Test av truger: Disse 7 er best i test (2024)

Velkommen til vår omfattende gjennomgang av de nyeste trugene på markedet i 2023. Truger er et essensielt utstyr for vinterutflukter, og de riktige trugene kan forvandle en tung vandring i snøen til en gledelig opplevelse. I denne produkttesten tar vi for oss en rekke toppmodeller, diskuterer deres egenskaper, komfort, holdbarhet og ytelse. Vi ser på alt fra lette truger for enkle turer, til mer hardføre modeller utformet for krevende fjellterreng. Uansett om du er en erfaren fjellvandrer eller en nybegynner som vil prøve deg på snøvandring, vil denne gjennomgangen være en verdifull guide til å finne de trugene som passer best til dine behov.

La oss utforske den spennende verdenen av truger og oppdage hva denne sesongens beste modeller har å by på!

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe truger.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Truger test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
TSL Symbioz Hyperflex Access
TSL Symbioz Hyperflex Access er de ultimate trugene for tøft terreng. Med en naturlig følelse og justerbar binding gir de ekstraordinær trekkraft og komfort. Disse trugene er lette, har termoplastiske forsterkninger og rustfrie stålknotter.
SJEKK PRISEN →
Atlas Rendezvous 30
Atlas Rendezvous 30 gir deg mye for pengene med pålitelig ytelse og komfort. Med patentert Light-Ride Suspension og justerbar StrappTM binding, takler de ulike terrengforhold. De har også Twin-TracTM Toe Crampon for ekstra trekkraft og stabilitet.
SJEKK PRISEN →
Gridarmor Femundsmarka Snowshoe
Femundsmarka Snowshoe fra Gridarmor er det beste valget i budsjettklassen for de som beveger seg i moderat snødybde. Med solid ramme, slitesterke stegjern og robuste pigger foran, gir de godt grep og stabilitet. Det fleksible bindingssystemet gjør dem allsidige og tilpassbare. Lettvektsdesignet gjør dem ideelle for lange turer.
SJEKK PRISEN →
Atlas Range-MTN 30
Atlas Range-MTN 30 har et stor fokus på komfort i sitt design, men da i en noe høyere prisklasse. Fantastisk grep, lett ramme og 90 graders binding. BOA Closure System og helløfter forbedrer brukeropplevelsen.
SJEKK PRISEN →
Tubbs Mountaineer Men's
Tubbs Mountaineer Men's er truger med karbonramme av høy kvalitet. De tilbyr komfort, støtte og enkel på- og avtaking. Med R2 Revolution leddene får du naturlig bevegelse, mens Anaconda tåbrodder gir allsidighet. Python hælbrodder gir ekstra grep under nedoverbakker for trygg og kontrollert bevegelse.
SJEKK PRISEN →
MSR Lightning Ascent 25
MSR Lightning Ascent er det beste paret med truger i premiumsegmentet. Paragon™ bindingssystemet gir maksimal komfort og fotkontroll. 360 Traction™ Frames og DTX-kramponer gir uovertruffen trekkraft. Ergo™ Televators øker effektiviteten i bratte bakker.
SJEKK PRISEN →
Tubbs Hunter XD 30
Tubbs Hunter XD 30 er et pålitelig og robust par truger i premiumsegmentet. Med slitesterk aluminiumsramme og spesialdesignet stegjern, gir de enestående ytelse. Svært komfortable og et spesielt godt valg for de som allerede liker Tubbs som merke.
SJEKK PRISEN →

1. TSL Symbioz Hyperflex Access – Best i test

TSL Symbioz Hyperflex Access

SJEKK PRISEN →

Når du beveger deg ut i det tøffe vinterterrenget, trenger du truger som kan gi deg den perfekte balansen mellom grep, komfort og en naturlig følelse. TSL Symbioz Hyperflex Access er akkurat det du trenger. Disse trugene er designet for å takle de mest utfordrende forholdene og gir deg en unik opplevelse på snødekte stier og fjell.

