De beste tofot stativene på markedet akkurat nå (2023)

 

Skyting krever presisjon, tålmodighet og det rette utstyret. Uansett om du er en profesjonell skytter, en ivrig hobbyentusiast eller bare en nybegynner som ønsker å forbedre ferdighetene, vet vi at kvalitetsutstyr kan gjøre all forskjell. Midt i sentrum for denne diskusjonen finner vi ofte spørsmålet om det ideelle tofot stativet for skyting. Disse stativene kan forvandle dine skyteøkter, redusere uønsket risting og gi deg den stabiliteten som trengs for det perfekte skudd.

I vår siste gjennomgang har vi dykket dypt inn i markedet for tofot stativer. Med et hav av alternativer der ute, kan det ofte føles overveldende å finne det som best passer dine behov. Men frykt ikke! Vi har gjort det tunge løftet for deg, og har funnet frem de beste stativene i hvert segment. Uansett om du leter etter noe for budsjettbevisste, det ultimate innen premium-kvalitet, eller kanskje noe midt imellom, har vi dekket deg.

Denne guiden vil ta deg gjennom hvert utvalgt produkt, belyse dets styrker, og hjelpe deg med å forstå hvorfor det skiller seg ut i sitt segment. Vi har også inkludert noen nyttige tips for å velge det rette stativet for dine behov.

Tofot test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Steiner Neopod Hunting Bipod
Steiner NeoPod Hunting Bipod utmerker seg med sin lette vekt på 82 gram, avanserte karbonforsterkede PEEK polymer konstruksjon, brukervennlighet og fleksibilitet for ujevnt terreng. Den komplementerer våpenet perfekt uten å påvirke balansen.
SJEKK PRISEN →
Caldwell Accumax Carbon Fiber Premium
Caldwell Accumax Bipod tilbyr overlegen 360-graders rotasjon med en justerbar høyde fra 15 til 23 cm. Den kombinerer letthet, fleksibilitet og sikkerhet, og kommer med en livstidsgaranti fra Caldwell for kvalitetssikring.
SJEKK PRISEN →
Caldwell XLA Bipod 13-23'
Caldwell XLA Bipod 13-23" kombinerer stabilitet og fleksibilitet, med en høydejustering fra 33 til 58 cm. Den lette aluminiumsstrukturen sikrer rask utplassering, mens vuggefunksjonen tilpasser seg ujevnt terreng, og gir optimal skuddposisjon.
SJEKK PRISEN →
Caldwell XLA Bipod 9-13'
Caldwell XLA Bipod 9-13' kombinerer kvalitet med prisvennlighet og tilbyr lettevekt, enkel montering og robusthet. Dens design garanterer stabilitet i varierende terreng, fra gresskledde enger til kupert fjellterreng.
SJEKK PRISEN →
Caldwell Accumax Premium Carbon
Caldwell Accumax Premium Carbon M-lok/KeyMod tofot gir overlegen støtte til skyttere som bruker M-lok eller KeyMod-systemene. Med lette carbonfiberben, rask justering og utmerket stabilitet er den ideell for presis skyting.
SJEKK PRISEN →
Caldwell Accumax Premium Carbon Pic Rail Bipod
Caldwell Accumax Premium Carbon Pic Rail Bipod tilbyr toppmoderne teknologi for skyttere som bruker picatinnyskinne-systemet. Den kombinerer letthet med robusthet, rask utplassering av karbonfiberbein, og gir overlegen fleksibilitet i innstillinger for optimal skytestilling.
SJEKK PRISEN →
Caldwell XLA Bipod 13,5-27'
Caldwell XLA Bipod 13,5-27' er et ideelt tobenstativ for knestående skyting, med en justerbar høyde opp til 68 cm. Lett i vekt og laget av robust aluminium, sikrer det nøyaktighet med en 18-graders vugge og har brukervennlige funksjoner for rask montering og bevegelse.
SJEKK PRISEN →

1. Steiner Neopod Hunting Bipod – Best i test 

Steiner Neopod Hunting Bipod

SJEKK PRISEN →

I jaktsesongen er det avgjørende å ha utstyr man kan stole på. Særlig når du skal sette inn det perfekte skuddet, og ønsker å sikre deg stabilitet uten ekstra bør. Steiner NeoPod Hunting Bipod fremstår som en klar favoritt på dette feltet. Ja, det kan hende at du betaler litt ekstra for den, men kvaliteten og brukervennligheten er så overlegen at prisen blir sekundær.

