Test av UV telt for Baby: De 6 beste alternativer (2023)

UV telt for Baby

Når sommervarmen melder sin ankomst kan det være fristende å ta turen til nærmeste strand. Da er det viktig at din baby har det utstyret de trenger. Den ekstra sensitive huden har nemlig ikke godt av mye direkte sollys i varmen, det er her UV telt for Baby kommer inn i bildet. Ved å ta med et UV-telt på stranden kan dere nyte lange sommerdager uten frykt for at minsten skal bli solbrent eller utslett. 

Fordelen med et UV-telt er at du enkelt kan lage et komfortabelt oppholdssted for babyen din uansett hvor dere måtte reise. I teltet er det le for vind, skygge for solen og et tørt underlag. Ta med noen tepper eller puter så vil det bærbare barneværelset være godt uansett hvor du måtte finne på å reise hen. Spesielt i de første månedene av et barns liv er det viktig at de ikke utsettes for unødvendig sollys direkte på huden. De fleste barn vil derfor tilbringe første sommeren sin i et UV-telt eller lignende beskyttelse. 

Vår testvinner BabyMoov UV-telt Anti Parasoll Stripe gir godt med beskyttelse mot både sol og vind, samtidig som det er godt med plass. Teltet kan romme opptil to barn og en voksen som gir godt med boltreplass for en liten familie. Takket være det praktiske “pop-up” systemet setter du raskt og enkelt opp teltet, de medfølgende stengene gjør at du kan sikre teltet ved å feste det til underlaget. Med UPF 50+, vannavstøtende duk og myggnett er dette er praktisk telt med allsidig bruk. Perfekt uansett om du skal nyte solrike dager i hagen eller ved sjøen. Til informasjon har vi ikke testet teltene selv, men baserer oss på omtaler og andre tilgjengelige kilder. 

VÅRE favoritter

  • Myggnetting
  • 2-sekunders montering
  • Oppblåsbar madrass
SJEKK PRISEN →
  • Vannavstøtende
  • Myggnetting
  • Pop-up montering
SJEKK PRISEN →
  • Insektsnett
  • Hovedinngang med glidelås
  • Pop-up montering
SJEKK PRISEN →
BILDE PRODUKT
BabyMoov UV-telt Anti Parasoll Stripe
Med dette morsomme UV-teltet fra BabyMoov får du et praktisk telt som også kan fungere som babygym. Med UPF 50+ kan du være trygg på at 99% av solens skadelige UVA- og UVB stråler holdes unna barnets hud. I tillegg er teltet både vann og vind tett som gir en beskyttende atmosfære perfekt for både strand og hage.
SJEKK PRISEN →
Deryan Baby Luxe Reiseseng
Denne reisesengen fungerer både som praktisk seng og beskyttende UV-telt. Den enkle monteringen krever bare at du trekker teltet ut av vesken og åpner den opp, deretter vil den være klar til bruk. Dette betyr at du vil ha UV-teltet klart på bare 2 sekunder. I tillegg er det inkludert myggnetting, UV-filter 50+, oppblåsbar madrass og bæreveske.
SJEKK PRISEN →
Deryan UV-telt
Dette praktiske UV-teltet fra Deryan er både enkelt å montere og bruke. Teltet er utstyrt med insektsnetting som gir naturlig ventilasjon, men har også en hovedinngang som kan lukkes med glidelås. Dette gjør at du kan gi et skjermende oppholdsrom selv om det skulle være vindfullt på stranden eller i hagen.
SJEKK PRISEN →
BabyMoov Blue Waves Anti UV-telt
BabyMoov er et praktisk telt som er både enkelt i bruk og rengjøring. Med UPF 50+ solbeskyttelse, en vannavstøtende teltduk og praktisk myggnett vil babyen din ha et trygt tilholdssted unna solen. Med pop-up systemet er teltet raskt å sette opp, og du fester det enkelt til underlaget med de medfølgende teltpluggene.
SJEKK PRISEN →
Lifeventure Compact UV-telt
Dette praktiske UV-teltet utviklet av Lifeadventure passer utmerket for lange dager på stranden. Teltduken er produsert i UPF 50+ beskyttende materiale som gir god skjerming mot solens sterke UVA- og UVB stråler. Hovedrommet på teltet er svært romslig og du kan lukke teltet takket være en glidelås på hovedinngangen.
SJEKK PRISEN →
Swimpy UV-telt med Ventilasjon
Dersom du kun ønsker et telt som gir godt med skygge og UPF 50+ beskyttelse er dette et utmerket alternativ. Teltet kommer med en praktisk oppbevaringsveske og er svært enkelt å sette opp. Teltduken er i 10% polyester som gir en vindtett og beskyttende atmosfære for barnet gjennom hele dagen.
SJEKK PRISEN →

