Yoga matte test: 7 matter å finne roen på i 2024

Yoga matte

Yoga Matte test – Yoga har raskt blitt en foretrukket aktivitet blant svært mange nordmenn. Dette kan fort henge sammen med at det å finne roen i en hektisk hverdag blir stadig verre. Men for at du skal kunne finne roen er det viktig at du har den rette yoga matte. Den skal ikke bare være praktisk og enkel, men også komfortabel. Du vil sjeldent finne roen på et ubehagelig underlag. 

Ettersom yoga handler om refleksjon og ro er mange opptatt av at også miljøavtrykket skal være så lavt som mulig. Dette har gjort at stadig flere produsenter av gummimatter har utforsket nye måter å produsere mer bærekraftige matter. Blant annet har det blitt langt vanligere å benytte resirkulerte polyestermaterialer og mikrofiber fremfor rene gummiprodukter. 

Vi har derfor testet noen alternativer som benytter seg av resirkulerte materialer som en del av denne testen. Blant annet flere av Prana sine matter, samt Birger Mikkelsen sin matte benytter seg av delvis eller helt resirkulerte materialer. Både polyester og gummi kan resirkuleres uten at det gir noen hemmende effekt på verken ytelse eller holdbarhet. 

VÅRE favoritter

  • 100% Termoplastikk
  • Lettvekt
  • Godt feste
SJEKK PRISEN →
  • Friskt trykk
  • Godt feste
  • Kombinert mikrofiber og polyester
SJEKK PRISEN →
  • 100% Resirkulerte materialer
  • Egen bæreveske
  • Behagelig underlag
SJEKK PRISEN →
Vinneren i denne Yoga matte testen,  Prana Yoga matte er en svært komfortabel matte med stilig dekor. Basert på mikrofiber og resirkulert polyester får du en matte som gir godt grep selv på varme dager, samtidig som den demper godt. Du kan velge å bruke den for seg selv, eller kombinere med andre matter for å få et enda mykere underlag. Uansett vil du raskt finne deg til rette og få en komfortabel økt.
BILDE PRODUKT
Prana Transformation mat
Denne yogamatten fra Prana kommer i to forskjellige farger og kan gi et friskt innslag med morsomme trykk. Matten er en blanding av polyester og mikrofiber, satt på en base av gummi. Dette gjør at matten gir godt feste selv om den er våt og ypperlig demping selv på harde underlag.
SJEKK PRISEN →
Prana E.C.O Yoga mat
med E.C.O har Prana produsert en yogamatte som er både lett og miljøvennlig. Produksjonen av E.C.O er helt fri for giftige kjemikalier og dermed unik i produksjon. I tillegg er det benyttet en lukket celle konstruksjon som gir bedre gripeevne og et komfortabelt underlag.
SJEKK PRISEN →
Birger Mikkelsen DAY ET Gweneth RE-S
Denne yogamatten fra Birger Mikkelsen er produsert i 100% resirkulerte materialer, og kommer med en stilig bæreveske. Med egen bæreveske kan du være trygg på at matten holder seg ren mellom økter og er enkel å lagre. Det resirkulerte materialet bidrar også til en sirkulær økonomi og bidrar til miljøvennlig produksjon av matter.
SJEKK PRISEN →
Prana Printed Microfiber Mat
Med et nedbrytbart gummilag og stilig trykk er Prana Printed Microfiber mat et komfortabelt valg. Den kombinerer resirkulert polyester og mikrofiber noe som gir en myk overflate, men fortsatt godt grep selv på glatte underlag. Du kan velge mellom to forskjellige farger og print som gir et fargerikt innslag i hverdagen.
SJEKK PRISEN →
Casall Yoga Mat Position 4mm
Denne kostnadseffektive yogamatten fra Casall kommer i PVC fri gummi og kan derfor tilby et godt grep på de fleste underlag. Med god polstring og lav egenvekt er denne matten utmerket for både hjemmetrening og reise. Gummien sørger for et godt grep gjennom hele økten uten at du trenger tømme lommeboken.
SJEKK PRISEN →
Casall Travel mat 4mm
En ekstremt lett yogamatte spesielt godt egnet for deg som ønsker trene på reise. Gummimatten gir solid grep og god demping uansett underlag. Med en vekt på bare 0,5 kg kan matten raskt og enkelt rulles sammen og bringes med på reise.
SJEKK PRISEN →
Abilica YogaMat Jute ECO
Abilica har produsert denne yogamatten i 100% nedbrytbar jute som gir et miljøvennlig alternativ til gummimatter. I tillegg får du bærestropper som er produsert i 100% ubleket bomull for å transportere matten. Med en tykkelse på 4mm er denne både komfortabel å ligge på og gir et godt grep selv under harde økter.
SJEKK PRISEN →

Yoga Matte test: Her er våre favoritter

1. Prana Transformation mat – Best i Test

Prana Transformation Mat

SJEKK PRISEN →

Med friske farger og trykk er denne fargerike yogamatten både stilig og komfortabel. Trykket er lagt oppå en mikrofiber blanding som gjør at du får godt feste selv på varme dager der matten kan bli fuktig. Takket være en base av 100% gummi har den godt feste selv på glatte underlag. 

