derfor utmerket på turer til fots, sykkelturer, camping eller jakt. 

Duken spennes enkelt mellom trær, stolper eller annet du har tilgjengelig. Deretter kan du velge om du ønsker å strekke duken helt ut eller bardunere den på sidene slik at du får et egnet overheng for hengekøye. Tilpasningsmulighetene gjør at Tarp 9 tilbyr svært fleksibel beskyttelse. 

For å gjøre pakking så enkelt som mulig er pakkeposen festet i beskyttelsen av Tarp 9. På denne måten vet du alltid hvor pakkeposen befinner seg og du kan raskt pakke ned tarpen ved behov. Synlige tau gjør opp- og nedpakking lettere da disse er fastmontert i duken. 

Er du på jakt etter en praktisk tarp med beskyttelse i svært slitesterk materialer er Tarp 9 et utmerket alternativ. Produsert i 210T polyester får du en duk som er UV-sikker, vanntett og svært tilpasningsdyktig. Dette gjør at du kan skreddersy beskyttelsen etter vær og omgivelser uansett hvor du måtte begi deg ut på eventyr.

Les mer →


4. Heimplanet Dawn – Premium

HEIMPLANET Dawn

SJEKK PRISEN →

Denne robuste presenningen fra Heimplanet passer utmerket for deg som ønsker beskyttelse mot vær og vind. Den kan enkelt settes opp som en selvstendig gapahuk til overnatting, eller du kan velge å bruke den til beskyttelse over teltplassen din. Da kan den ved hjelp av Daisy Chains enkelt monteres sammen med teltet og sikre god beskyttelse. 

Fordelen med å bruke en tarp når du skal slå leir er at du får et ekstra beskyttende lag mellom teltet og regnværet. Dette fungerer som en naturlig forlengelse av teltet ditt og gir en mulighet til å bevege seg utenfor teltet uten å bli våt. Spesielt ved bruk av flere telt kan en tarp bli en naturlig forlengelse mellom teltene som holder både mennesker og utstyrt tørt. 

Heimplanet Dawn kan benyttes ved hjelp av tau og trær, men har også muligheten til å stå selvstendig ved hjelp av stenger. Dermed kan du slå leir på flatmark og sletter uten at du har behov for å finne nærmeste tre. Dog er det verdt å merke at dette er utstyr som ikke selges sammen med selve presenningen, men må kjøpes separat.

Er du på jakt etter en allsidig tarp med god beskyttelse og flere festemuligheter er Heimplanet Dawn et utmerket alternativ. her får du en duk på hele 12,5 kvadratmeter i et sterkt ripstop stoff. Den lave vekten på bare 1,1 kg sørger for at duken er enkel å ta med seg på tur og gjør seg raskt nyttig.

Les mer →


5. Heimplanet Dusk – Kostbart alternativ

HEIMPLANET Dusk

SJEKK PRISEN →

Ønsker du å lage den perfekte teltplassen kan Heimplanet Dusk være et utmerket alternativ. Her får du en tarp der begge sidepaneler kan senkes ned selvstendig slik at du kan tilpasse den uansett hvor stor leirplass du har slått opp. Dermed kan du beskyttes mot både regn og vind. Velger du å senke begge sider helt ned vil du kunne skape et improvisert ‘telt’ for de nettene der været ikke er helt på din side.

Ved at begge sider kan senkes hver for seg får du tilnærmet uendelig med tilkoblingsmuligheter for duken. Den er også utstyrt med Daisy Chains på alle kanter som gjør at du strengt tatt kan bygge videre i det uendelige. Koble den sammen med et eller flere telt, koble sammen to duker eller bruk den alene ved hjelp av stenger. 

Som med alle duker fra Heimplanet kan du velge å bruke aluminiumsstenger for å sette opp denne tarpen. Det følger ikke med i pakken, men kan enkelt kjøpes som ekstrautstyr. Da får du muligheten til å sette opp duken uten behov for festepunkter i trær eller annet opphevet terreng. Bruk stengene kombinert med bardunsnorer for optimal beskyttelse mot vær og vind. 

For deg som ofte ferdes i skiftende terreng eller oppholder deg mye utendørs kan denne tarpen fra Heimplanet være et utmerket alternativ. Da får du en presenning som enkelt kan tilpasses det aktuelle været og dermed slippe å bære med deg unødvendig mye utstyr på tur. De mange tilkoblingsmulighetene gjør også at dette raskt har blitt en favoritt blant mange erfarne turgåere for overnatting utendørs.

Les mer →


6. ENO ProFly Sil – Bestselger

ENO Profly Print

SJEKK PRISEN →

Er du blant de som mener at overnatting utendørs bør foregå i hengekøye er ENO ProFly en utmerket presenning for deg. Den er spesielt tilpasset hengekøye og gir svært god beskyttelse mot både vær og vind. Overhenget skjermer deg godt når du skal legge deg og sørger dermed for at du kan nyte frisk luft helt uten behov for telt.

Det impregnerte nylonstoffet beskytter effektivt mot vær og vind, samtidig som at sømmene er vanntette. Den enkle monteringen med to stropper og bardunering gjør at du raskt og enkelt fester overhenget når du har valgt ditt foretrukne overnattingssted. Etter det er det bare for deg å legge deg bakover i hengekøyen og nyte den friske luften. 

Med en egenvekt på bare 510 gram er denne svært enkel å rulle sammen og ta med seg på tur. Kombinert med en hengekøye vil du dermed ha et svært lettvekt overnattingsalternativ som fungerer utmerket selv ved væromslag. Eneste ulempen er at du vil ha behov for et sted å henge både overheng og hengekøyen din før du kan ta kvelden. De er derfor best egnet for deg som ferdes i skog og mark der slike muligheter er lett å finne. 

Føler du at hengekøye er det eneste riktige overnattingsalternativer ute i friskluft vil dette overhenget fra ENO ProFly være et godt alternativ. Takket være det impregnerte nylon materialet har duken en svært lav egenvekt og pakkes enkelt ned i sekken før du begir deg ut på eventyr.

Les mer →


 

Spørsmål og svar

Hvordan setter man opp en tarp?

En tarp festes mellom to stenger eller trær. Med feste i hver ende kan du deretter velge å strekke ut duken rektangulært, eller bardunere sidepanelen slik at du får et ‘telt’.

Hvilken funksjon har en tarp?

En tarp eller presenning er et beskyttende lag som gjør det mulig å sove utendørs i frisk luft uten telt eller som et ekstra overheng for teltet. Ved å henge det over hengekøye eller telt kan du skjerme deg mot vær og vind og nyte frisk luft.

Hva bør jeg bruke sammen med en tarp?

De fleste velger å bruke hengekøye sammen en tarp, men du kan også bruke det som et ekstra lag ved å spenne det over telt, eller ved å koble det sammen med flere telt. 

Kan jeg ta med tarp i ryggsekken?

De fleste presenninger kommer med en kompresjonspose som gjør det mulig å oppnå svært lav pakkstørrelse. Dermed passer den fint i ryggsekken og kan enkelt tas med på tur. 

Trenger man stenger for å sette opp en tarp?

Man trenger ikke stenger for å montere en tarp, men dersom du skal overnatte i flate omgivelser uten skog eller andre festealterantiver kan det være lurt å ha med seg noen aluminiumsstenger.

Legg igjen en kommentar