Turjakke test: 8 jakker som er perfekt på tur (2024)

turjakke test

Når du skal velge turjakke er både funksjonalitet og mobilitet svært viktig. Du trenger en jakke som forsvarer deg godt mot alle typer værforhold, uten at den blir en hindring. En turjakke godt egnet for norske forhold bør derfor være slitesterk, beskyttende og produsert i lette materialer. På denne måten holder du deg tørr og varm samtidig som du kan opprettholde et høyt aktivitetsnivå. 

For å finne frem til de beste turjakkene på markedet har vi tatt utgangspunkt i tidligere best i test artikler, anmeldelser fra kjøpere, tilgjengelig informasjon på nett og informasjon fra produsenter. På denne måten har vi klart å redusere utvalget til det vi mener er de absolutt beste jakkene for deg som skal ut på tur i det nordiske klimaet. 

Vår testvinner i denne turjakke testen for damer er Grid Armor 3 Layer Shell jacket. Den tekniske skalljakken passer utmerket for nordiske forhold og tilbyr god beskyttelse mot både vind og vann. Muligheten for å tilpasse passform i livet og ermene gjør at den enkelt kan brukes av alle. For herrer var det Haglöfs Astral Gore-Tex som kom best ut. Det slitesterke 40D Gore-Tex ® materialet sørger for god beskyttelse mot alle værforhold. Den svært funksjonelle jakken har blant annet lufting under armene, toveis glidelås og stormflapper som sikrer deg en behagelig tur selv i værharde områder.

VÅRE favoritter

  • Toveis justerbar hette
  • Innerlomme med glidelås
  • Glidelåser i armhuler
SJEKK PRISEN →
  • 3-lags beskyttelse
  • Vanntett
  • Justerbar midje
SJEKK PRISEN →
  • Mellomlagsjakke
  • Nylon
  • Vanntett
SJEKK PRISEN →

Turjakke test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Gridarmor 3 Layer Shell Jacket Dame
Denne tekniske skalljakken for damer tilbyr utmerket beskyttelse uansett værforhold. Her får du en jakke som er både vanntett og vindtett samtidig som den er lett og luftig. Passformen kan enkelt tilpasses den enkelte ved justering i både liv og ermer.
SJEKK PRISEN →
Haglöfs Astral Gore-Tex Jakke Herre
Når man ferdes i skog og mark er det viktig å ha bekledning man stoler på. Her har Haglöfs gjort et utmerket arbeid i utviklingen av Astral turjakke. Den er produsert i et slitesterkt Gore-Tex ® materiale og kommer blant annet med fire lommer med glidelås, toveis justerbar hette og lufting under armene.
SJEKK PRISEN →
Arc’Teryx Atom LT Hoody (Herre)
Denne bestselgeren fra Arc’Teryx er perfekt som mellomlag eller ytterjakke når det blir kjøligere ute. Produsert i behagelig nylon holder jakken godt på varmen samtidig som den er vind og vanntett. Den fastmonterte hetten med høy kant sørger for god beskyttelse av hals og nakke mot kjølig trekk.
SJEKK PRISEN →
Arc’Teryx Atom LT Hoody Dame
Atom LT er en slitesterk mellomlagsjakke fra Arc’Teryx. Her får du en jakke som er produsert i et robust nylonmateriale. Dette sikrer god beskyttelse mot alle værforhold, samtidig som jakken er både lett og behagelig å ha på seg. Utmerket når det begynner å bli litt kjøligere utendørs, eller man har dårlig vær på horisonten.
SJEKK PRISEN →
Klättermusen Brede 2.0 Expedition Jakke (Herre)
Brede 2.0 Expedition er en utmerket skalljakke for herrer som er spesielt utviklet for vandringer i nordisk klima. Jakken er produsert i polyamid med 3-lags membran for optimal beskyttelse. Dette sikrer en jakke som er både vindtett og vanntett, samt svært lett å ha på.
SJEKK PRISEN →
Fjällräven Bergtagen Eco-Shell Dame
Bergtagen fra Fjällräven er en teknisk skalljakke for damer. Med formsydd passform og god stretch er dette en jakke som sikrer optimal bevegelsesfrihet. Jakken gir god beskyttelse mot alle værforhold inkludert regn, slaps, snø og vind. Den passer derfor utmerket for alt fra hverdagslige turer utendørs til alpint og skiturer til fjells.
SJEKK PRISEN →
Dobsom Moss Jacket Kvinne
Denne softshell jakken for kvinner fra Dobsom er et behagelig og lett plagg for deg som liker å ferdes utendørs. Jakken er vindtett og vannavstøtende med fire forskjellige fargevalg. Skal du ut på en kortere tur i finværet vil dette være en utmerket jakke å ha med seg. Den lave vekten gjør den også utmerket til å ha med seg i ryggsekken.
SJEKK PRISEN →
Haglöfs Mila Jakke Junior
Mila fra Haglöfs er en klassisk skalljakke som er både vanntett og pustende. 2-lags membran sørger for at jakken er behagelig å ha på samtidig som den gir god beskyttelse mot alle værforhold. Den avtakbare hetten kan enkelt fjernes eller settes på igjen ved hjelp av knapper i nakken. Snøring i livet sørger for optimal passform.
SJEKK PRISEN →

