Turstol test: 6 komfortable alternativer når du legger ut på tur (2023)

turstoler

Skal du begi deg ut på tur er det viktig at man har med godt utstyr, spesielt viktig er det kanskje å ha med noe komfortabelt å sitte på. En god turstol vil derfor være helt essensielt når du skal ut i skog og natur. Det har skjedd mye med utviklingen av turstoler de siste årene. Tidligere var en turstol gjerne både tung og vanskelig å bære med seg. I dag derimot er stolene knapt merkbare i vekt, kan klappes helt sammen og passer enkelt i ryggsekken din. 

I et marked med utallige alternativer kan det være vanskelig å finne frem til hvilken stol du bør velge. For å gjøre dette enklere har vi sammenlignet resultater fra en rekke tester, samt innhentet alt av tilgjengelig informasjon for å korte ned listen mest mulig. Basert på dette har vi funnet frem til de beste turstolene i denne turstol test, uansett budsjett og destinasjon. 

Vår testvinner og soleklare favoritt er Eagle Products Sammenleggbar. Denne stolen har god komfort og en robust ramme, uten at det går utover egenvekten. Sammenslått veier stolen bare 1160 gram som gjør at den er lett nok til å feste på sekken. Den slås enkelt sammen og kan settes opp igjen på et blunk. Ingen skruer eller ledd som må justeres underveis. Uansett om du skal ut på jakt med lange timer på post, eller fiske en ettermiddag vil denne stolen tilby uslåelig komfort i en enkel innpakning.

VÅRE favoritter

 • Toppselger
 • Robust deisgn
 • Allsidig
SJEKK PRISEN →
 • Veier kun 1 kg
 • God støtte med høy rygg
 • Tre praktiske lommer til drikke og snacks
SJEKK PRISEN →
 • Nakkestøtte
 • Mulighet for gyngestol føtter
 • Praktisk bæreveske
SJEKK PRISEN →

BILDE PRODUKT
Eagle Products Sammenleggbar
Denne praktiske turstolen fra Eagle Product er produsert i et lettvekts aluminium materiale og veier kun 1 kg. Den har en medfølgende truge og høy rygg som sikrer komfort, men også gjør stolen svært stødig. Det er også verdt å merke at den er utstyrt med ikke én, men tre praktiske lommer for drikke og snacks.
SJEKK PRISEN →
Helinox Chair One sammenleggbar
Skal du kombinere det beste av styrke, liten pakkstørrelse og høy komfort, vil du mest sannsynligvis ende opp med en Chair One. Stolen fra Helinox har vært en av de mest solgte turstolene i verden og har vært observert på alt fra fotballkamper til fjellturer og camping. Høy komfort, enkel montering og praktisk oppbevaring er noe av det som beskriver Chair One best
SJEKK PRISEN →
Helinox Chair Two sammenleggbar
Med Chair Two har Helinox bygget videre på den populære tur stolen Chair One. Dette har resultert i lengre rygg og dypere sete for bedre komfort. I tillegg kan du ved hjelp av glidelås feste en ekstra pute på ryggen, eller få montert gyngestol føtter, noe som er unikt for denne stolen
SJEKK PRISEN →
Helinox Chair One Mini
En av verdens mest solgte turstoler finnes selvfølgelig også i barnestørrelse! Chair One er kjent for robust design og høy komfort, med denne stolen kan også barna nyte godt av dette. Stolen har en seterygg på 34 cm, kommer med egen pakkpose og har en maksbelastning på hele 90 kg. Egenvekt inkludert pakkpose er kun 500 gram som gjør at de minste enkelt kan bære sin egen stol med på tur.
SJEKK PRISEN →
Helinox Incline Festival Chair
For deg som skal nyte sommervarmen på festivaler er Incline Festival fra Helinox et must-have. Stolen kommer i et kompakt og minimalistisk design, men med et fargespekter som garantert skiller seg ut fra mengden. De justerbare bena sikrer deg ønsket vinkling uansett om du sitter flatt eller på skrånende underlag, med andre ord helt perfekt for norske festivaler!
SJEKK PRISEN →
Helinox Sunset Chair Scarlet
Denne stolen fra Helinox er for deg som vil ha det dyreste gliset på campingplassen. Med Sunset Chair Scarlet kan du nyte lange sommerkvelder med god ryggstøtte og et bredt sete. Stolen er produsert i et lett aluminiumsmateriale som sørger for høy kvalitet uten at stolen blir unødvendig tung. Du kan med andre ord enkelt klappe den sammen og ta med deg over til naboen.
SJEKK PRISEN →

