Vakuumpakker Test: De 7 Beste Vakuumpakkerene på markedet (2024)

Vakuumpakker

I vår vakuumpakker test finner du en oppsummering som gjør det enkelt for deg å velge hvilke produkt du skal kjøpe. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. Etter vår undersøkelse var det disse 7 som utpreget seg.

VÅRE favoritter

SJEKK PRISEN →

Vakuumpakker test: Her er våre favoritter

 

1. FOOD SAVER V2860 – Best I Test

SJEKK PRISEN →

Anerkjent modell

I følge det danske forbrukerrådet var FOOD SAVER V2860 best i test i oktober 2016.

Dette er et vakuum system som over de siste årene har bevist at de kan holde maten på kjøkkenet ditt fersk så mye som fem ganger lenger enn dersom du ikke forsegler maten med denne typen vakuumpakking. Denne vakuumpakkeren gir deg muligheten til å velge mellom tre forskjellige program, inkludert bare forsegling, fuktig funksjon og tørr funksjon. Det avtakbare dryppebrettet gjør det ekstra renslig å bruke FOOD SAVER V2860, og vi liker at man uten problem kan vaske dette i oppvaskmaskinen.

Elegant design

Dette er også et kjøkkenredskap med en elegant design i rustfritt stål, som i tillegg ikke tar noe særlig stor plass på kjøkkenet ditt. Totalt har vakuumpakkeren en høyde på 10 cm, en bredde på 40 cm og en lengde på 29 cm. Du har muligheten til å lagre den loddrett, slik at den okkuperer veldig lite plass på kjøkkenet.

Innebygd i den kompakte designen er en innretning for å oppbevare ruller og kutte plasten. Pakken inkluderer ti poser og en rull når du kjøper den.

Godt resultat, enkel bruk

FOOD SAVER V2860 forsegler posene med en metode som kalles sveising. Den er utstyrt med et vakuum trykk på 0.8 bar som den bruker til å fjerne luften inne i posene du forsegler før den sveiser igjen åpningen. Dette skjer helt automatisk med systemets automatiske vakuum- og forseglingsoperasjon.

Med en effekt på 105 watt, og sine muligheter for justering i henhold til matens konsistens, gir FOOD SAVER V2860 deg den optimale kontrollen på matkvaliteten din. Vakuumpakkingen forsikrer at matvarene holder seg friske lenger. I kjøleskapet, men det beskytter også mot frostskader som ofte kan virke ødeleggende på næringsstoffene i matvarene du fryser. Dersom du er interessert i nymotens gourmetmat kan du også bruke denne maskinen til sous-vide tilberedning av mat.

Les mer →


2. Vakuumforpakker VC 300 Pro – Hjemmelaget Middag På Fem Minutter

SJEKK PRISEN →

Effektiv

Vakuumforpakker VC 300 Pro er et verktøy på kjøkkenet ditt som er nesten like stilig som det er nyttig. Den er laget av anonymt grått, men stilfullt plastmateriale som gjør at denne innretningen passer inn på ethvert kjøkken.

Med sine 120 W forsegler vakuumforpakker VC 300 Pro effektivt alle forskjellige slags matvarer, og forlenger brukbarheten på matvarene med mange dager, som for mange kan resultere i tusenvis av kroner spart per år ved at man unngår å kaste mat.

Vakuumpakking er også en praktisk måte å dele opp mat i porsjoner enten man kjøper i store pakker, som jo ofte er billigere, for så å pakke matvarene om i mindre porsjonspakker som man også kan fryse uten å risikere de vanlige frostskadene som ødelegger maten slik.

For når man lager flere porsjoner

Dersom du ikke liker å måtte lage mat hver dag kan vakuumforpakker VC 300 Pro hjelpe deg. Da kan man lage mat en gang, med litt mange porsjoner, for så å vakuumpakke dem og legge dem i fryseren. Senere, når man trenger middag i farta, kan man rett og slett legge den vakuumpakkede maten i mikroen, og vips, så har man ferdig hjemmelaget middag på bordet i løpet av 5 minutter.

Les mer →


3. OBH Supreme Food Sealer 7949 – Pakker 12 Liter Per Minutt

SJEKK PRISEN →

For større kjøkken

Med et vakuumtrykk på 0.8 bar kan den 130 watts OBH Supreme Food Sealer 7949 forsegle med en vakuumhastighet på hele 12 liter per minutt. Denne maskinen egner seg også veldig godt for kokker og storkjøkken.