 

Test av UV telt for Baby: Seks alternativer for alle budsjetter

1. Deryan Baby Luxe Reisesen– Best i TestDeryan Baby Luxe Reiseseng

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske reisesengen fra Deryan er ikke bare en unik reiseseng, men også et UV-telt med UPF 50+ som gir god beskyttelse på varme sommerdager. Teltet kommer i en praktisk bæreveske og det eneste du trenger for å montere teltet er å trekke det ut av vesken. Deretter åpner du bare teltet og det står klar til bruk på bare 2 sekunder. 

Sammen teltet får du også en oppblåsbar madrass, liggeunderlag og den praktiske vesken som gjør både montering og nedpakking til en smal sak. På toppen av det heler er sengens vært lett og praktisk som gjør reising med barn til en enkel sak. Teltet er utstyrt med effektiv lufting som gjør det mulig å både bruke det på stranden og ute i hagen. Den øvre duken er UPF 50+ beskyttende, men sammenlignet med noen andre telt er ikke denne modellen vannavstøtende. 

Det er godt med plass i teltet og du får god plass til to barn, eller en voksen og et barn. Allikevel er det verdt å merke seg at den oppblåsbare madrassen ikke vil tåle vekten av flere voksne uten å ta skade av dette. Du bør derfor forsøke å unngå unødvendig belastning for at sengen skal få lengst mulig levetid. 

Med denne unike reisesengen får du både seng og UV-telt i samme pakken. Trekk teltet ut av bærevesken og brett ut teltet. Deretter er den klar til bruk ettersom den oppblåsbare madrassen blåser seg selv opp når teltet settes opp. Er du på jakt etter noe som kan fungere like godt på hyttetur som en tur på stranden vil dette være et utmerket alternativ.

Les mer →

2. BabyMoov UV-telt Anti Parasoll Stripe 

Babymoov UV-telt Anti Parasoll Stripe

SJEKK PRISEN →

Dette teltet fra BabyMoov kommer i et morsomt design og kan fungere både som UV-telt og babygym. Teltduken har UPF 50+ i solfaktor som gir 99% beskyttelse mot solens skadelige UVA- og UVB stråler selv på varme dager. I tillegg vil barna få god beskyttelse mot både vind og sand mens familien er ute og nyter solrike dager.

Det praktiske designet inkluderer blant annet myggnetting og to ventilerte vinduer. Dette gjør at luften i teltet ikke blir passiv, men jevn utskifting gir et frisk og sunt utendørsopphold. Takket være den medfølgende oppbevaringsvesken er teltet enkelt å montere opp og ta ned igjen på kort tid. Dette gjør at du enkelt kan ta med deg teltet og sette det opp alene. 

Så uansett om du bare vil ha med babyen ut i hagen, på verandaen eller ned på stranden vil dette teltet fra BabyMoov gi godt med beskyttelse hele dagen. Det vanntette underlaget sørger for at barnet holder seg tørr og god gjennom hele dagen. Skulle uhellet være ute er det også enkelt å rengjøre teltet i etterkant takket være det bekledde underlaget. 

Er du på jakt etter et morsomt UV-telt som også kan fungere som et innendørs babygym vil dette teltet være et utmerket alternativ. Det er flere hemper i taket som gjør det mulig å montere forskjellige leker eller rangler for å underholde babyen gjennom hele dagen. Den omfattende UV beskyttelsen og ventilerte vinduene gjør teltet behagelig selv på de varmeste sommerdager.

Les mer →


3. Deryan UV-telt – Godt alternativ

Deryan UV-telt

SJEKK PRISEN →

Dette praktiske teltet fra Deryan passer utmerket for deg som ønsker det absolutt beste når du skal ha med babyen utendørs. Teltet gir god UV beskyttelse, men har også en lang rekke praktiske løsninger. Blant annet kan du lukke hovedinngangen med glidelås, eller benytte insektsnettet som fungerer som naturlig ventilasjon i varmen. 

