Tortillapresse test: 4 Beste tortillapresser for ferske tacolefser hjemme (2024)

Tortillapresse

Det er ingen hemmelighet at fredag er den nasjonale tacodagen i Norge, men dersom du ønsker å fullføre den kulinariske opplevelsen vil hjemmelagde tortilla virkelig sette prikken over i’en. Det er langt enklere enn man skulle tro, og nettopp derfor har vi funnet frem til de fire beste tortillapressene på markedet i dag. Vår samletest består av flere ulike størrelser slik at du får akkurat den tortillaen du foretrekker til din fredagstaco.

Tortillalefser er utrolig enkelt å lage og alt du trenger er en skikkelig tortillapresse. Derfor kan både avanserte hjemmekokker og tacoentusiaster diske opp med en fullkommen kulinarisk opplevelse som hele familien vil sette pris på. Se kandidatene i vår tortillapresse test og finn den kandidaten som passer ditt kjøkken best.

For å finne frem til de ulike kandidatene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har sett på en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har gitt oss et solid grunnlag til å komme opp med en liste presentert i denne samletesten for beste tortillapresse 2021.

Vinneren av vår samletest var en tortillapresse i støpejern fra produsenten Victoria. Den har en størrelse på 20 cm og kommer i et slitesterkt materiale av støpejern. Dette gir god holdbarhet, men er også fryktelig enkelt å rengjøre etter bruk. Kronen på verket er at Victoria sin tortillapresse kommer med livstidsgaranti, noe som styrker tilliten ytterligere.


Hvordan lager man tortilla til taco?

Tortillas er svært enkle å lage og alt du trenger er hvetemel, bakepulver, salt, vegetabilsk olje og helmelk. Fordelen med hvetetortillas er at de er mykere og smidigere enn maistortillas og dermed fungerer utmerket til det aller meste. I tillegg til ingrediensene trenger du en kjevle og en flate du kan bake på.

Slik går du frem for å lage hvetetortillas: Bland først alle de tørre ingrediensene og hell deretter langsomt over den varme melken. Bland det godt sammen til du har en klissete deig. Kna deretter deigen utover et melet bakebord i noen minutter. Når du har knadd deigen noen minutter legg den tilbake i bollen og dekk med et fuktig håndkle. La deigen hvile 20 minutter i bollen før du deler den i 8 jevnstore baller. Spre disse utover et brett og legg over et fuktig kjøkkenhåndkle før du lar dem hvile i 10 minutter til.

Når deigballene er ferdig hvilt tar du frem din tortillapresse og presser hver ball flat til ønsket tykkelse. Deretter steker du dem på middels varme i en tørr stekepanne i ca 30 sekunder på hver side. For å myke dem opp før de skal spises la dem hvile i ovnen under svak varme i noen minutter.

Bruk din tortillapresse til mer

Fordelen med en tortillapresse er at den ikke begrenset seg til bare tortillas. Du kan bruke den til å lage lefser, enchiladas, fajitas og en rekke andre lekre måltider. Det de alle har til felles er at det krever et lite utvalg ingredienser og at det er relativt enkelt å slenge sammen dersom du har dårlig tid. Ikke minst kan du lage tortillas og lefser på forhånd og la dem hvile under et fuktig kjøkkenhåndkle frem til du skal spise. Da er det bare å steke dem 30 sekunder på hver side så er de rykende ferske.

VÅRE favoritter

 • Aluminium
 • Inkluderer oppskriftshefte
 • Enkel å bruke
SJEKK PRISEN →
 • Støpejern
 • 20 cm diameter
 • Resirkulert jern
SJEKK PRISEN →
 • 25 cm diameter
 • Kan brukes til både hvete- og maistortillas
 • Solid støpejern
SJEKK PRISEN →

Tortillapresse test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Victoria tortillapresse 20cm
Victoria tortillapresse er en slitesterk presse der du enkelt kan lage tacolefser med perfekt tykkelse og en diameter på 20 cm. Dette er utmerket for både voksne og barn, noe som gjør den utmerket til å diske opp rykende ferske lefser til fredagstacoen.
SJEKK PRISEN →
Kitchen Craft Mex Tortillapresse
Kitchen Craft Mex er en tortillapresse i aluminium som gir et utmerket resultat hver gang. Her kan du lage dine egne tortillas som er rykende ferske når familien skal innta fredagstacoen. Det kompakte designet sørger for tynne og sprø tortillas uten at den tar opp mye plass i kjøkkenskuffen.
SJEKK PRISEN →
Victoria tortillapresse 25cm
Victoria er en brasiliansk familiebedrift som i mer enn 100 år har produsert kjøkkenredskaper av høy kvalitet i støpejern. Denne varianten tilbyr det samme som vår testvinner, men har en større diameter. Dette gjør at du kan lage mais- og hvete tortillas med en diameter på hele 25 cm! Utmerket for familietacoen eller dere som vil lage enchiladas og annen meksikansk mat.
SJEKK PRISEN →
Fox Run Tortillapresser 15 cm
Fox Run er en tortillapresse i kompakt design som gir mye kulinarisk opplevelse for pengene. Her kan du lage passe store tortillas raskt og enkelt ved hjelp av pressen i aluminium. Dette sørger for at den er lett av vekt og ikke krevende å presse med.
SJEKK PRISEN →

