Trampoline Test: De 5 beste på markedet i 2024

Trampoline

Vi har undersøkt markedet for å finne de beste trampolinene som tilbys. I denne trampoline testen har vi sammelignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Sammenligningen har tatt for seg 5 forskjellige trampoliner, som alle har sine fordeler. Best i test i vår trampoline test er Berg Favoritt. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

VÅRE favoritter

 • Kontrollerte hopp
 • Høyt fokus på sikkerhet
 • Gode tilbakemeldinger fra forbrukere
SJEKK PRISEN →
 • Sikker
 • God sprett
 • Stor
SJEKK PRISEN →
 • God sprett
 • Høy sikkerhet
 • Mye for pengene
SJEKK PRISEN →

Trampoline test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Berg Favorit
Med sine 430 cm gir denne trampolinen mye rom for å boltre seg. Den kommer med et tilpasset sikkerhetsnett som har en smart selv-lukkende inngang. Tilpasset for bruk av personer med vekt mellom 30 - 100 kg.
SJEKK PRISEN →
BERG Champion
128 Ekstra lange og fleksible TwinSpring Gold-fjæringer gir mer komfortable, og høyere, hopp uten å gjøre hoppe-ytelsen mindre. Fjærene installeres i en slags V-form som gir et større optimalt hoppeområde.
SJEKK PRISEN →
Jumpmaster
3,65 meter stor trampoline beregnet for brukere på opptil 120 kg. Trampolinen kommer med et tilpasset sikkerhetsnett som har selvlukkende inngang. God polstring over de 72 fjærene og rammen, og det inkluderte sikkerhetsnettet øker sikkerheten.
SJEKK PRISEN →
Beste Firkantede Trampolinen
Firkantede trampoliner har en større hoppeflate og det betyr mindre hvor på trampolinen man hopper, og passer bedre for mer avansert akrobatikk. Denne 5 x 3 meters trampolinen har 92 høykvalitets fjærer og kommer komplett med sikkerhetsnett.
SJEKK PRISEN →
Trampoline Froggy Pro 366 cm
Med maksimal brukervekt på 150 kg, og 366 cm er den romslig nok for både for barn og voksne. De 72 fjæringene er laget av solid galvanisert stål. Matten er laget av UV-bestandig polypropylen mesh.
SJEKK PRISEN →

1. Berg Favorit – Best I Test

SJEKK PRISEN →

En trampoline for alle

Det er særlig to ting som gjør en trampoline populær. Størrelsen, altså hvor mye plass man har å boltre seg på når man hopper, og sikkerheten. Berg Favorit er et av de mest elskede leketøyene for både barn og voksne når det gjelder trampoliner. Dette er blant annet på grunn av den, med sine 430 cm gir mye rom for å boltre seg, og fordi produsenten er kjent for å ha veldig sterk fokus på sikkerhet i trampoline-produktene sine. Sikkerhetsaspektet er ekstra viktig for de som kjøper trampoliner som også skal brukes av barn.

Sterkt fokus på sikkerhet

Berg Favorit, som er sertifisert under både CE og TÜV / GS-standardene, kommer med et tilpasset sikkerhetsnett som forhindrer at brukeren faller av trampolinen og ned på bakken. Sikkerhetsnettet er utstyrt med en smart, selvlukkende inngang for å forhindre at man kan falle ut av nettet den veien. Det kommer også inkludert med klemmer som kan feste sikkerhetsnettet til trampolinens ben for et stødigere og sikrere sikkerhetsnett.

Rammen rundt trampolinene er et annet område som mange bekymrer seg for når det gjelder trampolinens sikkerhet. Dette er fordi den nødvendigvis er mye hardere enn selve trampolinen. Dersom man faller ukjært på en hard ramme kan det fort skje at man forstuer ankelen eller verre. På Berg Favorit har de allerede tenkt på denne eventualiteten, og rammen er derfor sikret av en tykk og myk sikkerhetskant.