Teltet tar i bruk “pop-up” systemet som gjør at du enkelt feller ut teltet på bare noen sekunder. Tilsvarende lett er det å pakke sammen teltet igjen ved å bare brette det sammen igjen. Fest deretter med de medfølgende stroppene for enkel transport av teltet. Praktisk design gjør at du har et utmerket telt både for ferieturer i farmen og korte utflukter.

Uansett om du skal oppholde deg i hagen, på stranden eller ute på verandaen i solen vil teltet gi tilstrekkelig med beskyttelse for babyen så hele familien kan nyte solrike dager ute. Fordelen med at teltet kan lukkes helt er at du kan gi et komfortabelt, men fortsatt pustende tilholdsrom for den minste når sol og vind ellers hadde vært et problem. 

Er du på jakt etter et robust telt som kan håndtere det meste av sommervær vil UV-teltet fra Deryan være et godt alternativ. Teltet kan blant annet lukkes helt og har en praktisk insektsnetting som gir naturlig ventilasjon på de varmeste dagene. Dette gjør at babyen kan være med ut i sommervarmen uten at det blir plagsomt eller ubehagelig.

Les mer →


4. BabyMoov Blue Waves Anti UV-telt – Godt tilbud

BabyMoov Blue Waves Anti UV-Telt

SJEKK PRISEN →

Dette praktiske strandteltet fra BabyMoov tilbyr et praktisk tilholdssted for babyen uansett om dere skal være i hagen eller på stranden. Teltet kommer med flere praktiske funksjonaliteter og har et design som gjør det enkelt å sette opp. Takket være “pop-up” systemet bretter du raskt ut teltet før det i praksis setter opp seg selv. De medfølgende teltpluggene gjør at du kan sikre teltet til underlaget. 

Med UPF 50+ solbeskyttelse, en vannavstøtende teltduk og myggnett med knytebånd er dette et utmerket alternativ for både hage og sjø. Den lave egenvekten gjør at teltet er lett å ta med seg dit du skal, og den praktiske oppbevaringsveksen gjør det enkelt å oppbevare. Det viktigste er tross alt at babyen har et komfortabelt oppholdsrom slik at resten av familien også kan nyte en solrik dag. 

Teltet har godt med plass og kan romme opptil to barn og en voksen samtidig. Dette gjør at babyen har godt med boltreplass, men det er også plass til en foreldre dersom det er behov for mating, skifting eller leggetid. Med andre ord har du et bærbart barneværelse som takket være den praktiske bærevesken kan være med hvor som helst. 

Er du på jakt etter et UV-telt til småbarn er BabyMoov Blue Waves et godt alternativ. Teltet har de nødvendige funksjonalitetene til å holde barnet trygt unna sollys og vind hele dagen. I tillegg er teltet enkelt å sette opp, pakke ned og ta med seg videre. Dette gjør at du slipper kompliserte instruksjoner eller bruke tid på å gjøre klart til babyen.

Les mer →


5. Lifeventure Compact UV-telt – Praktisk design

Lifeventure Compact UV-telt

SJEKK PRISEN →

Dette praktiske teltet fra Lifeadventure passer utmerket når hele familien skal nyte solrike dager på stranden. Teltet henter mye av inspirasjonen sin fra aktive utendørstelt og har derfor et tilsvarende praktisk design. Dette sikrer enkel montering og lang levetid på et svært robust UV-telt. Teltduken er produsert i et UPF 50+ materiale som gir god beskyttelse mot skadelige solstråler hele dagen. 

Det romslige teltet har en stor hovedinngang på forsiden som kan lukkes helt med glidelås. Dette gir et oppholdsrom med god plass som er både vann- og vindtett. På denne måten kan babyen være med på stranden hele dagen, men fortsatt har et trygt og komfortabelt sted å sove gjennom dagen. Barnet holdes også godt skjermet mot både UVA- og UVB stråler.

Med Liveadventure sitt praktiske telt kan du derfor enkelt ha med babyen ut i hagen, på verandaen, på utflukter eller på stranden. Teltet benytter enkle teltstenger på tvers som gjør at det er en smal sak å sette opp teltet alene. Dette kommer godt med dersom du raskt ønsker å få på plass teltet slik at babyen slipper unødvendig sollys direkte på huden. 