 

Turstol test: Alle våre favoritter


1. Eagle Products Sammenleggbar – Testvinner

Sammenleggbar turstol

SJEKK PRISEN →

Når du skal på tur er det viktig med en turstol som er enkel å ha med seg, men som også byr på høy komfort når du skal ta en velfortjent pause. Her krysser Eagle Products av på alle punkter og resultatet er en turstol av høy kvalitet. Den tar svært begrenset med plass når den er slått sammen, og kan enkelt festes på utsiden av en ryggsekk eller ATV.

For å sikre høy komfort har Eagle Products produsert en stol der du sitter dypt og har en høy rygg. Dette gir økt støtte i ryggen og sikrer derfor bedre komfort uansett om voksne eller barn sitter i stolen. Ryggen er produsert i netting som gir en ventilerende effekt selv på varme dager. Dermed kan du sitte godt uten at stolen absorberer svette og det dannes merker. 

Når det gjelder funksjonalitet har stolen tre forskjellige lommer for både drikke og oppbevaring. En dyp lomme for drikkevarer på høyre hånd, samt oppbevaringslomme på venstre side og foran på stolen. Spesielt om vinteren kan dette komme godt med da småting fort blir borte i snøen. For å sikre stabilitet kommer stolen med en truge festet til beina. Dette gjør at stolen står stødig selv på myke underlag som snø om vinteren. 

Er du på jakt etter en praktisk turstol med høy funksjonalitet er Eagle Products sin turstol et utmerket utgangspunkt. Her får du en stol som fungerer like godt om sommer og vinter med flere praktiske lommer i netting. Dermed kan du holde styr på både småting og drikkevarer uten at det forsvinner i snøen eller ruller avgårde.

Oppsummert

 • Veier kun 1 kg
 • God støtte med høy rygg
 • Tre praktiske lommer til drikke og snacks

Les mer →


2. Helinox Chair One sammenleggbar – Bestselger

Helinox Chair One Black campingstol Helinox Chair One Black sammenleggbar campingstol Chair One Black campingstol baksiden Chair One campingstol utslått Chair One detalj Chair One Chair One Chair One Chair One Chair One Chair One Helinox Chair One

SJEKK PRISEN →

Når du kan titulere deg som en av verdens mest solgte turstoler har du mest sannsynligvis gjort noe riktig. Chair One fra Helinox er nettopp det. Stolen har lenge vært en favoritt på alt fra fotballkamper og campingplassen, til fjellturer og overnatting utendørs. Den robuste rammen og høye komforten som stolen tilbyr gjør den til et ypperlig alternativ på tur. 

Chair One har blitt selve kjennemerket til Helinox når det gjelder turstoler. Det er også denne modellen som har vært utgangspunktet for utviklingen av de andre stolene deres. Ved å benytte aluminiumsstenger fra DAC har stolens ramme en ekstrem styrke, uten at den blir tung å bære med seg. De smarte låsemekanisme som holder stengene gjør det også lekende lett å både sette opp og klappe sammen stolen igjen. 

Stolen er en klassisk turstol med god setebredde og god støtte i ryggen. Dette gir god sittekomfort gjennom hele dagen og nettingen i rygg og hoftepartiet fungerer som god ventilering selv på de varmeste dagene. Du kan dermed ta med deg luksusen av å sitte godt på tur uansett hvilken destinasjon du har i tankene. På toppen av det hele kommer stolen med en praktisk bæreveske som gjør at du enkelt pakker ned stolen og bærer den med deg hjem. Dette beskytter stolen og reduserer behovet for omfattende rengjøring og vedlikehold. 

For deg som er på jakt etter en stol som krysser av på alle kravene om komfort og kvalitet, men ikke blir kostbar og komplisert, er Chair One et utmerket alternativ. Gjennom en årrekke har stolen vært en bestselger for turglade nordmenn. Kombinasjonen av praktisk design og høy komfort har gjort at mange velger å pakke med seg en Chair One når de begir seg ut på tur. Den yter like godt fra sidelinjen på en fotballkamp som den gjør rundt bålet i skogen, eller på toppen av et fjell. Unn deg det lille ekstra og pakk med en skikkelig turstol.