En av de mest imponerende egenskapene ved NeoPod er dens vekt. Den veier bare 82 gram, noe som er bemerkelsesverdig med tanke på robustheten og funksjonaliteten den tilbyr. Dette kan i stor grad tilskrives dens konstruksjon av karbonforsterket PEEK polymer – utvilsomt det mest avanserte materialet på markedet. For de som foretrekker fjelljakt, er dette en uvurderlig fordel; hvert gram teller når du skal bære alt utstyret oppover i høyden.

Brukervennligheten er også enestående. NeoPod er intuitivt utformet; justerbare ben med en enkel teleskopfunksjon sørger for at man kan tilpasse høyden etter behov. Føttene kan foldes ut og klappes sammen i én enkel bevegelse. Å feste NeoPod til våpenet er en lek: den klikker enkelt fast til en adapter tilpasset den aktuelle våpentypen.

Men det er ikke bare festeanordningen som er fleksibel. Tofoten roterer rundt sin egen akse, noe som gjør den ideell for ujevnt terreng. Den innebygde fleksibiliteten sikrer at man enkelt kan justere skyteposisjonen etter hvert som målet beveger seg.

En annen bonus er hvordan NeoPod komplementerer våpenet. Det er ingen nødvendighet å fjerne den når du bærer våpenet; den ligger tett på forskjeftet og under pipen uten at noe stikker ut. Den lave vekten kombinert med dens aerodynamiske utforming sørger for at jegeren knapt legger merke til at NeoPod er festet.

Samlet sett er Steiner NeoPod Hunting Bipod en investering verdt hver krone for de som prioriterer presisjon, kvalitet, og enkelhet i sitt jaktutstyr.

Oppsummert

 • Veier kun 82 gram
 • Karbonforsterket PEEK polymer
 • Tilpasser seg ujevnt terreng
 • Påvirker ikke våpenbalansen

Les mer →

2. Caldwell Accumax Carbon Fiber Premium Swivel Stud Bipod – 360 graders rotasjon

Caldwell Accumax Carbon Fiber Premium Swivel Stud Bipod

SJEKK PRISEN →

For mange skyttere er fleksibilitet og tilpasningsdyktighet nøkkelord når de velger utstyr. Caldwell Accumax Carbon Fiber Premium Swivel Stud Bipod er et toben som virkelig lever opp til disse kravene, spesielt med sin imponerende 360-graders roterende funksjon.

Med dimensjoner som gir en justerbar høyde fra 15 til 23 centimeter, og en vekt på bare 240 gram, er denne bipoden både kompakt og lett. Dens evne til å rotere fullt 360 grader kombinert med en 10-graders vippemulighet, gir skytteren en unik fordel: maksimal målopptak uansett landskap eller posisjon.

For de som verdsetter enkelhet, kommer denne bipoden med en sling swivel stud-feste og 180-graders benvinkeljustering. De robuste benlåsene i rustfritt stål sikrer en enkel og sikker låsemekanisme. Carbonfiber benene sørger for en lettvektig, men solid konstruksjon som kan settes opp raskt ved hjelp av vertikal twist-lock-teknologi.

Sikkerhet og stabilitet er også ivaretatt med bipodens robuste føtter, noe som gir ekstra trygghet under skyting. Og for de som er opptatt av kvalitet og varighet, er det godt å vite at Caldwell står bak produktet med en begrenset livstidsgaranti.