Produsert i en blanding av resirkulert polyester og mikrofiber er matten både lett og komfortabel. Den store matten kan derfor enkelt rulle sammen og tar opp liten plass mellom øktene dine. Den tynne matten passer utmerket for seg selv, eller du kan velge å bruke den som en topp på tyggere yogamatter. Dette gjør at du kan bruke den for å sikre feste på tykke matter. 

Denne matten er vår testvinner basert på at den fungerer utmerket som både selvstendig yogamatte og som underlag for en tykkere matte dersom du skal drive med varm yoga. Takket være mikrofiber bekledningen transporterer matten varme godt, noe som forhindrer at du får et klamt grep underveis i treningen din. 

Er du på jakt etter en praktisk yogamatte som er både enkel å ta med seg og komfortabel å ligge på er PRana Transformation Mat et godt alternativ. Den kommer i to forskjellige farger og er bekledd med et stilig trykk som gir et særegent preg på matten din.

Les mer →


2. Prana E.C.O Yoga mat – Bestselger

Prana E.C.O. Yoga Mat

SJEKK PRISEN →

I en bransje som stort sett produserer matter basert på oljeprodukter har Prana med sin E.C.O tatt det et steg videre. Matten er produsert helt uten giftige kjemikalier og derfor langt mer miljøvennlig enn tilsvarende gummimatter. Takket være en lukket celle konstruksjon har den store matten en egenvekt på under én kilo. 

E.C.O er produsert i 100% termoplast som gjør at den er svært varme avstøtende. Dette gjør at du slipper varme fra matten som ellers kan forårsake svette og dårlig grep. Med et tosidig tekstil lag kan matten brukes på alle underlag uten at den sklir. 

Hvis bærekraftig produksjon er viktig for deg kan E.C.O være et utmerket alternativ. Matten er produsert helt uten giftige kjemikalier og har en utrolig lav egenvekt på under én kilo. Den er derfor både lette å ta med seg og komfortabel å drive yoga på. Uansett om du skal ta den neste økten et hardt gulv eller ute i naturen, vil E.C.O være et godt valg.

Les mer →


3. Birger Mikkelsen DAY ET Gweneth RE-S – Premium

Gweneth RE-S Yoga bag

SJEKK PRISEN →

Denne stilige yogamatten fra Birger Mikkelsen er fremstilt av 100% resirkulerte materialer. Som en egen agenda har Birger Mikkelsen økt fokus på bærekraftig produksjon av tekstiler og deres matter er et friskt pust blant gummiprodukter. I tillegg kommer den med en praktisk bæreveske som gjør transport av vesken svært enkelt. 

DAY ET benytter bare resirkulerte materialer i produksjonen av mattene som gjør at du kan slappe av med god samvittighet. Produsert med tosidig tekstil gjør at matten får godt grep på underlaget, men fortsatt er svært komfortabel. Det myke gummi materialet gir en lav egenvekt og bærevesken sørger for trygg transport, samt oppbevaring av matten.

Er du på jakt etter et premium alternativ før neste yogaøkt er DAY ET fra Birger Mikkelsen et godt alternativ. Matten er produsert i 100% resirkulerte materialer og kommer med en stilig bæreveske. Dette gjør at både transport og oppbevaring av vesken er enkelt. På toppen av det hele vil vesken sørge for at matten holder seg ren og du kan nyte en fredfull økt yoga.

Les mer →


4. Prana Printed Microfiber Mat – Godt tilbud

Printed Microfibre Mat

SJEKK PRISEN →

Denne fargerike matten fra Prana er produsert i en kombinasjon av resirkulert polyester og mikrofiber. I bunn har den 100% nedbrytbar gummi som sørger for godt grep selv på glatte overflater. De lette materialene gjør at matten har en svært lav egenvekt og enkelt kan tas med både på trening og ut i naturen om du vil meditere i friskluft. 

Mikrofiber materialet gjør at matten har et svært absorberende underlag. Dette gjør at selv om matten skulle bli våt vil du fortsatt ha godt grep og anti skli funksjon på underlaget ditt. Sesongbaserte trykk gir mattene et unikt utseende i behagelige farger. Takket være det stødige grepet er matten utmerket for varm yoga eller en intens økt med vinyasa yoga. 

Til tross for at matten er produsert i et robust materiale og kommer med et stilig design har den lavere pris enn mange andre matter på markedet. Dette er takket være kombinasjonen av resirkulert polyester og mikrofiber som gir et mykt og behagelig underlag, uten at det blir unødvendig kostbar produksjon. På denne måten kan du nyte godt av en kvalitetsmatte uten at det trenger koste en formue.

