Tursekk Test: Markedets 7 Beste Ryggsekker (2024)

Tursekk Test

Uansett om du skal begi deg ut på langtur, eller bare ta en tur i marka på søndag vil ryggsekken har mye å si for turopplevelsen din. Tyngde, passform og kapasitet kan fort legge restriksjoner på turen om du har valgt feil sekk. Som med alt annet er det også store forskjeller på tursekker og hvilke behov disse dekker.

VÅRE favoritter

  • Best for damer
  • Hovedrom med flere åpninger
  • Reservoir vannsystem integrert
SJEKK PRISEN →
  • Lav vekt
  • Ventilert bæresystem
  • Justerbare skillevegger
SJEKK PRISEN →
  • Innvendig lomme for drikkeblære
  • Stappe lomme på forsiden i forsterket materiale
  • Justerbar passform
SJEKK PRISEN →
BILDE PRODUKT
Atmos AG 65 Tursekk
Med denne tursekken fra Osprey kan du pakke sekken full uten at det blir en plagsom belastning. Sekken sitter godt takket være flerpunkts bæresystem og er utstyrt med ventilerende netting i ryggen. Den føles derfor nesten vektløs som om du har fylt den helt opp. I tillegg vil du finne flere strategisk plasserte lommer som gjør det mulig å benytte dem uten å ta av seg ryggsekken.
SJEKK PRISEN →
Aura AG 65 Dame tursekk
Denne robuste tursekken fra Osprey er spesielt utviklet for kvinner. Takket være en kombinasjon av ExoForm™ , Biostretch™, og et unikt Fit-on-the-Fly ™ system oppleves sekken nærmest vektløs selv om den er fullastet. Hovedrommet kan nåes gjennom tre forskjellige glidelåser og er derfor mulig å betjene selv med ryggsekken på ryggen.
SJEKK PRISEN →
Aether Plus 100 Fjellsekk
Med denne fjellsekken er du sikret plass til alt utstyret du har behov for på din neste langtur. Sekken er utstyrt med en rekke smarte funksjonaliteter og sikrer god passform selv om den er fylt til randen. Takket være smart plassering av stropper og reimer på utsiden, kan du utnytte plassen maksimalt og alltid ha tilgang til det du måtte trenge.
SJEKK PRISEN →
Archeon 65 Dame
Archeon 65 er spesielt designet for damer som ønsker en robust sekk til langturer. Reimer og hoftebelte er justerbare slik at du oppnår optimal passform. Du vil gjennom hele ryggsekken finne en rekke smarte og justerbare lommer slik at sekken kan tilpasses utstyret ditt, ikke omvendt. Denne blir raskt en favoritt på lange turer og er designet for å sikre turglede i årevis.
SJEKK PRISEN →
Talon Ghost 22 Ryggsekk
Denne lekre ryggsekken fra Osprey tilbyr optimal passform og godt med lagringsplass. Sekken sitter godt på ryggen og er svært tilpasningsdyktig, dette betyr at du kan ha den på gjennom hele dagen uten at den blir plagsom. Selv om du skulle fylle sekken helt opp er det lette materialet tilnærmet vektløst og svært behagelig å ha på.
SJEKK PRISEN →
Jet 12 Barnesekk
Med en tursekk for barn fra Osprey vil barna ha de samme smarte funksjonene som en voksen har. Sekken passer godt for barn over 5 år, men har flere justeringer som gjør det mulig å tilpasse sekken. Flere store lommer og integrert drikkesystem er blant de smarte løsningene som vil gjøre at turlysten hos barne blomstrer.
SJEKK PRISEN →

Tursekk test: Her er våre favoritt ryggsekker

1. Atmos AG 65 Tursekk – Testvinner

Atmos AG 65 Tursekk

SJEKK PRISEN →

Denne tursekken fra Osprey har allerede vunnet en Innovation Gold Award og det er ikke uten grunn. Takket være justerbare skillevegger i hovedrommet kan du tilpasse sekken ut ifra hva du har behov for å ta med deg på tur. Dette gjør at du kan benytte de forskjellige åpningene til hovedrommet og posisjonere utstyret ditt strategisk.