Forsterket sikkerhetskant

Den tykke sikkerhetskanten er laget av et mykt skummateriale, og måler hele 20 millimeter i tykkelse over den harde rammen. Sikkerhetskanten over de noe mindre harde fjæringene måler
10 mm i tykkelse. Sikkerhetskanten er 380 millimeter bred, og dekker godt over hele den harde rammen og fjæringene slik at man ikke lett kan skade seg ved fall.

En trampoline som er laget av dårlige materialer er naturlig nok ikke sikker. Sikkerhet, materialkvalitet og holdbarhet går derfor hånd i hånd med Berg Favorit. Den stødige trampolinen er utstyrt med 8 solide zinkbelagte og rustbestandige ben som sørger for god stabilitet. Rammen er også tilsvarende laget av solide rør med tykk diameter. Hoppeduken er laget av ekstra sterkt vevd polypropylen, som både er slitesterkt og varig, og er festet til de førstteklasses rustbestandige Goldspring Solo-fjæringene ved hjelp av stropper som er sydd fast med 8 rader av sting.

Den 90 cm høye og 95 kg tunge Berg Favorit er sikker for personer på opptil 120 kg. Den leveres i en pakke med trampoline og nett som er meget lette å montere. Tilgjengelig tilleggsutstyr inkluderer to forskjellige typer stiger og to forskjellige farger overtrekk.

Fordeler

 • Sikker
 • God sprett
 • God kvalitet
 • Stor
 • 8 år garanti

Ulemper

 • Har ikke norsk bruksanvisning

Les mer →


2. BERG Champion – Premium

SJEKK PRISEN →

Kontrollerte og høye hopp

Berg Champion gir en overlegen og sikker hoppe-opplevelse til alle aldre, med kroppsvekt på opptil 120 kg. Dette kommer av airflow hoppeduken som gir bedre luftgjennomstrømning, og som dermed gir mer komfort i hoppingen og mer fleksibilitet i hoppene. I tillegg er premium-utgaven fra Berg utstyrt med ekstra lange og fleksible TwinSpring Gold-fjæringer som gir mer komfortable, og høyere, hopp uten å gjøre hoppe-ytelsen mindre.

Høyt sikkerhetsnett

Premium-trampolinen Berg champion har også, som alle Berg produkter, sterk fokus på sikkerhet. Med høye hopp kommer også behovet for ekstra høye og solide sikkerhetsnett dersom man skal hoppe trygt. Berg Champion kommer derfor med et solid 180 cm høyt sikkerhetsnett som spenner seg rundt hele trampolinen. Sikkerhetsnettet, som er laget av slitesterk polyvinylklorid (PVC) er også utstyrt med en snedig 95 cm høy inngang som lukker seg selv etter at man har gått gjennom den. Dette er en sikkerhetsforanstaltning som forhindrer at uhell skjer på grunn av inngang som ikke er skikkelig sikret.

Lang levetid

Den solide kvaliteten og den tykke beskyttelsen av skum rundt stolpene og den slitesterke kantbeskyttelsen med både overlag og underlag av 0,55 mm tykk PVC sørger for at sikkerhetsnettet både er veldig sikkert og har en veldig lang levetid. Berg Champion kommer også med solide klemmer og monteringsdeler i høykvalitets-stål.

Alle trampoliner har et optimalt hoppeområde der det føles best å hoppe. Dersom du ikke hopper innenfor det optimale hoppeområdet vil du få følelsen av at du dras innover mot det optimale hoppeområdet. I Berg Champion trampolinene brukes TwinSpring Gold-fjæringer. Dette innebærer at fjærene installeres i en slags V-form som gir et større optimalt hoppeområde i forhold til vanlige trampoliner som ikke benytter seg av denne teknologien.