Les mer →


5. Casall Yoga Mat Position 4mm – Rimelig alternativ

Casall Yoga mat position

SJEKK PRISEN →

Denne rimelige yogamatten fra Casall er et must-have for alle som ønsker å starte med yoga uten å bruke en formue på utstyr. Produsert i PVC fri gummi gir denne matten et godt grep og er svært komfortabel å ligge på. Dette sikrer deg godt grep gjennom hele økten og takket være gummi materialet sklir ikke matten, selv på glatt underlag. 

Det svært fleksible gummi materialet gjør at matten er enkel å rulle sammen og tar opp lite plass når den ikke brukes. Ettersom den bare veier 0,7 kg er det ingen stor anstrengelse å rydde bort matten mellom økter, eller ta den med seg hjem igjen etter en økt. Den er derfor utmerket både til hjemmetrening og på studio. 

Om du ønsker en matte som yter godt, men ikke koster all-verden er denne fra Casall et godt alternativ å starte med. Matten gir de samme egenskapene som en langt mer avansert matte, samtidig som den kommer til en hyggelig pris. Spesielt for nybegynnere kan denne være et godt utgangspunkt.

Les mer →


6. Casall Travel mat 4mm – Best på reise

Casall Travel Mat 4mm

SJEKK PRISEN →

Dersom du er mye ute å reiser vet du hvor viktig det er å holde seg i form, samtidig som en dårlig utstyrt hotell gym er svært frustrerende. Da kan det være fornuftig å gå til innkjøp av en egen yogamatte som passer like godt på hjemmetrening som på reisefot. Casall har derfor lagt en yogamatte som gir godt grep og god demping med en svært lav egenvekt. 

Matten har 4 mm tykkelse som gir et godt utgangspunkt og god demping. Produsert i et mykt gummimateriale har den en egenvekt på bare 0,5 kg. Dette betyr at den ikke tar opp mye verdifull vekt i bagasjen din og kan enkelt bringes med på reise. 

For deg som er på reisefot og ønsker å holde deg i form er denne matten et ypperlig alternativ. Med lav egenvekt og godt grep kan du trene på stort sett alle plasser uansett underlag.

Les mer →


7. Abilica YogaMat Jute ECO – Mest miljøvennlig

ABILICA YogaMat Jute ECO

SJEKK PRISEN →

Dersom du ikke bare ønsker å pushe grenser med egen trening, men også ta et grep for naturen vil denne matten passe deg midt i blinken. Produsert av stilker fra den hurtigvoksende jute planten betyr det at denne matten er helt nedbrytbar. I tillegg kommer den med praktiske bærestropper som er laget av 100% ubleket bomull. 

Abilica har tatt det ett steg videre og produsert en av de mest miljøvennlige mattene på markedet. Selv om den ikke er laget av tradisjonell PVC fri gummi yter den like godt som gummimatter. Godt grep og komfortabel demping gjør at du kan gjennomføre lange treningsøkter uten at matten sklir eller du mister grepet. 

Strukturen gjør at både hender og føtter får godt grep under selv de mest utfordrende posisjoner. Dette til tross for at det ikke er gummi i matten, kun nedbrytbar jute. Med andre ord er dette den perfekte matten for deg som ønsker å unngå oljebaserte produkter, men fortsatt ønsker en matte som gir godt grep og høy komfort.

Les mer →


Spørsmål og svar

Hvilke egenskaper bør en god yogamatte ha?

En god yogamatte bør tilby et godt grep på underlaget samtidig som den gir et mykt og behagelig underlag. Det myke underlaget bør ha en absorberende egenskap og helst være produsert i mikrofiber eller tilsvarende materialer. 

Finnes det miljøvennlige gummimatter?

De fleste gummimatter er produsert av tradisjonell gummi og derfor vanskelig å resirkulere, samt lite bærekraftig. Heldigvis er dette noe som er i stadig endring da bransjen i sin helhet er på jakt etter mer miljøvennlige alternativer. Blant annet er resirkulert gummi og polyester noe som blir brukt stadig mer. 

Hvor mye veier en yogamatte?

Ettersom en yogamatte verken skal ha grov tykkelse eller mye isolasjon er de fleste ganske lave i egenvekt. Det viktigste å merke seg er at det finnes store forskjeller i grunnmaterialene matter er produsert av. Du kan med andre ord finne en matte som veier fra en halv kilo inntil to kilo. 

Hvilken størrelse bør en yogamatte ha?

En yogamatte er noe som bør være individuelt tilpasset. Den bør aller helst være litt bredere enn skulderbredde og lang nok til at man kan ligge fullt utstrakt. Da snakker vi ikke om tå til fingertupp, men muligheten til å stå i “planke” uten at verken bein eller armer havner utenfor matten.

Legg igjen en kommentar