For at sekken skal få best mulig passform når du går langtur har Osprey benyttet et 3D-hulrom og netting i bæresystemet for optimal lufting i ryggen. Dette forhindrer blant annet at du blir svett og våt på ryggen, samt at du unngår gnagsår underveis.

Justerbare stropper i bæresystemet sørger for optimal tilpasning på et individuelt nivå. Med andre ord er dette en ryggsekk som passer utmerket uansett hvem som skal bruke den da den enkelt kan tilpasses bæreren. Kombinasjonen av hoftebelte og justerbare skulderstropper gjør at sekken kan sitte på ryggen lenge uten at man kjenner noe særlig til den. Sekken passer utmerket for alt fra korte søndagsturer til en tur over vidda. Du vil ha godt med plass og en slitesterk ryggsekk som tåler alt slags vær.

Les mer →


2. Aura AG 65 Dame tursekk – Bestselger

SJEKK PRISEN →

Denne tursekken er spesielt utviklet for damer og baserer seg på det nyeste av teknologi fra Osprey. Hovedrommet er utstyrt med justerbare skillevegger, men er også tilgjengelig fra hele tre forskjellige åpninger. Dette gjør at du kan strategisk pakke sekken din og alltid ha tilgang til alt du måtte trenge uten å rote gjennom hele sekken.

Du finner en rekke smarte funksjoner i sekken. Blant annet er den utstyrt med avtagbart regntrekk i topplokket, har flere tilgjengelig utstyr hemper på utsiden og et integrert Reservoir vannsystem. I tillegg er den spesielt designet for kvinner som gjør at stropper og belte ikke oppleves ubehagelig.

Med Aura AG 65 har du plass til alt du trenger på tur. Noen av høydepunktene inkluderer hoftebelte med dobbel glidelås, intern top kompresjonsrem, elastiske sidelommer og topplokk tilgang. Sekken sitter godt på de aller fleste fasonger og vil sørge for at du enkelt kan ha med alt du har behov for på tur.

Les mer →


3. Aether Plus 100 Fjellsekk – Premium alternativet herre

SJEKK PRISEN →

Denne fjellsekken fra Osprey er for deg som ønsker det absolutt beste på tur. Sekken er utviklet med langvarig bruk i tankene og vil tjene deg godt selv på de tøffeste rutene. Takket være Fit-on-the-Fly ™ hoftebelte og skulderremmer kan sekken enkelt tilpasses bæreren. Dette gjør at det er mulig å finjustere passformen for ulike kroppsfasonger og etterstramme underveis.

Takket være AirScape ® ryggsystem fra Osprey sitter sekken godt på ryggen og sikrer ventilering underveis på turen. Skummet sørger for at sekken både er pustende og kroppsnær i fasong. Da sitter sekken optimalt og du kan begi deg ut på lange turer uten at sekken skal bli plagsom for ryggen.

Aether Plus 100 har en lang rekke smarte funksjoner og kan blant annet lokke med avtakbare stropper for liggeunderlag, innvendig lomme for drikkeblære, kompresjonsstropper og løst topplokk med festestropper. Denne passer ypperlig når du skal legge ut på langtur og har behov for å bære med deg mye utstyr. I tillegg er sekken utstyrt med en praktisk luke på fremsiden som gjør det mulig å hente ting som ligger lenger ned i sekken.

Les mer →


4. Archeon 65 Dame – Premium alternativ Dame

Archeon 65 Dame

SJEKK PRISEN →

Archeon 65 er et premium alternativ spesielt utviklet for damer. Ryggsekken kombinerer minimalistisk design med bærekraftige prinsipper uten at det går på bekostning av funksjonalitet. Ryggsekken er produsert av resirkulerte materialer og PFC-fri C0-impregnering. Dette er en ryggsekk spesielt designet for damer med den hensikt å tåle slitasje og sikre gode turopplevelser i lang tid.

