Tursko Test: Markedets 7 Beste Tursko i 2024

Tursko test

Å finne de perfekte turskoene er avgjørende for å sikre komfort, støtte og beskyttelse under dine friluftsaktiviteter og fotturer. Vi har i vår tursko test samlet de beste turskoene på markedet, og gir deg en grundig gjennomgang av deres egenskaper og ytelse, slik at du kan ta det beste valget for dine behov.

I denne tursko testen vil vi sammenligne de mest populære turskoene fra ledende merker, vurdere deres grep, vanntetthet, pusteevne og holdbarhet. Vi vil også gi deg detaljerte kjøpsguider som hjelper deg med å velge riktig tursko basert på dine preferanser, fotturtyper og værforhold.

Bli med oss og oppdag de beste turskoene i 2024 for å gjøre ditt neste friluftseventyr enda mer minneverdig og behagelig.

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe tursko.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene i vår tursko test.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Tursko test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Salomon Men's XA Pro 3D V8
Salomon Men's XA Pro 3D V8 er den beste turskoen på markedet akkurat nå og vår testvinner i tursko testen. Skoen har en normal lest, er lett, vanntett, har optimal passform og gir utmerket støtte og grep. Med denne skoen vil du få en trygg og komfortabel tur-opplevelse i ulendt terreng og i alle slags værforhold.
SJEKK PRISEN →
Salomon Women's XA Pro 3D V8
Selv om det ikke var gitt så var det likevel en stor sjanse for at kvinnemodellen til vår testvinner for menn også ble testvinner i dameklassen i vår tursko test. Disse turskoene kommer i mindre størrelse, samt noen andre valgmuligheter når det kommer til kosmetisk design.
SJEKK PRISEN →
Salomon Men's X Ultra 4 Mid
Salomon Men's X Ultra 4 Mid er en tursko som gir økt støtte og beskyttelse for ankelen på krevende turer. Skoen har en Gore-Tex-membran, Contagrip-såle og avansert SensiFit-teknologi for optimal kombinasjon av støtte, beskyttelse og komfort på ujevnt terreng og i fjellområder.
SJEKK PRISEN →
Haglöfs Skuta Mid Proof Eco Women's
Haglöfs Skuta Mid Proof Eco Women's er en vanntett og pustende tursko for kvinner, designet for turer på variert terreng. Skoen har en middels høyde som gir ekstra støtte og beskyttelse for ankelen, og er utstyrt med en OrthoLite-innersåle og en Vibram-såle for optimal komfort og stabilitet.
SJEKK PRISEN →
Salomon Men's X Ultra 4
Salomon Men's X Ultra 4 er en høykvalitets turstøvel som gir god støtte og beskyttelse for ankelen på krevende turer i variert terreng. Skoen har en vanntett og pustende Gore-Tex-membran, en Contagrip-såle og avansert SensiFit-teknologi for optimal kombinasjon av støtte, beskyttelse og komfort.
SJEKK PRISEN →
Alfa Women's Mesa Perform Gore-Tex
Alfa Women's Mesa Perform Gore-Tex er en norskdesignet tursko for kvinner med Gore-Tex-membran, Vibram-såle og god støtte. Skoen tilbyr vanntetthet, pusteevne og komfort for krevende turer i variert terreng. Passer utmerket til fjellvandring både i Norge og internasjonalt.
SJEKK PRISEN →

1. Salomon Men’s XA Pro 3D V8 – Best i test herresko

Salomon Men's XA Pro 3D V8

SJEKK PRISEN →

Salomon Men’s XA Pro 3D V8 er uten tvil de beste turskoene på markedet akkurat nå og går til topps i vår tursko test. Dette er den oppdaterte versjonen av den ikoniske XA PRO 3D GORE-TEX skoen, og den har forbedret seg på alle mulige måter. Den kommer i dame en herremodell.

En av de beste egenskapene med denne skoen er passformen. Skoen har en normal lest og en seamed upper, som gjør at den sitter perfekt på foten. I tillegg har skoen blitt 20g lettere enn forrige versjon, og har tynnere og mykere materialer. Dette gir en perfekt balanse mellom komfort og beskyttelse.

Salomon Men’s XA Pro 3D V8 GORE-TEX er den perfekte skoen for alle som liker å gå på tur i ulendt terreng og i alle slags værforhold. Skoen veier bare 370g og har en lav skafthøyde, noe som gjør den til en lett og smidig sko som er enkel å bevege seg i. Skoen har ingen pigger, men med den optimale støtten og grepet kan man likevel bevege seg trygt og sikkert på glatte overflater.

Alt i alt er Salomon Men’s XA Pro 3D V8 GORE-TEX skoen den beste turskoen på markedet akkurat nå. Med dens optimale passform, støtte og grep, samt dens lette vekt og vanntette membran, vil denne skoen gi deg en utmerket tur-opplevelse hver gang.