1. Victoria tortillapresse Støpejern 20 cm – Best i test

Victoria tortillapresse 20cm

SJEKK PRISEN →

Victoria er en brasiliansk familiebedrift som i over 100 år har produsert kjøkkenutstyr og redskaper for matlaging av høy kvalitet. Deres støpejernpresse er laget av gjenvunnet jern og metall, noe som ikke bare sørger for svært god holdbarhet, men også gjør produktet langt mer miljøvennlig som en del av den sirkulære økonomien sammenlignet med andre produkter.

Fordelen med støpejern er at de holder høy kvalitet og sørger for et svært robust produkt. Tortillapressen gir en akkurat passe tykkelse, samt en diameter på 20 cm. Dette er utmerket størrelse for taco, noe som gjør at du kan servere familien fredagstaco med rykende ferske tortillas. Bedre blir det ikke!

Ferske tortillas som du har laget selv ved hjelp av en skikkelig tortillapresse vil sørge for å gi en fullkommen kulinarisk opplevelse familien sent vil glemme. Ved hjelp av belgisk linolje har Victorias produkter et naturlig belegg som gir god beskyttelse for produktene. Dette fungerer som et naturlig non-stick og gjør det enkelt å lage tortillas uten at de setter seg fast i formen etter pressing.

Denne tortillapressen i støpejern fra brasilanske Victoria kom ut som soleklar vinner av vår samletest 2021. Begrunnelsen for dette er at det er en tortillapresse av svært høy kvalitet, i et robust materiale og at den tillater enkel bruk for både erfarne og nye kokker på hjemmekjøkkenet. Den er enkel å vedlikeholde og krever ingen forkunnskaper for å bruke.

Oppsummert

 • Støpejern
 • 20 cm diameter
 • Resirkulert jern

Les mer →

2. Kitchen Craft Mex Tortillapresse aluminium – Premium

Kitchen Craft Mex Tortillapresse

SJEKK PRISEN →

Kitchen Craft Mex er en solid tortillapresse i et lettvekt aluminium materiale. Dette gjør at den er utrolig brukervennlig, samtidig som det kompakte designet sørger for at den ikke tar opp unødvendig plass i kjøkkenskapene dine. Den er enkel å bruke og krever få eller ingen forkunnskaper for å lage et utmerket resultat.

Denne tortillapressen er utviklet i samarbeid med Jonas Cramby som er en spesialist på tex mex-mat. Resultatet er en tortillapresse som sikrer en fullverdig kulinarisk opplevelse uansett om du foretrekker hvete eller maistortillas. Dette sørger også for at du enkelt kan tilpasse den til å lage ulike flatbrød ved hjelp av den justerbare formen.

Med på kjøpet får du også et spennende hefte med ulike oppskrifter som er utviklet av Jonas Cramby. Her finner du alt som er nødvendig å vite for å lage rykende ferske tortillas som hele familien vil elske. Til tross for at den er fremstilt i aluminium gir den en opplevelse av solid kvalitet når den er i bruk.

Vår konklusjon er dermed at dette er en utmerket tortillapresse for deg som ønsker høy kvalitet, men foretrekker lettere materialer enn støpejern. I tillegg får du det nyttige oppskriftsheftet fra Jonas Cramby som inneholder alle hemmelighetene du trenger for å lage perfekte tortillas hjemme på kjøkkenbenken.

Oppsummert

 • Aluminium
 • Inkluderer oppskriftshefte
 • Enkel å bruke

Les mer →

3. Victoria tortillapresse 25 cm støpejern – Beste størrelse

Victoria tortillapresse 25cm

SJEKK PRISEN →

Denne tortillapressen fra den brasilianske produsenten Victoria er godt egnet for deg som liker store lefser, eller ønsker å utforske ulike kulinariske opplevelser fra det meksikanske kjøkken. Denne modellen er stor nok til at den kan fungere til enchiladas, fredagstaco, fajitas og en rekke andre lekre retter fra Sør-Amerika.