Sekken sikrer god passform takket være justerbart AirScape ™ ryggpanel og justerbare remmer. Dette gjør at du enkelt kan tilpasse sekken til din passform og sikre optimal komfort på turen. Hoftebelte er ekstra polstret for å unngå at sekken gnanger underveis på tur.

Selv om sekken har et minimalistisk design er den fylt opp av smarte løsninger som Osprey er kjent for. Blant annet vil du finne feste for vandrestaver, mesh lomme med glidelås under topplokket og lomme i bunn med intern skillevegg for sovepose. Sekken har også integrert lomme for drikkesystem og innvendig nettinglomme for smart lagring. Dette er sekken for deg som skal ut på langtur og ønsker egnet plass for alt utstyret ditt underveis.

Les mer →


5. Talon Ghost 22 Ryggsekk – Best for dagsturer

Talon Ghost 22

SJEKK PRISEN →

Dersom du skal ut på en dagstur eller jobb er Talon Ghost 22 et utmerket valg. Sekken er kaldt Ghost av den enkle årsaken at den henger på ryggen uten at du merker noe til den. Behagelig ryggpanel og justerbare stropper med polstring sørger for at sekken sitter godt og ikke havner i veien. Det mye hoftebeltet sørger også for at sekken ikke blir en belastning på skuldrene.

Sekken er delt opp i to forskjellige rom, men har også flere smarte utvendige lommer. Blant annet er det en lomme på hver side av hoftebelter som gjør at du kan oppbevare små, viktige ting lett tilgjengelig. I tillegg finner du justerbare stropper på hver side som kan benyttes til drikkesystem eller sitteunderlag. På fremsiden er det mulig å hekte på modulære enheter fra Osprey eller andre som benytter samme ryggfestet.

Uansett om du bare skal ut på en dagstur eller trenger ny ryggsekk for skole/jobb er Talon Ghost et godt valg. Sekken har høy komfort og er utstyrt med en rekke smarte lommer som gjør at oppbevaring kan foregå i ordnede forhold. Justerbare stropper sikrer også at den er godt egnet uansett kroppsform og størrelse.

Les mer →


6. Jet 12 Barnesekk – Best for barn

Jet 12 barnesekk

SJEKK PRISEN →

Med denne smarte ryggsekken fra Osprey vil selv barna ha plass til alt de måtte trenge på tur. Ofte er barnesekker dårlig utformet og tilbyr lite funksjonalitet, dette har Osprey gjort noe med da de har utviklet en proff tursekk, bare i et mindre design. Med tanke på passform er sekken godt egnet for barn over 5 år, men de justerbare stroppene gjør det mulig å justere den noe også for de som er mindre.

Jet 12 benytter AirScape ™ ryggpanel som er kombinert med bølgeskum ventilasjon for en komfortabel passform. Dette gjør at sekken sitter lett på ryggen og du unngår klager underveis. I tillegg er sekken kompatibel med Hydraulics ™ Reservoir drikkesystem som gjør at barna kan holde seg hydrert under hele turen.

Visjonen til sprey er at dersom barn får utstyr med samme passform og funksjonalitet som voksne, vil eventyrlysten blomstre. De har derfor utviklet denne ryggsekken med høyt fokus på kvalitet og med barn i tankene. Du vil derfor finne de samme smarte funksjonalitetene som i en voksen ryggsekk, bare i en mindre versjon. Her kan barna pakke sin egen ryggsekk og bære eget utstyr på tur uten at det blir slitsomt og belastende for turgleden.

Les mer →


7. Talon 11 – Tursekk herre

Talon 11 tursekk

SJEKK PRISEN →

Talon 11 er den nyeste i rekken og baserer seg på hele 10 år med utvikling. Dette har skapt et moderne design og pålitelig ytelse uansett hvilke eventyr du måtte begi deg ut på. Nytt med denne modellen er at den er utstyrt med det nye AirScape ™ trekkspill formede ryggpanelet i skum for bedre passform. Dette glir sømløst over i hoftebelte som gjør at sekken sitter som støpt på ryggen selv under hektisk aktivitet.