Vinklingen på de 128 TwinSpring Gold-fjæringene gjør også at disse kan være lengre uten at det går ut over sikkerheten eller størrelsen av hoppeområdet. Denne typen fjæringer gir også en bedre hoppeopplevelse.

Dette er en trampoline som kan vare lenge. Plasten som brukes trampolinen er veldig UV bestandig. Den solide rammen til trampolinen er zinkbeskyttet. I tillegg er rammen med et utvendig lag av beskyttende pulverlakk som også hjelper med å forhindre rust. I De fleste delene i Berg Champion kommer med 2 års garanti, mens den solide rammen kommer med en garanti på hele 10 år.

Fordeler

 • Kontrollerte hopp
 • Høyt fokus på sikkerhet
 • Gode tilbakemeldinger fra forbrukere


Ulemper

 • Kostbar

Les mer →


3. Jumpmaster – Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Sikker for alle aldre

Sikkerhet og funksjonalitet er de sentrale fokusområdene for den 3,65 meter store

JumpMaster trampolinen. Denne grønne trampolinen kommer med et matchende spesialtilpasset sikkerhetsnett. Med en maksimal brukervekt på 120 kg er dette en trampoline tilpasset gøy og moro så vel som trening for folk i alle aldre.

JumpMaster er absolutt ikke bare et leketøy for barna. Den er absolutt like mye et treningsapparat som passer for både unge og eldre voksne. 30 minutter på trampolinen daglig er garantert å vise gode resultater når det gjelder både humør og sunnhet. Det vil for mange også være en fin måte å tilbringe tid sammen med barna på. .

God sprett

Den solide hoppeduken til Jumpmaster Trampolinen har en solid hoppeduk som holdes oppe av 72 sterke fjærer. Til sammen gir disse en veldig god sprett, og en deilig følelse av å fly gjennom lufta. I pakken du får når du kjøper JumpMaster trampolinen vil du finne alt utstyret både du og barna trenger for å hoppe i gang. Denne inkluderer nemlig både en praktisk stige for å komme seg de 90 centimetrene opp på trampolinen med letthet, samt det veldig viktige sikkerhetsnettet.

JumpMaster er utstyrt med en myk og god kantpolstring som dekker over fjærene og rammen i trampolinen. Den er der for å forhindre skader dersom man er uheldig når man hopper, og lander på fjærene eller rammen. Kantpolstringen på JumpMaster trampolinen er hele 3 cm tykk og 30 cm bred, så her er det lite å bekymre seg for.

Et smart sikkerhetsnett

Sikkerhetsnettet til JumpMaster er finmasket for å unngå skader der fingre eller tær setter seg fast i nettet. Det har også en enkel mekanisme som gjør at det lukker seg selv over inngangen, og dermed forhindrer at de som hopper kan falle ut gjennom inngangen ved et uhell. Sikkerhetsnettet festes på utsiden av kantpolstringen og under hopperingen. Dette har med sikkerheten å gjøre. Sikkerhetsnettet har også stolper som går helt ned til bakken for å øke stabiliteten på sikkerhetsnettet. Disse stolpene er polstret for å unngå skader, og for å beskytte mot været. Inkludert sikkerhetsnettet er høyden på trampolinen hele 272 cm.

Værbestandig og livstidsgaranti på rammen

Kantpolstringen på JumpMaster er produsert av en solid type PVC materiale som er værbestandig. Dette betyr at den fint tåler det dersom trampolinen står ute i både sol, regn og vind. Rammen til trampolinen er også laget av høykvalitets galvanisert stål, som forsikrer at den ikke ruster lett uansett vær. Den solide rammen til JumpMaster kommer med en livstidsgaranti. Resten av delene, inkludert kantpolstring, hoppeduk og fjærer kommer med 2 års garanti.