Oppsummert

 • 360-graders full rotasjon
 • Høyde: 15-23 cm, vekt: 240 gram
 • Rask oppsetting med twist-lock
 • Livstidsgaranti fra Caldwell

Les mer →

3. Caldwell XLA Bipod 13-23′ – Fleksibel

Caldwell XLA Bipod 13-23'

SJEKK PRISEN →

Med Caldwell XLA Bipod får du et toben stativ som skiller seg ut både med hensyn til kvalitet og funksjonalitet. Denne bipoden kombinerer det beste av begge verdener: stabilitet og fleksibilitet.

En av de mest fremtredende egenskapene ved Caldwell XLA Bipod er dens høydejustering. Med muligheten til å strekke seg fra 33 til 58 cm, tilbyr den en fantastisk høydevariasjon, noe som er ideelt for ulike skyteposisjoner og terrengtyper. Høyden justeres også enkelt, slik at du kan tilpasse deg raskt i felt.

Det lette aluminiumsdesignet sørger for minimal ekstra vekt, mens beina kjapt skyter ut i skyteposisjon ved et enkelt knappetrykk. Beina er hakkede, noe som gjør det enkelt å indeksere til en spesifikk høyde. Den myke gummifoten sikrer en forbedret stabilitet, og den polstrede basen beskytter våpenets forskjefte mot skader.

En annen imponerende funksjon er vuggefunksjonen. I virkelighetens jaktverden er sjansene for at det ideelle skuddet skjer på flatt terreng sjeldne. Derfor kommer Caldwell XLA Bipod til unnsetning med sin pivoteringsmodell, som lar skytteren kompensere for ujevnt terreng med opptil 20 grader. Denne funksjonen sikrer at våpenet raskt kan nivelleres på skjevt underlag, og sørger for den nødvendige stabiliteten som kreves.

Oppsummert

 • Høydejustering: 33-58 cm
 • Lett aluminiumsdesign
 • Rask utplassering med ett knappetrykk
 • Vuggefunksjon for ujevnt terreng

Les mer →

4. Caldwell XLA Bipod 9-13′ – Best budsjettvalg

Caldwell XLA Bipod 9-13' M/vugge

SJEKK PRISEN →

Caldwell XLA Bipod 9-13′ definitivt et godt valg or deg som søker en pålitelig tofot uten å sprenge budsjettet. Mens mange tofoter på markedet kan være dyre, har Caldwell klart å kombinere kvalitet med økonomisk fornuftighet, noe som gjør dette til det fremste budsjettvalget.

Først og fremst er dens lette design en stor fordel. Det er ikke alltid enkelt å finne en god balanse mellom robusthet og vekt, men med XLA Bipod får du en stabil tofot uten ekstra bør. Den enkle monteringen via reimfester betyr også at du kan sette den på ditt våpen raskt og uten trøbbel.

Noe av det mest bemerkelsesverdige ved denne tofoten er dens allsidighet i felt. Enten du er på jakt etter reinsdyr i kupert terreng, venter på en rev i skumringen, eller bare vil ha en stabil plattform på skytebanen, vil denne tofoten tjene deg godt. Den spesielle 22-33cm høydeversjonen er designet slik at den lett kan håndtere utfordringene fra tykt gress eller lyng, og sikrer at bena ikke synker ned.

Men, over alt dette, er det Caldwell’s dedikasjon til stabilitet og funksjonalitet som virkelig skiller denne tofoten fra resten av pakken. For de av oss som verdsetter et sikkert skudd, uavhengig av forholdene er Caldwell XLA Bipod 9-13′ det klare budsjettvalget.

Oppsummert

 • Lettvekts og robust design
 • Enkel montering via reimfester
 • Ideell for variert terreng
 • Garanterer stabilitet under skudd

Les mer →

5. Caldwell Accumax Premium Carbon M-lok/KeyMod – Beste M-log/KeyMod

Caldwell Accumax Premium Carbon M-lok

SJEKK PRISEN →

Dette er tofoten for deg som har et hjerte for M-lok eller KeyMod-systemet og ønsker noe som matcher i kvalitet og funksjonalitet.

Den første tingen man legger merke til med denne tofoten er dens solide og lette carbon bein. Med en justerbar høyde på 23-33 cm, kan man finjustere sin skytestilling til perfeksjon. Videre, for de som allerede benytter seg av M-Lock og Keymod systemene, er det ingen grunn til bekymring. Denne tofoten er spesialdesignet for å feste seg enkelt på disse adapterne, og sikrer dermed en robust tilkobling.