Les mer →


3. Helinox Chair Two sammenleggbar – Premium

Helinox Chair Two

SJEKK PRISEN →

Med utgangspunkt i Chair One har Helinox utviklet en enda mer komfortabel og robust stol. Resultatet ble Chair Two som kommer med en lengre rygg og et bredere sete. I tillegg kommer stolen med en rekke smarte tilleggsfunksjoner som pute, gyngestol føtter og netting for ventilering i ryggen. 

Utgangspunktet for stolen er tilnærmet likt som på Chair One der rammen er produsert av slitesterkt aluminium fra DAC. Dette sikrer stolen god holdbarhet, men også at den er så lett som overhode mulig. Alle ledd er sammenkoblet som gjør at du slipper å løsne skruer eller stramme rammer når du skal montere opp og klappe sammen stolen igjen etter bruk. Eneste du trenger å gjøre er å brette den ut og stolen gjør resten. 

Slår du sammen stolen får du en pakkstørrelse på bare 48 x 12 cm. Dette gjør at stolen enkelt kan tas med på tur, eller passe fint i en pakkveske ved behov. Takket være aluminiumsrammen fra DAC har stolen en egenvekt på bare 1185 gram, dette til tross for at den har samme maksvekt på 145 kg som langt tyngre stoler også har. Stolen er relativt liten i design med en stolhøyde på bare 84 cm, setehøyde på 34 cm og en setebredde på 55 cm. Heldigvis kommer du godt over bakken med en klaring på hele 30 cm. 

Ønsker du deg en robust stol med høy kvalitet kan Helinox sin Chair Two være alternativet verdt å se nærmere på. Stolen bygger på lang erfaring og har tatt utgangspunkt i Chair One som gjennom omfattende testing av forbrukere lenge dominerte som en bestselger. Du får en stol som er produsert i materialer av høy kvalitet, kommer med smarte tilleggsfunksjoner og yter svært god komfort gjennom hele året.

Les mer →


4. Helinox Chair One Mini – Best for barn

HELINOX CHAIR ONE MINI

SJEKK PRISEN →

Det skulle bare mangle at ikke de minste også kan nyte godt av en Chair One, og nettopp derfor har Helinox selvfølgelig produsert den populære stolen i en barnevennlig utgave. Stolen er helt identisk med den for voksne, men med unntak av størrelsen. De har benyttet de samme robuste materialer, sikret den samme komforten og enkle låsemekanisme for opp og ned montering. 

På lik linje som Chair One benytter barnestolen seg også av samme rammeverket som originalen. Aluminiumsrør fra DAC sikrer en svært holdbar stol, men med en ekstremt lav vekt som barna selv klarer å bære med seg. På kjøpet får du også med en praktisk pakkpose som gjør det enkelt å pakke ned stolen og legge den i sekken. Vekt inkludert pakkposen er på kun 500 gram. Til tross for dette har stolen en maksbelastning på hele 90 kg. 

Med en setehøyde på 34 cm og setebredde på 40 cm gir stolen god komfort for selv store barn. På lik linje som voksen modellen er mini også ventilert med praktisk netting både i rygg og hoftepartiet. Dette forhindrer at man blir klam og svett ved å sitte i stolen på varme dager. God komfort er viktig for alle som begir seg ut på tur, men kanskje aller mest for de minste. Så lenge de har det gøy og komfortabelt på tur blir det oftest en langt hyggeligere tur også for de voksne. 

Skal du ha med hele familien ut på tur bør du pakke med turstoler beregnet for barn. Det gir fort barna en følelse av mestring når de bærer med seg eget utstyr, men ikke minst muligheten til å montere og demontere egen stol vil fort bli stas. Toppen av det hele er at de kan nyte godt av en komfortabel stol og hvile beina etter en lang dag. Stolen passer også ypperlig på camping, fotballcup eller andre aktiviteter der barna oppholder seg utendørs hele dagen og har behov for en liten pause.

