Test av trappegrind: Disse 6 er de beste på markedet (2024)

Velkommen til vår omfattende oversikt over trappegrinder 2023. Sikkerhet er avgjørende når du har små barn i huset, og en pålitelig trappegrind er en viktig del av et sikkert hjem. For å hjelpe deg med å navigere i det store utvalget av trappegrinder på markedet, har vi samlet informasjon om de mest populære modellene i år.

I denne oversikten vil vi sette søkelys på viktige aspekter som sikkerhet, brukervennlighet, holdbarhet og estetikk. Vi vil gi deg innsikt i hvert produkts styrker og svakheter, basert på produsentenes informasjon, ekspertvurderinger og tilbakemeldinger fra brukerne.

Vi forstår at hvert hjem og hver familie er unik, og det er derfor viktig for oss å presentere en rekke forskjellige trappegrinder som kan passe ulike behov og preferanser. Vårt mål er å gi deg den informasjonen du trenger for å gjøre et informert valg som gir deg trygghet i ditt eget hjem.

Uansett om du bor i et hus med flere etasjer, har kjæledyr, eller bare vil sikre en bestemt del av ditt hjem, er det en trappegrind der ute som passer for deg. Så, la oss ta en nærmere titt på de beste trappegrindene i 2023.

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe trappegrind.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Trappegrind test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Hauck Sikkerhetsgrind
Hauck Sikkerhetsgrind er den beste trappegrinden på markedet i 2023. Den er justerbar, enkel å montere og har dobbel lukkemekanisme. Med solid metallkonstruksjon og praktisk design er den den optimale sikkerhetsløsningen for å beskytte barn og husdyr.
SJEKK PRISEN →
BabyDan Flex XXL
BabyDan Flex XXL er den beste store trappegrinden på markedet. Den er fleksibel og kan brukes innendørs og utendørs. Med imponerende størrelse og tilpasningsmuligheter gir den trygg og allsidig beskyttelse. Passer perfekt som romskiller eller peisbeskyttelse.
SJEKK PRISEN →
BabyDan Flexi Fit Skrugrind
BabyDan Flexi Fit Skrugrind er en klassisk trappegrind som passer til de fleste hjem. Med fleksibel montering og dobbeltlås gir den enkel tilgang og ekstra sikkerhet. Hold barn og kjæledyr trygge med stil.
SJEKK PRISEN →
BabyDan Grind Multidan
BabyDan Grind Multidan er den beste trappegrinden i budsjettklassen. Med sitt unike beslag, enkel montering og demontering, samt brukervennlig design, gir den mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
BabyDan Guard Me Sikkerhetsgrind
BabyDan Guard Me er en genial trappegrind med tilbakefellingsfunksjon. Den er ekstremt fleksibel og passer til de fleste døråpninger. Enkel montering og brukervennlig design gir optimal tilpasning og sikkerhet.
SJEKK PRISEN →
Lascal Kiddyguard Avant
Lascal Kiddyguard Avant er en fremragende trappegrind med rullegardin, som kombinerer praktisk funksjonalitet og elegant design. Med enkel énhåndsbruk og plassbesparende rullgardin er den ideell for ethvert hjem. Godkjent etter internasjonale sikkerhetsstandarder og kjemikalireguleringer.
SJEKK PRISEN →

1. Hauck Sikkerhetsgrind – Best i test

SJEKK PRISEN →

Hauck Sikkerhetsgrind er den klare testvinneren når det gjelder trappegrinder i 2023. Dette produktet imponerer med sin kombinasjon av praktiske funksjoner og overlegen kvalitet. La oss se nærmere på hvorfor denne sikkerhetsgrinden skiller seg ut fra konkurrentene.

Først og fremst er Hauck Sikkerhetsgrind enkel å montere, noe som sparer tid og frustrasjon for foreldrene. Den kan raskt festes på ønsket sted uten behov for kompliserte verktøy eller profesjonell hjelp. Dette gjør det til en ideell løsning for både leiligheter og hus.

Med dobbel lukkemekanisme tilbyr Hauck Sikkerhetsgrind et ekstra lag av trygghet. Denne funksjonen bidrar til å forhindre at barn eller husdyr kommer seg gjennom, selv om de skulle prøve å utforske det avsperrede området. Den solide metallkonstruksjonen gir også ekstra sikkerhet og holdbarhet.