Spesifikasjoner

 • Gummisåle
 • Gore-Tex
 • Quicklace® knytestystem
 • All Terrain Contagrip®

Oppsummert

 • Svært komfortabel
 • Stabil oppbygning
 • Vanntett med Gore-Tex

Les mer →

2. Salomon Women’s XA Pro 3D V8– Best i test dame 

Salomon Women's XA Pro 3D V8

SJEKK PRISEN →

Selv om det ikke var gitt, så var det likevel en stor sjanse for at kvinnemodellen til vår testvinner for menn også ble testvinner i dameklassen i vår tursko test. Disse turskoene kommer i mindre størrelse, altså fra 36 til 41 1/3 og noen andre valgmuligheter når det kommer til kosmetisk design.For en nøyere gjennomgang kan du lese over.

Spesifikasjoner

 • Gummisåle
 • Gore-Tex
 • Quicklace® knytestystem
 • All Terrain Contagrip®

Oppsummert

 • Svært komfortabel
 • Stabil oppbygning
 • Vanntett med Gore-Tex

Les mer →

3. Salomon Men’s X Ultra 4 Mid – Beste over ankelen herresko

Salomon Men's X Ultra 4 Mid

SJEKK PRISEN →

Salomon Men’s X Ultra 4 Mid er en tursko som er designet for å gi maksimal støtte og komfort på krevende turer. Med en høyde som går over ankelen, gir denne skoen ekstra støtte og beskyttelse for ankelen og foten, og er derfor en av de beste turskoene for dem som ønsker en sko som går over ankelen.

Når man går på ujevnt terreng eller klatrer oppover bratte fjell, kan ankelen være mer utsatt for skader, og en sko som går over ankelen kan bidra til å redusere risikoen for skader.

Salomon Men’s X Ultra 4 Mid har en rekke funksjoner som gjør den til en av de beste turskoene med høyde over ankelen. Først og fremst er skoen utstyrt med en Gore-Tex-membran som holder føttene tørre og komfortable i vått vær og vått terreng. Dette er spesielt viktig når man går i fjellområder der det kan være mye nedbør.

Skoen er også utstyrt med en Contagrip-såle som gir godt grep og stabilitet på både vått og tørt underlag. Dette gjør at man kan føle seg trygg og stabil når man går på ujevnt terreng og klatrer oppover bratte fjell.

Alt i alt er Salomon Men’s X Ultra 4 Mid en fantastisk tursko for alle som ønsker en sko med høyde over ankelen. Med sin Gore-Tex-membran, Contagrip-såle og avanserte SensiFit-teknologi, gir denne skoen den optimale kombinasjonen av støtte, beskyttelse og komfort som er nødvendig for krevende turer på ujevnt terreng og i fjellområder.

Spesifikasjoner

 • Størrelser: 40 – 49 1/3
 • Gore-Tex
 • Yttersåle: Gummi
 • Vekt pr. Støvel: 425 gram

Oppsummert

 • Svært god støtte for ankelen gir trygghet
 • Contagrip-såle gir godt grep
 • Behagelig selv på lange turer

Les mer →

4. Haglöfs Skuta Mid Proof Eco Women’s – Beste over ankelen damesko

Haglöfs Skuta Mid Proof Eco Women's

SJEKK PRISEN →

Haglöfs Skuta Mid Proof Eco Women’s er en fantastisk tursko for kvinner som ønsker en sko med høyde over ankelen. Skoen er spesielt designet for turer på variert terreng og har en middels høyde som gir ekstra støtte og beskyttelse for ankelen.

En av de største fordelene med å velge en tursko som går over ankelen, er at man får ekstra støtte og beskyttelse for ankelen. Dette er spesielt viktig når man går på ujevnt terreng eller klatrer oppover bratte fjell, da ankelen kan være mer utsatt for skader. En sko som går over ankelen kan bidra til å redusere risikoen for skader og øke stabiliteten når man går på ujevnt terreng.

Haglöfs Skuta Mid Proof Eco Women’s er utstyrt med en rekke funksjoner som gjør den til en av de beste turskoene med høyde over ankelen for kvinner. Skoen har en Proof Eco-membran som gjør den vanntett og pustende, og som holder føttene tørre og komfortable i vått vær og vått terreng. Dette er spesielt viktig når man går på turer i fjellområder med variert vær.

Haglöfs Skuta Mid Proof Eco Women’s er en fantastisk tursko for kvinner som ønsker en sko med høyde over ankelen. Med sin vanntette og pustende Proof Eco-membran, OrthoLite-innersåle og Vibram-såle, gir denne skoen den optimale kombinasjonen av støtte, beskyttelse og komfort som er nødvendig for krevende turer på variert terreng og er derfor inkludert i vår tursko test..