1. Gridarmor 3 Layer Shell Jacket Dame – Best i test (dame)

Gridarmor 3 Layer Shell Jacket - turjakke test

SJEKK PRISEN →

Denne tekniske skalljakken for damer sikrer optimal beskyttelse mot både vind og vann. Ved hjelp av 3-lags membran har Gridarmor laget en behagelig jakke som er både lett og beskyttende. For å sikre god passform har jakken flere tilpasningsmuligheter inkludert i livet og ermene. 

Jakken er full av funksjonalitet og har blant annet toveis glidelås, to strategiske sidelommer, en brystlomme og en innerlomme som alle kan lukkes med glidelås. Dette sikrer at du kan beskytte det mest nødvendige som telefon og nøkler når du er ute på tur. Den fastmonterte hetten har innstramming på begge sider som gjør det enkelt å lukke den dersom været skulle bli dårlig på tur. 

Ønsker du deg en skikkelig turjakke av høy teknisk kvalitet er denne skalljakken fra Gridarmor et utmerket alternativ. Den gir god beskyttelse mot alle værforhold samtidig som den er både lett og luftig. Muligheten for å tilpasse passform i liv og armer reduserer varmetap og at vann eller kulde trenger inn i jakken.

Les mer →


2. Haglöfs Astral Gore-Tex Jakke Herre – Best i test (herre)

Haglöfs Astral Gore-Tex Jakke

SJEKK PRISEN →

Skal du bevege deg ute i nordisk natur er det viktig å ha utstyr og bekledning man stoler på. Været kan raskt slå om og da passer det utmerket med en allsidig Gore-Tex ® jakke for all slags vær. Astral fra Haglöfs er en teknisk skalljakke som ved hjelp av 2-lags membran sikrer høy bevegelighet og beskyttelse mot naturen. 

Jakken har blant annet toveis justerbar hette, fire låsbare lommer med glidelås, artikulerte ermer og nettingfôr som øker pusteegenskapene. Jakken har lang lengde på ryggen for best mulig beskyttelse og er produsert i 40D Gore-Tex ® materiale som er svært slitesterkt, men fortsatt mykt og lett å ha på seg. Resultatet er en jakke som yter optimalt selv under tøffe værforhold og tillater deg å opprettholde et høyt aktivitetsnivå. 

For menn er Haglöfs Astral en utmerket skalljakke. Den gir god beskyttelse mot alle værforhold man måtte møte på i den nordiske naturen samtidig som den er lett og behagelig å ha på. Skulle behovet for jakke forsvinne kan du enkelt brette den sammen og stappe den i sekken uten at den er plagsom å bære på. Muligheten til å lufte under armene er også utmerket dersom du skal gjøre noe fysisk belastende, men ikke vil ta av jakken.

Les mer →


3. Arc’Teryx Atom LT Hoody (Herre) – Bestselger

Arc’Teryx Atom LT Hoody

SJEKK PRISEN →

Det kanadiske merket Arc’Teryx er kjent for høy kvalitet og har lenge produsert bekledning for blant annet nødetater og forsvar. De har også raskt blitt den foretrukne produsenten for eventyrere som skal ut i de mest værharde omgivelser. Denne mellomlagsjakken er derfor et utmerket alternativ for deg som skal ut på tur. 