En av de mest imponerende egenskapene til TSL Symbioz Hyperflex Access er den hyperfleksible og lette konstruksjonen. Disse trugene tilpasser seg ujevnhetene i terrenget og gir en ekstraordinær trekkraft. Elastiske og lette innlegg gir en følelse av frihet og letthet som gjør det enkelt å bevege seg naturlig.

For å takle de ekstreme kravene i terrenget, er trugene utstyrt med termoplastiske forsterkninger. Disse støtter Symbioz Access i forvrengningsfasene og gir en naturlig steglengde i både bøyning og vridd bevegelse.

Bindingen på Symbioz Hyperflex Access er ergonomisk utformet og enkel å bruke. Den kan enkelt justeres etter størrelsen på skoen din. Fleksibel binding gir høy grad av fotfleksibilitet, og låsjusteringen husker skostørrelsen din for alle snøskoturene dine. Med frontstramming og sidejustering kan du oppnå maksimal fotomkrets og optimal komfort.

Når det gjelder trekkraft, er TSL Symbioz Hyperflex Access i en klasse for seg selv. De rustfrie stålbidireksjonale broddene gir en utrolig trekkraft på oppoverbakker, utmerket grep på nedoverbakker og perfekt kontroll på skråninger. De åtte ståltuppene gir maksimal trekkraft på bratte skråninger og mykt snødekke.

Med spesifikasjoner som dekker et bredt spekter av skostørrelser og brukervekt, er TSL Symbioz Hyperflex Access tilgjengelig for alle som ønsker å utforske det tøffe vinterterrenget. Med en kombinasjon av utrolig trekkraft, overlegen komfort og en følelse av frihet, er disse trugene definitivt de beste på markedet akkurat nå.

Spesifikasjoner

 • Vekt: 0.86 Kg x 2
 • Brukervekt: 66 – 123 kg
 • Justerbar Høstøtte
 • 8 pigger x 2

Oppsummert

 • Hyperfleksible truger for tøft terreng
 • Justerbar binding og naturlig følelse
 • Utrolig trekkraft og komfortable å bruke

Les mer →

2. Atlas Rendezvous 30 – Mye for pengene

Atlas Rendezvous 30 Truger

SJEKK PRISEN →

Atlas Rendezvous 30 er ideelle for de som ønsker en pålitelig og rimelig truge som kan brukes til turer, trening og jakt.

Med en størrelse på 76 cm og en vektgrense fra 68 kg til over 113 kg, passer Atlas Rendezvous 30 til de fleste brukere. Uansett om du er nybegynner eller erfaren, vil du sette pris på disse trugene og deres evne til å håndtere ulike terrengforhold.

En av hovedfordelene med Atlas Rendezvous 30 er deres patenterte Light-Ride Suspension (LRS) teknologi. Dette innovative systemet er utviklet for å gi komfort og effektivitet ved hvert steg du tar. Uansett om du går lange avstander eller klatrer bratte stier, vil du føle at trugene absorberer støt og gir deg en smidig bevegelse.

Med den brukervennlige StrappTM bindingen kan du enkelt justere trugene for å gi god støtte til fotbuen. Bindingen er utformet med tanke på både kvinner og menn, og tilbyr optimal komfort for lengre turer i terrenget.

Atlas Rendezvous 30 er også utstyrt med Twin-TracTM Toe Crampon, som gir deg ekstra trekkraft på isete og glatte overflater. Med disse trugene kan du være trygg på at du har godt grep uansett hvor du går.

Samlet sett er Atlas Rendezvous 30 trugene som virkelig gir mye for pengene. Med sin pålitelige ytelse, komfortable passform og kraftige konstruksjon er de et flott valg for alle utendørsentusiaster. Uansett om du skal på tur, trene eller jakte, kan du stole på at disse trugene vil ta deg dit du vil, uten å tømme lommeboken.

Spesifikasjoner

 • Vekt: 1.53 Kg
 • Brukervekt: 68 – 113 kg
 • V-Frame™
 • Light-Ride™ Suspension

Oppsummert

 • Pålitelig ytelse og komfortabel passform
 • Patentert Light-Ride Suspension og justerbar binding
 • Ekstra trekkraft og stabilitet med Twin-Trac Toe Crampon

Les mer →

3. Gridarmor Femundsmarka Snowshoe – Beste budsjettvalg

Gridarmor Femundsmarka Snowshoe

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til truger i budsjettklassen, er Femundsmarka Snowshoe fra Gridarmor det beste valget for deg som beveger deg i moderat snødybde og ønsker en lettvektsløsning. Disse trugene kombinerer kvalitet, holdbarhet og brukervennlighet til en svært overkommelig pris.

