Vektvest test: 8 vester som tar treningen til det neste nivået (2024)

vektvest

Skal du ta treningen til det neste nivået kan en vektvest være løsningen. Da kan du gjennomføre enkle kroppsøvelser med ekstra vekt og dermed raskere oppnå økte resultater. Uansett om du skal løpe, løfte, hoppe eller krabbe vil en vektvest pushe musklene dine det lille ekstra som trengs for å få de absolutt beste resultatene. Hang Ups, push ups, chin ups og lignende har aldri vært tyngre eller bedre trening!

Det finnes en rekke aktører som selger treningsutstyr på det norske markedet, men det finnes også mye utstyr som rett og slett ikke holder helt mål. Derfor har vi i denne vektvest testen vi tatt på oss Google brillene og gått gjennom en rekke tester, innhentet informasjon fra produsenter og kortet ned listen til de absolutt beste alternativene. Dette gjør vi så du skal slippe å bruke unødvendig lang tid på undersøkelser, men heller raskt og enkelt kan velge den vesten du ønsker og komme i gang med treningen igjen. 

Etter våre undersøkelser kom Star Gear Weighted Vest 15 kg på topp som den soleklare vinneren. Her får du en vektvest der du selv kan justere vekten ved hjelp av de mange små vektblokkene på 1 kg. Vesten sitter godt på overkroppen selv ved aktiv trening og sørger for at du kan gjøre alle typer øvelser uten at den havner i veien. Den passer derfor utmerket uansett om du holder på med Crossfit, løping, styrke eller sirkeltrening. Det eneste du kan være sikker på er at du vil få enda mer ut av hver eneste treningsøkt. 

VÅRE favoritter

  • Inntil 30 kg belastning
  • Slitesterkt materiale
  • Sitter komfortabelt på overkroppen
SJEKK PRISEN →
  • Justerbar vekt
  • Sitter godt på kroppen
  • Kompakt design
SJEKK PRISEN →
  • Reimer for justering
  • 18 lommer for vektjustering
  • Skulderpolstring for komfort
SJEKK PRISEN →

Vektvest test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Star Gear Weighted Vest 15 kg
Her får du en vektvest som enkelt kan justeres fra 1 til 15 kg ved hjelp av individuelle vektblokker. Vesten veier selv 1 kg og det medfølger 14 ekstra blokker. Vesten er utstyrt med totalt 30 lommer som gjør at du kan legge til ytterligere etterhvert som treningen går fremover.
SJEKK PRISEN →
Star Gear weighted Vest 30 kg
Den største vesten fra Star Gear kommer med 29 vektblokker og en totalvekt på hele 30 kg. Denne er for deg som virkelig ønsker å få mest mulig ut av treningen din. Med 30 individuelle lommer kan du enkelt justere vekten etter behov og stroppene i livet sørger for optimal passform.
SJEKK PRISEN →
B.C Vektvest + 20 kg jern vekter
Med kraftig skulderpolstring og to justerbare reimer er vektvesten fra B.C blant de mest robuste på markedet Her får du en vest med hele 20 kg vekt som sitter tett på kroppen uansett hvilken trening du bedriver. Den er derfor utmerket til alt fra utholdenhetstrening til crossfit og styrke.
SJEKK PRISEN →
Ompu Weight Vest, 30 kg
Med store borrelåser rundt magen og ryggen kan utøveren enkelt tilpasse vesten til egen kroppsform. De små individuelle lommene gjør også at du selv kan velge om du skal ha en vest med bare et par kilo belastning, eller fulle 30 kg. Den er derfor utmerket til alt fra lagidrett til styrketrening.
SJEKK PRISEN →
Weight Vest Master 20 kg
Weight Vest Master er en svært komfortabel vektvest med ny og forbedret passform. Vesten kan justeres mellom 1-20 kg ved hjelp av de løse vektposene. Hver pose er fylt med jernsand som sørger for en nøyaktig vekt. Ved hjelp av tett passform og belte sitter vekten godt på kroppen og gir god bevegelighet under alle typer trening.
SJEKK PRISEN →
B.C Vektvest + 10 kg jernvekter
Den populære vektvesten fra B.C er blant de mest populære på markedet til alt fra styrketrening til crossfit. Her får du en vest med 18 individuelle lommer som gjør at du enkelt kan justere ønsket vekt etterhvert som du oppnår progresjon i treningen. Kraftig skulderpolstring og reimer rundt brystet gjør at passformen kan tilpasses på individuelt nivå.
SJEKK PRISEN →
Star Gear Weighted Vest (uten vekter)
Star Gear vesten har en egenvekt på 1 kg, men er også utstyrt med 30 individuelle lommer som alle tar en vektblokk på 1 kg. Dermed kan du selv justere vekten på vesten fra 1 kg helt opp til 30 kg. Med lommer både foran og bak får du jevn fordeling av vekten og unngår ujevn balanse.
SJEKK PRISEN →
Abilica Weight Vest 3kg
Denne flotte vektvesten fra Abilica er utmerket for deg som ønsker litt ekstra ut av treningen din. Vesten er utstyrt med to vekter som kan fjernes dersom du ønsker litt lavere motstand fra vesten. To justerbare spenner sørger for god passform og vesten passer utmerket til alle typer trening.
SJEKK PRISEN →