Victoria er en familiebedrift som holder til i Brasil. De har spesialisert seg på omsmelting av gammelt metall for å gi det nytt liv i solide støpejernsprodukter. Helt siden slutten av 1800-tallet har de produsert kjøkkenredskaper som er kjent for høy kvalitet og brukervennlig design. Deres tortillapresse er nettopp et slikt produkt som lager perfekte tortillas hver gang, og holder i årevis ved korrekt bruk.

Fordelen med støpejern er at det er enkelt å vedlikeholde og det naturlige belegget med belgisk olje sørger for en non-stick funksjon. Dermed trenger du bare å fordele deigen, presse til passe tykkelse og steke de i en tørr stekepanne. Resultatet er smakfulle tortillas som hele familien vil nyte godt av.

Begrunnelsen for at Victorias 20 cm støpejern tortillapresse vant førsteplassen og denne fikk en hedersplass, begrunnes med størrelsen. For de fleste familien vil en tortillapresse på 20 cm være mer enn nok, mens denne på 25 er langt bedre egnet for deg som ønsker å utforske meksikansk mat utover de tradisjonelle tacoene på fredager. Uansett er det fortsatt et utmerket produkt som er utviklet med samme øye for detaljer som sin mindre motpart.

Oppsummert

 • 25 cm diameter
 • Kan brukes til både hvete- og maistortillas
 • Solid støpejern

Les mer →

4. Fox Run Tortillapresser 15 cm – Best verdi

Fox Run Tortillapresser 15 cm

SJEKK PRISEN →

Fox Run er en praktisk tortillapresse som leverer et utmerket resultat hver gang. Denne tortillapressen gir passe tykkelse og en diameter på 15 cm som er medium størrelse for fredagstacoen. Dersom du ønsker å by på rykende ferske tortillas kan du i tillegg investere i en Fox Run tortillavarmer for et enda ferskere resultat.

Denne praktiske tortillapressen gjør det enkelt å produsere en rekke tortillas uten mye arbeidsinnsats. Alt du trenger å gjøre er å lage en deig, fordele den i passe kuler og deretter presse de flate. Stek de flate tortillas i en tørr stekepanne med middels varme og server rett fra ovnen. Fordelen med en egen tortillapresse er at du selv kan lage ønsket antall, samt at du enkelt kan lage en deig enten med mais eller hvete for dine tortillas.

Fox Run benytter seg av aluminium fremfor støpejern, men det langt lettere materialet gir fortsatt god holdbarhet og et solid produkt. Bruk av en form gir enkel forming av tortillas og akkurat passe tykkelse. Derfor er det viktig at du ikke benytter for mye deig per tortilla, men heller porsjonerer det ut godt for et best mulig resultat.

Etter vår konklusjon er Fox Run en utmerket tortillapresse for deg som vil ha et rimeligere alternativ. Her får du et slitesterkt kjøkkenredskap som fungerer utmerket til å lage tortillas for fredagstaco, eller utforske andre kulinariske fristelser fra det latinamerikanske kjøkkenet. Her kan vi foreslå fajitas, enchiladas, burritos og en rekke andre nydelige måltider som alle blir enda bedre når du lager dem med ferske tortillas.

Oppsummert

 • Lag dine egne tortillas
 • Aluminium for lang holdbarhet
 • 15 cm diameter

Les mer →


Ofte stilte spørsmål

Tar det lang tid å lage tortillas?

Nei, det er relativt enkelt å lage tortillas, inkludert hviletid vil du kunne lage tortillas på rundt 45 minutter.

Hvordan fungerer en tortillapresse?

En tortillapresse sørger for at du får presset deigen jevnt utover og sikrer passelig tykkelse før du steker tortillas i stekepannen.

Hva trenger man for å lage tortillas?

Alt du trenger for å lage tortillas er hvetemel, vegetabilsk olje, salt, helmelk og bakepulver. Bland de tørre ingrediensene sammen før du tilsetter den varme helmelken. Kna deretter til du får en fast deig.

Hvilken tortillapresse er best i test?

Av tortillapressene i vår samletest var Victoria tortillapresse i støpejern den mest allsidige. Her får du en 20 cm diameter lefse og en perfekt tykkelse for en rekke retter fra det meksikanske kjøkken.

Hvordan rengjør man en tortillapresse?

Fordelen med en tortillapresse er at deigen sjeldent setter seg skikkelig fast. Derfor kan den vaskes i varmt vann og tørkes av etter bruk. Vi anbefaler ikke at man kjører den i oppvaskmaskinen da det kan skade emaljen.

Legg igjen en kommentar