Kompakt og elegant

OBH Supreme Food Sealer 7949 er en relativt liten maskin å oppbevare på kjøkkenet med sin høyde på mindre enn 13 cm, bredde på litt over 42 cm og dybde på bare 26 cm. Du kan velge mellom varianter i fargene svart eller sølv, alt etter hvilken farge som passer best inn på kjøkkenet ditt.

Den kraftige OBH Supreme Food Sealer 7949 vakuumpakkeren kommer i en stilig design, og en praktisk løsning for oppbevaring av rullen med spesiallagde poser som brukes til vakuumpakkingen. Du får også poser med på kjøpet når du kjøper denne maskinen, slik at du kan starte vakuumpakkingen med en gang.

Vakuumpakkeren er et essensielt redskap for dagens kokker. Mat holder seg opptil 5 ganger lengre når du vakumpakker den. Dette gjelder enten man snakker om tørre eller flytende matvarer. Som resultat ender man opp med å kaste mye mindre mat, slik at man sparer penger på kjøkkenet. Med vakuumpakking kan man også fryse mat med mye mindre risiko for frostskader. Dette gjør at matvarene som er vakuumpakket smaker bedre, selv om de har vært frosset.

Vakuumpakking brukes ikke bare for oppbevaring. Dagens kokker bruker også i økende grad vakuumpakking for å marinere eller til og med for koking av matvarene, særlig kjøtt ved hjelp av Sous-vide teknikken. OBH Supreme Food Sealer 7949 har en automatisk funksjon for marinering. I tillegg kan de spesialutviklede posene brukes både i mikrobølgeovn og i kokende vann.

Les mer →


4. CASO CASO Vakuum VC 100 – Minimalistisk Og Anonym

SJEKK PRISEN →

Fanger ikke oppmerksomhet

CASO CASO Vakuum VC 100 er en 120 watts vakuumpakker som gir et vakuumtrykk på 0.8 bar. Dette betyr at maskinen kan oppnå en vakuumhastighet på opptil 12 liter per minutt.

Maskinen er sølvfarget med noen mindre svarte felter som gir et minimalistisk og anonymt utseende som vil passe inn på enhver kjøkkenbenk. Den er 9 cm høy med en dybde på 17 cm og en bredde på 38,5 cm, så den tar ikke mye plass opp på kjøkkenbenken.

Enkel bruk

Den er også veldig enkel å bruke. Det er omtrent bare å fylle opp posen, knip igjen med maskinen og trykk på valget ditt. De spesialutviklede posene som brukes i maskinen får du med på kjøpet slik at du kan starte med pakkingen med en eneste gang.

Når du har brukt maskinen en stund vil du begynne å legge merke til at matvarene dine plutselig holder seg mye lenger, som selvfølgelig også betyr at matbudsjettet strekker lenger. Det sies at man kan regne med at mange matvarer holder seg minst 5 ganger så lenge med vakuumpakking. Dette er fordi vakuum hemmer bakterieveksten. Når du fryser matvarene dine vil du også se at CASO CASO Vakuum VC 100 bidrar til å forhindre de vanlige frostskadene maten ofte kan få når den fryses.

Les mer →


5. Champion Vakuumpakker – Si Farvel Til Fryseskadet Mat

SJEKK PRISEN →

Bevarer maten 7 ganger bedre

Når maten står ute og er utsatt for luft blir matens kvalitet gradvis dårligere ettersom den blir brutt ned av bakterier, gjær og andre ødeleggende ting. Dette fører til dårligere smak, så vel som redusert næringsverdi.

Dersom du bruker Champion vakuum pakker vil du fort oppdage at den bevarer matvarene dine så mye som syv ganger lenger enn den holdbarheten du kan oppnå med mer konvensjonell oppbevaring. Dette betyr også at du lukker inne smaken og ferskheten i matvarene mye lenger. Dermed kan du fikse måltidene for uken uten å måtte lage mat hver dag, eller holde frukt, grønnsaker og kjøtt ferskt mye lenger.