En av de mest fremtredende egenskapene ved Caldwell Accumax er dens hurtigutløsende carbonfiberbein med vertikal twist-lock teknologi. Dette betyr at du kan sette opp og justere bena raskt og effektivt, uten å kaste bort verdifull tid. Benenes vinkel kan justeres opp til 180 grader, takket være den solide rustfrie stålknapplåsen. Dette, kombinert med myke gummi føtter, sørger for enestående stabilitet i ulike terreng.

Som om det ikke var nok, veier denne perlen av et tofot stativ kun 264 gram, noe som gjør transporten til en lek. Hvis du er på utkikk etter en toppmoderne tofot som er kompatibel med M-lok og KeyMod-systemene, trenger du ikke lete lenger enn Caldwell Accumax Premium Carbon M-lok/KeyMod.

Oppsummert

 • Spesielt for M-lok og KeyMod-systemer
 • Lett, justerbart carbonfiberben
 • Hurtig twist-lock og 180° justering
 • Ekstraordinær stabilitet med myke føtter

Les mer →

6. Caldwell Accumax Premium Carbon Pic Rail Bipod – Beste til picatinnyskinne

Caldwell Accumax Premium Carbon Pic Rail Bipod 6-9''

SJEKK PRISEN →

Caldwell Accumax Premium Carbon Pic Rail Bipod (ja, det er et langt navn) benytter toppmoderne karbonfiberbein, som er klare til rask utplassering. Dette sikrer at skyttere kan sette opp sin posisjon i en brøkdel av sekunder, uansett omgivelsene eller situasjonen. Med vertikal twist-lock-teknologi kan man justere beinlengden med en enkel bevegelse, mens de solide føttene sørger for maksimal stabilitet på nesten enhver overflate.

Men det som virkelig setter Caldwell Accumax Premium Carbon Pic Rail Bipod fra andre, er dens fleksibilitet i innstillinger. Med mulighet for benvinkeljustering opptil 180 grader og en rustfri stållås, kan skyttere finjustere sin posisjon med presisjon. Kombinert med spenningshåndtaket for dreining, kan denne tofoten enkelt tilpasse seg ulike skytevinkler og ujevne underlag.

Festet til picatinnyskinnen er også smertefritt, takket være en spesialisert railfeste som garanterer en trygg og sikker låsing. Caldwell har virkelig tenkt på alle detaljene for å sikre at skyttere får den støtten og stabiliteten de trenger, uten unødvendig vekt eller kompleksitet. For de som søker det ypperste innen toben stativ-teknologi for picatinnyskinne-systemet, er Caldwell Accumax Premium Carbon Pic Rail Bipod uten tvil et overlegent valg.For skyttere som er avhengige av picatinnyskinne-systemet, representerer Caldwell Accumax Premium Carbon Pic Rail Bipod et gjennombrudd innen toben stativ-teknologi. Et førsteinntrykk av produktet gir en følelse av letthet og kvalitet; veiende kun 246 gram, kan dette stativet skilte med en styrke og holdbarhet som er imponerende i forhold til vekten.

Dette stativet benytter toppmoderne karbonfiberbein, som er klare til rask utplassering. Dette sikrer at skyttere kan sette opp sin posisjon i en brøkdel av sekunder, uansett omgivelsene eller situasjonen. Med vertikal twist-lock-teknologi kan man justere beinlengden med en enkel bevegelse, mens de solide føttene sørger for maksimal stabilitet på nesten enhver overflate.

Men det som virkelig setter Caldwell Accumax Premium Carbon Pic Rail Bipod fra andre, er dens fleksibilitet i innstillinger. Med mulighet for benvinkeljustering opptil 180 grader og en rustfri stållås, kan skyttere finjustere sin posisjon med presisjon. Kombinert med spenningshåndtaket for dreining, kan denne tofoten enkelt tilpasse seg ulike skytevinkler og ujevne underlag.