Les mer →


5. Helinox Incline Festival Chair – Spennende design

Helinox Incline Festival Chair

SJEKK PRISEN →

Denne stolen fra Helinox er spesielt utviklet for deg som elsker å tilbringe sommeren på festival. Den kompakte og minimalistiske stolen kommer i et fargesterkt design, men har også flere smarte løsninger på lager. Blant annet kan du justere beina på stolen slik at du får ønsket vinkling på sete uansett om du sitter i skrånende eller flatt terreng. Dette kommer godt med når ønsker minst mulig å bære på, men samtidig vil slippe å sitte direkte på hardt eller vått underlag. 

Selv om Incline Festival er designet med festivaler i tankene passer den like godt på sykkelturer, i kajakken eller på tur generelt. Det svært kompakte designet og ekstremt lave egenvekten gjør at du knapt merker stolen i ryggsekken. Til tross for den lille størrelsen har stolen godt med plass og kan tilby en setebredde på 54 cm og setedybde på 55 cm.

Skal du overraske festivalgåere med en praktisk og morsom gave, eller ønsker komforten av å sitte i en stol på turer der lav vekt er essensielt, vil Incline Festival være et godt alternativ. Takket være robuste DAC aluminiumsstenger har stolen en vektkapasitet på 145 kg, men veier knapt 1150 gram.

Les mer →


6. Helinox Sunset Chair Scarlet – Dyreste alternativ

Helinox Sunset Chair

SJEKK PRISEN →

Sunset Chair fra Helinox er for deg som ønsker det dyreste gliset på hele campingplassen.  Vi kan ikke garantere at ingen tar opp kampen om tittelen, men du vil garantert stille sterkt. Helinox har produsert en stol velegnet for norske sommerkvelder med netting både i sete og rygg. Den romslige stolen er dermed både slitesterk og av høy kvalitet. 

Selve stolen er produsert i aluminium som sikrer lavest mulig vekt, samtidig som stolen er svært holdbar. Alle leddene er koblet som gjør at du slipper stramme og løsne noe for å sette opp eller klappe sammen stolen. Du kan enkelt og greit bare slå den opp, og klappe den sammen igjen. Med netting plassert på strategiske plasser slipper du å bli svett ved lange dager i solen. Nettingen sikrer ventilering og kan fungere som avkjølende dersom det skulle dukke opp en sommerbris. 

Du kommer godt opp fra bakken med denne stolen. Setet er 35 cm over bakkenivå som sikrer god klaring. Utslått er stolen 98 cm høy og du kan nyte en setebredde på 58 cm, samt setehøyde på 46 cm. Dette gir en romslig følelse og godt med plass for mennesker av alle størrelser. Stolen veier kun 1450 gram som gjør at den lett kan pakkes med i bilen, eller bæres med på stranden. Den robuste aluminiumsrammen sørger for en maksvekt på 145 kg. 

Er du på jakt etter en stol av høy kvalitet, og ikke har noe begrensning på budsjett, vil Sunset Chair fra Helinox være et utmerket alternativ. Stolen er robust bygget på en aluminiumsramme og tilbyr god komfort med bredt sete og høy rygg. I tillegg gir den lange ryggen tilgang på en nakkestøtte som er sjeldent å finne på turstoler. De koblede leddene på stolen gjør at du enkelt kan slå opp stolen og slipper noe mikkmakk med montering. En-to-ferdig og du er klar til å nyte sommerdagen.

Les mer →


Spørsmål og svar

Hva bør en turstol være laget av?

En turstol bør være produsert i aluminium eller annet lettmetall. Dette for å sikre holdbarhet, men også lavest mulig egenvekt. 

Hvor stor bør en turstol være?

Skal du begi deg ut på langtur bør du velge en stol som er kompakt nok til å passe i sekken, men også påse at stolen har tilstrekkelig med ryggstøtte. Med unntak av Incline Festival har alle stolene vi har sammenlignet godt med ryggstøtte.

Hvordan vedlikeholder man en turstol?

Så lenge stolen ikke er skadet eller ødelagt vil det være tilstrekkelig å skylle av gjørme og møkk med klut og varmt såpevann. Dette forhindrer at noe fester seg til stolen og ødelegger det beskyttende belegget.

Hva veier en vanlig turstol?

De fleste turstoler har en egenvekt på mellom 1150 og 1500 gram. Skal du ha en stol som har omfattende tilleggsutstyr, eller er produsert i noe annet enn aluminium må du forvente at egenvekten overstiger dette.

 

Legg igjen en kommentar