Fordeler

 • God sprett
 • Høy sikkerhet
 • Mye for pengene

Ulemper

 • Litt vanskelig å sette opp

Les mer →


4. Beste Firkantede Trampolinen – For Akrobaten

Trampoline firkantet

SJEKK PRISEN →

For mer avansert akrobatikk

Det kan være mange grunner for at noen foretrekker en firkantet trampoline i stedet for en som er rund. For eksempel kan man ønske å plassere trampolinen inne i et hjørne eller kanskje passer en firkantet fasong bedre inn i hagen av andre grunner. For de fleste er det uansett den forskjellige bruken av en firkantet trampoline som gjør dette som et naturlig valg.

Større hoppeflate med bedre balanse

Forskjellen på firkantede og runde trampoliner er at runde trampoliner gir mykere hopp, med en optimal hoppeflate som fokuseres mot midten av trampolinen. Den runde formen gjør også at du automatisk blir trukket inn mot midten av trampolinen mens du hopper. Firkantede trampoliner har en større hoppeflate og det betyr mindre hvor på trampolinen man hopper.

For de som vil ha muligheten til å kunne drive med mer avansert akrobatikk er en firkantet trampoline mer praktisk enn en rund en ettersom den gir bedre plass for hopp, slik som for eksempel saltomortaler, og lignende akrobatikk. Av denne grunn er firkantede trampoliner standard for de som er idrettsutøvere innen akrobatikk. Den større hoppeflaten på firkantede trampoliner betyr at man kan hoppe nesten hvor som helst på trampolinen. Dette kan være praktisk på steder der man for eksempel har mange barn som vil hoppe på trampolinen samtidig. Bruk av sikkerhetsnett er enda viktigere på en firkantet trampoline ettersom man lettere ved et uhell kan hoppe ut av trampolinen og skade seg.

Stor hoppeflate

Firkantet trampoline (439 x 286) er en stor og robust firkantet trampoline med 92 høykvalitets fjærer som gir god sprett. Den 5,12 x 3,05 meter store trampolinen kommer i en komplett pakke som inkluderer det nødvendige sikkerhetsnettet. Det inkluderte sikkerhetsnettet er utstyrt med glidelås. På kjøpet får man også med kantmatter og stige.

Den firkantede trampolinen kan skilte med solid kapasitet. Den er TÜV / GS godkjent for en maks belastning på 114 kg.

Fordeler

 • God balanse
 • Mye rom å hoppe på
 • Opptil 180 kg


Ulemper

 • Vanskelig å sette opp
 • Relativt kostbar

Les mer →


5. Trampoline Froggy Pro 366 cm – Solid Og Robust

SJEKK PRISEN →

For barn og voksne

Navnet sitt har dette produktet kanskje fått på grunn av den friske grønne fargen. I tillegg er frosker jo naturlig nok også er assosiert med hopping. Selv om denne trampolinen kanskje har et litt barnslig navn er det ingenting i veien for at den også kan brukes av voksne. Den har nemlig en maksimal brukervekt på 150 kg, så den kan lett holde selv et vell voksent mannfolk rett etter middag, og størrelsen på 366 cm er romslig nok til at den fint virker både for barn og voksne.

Tåler vær og tøff behandling

Froggy Pro er et solid kvalitetsprodukt laget med rammeverk og ben av 38 mm tykke piper med høykvalitets rustbestandig galvanisert stål av 1,2 mm tykkelse. Alle de kraftige 72 fjæringene er også laget av solid galvanisert stål. Matten er en solid kvalitetsduk laget av UV-bestandig polypropylen mesh.

Enkel å sette opp

Man trenger hverken å være tekniker eller ingeniør for å sette sammen Froggy Pro trampolinen. Det er heller ikke nødvendig å gå til innkjøp av verktøy. Den smarte og brukervennlige designen gjør nemlig at det er mulig å sette sammen hele trampolinen helt uten å måtte bruke redskaper.