Med en solid ramme laget av T6 aluminium og slitesterke stegjern, er Femundsmarka Snowshoe rustet for utfordrende terreng. De robuste piggene foran gir et utmerket grep på bratte skråninger, og du kan stole på at de holder deg trygg og stabil.

En av de store fordelene med disse trugene er deres fleksible bindingssystem, som gjør av- og påsetting enkel og smidig. Du kan enkelt justere bindingen med én hånd, og den passer skostørrelser fra 36 til 48. Dette gjør trugene svært allsidige og tilpassbare for forskjellige brukere.

Femundsmarka Snowshoe er også lettvekts truger, med en vekt på kun 1,2 kg per par. Dette gjør dem ideelle for lange turer der hver gram teller. Du kan enkelt pakke dem med deg uten å føle deg tynget ned.

Med spesifikasjoner som en lengde på 56 cm, bredde på 20 cm og anbefalt maksvekt på 100 kg, passer Femundsmarka Snowshoe til de fleste brukere i budsjettklassen. Selv om de kanskje ikke er egnet for ekstremt dyp snø, vil de takle moderat snødybde og ulendt terreng med letthet.

Så hvis du er på jakt etter et pålitelig og rimelig par truger i budsjettklassen, trenger du ikke lete lenger enn Femundsmarka Snowshoe fra Gridarmor. Med sin holdbare konstruksjon, fleksible bindingssystem og lettvektsdesign gir de deg god valuta for pengene og en pålitelig følgesvenn på vinterens eventyr.

Spesifikasjoner

 • Vekt: 1.2 Kg
 • Maks brukervekt: 100 kg
 • Rammemateriale: Aluminium
 • Passer skostørrelse: 36 – 48

Oppsummert

 • Solid konstruksjon og slitesterke stegjern
 • Fleksibelt bindingssystem og enkel av- og påsetting
 • Lettvektsdesign og tilpassbar størrelse

Les mer →

4. Atlas Range-MTN 30 – Svært komfortabel

Atlas Range-MTN 30

SJEKK PRISEN →

Hvis komfort er en viktig faktor for deg når det gjelder truger, bør du definitivt ta en nærmere titt på Atlas Range-MTN 30. Disse trugene tilbyr enestående komfort og er verdt investeringen for de som setter pris på ekstra bekvemmelighet under vinterutfluktene.

En av de imponerende egenskapene til Atlas Range-MTN 30 er den fantastiske trekkraften. Med pigger langs hele rammen gir de et utrolig grep uansett hvor du går. I tillegg til den solide trekkraften er disse trugene også bemerkelsesverdig lette og komfortable takket være den smale rammen. Selv på lengre turer vil du nyte en behagelig opplevelse.

Range-MTN 30 har en unik 90 graders binding som eliminerer problemet med snøkasting. Du kan gå uten bekymring for at snøen skal samle seg under trugene og påvirke bevegelsen din. Bindingen er utstyrt med BOA Closure System, som fordeler trykket jevnt over foten for økt blodsirkulasjon og komfort. I tillegg gir den fremragende sidestabilitet i bratt og skrått terreng.

For ytterligere komfort og bekvemmelighet er Range-MTN 30 utstyrt med helløfter. Dette hjelpemiddelet avlaster leggmusklene ved å flytte belastningen over på låret, noe som gjør det lettere å gå i bratt terreng. Du vil sette pris på den ekstra støtten og avlastningen under oppoverbakker.

Med StabiLock Heel Traction får du en sikker og behagelig passform rundt hælen, som gir ekstra stabilitet under trugeturen.