Jakken er produsert i et mykt og behagelig nylonmateriale og har en hellang glidelås. Den fastmonterte hetten kommer kombinert med en forsterket krage som gir god beskyttelse for hals og nakke. God isolasjon i livet og strikk rundt begge ermer gjør at jakken holder utmerket på varmen og gir omfattende beskyttelse mot vær og vind. Den er blant annet vindtett og vanntett, men også fôret bedre enn en rekke tynne skalljakker. 

Skal du begi deg ut på tur på sensommeren eller høsten vil dette være en utmerket jakke. Arc’teryx er kjent for høy kvalitet på sine klær som har god passform og beskyttelse. Jakken har en behagelig passform og sitter lett på kroppen, samt gir full mobilitet. Dette betyr at du kan opprettholde høy aktivitet uten at jakken blir en hindring.

Les mer →


4. Arc’Teryx Atom LT Hoody Dame – Godt tilbud

Arc’Teryx Atom LT Hoody

SJEKK PRISEN →

Arc’teryx har lenge produsert klær beregnet på noen av de mest værharde områdene i verden. Dette har gjort det mulig å perfeksjonere funksjonelle klær av høy kvalitet. Atom LT er en utmerket mellomlagsjakke produsert i et syntetisk nylonmateriale. Dette gjør at den er svært motstandsdyktig, men også at den er lett og behagelig å ha på seg selv ved høy aktivitet. 

Med en hellang toveis glidelås får du en jakke som enkelt kan ventileres når du er i aktivitet. Den fastmonterte hetten kan også strammes inn fra begge sider som reduserer varmetap eller inntreng av vann og vind dersom du ferdes i dårlig vær. Jakken kommer i en rekke spreke farger og er blant annet tilgjengelig i fargene grå, blå, marine, rosa og sort. 

Ferdes du mye utendørs på sensommeren eller høsten vil dette være en utmerket jakke å ha med seg. Den er litt tykkere og varmere enn klassiske skalljakker, men er fortsatt utstyrt med samme funksjonalitet og tekniske standard som tilsvarende allværsjakker. Den lave vekten gjør også at den enkelt kan rulles sammen og oppbevares i sekken frem til behovet måtte melde seg.

Les mer →


5. Klättermusen Brede 2.0 Expedition Jakke (Herre) – Kostbart alternativ

Klättermusen Brede 2.0 Expedition Jakke

SJEKK PRISEN →

Klättermusen har utviklet klær for de tøffeste omgivelser helt siden 1984. Klærne holder en høy teknisk standard og det påstås at det beste som finnes for Klättermusen er friluftsaktiviteter i snøstorm og regnvær. Brede 2.0 Expedition er en teknisk skalljakke som passer utmerket for vandringer. Produsert i et slitesterkt polyamid materiale ved hjelp av 3-lags membran teknikk gir jakken god beskytte mot alle typer værforhold. 

Brede 2.0 er både vanntett og vindtett, samtidig som den er ekstremt lett å ha på seg. Fire strategiske lommer gir godt med lagringsplass. Polyamid materialet er i tillegg stretchy og den fastmonterte hetten gir en forsterket krage med god beskyttelse. Dette forebygger vind og regn som trekker ned i nakken eller halsen selv når været står på som verst. 

Vil du ha en jakke som er utviklet spesielt for hardt vær er Klättermusen et utmerket alternativ. Her får du en teknisk skalljakke utviklet med det nordiske klimaet i tankene der både beskyttelse og funksjonalitet har høy prioritet. Resultatet er en jakke som er både vann- og vindtett, samtidig som den gir god passform og høy komfort.

Les mer →


6. Fjällräven Bergtagen Eco-Shell Dame – Premium

Fjällräven Bergtagen Eco-Shell Dame

SJEKK PRISEN →

Når du skal bevege deg utendørs er bevegelighet helt essensielt, her har Fjällräven produsert en stilig og komfortabel skalljakke av høyeste kvalitet. Bergtagen er en teknisk skalljakke som har formsydd passform og stretchy materiale. Det stille materialet gir maksimal bevegelsesfrihet selv i krevende terreng, med andre ord helt perfekt for deg som aktivt beveger deg i norsk natur og fjellheim!

Det lette polyestermaterialet gir god beskyttelse mot alle typer vær uansett om du møter på regn, slaps, snø eller sterk vind. Den fastmonterte hetten kan strammes inn på begge sider og gir dermed god beskyttelse både for hals og nakke. To store lommer på forsiden, samt en innerlomme gir godt med plass for oppbevaring av det mest nødvendige på tur. 