Høyt sikkerhetsnett

Froggy Pro trampolinen med stige for lettvint adgang til den 89 cm høye trampolinen. Av sikkerhetsmessige hensyn kommer trampolinen også med et 193 cm høyt sikkerhetsnett for å unngå at brukeren uforvarende hopper ut av trampolinen og skader seg ved å falle på bakken. Skader fra fall på rammen inne på trampolinen unngås ved hjelp av en godt polstret kant. Polstringen er laget av 28 mm bredt og 15 mm tykt PVC materiale.

Trampolinen er sertifisert i henhold til både EN-71 tyske TÜV NORD og ASTM International standarder. Trampolinen kommer med en 2 års garanti.

Fordeler

 • Tåler vær og tøff bruk
 • Tåler høy vekt
 • Enkel å montere
 • Rimelig i pris


Ulemper

 • Ikke like bra sprett som andre modeller

Les mer →


Trampoline For Alle

Det er lett gjort å avskrive trampoliner og hoppeslott som barnelek, men slik startet ikke tradisjonene med trampoliner, og for de som er interesserte finner man fort ut at interessen for trampoliner også i dag er blant alle aldersgrupper.

Trampolinene vi i dag bruker for lek og moro har lange tradisjoner. Forgjengeren til dagens trampoliner regnes ofte for å være leker der en folkemengde kaster dansere opp i luften ved hjelp av et teppe. Denne typen leker kan spores tilbake til gamle tradisjoner både hos Inuitter og her hjemme i Europa.

Brukere og bruksområder

Trampoline har også vært kjent som en sportsgren siden 1964, og var for første gang inkludert i de olympiske leker i Sydney, Australia, i år 2000. Til tross for dette ser mange fortsatt trampoline som barnelek, men dette er noe som i de siste årene har begynt å forandre seg. Trampoliner har i det siste også blitt mye mer populære blant voksne.

Faktum er at trampoliner ikke er anbefalt for de aller minste barna som lettere kan skade seg på en trampoline, særlig dersom man ikke bruker trampoline med sikkerhetsnett og lignende. Det er også viktig at større barn har en voksen til stede som kan forklare hva som er sikker oppførsel på trampoline.

Populariteten av trampoliner blant voksne brukere de siste årene kan i stor grad tilskrives ny forskning som viser at hopping på trampoline er veldig effektiv trening som kan hjelpe kroppen med å kvitte seg med overflødig fett i en fart. Ifølge NASA, som jo er kjent for å gjøre utstrakt testing og forskning når det gjelder kroppens fysikk og dens respons til gravitasjonskreftene, er en halv time med trening på trampoline så mye som 68% mer effektivt enn den samme halvtimen dersom man legger ut på en joggetur.

Trampoliner er også bra for kroppsholdningen og I tillegg er det nå kjent at trening på trampoline også bidrar til å stramme opp muskler over hele kroppen, inkludert blant annet store muskelgrupper i leggene, lårene, armene, hoftene og magen. Resultatet er en bedre holdning og en strammere kropp på færre timer, som jo er helt i tråd med ønskene til mang en middelaldrende karriere-person med litt for lite tid til overs for trening.

Selv de eldste har begynt å se på fordelene med trampoliner. Selv om mange eldre har helseproblemer som kan gjøre trening på trampoline umulig finnes det mange fordeler for de eldre som fortsatt har anledning til å trene på trampoline. Trening på trampoline lar eldre trene kroppen og få i gang skikkelig blodsirkulasjon uten aktiviteter slik som for eksempel løping, som jo er mer av en påkjenning på kroppen. Det er også kjent at hopping på trampoline hjelper med å løse opp blodceller som har klumpet seg sammen, og å redusere at blodårer blir harde.

Enten man bruker trampoline for sport, som trening, eller bare for lek og moro er det den romslige Berg Favorit som kom best ut i testene våre. Vi liker denne trampolinen både på grunn av komforten, sikkerheten, materialene som er brukt, og for ikke å snakke om fordi den er utrolig moro å hoppe på!

