Test av ullundertøy: Disse 8 er holder deg varm (2024)

Det er ingen hemmelighet at dette er et essensielt plagg for å holde varmen gjennom de kaldere månedene. Men med det enorme utvalget på markedet, hvordan kan man være sikker på at man har valgt det aller beste? Vi har gjort jobben for deg, og her presenterer vi de fremste ullundertøyene i forskjellige segmenter.

For de som verdsetter enestående kvalitet, har vi samlet de mest luksuriøse alternativene. Hvis økonomi er en viktig faktor, vil du bli fornøyd med vår liste over de mest prisgunstige valgene som fortsatt leverer varme og komfort. For de eventyrlystne blant oss har vi funnet de mest slitesterke alternativene, perfekt for utendørsaktiviteter som fjellturer eller skisport.

Vårt mål er å gjøre valget ditt så enkelt som mulig, slik at du kan bruke mer tid på å nyte komforten og varmen fra ditt nye ullundertøy. La oss dykke inn i verdenen av ullundertøy og oppdage det aller beste markedet har å tilby. Ta en titt på vår guide og finn det perfekte ullundertøyet for dine behov. Vi er sikre på at du vil finne noe du liker!

Nederst har vi skrevet noen tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe ullundertøy.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Merk at mintest.no er en side for samletester. Våre tester er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og produsenter. Vi har ikke testet de ulike produktene omtalt i denne testen selv. 

Ullundertøy test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Urberg Selje Merino-Bamboo
Urberg Selje Merino-Bamboo er det beste ullundertøysettet på markedet med god pris og høy kvalitet. Laget av mulesingfri merinoull og bambusviskose. Passer til barn, damer og menn.
SJEKK PRISEN →
Aclima Woolnet Hybrid Mock Neck
Aclima Woolnet Hybrid Mock Neck er den beste ullnettingstoppen for menn, med høy funksjonalitet og kvalitet. Den kombinerer merinoull og netting for optimal isolasjon og fukttransport. Passer til aktiviteter med høy intensitet.
SJEKK PRISEN →
Devold Women's Expedition Zip Neck
Devold Women's Expedition er den beste ulltoppen for damer, med avansert konstruksjon og unike egenskaper. Aqua duct-behandlingen garanterer effektiv fukttransport. Ideell for ekstreme værforhold og favoritt blant polfarere.
SJEKK PRISEN →
Aclima Woolnet Hybrid Longs
Hellner Women's Nieras Merino Top 2.0 er budsjettvennlig ullundertøy av høy kvalitet for damer. Laget av mulesingfri merinoull, med god passform og varmeisolasjon. Et pålitelig valg til en overkommelig pris.
SJEKK PRISEN →
Hellner Women's Nieras Merino Top 2.0
Hellner Women's Nieras Merino Top 2.0 er budsjettvennlig ullundertøy av høy kvalitet for damer. Laget av mulesingfri merinoull, med god passform og varmeisolasjon. Et pålitelig valg til en overkommelig pris.
SJEKK PRISEN →
Woolpower Long Johns 200
Woolpower Long Johns 200 er en prisgunstig ullundertøysbukse som kombinerer komfort og kvalitet. Rundstrikket uten sømmer, med best mulig passform og innsydd kile bak. Materiale av ull, polyester og polyamid gir varme og slitestyrke. Et pålitelig valg for å holde varmen i vintermånedene uten å sprenge budsjettet.
SJEKK PRISEN →
Aclima Women's WoolNet Crew Neck
Aclima Women's WoolNet Crew Neck er den ultimate ullnettingen for damer, med myk merinoull og effektiv svettetransport. Den tilbyr skreddersydd passform, ribbestrikkede felt for komfort og Total Easy Care-behandling for mindre kløe og krymping. Uansett om du er på eventyr eller i hverdagen, gir denne ullnettingen perfekt stil, komfort og kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Devold Men's Expedition Long Johns
Devold Men's Expedition Long Johns er et premium sett stillongs til herrer med en avansert to-lags konstruksjon og Aquaduct-system for effektiv fukttransport. Ullmaterialet av høy kvalitet gir enestående varme og slitestyrke. Dette stilfulle plagget er et populært valg blant polfarere og eventyrere.
SJEKK PRISEN →

1. Urberg Selje Merino-Bamboo – Best i test

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til ullundertøy, er det mange faktorer å ta hensyn til. Pris og kvalitet er to viktige faktorer som kan avgjøre om et sett skiller seg ut fra mengden. Urberg Selje Merino-Bamboo Set er et ullundertøysett som virkelig imponerer på begge disse områdene, og derfor er det vår klare testvinner.