1. Star Gear Weighted Vest 15 kg – Testvinnere

Star Gear Weighted Vest - vektvest test

SJEKK PRISEN →

Ønsker du å gjøre treningen hakket mer utfordrende vil denne vektvesten fra Star Gear være et utmerket alternativ. Her får du en vest som har god passform og utstyrt med 30 individuelle lommer. Hver lomme har muligheten til å plassere én 1 kg vektblokk og deretter låses med borrelås. Dermed kan du selv velge hvor tung vest du ønsker fra 1 kg egenvekt opptil 30 kg totalvekt med alle lommer. 

For at ikke vesten skal bli en hindring for treningen har Star Gear utviklet en vest som er komfortabel for utøveren og ergonomisk passform. Dermed får du full bevegelighet til å gjennomføre treningen til tross for at du har på deg vesten. Dette lar deg presse litt ekstra ut av hver treningsøkt, eller bare gjøre lufteturen med hunden litt mer utfordrende. 

Det er viktig å starte med en vekt som føles behagelig før du deretter kan justere det opp etterhvert som du opplever progresjon i treningen. På denne måten vil du raskt oppleve resultater av treningen og raskere nå målet med treningen din. Pass alltid på at vesten er korrekt tilpasset for å minimere belastning på skuldre under tyngre treningsøkter. 

Er du ute etter en vest av høy kvalitet og med muligheter til å øke vekten ytterligere er Star Gear Weighted Vest 15 kg et utmerket utgangspunkt. Her får du en vest med høy fleksibilitet der du enkelt kan justere opp vekten etter eget ønske. Har du behov for mer vekt kan du enkelt kjøpe flere vekter og fylle ytterligere lommer.

Les mer →


2. Star Gear weighted Vest 30 kg

Star Gear Weighted Vest

SJEKK PRISEN →

Denne vektvesten fra Star Gear gir høy fleksibilitet og muligheten til å selv velge hvor mye vekt du ønsker at vesten skal bære. Med 30 individuelle lommer kan du justere vekten på vesten fra 1 kg opptil 30 kg etter eget ønske. Polstring i skuldrene og jevn fordeling av vekten på bryst og rygg sørger for at vesten ikke påvirker balanse og treningsøkten. 

Vesten er fremstilt av et svært holdbart materiale i polyester, men er også utformet slik at den ikke hemmer bevegelse av armer. Dette betyr at du kan bære vesten selv ved mer aktive treningsprogrammer som crossfit og utholdenhetstrening gjerne innebærer. Du har full bevegelighet takket være det kompakte designet der verken vest eller lommer kommer i veien.