Spesifikasjoner

 • Vekt: 1.9 Kg
 • Maks brukervekt: 130 kg
 • Rammemateriale: Aluminium
 • Størrelse: 76 cm

Oppsummert

 • Fantastisk grep og lett ramme
 • BOA Closure System og 90 graders binding
 • Helløfter og StabiLock Heel Traction forbedrer komfort

Les mer →

5. Tubbs Mountaineer Men’s – Karbonramme

Tubbs Mountaineer Men's

SJEKK PRISEN →

Hvis du er på jakt etter truger med en karbonramme av høy kvalitet, bør du definitivt vurdere Tubbs Mountaineer Men’s. Disse trugene er spesielt utviklet med tanke på menn med sin noe større størrelse.

Tubbs Mountaineer Men’s er utstyrt med ActiveFit™ 2.0 bindinger som gir komfort, støtte og enkel på- og avtaking takket være oppdaterte snørestrammere og EZ hælspenner. Du kan forvente en behagelig og sikker passform som lar deg nyte turen uten ubehag.

Med R2™ Revolution leddene kan du opprettholde en naturlig fotposisjon mens du utforsker variert terreng. Dette gir enestående komfort sesong etter sesong. Uansett om du går i ulendt terreng eller langs snødekte stier, vil du oppleve at trugene tilbyr en smidig og naturlig bevegelse.

Tubbs Mountaineer Men’s er utstyrt med Anaconda™ tåbrodder som gir deg allsidighet og mulighet til å bevege deg fritt. Uansett hvor du vil dra eller hva du vil gjøre, vil disse trugene takle det.

Forbedret bremseevne under nedoverbakker er essensielt, og Tubbs Mountaineer Men’s leverer med aggressivt plasserte Python™ hælbrodder. Disse gir ekstra grep og stabilitet, slik at du kan føle deg trygg og kontrollert når du beveger deg nedover.

Med imponerende egenskaper og karbonramme av høy kvalitet er Tubbs Mountaineer Men’s trugene du kan stole på. De tilbyr enestående ytelse og pålitelighet, og er spesifikt designet for menn som ønsker å utforske utfordrende vinterterreng.

Spesifikasjoner

 • Vekt: 2.6 Kg
 • Maks brukervekt: 150 kg
 • Rammemateriale: Karbon
 • Størrelse: 91.44 cm

Oppsummert

 • Utmerket komfort og støtte.
 • Naturlig bevegelse og ekstra grep.
 • Karbonramme for pålitelig ytelse.

Les mer →

6. MSR Lightning Ascent 25 – Premium

MSR Lightning Ascent 25

SJEKK PRISEN →

MSR Lightning Ascent representerer det ypperste innen ultralett og aggressiv ytelse i alle terreng, og nå kommer de med det avanserte Paragon™ bindingssystemet. Med uovertruffen komfort og maksimal fotkontroll er dette trugene du kan stole på.

Paragon™ bindingen er designet for å omslutte støvelen din sikkert uten trykkpunkter. Det fryseresistente mesh-stroppen sikrer maksimal fotkontroll uten kompromiss på komforten. Uansett hvor krevende terrenget er, vil denne bindingen gi deg en trygg og behagelig opplevelse.

Lightning Ascent trugene er utstyrt med 360 Traction™ Frames som gir enestående grep på alle kanter. De slitesterke stålknotene på DTX-kramponene gir seriøst grep i utfordrende forhold og leverer uovertruffen trekkraft i teknisk terreng. Uansett om du krysser skråninger eller navigerer gjennom krevende terreng, vil disse trugene gi deg trygghet og stabilitet.

MSR Lightning Ascent trugene tilbyr også allsidighet i alle forhold. Med tilleggsmulighetene for Modular Flotation tails kan du tilpasse trugene etter behov. Du kan ha den manøvrerbarheten til et mindre hovedpar truger samtidig som du har muligheten til å legge til 5-tommers (13 cm) haler for ekstra flyteevne

For å gjøre klatringen i bratte bakker mer effektiv, er trugene utstyrt med Ergo™ Televators. Disse hjelper deg med å redusere tretthet og øker trekkraften på bratte stigninger. Med et ergonomisk design aktiveres de enkelt med en bevegelse av stavgrepet.