Er du på jakt etter et robust telt med praktisk design vil dette teltet fra Lifeadventure være et godt alternativ. Teltet minner mye om generelle sports telt for utendørs overnatting og har et tilnærmet likt design. Dette gjør at hovedrommet har godt med plass og gir en romslig følelse. Vinduene fungerer som naturlig ventilasjon og sørger for at det ikke blir unødvendig varmt inne i teltet gjennom dagen.

Les mer →


6. Swimpy UV-telt med Ventilasjon – Budsjettvennlig alternativ

Swimpy UV-Telt med Ventilasjon

SJEKK PRISEN →

Dette enkle teltet fra Swimpy gir deg alt du trenger fra et UV-telt uten at du trenger bruke en liten formue. Teltet er konstruert i et materiale som gir UPF 50+ beskyttelse og derfor skjermer barnet godt fra både UVA- og UVB stråler. I tillegg medfølger det en praktisk oppbevaringsveske som gjør at både oppbevaring og transport av teltet er en svært enkel sak.

Designet som et halvtelt vil det være best egnet for strandbruk eller i hagen på rolige dager. Du kan også fastmontere teltet til underlaget, men plugger medfølger ikke sammen med teltet. Takket være “pop-up” systemet kan du enkelt brette ut teltet og se at det spretter opp av seg selv. Tilsvarende pakker du det lett ned igjen ved å brette teltet sammen etter bruk og plasser det i oppbevaringsvesken igjen. 

Selv om det ikke er noen mulighet til å lukke teltet vil det gi tilstrekkelig beskyttelse mot både sol og vind. Halvtelt designet gjør det enkelt å skjerme barnet og den lave vekten gjør at du enkelt kan snu teltet rundt dersom vinden skulle snu eller solen endre posisjon på himmelen gjennom dagen. Den åpne løsningen gir også godt med friskluft som gjør at barnet kan nyte godt av en dag utendørs. 

Dersom du skal ha med deg en liten baby på stranden er det viktig med tilstrekkelig beskyttelse, men det er ofte kun nødvendig i en kort periode og mange ønsker derfor ikke bruke mer enn nødvendig på et UV-telt. Dette praktiske teltet fra Swimpy gir godt med beskyttelse uten at du trenger tømme lommeboken før din neste tur på stranden. Nyt solrike dager med god viten om at minstemann er tilstrekkelig beskyttet og komfortabel i sitt bærbare telt.

Les mer →


Spørsmål og svar

Hvorfor trenger man et UV-telt på stranden?

Små barn har svært sensitiv hud og omfattende utsettelse for direkte sollys kan derfor være skadelig. Dette kan fort føre til at huden påføres utslett eller irritasjon som kan være skadelig og plagsomt for barnet. 

Hva betyr UPF 50+ beskyttelse?

UPF 50+ betyr at materialet benyttet gir tilstrekkelig beskyttelse mot skadelige UVA- og UVB stråler fra solen. Dette betyr at selv om teltet befinner seg i solen vil barnet være godt skjermet i skyggen uten frykt for at huden skal utsettes for skade gjennom dagen. 

Hvor lenge bør barn være i UV-telt?

Barn kan gjerne oppholde seg i solen deler av dagen, men spesielt små barn bør kun utsettes for sollys i små doser. Dette er generelt frem til barnet fyller to år, men det er viktig at individuelle vurderinger foreligger. Noen barn kan ha en mer sensitiv hud enn andre, du bør derfor forhøre deg med en hudspesialist eller barnelege dersom du er i tvil. 

Har alle UV-telt samme beskyttelse?

Det kan variere fra et telt er produsert av og du bør derfor alltid undersøke hvilken UPF beskyttelse et telt gir. Spesielt dersom et telt har mye lufting og ventilering kan det være at UPF beskyttelsen er lavere enn på et telt som kun har lufteluker. 

Er UV-telt vann- og vindtette?

De fleste UV-telt er produsert i et polyester materiale som gjør at de er vann- og vannavstøtende til en viss grad. Du bør likevel undersøke de tekniske standardene for det aktuelle teltet dersom du har behov for en mer beskyttende duk enn vanlige UV-telt tilbyr. 

Legg igjen en kommentar