Fordelen med en vektvest er at du øker belastningen fra selv de enkleste treningsøvelser. Ved å øke utfordringen for kroppen vil du blant annet få økt forbrenning og raskere resultater fra treningen din. Selv en tur med hunden kan ved hjelp av en vektvest bli til en ypperlig treningsøkt. Legg på et par  ekstra kilo og opplev raske resultater. 

Er du på jakt etter en vektvest som passer like godt for nybegynnere som erfarne treningsentusiaster er denne vesten fra Star Gear et utmerket alternativ. Den høye fleksibiliteten og muligheten for individuell tilpasning gjør at vesten kan følge deg fra første treningsøkt og gjennom hele karrieren.

Les mer →


3. B.C Vektvest + 20 kg jern vekter

B.C Vektvest

SJEKK PRISEN →

B.C Vektvest fra den anerkjente produsenten Master Fitness har lenge vært blant de mest populære vestene blant utøvere av crossfit. Her får du en vest med kraftig polstring og gode muligheter for individuell tilpasning. De 18 forskjellige lommene som er plassert både foran og bak på vesten gjør at du selv kan justere hvor høy belastning du ønsker. 

De kraftige reimene på brystet, samt beltet rundt livet sørger for at vesten sitter godt selv under de mest aktive treningsøkter. Dette sikrer god passform og en vest som sitter svært kroppsnær selv ved høy aktivitet. På denne måten kommer ikke vesten i veien underveis i treningen og du kan fritt bevege deg selv om vesten er fullastet. 

Vektvesten har et svært kompakt design og de 18 lommene er jevnt fordelt på begge sider. Dette gjør at vesten til tross for sin egenvekt, ikke blir et hinder for balanse og mobilitet. Alle lommer blir lukket med kraftig borrelås som gjør at vektene ikke faller ut underveis i treningen din. Ved å tre vesten over hodet og benytte magebeltet sitter vesten svært godt, samtidig som den gir en behagelig opplevelse for utøveren. 

Skal du bedrive trening med høy aktivitet vil denne vektvesten fra B.C være et utmerket alternativ. Vesten har lenge vært det foretrukne alternativet blant mange crossfitutøvere takket være sin høye vekt og gode passform. Den dype åpningen på begge sider sørger for full mobilitet med begge armer selv om alle lommene på vesten er fullastet.

Les mer →


4. Ompu Weight Vest, 30 kg

Ompu Weight Vest

SJEKK PRISEN →

Denne vektvesten fra Ompu kan virkelig bli TUNG, men er samtidig en av de mest fleksible på markedet. Her kan du velge å bruke vesten uten ekstra vekster og dermed oppnå en belastning på ca 1 kg. Ønsker du å øke dette kan du justere vekten ved hjelp av de medfølgende vektene. Alle vektene veier 1 kg og hver lomme tar en vekt. Dermed kan du skreddersy belastningen etter eget ønske og formål med treningen. 

Ompu sin vektvest har lenge vært brukt til alt fra friidrett, basketball og ruby, i krevende yrker som hos brannvesenet, politiet og forsvaret. Vesten tres enkelt over hodet før utøveren fester og tilpasser den ved hjelp av beltet rundt magen. Når vesten er tilpasset kan du enkelt legge til så mange vekter du selv ønsker og få det lille ekstra ut av hver treningsøkt. Den passer også utmerket til å illustrere belastningen av blant annet verktøy og lignende i treningssammenheng. 

Ettersom vesten har såpass høy egenvekt er det viktig at man gradvis bygger opp belastningen. Start med en vekt som føles behagelig og økt deretter gradvis frem til ønsket belastning oppnås. Dette forebygger eventuelle skader og lar vekten ha den hensikten den skal. 