Dette Vektlegges I Undersøkelsene

Sikkerhet og kapasitet

Trampoliner er morsomme å leke på og kan være til stor glede for både barn og voksne. De er også et godt hjelpemiddel for å holde seg i form, men uten den rette sikkerheten rundt leken eller treningen kan ting gå galt. På grunn av dette er sikkerheten en av de tingene vi legger mest vekt på i testene våre.

Vi ser på slike ting som for eksempel hvor vanskelig det er å falle av trampolinen og ned på bakken, enten ved å hoppe over sikkerhetsnettet, eller ved å for eksempel ved et uhell hoppe ut gjennom inngangen. Vi ser også på om rammen og fjæringene er tilstrekkelig tildekket slik at man ikke kan skade seg på disse. I tillegg ser vi på hvor mye vekt trampolinen er bygget for, og om den for eksempel er sikker for voksne, eller for flere barn om gangen.

Relatert til sikkerhet sjekker vi også om trampolinene har de nødvendige godkjenningene i orden. Vi tar også med i betraktning dersom trampolinen har andre tilleggs-godkjenninger som kanskje ikke er påkrevd i Norge, men som viser hvor seriøse leverandørene er når det gjelder sikkerheten på produktene sine.

Brukervennlighet

I de fleste tilfeller er trampolinen noe man setter opp selv hjemme. Det er derfor viktig at disse ikke er for vanskelige å håndtere, så dette er noe vi legger vekt på i vurderingene våre. Vi vurderer derfor hvor klare bruksanvisninger som kommer med trampolinene, hvor mye verktøy man eventuelt må ha tilgjengelig for å montere trampolinen, og hvor stor jobb det er å ta trampolinen fra hverandre igjen dersom man for eksempel vil lagre den i garasjen over vinteren når den ikke blir brukt.

Hoppekomfort

Komfort er en viktig faktor når man bruker trampolinen. Dersom trampolinen er komfortabel blir den mer brukt, og eieren vil sannsynligvis ende opp med å få mer glede og sunnhet fra den. Vi ser derfor på komfortnivået i vurderingen vår, slik som for eksempel hvor mykt og behagelig det føles når man hopper, og hvor høyt man kan hoppe.

Størrelse og Vekt

Størrelse og vekt er alltid en avveining. Er trampolinen for stor blir den for vanskelig og dyr å sende, og tar for mye plass i hagen. Samtidig er det viktig at den er stor nok til at det er nok av plass for å boltre seg oppe på trampolinen. En av de deiligste tingene med å hoppe på trampoline er tross alt den følelsen av frihet det gir deg, og den får man liksom ikke dersom trampolinen føles trang.

Det er likedan med vekten. Er trampolinen for tung kan transporten bli litt vanskelig. Den vil også kanskje sette seg litt fast i grunnen, som kanskje ikke er så hyggelig dersom man har en fin og velfrisert gressplen. Samtidig er det viktig at trampolinen ikke er for lett. En trampoline som er for lett kan føles ustødig og vaklete, og vil ikke føles behagelig å hoppe på.

Materialer og Garanti

Vi ser selvfølgelig nøye på materialene i vurderingene våre. I de fleste tilfeller er trampolinene en tåpe innredning som vil bli stående ute i uker og måneder, så trampolinen må derfor kunne tåle både sol og regn, og kanskje til og med kaldt vintervær.

Om trampolinen ruster er en av tingene vi ser på i testene våre. I tillegg vurderer vi om materialene i trampolinen er solide nok. Mange typer plast svekkes betraktelig av sollys og frost. Vi sjekker derfor om trampolinen er laget av plast som er sterk nok til å kunne bli utsatt for sollys, regn og frost.

Vi vurderer også garantiene som følger med kjøpet av trampolinen, og forsikrer oss om at leverandøren har godt rykte når det gjelder å levere på garantiene de gir.

Legg igjen en kommentar