Oppsummert

 • Lettvekts karbonfiberbein
 • Rask twist-lock justering
 • Benvinkeljustering opptil 180 grader
 • Solid picatinnyskinner-feste

Les mer →

7. Caldwell XLA Bipod 13,5-27′ – Beste til knestående

Caldwell XLA Bipod 13,5-27' tofot

SJEKK PRISEN →

For den lidenskapelige skytteren er valg av utstyr avgjørende for presisjon og komfort. Caldwell XLA Bipod 13,5-27′ har blitt et foretrukket valg for mange nettopp av disse grunnene, spesielt for de som ønsker et høyere tobenstativ for knestående skyting.

Med en imponerende justerbar høyde fra 34 cm til hele 68 cm, gir dette stativet skytteren den nødvendige høyden for effektiv knestående skyting. Vekten på bare 538 gram gjør det ikke bare lett, men også enkelt å bære med seg. Dens aluminiumsbein er ikke bare robuste, men gir også rask utplassering, noe som er essensielt i situasjoner hvor hvert sekund teller.

Når det gjelder nøyaktighet, leverer Caldwell XLA Bipod med notcher på beina for rask og enkel indeksering. Den 18-graders bi-retningsvinklede vuggen gir ytterligere fleksibilitet, noe som gjør det mulig å justere for ulendt terreng, slik at skytteren alltid har et stabilt skudd.

En av de mest tiltalende funksjonene er hvor enkelt det er å bruke. Beina kan enkelt brettes opp for transport og vil øyeblikkelig sprette ut med trykk på en knapp. Videre monterer bipoden raskt på forhåndsslyngefestet, noe som gjør montering og demontering til en lek. For ekstra sikkerhet og beskyttelse har den myke gummiføtter og en ikke-merkende polstret base, slik at både stativet og våpenet ditt forblir i topp stand.

Oppsummert

 • Justerbar høyde til 68 cm
 • 18-graders bi-retningsvinklet vugge
 • Rask utplassering av aluminiumsbein
 • 538 gram

Les mer →


Innkjøp av toben – hva bør jeg tenke på?

Formål: Tenk på hvilke situasjoner du oftest vil bruke tobenstativet. Skal det brukes til jakt i ulendt terreng, på skytebanen, eller kanskje for langdistanseskyting? Forskjellige scenarioer krever forskjellige typer toben.

Materiale: Tobenstativer kommer ofte i materialer som aluminium og karbonfiber. Aluminium er robust og holdbart, mens karbonfiber er lettere. Hvis du ofte skal bære med deg utstyret over lengre avstander, kan et lettere materiale som karbonfiber være å foretrekke.

Høydejustering: Noen tobenstativer har fast høyde, mens andre kan justeres. Det er viktig å velge et toben som passer til din foretrukne skytestilling, enten det er liggende, sittende eller knestående. Høydejusterbare modeller gir fleksibilitet for forskjellige skytesituasjoner.

Stabilitet: En stabil plattform er essensiell for nøyaktig skyting. Sjekk hvordan beina på tobenet spres, og se etter modeller med gummiføtter eller pigger for ekstra grep i ulike underlag.

Montering: Hvordan festes tobenet til riflen? Noen modeller har hurtigfeste, mens andre krever mer tidkrevende montering. Pass også på at tobenet er kompatibelt med ditt våpen.

Vekt: Vekten på tobenet kan spille en stor rolle, spesielt hvis du skal bære med deg utstyret over lengre avstander. Lettvektige tobenstativer er mer behagelige å transportere, men de kan også være mindre stabile enn tyngre modeller.

Ekstra funksjoner: Noen avanserte tobenstativer tilbyr tilleggsfunksjoner som roterende hoder for bedre målretting, spesiallagde bein for ulike terrengtyper, og integrerte reimsystemer for enklere transport.

Pris: Som med alt annet får man ofte det man betaler for. Det kan være fristende å gå for det billigste alternativet, men det kan koste deg i lengden hvis produktet ikke holder mål. Tenk på kjøpet som en investering i nøyaktighet og skytekomfort.