Dette settet er laget av mulesingfri merinoull på utsiden, noe som garanterer etisk og bærekraftig produksjon. På innsiden finner vi bambusviskose i en kontrastfarge, som gir en behagelig og myk følelse mot huden. Denne kombinasjonen av materialer gir en utmerket balanse mellom varme, fukttransport og komfort.

Urberg Selje Merino-Bamboo Set består av en genser og en bukse. Genseren har en vevd etikett med logo foran, som gir et stilfullt og moderne utseende. Buksen har strikk i livet med Urberg-logoen på, og gir en god passform. Settet er tilgjengelig for både barn, damer og menn, slik at hele familien kan dra nytte av dets fantastiske egenskaper.

Med en materialeblanding på 47% ull, 42% viskose og 11% polyamid oppnår dette settet en ideell balanse mellom varme og pusteevne. Det er egnet som et første lag i kjølig vær, og vil holde deg komfortabel og tørr uansett aktivitet. Settet har også full benlengde, som gir ekstra beskyttelse og varme til hele kroppen.

Prisen på Urberg Selje Merino-Bamboo Set er en annen faktor som gjør det til vår testvinner. Med tanke på den høye kvaliteten på materialene og den allsidige bruken, er prisen svært konkurransedyktig. Du får virkelig mye for pengene når du investerer i dette settet.

Spesifikasjoner

 • Materiale: Merinoull
 • Vekt: 264 g
 • Passform: Normal
 • Flatlocksømmer: Ja

Oppsummert

 • Mulesingfri merinoull og bambusviskose
 • God pris og høy kvalitet
 • Balansert varme, fukttransport og komfort

Les mer →

2. Aclima Woolnet Hybrid Mock Neck – Beste ullnetting menn

Aclima Woolnet Hybrid Mock Neck

SJEKK PRISEN →

Denne ullnettingtoppen er utstyrt med en høy hals og lange armer, og gir ekstra beskyttelse på albuer for økt slitestyrke. I tillegg har den ribbestrikket stoff over skuldrene for å beskytte mot bæreremmene på sekken.

En av de fantastiske egenskapene til denne trøyen er den glidelåsen i halsen, som gjør det enkelt å slippe ut varm luft når det trengs. Fronten er forsterket med strikket WarmWool-stoff i 100% merinoull, som gir ekstra isolasjon og varme. Aclima Woolnet Hybrid Mock Neck er designet for aktiviteter med høy intensitet, der fukttransport, vekt og pusteegenskaper er avgjørende.

Ullnettingen skaper små luftlommer som isolerer godt uten å føle seg klam og overopphetet. Den høye fukttransporten gjør at temperaturen reguleres ved både høy og lav aktivitet, som en termostat. I tillegg til nettingens fordeler, får man også fordelene med merinoull – ull isolerer selv når du blir våt, og ull avgir ingen lukt ved svette.

Aclima Woolnet Hybrid Mock Neck er en del av en kolleksjon der kvalitet, funksjonalitet og design møtes. Det er ikke uten grunn at det norske forsvaret har valgt Aclimas netting i mange år. Enten det er toppturer på vinterstid, lange fjellturer, jakt eller ekspedisjoner, er Woolnet et klart førstevalg for ullundertøy. Denne ullnettingen kan også kombineres med WarmWool på ekstra kalde dager.

Spesifikasjoner

 • Materiale: Merino ull
 • Ekstra beskyttelse på albue
 • Passform: Normal
 • Med glidelås

Oppsummert

 • Merinoull og netting for isolasjon og fukttransport
 • Høy funksjonalitet og kvalitet
 • Passer til aktiviteter med høy intensitet

Les mer →

3. Devold Women’s Expedition Zip Neck – Beste ulltopp dame

Devold Women's Expedition Zip Neck

SJEKK PRISEN →

Dette tolags ullundertøyet er designet for å møte de tøffeste utfordringene, og har blitt testet og bevist på flere polarferder. Med sin avanserte konstruksjon og unike egenskaper skiller den seg virkelig ut.

Devold Expedition Zip Neck er laget med 100% merinoull på innsiden, som gir en myk og behagelig følelse mot huden. På utsiden består den av 90% aquaductbehandlet merinoull og 10% polyamid for å øke slitestyrken. Denne kombinasjonen gir toppen en utrolig høy isolasjonsevne og enestående fukttransporterende egenskaper.

En av hovedfordelene med Devold Women’s Expedition er aquaductbehandlingen i det ytterste laget. Dette garanterer effektiv fukttransport, slik at fuktighet fra kroppen absorberes og fordamper raskt. Dette bidrar til å holde deg tørr og komfortabel under selv de mest intense aktivitetene.