Skal du ha en vektvest som tåler det aller meste og gir høy belastning er denne vesten fra OMpu et utmerket alternativ. Vesten benyttes av alt fra idrettsutøvere til militær og brannvesen og er svært allsidig i bruksområder. Du velger selv belastning og kan begynne med så lav vekt som 1 kg før du gradvis bygger deg opp til 30 kg.

Les mer →


5. Weight Vest Master 20 kg

Vektvest Master

SJEKK PRISEN →

Ved hjelp av poser fylt med jernsand har Weight Vest Master gjort det mulig å ta treningen til det neste nivået. Hver pose kan fjernes eller legges til etter ønske som gjør at du kan skreddersy belastningen du selv ønsker at vesten skal gi. Det svært kompakte designet på vesten og den kraftige borrelåsen sørger for en kroppsnær passform og full mobilitet selv ved tung trening. 

Ettersom vesten benytter seg av poser fylt av jernsand fremfor vektblokker oppnår Master et langt mer kompakt design sammenlignet med andre vektvester. Dette kombinert med den nye og forbedrede passformen til vesten har gjort at den passer utmerket til egenvekt, crossfit eller utholdenhetstrening. Du kan bære den både utenpå og innenfor bekledningen uten at den blir klumpete. 

Vesten har muligheten til å justere vekt fra 1 kg opp til 20 kg ved å ta ut eller legge inn de forskjellige posene i hver sin lomme. Dermed kan du bruke vesten til alt fra løpeturer til tung styrketrening. Særlig ved egentrening som pull-ups, chin-ups, push-ups og lignende kan en vektvest sette fart på progresjonen din. 

For deg som driver mye med egentrening og styrketrening uten apparater kan denne vektvesten fra Master være et utmerket alternativ. Det svært kompakte designet og muligheten til å skreddersy belastningen etter eget ønske gjør at du raskt kan øke og redusere vekten basert på type trening du skal utføre.

Les mer →


6. B.C Vektvest + 10 kg jernvekter

B.C Vektvest

SJEKK PRISEN →

Med sin serie B.C har Master Fitness utviklet en vektvest som passer utmerket til alle typer styrketrening. Du trekker vesten enkelt over hodet før du tilpasser beltet for å sikre optimal passform. Dette forhindrer at vesten beveger seg under treningsøkten, samt gir en jevn fordeling av vekten du bærer på. 

Utstyrt med 18 forskjellige lommer fordelt på bryst og rygg kan du selv velge hvor tung vesten skal være. Hver lomme har en tilpasset vekt på ca 1,1 kg som du kan legge til eller fjerne etter behov. For å beskytte skuldre mot belasting har vesten kraftig skulderpolstring på begge sider. Dette forhindrer at vesten gnager og gir smerte i skuldre og øvre delen av ryggen.

I tillegg til belte har vesten to kraftige reimer på brystet som sørger for at du kan tilpasse passformen individuelt. Dette gjør at hver utøver som bærer vesten kan få en mest mulig behagelig opplevelse og vesten gir den hensikten den er tilsiktet. De store tilpasningsmulighetene og det kompakte designet har gjort at B.C-serien raskt har blitt en bestselger blant crossfitutøvere i hele landet. 

Skal du ha en vest som er utmerket til crossfit eller annen trening av høy intensitet vil B.C serien fra Master Fitness være et utmerket alternativ. Her får du en vest som enkelt kan tilpasses alle kroppsfasonger, samt gir gode muligheter til å skreddersy belastningen etterhvert som treningen din går fremover.

Les mer →


7. Star Gear Weighted Vest (uten vekter)

Star Gear Weighted Vest

SJEKK PRISEN →

For deg som bare ønsker å komme i gang med treningen kan denne vesten fra Star Gear være et utmerket alternativ. Vesten i seg selv veier ca 1 kg, men gir et godt utgangspunkt for nybegynnere eller for deg som ønsker å bli vant til en vektvest. Vesten er utstyrt med 30 forskjellige lommer som alle tar en vektblokk på 1 kg hver. Dermed kan du velge å fylle opp vesten med inntil 30 kg belastning etterhvert som treningen og evnen øker. 