En annen fordel med Hauck Sikkerhetsgrind er dens justerbarhet. Med en bredde på 75-80 cm passer denne grinden til forskjellige åpninger og trapper. Den kan enkelt tilpasses etter dine spesifikke behov og gir fleksibilitet i installasjonen. Med en høyde på 77 cm er den også tilstrekkelig høy for å hindre uønsket tilgang.

Når det gjelder materialer, er Hauck Sikkerhetsgrind laget av solid metall som sikrer langvarig bruk. Dette gjør det til et pålitelig valg for aktive familier med små barn eller husdyr som kan utsette grinden for daglig slitasje.

Spesifikasjoner

 • Materiale: Metall
 • Høyde (cm): 77
 • Øvrige mål: Bredde: 75-80 cm
 • Vekt (kg): 4,3

Oppsummert

 • Beste trappegrinden i 2023.
 • Justerbar, enkel montering og dobbel lukkemekanisme.
 • Solid metallkonstruksjon 

Les mer →

2. BabyDan Flex XXL – Best av de store

BabyDan Flex XXL Sikkerhetsgrind

SJEKK PRISEN →

Med sin imponerende størrelse og fleksibilitet er denne sikkerhetsgrinden ideell for bruk både inne og utenfor huset. Denne større sikkerhetsgrinden er designet med fire brede seksjoner og en dørseksjon, som gir en total bredde på 350 cm. Dette gjør det mulig å bruke BabyDan Flex XXL som en romskiller, en lekeplass eller som en pålitelig peisbeskyttelse. Den er virkelig allsidig og tilpasser seg dine behov.

En av de største fordelene med BabyDan Flex XXL er evnen til å forlenges med ekstra seksjoner (selges separat). Dette betyr at du kan tilpasse grinden til forskjellige områder og åpninger, og til og med utvide den etter behov. Du har full kontroll over hvordan du bruker denne fleksible sikkerhetsgrinden.

Sikkerhet er selvfølgelig av høyeste prioritet når det gjelder trappegrinder, og BabyDan Flex XXL oppfyller de nyeste EU-reglene EN1930:2011. Du kan være trygg på at barnet ditt vil ha et sikkert og beskyttet miljø. Med medfølgende veggfester kan du enkelt feste grinden sikkert på plass.

Det er viktig å merke seg at avstanden mellom peisen og peisgrinden bør være minst 75 cm for å unngå at peisgrinden blir varm eller at barnet kan strekke seg frem og brenne seg på peisen. Dette er et viktig sikkerhetshensyn som må tas i betraktning.

BabyDan Flex XXL tilbyr også praktisk tilbehør for å utvide eller tilpasse grinden ytterligere. Du kan kjøpe ekstra forlengelser og dørseksjoner for å imøtekomme spesifikke behov. Dette gir deg større fleksibilitet og bekvemmelighet i bruken av trappegrinden.

Spesifikasjoner

 • Maksimal vekt :14,3
 • Dybde (cm): 3,5
 • Høyde (cm): 71
 • Bredde (cm): 350

Oppsummert

 • Stor trappegrind
 • Fleksibel for bruk innendørs og utendørs.
 • Imponerende størrelse og tilpasningsmuligheter

Les mer →

3. BabyDan Flexi Fit Skrugrind – Klassisk design

BabyDan Flexi Fit Skrugrind Metall

SJEKK PRISEN →

Med sitt klassiske design passer BabyDan sin Flexi Fit skrugrind inn i ethvert hjem og gir deg den nødvendige beskyttelsen uten å kompromittere stil og estetikk.

En av de største fordelene med Flexi Fit er dens allsidighet. Veggbeslaget kan vinkles, slik at grinden kan monteres både på innsiden og utsiden av dørkarmen. Dette gjør at sikkerhetsgrinden passer til nesten alle åpninger. Hvis du monterer grinden på innsiden av dørkarmen, kan den brukes til åpninger mellom 69 og 106,5 cm. Hvis du derimot velger å montere den på utsiden, vil maksimumsmålet være ca. 5 cm mindre.