Forhindrer frostskader

Du kan bevare mat med å fryse den, men dette kan også veldig ofte føre til frostskader på maten. Resultatet er redusert kvalitet og smak. Champion Vakuumpakker hjelper med å forhindre frostskader i maten. Dette gjør den ved at den fjerner luften fra innsiden av posen. Det er krystallene i fryseren din som ødelegger smaken på maten og reduserer kvaliteten. Uten luft kan vannet inne i posen ikke omdannes til krystaller, og maten smaker dermed mye bedre etter frysing enn det den hadde gjort dersom den ikke hadde vært vakuumpakket.

For å marinere kjøtt

Dersom du liker å marinere kjøtt kommer Champion Vakuumpakker til å bli bestekompisen din på kjøkkenet. Vakuumet åpner porene i kjøttet i løpet av bare rundt 20 minutter. Dette gjør at man kan oppnå et like godt resultat med marineringen på få minutter med vakuumpakking som det man ellers ville ha oppnådd ved marinering over natten. I tillegg kan en Champion Vakuumpakker også brukes til mer avansert Sous Vide tilberedningsmåten som i disse dager blir mer og mer populært.

Den stilrene og brukervennlige Champion Vakuumpakkeren er et nyttig hjelpemiddel som passer i de fleste hjem, både stilmessig og bruksmessig. Den har en vakuum og lukketid på mellom 10 og 20 sekunder. Rengjøringen av denne maskinen er også veldig enkel.

Les mer →


6. FoodSaver Vakuumpakker Flow FFS006X – Reduserte Kostnader Og Bedre Smak

SJEKK PRISEN →

Økt holdbarhet

Tilgang til luft rundt maten og ingrediensene på kjøkkenet ditt gjør at matvarene blir utsatt for sopp og bakterier som får formere seg, og dermed gjør maten ubrukelig. Dersom du tar bort luften kan maten derimot holde seg god mye lenger.

FoodSaver Vakuumpakker Flow FFS006X tømmer posene med maten din i automatisk, og forsegler dem slik at de blir lufttette. Slik forlenger man holdbarheten til matvarene med rundt fem ganger i forhold til andre, mer tradisjonelle former for oppbevaring.

Forhindrer frostskader

I tillegg til å være veldig effektive for å forlenge holdbarheten til mat som oppbevares i romtemperatur eller i kjøleskap er FoodSaver Vakuumpakker Flow FFS006X også veldig nyttig for frysing av mat. Med denne maskinen kan man nemlig bruke vakuum i posene til å forhindre at det danner seg iskrystaller i maten. Slik holder smaken på den frosne maten seg mye bedre.

Nogenlunde stor

Den solide 2,5 kg tunge FoodSaver Vakuumpakker Flow FFS006X er 18 cm høy, 40 cm bred og 24 cm lang. Dette gjør at den sitter stødig på kjøkkenbenken, særlig når man holder på med større poser. Den 130 watts maskinen er også perfekt til å kombineres med en sous vide maskin.

FoodSaver Vakuumpakker Flow FFS006X leveres i sølvgrå farge, og kommer med en vakuumrull på 28 centimeter x 3 meter, tre 0,94 liters poser og tre FoodSaver zip-poser. Maskinen kommer også med en 2 års garanti.

Fersk mat smaker bedre, så det er kanskje mange av oss som er skyldige i å heller velge den ferske maten fra kjøleskapet, i stedet for det som kanskje “må spises”. Dermed Dermed ender man opp med mat som blir dårlig og må kastes.

Utstyr Kjøkkenet Ditt

Med vakuumpakking holder maten seg god mye lenger, i tillegg lukker vakuumpakkingen inne den ferske smaken slik at maten smaker ferskt opp til fem ganger så lenge som med vanlig oppbevaring. For de fleste vil dette bety mindre kasting av mat, og dermed sparinger i matbudsjettet. I tillegg vil man ende opp med å spise mat som er av en generelt bedre kvalitet. Ettersom den holder seg ferskere og sunnere i vakuumpakking.

Som et eksempel, ved vanlig lagring kan en banan vare i ca 8 dager før den må kastes, mens tester viser at man kan forlenge holdbarheten til den samme bananen til rundt 48 dager dersom man vakuumpakker den.

Vaakuumpakking er også nyttig når ting skal i fryseren. Når man fjerner luften i posene man fryser fjerner man nemlig også grunnlaget for at det danner seg krystaller. Det er disse krystallene som ofte ødelegger maten vi fryser, også kalt frostskader.