Spesifikasjoner

 • Vanntett, med fluorkarbonfri PROOF™ ECO-membran
 • GEL™-støtdemping bak på foten tilbyr god støtdemping for en optimal gange
 • Mellomsåle i formet EVA gir god demping og komfort
 • Størrelser fra 36 2/3 – 42

Oppsummert

 • God støtte for foten
 • Vanntett og pustende Proof Eco-membran
 • Behagelig selv på lange turer

Les mer →

5. Salomon Men’s X Ultra 4 – Bra alternativ herresko

Salomon Men's X Ultra 4

SJEKK PRISEN →

Salomon Men’s X Ultra 4 er en turstøvel av høy kvalitet som passer til krevende turer i variert terreng. Den har til felles med testvinneren, men kommer med en liten annen passform som noen foretrekker. Skoen er designet med en høyde som går over ankelen, og gir dermed god støtte og beskyttelse for ankelen. Skoen har en vanntett og pustende Gore-Tex-membran som holder føttene tørre og komfortable i vått vær og vått terreng. Den har også en Contagrip-såle som gir godt grep og stabilitet på ujevnt terreng. En annen flott funksjon er den avanserte SensiFit-teknologien som gir en tett og behagelig passform rundt foten, og bidrar til å stabilisere foten og redusere risikoen for skader.

Salomon Men’s X Ultra 4 er en fantastisk tursko for alle som ønsker en sko med høyde over ankelen. Med sin vanntette og pustende Gore-Tex-membran, Contagrip-såle og avanserte SensiFit-teknologi, gir denne skoen den optimale kombinasjonen av støtte, beskyttelse og komfort som er nødvendig for krevende turer på ujevnt terreng og i fjellområder Et alternativ til de andre turskoene i denne tursko testen.

Spesifikasjoner

 • Gore-Tex
 • Contragrip såle
 • Godt grep
 • Størrelser fra 40 til 48

Oppsummert

 • Mange fellestrekk med testvinneren
 • Vanntett og pustende med Gore-Tex
 • Svært god kvalitet

Les mer →

6. Alfa Women’s Mesa Perform Gore-Tex – Norsk-designet damsko

Alfa Women's Mesa Perform Gore-Tex

SJEKK PRISEN →

Alfa Women’s Mesa Perform Gore-Tex er en tursko for kvinner fra det norske merket Alfa. Skoen har en Gore-Tex-membran som sikrer vanntetthet og pusteevne. Videre har skoen en Vibram-såle som gir godt grep og stabilitet på ujevnt underlag. Dette tilfører ekstra trygghet ved fjellturer eller i variert terreng. Alfa Women’s Mesa Perform Gore-Tex er designet med en god passform og støtte, noe som gir optimal komfort på lange turer.

Alfa Women’s Mesa Perform Gore-Tex er av unikt norsk design som skiller den fra andre tursko på markedet. Alfa er kjent for sine høykvalitetsprodukter, og dette gjenspeiles i denne turskoen som fungerer utmerket i den norske utmarken.

Oppsummert er Alfa Women’s Mesa Perform Gore-Tex et utmerket valg for kvinner som søker en vanntett, pustende sko med god støtte og beskyttelse på utfordrende turer i variert terreng. Med sitt norske design og høy kvalitet, vil denne skoen være godt egnet for turer i både norske og internasjonale fjellområder.

Spesifikasjoner

 • Gore-Tex
 • Yttersåle: Gummi
 • Yttermateriale: Skinn
 • Vekt pr. Støvel: 425 gram

Oppsummert

 • God kikkert med kort nærgrense
 • Antirefleksbehandlet
 • Mye for pengene

Les mer →


Innkjøp av tursko – hva bør jeg tenke på?

Terreng: Det er viktig å tenke på hvor man skal bruke skoene. Hvis man går på sti eller annet jevnt terreng, vil en lavere sko med mindre støtte fungere bra. Hvis man derimot skal ut i røffere terreng med mye stein og ujevne overflater, vil man ha behov for en høyere sko med mer støtte.

Størrelse: Skoene må passe godt på foten for å gi god støtte og unngå gnagsår. Det er lurt å prøve skoene på med de sokkene man vil bruke på tur, og gå rundt litt i butikken for å teste passformen.

Vanntetthet: Hvis man skal gå på fuktig eller vått terreng, bør man velge sko som er vanntette eller har god vannavstøtende egenskaper.

Pusteevne: Hvis man skal gå i varme omgivelser, er det lurt å velge sko med god pusteevne slik at føttene ikke blir for varme og klamme.

Såle: Sålen bør ha godt grep og være tilpasset det aktuelle terrenget. Det kan også være lurt å velge en såle med god demping for å beskytte føttene mot støt og slag.

Vekt: Skoene bør ikke være for tunge, spesielt hvis man skal gå lange turer eller klatre.

Legg igjen en kommentar