Flexi Fit gir deg også enkel tilgang og brukervennlighet. Den kan åpnes i begge retninger, slik at du kan komme deg gjennom trappeåpningen uten problemer. Og takket være den praktiske énhåndsåpningen kan en voksen enkelt åpne grinden mens de bærer på noe eller holder i barnet. Med den doble låsen er du sikret ekstra trygghet og kan være trygg på at grinden alltid er ordentlig lukket og låst.

Denne trappegrinden fra BabyDan kombinerer funksjonalitet og sikkerhet med et tidløst design. Den er laget av holdbare materialer av høy kvalitet og er konstruert for å tåle daglig bruk over lang tid. Med sitt klassiske utseende vil Flexi Fit være et elegant tillegg til ethvert hjem, og den vil enkelt blande seg inn i omgivelsene uten å skape visuell uro.

Spesifikasjoner

 • Dybde (cm): 4
 • Høyde (cm): 74
 • Bredde (cm): 71
 • Vekt (kg): 4

Oppsummert

 • Allsidig og fleksibel montering
 • Enkel tilgang og brukervennlighet
 • Klassisk design som passer i ethvert hjem

Les mer →

4. BabyDan Grind Multidan – Beste budsjettvalg

BabyDan Grind Multidan

SJEKK PRISEN →

BabyDan Grind Multidan gir virkelig mye for pengene og er et pålitelig valg for å holde barnet ditt trygt uten å tømme lommeboken.

En av de fremragende egenskapene til BabyDan Grind Multidan er det unike, barnesikre beslaget. Det kan enkelt monteres og demonteres på kort tid. Når grinden er satt opp, kan den enkelt fjernes uten bruk av verktøy, slik at du kan få fri passasje mellom rommene etter behov. Dette er spesielt praktisk når du ikke ønsker å ha grinden oppe hele tiden.

Fleksibilitet og brukervennlighet er to nøkkelfaktorer for BabyDan Grind Multidan. Den kan åpnes i begge retninger, og du kan enkelt manøvrere grinden med bare én hånd. Dette er spesielt nyttig når du bærer barnet ditt eller har hendene fulle med andre oppgaver. Med denne grinden er det enkelt å komme seg trygt gjennom døråpningen.

BabyDan Grind Multidan passer til døråpninger som er minst 60,5 cm og maks 102 cm. Dette gir deg en god fleksibilitet når det gjelder valg av installasjonssted. For enkel montering i trevegger følger det med passende skruer. Hvis du derimot trenger å feste grinden til en vegg av et annet materiale, må du kjøpe skruer separat.

BabyDan Grind Multidan er det ideelle valget for alle som ønsker en pålitelig og kostnadseffektiv trappegrind. Med sin brukervennlighet, fleksible montering og solide design, er denne grinden virkelig et godt kjøp for pengene. Du kan være trygg på at barnet ditt er beskyttet uten å gå på kompromiss med kvalitet eller budsjettet ditt.

Spesifikasjoner

 • Dybde (cm): 4
 • Høyde (cm): 68
 • Bredde (cm): 62,5
 • Materiale: Metall og plast

Oppsummert

 • Unikt, barnesikkert beslag
 • Enkel montering og demontering
 • Brukervennlig design til en rimelig pris

Les mer →

5. BabyDan Guard Me Sikkerhetsgrind – Kan felles tilbake

BabyDan Guard Me Sikkerhetsgrind

SJEKK PRISEN →

BabyDan Guard Me er en revolusjonerende trappegrind med en genial løsning som gjør den ekstremt fleksibel. Den unike funksjonen som lar grinden felles tilbake når den åpnes, gir brukerne enestående fleksibilitet og tilpasningsmuligheter.

En av de store fordelene med BabyDan Guard Me er dens allsidighet når det gjelder montering. Den kan enkelt monteres både inni og utenfor en dørkarm, og kan også plasseres oppe eller nede i en trapp. Dette gjør at grinden passer til de fleste døråpninger, enten de er smale eller brede. Uansett hvilken konfigurasjon du trenger, kan Guard Me tilpasses for å sikre at barnet ditt er trygt.