Er du ute etter en robust jakke som tåler alle typer vær er dette et utmerket alternativ. Her får du en slitesterk jakke fra det svenske merket Fjällräven som lenge har produsert turtøy av høy kvalitet. Det lette materialet gir god beskyttelse mot nordisk klima uten at det gir begrensninger på bevegelighet. Dermed kan du legge ut på nye eventyr uansett terreng med vel viten om at du er godt beskyttet.

Les mer →


7. Dobsom Moss Jacket Kvinne – Best på budsjett

Dobsom Moss Jacket kvinne

SJEKK PRISEN →

Moss fra svenske Dobsom er en softshell jakke spesielt utviklet for damer. Du får en robust jakke som effektivt gir beskyttelse mot elementene, samtidig som den gir full bevegelsesfrihet. Det syntetiske materialet er svært lett å ha på, samtidig som det effektivt holder på varmen ved høy aktivitet. Jakken puster godt som forhindrer at du blir klam og svett ved aktivitet. 

Jakken har tre strategiske lommer der to er plassert ved magen på fremsiden og en på brystet. På denne måten kan du enkelt ha med deg det mest nødvendige uten at jakken blir ubalansert og klumpete på en side. Tilpasninger i ermer, liv og hals gjør at du enkelt kan åpne opp eller lukke igjen jakken etter behov. Sist, men ikke minst har den en fastmontert romslig hette som takket være den høye kanten gir svært god beskyttelse mot elementene. 

Skal du ha en jakke som er like praktisk for en tur på butikken som den er ute i fjell og natur er Moss fra svenske Dobsom et utmerket alternativ. Her får du en jakke som er slitesterk og tilbyr god funksjonalitet, samtidig som den har utmerket passform og flere muligheter for individuelle tilpasninger.

Les mer →


8. Haglöfs Mila Jakke Junior – Best til junior

Haglöfs Mila Jakke Junior

SJEKK PRISEN →

Når familien skal ut på tur er det viktig at alle har de riktige klærne. Da vil denne klassiske skalljakken fra Haglöfs komme godt med. Det syntetiske materialet er både vanntett og pustende som gir en myk og slitesterk jakke. Hetten kan enkelt fjernes ved å løsne knappene rundt nakken, eller tilsvarende lett settes på igjen. Kommer i to sterke farger som gir god synlighet selv i mørke omgivelser. 

Jakken har en polstret glidelås på fremsiden som forhindrer at vann trenger inn, eller varme slipper ut. Den har også to praktiske lommer som begge har en beskyttende klaff dersom man glemmer å trekke igjen glidelåsen. Høy krage gir god beskyttelse selv om man velger å ta av hetten, og både ermer og midje er justerbar ved hjelp av enkle strikker. 

Dersom barnet skal være med på tur utendørs er det viktig at de har riktig bekledning. Denne jakken fra svenske Haglöfs gir god beskyttelse mot elementene, samtidig som den opprettholder full bevegelsesfrihet for barnet. Dermed kan de beholde et høyt aktivitetsnivå samtidig som de holder seg både varme og tørre.

Les mer →


Spørsmål og svar

Hva bør en turjakke være laget av?

En turjakke bør være så lett som mulig, samtidig som den er produsert av et materiale som er vann og vindtett. Derfor bør den i utgangspunktet være produsert i polyamid eller syntetisk polyester. 

Er det viktig med lufting under armene?

Dette er svært individuelt. Dersom du fort blir varm når du er i aktivitet vil lufting under armene gi en behagelig ventilerende effekt. Da unngår du å bli svett i jakken og forebygger fuktighet. 

Bør jakken ha avtagbar hette?

I de fleste tilfeller er det praktisk med en avtagbar hette. Da kan du enkelt justere etter behov og fjerne den dersom du skal ha med deg sekk og lignende. Dette forhindrer ujevnheter som fort kan bli ubehagelig på lange turer. 

Hva er forskjellen på herre og dame jakker?

Den primære forskjellen på kjønnsbaserte jakker er passformen. Jakker for damer har gjerne mer tilpasningsmuligheter i livet og bredere passform rundt brystet. Herrejakker derimot har ofte bredere skuldre og er lengre på ryggen for best mulig beskyttelse. 

Legg igjen en kommentar