Den avanserte tolagskonstruksjonen til Devold Women’s Expedition gir ekstra isolasjon og varme, samtidig som den puster godt. Dette gjør den til den ideelle følgesvennen i kaldt og krevende vær. Ullens naturlige egenskaper bidrar også til å regulere kroppstemperaturen og isolere selv når du blir våt.

Devold Women’s Expedition har raskt blitt favoritten blant polfarere og eventyrere over hele verden. Dens pålitelighet og ytelse i ekstreme forhold gjør den til det opplagte valget for alle som søker komfort, beskyttelse og pålitelighet i naturen.

Alt i alt er Devold Women’s Expedition den ultimate ulltoppen for damer som ønsker å utforske og takle ekstreme værforhold. Med sin avanserte konstruksjon, unike egenskaper og pålitelige ytelse, vil den holde deg varm, tørr og komfortabel i enhver utfordrende situasjon.

Spesifikasjoner

 • Materiale utside: 90 % merino ull / 10 % polyamid
 • Materiale innside: 100 % merinoull
 • Materialvekt: 235 gr/m2
 • Fiber: Fine: 18,7 mikron

Oppsummert

 • Avansert konstruksjon og unike egenskaper
 • Effektiv fukttransport med Aqua duct-behandling
 • Ideell for ekstreme værforhold og polfarere

Les mer →

4. Aclima Woolnet Hybrid Longs – Beste ullnettinglongs menn

Aclima Woolnet Hybrid Longs Man Jet

SJEKK PRISEN →

Denne ullnettinglongsen er designet med ekstra beskyttelse på knærne for økt slitestyrke. Fronten og rundt baken er forsterket med strikket WarmWool-stoff i 100% merinoull, mens innsiden av linningen også er i ull.

Aclima Woolnet Hybrid Longs tilhører WoolNet-kolleksjonen, som er laget for aktiviteter med høy intensitet hvor fukttransport, vekt og pusteegenskaper er avgjørende. Nettingstrukturen skaper små luftlommer som gir god isolasjon uten å føle seg klam eller overopphetet. Den høye fukttransporten bidrar til å regulere temperaturen under både høy og lav aktivitet, på samme måte som en termostat. Ullnettingen gir også alle fordelene med merinoull – den isolerer selv om du blir våt, og den avgir ingen lukt ved svette.

Aclima Woolnet Hybrid Longs er et klart førstevalg for ullundertøy under toppturer på vinterstid, lange fjellturer, jakt og ekspedisjoner. Den kan gjerne kombineres med WarmWool på ekstra kalde dager. Ullnettingen tørker raskt, og klærne er svært elastiske med ribbestrikk på viktige områder for bedre komfort og slitestyrke.

Det norske forsvaret har i mange år sverget til Aclimas netting på innsiden, og det er ikke uten grunn. Kvaliteten, funksjonaliteten og designet i WoolNet-kolleksjonen forenes på en unik måte. Uansett om du er ute på eventyr i naturen eller bare ønsker det beste ullundertøyet for daglig bruk, vil Aclima Woolnet Hybrid Longs levere pålitelig ytelse.

Spesifikasjoner

 • Materiale: Merinoull
 • Passform: Normal
 • Ekstra beskyttelse på knær
 • Med netting

Oppsummert

 • Ekstra beskyttelse og WarmWool-forsterkning
 • Ideell for aktiviteter med høy intensitet
 • Slitesterk, elastisk og rasktørkende

Les mer →

5. Hellner Women’s Nieras Merino Top 2.0 – Budsjettvennlig topp dame

Hellner Women's Nieras Merino Top 2.0

SJEKK PRISEN →

Når man er på jakt etter kvalitetsullundertøy i budsjettklassen, er Hellner Women’s Nieras Merino Top 2.0 et utmerket valg. Denne myke og varme undertrøyen er spesielt designet for damer og laget av mulesingfri merinoull av høy kvalitet.

Hellner Women’s Nieras Merino Top 2.0 har en avrundet hals og en vevd etikett nederst på fronten, som gir et stilfullt utseende. Denne ullgenseren er laget av 100% ull med en finhetsgrad på 19,5 µm. Dette sikrer en behagelig og luksuriøs følelse mot huden.

Med en smal passform og materiale av merinoull, tilbyr Women’s Nieras Merino Top 2.0 god isolasjon og varme. Ullen er mulesingfri, noe som garanterer en etisk og bærekraftig produksjon. Flatlocksømmene gir også ekstra komfort og reduserer risikoen for gnaging eller ubehag under aktiviteter.