Vektvesten sine 30 lommer er jevnt fordelt på forside og bakside for å sikre et mest mulig jevnt resultat. Derfor vil du sjeldent oppleve at vesten påvirker balanse og mobilitet uansett hvor høy belastning du har valgt for vesten. Hver lomme er utstyrt med en sterk borrelås som sikrer at vekten holder seg på plass gjennom hele treningsøkten. 

Star Gear sin vest har kraftig polstring på skuldrene, samt en justerbar spenne i midjen for bedre komfort og passform. Dermed kan flere bruke den samme vesten og enkelt tilpasse den nødvendig passformen før trening. Ved hjelp av en vektvest kan du oppnå bedre resultater på treningen, øke kaloriforbrenning og virkelig øke utbyttet av egentrening uten behov for tunge vekter og apparater. 

Dersom du ikke har tidligere erfaring med vektvester, men har et ønske om å komme i gang med trening vil dette være et utmerket utgangspunkt. Her får du en av de mest avanserte vektvestene på markedet med gode muligheter til å øke vekten etterhvert som treningen får progresjon. Start med bare vesten på 1 kg og fyll deretter på med vekt opptil 30 kg totalt.

Les mer →


8. Abilica Weight Vest 3kg

Abilica Weight Vest

SJEKK PRISEN →

Denne flotte vektvesten fra Abilica passer utmerket for deg som ønsker litt ekstra ut av utholdenhetstreningen din. Uansett om du skal løpe langt eller bare gjøre noen øvelser på gulvet hjemme vil en vektvest gi ekstra belastning og høyere utbytte av treningen din. Dermed når du treningsmålene dine raskere, inkludert ønsket ytelse. 

Produsert i et mykt materiale av neopren sitter vesten godt på kroppen og gir en behagelig opplevelse. Det kompakte designet sørger for kroppsnær kontakt og dermed en vest som beveger seg minimalt under trening. Dette reduserer belastningen på skuldre selv ved lengre treningsøkter med høy aktivitet. Vesten er utstyrt med to halvkilo pakker som kan fjernes for å redusere vekten på vesten. 

Vesten er utstyrt med to justerbare spenner for best mulig passform. I tillegg har du en praktisk lomme på baksiden som gir mulighet til f.eks. å oppbevare kort, mobil eller lignende når du begir deg ut på langtur. Ved hjelp av jernsand oppnår vesten ønsket vekt uten at den blir klumpete og ubehagelig å ha på seg. 

Abilica sin vektvest passer utmerket til alle typer trening uansett om du skal jogge, gå tur eller trene styrketrening. Det kompakte og behagelige designet sørger for at den passer like godt uansett aktivitet, men spesielt for deg som bedriver utholdenhetstrening vil denne vektvesten være et utmerket alternativ.

Les mer →


Spørsmål og svar

Er vekten på vektvester juserbar?

Ja, de aller fleste vektvester er utstyrt med små lommer som hver tar en del av vekten. Dette gjør at du kan ta av eller legge til vekt for å oppnå den belastningen du måtte ønske. 

Hva er jernsand?

Jernsand er en sandblanding med svært høy egenvekt. Dette gjør at den oppnår samme vekten som klumpete jernvekter, men har fleksibiliteten til sand. På denne måten blir gjerne vestene mer kompakte og oppnår mer kroppsnær passform. 

Bør man velge jernsand eller vekter?

For styrketrening der belastning er viktigere enn mobilitet vil jernvekter være optimalt. Skal du derimot bedrive trening med høy aktivitet vil gjerne vester med jernsand være ønskelig.

Hvordan forhindrer man belastningsskade med vektvest?

Du bør alltid starte med lav vekt på vesten og deretter bygge deg gradvis opp. Dette gir skuldre og rygg en mulighet til å tilvenne seg belastningen og forhindre skader underveis.

Legg igjen en kommentar