Blant de smarte funksjonene du finner i denne ryggsekken har du intern nøkkelholder, tilknytningspunkt for LED-lys, LidLock ™ sykkelhjelm feste og brystrem med nødfløyte. I tillegg er sekken utstyrt med flere utvendige lommer og elastisk nett på forsiden.

Sekken kan åpnes med glidelås fra panel og etterstrammes på fire forskjellige punkter. Den er derfor godt egnet for korte turer i utfordrende terreng der du har behov for at sekken sitter godt uten at det skaper ukomfortable situasjoner. Særlig godt egnet er den for fjellturer og klatring da sekken ikke beveger seg takket være innstramminger i reimene.

Les mer →


8. Tempest 40 – Tursekk dame

Tempest 40 tursekk

SJEKK PRISEN →

Tempest 40 er den nyeste generasjonen tursekk spesielt utviklet for damer. Basert på mer enn 10 år design og utvikling fra Osprey har sekken et minimalistisk design og bred funksjonalitet. Sekken er utviklet for både proffe og amatører og tilbyr alt du trenger for vinterdager eller overnattingsturer utendørs.

Med det nye AirScape ™ trekkspill formede ryggpanelet og sømløs overgang til hoftebelte sitter sekken håndfast på ryggen. Du kan også justere ryggen i lengden for å sikre optimal passform og unngå at sekken blir for lang eller kort og gnager unødvendig når du er i beveglese.

Hoftebeltet er utstyrt med praktiske glidelås lommer på hver side og det er ekstern tilgang til hydreringslomme takket være en hengeløkke. Tempest 40 er utviklet for å være komfortabel, holdbar, funksjonell og lett uansett hvilken tur du begir deg ut på.

Les mer →


9. Beast 28 tursekk

Beast 28 Backpack

SJEKK PRISEN →

Beast 28 fra Matador er en modulær ryggsekk designet for reise. Takket være et ultralett og slitesterkt design har sekken plass til alt utstyret du trenger for turen uten at den selv blir stor og klumpete. I tillegg kan du hekte på modulære enheter takket være det smarte løkke systemet som sekken er utstyrt med.

Sekken har både hoftebelte og bryststropp som sikrer god passform når du er i bevegelse. Du vil også finne flere praktiske lommer på utsiden som gjør organisering enkelt og tilgjengelig uten at du trenger kle av deg sekken. Den har også plass til drikkesystem og inkluderer et feste til drikkeslange fra blære.

Uansett om du skal p en rask dagstur eller ut på jobb i værharde områder vil Beast 28 sikre eiendelene dine underveis. Sekken er både slitesterk og vannavstøtende, men tilbyr en god passform og komfort.

Les mer →


Spørsmål og svar

Er ryggsekker for menn og damer like?

Nei, passform for de forskjellige sekkene er forskjellig og spesielt damer bør derfor velge en ryggsekk som er designet for damer. Da sikrer man at stropper og hoftebelte har tilstrekkelig polstring og gir en komfortabel passform.

Bør sekken ha eksternt eller integrert drikkesystem?

Dersom du har tenkt til å bruke sekken gjennom hele året bør den ha et integrert drikkesystem. Dette sikrer at væske ikke fryser når du beveger deg utendørs på vinterhalvåret.

Hvorfor bør sekken ha justerbare skillevegger?

Muligheten til å justere størrelsen på rommene i sekken gjør det enklere å tilpasse sekken til utstyret, fremfor vice versa. Dette gjør pakk jobben enklere og du kan plassere utstyr strategisk i sekken for enkel tilgang.

Hvorfor er hoftebelte viktig på lange turer?

Skal du ut på langtur er det viktig at du velger en ryggsekk med hoftebelte. Beltet avlaster skuldrene dine og sørger for at ikke sekken blir en belastning selv om den er fullastet.

Legg igjen en kommentar