Denne ulltrøyen veier kun 160 g, noe som gjør den lett og behagelig å ha på seg. Selv om den ikke har glidelås, kan den enkelt trekkes over hodet på grunn av den avrundede halsen. Hellner Women’s Nieras Merino Top 2.0 er et pålitelig valg for alle utendørsaktiviteter, enten det er fotturer, løping eller vintersport.

Med sitt gode prisnivå og høye kvalitet er Hellner Women’s Nieras Merino Top 2.0 det ideelle valget for de som ønsker å investere i pålitelig og komfortabelt ullundertøy uten å tømme lommeboken. Denne toppen tilbyr varme, mykhet og god passform til en overkommelig pris.

Hellner Women’s Nieras Merino Top 2.0 viser at man kan få svært godt ullundertøy i budsjettklassen. Med sin mulesingfrie merinoull, fine passform og gode isolasjonsegenskaper, er denne toppen et flott alternativ for damer som ønsker komfort og varme uten å gå på akkord med lommeboken.

Spesifikasjoner

 • Passform: Smalt
 • Materiale: Merinoull
 • Vekt: 160 g
 • Flatlocksømmer: Ja

Oppsummert

 • Budsjettvennlig med høy kvalitet
 • Mulesingfri merinoull med god passform
 • Pålitelig varmeisolasjon til en overkommelig pris

Les mer →

6. Woolpower Long Johns 200 – Budsjettvennlig stillongs

Woolpower Long Johns 200

SJEKK PRISEN →

Ullundertøy er en essensiell del av vintergarderoben, og det er avgjørende å finne et pålitelig og komfortabelt plagg som holder deg varm gjennom de kalde månedene. Woolpower Long Johns 200 er et par lange underbukser som kombinerer kvalitet og pris på en imponerende måte. Disse stillongene er ideelle for alle som ønsker å nyte fordelene med ullundertøy uten å sprænge budsjettet.

Materialet i Woolpower Long Johns 200 er en velbalansert blanding av 60 % ull, 25 % polyester, 13 % polyamid og 2 % elastan. Dette gjør at du får det beste fra flere verdener. Ullens naturlige varmeegenskaper og fukttransporterende evner holder deg varm og tørr, samtidig som polyester og polyamid bidrar til slitestyrke og holdbarhet. Den slettstrikkede utsiden i polyester gir et solid ytre, mens den myke frottéstrikkede innside i merinoull og polyamid gir en behagelig og varmende følelse mot huden.

Når det gjelder prisen, er Woolpower Long Johns 200 virkelig et funn i budsjettklassen. Med tanke på den høye kvaliteten og de mange fordeler de tilbyr, er prisen overraskende rimelig. Du kan investere i et par Woolpower Long Johns 200 og være trygg på at du får et pålitelig og slitesterkt ullundertøysplagg som vil holde deg varm gjennom de kaldeste dagene.

Spesifikasjoner

 • Materiale: 60 % ull, 25 % polyester, 13 % polyamid, 2 % elastan
 • Materialvekt: 200 g/m2
 • Beinlengde: Full Length
 • Vaskes på: 60 °C

Oppsummert

 • Prisgunstig ullundertøysbukse med god kvalitet
 • Rundstrikket uten sømmer og optimal passform
 • Av ull, polyester og polyamid 

Les mer →

7. Aclima Women’s WoolNet Crew Neck – Beste ullnetting dame

Aclima Women's WoolNet Crew Neck

SJEKK PRISEN →

Aclima Women’s WoolNet er spesielt utviklet for kvinner, og den imponerer med sin myke merinoull og nettkonstruksjon som gir enestående svettetransport.

En av de mest betydningsfulle fordelene med Aclima Women’s WoolNet Crew Neck er bruken av myk merinoull. Denne naturlige fibertypen er kjent for sin utrolige mykhet og komfort, og den gir en behagelig følelse mot huden. Nettkonstruksjonen av plagget sikrer også optimal svettetransport, noe som gjør det ideelt for aktiviteter med varierende intensitet. Enten du er på fjelltur, jakt eller ekspedisjoner, vil denne ullnettingen være det perfekte første laget mot kroppen.

Tidligere var det vanlig at kvinner måtte bruke herremodeller i denne kvaliteten, men Aclima har endelig tatt grep. Med Aclima Women’s WoolNet Crew Neck har kvinner nå tilgang til en ullnetting spesifikt designet med deres behov i tankene. I tillegg til den skreddersydde passformen, er plagget også svært lett og behagelig å ha på seg. Ribbestrikkede felt på skuldre, albuer og knær gir ekstra komfort og bevegelsesfrihet.