Å åpne og lukke BabyDan Guard Me er enkelt og praktisk. Med bare én hånd kan en voksenperson enkelt åpne grinden. Samtidig gir det smarte 2-stegs låsesystemet deg trygghet for at barnet ikke vil kunne åpne grinden på egen hånd. Sikkerheten er prioritert, og grinden følger den seneste sikkerhetsstandarden, samtidig som den er 100% PVC-fri.

Montering av BabyDan Guard Me er en enkel prosess. Avstandsbrikken som følger med, monteres på grindens beslag for å sikre riktig passform. Deretter fester du panelene, og Guard Me er klar til bruk. Målområdet for montering inne i en dørkarm er 64,5-89 cm (113,5 cm med forlengeren – som ikke følger med). Utenfor en dørkarm er målområdet 55-79,5 cm (103,5 cm med forlengeren – som ikke følger med).

Spesifikasjoner

 • Dybde (cm): 14
 • Høyde (cm): 72,5
 • Bredde (cm): 10
 • 100% PVC-fri

Oppsummert

 • Tilbakefellingsfunksjon for ekstra fleksibilitet
 • Enkel montering og brukervennlig design
 • Passer til de fleste døråpninger

Les mer →

6. Lascal Kiddyguard Avant – Med rullegardin

Lascal Kiddyguard Avant Sikkerhetsgrind

SJEKK PRISEN →

Lascal Kiddyguard Avant er en utmerket trappegrind med rullegardin som skiller seg ut med sin praktiske funksjonalitet og elegante design. Denne sikkerhetsgrinden er ideell for ethvert hjem, og den smarte rullgardinen sørger for at den tar minimalt med plass.

En av de store fordelene med Lascal Kiddyguard Avant er dens brukervennlighet. Grinden kan enkelt åpnes og lukkes med bare én hånd, noe som gjør det enkelt å manøvrere selv når du har hendene fulle. Den praktiske timerfunksjonen på låsen gjør det mulig å velge hvor lenge grinden skal være ulåst når du passerer den. Dette gir ekstra fleksibilitet og praktisk bruk i hverdagen.

Det elegante designet til KiddyGuard Avant gjør at den passer perfekt inn i ethvert hjem uten å skape visuell uro. Den smarte rullegardinmekanismen sikrer at grinden tar minimalt med plass og kan enkelt skjules når den ikke er i bruk. Dette er spesielt gunstig hvis du har begrenset plass eller ønsker å opprettholde en ren og ryddig atmosfære.

Lascal Kiddyguard Avant er ikke bare brukervennlig og stilfull, den er også testet og godkjent i henhold til internasjonale sikkerhetsstandarder. Den oppfyller kravene i EN1930:2011 og ASTM F1004:13, som garanterer at den opprettholder høye sikkerhetsstandarder. Grinden er også i samsvar med standarder for kjemikalier i barneprodukter, som REACH (EU) og CPSIA (USA), slik at du kan være trygg på at den er trygg for barnet ditt.

Spesifikasjoner

 • Dybde (cm): 8
 • Høyde (cm): 89,6
 • Bredde (cm): 7
 • Maks bredde (cm): 120

Oppsummert

 • Enkel énhåndsbruk
 • Plassbesparende rullgardin
 • Godkjent etter internasjonale sikkerhetsstandarder

Les mer →


Innkjøp av trappegrind – hva bør jeg tenke på?

Når du skal kjøpe en trappegrind, er det flere viktige faktorer å vurdere for å sikre et trygt og praktisk valg. Først og fremst bør du vurdere sikkerheten. Trappegrinden skal være solid og stabil, og den skal ikke ha store åpninger hvor barnet kan sette fast fingrene eller hodet. Sørg for at den har en pålitelig låsemekanisme som er vanskelig for barnet å åpne, men enkel for voksne.

Størrelsen og designet er også viktige faktorer. Mål åpningen der du planlegger å montere grinden nøye for å sikre at den passer. Trappegrinder kommer i forskjellige design, fra de som spenner mellom to vegger til de som monteres direkte på veggene. Velg en modell som passer til hjemmet ditt.

Brukervennlighet er også viktig. Du vil ha en trappegrind som er lett å åpne og lukke for voksne, men sikker for barn. Vurder også hvor enkelt det er å installere og fjerne grinden, spesielt hvis du trenger å flytte den ofte.

Trappegrind best i test