Spesifikasjoner

 • Vekt: 1.95 Kg
 • Maks brukervekt: 127 kg
 • Rammemateriale: Aluminium
 • Skostørrelser: 39 – 48

Oppsummert

 • Uovertruffen trekkraft og komfortabel binding
 • Tilpasningsdyktighet og ekstra flyteevne med Modular Flotation tails
 • Effektiv klatring med Ergo™ Televators

Les mer →

7. Tubbs Hunter XD 30 – Toppmodellen til Tubbs

Tubbs Hunter XD 30 Truger

SJEKK PRISEN →

Hvis du allerede er fan av Tubbs sine truger og leter etter et pålitelig og robust par i premiumsegmentet, bør du definitivt vurdere toppmodellen deres, nemlig Tubbs Hunter XD 30. Disse trugene gir deg enestående ytelse og pålitelighet, samtidig som de kommer til en noe lavere pris sammenlignet med MSR Lightning Ascent 25.

Hunter XD 30 er spesielt designet med en slitesterk aluminiumsramme, som gjør dem til en hardere versjon av den klassiske Mountaineer-modellen. Dette betyr at de tåler tøffere forhold og er ideelle for de som søker ekstra holdbarhet og robusthet.

Med spesialdesignet stegjern gir Hunter XD 30 et solid og pålitelig feste uansett type vinterføre du beveger deg i. Du kan stole på at de gir god trekkraft og stabilitet, slik at du kan nyte turen uten bekymringer.

Som en premiummodell fra Tubbs, kan du forvente høy kvalitet og pålitelighet i alle aspekter av disse trugene. Fra konstruksjonen til materialvalg, Tubbs har satt sitt beste fot fremover for å sikre at Hunter XD 30 møter de høye forventningene til dedikerte brukere.

Spesifikasjoner

 • Vekt: 2.6 Kg
 • Maks brukervekt: 136 kg
 • Rammemateriale: Aluminium
 • Størrelse: 91.4 cm

Oppsummert

 • Slitesterk aluminiumsramme og spesialdesignet stegjern
 • Pålitelig ytelse i premiumsegmentet
 • Ideelt valg for dedikerte Tubbs-fans

Les mer →


Innkjøp av truger – hva bør jeg tenke på?

Når man skal kjøpe truger, er det flere faktorer man bør ta i betraktning.

Først og fremst bør man vurdere sin egen vekt, samt vekten av utstyr man tenker å bære. Truger er designet for å spre vekt over et større område, slik at man kan bevege seg på snø uten å synke ned. Trugenes størrelse og bæreevne vil variere, så det er viktig å velge en modell som kan støtte din totale vekt, inkludert eventuelt utstyr.

Det er også viktig å tenke på hvilke forhold man skal bruke trugene i. Noen truger er designet for flat terreng, mens andre er mer egnet for bratt terreng med dyp snø. Hvis du planlegger å bruke trugene i variert terreng, kan det være lurt å investere i en modell med justerbar hælløfter for å gi bedre støtte og komfort under stigninger.

Kvaliteten på bindingene er en annen viktig faktor. De skal være robuste og pålitelige, samtidig som de gir god støtte og er komfortable å bruke. Det finnes forskjellige typer bindinger, inkludert stegjernsbindinger og rembindinger, og valget mellom disse avhenger i stor grad av personlig preferanse og hva slags skotøy du planlegger å bruke.

Det kan også være lurt å vurdere hvor lett trugene er å ta av og på, samt hvor lett de er å justere. Noen modeller har enkel justering og raske utløsere, noe som kan være spesielt nyttig i kaldt vær når du kanskje ikke ønsker å fjerne vottene for å justere utstyret.

Trugenes materiale og konstruksjon er også viktig. Aluminium er lett og holdbart, mens plast kan være mer fleksibelt. Truger med en kombinasjon av materialer kan gi en god balanse mellom vekt, holdbarhet og fleksibilitet.

Til slutt, husk å prøve trugene før kjøp. Selv om du kanskje har gjort mye forskning, er det ingenting som slår følelsen av å faktisk bruke utstyret. Sørg for at trugene føles komfortable og stabile, og at bindingene passer godt til dine støvler.

truger test