Les mer →


Brukere og bruksområder

Oppbevaring av grønnsaker og frukt er en vanlig måte å bruke vakuumpakkere på ettersom dette er produkter som tradisjonelt har en kortere holdbarhet enn mange av de andre produktene man kjøper når man handler på butikken. Mange liker vakuumpakking fordi det gjør det enklere å handle inn regelmessig, for eksempel for en uke av gangen, uten at man sitter igjen med svarte bananer og visne grønnsaker mot slutten av uken.

Marinering har i den senere tid blitt en populær måte å bruke vakuumpakking på. Når man vakuumpakker et stykke kjøtt sammen med marinade fører vakuumpakkingen til at porene i kjøttet åpner seg, og smaken kommer inn i kjøttet veldig fort. Dette betyr at man i løpet av 20 minutter kan oppnå det samme resultatet som man ellers bare kunne oppnådd dersom man hadde marinert kjøttet over natten. Dette kan være veldig greit dersom man for eksempel har invitert til grillfest, men har glemt å marinere kjøttet på forhånd.

Når man fryser mat forsikrer vi at den blir holdbar lenger, men for mange er ikke bare holdbarheten nok. Smaken er også viktig, og frossen mat smaker ikke alltid like godt. Dette er fordi iskrystaller har lett for å danne seg i en vanlig fryser. Disse krystallene endrer strukturen på maten og kan til en viss grad ødelegge den slik at den ikke lenger smaker så godt som den gjorde da den var fersk. Med vakuumpakking før frysing fjerner man luften som er nødvendig for å danne de ødeleggende krystallene. Dette gjør at vakuumpakket mat smaker mye bedre etter at den har vært frosset. Mange bruker derfor vakuumpakkere for å pakke maten sin før de fryser den.

Dersom man bare lager mat for en eller to personer føles det ofte som om strevet nesten ikke er verdt det. Da kan det lett bli fristende å heller hive enn Grandis inn i ovnen. Det er lettvint og raskt når man kommer hjem etter en lang dag på jobb. Men skikkelig hjemmelaget mat kan faktisk være like lettvint. Mange bruker vakuumpakking til å porsjonspakke maten de lager. Slik kan de lage større porsjoner, som er mer effektivt, samtidig som de alltid har porsjoner liggende i fryseren eller kjøleskapet som kan tilberedes på kortere tid enn det tar å tilberede en Grandis.

Hva vi legger vekt på i testene våre

Sikkerhet

Som med alle kjøkkenmaskiner vi tester er sikkerhet høyt oppe på agendaen. Her ser vi på om det for eksempel er lett å uforvarende komme i kontakt med de varme flatene som brukes til å forsegle poser. I tillegg ser vi på matsikkerhet. Inkludert på hvilke poser maskinen bruker, og om disse er sikre for bruk til matlaging.

Styrke og Effektivitet

Forsegling og fjerning av luft er de to hovedoppgavene til vakuumpakkere. I denne testen ser vi på hvor fort og effektivt maskinen kan forsegle poser, og hvor lang tid det tar å suge ut luften av en pose. Dette måles gjerne i liter per minutt. Vi ser også på hvor lang tid det tar fra man skrur på maskinen til den er oppvarmet og klar for bruk.

Brukervennlighet

Å lukke en pose bør ikke være et komplisert prosjekt. I testen vår vurderer vi hvor lett maskinen er å sette seg inn i den første gangen man prøver den. I tillegg vurderer vi hvor lett og praktisk den er å bruke når man allerede er kjent men hvordan den virker.

Kvalitet og Vedlikehold

I denne delen av testen ser vi på hvilke materialer vakuumpakkeren er laget av og hvor holdbare disse er. Vi ser også på produsenten til vakuumpakkeren og hvor godt ryktet til denne produsenten er.

Vi tester også hvor lett det er å vedlikeholde vakuumpakkeren. For eksempel ser vi på hvor lett det er å vaske maskinen dersom den blir skitten ved at noe av maten kommer ut av posen og skilter til vakuumpakkeren.

Vi tar også med i beregningen om produsenten gir garanti for produktet og hvor lang denne garantien er. Når vi vurderer garantien tar vi også med i vurderingen ryktet til produsenten. Det er tross alt ikke særlig mye verdi i en garanti fra en produsent som er kjent for å ikke leve opp til ryktet sitt.

Legg igjen en kommentar