En annen fordel med Aclima Women’s WoolNet Crew Neck er den Total Easy Care-behandlingen som plagget har gjennomgått. Dette innebærer at plagget ikke klør, og det reduserer også problemer med krymping. Dette betyr at du kan glede deg over den myke og komfortable følelsen av merinoullen uten å bekymre deg for ulempene som noen ganger kan følge med ullplagg.

Spesifikasjoner

 • Materiale: Merinoull
 • Materialvekt: 120 g/m2
 • Vekt: 175 g
 • Vaskes i: 40 °C

Oppsummert

 • Myk merinoull med effektiv svettetransport
 • Skreddersydd passform og ribbestrikkede felt for komfort
 • Total Easy Care-behandling for mindre kløe og krymping

Les mer →

8. Devold Men’s Expedition Long Johns – Beste stillongs herre

Devold Men's Expedition Long Johns

SJEKK PRISEN →

Devold Men’s Expedition Long Johns en klasse for seg selv. Dette er en premium stillongs som virkelig leverer når det gjelder både varme og slitestyrke. Inkludert i Devolds Heavy-serie, er dette plagget designet for ekstreme forhold og ekspedisjoner.

Det som gjør Devold Men’s Expedition Long Johns eksepsjonell er dens avanserte to-lags konstruksjon. Denne teknologien kombinerer ulike egenskaper for å gi en overlegen opplevelse. Aquaduct-systemet garanterer effektiv fukttransport, slik at du alltid holder deg tørr og komfortabel. Ullens naturlige isolasjonsevne bidrar til å holde kroppen varm selv under ekstrem kulde, og gjør dette til et plagg som er populært blant polfarere og eventyrere.

Materialet som brukes i Devold Men’s Expedition Long Johns er av høyeste kvalitet. Utsiden er laget av 90% merinoull og 10% polyamid, som gir økt slitestyrke og langvarig holdbarhet. Denne blandingen sikrer også optimal isolasjon og beskyttelse mot elementene. Innsiden består av 100% merinoull, som er kjent for sin mykhet og evne til å regulere kroppstemperaturen.

Devold Men’s Expedition Long Johns er ikke bare et utrolig funksjonelt plagg, det er også et stilfullt og behagelig valg. Den er designet med tanke på optimal passform og bevegelsesfrihet. Du kan være trygg på at disse stillongsene vil sitte godt på kroppen og ikke begrense dine aktiviteter.

Spesifikasjoner

 • Materialvekt: 235 g/m2
 • Beinlengde: Full Length
 • Materiale: Merinoull/Syntetisk
 • Mulesingfri ull:Ja

Oppsummert

 • Avansert to-lags konstruksjon og Aquaduct-system
 • Høykvalitets ullmateriale for varme og slitestyrke
 • Populær blant polfarere og eventyrere

Les mer →


Innkjøp av ullundertøy – hva bør jeg tenke på?

Når du skal kjøpe ullundertøy er det flere faktorer du bør ta i betraktning.

Først og fremst bør du vurdere ullens kvalitet. Merinoull er kjent for sin høye kvalitet, mykhet og evne til å regulere kroppstemperaturen. Det er også mindre sannsynlig å forårsake kløe enn grovere ulltyper.

Tjukkelsen på ullundertøyet er også viktig. Dersom du skal bruke det i ekstremt kalde forhold, vil et tykkere ullundertøy være det beste valget. For mer moderat klima eller aktiviteter med høy intensitet, kan et tynnere ullundertøy være mer hensiktsmessig.

Størrelsen på ullundertøyet bør være komfortabel, men samtidig tettsittende nok til å beholde kroppsvarmen. Pass på at det ikke strammer rundt leddene, da dette kan forårsake ubehag.

Designet er også viktig. Enkelte ullundertøysmodeller har ekstra funksjoner, som for eksempel tommelhull i ermene eller ekstra lang rygg, noe som kan være nyttig avhengig av din aktivitet.

Til slutt, vurder ullundertøyets vedlikehold. Merinoull krever generelt mindre vask enn andre stoffer, men det er viktig å følge produsentens vaskeanvisninger for å beholde ullens kvalitet. Husk at god ull er en investering som, med riktig pleie, kan vare i mange år. Ta en titt i vår store ullundetøy-test for å finne det perfekte ullundertøyet for deg. Vi har funnet frem de beste i de forskjellige segmentene enten du er en polfarer eller er ute etter noe som gir mye verdi for pengene.

ullundertøy test